Bevriezing van wratten meest effectieve methode!

Bevriezing van wratten meest effectieve methode!

– ADVERTORIAL – Wratten zijn harde, eeltachtige uitstulpingen van de huid in de vorm van een knobbeltje en hebben een bloemkoolachtig uiterlijk. Wratten komen met name voor op de handen en voeten en variëren in grootte van 3 tot 6 mm en worden veroorzaakt door een virus en zijn besmettelijk.

Het meest bekende wrattenvirus is het Humaan Papilloma Virus waar alleen al meer dan honderd verschillende soorten van bestaan. Welk virus welke wratvariant veroorzaakt kan per soort wrat verschillen.

Er zijn verschillende soorten wratten waarvan de hand- en voetwratten de meest bekende zijn. Naast deze gewone hand- en voetwratten bestaan er waterwratjes, steelwratten en genitale wratten.

Waterwratjes

Waterwratjes, ook wel bolhoedwratjes genoemd, zijn roze, witte of parelmoer kleurige bolvormige bultjes met veelal een putje in het midden. Waterwratjes liggen verspreid over de huid en zijn veelal klein van aard variërend van 1 tot 8 mm. Ze kunnen overal voorkomen en liggen vaak in groepjes bij elkaar. De meest voorkomende plekken voor waterwratjes zijn op de romp, de bovenarm, het bovenbeen, onder de oksel, de elleboogplooi en de billen. Waterwratjes ontstaan door een infectie met het Molluscum Contagiosum Virus en zijn zeer besmettelijk.

Gewone wratten verwijderen én waterwratjes behandelen

Gewone hand- en voetwratten zijn eenvoudig te verwijderen, en waterwratjes zijn eenvoudig te behandelen met behulp van cryotherapie. Met HeltiQ WratWeg kunnen wratten worden verwijderd en kunnen tevens waterwratjes worden behandeld door deze te bevriezen. WratWeg dankt deze dubbele toepassing aan zijn optimale doseerwijze. Met het spuitbusje kan namelijk per type wrat de juiste hoeveelheid gemakkelijk worden gedoseerd. De kap van het spuitbusje heeft een speciaal ontworpen vorm die er voor zorgt dat de gezonde huid beschermd wordt door de bevriezing precies op de wrat te richten. Hierdoor vindt de bevriezing geleidelijk tot in de kern plaats in slechts 10 seconden! Deze geleidelijke bevriezing maakt de behandeling minder pijnlijk dan bestaande bevriezingsmethoden, wat zeker prettig is bij het behandelen van wratten bij kleine kinderen. Na de behandeling valt de wrat doorgaans na 10 tot 14 dagen van de huid en wordt nieuwe, gezonde huid zichtbaar.

De behandelmethode van WratWeg werkt bij waterwratjes net even wat anders. Waterwratjes worden bij de behandeling slechts licht bevroren waardoor ze uitdrogen, minder gaan jeuken en sneller verdwijnen. Doordat waterwratjes na de behandeling minder jeuken zullen kinderen minder gaan krabben waardoor verdere besmetting op het eigen lichaam of op dat van andere kinderen wordt voorkomen. Daarnaast wordt de kans op het ontstaan van littekens ook kleiner.

Steelwratten

Steelwratten, ook wel fibromen of skintags genoemd, zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een bobbeltje of steeltje die met name ontstaan in de hals, nek, onder de oksels of borsten. Steelwratten komen voor in de kleur van de huid maar er zijn ook donkerdere varianten, toch zijn ze lichter dan moedervlekken en op die manier makkelijk te onderscheiden.

Steelwratten zijn enkele millimeters groot en kunnen in enkele vorm voorkomen soms ook met tientallen tegelijk. In tegenstelling tot gewone wratten en waterwratjes zijn steelwratten niet besmettelijk. Ze ontstaan dan ook niet door een virusinfectie maar door een verstoring in het vetweefsel. Ondanks de naam horen steelwratten eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie.

Steelwratten verwijderen

Steelwratten kunnen ook worden verwijderd door ze te bevriezen door middel van cryotherapie. Een methode die tevens ingezet wordt door professionals en bewezen effectief is. Het verwijderen van steelwratten met behulp van cryotherapie gebeurt met een applicator waarmee de steelwrat wordt aangestipt.

Met HeltiQ Skintags kunnen steelwratten op een veilige, snelle en effectieve manier door u zelf verwijderd worden. Met de verwisselbare applicator, die bij iedere steelwratbehandeling vervangen moet worden, kan op hygiënische wijze de steelwrat aangestipt worden, welke vervolgens bevriest. De bijgeleverde beschermpleister, die voor de behandeling om de steelwrat moet worden aangebracht, beschermt de omliggende gezonde huid, wat zorgt voor een precieze behandeling. Na de behandeling valt de steelwrat veelal na 10 tot 14 dagen van de huid en wordt de nieuwe, gezonde huid zichtbaar. Vaak is een enkele behandeling al voldoende.

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief