Pijnlijke borsten

  • #1

    Hallo,
    Sinds afgelopen maandag 15 juni (nu 6 dagen), heb ik vrij constant last van pijnlijke borsten. Niet zozeer als ik ze aanraak (gevoeligheid), maar bv als ik gewoon aan het tv kijken ben, doen mijn beide borsten pijn en het voelt alsof ze meer opgezwollen zijn, voelt van binnen een soort gloeierig, maar ze voelen volgens mij niet warm aan. En ik heb er vrijwel constant last van, ook als ik bv 's ochtends opsta.
    Ik slik al lange tijd de pil (Marvelon).
    Van 7 t/m 13 juni had ik mijn stopweek van de pil en ook een bloeding. Mijn stopweek heb ik een week eerder gehouden dan normaal. En volgens mij heb ik de stopweek ook netjes van 7 t/m 13 gedaan, maar weet dat niet heel zeker, het zou kunnen dat ik 5 of 6 juni al gestopt ben.
    In de periode rond 1 juni t/m 13 juni heb ik trouwens geen seks gehad.
    Op zondag 14 juni heb ik mijn eerste pil van mijn nieuwe strip genomen. 's Avonds zondag heb ik seks gehad (na een redelijk lange tijd geen seks te hebben gehad). Vanaf maandag 15 juni had ik meteen vrijwel constant pijn aan mijn borsten.
    Dinsdag 16 t/m vandaag heb ik ook netjes de pil genomen, hoewel ik dinsdag 16 volgens mij per ongeluk 2 in plaats van 1 pilletje heb genomen (ik maak een oude strip op en wist het niet meer zeker of ik er al 1 had genomen).
    Deze pijn heb ik in al die jaren pil nooit eerder op zo'n manier zo lang gehad. Weleens kort gevoelige borsten of een wat opgezette buik voor of tijdens mijn bloeding.
    Ik maak mij nu zorgen of ik niet per ongeluk zwanger ben. Ik heb woensdag 17 een test gedaan, die zei dat ik niet zwanger was, maar deze test is volgens mij nog niet geldig omdat ik net een bloeding heb gehad vorige week. Ik heb ook gebeld met een hulplijn, waar de arts zei dat ik me niet teveel zorgen moest maken, dat je bv. ook pijn in je borsten kan hebben als je verliefd bent. Ik dacht/hoop zelf dat het wellicht ook door hormonen kan komen (omdat ik mijn vorige pilstrip een week korter heb gedaan) of doordat ik tegenwoordig ca 2x per week hardloop (wel met een stevige BH overigens), verder kwam ik op internet wel een en ander tegen over ziektes met opgezette klieren maar ik heb last aan 2 borsten. Maar ik vind het wel erg toevallig dat ik precies na de geslachtsgemeenschap zo'n last krijg en dat het ook nog lang duurt en ik het nooit eerder heb gehad. Tja, de pijn blijft en leidt mij erg af. Wat vinden jullie ervan? Ik vind het lastig om af te wachten tot ik wel een test kan doen. Wat denken jullie qua risico en het is zinnig bv morgen even bij een huisartsenpost langs te gaan. Ik hoor heel graag jullie mening.

    Reageer
    #2

    denk niet dat je bij de huisartsenpost langs hoeft te gaan, die kan niets voor je doen/.
    til ze eens een beetje op, beweeg ze eens... pijnlijk... dan spieren, niet ... dan hormonaal.
    het kunnen nog geen zwangerschapsverschijnselen zijn!
    als je last houdt zou je om een andere pil kunnen vragen, maar misschien gaat het wel vanzelf weer over.
    het beste, Brenda

    Reageer
    #3

    Dank voor je reactie. Nav. je vraag: als ik mijn borsten vasthoud, dan doet dat juist minder pijn: als ik er stevig met mijn handen tegen aan druk, doet dit juist minder pijn. Dus hormonaal, zeg je dan. Ik ben er toch niet helemaal gerust op, omdat ik er al een hele week last van heb, en nooit eerder gehad, en deze pil al lang slik zonder problemen. Maar je zegt zwangerschapsverschijnselen kunnen nog niet zo snel? Sorry ik ben misschien een beetje te paranoide hiermee bezig.

    Reageer
    #4

    Hoi Brenda of iemand anders,
    Kunnen jullie nog een keer naar mij reageren?
    Inmiddels maandag en mijn pijn en opgezette borsten zijn er nog steeds 🙁

    Reageer
    #5

    Wat is de uitslag van je zwangerschapstest?

    Reageer
    #6

    ik heb zowel vorige week woensdag als gister (maandag) een test gedaan en die waren allebei negatief. dus evt zwangerschap zou dan volgens mij alleen nog kunnen komen van de sex die ik op dag 1 van mijn nieuwe pilstrip heb gehad?
    ik word trouwens gek van die irritante pijn.

    Reageer
    #7

    U kunt uw borsten het best onderzoeken door te kijken én te voelen.

    Doe het onderzoek ongeveer een week na uw menstruatie. Vlak voor de menstruatie kunt u namelijk wat zwelling of knobbeltjes voelen die na de menstruatie vanzelf verdwijnen. Als u niet meer menstrueert (na de overgang), maakt het niet uit op welk moment u uw borsten onderzoekt.

    Zelfonderzoek van de borsten: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/Zelfonderzoekvandeborsten.htm

    Wanneer u een verandering aan uw borst(en) opmerkt, kunt u eventueel een menstruatie afwachten.Als de verandering daarna niet verdwijnt, kom dan op het spreekuur om dit te bespreken. Als u ouder bent dan 50 jaar of niet meer menstrueert, wacht dan niet af maar maak direct een afspraak.

    De meeste veranderingen aan de borst(en) zijn onschuldig. Maar omdat soms kanker de oorzaak kan zijn van veranderingen aan uw borst(en), is het belangrijk dat u deze met de huisarts bespreekt. Zeg duidelijk wat u heeft gezien of gevoeld en wat uw eventuele angsten en onzekerheden zijn. Op de praktijk worden uw borsten nog eens bekeken en bevoeld. Daarna bespreken we of verder onderzoek (bijvoorbeeld een echo of een borstfoto) nodig is. Soms moet u voor verder onderzoek naar de ‘mammapoli’ (borstkliniek) van een ziekenhuis bij u in de buurt.

    Reageer
    #8

    gister had ik een klein beetje last van een bloeding; wellicht dat het dus toch hormonaal is? (omdat ik mijn pilstrip een week korter heb gehouden). daarnaast ook wat buikpijn zoals die soms bij een bloeding voelt.
    gevoelige borsten nog steeds.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Nouu ik heb dat dus ook heel erg.
    ik begon met de pil en had zoveel pyn in mijn borsten en toen ben ik overgaan na een andere pil en werd het nog erger. toen ben ik weer overgaan na de andere pil en liep toen erg goed.
    sinds paar weken kreeg ik steken in mijn borsten en nu doet het ook zeer op plekken als ik eraan kom, af en toe ook de tepel gevoelig!
    Maar nu?
    Herken dit ook iemand??

    groetjes

    Reageer
    #11

    hey ik ben katy.
    ik heb dus precies het zelfde!! ook pijn in mn bortsen en t gevoel of ze heel zwaar zijn. ik slaap altijd op mn buik maar dat gaat nu dus niet!! en idd als je gewoon op de bank zit voel je ze echt zitten haha echt heel vervelend... ik zat dus op internet te kijken en kwam jou verhaal tegen! ik had t ook een dag na de sex dat het begon en ik heb een spriraal dus tja.. ik weet dus niet wanneer ik ongesteld moet worden bv. dus kan het ook niet uitvogelen of het daarmee te maken heeft en ik heb t nooit gehad tijdens de menstruatie... dus ik weet het eigenlijk ook niet wat het wel zou kunnen zijn 🙁 ik heb ook een test gedaan maar dat leek me onwaarschijnlijk omdat ik een spiraal heb! dus ik denk erover om toch maar even naar mn arts te gaan en te vragen wat hij denkt! ik zou jou het ook aanraden om naar je arts te gaan!!
    heel veel succes ermee ik weet hoe het voelt!!

    groetjes katy

    Reageer
    #13

    Ben wel nieuwsgierig.... en... was je zwanger? Ik loop nu ook een week met pijnlijke borsten na een vrijpartij en overweeg een test te doen... het zou te mooi zijn om waar te wezen...

    Reageer
Reageer op: Pijnlijke borsten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief