Graag advies mbt roken en COPD

 • #1

  Geachte forumleden,

  Onlangs is de chronische ziekte COPD bij mij geconstateerd, graag zou ik wat advies willen hebben mbt roken en COPD.

  Het is zo, ik ben een zware roker, rook minstens een pakje per dag. Ondanks de ziekte zou ik graag door willen blijven roken, niet om de nicotine maar meer om dat dit een gewoonte is die voor veel voldoening zorgt. Ik ben een paar weken geleden gestopt met roken en dit bracht veel stress met zich mee, en niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn vrouw en kinderen.

  Een goede kennis van mij gaf mij een tip, om de supersmoker te gaan gebruiken, zo'n elektronische sigaret. Hij heeft zelf geen long aandoening maar is hierdoor wel gestopt met het echt roken. Ik vroeg mij eigen af, is dit dan schadelijk voor mij? Ze hebben namelijk ook een versie zonder nicotine en geen schadelijke stoffen zoals teer tabak en koolmonoxide...

  Ik hoop dat jullie misschien mij wat verder kunnen helpen want dit zou voor mij wel een ideale oplossing zijn, toch blijven roken maar niet op een schadelijke manier, en zeker voor mij.

  Misschien een kleine tip van mijn kant, ik kan namelijk niets over mijn vraag vinden op jullie website, misschien kunt u hierover wat schrijven?

  Ik zie uw reactie zeer graag tegemoet,

  Met vriendelijke groet,

  R. de Klerk
  Een roker in nood.

  Reageer
  #2

  COPD is een absolute indicatie te stoppen met roken. Indien u blijft roken bestaat er een gerede kans dat dit uw levensverwachting aanzienlijk bekort. Het enige juiste advies dat u kunt krijgen is u te wenden tot de huisarts die is gespecialiseerd is de begeleiding bij het stoppen met roken.
  Stoppen met roken is niet eenvoudig. U hebt de eerste stap gezet en u hebt hiermee een hele belangrijke keuze gemaakt die uw gezondheid zeer ten goed kan komen. De last die u ondervindt door het gemis van de gewoonte of de behoefte van het lichaam of uw geest aan nicotine, daarbij kan de huisarts u het beste begeleiden.
  Belangrijke informatie over stoppen met roken en het proces voorafgaand, en de gevolgen ervan, kunt u vinden op de website van Stivoro. Lees: http://www.stivoro.nl/Voor_volwassenen/Stoppen_met_roken/Wat_of_wie_helpt_u_/Huisarts/Index.aspx Op deze website vind u ook informatie over hulpmiddelen bij het stoppen met roken zoals nicotine vervangers op: http://www.stivoro.nl/Voor_volwassenen/Stoppen_met_roken/Wat_of_wie_helpt_u_/Nicotinevervangers/Index.aspx
  U kunt ook kiezen voor online begeleiding bij het stoppen met roken via de Stopsite: http://www.destopsite.nl/
  Aan de supersmoker zitten sterke nadelen verbonden zoals de zeer hoge doses nicotine die volgens artsen sterk af te raden is.
  Gezien uw specifieke situatie in relatie tot uw COPD is het beste advies naar uw huisarts te gaan. De huisarts kent uw medisch dossier en kan in samenspraak met u mogelijk farmacologische hulp bieden in de vorm van een ander hulpmiddel dat geen negatieve invloed heeft op uw gezondheidstoestand.

  Reageer
  #3

  Beste,

  Bedankt voor je reactie, echter heb ik de website van Stivoro al bekeken en nagelezen. Zoals ik bovenstaand had vermeld, stoppen is voor mij geen optie, ik ben opzoek naar alternatieven die mij deze voldoening kunnen geven.

  Los van het feit dat de hoeveelheid nicotine ongeveer gelijk is aan mijn sigaret, zou ik natuurlijk gaan voor de variant zonder nicotine...

  Dus mijn vraag dan is;

  Als ik de variant ZONDER nicotine ga roken, is het dan nog steeds schadelijk voor mij?

  Niet om nu raar over te komen, maar jou reactie lijkt een beetje op een online vertegenwoordiger. Ik zou graag onafhankelijk advies willen krijgen zonder dat er een bedrijf achter zit.

  Mocht dat niet het geval zijn, mijn excuses hiervoor.

  Bedankt

  R. de Klerk

  Reageer
  #4

  Ik kan mij niet voorstellen dat er een dokter is die iemand met COPD adviseert niet te stoppen met roken. Ik vind het advies hierboven een goed en eerlijk advies. Volgens mij bent u erg ongezond bezig, maar dat is uw keuze en dat is te respecteren. Verwacht echter geen medewerking van anderen die een andere mening zijn toegedaan. Ga gewoon even naar de huisarts.

  Reageer
  #5

  Beste Six,

  Bedankt voor je reactie, inmiddels ben ik bij mijn huisarts geweest en heb even wat professioneel advies gevraagd.

  Hij raadde mij natuurlijk eerst aan om helemaal te stoppen maar heb mijn situatie uitgelegd en vertelde hem over dit alternatief. Hij was al bekend met de supersmoker.

  Mijn huisarts heeft al wat meer cliënten die de supersmoker gebruiken en hij vertelde mij; zolang ik de cartridges gebruik die geen nicotine bevatten er niets aan de hand is.

  Ik heb dus gelijk maar even besteld op de website, moet toch zeggen, het is even wennen maar echt een uitstekend alternatief (voor zover dan).

  Mochten jullie interesse hebben, kan ik mijn ervaring ook wel delen met iedereen.

  Reageer
  #6

  Er is geen enkele huisarts die het gebruik van de supersmoker zal adviseren. Dit bericht is sterk gekleurd door de persoonlijke situatie van deze patiënt. Als zwaar verslaafde kan dit een alternatief zijn, maar nogmaals, het wordt door medici nooit geadviseerd.
  Uw advies wordt verder niet op prijs gesteld vanwege uw negatieve gezondheids standpunt.

  Reageer
  #7

  Lees:

  Witte jas maakt indruk op roker; Boek ondersteunt rokers om te stoppen
  http://medischcontact.artsennet.nl/Tijdschriftartikel/Witte-jas-maakt-indruk-op-roker.htm

  Reageer
  #8

  Beste Kanssen,

  Toch bedankt voor je bericht en eigen mening(gelukkig heeft iedereen er één).

  Maargoed, zoals als ik bovenstaand had vermeld, hij heeft mij niet geadviseerd dat ik de supersmoker moet gebruiken. Ik hem heb gevraagd of het kwaad kan dat ik zo'n ding rook. Daar heb ik antwoord op gekregen. Niet dus.

  Je zegt sterk gekleurd door een persoonlijke situatie, maar als je eens even goed nadenkt, welke roker zou door blijven willen roken op een niet schadelijke manier? Dus ik denk toch wel dat deze "persoonlijke situatie" van toepassing zal zijn op merendeel van de rokers die willen stoppen/naar een alternatief zoeken.

  Groet,

  R. de klerk

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Graag advies mbt roken en COPD


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief