de pil en diarree

  • #1

    hallo,
    ik zit met een vraag. ik heb vorrige week donderdag 21 aug. diarree gehad en dit hield aan tot maandag 25 aug, dus 4 dagen achtereen sóchtends en sávonds diaree. ik slik ook de pil en heb zaterdag nacht sex gehad. is er een kans op zwangerschap? ik zat toen in de 1e week van een nieuwe strip. de diarree was niet extreem waterig maar wel heel dun en veel.
    wie kan mij helpen?

    groetjes marina

    Reageer
    #2

    Diarree die wordt veroorzaakt door een infectie van het maagdarmkanaal veroorzaakt koorts en heeft invloed op de veiligheid van de pil. Gebruik daarom altijd een extra voorbehoedsmiddel tot 7 dagen na het stoppen van de diarree. Indien de pauzeweek binnen deze 7 dagen begint moet het extra voorbehoedsmiddel (condoom) gebruikt worden totdat de eerste 7 tabletten van de nieuwe strip zijn geslikt.

    Reageer
    #3

    De pil is binnen 3-4 uur al geheel opgenomen in het lichaam. Dat is dus geen probleem. Bovendien is diarree doorgaans een aandoening van het laatste gedeelte van de darmen en de pil wordt al in de maag en de twaalfvingerige darm geheel opgenomen. Alleen sommige middelen die gebruikt worden om de diarree te behandelen zoals Norit en Agarol kunnen de werking van de pil verminderen.

    Reageer
    #4

    Ik heb tijdens die week van diarree ook koorts gehad en diarree remmers gebruikt die niet hebben geholpen. ik weet niet of die ook de werking van de pil verminderen?

    groetjes marina

    Reageer
    #5

    hallo,
    ik had zondag erge last van diarree en vandaag niet meer, het was wel erg hevig. ze zeggen dat de pil niet meer werkt als je diarree heb gehad. ik heb maandag seks gehad. en geen diarree gehad. ben ik nu zwanger? moet ik een morning after pil gaan halen. ik moet vandaag (maandag) precies nog 1 week de pil slikken.
    ben ik nu zwanger??

    Reageer
    #6

    Bij pilgebruik en diarree is er inderdaad een verhoogd kans op een zwangerschap.

    Reageer
    #7

    Nou weet ik dus dat de pil minder betrouwbaar is bij diaree. Geld dan ook dezelfde regel als bij overgeven, van ongeveer 4 uur?

    Ik slik namelijk 's avonds voor t slapen gaan de pil en heb vaak in de loop van de avond wat last van diarree (heb een darmprobleem dus daar ligt dat aan waarschijnlijk), maar dan is de werking van de pil toch niet minder?

    Reageer
    #8

    Als je de pil slikt na de diarree is er niets aan de hand

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik heb ook zo'n vraag...Ik heb nu sinds 3 dagen ook last van diarree..heel vervelend...nou slik ik meestal zo naar etenstijd de pil, en 's ochtends heb ik last van diarree...dus daar zit zeker wel 4 uur tussen, dus is de pil dan nog betrouwbaar? Want zoals meestal op websites en in bijsluiters wordt gezegd; als je binnen 4 uur last van diarree of braken hebt, neem je opnieuw een pil, houdt de diarree een aantal dagen aan is de pil niet meer betrouwbaar...dus ik ben even een beetje verward...

    Reageer
    #10

    Hey,

    Ik pak ongeveer nu 2 maand de pil. heb soms wel last van minder vaste stoelgang ( dus niet echt diarree). Maar als ik uitga en alchohol drink, dan heb ik echter wel diarree. Heeft diarree na het drinken een negatieve invloed op de werking van de pil ?

    Reageer
    #11

    Ja.
    verstandig is om dan ook een condoom te gebruiken.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #12

    Bij diarree die langer dan een dag duurt is de werking van de pil verminderd. Gebruik een condoom gedurende de 7 dagen die volgen na het herstel van de diaree.

    Daarnaast is het bekend dat alcoholgebruik de seksuele normen en waarden vervaagt, waardoor de kans op onveilige seks toeneemt. Hierdoor is er een grotere kans op SOA. Condoomgebruik is dus in jouw geval bij alcoholgebruik en diaree dubbel aan te raden.

    Reageer
    #13

    ik heb direct na de pil te hebben geslikt diarree gehad, maar ik heb er niet aan gedacht een extra pil te slikken. nu heb ik een week geen seks gehad, is dit voldoende en is de pil nu weer betrouwbaar of zou ik langer moeten wachten?
    groetjes!

    Reageer
    #15

    Hoi,

    Ik heb de laatste tijd ook diarree tijdens het nemen van de pil? heeft dit een verband?

    Reageer
Reageer op: de pil en diarree


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief