Roodheid en jeuk na paar slokjes wijn

 • #1

  Hallo,

  Ik drink ongeveer 3 dagen per maand. Altijd witte wijn of rose en eigenlijk nooit meer dan 3 of 4 glazen. Nu heb ik ongeveer 4 keer per jaar een hele rare reactie, al na een paar slokjes wijn. Het begint met jeuk, en dan alleen mijn ellebogen en knieƫn. Even later zijn ze knalrood en ontzettend warm. Dit gaat na ongeveer een uurtje weer over (en zonder nog meer wijn te drinken, dat doe ik namelijk niet). Als ik thuis wijn drink bij het eten bijvoorbeeld, heb ik altijd dezelfde wijn en is het me nog nooit overkomen. Mijn klachten komen altijd bij iemand anders thuis, of als ik in een cafe/restaurant ben.

  Ik heb al meerdere vragen hierover gelezen op het forum maar vind het toch allemaal niet echt overeenkomen met mijn klachten. Ik krijg bijvoorbeeld geen vlekken in mijn hals of gezicht.

  Weet iemand wat dit kan zijn? Een allergie voor een bepaald bestanddeel wat niet in elke wijn voorkomt? En waarom uit zich dit op zulke rare plekken?

  Bedankt alvast šŸ™‚

  Reageer
  #2

  Hallo Suus, je zou zelf eens kunnen testen door thuis een andere wijn te schenken dan je normaal doet. Als je dan weer de jeuk krijgt, ligt het waarschijnlijk aan een bestanddeel dat in de wijn voorkomt.

  Reageer
  #3
  Reageer
  #4
  Reageer
  #5

  Het kan door de histamine komen die in sommige wijnen voorkomt. Histamine behoort tot de biogene aminen en ontstaat door (onhygiƫnische) bacteriƫn bij de rijping van een wijn. Dit kan dus allergische reacties geven maar de hoeveelheid histamine in een bepaalde wijn is uitsluitend analytisch te bepalen. Wijnmakers die bentoniet gebruiken om een wijn schoon te maken, maken ook wijnen met weinig histamine.

  Reageer
  #6

  Google maar eens histamine en wijn.

  Reageer
  #7

  Ik had het laatst na het drinken van prosecco.
  Verschrikkelijke jeuk op mijn onderarm, net onder de elleboog.Krabben hielp niet, het leek of de jeuk van binnenuit kwam. ook rood en zelfs licht gezwollen. heb er verkoelende creme op gesmeerd.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik krijg na het drinken van alcohol altijd onmiddellijk verschrikkelijke jeuk onder mijn borsten. Zou ik allergisch zijn of is het ernstiger ? Ik drink echt niet veel, maar een paar slokjes is genoeg om dat te krijgen.

  Reageer
  #10

  Het zou een allergische reactie kunnen zijn

  Reageer
  #11

  Ook ik krijg rode en heel warme bovenbenen maar krijg dat naĀ alcohol consumptie van meer dan 4 of 5 glazen bier of wijn. Niets helpt beste is niet te drinken.

  Reageer
Reageer op: Roodheid en jeuk na paar slokjes wijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief