pil vergeten week 3

  • #1

    hoi ik ben in de 3e week een pil vergeten, ik moest hem zondag ochtend innemen en heb er maandagochtend dus 2 ingenomen toen ik er pas achter kwam, maar heb wel zaterdagavond sex gehad, er kan voorvocht in me gekomen zijn, ik heb de strip gewoon afgemaakt en moet nu ongesteld worden maar ben het nog niet :(, kan ik zwanger zijn? is de kans groot? of is er geen kans?

    Reageer
    #3

    Pil vergeten in week 3:
    - begin direkt met de stopweek
    - neem de pil alsnog in ga verder met de strip en ga zonder stopweek door met de volgende strip.

    Neem de bijsluiter eens door, dan weet je wat de doen moet!!

    Kans op zwangerschap is nihil, maar je moet nu wel extra voorzorgsmaatregelen nemen.

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Hallo,

    Mijn vriendin was voor het laatst rond oud en nieuw ongesteld, het bleek dus dat ze zwanger was, in goed overleg hebben we besloten een abortus te doen, dit was op 25-2.

    na de antibiotica moest ze weer beginnen met het slikken van de pil, dit heeft ze ook keurig gedaan. We hebben ook geen sex gehad sinds eind januari.

    Gister(vrijdag 27-3) is mijn vriendin ter controle weer heengeweest, en alles bleek klaar. Ook slikt ze haar pil elke dag goed, alleen nu is ze ongeveer 1.5 week geleden 1x de pil vergeten. Ze heeft hem niet alsnog ingenomen.

    Nu hebben wij afgelopen nacht dus voor het eerst weer sex gehad. Ik had gelezen dat je de pil wel alsnog moest innemen.

    Nu is mijn vraag: kan dit kwaad? moet ze deze pil nu alsnog innemen? of is het nu te laat? ze moet ong. met 2 weken weer normaal ongesteld worden.

    alvast bedankt voor de reactie!

    Reageer
    #6

    Eénmaal de pil vergeten is geen ramp. Aangezien zij de pil in de eerste week vergeten is en er geen mogelijkheid is op een conceptie is er niets aan de hand.

    Wel opvallend dat jullie steeds in de stress komen door het vergeten van de pil. Zou het een idee zijn dat jij meer verantwoordelijkheid gaat nemen in plaats van achter de feiten aan te lopen? Dus een condoom gebruiken?
    Of is je vriendin misschien een andere mening toegedaan dan jij en wil zij wél graag zwanger worden? Dan zullen jullie toch een gesprek moeten hebben over dit thema.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ik slik de pil altijd stipt iedere ochtend om 8 uur , ik heb daarvoor altijd een wekker aanstaan zodat ik het niet kan vergeten. Nou ben ik zaterdag ochtend wel wakker geworden van die wekker, entoen weer verder gaan slapen. Ik dacht gewoon dat ik hem had ingenomen, maar toen ik zondag ochtend wakker werd bleek het dat ik de pil zaterdag niet had ingenomen!
    Dit was in mijn 3e week. Die woensdag van te voren heb ik voor het laast onbeschermd seks gehad. ik heb toen zondag ochtend dus de pil van zaterdag en zondag tegelijk in genomen. Daarna heb ik beschermd seks gehad. Ik heb gelezen dat ik na deze strip zonder een stop week verder moet gaan met de volgende. Het enige wat ik niet kan vinden is, hoelang moet ik nu nog seks hebben met een condoom? En kan ik zwanger zijn omdat ik 3 dagen van te voren nog seks heb gehad?

    Ik hoop dat iemand een antwoord heeft,
    al vast bedankt!

    Reageer
    #10

    Hallo!
    Ik ben de pil vergeten in week 3 (13.5 uur te laat). Ik heb de pil alsnog genomen op het moment dat ik eraan dacht en moet nu deze strip afmaken, dan de pauzeweek overslaan en meteen beginnen aan de volgende strip. Ik heb echter een vraag! Moet ik nu extra voorbehoedsmiddelen gebruiken en zo ja, hoe lang? Alvast heel erg bedankt!

    Reageer
    #11

    Je kunt 2 dingen doen:

    Maak de strip af en ga zonder stopweek door met de volgende strip (bij de 3-fasenpil met de laatste kleur van de volgende strip).

    Stop direct en begin na 7 dagen met een nieuwe strip (je vervroegt je stopweek, en veranderd je startdag). Wil je je startdag liever niet veranderen, maak dan je stopweek korter.

    Reageer
    #12

    Hoi,

    ik ben nu in mijn 3e week van de pil, en ik ben hem afgelopen maandag vergeten. Ik slik hem meestal rond half 11 in de ochtend. Maar nu heb ik dinsdag (de dag erna) 2 keer de pil geslikt, die van maandag en dinsdag. Toch zat het me niet lekker en heb ik die dag meteen een zwangersschapstest gedaan. hieruit bleek dat ik niet zwanger ben. Maar ik heb die zondag nog seks gehad. ik ben de pil verder niet vergeten en slik nu gewoon door. de strip is nu bijna leeg. Wat moet ik nu doen? Of heb ik al goed gehandeld?
    Is de kans op zwangerschap nu groot?
    Ik ben ook nog eens de bijsluiter van de pil kwijt.

    wat moet ik nu doen?

    Reageer
    #13

    De volgende keer bij het halen van een nieuwe serie pillen de bijsluiter niet weggooien, maar even goed doorlezen.
    Maar voor de 4e keer in dit draadje: je kunt zonder stop beginnen aan een nieuwe strip, dan is er niets aan de hand.

    Reageer
    #14

    Hallo allemaal,

    wie kan mij vertellen of ik echt maatregelen moet gaan nemen?

    Ik ben donderdag avond de pil vergeten, waar ik de volgende dag ( vrijdag avond dus ) pas achter kwam toen ik die pil in moest nemen.
    Toen heb ik vrijdag onveilig seks gehad.( maar mijn vriend is niet in mij klaar gekomen, maar wel voorvocht natuurlijk... )
    was ik dan die dag eigenlijk wel beschermd?

    Nu heb ik zondag ook weer onveilig seks gehad..
    Nu is zondag ook mij stopweek begonnen....
    is de kans groot of is de kans er dat ik zwanger kan zijn?

    alvast bedankt

    Reageer
    #15

    Deze kans is niet 0. Je bent tweemaal een pil vergeten, en je hebt tweemaal onbeschermd seksueel contact gehad. Er is een kans op een zwangerschap.

    Reageer
Reageer op: pil vergeten week 3


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief