360 euro verschil tussen goedkoopste en duurste zorgverzekering

vergelijken zorgverzekeringen loont

Er zijn vier verschillende soorten basisverzekeringen. De vergoedingen zijn bij al deze verzekeringen gelijk, maar er zijn toch grote verschillen. En dat zie je ook terug in de prijs.

Verschillende soorten basisverzekeringen

Er bestaan vier verschillende soorten basisverzekeringen:

– De restitutieverzekering
Met een restitutieverzekering heb je volledig vrije zorgkeuze en mag je naar iedere zorgverlener zonder dat je hoeft bij te betalen. Je hoeft bij deze verzekering niet te letten op de contracten die je zorgverzekeraar met de zorgverlener heeft afgesloten.

– De combinatieverzekering
Net als bij een restitutieverzekering heb je vrije zorgkeuze. Bij deze verzekering moet je alleen wel letter op de gecontracteerde zorgverleners. Ga je namelijk naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijg je alleen het marktconforme tarief vergoed. Vaak is dit voldoende om de hele rekening te vergoeden, maar er zijn altijd uitzonderingen.

– De naturaverzekering
Bij een naturaverzekering moet je goed kijken naar de contracten die je verzekeraar met de zorgverlener heeft afgesloten. Als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat, krijg je maar een gedeelte van je rekening vergoed. Vaak moet je dan zelf nog 20% betalen.

– De budgetverzekering
De budgetverzekering werkt op dezelfde manier als de naturaverzekering. Het aanbod aan gecontracteerde zorgverleners is echter veel lager dan bij een naturaverzekering.

Overzicht goedkoopste en duurste verzekeringen
De goedkoopste verzekering is de Gewoon ZEKUR polis van zorgverzekeraar ZEKUR. Je betaalt voor deze budgetverzekering € 92,- per maand. De duurste verzekering is de Basis Vrij polis van Menzis. Deze verzekering kost je € 122,- per maand. Hiermee ben je € 360,- per jaar duurder uit, maar heb je wel een restitutieverzekering.

Soort verzekeringGoedkoopsteDuursteVerschil per jaar
BudgetverzekeringGewoon ZEKUR € 92,-Studenten Goed Verzekerd € 94,46€ 29,52
NaturaverzekeringZieZo Basis € 93,95Zilveren Kruis Basis Zeker € 117,45€ 282,-
CombinatieverzekeringDitzo € 100,95OZF € 117,45€ 198,-
RestitutieverzekeringGewoon ZEKUR Vrij € 104,55Menzis Basis Vrij € 122,-€ 209,40


Vergelijken loont

Zoals je in bovenstaand overzicht kunt zien, zijn er nogal grote verschillen in premies tussen zorgverzekeraars. Ook als je alleen een basisverzekering wilt, is het dus verstandig goed te kijken naar de verschillende soorten verzekeringen en de bijbehorende premies. Op de website van Independer kun je snel en gemakkelijk de goedkoopste zorgverzekering met de beste dekking vinden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Independer.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief