Voedsel voor een perfecte huid

Denk je ook dat het gebruiken van verschillende dure schoonheidsproducten niet heiligmakend is? Dat er meer moet zijn? Nu dat klopt! Er zijn voedingsmiddelen die goed zijn voor je huid. Welke zijn dat?

Voedingsmiddelen voor een perfecte huid

Rode paprika

Rode paprika is zowel gekookt als rauw heerlijk en bevat meer dan 100% van uw dagelijkse vitamine C behoefte. Daarnaast is paprika rijk aan een behoorlijke hoeveelheid voedingsvezels en vitamine B6. Bovendien zijn rode paprika’s rijk aan carotenoïden die helpen om uw rimpels te bestrijden Ze zorgen voor een verbetering van de bloedsomloop van je huid, met als resultaat een jonger ogende huid. Een rode paprika is het perfecte, “low-calorie” snack. Ze bevat maar 30 calorieën en is echt een bevredigende krokante hap. Dus zorg ervoor dat je altijd reepjes rode paprika in de koelkast hebt liggen.

Pure Chocola

Voor velen waarschijnlijk de beste uit deze lijst! Pure chocolade is rijk aan antioxidanten, vetzuren en flavanolen, die voor een prachtige gloed op je huid kunnen zorgen. De antioxidanten verzachten de huid en beschermen deze tegen de zon. Cacao verbeterd de bloedsomloop, wat een gezondere huid ten goede komt. Zorg er wel voor dat je voor pure chocolade met ten minste 80% cacao kiest.

Zalm

Zalm werkt erg goed tegen stress, angst en depressie. Het eten van zalm zorgt voor de dagelijkse vitamine D behoefte. Zoals je misschien ook weet is vitamine D goed voor: een gezond hart, sterke botten en een gezonde dikke darm en hersenen. Zalm is ook rijk aan Omega-3 vetzuren, die helpen bij het bestrijden van ontstekingen, rimpels en acne. Het hoge gehalte van omega-3 zorgt er ook voor dat de huid van binnenuit wordt gehydrateerd.

Kokosolie

Kokosolie is één van de rijkste bronnen van verzadigde vetten met ongeveer 90% van de calorieën als verzadigd vet. Het bevat laurinezuur, een krachtige antibacteriële en antivirale-agent die virussen, infecties, ontstekingen en acne op een afstand houdt. Kokosolie is ook rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E, die weer zorgen voor een vochtige, zachte en rimpel-vrije huid.

Groene thee

Oké, groene thee is een drankje en dus geen voedsel, maar theeblaadjes komen van een plant! Drink iedere dag groene thee, want het is een bron van antioxidanten en een unieke aminozuren en L-theanine en deze helpt het lichaam om te ontspannen.

Spinazie

Spinazie is bijzonder gezond en eigenlijk zou je dat dagelijks moeten eten. Spinazie is een prachtige bron van: ijzer, folaat, chlorofyl, vitamine E, magnesium, vitamine A, vezels, plantaardige eiwitten en vitamine C. Omdat spinazie rijk is aan antioxidanten, vitamine C en vitamine E zul je zien dat ook je huid er gek op is.

Zaden

Chia zaden, hennepzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad zijn allemaal geweldig voor uw huid. Pompoenpitten en zonnebloempitten zijn beiden rijk aan selenium, vitamine E, magnesium en eiwit. Selenium en eiwit verminderen de rimpels, vitamine E zorgt voor een betere vochthuishouding en magnesium verlaagt uw stress niveau. De gezonde Omega-3 vetzuren in chia zaden en hennepzaden zijn perfect voor de bestrijding van rimpels en acne.

Selderij

Selderij bevat vitamine K en zorgt voor een goede bloedcirculatie en helpt bij het verlagen van een hoge bloeddruk. Een lagere bloeddruk kan je stressniveau verminderen en zoals je weet is stress uiteindelijk terug te zien in/op de huid.

Papaja

Papaja is een heerlijke vrucht, die een rijke geschiedenis heeft en talrijke voedingswaardes heeft. Het is zeer laag in calorieën (slechts 39 calorieën per 100 g), en bevat ook geen cholesterol. Dus als u aan het lijnen bent, denk dan eens aan papaja. Papaja is laag in fructose en is uitstekend geschikt voor spijsvertering. De antioxidant samen met de vitamine C en vitamine E en betacaroteen, zorgen voor een vermindering van eventuele ontstekingen en acne.

Wortelen

Wortelen zijn niet alleen goed voor je ogen, maar ook voor je huid. Ze zijn vooral goed tegen acne. Wortelen zijn rijk aan vitamine A en helpen de overproductie van cellen in de buitenste laag van de huid te voorkomen en dat is waar overtollige talg gecombineerd met dode cellen acne kan veroorzaken.

 

Bronnen: Healthline en WebMD

Delen:  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief