te mager, tips nodig!

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben een meid van 26 jaar, mijn lengte is 1,70 en gewicht ligt tussen de 44 en 45 kilo. Uiterlijk is dat veel te licht!

    Loop hier nu 3 jaar mee rond, allerlei onderzoeken in het ziekenhuis maar zonder resultaat. Heb ook 9 maanden bij een dietist gelopen maar heeft ook niet geholpen.

    De huisarts zegt dat ik voldoende binnen krijg. Eet vaak 4 maaltijden per dag en de nodige tussendoortjes. Alleen niks helpt om aan te komen.

    Veel mensen zeggen dat ik aan de eiwitshakes moet gaan, maar gezien ik een zwakke maag heb gaat dat niet. Ben al bijna me hele leven te licht. Dit waarschijnlijk door een nare gebeurtenis vroeger.

    Wie of wie heeft er tips voor mij?

    Gr Inge

    Reageer
    #2

    die nare gebeurtenis vroeger... heb je dat verwerkt? Ben je in therapie geweest?
    misschien is dat iets wat je nog kunt doen.
    weet niet wat er gebeurd is , maar gewicht, te weinig of teveel kan daar inderdaad mee te maken hebben.

    heb je last van stress?

    je hebt bij een dietiste gelopen dus je weet wel wat je moet eten, maar waarschijnlijk haal je dat niet. klopt dat?
    het is niet waarschijnlijk zo, dat je dat iedere dag binnenkrijgt en dan niet aankomt.

    schrijf eens eerlijk op wat je eet op een dag.

    sterkte en succes, Brenda

    Reageer
    #3

    Heb je deze berichten gelezen?

    TOPIC: Veel te mager!
    http://www.dokter.nl/forum/Gewicht-lengte/201087-Veel-te-mager.html

    TOPIC: beetje te mager denk ik.
    http://www.dokter.nl/forum/Gewicht-lengte/70933-beetje-te-mager-denk-ik.html

    Als je nog vragen hebt, laat dan even weten.

    Reageer
    #4

    En deze:

    TOPIC: Aankomen zonder succes
    http://www.dokter.nl/forum/Gewicht-lengte/198194-Aankomen-zonder-succes.html

    Beterschap gewenst alvast.

    Reageer
    #5

    Misschien een aparte invalshoek maar net als nare ervaringen moet voeding eerst verteerd en verwerkt worden voordat het in het lichaam wordt opgenomen. Ben je voor jouw psychotrauma wel eens onder behandeling geweest? Waarom noem je het hier? Bestaat er een relatie tussen het psychotrauma en je lage gewicht? Ik ben benieuwd.

    Reageer
    #7

    ik word er gek van dat mensen ongestoord .andere mensen uitschelden van te dun anorexia .mijn dochters zijn dun maar eten heel goed .maar ze komen niet aan .omdat ik ook altijd zo was .maar heel zielig dat ze constant uitgescholden worden.een tip voor mensen die aankomen willen .nutridrink alleen verkrijgbaar via huisarts of dieetiste .drinken naast je normale voeding .het werkt .eerst zeuren ze dat de bevolking te dik is .en de andere helft heeft zogenaamd anorexia .pfff nou ik zeg mn dochters dik worden kun je je hele leven nog .laat ze lullen maarja is makkelijker gezegt dan gedaan.wees blij dat je gezond bent .er zijn ergere dingen in het leven .maarja ze zitten er wel mee stampen zig vol met eten .ik word er zo moe van hebben ze niks beters dan mensen uitschelden.nou hun zijn later gewoon nog slank .terwijl ik nu al kinderen zie die heel jong zijn en heel dik .dat is nog veel erger .wees blij met wie je bent zeuren doen ze tog altijd het is nooit goed te dun ,te dik .flaporen rood haar te lang te klein pfffff nou ja dit wou ik ff kwijt .

    Reageer
    #8

    De Body Mass Index (BMI) geeft de verhouding weer tussen je gewicht en de lengte van je lichaam. De BMI zegt iets over het risico dat je gewicht oplevert voor je gezondheid.

    Het gaat er bij de BMI niet om wat "mooi" is. Je kunt dus een goede score hebben bij je BMI en toch vinden dat je te dik bent. Je BMI zegt ook niets over het percentage lichaamsvet.

    Lees verder op: Bereken je BMI
    http://www.voedingscentrum.nl/bmi.aspx

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo ik heb al meer dan 22 jaar problemen om aan te komen in gewicht en ik eet genoeg en ook veel want als ik dat niet zal doen dan krijg ik het gevoel of ik zwart voor mij ogen wordt en krijg last van trillingen. Ik zou zo graag weer willen sporten maar dat lukt niet wordt snel moe en val ook af ik ben 191 lang mijn gewicht is 62 kilo ben 40 jaar. Ik zou graag 90 kilo willen wegen en blijven. Ik hoop dat u iets weet voor mij de diabetes weet het niet .al vast bedankt voor de moeite ook als u niets voor mij kan betekenen gr

    Reageer
    #10

    Gezonde mensen met ondergewicht adviseren we om aan te komen, maar dat is vaak niet makkelijk. Op gewicht komen is een kwestie van geduld hebben. 1 kilo erbij in 3 tot 4 weken is al een goed resultaat.

    Lees verder/Bron:
    http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gewicht/ondergewicht/gezond-aankomen.aspx

    Reageer
Reageer op: te mager, tips nodig!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief