Afvallen lukt voor geen meter…

  • #1

    Ik heb een paar vragen.

    Ik ben Mike, 29 jaar, 1.83 lang en weeg 100kg schoon aan de haak.
    Dus ja, ik heb overgewicht. Maar daar probeer ik al tijden wat aan te doen maar dat lukt voor geen meter.
    Ik vroeg me af wat ik verkeerd doe.

    Ik fiets elke dag naar mijn werk, wat ongeveer 5 km heen en 5 km terug is. Ik heb altijd een vrij hoog tempo en doe er gemiddeld 15 a 20 minuten over.
    Ook sport ik 2 keer per week een uur bij de fitness waar ik 10 a 15 minuten cardio en 45 minuten kracht doe.
    Ook eet ik niet veel, gemid. eet ik per dag 4 bruine boterhammen, waarvan 2 met vleesbeleg, en 2 met ander beleg, bijv. hagelslag, of pasta.
    Ook neem ik 1 a 2 stuks fruit, een sultana en als avondeten normaal gesproken 2 a 3 aardappelen, paar flinke lepels groente en een stuk vlees. Vaak wat aangemaakte jus (aanmaakzooi). Ik braad of in de olie, of in vloeibaar. En ik eet zo’n 5 a 6 keer per dag, met tussenposen van ongeveer 3 uur.
    En toch val ik geen gram af, ik heb vrij veel spieren, maar toch een blubberbuik en vet bij mn manboobs.
    Probleem is ook dat ik een ontzettend slechte stoelgang heb. Als ik geluk heb kan ik 2 keer per week naar de wc. Vaak is dat 1 keer per week of zelf anderhalve week.
    En als ik dan ga dan gaat het ook met geweld, dan zit ik er zo 45 min en dan stopt het nauwelijks. Op een bepaald moment wordt het zelfs zo erg dat mijn maag zich samen begint te trekken en ik er beroerd van wordt. Ik heb tot nu toe 2 keer gehad dat het zo erg werd dat ik ervan over moest geven terwijl ik op de wc zat. Na die tijd ben ik slap en compleet uitgeput en kan ik niets meer, ik moet dan gewoon een half uur bijkomen liggend op de bank of bed.

    Kan dit met elkaar te maken hebben dat ik niet af kan vallen? Een week of 2 geleden kon ik spontaan opeens 3 dagen achter elkaar naar de wc en dat is echt uniek voor mij. En wat bleek, ik was na 3 dagen 3.5 KG kwijt…
    Maar helaas ben ik sinds die tijd al niet meer fatsoenlijk naar de wc geweest, wel geteld 1 keer en dat was niet eens noemenswaardig.

    Ik hoor graag wat jullie ideeen erover zijn.

    Reageer
    #2

    Ik begrijp niet goed wat je bij deze sportschool doet als je wilt afvallen. Deze oefeningen zijn namelijk helemaal niet gericht op het verbranden van vet maar op de aanmaak van spierweefsel.

    Vetverbranding vindt plaats als je langer dan 3 kwartier wandelt bijvoorbeeld. Ga dus wandelen, iedere dag anderhalf uur en je zult zien dat je over drie manden kilo's lichter bent.

    Als het wel een goede sportschool is, laat je dan eens goed voorlichten over de juiste oefeningen voor jou.

    Reageer
    #3

    Meer spiermassa = meer verbranding dus lijkt het me helemaal niet verkeerd om krachttraining te doen.

    Reageer
    #4

    Erik heeft de klok horen luiden. Bij kortdurende inspanningen wordt er ATP en glucose verbrand. Daar wordt je alleen heel erg moe van, maar je wordt niet lichter omdat de vetmassa niet vebrand wordt. Je wordt zelfs zwaarder omdat je spiermassa opbouwt.

    Reageer
    #5

    En waar heeft Mike dan staan dat het hem puur om z'n gewicht gaat dan? Zoals ik het lees heeft hij er problemen mee dat hij een buik heeft maar veel sport, ik neem aan dat hij dus geen veranderingen in zijn omvang ziet.
    Gewicht is namelijk niet het belangrijkste, omvang wel, vooral rond je middel.
    En ik denk zelf dat de stoelgang ook wel meeteld..

    Reageer
    #7

    Hoihoi,

    Ik ben momenteel ook aan het lijnen en 10 kilo kwijt en ik moet er nog 9 ongeveer.

    gr.
    Lizette

    Reageer
    #8

    Meer bewegen en gewoon gezond eten!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Misschien je schildklier eens laten checken bij de huisarts?

    Reageer
Reageer op: Afvallen lukt voor geen meter…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief