Pijnlijke borsten met 17 jaar, groeiende borsten?

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Ik ben een meid van 17 jaar. Een jaar geleden had ik bijna Cup C. Het laatste half jaar ben ik vrij veel afgevallen, en helaas gingen mijn borsten ook mee. Ik baal er ontzettend van, want ik heb nu Cup A.

    Alhoewel, ik moet natuurlijk blij zijn met wat ik heb. En het toch accepteren.

    Maar nu heb ik de afgelopen 3 dagen last van hele gevoelige borsten. Ik word er gek van en het doet me denken aan een aantal jaren terug, toen mijn borsten begonnen met groeien. Het kan niet zijn van de menstruatie, want ik word pas over een week ongesteld.

    Kan het zijn dat ze toch nog beginnen met groeien? Want ik dacht eigenlijk dat ze wel uitgegroeid waren. Zit ik mezelf voor de gek te houden? Of groeien ze toch echt nog met 17 jaar?

    Alvast bedankt voor jullie adviezen.

    M.v.g. Shirley

    Reageer
    #2

    Dat kan best hoor.

    Qua lengte was ik op m'n 15de al uitgegroeid maar de rest ging hier en daar rustig door tot ongeveer m'n 22ste.

    Reageer
    #3

    Gevoelige borsten komt heel vaak voor. Net voor de menstruatie, en tijdens zwangerschap, kunnen borsten gezwollen en pijnlijk voelen. Meisjes in de puberteit hebben vaak klachten als roodheid, een gezwollen en pijnlijk gevoel. Dit heeft te maken met de groei en gaat vanzelf weer over.
    Ga met aanhoudende klachten wel naar een dokter. Deze kan je borsten onderzoeken en zien of een behandeling nodig en mogelijk is.

    Reageer
    #4

    hoi ik ben een meisje van 15 jaar en heb ook erg veel last van pijnlijke borsten ik heb al cup F en ben 1.57 lang waardoor ik niet kan bukken zonder rugpijn te krijgen dus mensen grote borsten is niet altijd een pretje en weet je wat ze groeien nog door tot je 21ste !!

    Reageer
    #5

    Ik herken me in het verhaal. Behalve dat ik inmiddels tegen de 31 aanhik en zodoende gok dat mijn pubbertijd nu toch echt wel voorbij zal zijn.
    Ik heb in mijn puberjaren een cup b gehad en later ben ik redelijk wat afgevallen en was ik voor jaren en jaren zo goed als plat. Nu nog ben ik behoorlijk mager maar sinds twee maanden zijn mijn klieren in mijn borsten opgezet en de borsten zelf zijn ook weer echt borsten lijkt het. Ik begrijp er niets van en heb er ook best last van.

    Iemand ervaring mee?

    Reageer
    #6

    Vrij vroeg begonnen mijn borsten te groeien ik was 11 geloof ik, het deed altijd zeer als ik eraan zat. Nu ben ik 16 en heb ik nog cup A alleen zijn mn borsten helemaal niet gevoelig meer! Betekend dat dat ze zijn uitgegroeid of kan dat nog komen?

    Reageer
    #7

    Hoi, ik ben een meisje van 14 en heb de laatste tijd oook gevoelige borsten , ik draagt naamelijk cup 75A ik schaam me ervoor want alle meisjes op school dragen naamelijk C D of zelfs groter, betekend dit dat mn borsten nu beginnen te groeien?

    Reageer
    #8

    hoi, ik ben een meisje van 15 en heb de laatste tijd last van gevoelige borsten. ik zelff heb 85a. ik zit in de 3e. iedereen heeft c d. ik schaam me voor mijn borsten. ze zijn puntig, en niet rond. betekenen gevoelige borsten dat ze nog groeienv en worden ze mooi rond? of blijven ze puntig? wat is de goede bh vior puntige borstsen?

    wie kan me helpen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wees blij dat jij op jouw leeftijd een cup A hebt. Als je nu al een cup D zou hebben, hangen ze op je 25e op je navel! Je bent pas 15 dus het kan heel goed dat je borsten nog groeien. Kan wel tot je 21e. Of ze rond worden weet ik niet. Wat voor borsten heeft je moeder?

    Groet Emma

    Reageer
    #10

    Op mijn 15e had ik dat ook nog heel erg. na mijn 16e zijn ze heel hard gaan groeien en nu heb ik cup D. en daar hoef je je niet voor te schamen want er zijn meer meisjes die dat hebben en je bent perfect zoals je bent, je hoeft er niet voor een ander op een bepaalde manier uit te zien;)

    Reageer
    #11

    Hoi, ik ben nu 16 jaar en heb cubmaar b/c. Ben er niet tevreden mee wand iedereen uit me klas heeft bijna groter en ook vind ik de vorm niet heel mooi. Hopelijk veranderd dit nog ik zit tevens nog in de groei. Maar volgensmij is ieder meisje van rond de 15/16 onzeker over haar borsten. En iedereen is mooi op zijn if haar eigen manier vind ik.

    Reageer
    #12

    Ik ben een meisje van 13 mijn borsten waren al uitgegroeid op mijn 12e toen had ik cup D maar nu zijn mijn borsten weer heel gevoelig zijn ze weer ana het groeien??

    Reageer
    #13

    Dat zou kunnen

    Reageer
    #14

    hallo ik ben een meisje van 17 jaar en heb de laatste tijd een zeer brandend gevoel in mijn linkerborst, ik weet niet precies wat het is kan iemand me helpen?

    Reageer
    #15

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga met de klachten naar de huisarts en laat ernaar kijken

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke borsten met 17 jaar, groeiende borsten?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief