pijn in hand/pols, verdoofde duim.

  • #1

    Ik werk als monteur en heb nu al een half jaar lang last van pijn in mijn hand (bovenkant) als ik hiermee kracht zet. En heb nu ook al ruim een maand lang last van een verdoofde duim. Ook begin ik nu steeds minder gevoel te krijgen in het topje van mijn wijsvinger. Verder heb ik geen tintelende vingers (alleen als ik kracht zet, dan voel ik iets knakken en dan tinteld mijn hand eventjes voor 30sec.) 'S avonds als ik op de bank zit is ook heel mijn hand koud (knokkels blauw) en voel ik overal steken in mijn hand en pols, ook strekt het wel eens uit naar mijn elleboog of onderam. Mijn botten en zenuwen zijn nagekeken in het ziekenhhuis maar ze kunnen niks vinden. Heeft iemand toevallig enig idee wat dit zou kunnen zijn?

    Alvast bedankt.

    Groetjes Suzan C.

    Reageer
    #2

    lijkt op RSI !!! In ieder geval Fysio en vlgs mij een poosje rust!!!

    Laat er eens een chiropractor naar kijken!

    Sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    ik loop met het zelfde probleem rond. heb al diverse onderzoeken gehad.ben al bij diverse artsen geweest chirurg denkt aan een verstopte ader in de hand.

    Reageer
    #4

    heb je al eens van carpaal tunnel syndroom gehoord? daar lijkt het sterk op!

    Reageer
    #5

    Mijn duim tintelt en voelt verdoofd aan al 3 dagen
    ik vind het best eng

    weten jullie wat het is

    gr. een meisje

    Reageer
    #6

    Carpale-tunnelsyndroom (CTS) is een aandoening in de pols waarbij de middelste zenuw (nervus medianus) bekneld is. De nervus medianus loopt vanuit de onderarm via een opening in de handwortelbeentjes naar de handpalm. Deze opening wordt de carpale tunnel genoemd. Het carpale-tunnelsyndroom treedt op wanneer het weefsel in en rondom de carpale tunnel gezwollen is. De klachten zijn vaak uiteenlopend en vertonen veel overlapping met andere CANS-aandoeningen waardoor juiste diagnose op basis van de klachten moeilijk is. Met elektromyografie (EMG) van de betrokken spieren kan uitsluitsel worden gekregen of er al dan niet sprake is van carpale-tunnelsyndroom. Als zeker is dat de zenuw bekneld is kan met operatief ingrijpen de druk op de zenuw weggenomen worden. CTS is een van de meest voorkomende neurologische aandoeningen in de bevolking en komt bij vrouwen (nog) vaker voor dan bij mannen.

    Typerende verschijnselen: nachtelijke tintelingen in de hand die patiënt wakker maken; neiging tot wapperen met de handen opdat de klachten verminderen; verminderd gevoel in de duim, wijsvinger, middelvinger en een gedeelte van de ringvinger; onhandigheid en gevoel van krachtverlies in de hand (bijvoorbeeld bij wringen van een dweil of schrijven); regelmatig dubbelzijdig voorkomen; ook overdag kunnen tintelingen voorkomen bijvoorbeeld bij fietsen; soms enige pijn in de hand of onderarm.

    Reageer
    #7
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: pijn in hand/pols, verdoofde duim.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief