na MAP de pil

  • #1

    Hallo,

    Vorige week woensdag is mijn vriend in mij klaargekomen na t scheuren van de condoom. Aangezien ik de pil niet slik, heb ik meteen de volgende dag een MAP tot me genomen. Toevallig diezelfde avond moest ik beginnen met het slikken van de pil. Ik zou deze week moeten beginnen met mijn menstruatie, maar stelt deze pil dit na 1x slikken uit? Want ik ben van plan te stoppen met het slikken er van, om zsm ongesteld te worden, dit omdat ik graag wil weten of ik zwanger ben of niet...

    Adviseert iemand me om t te blijven slikken?
    En indien ik eerdaags ongesteld ben, ben ik dan zéker niet zwanger, of is het een bloeding door zwangerschap?

    MvG,
    Roos

    Reageer
    #2

    Hoi Roos,

    allereerst: stoppen met de pil om te kijken of je ongesteld wordt om te weten te komen of je zwanger bent heeft zelden zin: door de hormonen in de pil is de kans namelijk bijzonder groot dat je hoe dan ook een bloeding krijgt, zwanger of niet.
    Je bent begrijp ik dus pas net begonnen met de pil? Zou je daarmee niet moeten beginnen op de eerste dag van je menstruatie? Dat is bij mijn weten het handigste moment, bovendien ben je dan direct 'beschermd'.
    Als ik het goed begrijp heb je dus een week voordat je ongesteld zou moeten worden onbeschermde seks gehad? Als je cyclus een beetje regelmatig is en uit zo'n 28 dagen bestaat, zou je logischerwijs niet op je meest vruchtbare moment seks hebben gehad, dit is dan namelijk zo'n 2 weken na het begin van je menstruatie.
    Al met al zou ik adviseren om na iets meer dan 2 weken na de onbeschermde seks gewoon even een testje te doen. Als je erg ongerust bent kun je natuurlijk altijd even naar je huisarts gaan. Zeker als je zeker wilt weten of je nu wel of niet door kunt gaan met de pil (aangezien de pil slikken met zwangerschap wordt afgeraden, maar aangezien ik de kans dat je zwanger bent vrij klein acht zou ik denken dat je gewoon door kunt gaan).

    Reageer
Reageer op: na MAP de pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief