Hersenen & zenuwen

Deel jouw ervaringen

Onze hersenen en zenuwen werken samen via een zeer complex netwerk van verbindingen. Wanneer er hier een fout optreedt, dan is dat vaak ernstig. Ondanks dat we in de afgelopen honderd jaar meer en meer te weten zijn gekomen over hersenen & zenuwen zijn ze beide voor een groot deel nog een mysterie. Er zijn veel verschillende aandoeningen die kunnen ontstaan in onze hersenen en zenuwen. Denk hierbij onder andere aan aandoeningen zoals: Alzheimer, Parkinson, ALS, MS, ontstekingen aan de hersenen of hersenvlies, dementie, depressie, beroerte en epilepsie. Ervaar jij klachten waarvan je vermoedt dat deze met de hersenen en/of zenuwen te maken hebben en gaan deze klachten niet over, ga dan naar je huisarts. Deze kan bepalen wat er aan de hand is en eventueel voor een doorverwijzing zorgen. Wil jij graag je ervaringen delen en/of meepraten over het onderwerp hersenen en zenuwen? Dan kan dat op dit forumonderwerp Hersenen & zenuwen.

Meer informatie over Hersenen & zenuwen?

Ben je op zoek naar meer informatie over alles wat te maken heeft met je hersenen en zenuwen en eventuele aandoeningen? Wij hebben een aantal informatieve sites voor je op een rijtje gezet.

Hersenstichting.nl

Hier vind je informatie over de hersenen en hoe ze werken, maar ook over de verschillende hersenaandoeningen die bestaan.

hersenstichting
Zenuwcentrum.org

Een samenwerking tussen het LUMC, het Alrijne ziekenhuis en het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen die informatie over zenuwletsel, beknelling, tumoren e.d. geeft.

zenuwcentrum
Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
Stel een nieuwe vraag in: “Hersenen & zenuwen”
Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Het Forum is niet bedoeld ter vervanging van een artsenbezoek. Neem bij een medische noodsituatie altijd contact op met uw (huis)arts of bel 112!

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief