Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.

Plaats hieronder jouw reactie

Leetje  
  mijn menstruatie bleef drie dagen uit, test negatief, had ook geen menstruatie klachten, normaal heel veel. Afijn me menstruatie duurde amper drie dagen.Na die drie dagen begonnen mijn borsten enorm zeer te doen, zelfs gewoon in me bh, rommelende darmen, zojuist maar weer een test gedaan, ook negatief, iemand enig idee wat t dan kan zijn??  
 
{report}
Mandy  
  Hallo,

Ik ben 23, en ben vorig jaar februari gestopt met de pil na het stoppen ben ik helemaal niet meer ongesteld geworden tot 1 januari van dit jaar het heeft 5 dagen geduurd ik ben van 7 januari tot 30 januari begonnen met ovulatie testen daar kwam geen positief resultaat uit. Nu zou ik vorige week weer ongesteld moeten zijn geworden maar nu blijft het weer uit. Waar zou dit aan kunnen liggen.

Mvg mandy
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is zonder enig onderzoek moeilijk te zeggen. Het zou kunnen dat je prolactine gehalte te hoog is
Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing naar de gynaecoloog
 
 
{report}
La  
  Beste dokter,

Ik heb hele erge steken in mijn onder buik vooral in het midden en gaat soms naar mijn linker zijkant toe.
De steken begonnen zondag en worden alleen maar erger.

Zelf denk ik niet aan een blaasontsteking want ik heb geen pijn bij het plassen.
( ik ga dit wel controleren of het echt niet zo is )

We waren bezig met zwanger worden maar na 1 jaar geprobeerd te hebben willen we nu even een half jaartje een pauze in lassen omdat ik er mee in het ziekenhuis loop en ik best heftig op de medicijnen reageer.
We zijn nu 2 maanden in de "pauze" en vraag me af of ik misschien een ontsteken kan hebben ? Het lijkt me ook niet dat het een eirersprong is omdat ik pcos heb. En dus eigenlijk niet uit mezelf een eiersprong krijg.

Ik hoop dat u mij in ieder geval gerust kan stellen want mijn steken worden alleen maar erger en maak me er nu best druk over
 
 
{report}
Tandor  
  De klachten zouden wel eens door de PCOS veroorzaakt kunnen worden. Ze treden dan voornamelijk op rond het tijdstip dat de eisprong zou moeten plaats vinden  
 
{report}
Gerda1980  
  Hallo.. ik heb 2 dochters...ik ben 35 jaar...ik had na mijn eerste dochter een spiraal laten zetten en na 6 jaar op 29-01-2007 weg gehaald en was meteen in de eerste week zwanger ik ben toen op 03-11-2007 bevallen van mijn 2de dochter... heb daarna weer een spiraal inlaten zetten en nu pas vorige week woensdag na 7 jaar eruit gehaald omdat wij graag nog een kindje willen... nu mijn vraag of het ook weer zo snel gaat als bij mijn 2de ...heb mijn spiraal altijd laten verwijderen op de 3de dag van mijn menstruatie (terwijl dat uitbleef met mijn spiraal erin) maar dokter zei dat ik meteen vruchtbaar ben..heb nu dus nadat mijn spiraal eruit was na 2 dagen sex gehad... zou het kunnen zijn dat ik weer zo snel zwanger ben...  
 
{report}
Tandor  
  Die vraag kan niemand beantwoorden...In principe zou je meteen vruchtbaar kunnen zijn, maar het kan ook nog weken of maanden duren...  
 
{report}
Anoniem  
  Dit klinkt misschien raar maar ik zit hier echt mee. Ik heb eind november geslachtsgemeenschap met m'n vriend met een condoom. Echter heb ik het gevoel dat er iets niet goed is gegaan. 1 dag voor mijn menstruatie heb ik een zwangerschapstest gedaan, omdat ik hele rare symptomen had. Ik had de hele week last van diarree, steken in m'n borsten en pijnlijke borsten. De test was negatief en ik werd 'ongesteld'. Daarna in januari weer 'ongesteld' geworden. Sinds kort merk ik dat mijn buik begint te groeien. Onderin is m'n buik bol en hard. Ik heb last van m'n maag. Heb het gevoel dat ik constant vol zit, m'n stoelgang loopt niet goed. Heb heel erg pijn in m'n borsten. Continu rommelt er iets in m'n maag en onderbuik en dat voelt erg oncomfortabel. Ik houd m'n buik telkens in omdat indien ik m'n buik ontspan ik last heb van kortademigheid. Ik heb voornamelijk erg last van m'n maag. Drie testen gedaan, alledrie negatief. Toch vermoed ik dat ik zwanger ben. Kan ik zwanger zijn?  
 
{report}
Tandor  
  Zeer onwaarschijnlijk dat je zwanger bent.
Er zal iets anders met je darmen aan de hand zijn. Je komt van een zwangerschap niet aan de diarree en ook geen maagklachten.
Ga met de klachten naar de huisarts
 
 
{report}
deBoer  
  Hallo Tandor.

Toen ik zwanger was van mijn dochtertje heb ik 9 maanden lang aan de diaree gezeten. Ene keer erger dan de andere keer. De dokter zei dat het kan maar dat ze niet precies weten waar het aan ligt. Je darmen komen natuurlijk wel in de verdrukking. Maar gelukkig alles goed gegaan maar kan dua wel diaree tijdens en door de zwangerschap.

Groetjes
 
 
{report}
Tandor  
  Ja, dat kan. Komt ook wel vaker voor en niemand weet precies wat de oorzaak is.  
 
{report}
La  
  Hoi meiden

Heb een vraag ik heb vorgenweek 21 Januari en 26 januari seks gehad ik heb nu sins 2 dagen witte afschijding en plas veel me plas is donker dan normaal als ik op wil staan krijg ik kramp in me onderbuik opeens en me onder rug doet pijn en beetje hoofdpijn afentoe en een beetje maagzuuren heb al 2 dagen nachtmerrie gehad en heb gisteren test gedaan maar was negatief en moet als goed is 6 februari ong worden maar is dat meschien dat het begin is van zwanger of is dat door dat ik over een paar dagen ong moet worden is de eerste keer dat ik dit zo mee maak

Wie kan me atvies geven

Mvg la
 
 
{report}
Tandor  
  Ik zou maar eens gewoon de menstruatie afwachten. Het is nog veel te vroeg voor zwangeraschapsverschijnselen  
 
{report}
Anoniem  
  Hallo,

Sinds ongeveer 2 maanden ben ik gestopt met de pil omdat ik me daar niet lekker bij voelde. Daarvoor en daarna altijd veilige seks gehad. Sinds voor de kerst niet meer ongesteld geweest en ik ga me zorgen maken. Voor de kerst was niet echte ongesteldheid, maar wat dunnig en kort. Begin januari ben ik twee dagen ziek geweest (griep?)
Is er een kans dat ik zwanger ben of komt het door het stoppen met de pil?

Groetjes
 
 
{report}
Lotgenoot  
  Ik herken mij erg in jou verhaal. Ook ik ben nu ongeveer 5 maanden gestopt met de pil omdat mijn buikklachten daar mogelijk door veroorzaakt werden. Rond de kerst had ik ongesteld moeten worden. Aan het begin vond ik het niet gek dat hij uitbleef omdat ik aan het begin van de voorafgaande syclus weer was begonnen met het slikken van de pil. Omdat dit niet meer in mijn systeem zat ben ik er teveel vergeten waardoor ik weer ben gestopt. Ik vond het dus niet gek dat het een beetje in de war was en was ik er verder niet mee bezig. Had het tenslotte veilig gedaan. Inmiddels ben ik 3 testen en een bloedtest verder. Gelukkig allemaal negatief, toch voelt mijn lijf anders. Mijn buik is erg hard en voel allerlei harde bobbels en randen. Ook zien mijn tepels er anders uit, heb ik onrustige benen, continu trek, krampen en steken in buik, zij en onderrug. Ook ben ik de afgelopen week erg moe en heb ik regelmatig hoofdpijn.  
 
{report}
Lotgenoot  
  Toch nog even een aanvulling om mijn vorige lange bericht. Ik hoop dat het jou ook een beetje gerust steld dat je niet de enige bent. Ik probeer mij vast te houden aan de test uitslagen. Toch vraag ik mij af in hoeverre je schijnzwanger kan zijn en je lichaam je tot in de kleine details voor de gek kan houden. Ik merk dat het mijn leven erg beïnvloed en ik heel graag van deze onzekerheid af wil. Heeft iemand ervaring met een schijnzwangersschap of de boven genoemde symptomen?

Alvast bedankt
 
 
{report}
Miep  
  Ik heb het ook gehad 2,5 jaar voor dat ik zwanger werd van mijn dochter. Elke maand hoopte ik dat ik zwanger was was er wascheinlijk te veel mee bezig en na 2,5 jaar had ik besloten dat ik het even niet meer wou proberen en toen was ik zwanger maar heb bijna 2,5 jaar elke maand last van van alles gehad en nu weer niet dat ik nu graag wil maar ondanks de pil erg bang ben dat ik zwanger word aangezien ik door m'n spiraal heen zwanger ben geweest wat helaas niet voldragen had mogen worden.  
 
{report}
Tandor  
  Dat zal vooral door het stoppen van de pil komen. je lichaam moet ontpillen. Het kan enkele maanden duren voordat je menstruatie weer "normaal" wordt.  
 
{report}
Lies  
  Hoi,

Waarschijnlijk een hele domme vraag maar ik ben nog steeds een beetje bang.

Ik loop al sinds de zomer met buikklachten. Hiervoor meerder echo's gehad, ook een inwendige. In september voor het laatst seks gehad. Ik moet sinds 2 maanden ook vaak plassen en heb heel erg last van mn borsten. Als je googled komt er gelijk: zwangerschap op je scherm te staan. Maar een zwangerschap zou op die echo's toch gewoon gezien moeten zijn? Ook menstrueer ik nig gewoon. Zit nu 4 maand aan de pil en als ik menstrueer doen mijn borsten veel minder pijn. Wat zou dit dan kunnen zijn?
 
 
{report}
Tandor  
  In ieder geval geen zwangerschap !
Dat zou op een echo wel gezien zijn. Wat wel de oorzaak is kan ik zo natuurlijk ook niet zeggen. Hormonen is mogelijk....
Had je de klachten ook voordat je aan de pil begon?
 
 
{report}
A  
  Hallo,

Ik ben afgelopen 12 december voor het laatst ongesteld geweest. Ik heb meestal een regelmatige cyclus van 5 weken en dan 4 dagen Ongi.
Alleen ben ik nu al 12 dagen overtijd. Ik heb bij 9 dagen een test gedaan deze was negatief.
Maar nu heb ik lijkende menstruatie klachten en zeurende lage rugpijn meestal aan de rechterkant.
Vorige week had ik het steeds extreem koud? en een slechte doorbloeding.

Waar kan dit op duiden? Herkent iemand dit? Misschien mensen met schildklier problemen?
 
 
{report}
Tandor  
  Kon ik die vraag maar zo via internet en zonder enig onderzoek beantwoorden......
Ga naar de huisarts, laat een bloedtest i.v.m. zwangerschap doen laat dan ook naar wat andere dingen kijken. Je schildklier o.a.
 
 
{report}
A  
  Hallo allemaal ik heb een vraag. Ben netjes aan de pil gebruik al 6 jaar dezelfde nooit geen problemen. Heb nu sinds anderhalf maand bloedingen tijdens de pil. Heel weinig en heel licht en maak me er best wel zorg en om. Het is na een ochtend of middag ook weer weg maar heb het 2 a 3 keer per maand. Iemand ooit hetzelfde gehad?? Het is niet hetzelfde als een menstruatie daar is het veel te weinig voor.
Alvast bedankt
 
 
{report}
Tandor  
  Het kunnen tussentijdse bloedingen(spotting) zijn. Als je er vaker last van hebt ga dan even naar de huisarts. Misschien is het goed om een keer van pil te verwisselen.  
 
{report}
Www  
  Hallo,

Ik heb 9 dagen geleden een test gedaan, en daar kwam zwanger op te staan. Ben bij de arts geweest en hij zei dat ik het nog x moest testen maar dat de test eigenlijk voor 99% gelijk heeft aangezien mijn klachten. Dag later weer test gedaan en negatief.. Precies week later van de eerste test nog een keer gedaan en kwam weer negatief uit. Heb veel dingen die overeen komen met zwanger zijn maar ook heel veel dingen niet. wat denken jullie dat het kan zijn? en hebben jullie misschien tips?

alvast bedankt.
 
 
{report}
chrissie40  
  Ik ben sinds september aan de prikpil,maar nooit wetend of ik zwanger zou kunnen zijn.
Heb vanmorgen een test gedaan is negatief.(ik heb wel een beetje dikke buik)
Ben je dan wel of niet zwanger????
Ik ben bij de dietiste geweest en die zei het kan ook spanning zijn omdat ik ruzie heb met mijn ouders.ik eet niet meer dan anders.
 
 
{report}
Eva  
  Ik slikte 8 maanden terug ook anticonceptie. mijn buik ging hier ook heel erg van opzetten en vriendinnen dachten echt dat ik zwanger was. Ik heb 3 strips geslikt en ben toen gestopt. Nu na een half jaar is mijn buik weer gewoon plat.  
 
{report}
demiiiii  
  Beste . Ik heb een vraagje 
Ik ben 2weken en 1 dag te laat 
Normaal heb ik dat nooit. Heb juist een test
Gedaan maar was negatieve  
Ik voel me misselijk,krampen, moet veel na de wc en mijn 
Buik doet raar . 
 
 
{report}
Tandor  
  Ga met de klachten naar de huisarts en laat bij de huisarts een bloedtest doen i.v.m. zangerschap  
 
{report}
Blumke  
  Ik heb een vraag.. Ik was 24dec ongesteld geworden was het 4/6dagen. Nu is het 25 jan en ben nog niet ongesteld normaal word ik om de 3 weken ongesteld heeft dit redenen om een zwangerschaps test te doen ... Ben trouwens 17 en erg bang..  
 
{report}
Tandor  
  Als je onveilige seks hebt gehad, zou je natuurlijk zwanger kunnen zijn. Maar gezien je leeftijd is het ook heel goed mogelijk dat er nog wat onregelmatigheden ontstaan in je menstruatie.
Je zou een zwangerschapstest kunnen doen.
 
 
{report}
K.  
  Hoi. Wie kan me helpen? Ik heb 2 jaar een implanon. Was vorige week zaterdag misselijk en duizelingen in m'n hoofd. Vanaf toen had ik ook gevoelige ( best wel zeer! ) borsten en tepels. Een opgeblazen gevoel, erg moe en paar dagen hoofdpijn gehad. Ook enorm emotioneel.. en niet te vergeten het zeurdirige gevoel in m'n onderbuik. ( soms pijnlijk ). Ik word maar niet ongesteld. We zijn nu 11 dagen verder en nog steeds niet ongesteld.. Vrijdags De dokter gebeld en die adviseerde me een zwangerschapstest te doen. Deze was negatief. Iemand hier ervaring mee? Wat kan het zijn?? Normaal als ik het zeurderige gevoel heb word ik dezelfde dag of de dag erna ongesteld. Hoop dat jullie iets weten!! Groetjes  
 
{report}
Tandor  
  Moeilijk te zeggen. Het zou een cyste op de eierstok kunnen zijn. Als de klachten aanhouden, ga dan naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de gynaecoloog.  
 
{report}
K.  
  Sinds vanmorgen heb k lichtroze aan het wc papier. Alleen aan t wc papier.. Voor de rest geen verlies ofZo.. Het zet niet door.. Zou ik afwachten of alsnog de dokter bellen? Word toch echt nerveus van al dit gedoe!  
 
{report}
Tandor  
  Schijnbaar gaat je menstruatie dan dus toch op gang komen..

Je kunt natuurlijk altijd contact opnemen met de huisarts
 
 
{report}
laurarose  
  sinds zaterdagnacht rond 4 uur heb ik geprobeerd seks te hebben met mijn vriend alleen hij was vrij groot en dik dus we hebben maar een klein stukje ering gekregen omdat ik nog maagd was het deed super veel pijn en heb nu nog steeds pijn aan mijn geslachtsdeel we hadden geprobeerd met condoom en daarna zonder om te kijken of het daar aan lag maar nog steeds lukte het niet hij heeft me wel gevingerd na dat dieklaarwas gekomen vanaf vandaag dinsdag middag heb ik ontzettend veel pijn in me buik rechtsonder ik kanniet lopen zitten liggen niks werkt ik verga alleen van de pijn is dit een teken dat ik zwanger ben?  
 
{report}
Tandor  
  Met zwanger zijn heeft dat echt helemaal niets te maken. Als je zaterdag seks hebt gehad kun je daar op maandag onmogelijk al zwanger van zijn. Ik denk dat er iets beschadigd is. Ga met de klachten naar de huisarts.  
 
{report}
Priscilla  
  hallo
Ik heb een vraagje ik heb op 4dec mijn menstruatie gehad en daarna op 5 januari ik heb gisteren en vanmorgen seks gehad met mijn vriend maar ik weet niet of gisteren en vandaag mijn vruchtbaren dagen was kan iemand mijn aub helpen mvg priscilla
 
 
{report}
laartje  
  je kan op internet altijd je vruchtbare dagen berekenen, dit is natuurlijk niet voor 100%, maar heb je toch een ideetje  
 
{report}
Priscilla  
  hallo laartje
Ik kom er niet wijzer uit vandaar dat ik mijn vraag hier neer zetten of gisteren en vandaag mijn vruchtbaren dagen zijn mvg
 
 
{report}
laartje  
  je kan je vruchtbare dagen berekenen door de laatste dag van je vorige ms in te geven en dan zegt het wanneer je vruchtbare dagen zijn  
 
{report}
Tandor  
  @ Priscilla
Wanneer was de eerste dag van je laatste menstruatie en hoelang duurt je cyclus?
 
 
{report}
Priscilla  
  Ik weet het niet hoelang me cyclus is ik weet wel dat ik 4dec ong was en me laatste is 5januari ik heb gisteren en vanmorgen seks gehad  
 
{report}
Tandor  
  Hoezo weet je niet hoe lang je cyclus is? Heb je onregelmatige menstruaties? Wanneer had je weer ongesteld moeten worden?
Hoe oud ben je?
 
 
{report}
daisy  
  hoi ik heb nu een zoon van 12 maanden en rare klachten zoals pijn bij me rechter bekken en onderin trekken bij me banden en ondertussen en veel plassen. slik de pil nooit vergeten deze week wel kunstmatige menstruatie gehad vanochtend getest negatief maar me lijf doet anders en bij eerst zwangerschap niks gemerkt soort voorgevoel. en bleek dat ik al twee maanden zwanger was en geen symptomen. ben ik nu zwanger of niet?  
 
{report}
Tandor  
  Wat bedoel je eigenlijk met een kunstmatige menstruatie?

Als je deze week je menstruatie hebt gehad, kun je in principe niet zwanger zijn
 
 
{report}
daisy  
  Ik slik de pil dus krijg je in de stopweek een bloeding. heb gelezen als je pil slikt en zwanger bent die bloeding blijft terugkomen zolang je de pil slikt. dat bedoel ik met kunstmatige omdat Door pil word veroorzaakt en niet Door je lichaam  
 
{report}
Tandor  
  Als je zwanger bent, stopt ook de doorbraakbloeding als je de pil slikt.  
 
{report}
daisy  
  Ik heb ergens gelezen dat je gewoon de menstruatie krijg doordat je pil blijft slikken  
 
{report}
daisy  
  ga wel naar huisarts hiermee schiet ik niks op  
 
{report}
Tandor  
  Je hebt je menstruatie gehad en een negatieve zwangerschapstest. Geen reden om aan te nemen dat je zwanger bent. Via Internet kan niemand in je buik kijken om te zien of je nou wel of niet zwanger bent.
Wat had je eigenlijk verwacht?
 
 
{report}
Tandor  
  Niet als je zwanger bent.  
 
{report}
Rianne  
  Hoi
Dat is niet helemaal waar ( ik las het mee )

Maar iemand die ik ken was al 4 maanden zwanger en was dus al die keren gewoon ongesteld geworden en uiteindelijk heeft ze een gezonden dochter gehad
 
 
{report}
Tandor  
  Dat kan dus niet. In het begin van de zwangerschap kunnen er wel wat bloedingen optreden. Maar geen menstruatie.
Bij een menstruatie laat namelijk het baarmoederslijmvlies los. Dat wordt afgestoten als er geen bevruchte eicel is ingenesteld. Dat is de reden van een menstruatie.
Als dat tijdens een zwangerschap zou optreden is de zwangerschap voorbij.
 
 
{report}
Anoniem  
  Beste sinds een week of drie heb ik zo'n zelfde kriebel in mijn buik als tijdens de eerste twee zwangerschappen waarvan je 'leven' voelt in je buik. De kriebel volgt ook mijn hand... maar ik heb Implanon! Vloeien heb ik nu al 2 jaar niet meer gedaan zolanf als deze dus in mijn arm zit! Dan zou het toch niet opeens zo zijn dat ik zwanger ben? Als ik terug kijk naar afgelopen tijd heb ik ook wel de bekende eerste symptomen gehad zere borsten misselijk zuur hoofdpijn prikkelbaar..een test wijst nu nog niets nuit... dus vraag ik me af wat het zou kunnen zijn!  
 
{report}
daisy  
  Heb ook last van me onderrug.
ik heb bij me vorige zwangerschap weinig symptomen gehad op laatst bekkenpijn en maagzuur in begin niks. alleen was ik bezig om zwanger te worden en had alleen voorgevoel test moest halen anders was ik pas achter gekomen doordat ik zwaarder werd. en ik twijfel nu echt.
 
 
{report}
Tandor  
  om "leven" te kunnen voelen moet je toch al een end op weg zijn in een zwangerschap. Dan zou je een positieve test moeten hebben.
Ga naar de huisarts en laat een bloedtest doen, dat weet je dat in ieder geval zeker. Gelijktijdig kun je dan je klachten bespreken.
 
 
{report}
Blondie  
  In maart is het precies een jaar geleden dat ik ben gestopt met de prikpil, deze heb ik ruim 8 jaar gebruikt en daarvoor een paar jaar de gewone pil. Ik ben nog altijd niet ongesteld geweest ik weet dat dit bij de prikpil een tijd kan duren. Mijn partner en ik hebben een kinderwens en hebben sinds eind juli onveilige sex. Om de paar weken doe ik voor de zekerheid een test van het huismerk van etos tot nu toe negatief. Sinds een maand of twee/drie heb ik last van veel zwangerschap verschijnselen, dit kunnen ook ontpil verschijnselen zijn. Ik twijfel hier soms aan maar de test is nog altijd negatief. Zijn alle testen even nauwkeurig? En is er een kans zwanger te zijn bij een negatieve test?
Mvg
 
 
{report}
Tandor  
  De testen zijn in principe wel betrouwbaar. Maar als je vanaf maart tot nu toe nog niet ongesteld bent geweest, zou het toch goed zijn om bij de huisarts een verwijskaart te vragen naar de gynaecoloog. 10 maanden is te lang om te ontpillen...
Eer kan een andere oorzaak zijn waarom er geen eisprong plaats vindt.
 
 
{report}
Vraagje  
  Haaaai.

ik heb nu 3x een ovulatie test gedaan en dit waren de resulaten:

1e keer : een licht streepje
2e keer : heel donker streepje
3e keer : een licht streepje

alle 3 op 1 dezelfde dag gedaan.
wat houd dit nu precies in?

 
 
{report}
Tandor  
  Lees de gebruiksaanwijzing die bij de test zit.....
Alle info en ook de juiste manier van gebruiken kun je daar vinden.
3 x op 1 dag testen bijvoorbeeld zul je daar niet in vinden
 
 
{report}
misselijk..  
  Hallo.
Ik ben 22-25 dec 2015 voor het laatst ongesteld geweest.
vorige week flinke maagzuur gehad met overgeven.. Nu last van een opgezwolle buik gevoel en raar gevoel in de onderbuik.. En hoofdpijn en af en toe zn steken rechts in me onderbuik..

Zouden dit symtomen kunnen zijn van zwangerschap?
en kan ik nu al een test doen of is dat te vroeg?
 
 
{report}
Tandor  
  Als 22 december de eerste dag van de menstruatie was, kun je nu nog geen zwangerschapssymptomen hebben. De klachten zullen toch een andere oorzaak hebben.
Voor een test is het nog veel te vroeg.
 
 
{report}
Daisy  
  Hoi,

Vandaag getest stonden 2 streepjes ! 1 is wel licht maar je ziet hem wel
Ik hoop dat ik zwanger ben
Zou je het morgen met ochtend urine beter moeten kunnen zien?

Groetjes daisy
 
 
{report}
Tandor  
  Het is de bedoeling om dat met ochtendurine te doen als het goed is. Maar dat zou ook in de bijsluiter moeten staan.  
 
{report}
Klink  
  Goedeavond!
Ik heb een vraag
Wij proberen zwanger te worden slik al 2 jaar de pil niet meer laaste jaar zijn wij bezig om zwanger te worden!
Afgelopen week heb ik donker bloedverlies gehad heb ook dikke slijm verloren en mijn borsten zijn nog nooit zo gevoelig geweest!
Ik ben een 4 dagen voor dat ik ongesteld moet worden
Heb een vroege test gedaan maar die was negatief
Ik vraag mijn dan af wat het allemaal betekent?
 
 
{report}
Tandor  
  Die vraag kan ik zo ook niet beantwoorden. Het kan wel zijn dat je toch te vroeg hebt getest en je HCG hormoon nog te laag was. Even je menstruatie afwachten. Als die uitblijft doe dan een nieuwe test.  
 
{report}
Anoniem K  
  Ik ben 26... Ik ben vorige maand ongesteld geworden, maar is echt van 6 dagen(gewoon veel) naar 3 dagen.. Eerste dag was het wat druppels bloed en tweede was het gewoon bloed en derde dag was weer veel minder.. Maar was 2 weken geleden weer ongesteld maar was hetzelfde als vorige maand maar nu ben ik drie weken gestopt met de pil. Normaal word ik ziek van ongesteldheid en krijg ik zo heftig buikpijn of migriane tegelijkerd maar die van vorige maand en deze maand niet... Wat kan het mis gaan?  
 
{report}
Anomiem K  
  Vergeten bij te zetten... Ik had vorige maand trouwens zwangerschap test gedaan en was negatief  
 
{report}
Tandor  
  Waarom zou er iets mis gaan? Je menstruatie kan best wel een veranderen. Omdat je nu minder menstrueert, heb je waarschijnlijk ook minder klachten......  
 
{report}
Renske  
  Al 4 jaar niet aan de pil altijd regelmatige cyclus met af en toe een uitschieter van 34 dagen nu zit ik op dag 36 en heb al week zere tepels ben moe en heb een kort lontje.Moet ook vaker naar de wc ook snachts en heb sinds 2 dagen witte dikke afscheiding beetje.Net zwangerschap test gedaan en was negatief.Hoe groot is de kans toch misschien zwanger ben?  
 
{report}
Tandor  
  Dat is moeilijk te zeggen. Het zou kunnen dat je HCG hormoon nog niet hoog genoeg is voor een DHZ test. Wacht nog een aantal dagen en doe een nieuwe test. Als deze ook negatief is en je menstruatie blijft uit, ga dan even naar de huisarts voor een bloedtest  
 
{report}
Anoniempje  
  Vraagje,normaal moet ik pas donderdag mijn maandstonden krijgen en sinds vrijdag wat bloedingen maar enkel bij het plassen,had wel een positieve test dan een negatieve test maar blijf last hebben van misselijkheid,ploffers en rugpijn,ook net onder mijn borst ook steken,ben ik zwanger of niet meer?  
 
{report}
Tandor  
  Die vraag kan zo natuurlijk niemand beantwoorden. Het is sowieso te vroeg om zwangerschapstesten te doen. Dat volkomen zinloos. Daar zul je toch nog even mee moeten wachten.  
 
{report}
A  
  Hallo, ik ben al meer dan twee jaar aan de pil en hou me er heel strikt aan. Mijn borsten zijn sinds een tijdje heel gevoelig. Gisteren had ik ongesteld moeten worden maar dat ben ik nog niet. Kan ik zwanger zijn?  
 
{report}
Tandor  
  De vraag of je zwanger zou kunnen zijn kan natuurlijk niemand zo beantwoorden.
Als je de pil goed neemt en er geen vergeet, is dat in ieder niet erg waarschijnlijk.
Je menstruatie kan best wel een iets later komen dan je gewend bent. Dat zou dan ook je klachten kunnen veroorzaken.
 
 
{report}
anonieme  
  Even een rare vraag. Ben net een week van men ongesteldheid af... was 3 dagen te laat.
Heb vandaag onmenselijke buikpijn, ga ik naar het toilet en alles vol met bloed. Geen rood maar roze bloed... Men anus doet ook heel veel pijn. Sorry maar maak me zorgen en op zaterdag zijn er geen dokters bereikbaar. Voel me heel erg bang gezien ik al 4 miskramen achter de rug heb en ze al een eileider weg gehaald hebben. Ben als de dood dat er wat mis is met men baarmoeder
 
 
{report}
Tandor  
  Ook op zaterdag zijn er uiteraard dokters aanwezig. De huisartsenpost....en ik denk dat goed is om daar even contact mee op te nemen.  
 
{report}
Mireille  
  Gm ik heb een vraagje waarmee ik geruime tijd meeloop.ik heb tussen 7 en 9 september omgang gehad met 2 verschillende mensen, 1 oktober ongesteld geworden maar was lichtjes (geen normale menstruatie van 7 naar 3dagen) 9 oktober een test gedaan bleek ik zwanger te zijn. Ik wordt altijd 1e dag van de maand tot 6e ziek dus mijn vraag is wanneer het precies plaatsgevonden heeft zodat ik precies weet wie de vader kan zijn, kan iemand mij aub helpen alvast bedankt.  
 
{report}
Tandor  
  Met een tijdsverschil van 2 dagen zul je daar alleen maar achter komen als een van de vaders een andere huidskleur heeft of d.m.v. een vaderschapstest.  
 
{report}
Denise  
  Hallo,

Ik ben in september gestopt met de pil, dus nog niet zo lang. Met ovulatietesten bleek na 3 weken al een eisprong te zijn en de cyclus is nu steeds precies 28 dagen. Ik ben nu een week overtijd, maar een test geeft negatief aan. Ik heb wel rond de dagen dat ik ongesteld moest worden erge buikpijn gehad die hetzelfde voelden als wanneer ik ongesteld ben. Dit duurde 4 dagen. En ik heb al 5 dagen erg stekende hoofdpijn en vlekken voor mijn ogen. De doktersassistente zegt dat ik alleen mn urine kan brengen maar dat ze verder niks kunnen doen. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet.... kan ik toch zwanger zijn?

Groetjes Denise
 
 
{report}
Tandor  
  Het is mogelijk dat je menstruaties toch nog onregelmatig zijn door het stoppen van de pil. Doe volgende week nog een nieuwe zwangerschapstest. Als die ook negatief is en je menstruatie blijft uit, maak dan een afspraak bij de huisarts.
De huisarts kan wel degelijk een bloedtest laten doen....
 
 
{report}
ikke82  
  beste,

13november was mijn menstruatie 3 dagen dat is bij mij altijd op 30 november ging ik bloeden twee dagen rood bloedverlies laatste dag zwart was beste veel 10dec ging ik overgeven toen dacht ik nou das duidelijk ik ben zwanger maar test was negatief moet ik me laatste bloeding nu als menstruatie zien? ik weet het niet meer.

grtjs
 
 
{report}
Tandor  
  Lijkt er toch alleszins op dat het de menstruatie was...  
 
{report}
Pollie  
  Hallo

Ik heb een vraagje.. Mijn menstruatie loopt altijd volgens cyclus 28/29 dagen, ik ben zeker wel 3 a 4 dagen ongesteld.. (Gebruikt geen pit etc) nu ben ik og geworden maar 1e dag licht roze 2e dag donker met stolsels 3 dag erg licht roze alleen bij vegen!
Moet ik dit zien als innestelling of gewoon mijn menstruatie

Groet pollie
 
 
{report}
Tandor  
  Dat lijkt toch meer op een menstruatie.

Je kunt volgende week een test doen als je denkt zwanger te zijn
 
 
{report}
puk  
  Hoi...

Ik ben 37.....en.6 weken geleden had ik een menstruatie van drie dagen met licht bruine vloed..Uitte zich niet in bloed...Nu twee weken geleden 1 dag een letterlijke druppel zwart bloed..Meer niet..Drie testen gedaan en niet zwanger..Maar ben wel onrustig...Borsten opgezet.en buik ook...kan ik zwanger zijn of zijn dit symptomen van overgang....Ben sexsuel actief. En sinds een half jaar aan de pil..bedankt voor antwoord
 
 
{report}
Tandor  
  Voor de overgang ben je in principe nog veel te jong. Of je zwanger zou kunnen zijn is zo natuurlijk niet te zeggen. Ga met de klachten naar de huisarts. De huisarts kan een bloedtest doen om te kijken of je al dan niet zwanger bent.  
 
{report}
Jenny  
  Ik heb even een vraag, normaal gesproken heb ik een cyclus die stipt op tijd is (als ik vorige maand 2nov og zou zijn is het deze maand de 2e ook weer feest).. Maar vorige maand was ik 2 weken overtijd toen ik eindelijk begon te menstrueren, maar na 3 dagen was het weer weg. Nu zijn we een maand verder en ik heb weer een hele korte menstruatie gehad, waar het rest 5 volle dagen waren, zijn het nu net 3 dagen.. weet iemand misschien wat het kan zijn.. De laatste keer dat ik een test deed was ongeveer 2 weken en die kwam negatief uit.. Ik word hier zacht gezegd onrustig van..  
 
{report}
Rina  
  Hoi
Ik heb het zelfde probleem. Weet jij al wat er was ?
Groetjes Rina
 
 
{report}
Veerle  
  Goede morgen,

Normaal elke maand 2 dagen voor ik ongesteld ga worden begin ik wat bloedverlies te zien,zo gaat het al een 2 jaar.
Vandaag dag 2 na nod maar nog niks. De baarmoedermond is een 2 dagen licht doorbloed geweest maar geen bloeding. Sinds 2 dagen ook verschrikkelijk pijn aan mijn tanden... geen idee Of het met elkaar te maken heeft...
 
 
{report}
Tandor  
  Wat bedoel je eigenlijk met "de baarmoedermond is een 2 dagen goed doorbloed geweest?" Hoe heb je dat kunnen vaststellen?
Als je denkt zwanger te kunnen zijn, doe dan een zwangerschapstest
 
 
{report}
Tandor  
  Menstruaties kunnen best wel eens veranderen. 2-3-4-5-6-7 dagen zijn toch normale menstruaties. Ook al ben je meer dagen gewend. Als er voor de rest geen klachten zijn zou ik me daar geen zorgen over maken.  
 
{report}
O.  
  Hoi! Ik ben in januari gestopt met de pil. Ik had meteen een heel regelmatige cyclus, tot augustus. In augustus, september en oktober heb ik geen ms gehad. Ben dan nr gynaecoloog geweest: blijkbaar cystes op de eierstokken en ik had nog geen eisprong gehad. Ik heb toen Utrogestan gekregen om mijn eisprong op te wekken. Dit heeft gewerkt. Op 3 november laatste ms gehad. Vandaag dag 30, had vandaag een klein beetje roze slijmpjes bij het afvegen, maar is weer gestopt. Zou dit innestelingsbloed kunnen zijn? Normaal heb ik hevige krampen bij ms. Vanmorgen een test gedaan, maar is negatief. Natuurlijk moeilijk te zeggen wanneer ik eisprong gehad heb, aangezien ik niet goed weet hoe mijn cyclus nu is. Ik hoop zo hard dat mijn cyclus terug oké is en dat het toch innestelingsbloed zou kunnen zijn... We willen heel graag een tweede kindje. Wat denken jullie? Als het innestelingsbloed is, is het wss ook nog te vroeg om te testen?  
 
{report}
Tandor  
  Als het een innestelingsbloeding was, dan was het inderdaad nog te vroeg om te testen. Het kan de menstruatie zijn die er aan zit te komen.......  
 
{report}
O.  
  Heb heel de dag een klein beetje roze afscheiding gehad met precies af en toe een rood bloedvatje. Enkel bij het afvegen, niks in mijn maandverband... Ik heb nog steeds geen menstruatiepijn. Mijn buik is enkel heel opgezet. Stel dat het innesteling is, hoe lang heb je er dan last van?  
 
{report}
Tandor  
  Dat is helaas niet te zeggen. Dat is bij iedereen anders....  
 
{report}
O.  
  Wil eventjes melden dat ik zaterdag een zwangerschapstest heb gedaan en deze was positief!! Het was dus innestelingsbloed. Vandaag naar de dokter geweest en morgen de uitslag. Spannend!  
 
{report}
Tandor  
  Dat is is zeker heel spannend...........
Ben benieuwd......
 
 
{report}
O.  
  Hartstikke zwanger! En voel het nu ook... Ben heel misselijk! 6/01 eerste echo. :) Bedankt voor je reacties!  
 
{report}

1000 Resterende tekens


 

Vind Dokter op