alcoholvergiftiging

 • #1

  Hallo,

  Gister ging ik naar een paar vrienden toe. Daar gingen we een drankspelletje spelen, waarbij ik elke keer de sjaak was. Ik moest vrij veel drinken.
  Later gingen we naar de kroeg. Daar ging ik naar de wc. Op een gegeven moment had ik zo'n pijn in mijn buik, alsof ze met allemaal messen in mijn buik aan het steken waren. Daarna werd het zwart voor mn ogen. Vanaf dat moment tot dat ik in het ziekenhuis kwam weet ik niets meer.

  Vandaag heb ik nog steeds maagkrampen.

  Ik heb dit vaker gehad. De ene keer had ik meer alcohol gedronken dan de andere keer.

  Hoe kan het dat het de ene keer wel goed gaat. En de andere keer weer in het ziekenhuis beland.
  Ik wil dit nooit meer meemaken.

  Reageer
  #2

  Mijn eerste reactie is: je mag blij zijn dat je nog leeft! Je zal niet de eerste puber zijn die overlijdt aan een alcoholvergiftiging! Dood dus.., dat is toch geen spelletje meer!

  Als je grote mensen dingen wilt doen moet je ook zo verantwoordelijk zijn om te weten wat je doet en dat weet je blijkbaar niet; net zoiets als autorijden zonder rijbewijs, en dan je afvragen waarom die boom daar toch stond...

  Reageer
  #3

  Ik denk dat je nog veel kunt leren over alcohol zoals Meike terecht opmerkt.

  Het drinken van alcohol op jonge leeftijd brengt risico’s met zich mee. Het vergroot de kans op hersenschade en op verslaving op latere leeftijd. Daarnaast hebben schoolprestaties vaak te leiden onder overmatig alcoholgebruik.

  Weet jij alles van alcohol? Doe dan de kennistest op:
  http://www.watdoetdrank.nl/

  p.s. als je vragen hebt, kun je die altijd stellen. Of ga naar Alcohol Info.nl.

  Reageer
  #4

  ten eerste.. een puber ben k niet meer..

  maar de ene keer gaat het goed en de andere keer niet.

  De vorige keer zeiden ze in het ziekenhuis dat ik 4,0 promille in mn bloed had zitten.
  terwijl ik niet zoveel gedronken had. Alleen heel slecht gegeten.

  Jaa en nu ook slecht gegeten omdat ik aan het lijnen ben. Had maar 1kopje soep en 1boterham op.
  Ik had ook onwijze last van mn buik.

  Waar gaat het de ene keer wel goed en de andere keer niet??

  Moet ik hier iets aan veranderen? is de kans groot dat het de volgende keer wel slecht kan aflopen??

  Reageer
  #5

  Ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim?

  Is het niet een beetje vreemd dat iemand vraagt hoe je volgende keer weer net niet zelfmoord kunt plegen maar wel permanente schade kunt oplopen? Ik denk dat jij je beter kunt wenden tot een alcoholisten gebruikersforum want die zullen vast beter op de hoogte zijn hoe je net niet dood kunt gaan of in coma kunt raken maar wel permanente hersen- en leverschade kunt oplopen.

  Heel veel succes met je carrière, misschien leer je nog iets de volgende keer dat je op de spoedeisende hulp belandt!

  Reageer
  #6

  Ik ga je niet veroordelen voor wat er is gebeurd, ik ben zelf ook al wel in semi-comateuze toestand naar huis gevoerd door vrienden.. Daar ben ik zeker niet trots op, maar ik denk dat iedereen wel eens over zijn of haar grens gaat met alcohol. Op die manier leer je je grenzen ook het best kennen natuurlijk.

  Maar je hebt wel echt geluk gehad, er zijn inderdaad al veel mensen gestorven aan alcoholvergiftiging. Voor de toekomst kan ik je aanraden: als je een avondje gaat drinken, eet voldoende!! zeker iets vets zoals nootjes, chips, frietjes, etc. Dan word je minder snel dronken én het vermindert het risico op een gigantische kater de dag erna ;). Eventueel kan je een zakje nootjes ofzo opeten tijdens het drinken.
  Verder: drink niet te SNEL! Je kan misschien op één minuut enorm veel binnenkappen, maar de "roes" komt altijd later en je kan niet inschatten hoe dronken je al echt bent.

  Tenslotte: als je aan het lijnen bent zullen je maag en lever ook niet veel meer gewend zijn, en alcohol is natuurlijk wel zwaar om te verteren. Daarom is het wijs om niet te "zwaar" uit je dak te gaan met alcohol. Bovendien is alcohol ook enorm calorie-rijk! Nefast voor het diëet dus ;).

  veel succes!

  Reageer
  #7

  Het coma-drinken is levensgevaarlijk.

  Korter dan bovenstaand kan ik het niet omschrijven.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: alcoholvergiftiging
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief