ik wil zo graag stoppen met blowen.

  • #1

    Hallo,

    Ik ben iemand die echt veel blowd al een jaar of 6
    niet dat ik al die jaren vollop blow maar steeds meer en meer.
    financieel kan ik het niet meer aan, maar ben bang dat ik het psychische niet aankan,
    ik ben al een druk persoon, en ben bang voor de nacht, of ik dan nog kan slapen,
    dat ik er niet voor doordraai, terwijl de joint me nu zo rustig houd.

    Ik wil graag van mensen horen wat voor klachten en ook juist de voordelen van stoppen met blowen, hoe ben jij gestopt.

    Wie wil me aub wat adviezen geven.
    ik hoor graag van jullie
    alvast bedankt

    Reageer
    #2

    een vriend van me blowde ook best veel,
    maar toen ik er wat van had gezegt, is hij drect gestopt en is het hem ook gelukt.
    Als je niet direct kan stoppen ermee,
    kun je niet wat anders vinden om te doen?
    Hiermee bedoel ik geen ander drugs ofzo
    Ga leuke dingen doen bijv. en vergeet dat blowen
    En als je er eentje wil opsteken moet je maar gaan slapen. Als je weer wakker wordt, dan voel je je weer beter en is de behoefte weg. Door het blowen heb je toch al jarenlang te weinig geslapen. Dat kun je nu mooi inhalen.

    ik had laatst op TV ook gezien dat iemand onder hypnose was,
    die vrouw die rookte en wou ook stoppen,
    dus die man vertelde allemaal vieze dingen dat ze 'as enz allemaal in de mond had,
    maar ze was erna wel gestopt
    maja
    hoop dat je er iets aan heb..
    Veel sterke

    Reageer
    #3

    Hallo

    Ben zelf nu 5 weken van de wiet af, heb 10 jaar lang elke dag geblowd... Op een gegeven moment rookte ik zoveel dat ik niet eens nuchter meer werd. Rookte in het weekend zelfs aan 1 stuk door, (15 op een dag ofzo), ook als ik er eigenlijks geen zin in had. Na een paar jaar blowen ook wat andere middelen gebruikt, maar altijd onder controle gebleven die andere shit. t blowen liep wel uit de hand, vooral laatste 3 jaar.

    Heb mezelf toen voorgenomen om na oud en nieuw te stoppen, tot nu toe heb ik nog geen joint aangeraakt. Veel van mijn vrienden blowen wel gewoon door, dat maakt het soms wel moeilijk.

    Heb er wel beetje naartoe geleefd zegmaar, was al eerder proberen te stoppen maar dit keer lukt het me zeker weten, wil gewoon echt niet meer terug naar het leventje. Soms wel verleidelijk maarja... gewoon kwestie van sterk zijn en volhouden. Heb na deze 5 weken ook geen zin meer om te blowen maar dat was 1e week wel anders. Het gevoel dat je even moet smoken wordt steeds minder, misschien wel een houvast voor je.

    Ik sliep de 1e nacht wel wat slecht, maar daardoor was ik de 2e nacht slaperiger, dus dat gaf verder geen problemen. Als je echt hyper bent van jezelf dan zou ik in een weekend of vakantie stoppen, zodat het niet zoveel uitmaakt als je niet goed slapen kan. (in verband met slaperig op school of werk zitten..) Geloof me, je wordt uiteindelijk echt wel moe. En je hebt minder slaap nodig. In het weekend sliep ik soms 13 uur per nacht en werd ik nog moe wakker. Nu slaap ik in het weekend ongeveer 9 uurtjes per nacht en word topfit wakker.

    Verder is het een kwestie van volhouden. Bij mijn eerdere stoppogingen had ik na 2 weken zoiets van: waarom was ik ook alweer gestopt? dan rookte ik een blowtje en was het weer leuk. Maarja 2 weken na dat blowtje weer volop smoken en spacen als een zombie. Heb dus wel beetje dieptepunt geraakt zegmaar, dat is in jouwn geval misschien niet zo?

    Als je echt geestelijk afhankelijk bent, dus als je er van jezelf echt niet af kan blijven, kan ik je toch aanraden hulp te zoeken. Een vriend van mij heeft dat ook gedaan en is nu een jaar nuchter, terwijl hij zelf altijd zei dat hij er nooit vanaf zou kunnen blijven.

    waar een wil is, is een weg! veel succes en als je dingen wilt vragen of weten doe gerust, ben altijd blij om te helpen.

    Groeten!

    Reageer
    #4

    Gitarist Keith Richards van The Rolling Stones, die zelf nooit vies was van een trekje of een snuif, heeft jongeren gewaarschuwd van de drugs af te blijven.

    "Geef het op, het is het echt niet waard", zei de 64-jarige Richards in een interview met het Britse muziektijdschrift Uncut.

    In het vraaggesprek betitelde hij bandmaat Mick Jagger ook als een "power freak". "Hij is een maniak. Hij kan niet opstaan zonder direct te weten wie hij allemaal gaat bellen."

    Zelf zegt Richards elke ochtend eerst God te bedanken dat hij wakker is, om vervolgens nog drie uur in bed te blijven liggen.

    De gitarist is momenteel bezig met een promotietoer van Shine A Light, een documentaire over The Rolling Stones van Martin Scorsese.

    Reageer
    #6

    Je verhaal is heel herkenbaar.. Zelf blowde ik vanaf m'n 13e zo nu en dan, en vanaf m'n 17e dagelijks, tot de laatste maanden steeds meer.. Ik had nergens meer zin in, raakte vrieden, school en werk kwijt, en niks interesseerde me nog wat, als ik maar kon blowen.. Mijn vriend is zelf verslaafd geweest aan vanalles en nogwat, behalve wiet, dus vond 't erg lastig om hem mij te laten helpen. Ik was ook ontzettend bang voor wat 't met zich mee zou brengen: niet meer kunnen slapen, ontzettend druk in m'n kop zijn, alleen maar aan problemen kunnen denken enz.. Ik ben nu 2 weken gestopt, en het valt me ontzettend mee! Druk in m'n hoofd ben ik vaak wel, maar probeer daarvoor wat anders te vinden (zoals ff douchen, stukje wandelen). Als ik wakker wordt 's morgens heb ik nu ook echt 't idee dat ik wakker ben, en niet meer in zo'n roes leef de hele dag door. Ik heb veel meer energie, zin om dingen te doen en ben een stuk vrolijker, met uitzondering van sommige momentjes maar die horen erbij. Ik blowde ook zowiezo voor 't slapen, omdat ik dacht dat 't anders niet lukte. Probeer het eens zonder, ga gewoon in bed liggen en lukt het niet, kun je er altijd nog één draaien. Je bent op een gegeven moment zo gewend om het te doen, en voor mij is het nog steeds raar om zomaar naar bed te gaan.. Eén tip wat mij heel erg helpt, wees eerlijk tegen je omgeving. Ik ben eerlijk tegen mijn vriend. Aan de ene kant heb ik de neiging hem voor te liegen om toch weer een keer te kunnen blowen, maar je houdt jezelf ermee voor de gek. Als ik me klote voel of ik de neiging heb om te blowen, vertel ik dit en leg me ook uit hoe ik me voel.. Ook al begrijpt hij me niet, het helpt mij alleen al om erover te praten en eerlijk te zijn naar mezelf toe. Zoek iemand die er voor je is en blijft zijn, ook al gaat 't wat minder. Ik wens je heel veel succes, je kunt het, en geloof mij, je leven wordt er uiteindelijk een stuk leuker door!!!

    Reageer
    #7

    leefstijltraining volgen kan u helpen. Succes

    Reageer
    #8

    Test je gebruik

    Hier kun je je gebruik testen en nagaan of jouw manier van blowen riskant is of niet. Afhankelijk van je score worden verschillende adviezen gegeven.

    Signaleringstest - Cannabis
    http://www.blowout.nu/test_je_gebruik

    Over het programma
    Wil je minderen of stoppen met blowen, dit programma kan je hierbij helpen.

    Hoe werkt het?
    - Je volgt ons programma anoniem. Je lan inloggen met een verzonnen naam.
    - Aan de hand van oefeningen en opdrachten kan je zelf minderen of stoppen met blowen.
    - Je bent hier ongeveer 4 tot 6 weken mee bezig.
    - Je hebt toegang tot je eigen online dagboek en forum.
    - Je ontmoet in het forum mensen die ook willen minderen of stoppen.
    - Er zijn geen kosten aan dit programma verbonden.

    Naar het programma.
    http://www.blowout.nu/over_het_programma

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    beste ik blow al zon 15 jaar ben nu 1 maand gestopt de eerste dagen heb ik mij goed kunnen helpen door aan sport te doen s avond of als de drang te groot werd heb ik mij beholpen door sedinal te nemen wat mij goed tot rust heeft gebracht als ik het moeilijk had. ik heb dit 1 week gebruikt 1ste 2dagen 2 pillen zie bijsluiter je (mag meer nemen is natuur product vrij verkrijgbaar) dan 1 en nu op dit moment niets ik verlang af en toe nog naar een joint maar never giv up ik heb voor het mezelf psychish makkelijker te maken nog steeds een beetje in huis zo denk ik ik mag het nog maar het is niet nodig en het stelt me gerust raar maar waar de eerste 3 dagen heb ik niet zo vast geslapen maar het verbetert zeker en dromen doe ik ook terug zo kan ik deze me de volgende dag nog herinneren soms wel echt rare dromen maar dit kan persoonlijk zijn ik hoop dat ik u hiermee geholpen heb maar er aan denken om te stoppen is al een goed begin greetz

    Reageer
    #10

    Voor degene die wil stoppen heb ik wellicht een goede tip: zeg niet tegen iedereen dat je gestopt bent met blowen. Hierdoor hou je de druk wat lager (misschien combinatie van faalangst). Als je een jointje aangeboden krijgt zeg dan dat je er nu geen zin in hebt. Zo blijft het vrijblijvender om niet te blowen. Ikzelf vond het iig vervelend om het voor anderen vol te moeten houden terwijl ik het alleen puur voor mezelf wilde doen.

    Succes voor iedereen!

    Reageer
    #11

    blow nu al 15 jaar. vanaf me 18/20 jaar ging ik zelf halen.
    elke dag weer zo blow. toen kwam het moment dat ik echt veel ging blowen. dat doe ik nu denk 8 jaar volop weed roken, is me salaris weer hoog hoppa weer een zak van 50 euro erbij, alsof het niets is. voel nu dat het uit de hand gaat lopen en me lichaam wil iets anders nu. ik ben zwaar adha dus dat blowtje chilt mij hem

    wat is het beste om te doen?

    Reageer
    #12

    Professionele hulp vragen als je echt wilt stoppen: http://www.lievegoedzorggroep.nl/index.php/ArtaVerslavingszorg

    Reageer
    #13

    Hypnose werkte voor mij....maar ik weet niet of het voor iedereen helpt, want veel mensen zeggen bijvoorbeeld dat 1 keer hypnose genoeg is terwijl ik er twee voor nodig had. Ik moet zeggen dat ik het inderdaad heel vies vind ruiken nu- ik kan mij niet voorstellen dat ik zoveel jaren lang al die troep innam. In almere kun je bij een hypnose zorg bedrijf waar zij ook medische achtergrond hebben. Het koste mij 200 euro totaal maar ik heb daarmee juist veel geld gespaard. Als je al alles geprobeerd heb kan je net zo goed ook dat proberen denk ik

    Reageer
    #14

    tip...vakantie boeken ,waar geen shops in de buurt is,dus buiten NL ,weg gaan zonder het bij je te hebben..ANDER OMGEVING DOET WONDEREN

    Reageer
    #15

    Een vakantie is slechts uitstel, de meeste echte verslaafden die terugkomen van vakantie rennen gelijk weer naar de shop zodra ze de kans hebben. Lees het boek "stoppen met blowen" van Yoram Stein eens. Na het lezen van dit boek heb ik mijn blow carriere beeindigt ... dit na 15 jaar waarin ik mijn leven totaal verpest heb en nu met de gebakken peren zit om het zo maar te zeggen.

    Reageer
Reageer op: ik wil zo graag stoppen met blowen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief