Online cannabisprogramma

  • #1

    Twijfels over je cannabisgebruik? Wens om te minderen of te stoppen met blowen? Deze site kan je verder helpen.

    Een speciaal ontwikkeld online behandelprogramma. Je leert vaardigheden om je cannabisgebruik onder controle te krijgen en te houden. Je krijgt hulp van een persoonlijke behandelaar en krijgt toegang tot het Forum Cannabis om tips uit te wisselen met anderen. Inloggen wanneer het jou uitkomt: snel, gemakkelijk en anoniem.

    http://www.cannabisondercontrole.nl/

    Reageer
    #2

    JelinekLive is gestart met het online behandelen van mensen met cannabis-problemen. De behandeling bestaat uit 7 chatsessies met een therapeut en een aantal oefeningen, die thuis kunnen worden gemaakt.

    De chatsessies duren 30 tot 40 minuten. De totale behandeling duurt 10 weken. Jellinek verwacht jaarlijks 250 mensen met cannabisproblemen online te kunnen helpen.

    In de online behandeling cannabis zal het contact met de therapeut plaatsvinden via chats. In de chatsessies bespreekt de therapeut de oefeningen die door de cliënt thuis gemaakt zijn. Ook is er in de chats ruimte om persoonlijke thema's te bespreken of vragen te stellen. De chats kunnen worden opgeslagen, waardoor cliënt en therapeut de sessie nog eens kunnen nalezen.

    De oefeningen in het programma zijn gericht op het leren van vaardigheden om met verlangen naar cannabis om te gaan. De cliënt leert verschillende methoden hoe hij de situaties, gevoelens of gedachten die aanzetten tot gebruik kan herkennen en hanteren. Hiermee vergroot hij de controle over zijn gebruik. De toegepaste methode is bewezen effectief en wordt ook in face-to-face gesprekken aangeboden.

    JellinekLive, dat het online aanbod van de Jellinek verzorgt, heeft al ervaring met het online behandelen van alcoholproblemen. Sinds dit programma eind vorig jaar werd aangeboden, zijn 160 mensen behandeld.

    Zowel therapeuten als cliënten zijn enthousiast over het via internet kunnen behandelen van problemen. Therapeuten ervaren dat cliënten via de chat snel to-the-point komen. Het niet face-to-face over je problemen te hoeven praten neemt voor veel cliënten een drempel weg.

    Net zoals in conventionele contacten gebeurt, kan in de chat direct worden ingegaan op vragen en problemen. De chat combineert de voordelen van het directe face-to-face contact met grotere anonimiteit. De therapie kan daardoor effectief verlopen.

    In vergelijking met ander aanbod zijn de online diensten van Jellinek de meest interactieve.

    Het aanbieden van behandeling via internet biedt nog andere voordelen. De cliënt kan op elk moment van de dag inloggen en vanuit huis de behandeling volgen.

    Omdat het programma is uitgerust met een forum, kan de cliënt ook nog in contact komen met lotgenoten. Buiten de chatsessies kan hij aan gebruikers die ook willen minderen of stoppen, bepaalde problemen voorleggen. Op die manier wordt behandeling ook gecombineerd met zelfhulp. Op het forum laten mensen allerlei berichten achter zoals:

    “Nu weet ik het zeker, ik ga een maand tijd minderen naar een joint op een dag en dan ga ik stoppen. Ik blow nu al een jaar of 8, maar het lijkt wel steeds meer te worden. Het begon in het weekend en nu al jaren elke dag, maar wel 4 of 5 joints op een avond. En meestal voel ik daar al niks meer van, als ik zou willen dan kan ik er nog wel meer roken ook. Maar ja dat kan ik niet betalen, ik rook nu al voor ong. 100 euro per week weg, het moet niet gekker worden met mij. En daarom ga ik minderen, ik wil er vanaf. Eerst aan het idee wennen, en heb zo ook minder last van afkickklachten, want daar zie ik echt tegenop. Een week hel. Nou ja als er iemand wil reageren, graag”

    JellinekLive biedt als enige in Nederland een compleet pakket van online diensten aan.
    Dit varieert van testen waarmee je kunt nagaan of je riskant gebruikt tot zelfhulpprogramma’s waarbij iemand geheel zelfstandig zonder tussenkomst van een therapeut kan minderen of stoppen tot de online behandelprogramma’s alcohol en cannabis.

    Ook van de zelfhulpprogramma’s wordt veel gebruik gemaakt. Voor de zelfhulp alcohol melden zich dagelijks 6 mensen aan, voor de zelfhulp cannabis 7 en voor de zelfhulp cocaïne 3.

    De effectiviteit van de online diensten wordt onderzocht door de Universiteit van Amsterdam. De eerste resultaten zijn positief.

    Net zoals de face-to-face behandeling wordt de online behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.

    Reageer
Reageer op: Online cannabisprogramma


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief