8 tips voor mooie nagels

8 tips voor gezonde nagels

Verzorgde nagels zijn niet alleen mooi, het helpt ook de nagels gezond te houden. Gezonde nagels zijn sterke nagels en deze kunnen letterlijk en figuurlijk tegen een stootje. Niet onbelangrijk, aangezien onze nagels dagelijks heel wat te verduren krijgen. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet zodat ook jij je nagels mooi en gezond kunt houden.

1. Gebruik een vijl

Het is belangrijk om je nagels kort te houden, dit helpt je nagels te versterken. Knip je nagels echter nooit, maar gebruik een vijl. Door het knippen komt er nogal wat druk op de nagel te staan die hierdoor kan beschadigen. Let er bij het vijlen wel op dat je maar in één richting vijlt en vijl je nagels altijd rond, niet in een punt.

2. Houd je nagels schoon

Je nagels krijgen heel wat te verduren op een dag. Een kleine beschadiging is dan ook zo gebeurd. Het is daarom belangrijk om je nagels goed schoon te houden. Zo voorkom je dat vuil in een wondje komt en er een ontsteking ontstaat. Was je handen regelmatig en gebruik een nagelborsteltje om ook het vuil onder je nagels te kunnen verwijderen.

3. Oliebadje

Water en zeep kunnen je nagels uitdrogen. Hierdoor kunnen er barstjes ontstaan waardoor je nagels kunnen splijten. Help je nagels door ze eens per week in een oliebadje onder te dompelen. Een kwartiertje weken in extra virgin olijfolie doet wonderen!

4. Verzorg je nagelriemen

Gezonde nagelriemen vormen de basis voor gezonde nagels: nagelriemen beschermen immers je nagels. Het is vooral belangrijk dat je nagelriemen niet uitdrogen. Want daardoor kan de groei van de nagel worden beïnvloed en uitgedroogde nagelriemen kunnen ook voor beschadigingen aan de nagel zorgen. Zorg er daarom voor dat je nagelriemen altijd schoon en goed gehydrateerd zijn.

5. Hydrateer je nagels en nagelriemen

Hydratatie is belangrijk, dus smeer niet alleen je handen dagelijks in met een vochtinbrengende crème of lotion, maar ook je nagels. Wat ook heel goed werkt is een lippenbalsem. Smeer je nagels en nagelriemen gedurende de dag een paar keer in met een lippenbalsem voor extra hydratatie.

6. Eet gezond en drink voldoende

We weten allemaal dat gezonde voeding en het drinken van voldoende water belangrijk is voor ons lichaam. Maar wist je ook dat voeding en water belangrijk zijn voor het verkrijgen en behouden van gezonde nagels? Vooral vitamine A en B zijn belangrijk, dus zorg dat je daar voldoende van binnenkrijgt. Drink daarbij zo’n anderhalf tot twee liter water per dag om je lichaam en dus ook je nagels gezond te houden!

7. Kies de juiste producten

Het is belangrijk om de juiste producten te kiezen voor de verzorging en verfraaiing van je nagels. Wanneer je nagellak gebruikt, kies dan voor een variant die je nagels ook verzorgt en waar voldoende voeding in zit. En gebruik alleen nagellakremover zonder aceton. Aceton droogt de nagel namelijk uit, want weer allerlei narigheid tot gevolg kan hebben.

8. Bescherm je nagels

Zoals gezegd krijgen je nagels heel wat te verduren. Zo kunnen water en zeep je nagels uitdrogen en kunnen bepaalde huishoudelijke klussen, of het simpelweg openmaken van een blikje drinken, ervoor zorgen dat je nagel beschadigd raakt. Bescherm je nagels daarom goed. Gebruik niet alleen tijdens de afwas en schoonmaken handschoenen, maar ook wanneer je aan het klussen slaat of in de tuin bezig bent. En een blikje? Die maak je gewoon open met behulp van een mesje of ander plat en stevig voorwerp.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief