Diarree en pil

  • #1

    Hallo,

    Ik heb even een vraagje. Ik heb bijna elke ochtend diarree en neem de pil dan in NADAT ik naar de WC ben geweest. De rest van de dag heb ik geen diarree meer. Is de pil dan 100% veilig?

    Of kan ik beter gaan overwegen om de pil 's avonds te gaan slikken?

    Dankjewel.

    Groetjes

    Reageer
    #2

    In het algemeen geldt dat diarree de werking van de pil vermindert.
    Bij langdurige diarree is de pilcyclus verstoord en moet je tijdens het innemen van de rest van de strip een ander voorbehoedsmiddel gebruiken. Pas na drie uur is de pil in het bloed opgenomen.

    Reageer
    #3

    Ik lees zojuist dit bericht.

    Afgezien van de onveiligheid van de pil en de verhoogde kans op zwangerschap, vind ik het belangrijker dat uw lichaam al langere tijd niet van de juiste voedingsstoffen wordt voorzien. Deze verdwijnen voor opname in de dunne darm als diarree in het toliet.
    Dit kan op den duur ernstige groei en gezondheidsafwijkingen geven.

    Ga naar de huisarts en achterhaal de oorzaak van de diarree.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor jullie antwoorden.

    Ik begrijp dat als je de pil inneemt en daarna diarree hebt dat de pil niet veilig is, omdat het ong 3 a 4 uur duurt voordat het opgenomen is in het lichaam.

    Maar als je eerst diarree hebt en daarna de pil inneemt en de rest van de dag er geen last meer van hebt, dan wordt hij dus wel goed opgenomen en hoef je dus geen voorbehoedsmiddelen te gebruiken?

    Of kan je dan beter de pil 's avonds gaan nemen of blijft dit hetzelfde?

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Dat zal niet veel verschil maken. Toch ben je door die aanhoudende diarree zo verzwakt dat de kans op een zwangerschap al veel minder groot is. Ongelofelijk dat je daarmee blijft rondlopen, echt erg ongezond.

    Reageer
    #6

    Nou, Merel, dat valt allemaal wel mee hoor.
    Er zijn mensen die nooit dikke ontlasting hebben en kerngezond zijn.
    Zelf heb ik al vanaf mijn 25e elke ochtend diarree, slikte de pil 's avonds en werd de eerste de beste maand zonder pil zwanger op mijn 38e!
    Het wordt pas ongezond als je na elke maaltijd diarree hebt, dan gaan de voedingsstoffen te snel uit je lichaam. Bij ons blijft het de hele dag netjes in ons lichaam tot de volgende dag, alleen komt het eruit met te veel vocht, dat is alles. Niets om paniekerig over te doen!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb een vraagje: ik heb dinsdag sex gehad maar was zonder condoom maar die jongen was niet klaar gekomen en nu slik ik de pil kan ik dan nog steeds zwanger worden?? Want het was 1 malig

    Reageer
    #10

    Hadden we dit al via de telefoon besproken?

    Hoe lang slik je de pil al?

    Reageer
Reageer op: Diarree en pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief