Hoe kan ik zwanger raken?

Hoe kan ik zwanger raken

Velen kennen het moment dat je samen hebt uitgesproken dat jullie wel heel erg graag een kindje zouden willen hebben. Dan is het tijd om actie te ondernemen. Wat moet je doen om zo snel mogelijk zwanger te worden?


Stoppen met de pil of spiraal

Natuurlijk het eerste wat gedaan moet worden is stoppen met de pil of het spiraaltje. De meningen verschillen over de periode waarover men het heeft dat u weer zwanger kan raken. Sommige artsen zeggen dat het lichaam minimaal drie maanden nodig heeft, voordat het lichaam de hormoonproductie genormaliseerd heeft. Anderen artsen beweren dat dit al zover is zodra iemand, nadat zij is gestopt met de pil, de eerste menstruatie heeft gehad.

Zorgenvrij!

Zorgen en stress hebben een negatieve invloed op zwanger worden. Probeer dus stress en zorgen te vermijden. Het lukt de meeste stellen pas na een jaar of langer om zwanger te worden.

Vruchtbare periode?

Natuurlijk is het aan te raden vooral (of ook), te vrijen rond de dagen dat je het meest vruchtbaar bent, hier zijn allerlei handige apps voor. Wanneer je een regelmatige menstruatie hebt, is het makkelijk om te bepalen wat de meest vruchtbare dagen zijn. Wanneer je geen regelmatige menstruatie hebt, dan zijn er zeer gemakkelijke ovulatietests te koop in de winkel en online.

Regelmatig vrijen

Regelmatig vrijen is natuurlijk een niet bijzonder opzienbarend tip maar hij is wel waar. Niet iedere dag want dat is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van het zaad van je partner, maar wel om de drie à vier dagen. Blijf plezier houden in het vrijen en doe het niet alleen om zwanger te geraken anders komen daar onnodige frustraties, irritaties en stress van.

Welke houding?

Men heeft altijd al geroepen dat bepaalde houdingen zoals de “missionarishouding” en “lepeltje lepeltje” het beste zouden zijn om snel zwanger te worden. Dit omdat met deze houding er een diepere penetratie plaatsvindt zodat het zaad dichter bij zijn doel is. Wetenschappelijk is dit alles niet onderbouwd. Blijf na het vrijen nog even op de rug liggen met bijvoorbeeld een kussentje onder de billen om er zo zeker van te zijn dat al het zaad zijn weg goed kan vinden.

Geen geluk?

Wanneer je al meer dan een jaar probeert zwanger te worden, maar het lukt niet of ben je boven de 35 jaar en na een half jaar is het nog niet gelukt, dan raden wij je aan om hulp in te schakelen. Geen reden tot paniek, want zoals we net al hebben gezegd duurt het bij de meeste stellen een jaar of langer om zwanger te worden. Bij de één moet er iets meer hulp geboden worden dan bij de ander.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief