Oefeningen bij urineverlies

Oefenen bij urineverlies

Urineverlies is erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende middelen die je kunnen helpen het ongemak te verkleinen. Naast diverse soorten incontinentiemateriaal, kun je ook oefeningen doen om je bekkenbodemspieren te versterken.

Het urineverlies zal hierdoor met de tijd afnemen of zelfs helemaal niet meer optreden. Het fijne aan bekkenbodemoefeningen, is dat je ze overal kunt doen, zonder dat iemand anders er erg in heeft. De oefeningen zijn eenvoudig, je zult ze dan ook snel eigen hebben gemaakt.

Verminderen van stressincontinentie

Het oefenen van de bekkenbodemspieren is vooral geschikt, wanneer je last heeft van stressincontinentie. Dat komt omdat deze vorm van incontinentie veroorzaakt wordt door verzwakking van de bekkenbodemspieren. Door deze spieren te trainen, kun je het urineverlies verminderen en bij een groot deel van de vrouwen is na zes maanden, het urineverlies als gevolg van stressincontinentie, helemaal verholpen.

Versterk de bekkenbodemspieren

Met de volgende oefeningen kun je de sluitspier van de blaas versterken. Hierdoor ben je beter in staat de sluitspier onder controle te houden en urine langer ophouden. De bekkenbodemspieren zijn dezelfde spieren die je aanspant als je het plassen onderbreekt. Span deze spieren aan voor de duur van zes seconden. Probeer de spieren af en toe extra hard aan te spannen tijdens deze zes seconden. Ontspan de spieren en herhaal de oefening. Doe dit tien keer achter elkaar. Zorg dat je tussen de oefeningen de spieren steeds zes seconden ontspant. Het beste resultaat krijg je door deze reeks van oefeningen drie maal daags te herhalen gedurende een langere periode.

Onzichtbaar uw spieren versterken

Wanneer je de bekkenbodemspieren aanspant, zul je merken dat niemand in je omgeving door heeft dat je je spieren traint. Je kunt deze bekkenbodemoefening dan ook op ieder gewenst moment, en op ieder gewenste plek doen. Tijdens het autorijden, op het werk of op een bankje in het park. Waar je maar wilt. Je zult na enige tijd al merken dat je meer controle krijgt over uw blaas. Meer dan de helft van de vrouwen die deze oefeningen toepassen bij stressincontinentie, ervaren na een half jaar geen urineverlies meer.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief