Donna Ovulatietest onbetrouwbaar

  • #1

    Hallo,

    Ik voel mij verplicht alle vrouwen te waarschuwen voor de Donna Ovulatietest. Ik heb verschillende anti conceptie methoden gebruikt (pil, nuvaring) maar was (op mijn 35e) op zoek naar een meer natuurlijke vorm van anti-conceptie. Ik heb de Donna tester 3 maanden gebruikt en was in de veronderstelling dat deze test betrouwbaar is. Maar inmiddels ben ik 13 weken zwanger. De test heeft niet aangegeven dat ik vruchtbaar was en ik heb hem regelmatig gebruikt. Het is dus moeilijk te achterhalen of hij uberhaupt wel heeft werkt. Inmiddels hebben mijn partner en ik er ons bij neergelegd dat we een baby krijgen maar degenen die dit pertinent niet willen, kunnen beter de Donna Ovulatietest niet gebruiken!

    Reageer
    #2

    Het verbaast me helemaal niets dat je zwanger bent geworden op deze manier. Ik zou het in ieder geval niet aandurven 🙂 Deze vorm van "anticonceptie" is [u]niet voor 100% betrouwbaar[/u], echter maar voor 98%, mits je de voorschriften nauwkeurig opvolgt! Stel je voor dat je partner enorm sterk sperma heeft dat wel een week in leven blijft. Dan kan je dus gewoon zwanger raken indien je geslachtsgemeenschap hebt gehad in je 'onvruchtbare' dagen. En het kan daarom al te laat zijn als de ovulatietester zegt dat je vruchtbaar bent! Dus ook al weigerde de ovulatietest in dit geval dienst, vroeg of laat had je waarschijnlijk toch prijs gehad.

    Reageer
    #3

    De betrouwbaarheid van de Donna ovulatietesten kan beïnvloed worden door: het gebruik van hormoonpreparaten, zoals de pil of Clomifeen; een veranderende hormoonhuishouding zoals in de overgang; en het gebruik van alcohol, voedsel en roken binnen twee uur vóór het nemen van het speekselmonster.

    Reageer
    #4

    Als importeur en al meer dan 10 jaar leverancier van de Donna Ovulatietester zou dit het eerste geval zijn waarbij een ongewenste zwangerschap plaatsvindt, hetgeen wij uiteraard betreuren.
    Toch is de kans hierop erg klein als men de gebruiksaanwijzing goed op volgt en met name het speekselmonster op de juiste manier verkrijgt.
    Bij Anti-conceptie toepassing van de Donna tester is evenwel het gebruik van een vaginaal monster aanbevelenswaardig, zoals ook in de bijsluiter staat vermeld.
    De betrouwbaarheid is inderdaad 98 %, in een groot klinisch onderzoek vast gesteld, dus hoger dan het condoom en hoger dan het spiraaltje.
    100 % is vrijwel onmogelijk, alleen de pil haalt dat wellicht.
    Reden dus om de Donna methode met zorgvuldigheid toe te passen wil men toch niet zwanger raken.
    Donna is een gecertificeerd Medical Device, geregistreerd onder nr. CE0336.
    Medi-Marketing International

    Reageer
    #5

    Dank u voor uw reactie. Waar kunnen we meer betrouwbare en onafhankelijke informatie vinden over de Donna Ovulatie test?

    Reageer
    #6

    Het lijkt me erg sterk dat ik de éérste ben bij wie dit is gebeurd. En de fabrikant kan zich nu wel ineens gaan verschuilen achter de opmerking dat een ´vaginaal monster aanbevelingswaardig was geweest´ maar dan moet er in de gebruiksaanwijzing niet staan dat je zowel speeksel als vaginaal vocht kan gebruiken. Als ik had geweten dat speeksel minder betrouwbaar was geweest dan had ik natuurlijk nooit met speeksel getest. Verder was er geen sprake van voedsel inname, alcohol ed. Ik begin me ondertussen af te vragen aan hoeveel voorwaarden je wel niet moet voldoen voordat je een betrouwbare uitslag mag verwachten!

    Reageer
    #7

    Beste Marianne,
    Ik kan je bevestigen dat wij nog nooit eerder een dergelijke klacht ontvingen, en dat na meer dan 10 jaar dat wij deze ovulatietester op de markt brengen.
    In de bijsluiter wordt er op gewezen dat de kwaliteit van het speeksel beïnvloed kan worden door eten, drinken, roken, waardoor het aanbevelingswaardig is om een vaginaal monster te nemen.
    Ook op onze sites en in alle overige informatie staat vermeld dat de concentratie van het verzilten hoger is in vaginaal vocht.
    Wij vinden het heel vervelend dat dit u en uw partner is overkomen, laat dat duidelijk zijn.
    Het gaat ons echter te ver te veronderstellen dat de schuld geheel en al bij de DONNA tester ligt. Het product is TNO-gecertificeerd, wordt in meer dan 40 landen over de wereld al jarenlang verkocht zonder enig probleem.
    Duizenden vrouwen vertrouwen inmiddels op de tester, die in samenhang met andere natuurlijke methodes 98 % betrouwbaar is, 100 % is alleen met de pil te verkrijgen.
    Wij hopen hiermee een bijdrage aan deze discussie te hebben geleverd en een deel van de twijfel te hebben weerlegd.

    Reageer
    #8

    Geachte heer Levenbach, hartelijk dank voor uw open en informatieve bericht.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er zijn tal van onderzoeken gedaan naar de betrouwbaarheid van deze speekseltesten. Alle wetenschappelijke onderzoeken over meer dan 20 jaar duiden erop dat de varen of speekseltest een zeer slechte manier is om de (on)vruchtbare dagen vast te stellen. De betrouwbaarheid waar de leverancier mee schermt is verkregen door een onderzoek vanuit de fabrikant zelf. Onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat de betrouwbaarheid lager is dan 30%. Zelfs mannen hebben een positieve uitslag gekregen met dergelijke testen. Als methode om de vruchtbare dagen aan te tonen is alleen een ovulatietest in urine betrouwbaar. Als anticonceptie methode is de pil, het spiraal of de condoom een (veel) beter alternatief.

    Reageer
    #10

    Gebruik nooit varen of speekseltesters om je (on)vruchtbaarheid aan te tonen. Meerdere internationale onderzoeken tonen keer op keer aan dat dit erg onbetrouwbare testen. De 98% genoemd door de leverancier is complete onzin. Dit is gebaseerd op een onderzoek van de fabrikant zelf. Er zijn zeker 25 internationale onderzoeken te vinden waarin de betrouwbaarheid niet eens boven de 40% komt...

    NOOIT GEBRUIKEN DUS

    Reageer
Reageer op: Donna Ovulatietest onbetrouwbaar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief