zonne-allergie

  • #1

    Sinds drie weken is bij mij zonneallergie ontdekt. Daarvoor heb ik van de huisarts tegen de jeuk Triamcin gekregen en voor in de zon Contralum Ultra en het advies niet te lang en direct in de zon te gaan. Nu is mijn vraag: Kan ik misschien om langzaam aan de zon te wennen, af en toe een paar minuten onder de zonnebank gaan? Of heeft u een beter advies?

    Reageer
    #2

    Bij de meeste patiënten met zonneallergie (30% tot 50%) beginnen de klachten ieder voorjaar en verdwijnen ze bij herhaalde blootstelling aan zonlicht in de loop van de zomer. Dit wordt lichtgewenning genoemd. Het gewend zijn aan zonlicht verdwijnt weer in de winter. In ernstige gevallen blijven reacties ontstaan na iedere blootstelling aan zonlicht. Over het algemeen blijft PMLE jarenlang bestaan. Soms verergert het in de loop van de jaren, soms treedt spontaan een verbetering op.

    Reageer
    #3

    Ik kreeg 35 jaar geleden voor het eerst last van zonne-allergie. Jarenlang ben ik niet naar warme landen op vakantie geweest en matig met zonnen geweest. Enkele dagen in de zon ging nog wel maar na een dag of vijf kreeg ik hevig jeukende bultjes.
    Enkele jaren geleden kreeg ik van iemand het advies om Urtizon te gebruiken. Dit is een homeopatisch middel. Meerdere keren per dag nam ik enkele korreltjes en ik gebruikte er ook de zonnebrandcreme van. Als ik dit middel gebruik heb ik nergens last van. Helaas was ik het dit jeer vergeten mee te nemen op vakantie. EN ja hoor na enkele dagen kreeg ik, niet meer zo erg als vroeger, toch weer last.
    Ik zal het de volgende keer niet meer vergeten mee te nemen.

    Reageer
    #4

    Mischien voor jou een rare vraag, maar krijg je wel iedere dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen die je nodig hebt?

    Want daardoor kun je allergieën krijgen.

    Verder goed insmeren met een sunblock.

    Succes,
    Laricha

    Reageer
    #6

    Hai.

    Ik dacht vroeger, toen ik 18 was, dat ik allergisch was voor de zonnebrandcreme. Daarna, vooral in de jaren dat ik kinderen had gekregen, was de bultjes en kriebel actie vreselijk. Maar, ik had er in het voorjaar geen last van, wat raar is, en ik had er soms in het buitenland in de zomer ook geen last van. Ik kreeg van de huisarts ultralum, een zonnebrandcreme, en ik heb op advies van een collega Urtizon gebruikt. Het hielp eigenlijk allemaal niet.
    Dit jaar, 2010 was het met Pinksteren geweldig weer, ik heb de hele dag in de zon gezeten, zonder smeren, omdat ik het idee heb dat het in NL in mei nog niet zo erg is. Nu is het juli , ik smeer nog altijd niet, en ik heb nergens last van. Ik heb ook in een wetenschappelijk artikel gelezen dat het met hormonen (zwanger, overgang etc) en met zonnebrandcreme te maken kan hebben. Ik ben er nog niet uit, heb wel een fles Ultralum, factor 30 + 15 ofzo, maar ik smeer voorlopig niet, misschien was mijn idee, lang geleden, dat het aan de creme(olie) lag wel juist. Misschien heb je er minder last van als je voorzichtig bent en niet smeert.

    succes
    Eva

    Reageer
    #7

    ik heb last van zonne allergie. weet iemand wat je er tegen kan doen?
    en wat doe je tegen huiduitslag?

    alvast bedankt
    groetjes rosa 🙁

    Reageer
    #8

    Hallo Rosa,

    Ik heb veel baat bij een zonnebankkuur (let op: rustig opbouwen). Ook smeer ik mij in met P20 van Reimer. Deze zonnecreme (gelachtig) is te koop bij de apotheek of bij de goede drogist (geen Kruidvat of Etos). Je dient je 1 uur voordat je de zon in gaat in te smeren. Dit hoef je 1x per dag te doen en is waterproof. Het kan wel afgeven aan lichte kleding, maar is makkelijk uit te wassen. Ook probeer ik de zon zoveel mogelijk te mijden.
    Als ik dan toch last krijg van de zonne-allergie dan heb ik altijd een fles dermagel van Biodermal in huis. De jeuk verdwijnt dan voor +/- 2 uur.

    groetjes,

    JCL

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Maar is die zonneallergie 1malig ofzo ik heb er nog nooit last van gehad maar sinds gister ineens op de voetbal wel een aantal mensen die allemaal bultjes kregen en onwijs jeuken 😳 is minder en ik wil naar het strand !!

    En de Apotheek is nu egt niet open !!

    Reageer
Reageer op: zonne-allergie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief