Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de Glossary Link menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, Glossary Link misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, Glossary Link hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.


Jaseline 27.02.2015 14:18  
  Goed nieuws!
Vanochtend opgestaan en daar waren de maandstonden
Heel blij natuurlijk maar meer pijn in de onderbuik dan anders en toch een beetje minder dan normaal.
Bedankt iedereen voor de goeie raad :)
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 26.02.2015 22:26  
  Oh, dat is nog leuker dan.. Kan ik wel een zwangerschapste stje doen terwijl ik dan terug gestart ben met de pil? Of zal dit geen correcte uitslag geven door de hormonen die in mijn pil aanwezig zijn? Wil namelijk toch een testne doen voor de zekerheid..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.02.2015 22:33  
  Je kunt dan gerust een zwangerschapste st doen.  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 26.02.2015 21:19  
  Nou hier ben ik terug.
Normaal moet ik morgen ongesteld worden maar heb dus nog altijd geen last van mijn 'normale' menstruatie symptomen.. Normaal voel ik altijd een dag voor mijn menstruatie een licht krampend gevoel in de onderbuik hier heb ik dus echt geen last van. Ik weet dat ik door de MAP te laat kan zijn met mijn menstruatie tot zo'n 5 dagen zelf. Hert probleem is dat ik maar maximum kan wachten tot mijn ongesteldheid tot zondag. Ik neem namelijk de gewone anticonceptiepi l en mijn stopweek mag dus namelijk niet langer zijn dan 7 dagen en ik ben de maandag van deze week gestopt dus.. Mijn vraag is nu of ik gewoon terug mag beginnen met mijn anticonceptiepi l als ik niet ongesteld zou geworden zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.02.2015 22:21  
  Het kan zelf zijn dat je menstruatie uitblijft.
Je moet gewoon weer op tijd met de pil starten.
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 18:32  
  Hallo,
Nou hier ben ik weer. Maandag moest ik dus de laatste pil innemen van mijn pilstrip maar nu heb ik al sinds maandagavond last van een bruine afscheiding? Het is redelijk veel maar niet overdreven. Weet iemand hoe dit kan? Is dit door het gebruik van de MAP? Help!!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 18:50  
  Heb je na het innemen van de MAP nog een bloeding gehad?  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 19:18  
  Beste,
Ja ik had de zaterdagmidag de MAP genomen omdat ik dus toch onzeker was. De ochtend erop heb ik een bloeding gehad maar tegen de middag had ik niets meer. Ik ben echt radeloos :( ik ben dus maandagavond gestopt en kreeg sindsdien die bruine afscheiding. Ik word normaal altijd pas ongesteld na 4 dagen van het stoppen van de pil. Dus ik snap niet van waar het komt :(
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 20:00  
  Dan is het toch allemaal niet zo vreemd. Bij de bloeding na de map is er nog wart bloed achtergebleven in de baarmoeder. Dat komt er nu uit. Het is dus mogelijk dat je menstruatie nu verder uitblijft. Maar dat is dan een gevolg van het gebruik van de map  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 21:22  
  Hallo,
Dus van die 1 malige bloeding van de MAP heb ik nu die lichte bruine afscheiding ? Ik heb dit wel niet heel de dag door maar op bepaalde momenten. Ik kan namelijk uren helemaal niets in mijn maandverbandje hebben. ( is nu al geleden sinds vanmiddag). Is het aangeraden om toch een zwangerschapste st te doen als mijn menstruatie uitblijft ?
PS ; sorry voor alle de vragen , maar ik heb echt nog nooit in zo'n situatie gezegen en het maakt me redelijk ongerust :(. Ik ben bang dat ik niet alles gedaan heb om een zwangerschap te kunnen voorkomen :(
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 21:45  
  Ja hoor. Dat kan heel goed. Als je menstruatie uitblijft kun je uiteraard een zwangerschapste st doen. Maar zoals ik al eerder schreef: de bloeding en de map zouden ervoor kunnen zorgen dat je menstruatie uitblijft of later komt.  
 
Rapporteer commentaar
anoniempje 22.02.2015 21:59  
  Hallo ik heb een vraagje
3 maand geleden hebben ik mijn regels niet gekregen maar de maand erop heb ik wel een klein beetje bloed verloren deze maand opnieuw maar een klein beetje maar nu komen er ook nog klachten bij zoals hoofdpijn misselijk opgezette buik moe enz ik ben ook 6 kilo bijgekomen op een week tijd ik ben 16 bijna 17 ben ik nou zwanger of niet wand ben een beetje bang eerlijk
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.02.2015 23:28  
  Of je zwanger zou kunnen zijn door onbeschermde seks weet je zelf natuurlijk het beste.Hoofdpijn, misselijk, opgezette buik en moe klinkt ook als griep klachten.
Ga even naar je huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
meisjeee 22.02.2015 13:16  
  Hallo,

Ik ben al ruim 1 jaar aan de pil en ben gisteren weer begonnen met ene ieuwe strip maar ik heb die dag meteen seks gehad met mijn vriend,
Nu werd ik vanmorgen wakker, nam gewoon mijn pil in en na een uur of 5/6 werd ik misselijk en heb ik over gegeven

Is er een kans dat ik zwange r ben?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.02.2015 14:56  
  Als je binnen drie uren na het nemen van de pil moet overgeven of last hebt van waterdunne diarree, dan kun je er van uitgaan dat de pil niet of niet goed werkt.  
 
Rapporteer commentaar
meisjee 22.02.2015 21:41  
  Ik moest na een uurtje of 6 overgeven maar dat was maar q keer en heb er voor de rest nergens last meer van ofzo  
 
Rapporteer commentaar
meisjeee 22.02.2015 13:17  
  Sorry voor de typfouten haha ik tril nogal  
 
Rapporteer commentaar
meisje 20.02.2015 14:56  
  Dag ik ben mijn pil 4x vergeten in week 1 en 2 we hebben wel onveilige seks gehad . Ik heb twee dagen bruine afscheiding gehad en nu roze vloedverlies ik moet over 3 dagen omgesteld worden. Ik heb wel gevoelige tepels en steekjes in mijn liezen en moet vaker plassen ben ik zwanger of heb een tussentijdse bloeding gehad? Ik heb namelijk al een dochtertje.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.02.2015 16:50  
  Als je de pil in week 1 bent vergeten is er wel een kans op zwangerschap.
Alleen een zwangerschapste st kan daar uitsluitsel over geven.
 
 
Rapporteer commentaar
Danielle 19.02.2015 22:03  
  Hallo, ik heb een vraag en heb echt advies nodig. Mijn vriend en ik willen graag een kleine. Maar tis nu al de tweede maand en nog niks. Nu ben ik net ongesteld geworden maar is het heel anders dan normaal. Ik heb altijd een menstruatie van 5 dagen maar nu was het zo dat de eerste dag bijna niks was licht roze bij afvegen, twee dagen vloei en 4e dag bij afvegen weer beetje bloed 5e dag niks meer.. en meestal voel ik veel pijn maar deze menstruatie alleen paar steekjes, avond beetje maagzuur rn misselijk en af en toe jeukende tepels.

Kan ik zwanger zijn terwijl ik gewoon ongesteld ben geweest. Of gewoon nog een maandje proberen
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.02.2015 22:46  
  "het is nu al de tweede maand en nog niets"
Dat is toch niet zo raar. Soms moet je een beetje geduld hebben. Als je recent ook bent gestopt met de pil, zou het nog wel wat langer kunnen duren.

Of je nu zwanger zou kunnen zijn, kan niemand je vertellen. Daar kom je alleen maar achter als je een zwangerschapste st doet.
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 22:35  
  Beste,
Oke echt bedankt voor al de nuttige informatie die je me geeft :). Het is echt een grote hulp dat ik antwoorden krijg op mijn nogal lastige vragen ;). Kzal maar hopen op het beste!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 22:38  
  Het zijn geen lastige vragen hoor.
Daar is onze website o.a. voor bedoeld. ;-)
 
 
Rapporteer commentaar
Danielle 19.02.2015 22:12  
  Ook had ik meerdere symptomem zoals hoofdpijn, misselijkheid, maagzuur, opgezette onderbuik, jeukende tepels.

Wat ik ook graag wil weten is hoelang moet ik wachten doordat ik net mijn rare menstruatie heb gehad testen??

Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.02.2015 22:52  
  Als je net je menstruatie hebt gehad, is het niet waarschijnlijk dat je zwanger bent. Bovendien kun je in 2 weken tijd geen zwangerschapssy mptomen hebben.  
 
Rapporteer commentaar
Jasline 15.02.2015 22:30  
  hallo,
Ik ben een meisje van 18 jaar en zit al 2 jaar aan de pil. Ik heb donderdag 12 februari sexs gehad met mijn vriend maar heb mijn pil vergeten in te nemen die avond. Ik zat dan al in mijn tweede pilweek(dag 11 van de strip) De vrijdag de 13de heb ik ook sexs gehad en toen ik s'avonds mijn pil wou innemen merkte ik dat ik die van donderdag vergeten was. Ik heb ze dan allebei direct ingenomen. Ik las op verschillende sites dat ik toch beschermd ben omdat ik maar 1 lil vergeten ben en dat in week 2. Maar toch voelde ik me wat onzeker en ben ik samen met mijn vriend een morning-afterpil gaan kopen de zaterdag de 14de februari. Is er een kans dat ik zwanger ben? Ook al heb ik de morning after pil binnen 48u genomen en ook mijn pil van de vrijdag op het correct moment. Een baby komt nu echt ongepast door mijn studies..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.02.2015 00:19  
  Als je een of meerdere pillen in week 2 van de strip vergeet, ben je gewoon beschermd. De MAP was niet nodig geweest.  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 23.02.2015 22:43  
  Beste Tandor,

Oh okee, maar ik wou toch zeker zijn :). Spannend vanavond was mijn laatste pil nu maar hopen dat ik binnen de 4 dagen mijn maandstonden krijg
Groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
Roos 12.02.2015 12:37  
  Hallo ik ben roos, ik ben 18 jaar.
Ik ben3 maanden geleden gestopt met de prikpil omdat ik 2 maanden lang ongesteld was. En nu heb ik een week geleden seks gehad met een jongen. Diezelfde dag verloor ik wat rood/bruin bloed. 2 dagen later verloor ik helder rood bloed met een beetje doorzichtig slijm dit heeft 2 dagen geduurd dus ik dacht dat ik ongesteld was. Maar nu os dat weer voorbij en verlies ik een beetje roze afscheiding. Ook ben ik constant moe en heb ik een droge mond, ik moet voor mijn doen vaak naar de wc ookal komt er niks uit.. ik ben heel bang dat ik zwanger ben..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.02.2015 16:33  
  De klachten kunnen ontstaan door het stoppen met de prikpil. Het kan even duren voordat je cyclus weer hersteld.
Of je zwanger bent kun je natuurlijk alleen maar controleren met een test.
 
 
Rapporteer commentaar
xnmbkhx 09.02.2015 18:38  
  Hoi,

Ik ben bijna 18 en heb onveilige seks gehad met mijn vriend. In zit wel aan de pil maar slik antibiotica nu.... Ik moet ongeveer nog 10 pillen voor de stopweek. Moet ik mij druk gaab maken over een mogelijke zwangerschap?
 
 
Rapporteer commentaar
xnmbkhx 09.02.2015 19:46  
  Ik ben al langere tijd aan de pil ja en ik slik Nitrofurantoïne.. Ik had vandaag ook erge last van hoofdpijn en misselijkheid...  
 
Rapporteer commentaar
xnmbkhx 09.02.2015 21:44  
  hoi ik had het fout ik slik ciprofloxcacine (abtibioticyum) , heeft dat ook geen invloed op pilgebruik of wel?  
 
Rapporteer commentaar
Vlinder 16.02.2015 21:50  
  Het is een antibiotica  
 
Rapporteer commentaar
Vlinder 16.02.2015 21:51  
  En antibiotica zou kunnen dat het invloed heeft op de pil, als je twijfelt zou ik de huisarts even bellen voor info!  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 21:53  
  Ook dit heeft geen wisselwerking met de pil  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 20:01  
  Dit Antibioticum heeft geen invloed op de werking van de pil.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 19:00  
  Je neemt de pil al langer neem ik aan.
Welke antibiotica heb je ?
 
 
Rapporteer commentaar
nisje 05.02.2015 11:40  
  Hallo ik heb een vraag. mijn laatste mensturatie was 12 december. en ik heb allerlei klachten zoals misselijkheid en pijnlijke borsten bekkenpijn en vermoeidheid. Ik heb ook al 2 x een test gedaan die negatief was. kan iemand mij helpen? Volgens mijn huisarts moet ik nog 2 weken wachten met opnieuw testen  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 16:56  
  Het kan zowel met het ontpillen te maken als ook met een eventuele zwangerschap.
Daar kun je natuurlijk alleen maar achter komen door een zwangerschapste st te doen.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.02.2015 18:30  
  Als 12 december je laatste menstruatie was, ben je toch al enkele weken overtijd. Ik zie geen reden waarom je nog 2 weken zou moeten wachten. Ga naar je huisarts en vraag om een bloedtest.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.01.2015 21:52  
  Wat je had moeten doen:
Nadat je ontdekte dat je pillen was vergeten, had je ofwel meteen een stopweek moeten inlassen, of met de strip doorgaan en zonder stopweek met de volgende strip verder gaan. (lees de bijsluiter).
Je hebt beiden niet gedaan dus er was dan wel een risico op zwangerschap als je onbeschermde seks hebt gehad. Aangezien je wel onttrekkingsblo edingen had/hebt, is de kan sop een zwangerschap erg klein. Maar daar kun je natuurlijk alleen maar achter komen als je een zwangerschapste st doet.
 
 
Rapporteer commentaar
Sam 27.01.2015 21:35  
  Hallo even een rare situatie.
Ongeveee 6weken geleden ben ik in de laatste
Week van de pil 2keer de pil vergeten.com
(Toen ik er achter kwam wel ingenomeb)
2dagen voor ong. Licht bloed met afvegen (2dageb naar stoppen met pil) vond ik heeel raar.inmiddels vollere borste, 1kilo aangekonen ( zit altijd op vaste gewicht)
Ongesteld geweest, veel minder als normaal)
Nu weer maar heel licht ongesteld (eerst lichtroze nu rood) geen ongesteld buikpijb gehad.wel hele erge rugpijn, trek in ander voedsel, heel erg moe. Soms hele donkere tepels en misselijk/draaierig. Moet nu ook echt sochtends wat eten (normaal nooit)
Wat is er aan de hand????
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.01.2015 19:50  
  Dan is er verder niks aan de hand. Je hebt meteen een stopweek ingelast. Dat je bloeding korter is dan gebruikelijk is verder geen probleem. Dat kan komen omdat je in feite een week te vroeg bent met je bloeding.  
 
Rapporteer commentaar
m.berg 09.02.2015 13:01  
  hallo, wist niet hoe ik een vraag moest stellen, dus doe het maar zo. ik ben in december 2014 gestopt met de pil ( graag een kindje willen) daarna werd ik ongesteld en in januari weer netjes met een cyclus van 31 dagen, alleen deze maand heb ik ook geen eisprong gevoeld en niets raar gezien. Vandaag is mijn nod. Ben dus niet ongesteld geworden, kan dit met het ontpellen te maken hebben of maak ik toch nog een kansje dat ik zwanger zou kunnen zijn? gr m  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 16:57  
  Het kan zowel met het ontpillen te maken als ook met een eventuele zwangerschap.
Daar kun je natuurlijk alleen maar achter komen door een zwangerschapste st te doen.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 21.01.2015 17:18  
  niks meer ingenomen toen werd ongesteld
in plaats van 5 dagen 3 dagen
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.01.2015 15:44  
  Wat heb je nadat je had ontdekt dat je de pillen vergeten was gedaan?  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 21.01.2015 08:29  
  in week 3 van de pil  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.01.2015 01:17  
  In welke week van de strip was je de pillen vergeten?  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 20.01.2015 22:30  
  Ik heb een vraagje ik ben 2 dagen achter elkaar de pil vergeten ik was vrij snel
ongesteld ik ben normaal 5 dagen ongesteld
maar na dat ik twee keer de pil ben vergeten
3 dagen ongesteld geweest nu ben ik misselijk onderbuik pijn last van onderrug
af en toe last van me borsten en steken in me onderbuik ik ken nu zwanger zijn mimisschien weten jullie wat ik moet doen de tetest of nog wachten ik heb hier ongeveer 5 dagen last van en me pil vergeten is 2 a 3 weken terug
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.01.2015 19:17  
  Als je de pil goed gebruikt, is net niet erg waarschijnlijk dat je zwanger bent. Bovendien heb je in de stopweek je onttrekkingsblo eding gehad.
Als je denkt toch zwanger te kunnen zijn ga dan naar je huisarts voor een bloedtest.
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 20.01.2015 17:44  
  Ik heb een vraagje.

Ik heb nu al bijna 2 weken last van hoofdpijn, misselijkheid, last in onder rug en in mijn onderbuik, en ik heb vaak krampen. Ik eer nu veel meer dan dat ik normaal eet. Ik had van het weekend een harde buik en pijn bij mn liezen. Ik had vorige week zaterdag mijn laatste pil ingenomen, en werd woensdag pas ongesteld. Ik heb een test gedaan, die gaf negatief aan, en daarna had ik nog een test gedaan omdat die andere te vroeg was, die 2e teat gaf een licht 2e streepje aan en daarna heb ik nog 3 testen gedaan en die gaven negatief aan. Toch heb ik het gevoel dat ik wel zwanger ben, kunnen jullie me misschien helpen? [size=medium][/size]
 
 
Rapporteer commentaar
Tosca 20.01.2015 17:29  
  Hallo!

Ik denk dat bijna elke vrouw hiermee te maken heeft gehad : onzekerheden tijdens gebruik van de pil. Zou ik dan toch zwanger kunnen zijn?
Ik slikte zelf de pil al ruim 2 jaar voordat ik seks had met mijn vriend, toch zat ik binnen 3 maanden bij de dokter, onzeker of ik zwanger zou kunnen zijn.
En dat is precies het vervelende van de pil, de bijwerkingen van de pil staan bijna gelijk aan zwangerschapsve rschijnselen.
Toen ik in die periode ook nog van pil switchte, dacht ik echt dat ik zwanger was, alle symptomen die ik door de pil kreeg waren hetzelfde als zwangerschapsve rschijnselen.
Inmiddels heb ik al een tijd met mijn vriend, en in die tijd heb ik wel 6 bloedtesten gedaan of ik zwanger was... constant negatief natuurlijk..

Nu ben ik vier/vijf maanden geleden een pil uit de eerste week vergeten, gelijk een dag voor mijn menstruatie (volgens mij ook wel NOD genoemd) een test gedaan, en die was negatief. Toen ben ik de maand erop de pil gaan doorslikken op advies van de dokter moest ik hem 3 maanden doorslikken, om de symptomen te verzachten.
Nu zit ik in de laatste week van die 3 maanden en ik krijg nu weer last van zwangerschapssy mptomen..

Nu ben ik onzeker, want de test die ik had gedaan was maar een goedkope test.. Maar aan de andere kant weet ik ook hoe de pil je voor de gek kan houden, alleen wat frappant dat ik daar ineens heel veel last van krijg..

Wat denken jullie? Iemand dit ook meegemaakt?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 15.01.2015 21:19  
  Of je zwanger zou kunnen zijn, zou je zelf natuurlijk het beste moeten weten. Maar zekerheid krijg je alleen door een zwangerschapste st.
Je klachten hebben niet veel met een zwangerschap te maken als je pas 4 dagen over tijd bent. Zwangerschapsve rschijnselen kun je zo vroeg nog niet hebben.
Een blaasontsteking zou ook kunnen.
 
 
Rapporteer commentaar
Annebel2444 15.01.2015 18:51  
  Vaker moeten plassen, drukkend gevoel in mijn buik, rugpijn & vier dagen over tijd... Ben ik nu zwanger?!  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.01.2015 13:39  
  Dat zou heel goed kunnen.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je menstruatie gewoon een keer iets later komt.
 
 
Rapporteer commentaar
.. 13.01.2015 05:05  
  dus de enigste reden dat ik over tijd ben is waarschijnlijk stress?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.01.2015 23:43  
  Als hij een condoom heeft gebruikt en in de condoom is klaargekomen wordt zwanger raken toch wel moeilijk lijkt me zo  
 
Rapporteer commentaar
.. 12.01.2015 23:10  
  Hoi, laatst zijn ik en mijn vriend met elkaar bezig geweest. Wij zijn beiden maagd en hadden besloten seks te hebben, hij deed het condoom om maar we wisten niet zeker of het goed zat. toen wilde hij zijn penis in mij doen maar door de enthousiasme kwam hij al klaar toen hij nog maar net met de top erin kwam.

ik ben nu 3 dagen over tijd, heb geen een van bovenstaande symptomen maar ben bang dat ik zwanger ben, is dit mogelijk? het condoom was niet gescheurd overigens.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.01.2015 19:30  
  Het zou een kleine nabloeding kunnen zijn van je menstruatie of een kleine tussentijdse bloeding. Even in de gaten houden.  
 
Rapporteer commentaar
hoste cindy 12.01.2015 16:22  
  hallo

Ik neem al jaren de pil niet. ik krijg altijd ronde de 20ste mijn menstruatie, ik was overlaatst 11 dagen over tijd en na enkele dagen regelmatig buikpijn kwamen ze er toch door. Mijn menstruatie zijn 5 dagen gedaan en nu heb ik sinds gisteren buikpijn het gevoel dat ik mijn menstruatie moet krijgen en gisteren had ik klein beetje vochverlies met licht roze, bruin erin alsof ik terug mijn menstruatie ga krijgen. Dit kan toch niet?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 10.01.2015 21:50  
  Op die vraag kan je hier natuurlijk niemand antwoord geven. Als je weten wilt of je zwanger bent zul je even een zwangerschapste st moeten doen  
 
Rapporteer commentaar
Vanden Bossche dorothee 10.01.2015 19:48  
  Hallo,mijn vriend en mezelf zijn al een tijdje bezig zwanger te worden,tot nu misschien? Het is een paar dagen nu voor ik mijn volgende menstruatie zou moeten krijgen en ik heb een tijdje dat mijn borsten ongelooflijk groeien en pijn doen en sedert gisteren heb ik,als ik zelf wel stevig druk, melkverlies. Ik weet zo goed als zeker dat het dat was want zelf heb ik al twee kindjes. Of hoop ik het toch tenminste. Mijn vraag is nu of het is omdat ik zwanger ben of iets anders? Groetjes, ikke  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.12.2014 00:28  
  Het zou inderdaad kunnen. De afscheiding en de buikpijn zal waarschijnlijk veroorzaakt worden door het feit dat je de pil bent vergeten. Er is wel een risico op zwangerschap. je had natuurlijk wel eens eerder in de bijsluiter mogen kijken. op dit moment is er niets meer aan te doen. Daar is het nou te laat voor. Wacht de volgende stopweek af. Als de menstruatie uitblijft ga dan meteen naar je huisarts voor een overtijd behandeling.  
 
Rapporteer commentaar
hopeloze tiener 11.12.2014 23:58  
  Hoi , ik ben deze maand in de eerste week 4 keer achter elkaar de pil vergeten , ik heb etwee dagen daarvoor seks gehad. Nu zijn we een week verder en ik heb oppeens hele donkere afscheiding en buikpijn die ik bij ongesteldheid ook heb. Is bruine afscheiding normaal als ik de pil wel slik en bestaat er een kans op zwangerschap? Groetjes van een hopeloze tiener.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.12.2014 17:40  
  Als je een week overtijd bent is het niet erg waarschijnlijk dat je al zwangerschapsve rschijnselen hebt. Is je menstruatie normaal altijd op tijd?
Hoe oud ben je?
 
 
Rapporteer commentaar
Ona 06.12.2014 17:11  
  Hallo,

Ik ben nu een week overtijd en heb last van zachtere, vollere borsten. Ze zijn ook een beetje pijnlijk. Hiervan heb ik last van voor ik overtijd was.Een week voor mijn nod had ik last van mestruatiebuikp ijn en nu nog steeds af en toe maar ze komen niet door. Heb alleen witverlies. Heb ook meer eetlust, maar de test die ik op nod en vandaag heb gedaan geven negatief aan. Zou het kunnen dat ik alsnog zwanger ben of zal ik gewoon ongesteld worden.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.11.2014 23:59  
  Daar kan niemand je zo antwoord op geven. Daar zul je dan toch een zwangerschapste st voor moeten doen.
Is je menstruatie normaal wel altijd op tijd?
Hoe oud ben je?
 
 
Rapporteer commentaar
joanyi 25.11.2014 22:52  
  Hey Ik hoop dat iemand mij kan helpen ik heb 15 Oct onveilig Sex met mijn vriend gehad mijn menstruatie was net gestopt inmiddels is het al 25 november en Ik moest 11 november ongeteld worden ik heb voelde mij af en toe wat misselijk Ik heb 1x overgegeven heb last v harde buik een week al last van bruine afscheiding en vaak plassen ik heb Nog niet getest is het mogelijk dat Ik zwanger ben  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 17.11.2014 22:28  
  Het komt niet voor dat vrouwen menstruaties hebben als ze zwanger zijn. Er kunnen de eerste weken wel wat bloedingen optreden.
De klachten die je beschrijft zijn nou niet bepaald zwangerschapsve rschijnselen.
Ze kunnen ontstaan door het ontpillen.
 
 
Rapporteer commentaar
Randa 17.11.2014 21:38  
  Beste

Ik ben sinds 5 maanden gestopt met de pil. Ik heb regelmatig last van pijnlijke/ gevoelige borsten en buikpijn ( precies teveel set-ups gedaan). 2 weken geleden heb ik 1 week last gehad van hoofdpijn maar dat kan ook te wijten zijn aan stress.

Mijn vraag is komt het vaak voor dat vrouwen zwanger zijn en toch hun maandstonden krijgen?

en hoe komt het dat je klachten krijgt die lijken op een zwangerschap en dat je toch niet zwanger bent?

mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.11.2014 16:37  
  Van anale seks kun je niet zwanger worden. En van over de vagina wrijven met een slip aan kun je ook niet zwanger raken.

Gebruik de volgende keer een condoom. Dan hoef je geen stress te hebben.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniempje 13.11.2014 16:22  
  Hallo, ik en mijn vriend hebben 3 a 4 weken geleden anale seks gehad. (2x) de eerste keer was t voor t zingen de kerk uitgaan zegmaar. Daarna heeft hij wel over mijn vagina gewreven (gwn met mijn slipje nog aan) de 2 keer weer precies op dezelfde manier als de 2e keer.

Dus wij dachten nou nu kan er niks fout gaan.
Maar 2 weken begon mijn vriend de hele tijd te vragen weet je zeker dat het goed ging? Weet je zeker dat je nergens last van hebt etc.

Ik wist het gewoon zeker maar hij ging het steeds meer vragen en nu twijfel ik toch echt heel erg.

Zitten we onszelf voor de gek te houden of is er serieus een kans dat ik zwanger ben?

(ik moet vandaag ongesteld worden)

Alstublieft ik heb morgen een tentame en ben bang dat ik hem verkloot door de stress..... Wilt u zp snel mogelijk reageren alstublieft
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.11.2014 10:15  
  Dan kan het nog heel goed het ontpillen zijn. Maar even afwachten of je menstruatie nog doorzet.  
 
Rapporteer commentaar
3 09.11.2014 06:06  
  Beste 3 maand geleden  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 08.11.2014 23:30  
  Zoals ik eerder al schreef: het ontpillen kan wel even duren.
Wanneer ben je gestopt met de pil?
 
 
Rapporteer commentaar
3 08.11.2014 21:46  
  Ey iedereen,

een vraagje,
ik ben reeds gestopt met de pil had wanneer ik normaal lijn regels moest doorkrijgen, bruin bloed verlies. Ook ben ik misselijk en heb ik een opgezwollen buik en enorm veel last van vermoeidheid.
is dit nog gewoon ontpillen. Of zou het al een zwangerschap kunnen zijn?
de 1e 2 testen gedaan na de bruine menstruaties en na 4 dagen over tijd. Alle bij negatief.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.11.2014 20:52  
  Dat kan een gevolg zijn van het ontpillen.
Het kan wel even duren voordat de cyclus weer hersteld
 
 
Rapporteer commentaar
linda 05.11.2014 19:34  
  hallo, ik ben sinds 2 maanden gestopt met de pil. nu heb ik een week eerder menstruatie gehad van 5 dagen en precies een week later heb ik een helder rode bloeding.geen erge bloeding maar meer druppels en erge last van mijn borsten en pijn in mijn buik.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.11.2014 01:13  
  Dat kan door de pil komen. De eerste weken kun ja daar wat last van hebben maar dat gaat ook weer over.  
 
Rapporteer commentaar
xena 05.11.2014 00:39  
  hallo ik ben al een week bezig met de pil en ik heb al 3 dagen last van mijn tepels en soms wat misselijk het minste wat ik met mijn ogen draai krijg ik da anders heb ik da ni weet jullie wat het toevallig kan zijn

danku
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 02.11.2014 02:33  
  Je kunt dit medicijn in een dosering tot 10 microgram (= 400 IE) per dag veilig gebruiken. Het wordt al jarenlang gebruikt door zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.
Overleg met je arts als je een hogere dosering moet gebruiken. Deze kunnen wel schadelijk zijn voor de baby.
 
 
Rapporteer commentaar
zarifi 01.11.2014 23:58  
  Hallo,
Zes week echo gehad ,maar een vruchje te zien .
Ik heb vitamine d cura ampul van 25ml gebruikt vier weken.
Ik maak zorgen.
Alvast bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 31.10.2014 20:56  
  Dat kan een melkkliertje zijn. Gezien je leeftijd is dat geen ongewoon verschijnsel. Het heeft alles te maken met de puberteit en het ontwikkelen van je borsten.  
 
Rapporteer commentaar
Sarah 31.10.2014 17:31  
  Ik ben 16 jaar. Normaal komt ie altijd wel op tijd  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 31.10.2014 16:24  
  Hoe oud ben je?
Gebruik je medicijnen?
 
 
Rapporteer commentaar
..mami 31.10.2014 13:25  
  Ik ben een tot anderhalve week geleden ongesteld geworden maar nu sit ik tv te kijken en komt er vocht uit me linkerborst er sit gewoon een vlek in me truitje. Wat is dit ?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 28.10.2014 15:41  
  Je menstruatie kan best wel eens een keer wat minder zijn of later komen.

Hoe oud ben je?
Is je menstruatie normaal wel altijd op tijd?
 
 
Rapporteer commentaar
Sarah 28.10.2014 12:58  
  Heei

Ik moest 19 oktober ongesteld worden, maar dat was niet zo, en voelde me al een weekje misselijk, steken in mijn lies, hoofdpijn, moe en mijn borsten waren gevoeliger dan normaal. Dag erna had ik een test gedaan, negatief. 3dagen erna ( 5 dagen overtijd) was ik nogal niet ongesteld geworden, weer getest. Opnieuw negatief. ( eerste test was van de etos en de tweede van clearblue). Dus ik dacht okee niet zwanger. Toen ik 9 dagen overtijd was had ik 1dag veel bruin verlies, en. 1 dag bloedverlies. De dag erna was er niks meer. Ben dus 2 dagen ongesteld geweest. Is dit normaal of kan het zijn dat ik toch zwanger ben?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.10.2014 23:33  
  Als je de MAP 15 uur erna hebt genomen komt dat goed.  
 
Rapporteer commentaar
Lara 27.10.2014 23:28  
  Mijn vriend is in mij geweest zonder condoom omdat we dat lekkerder vinden hij is eruit gegaan voordat hij klaarkwam hij is klaargekomen op mijn buik daarna is ie weer een klein beetje terug in me gegaan zodat ik nog zou klaarkomen
Alleen was die dag mijnvruchtbaars te dag de volgende dag hb ik een morning afterpil ingenomen maar wel 15 uur na de sex
Kan ik zwanger zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.10.2014 14:57  
  Hoe oud ben je?
Gebruik je de pil?
Wanneer was de eerste dag van de vorige menstruatie?
 
 
Rapporteer commentaar
Wendy peetersille 27.10.2014 11:09  
  Hallo . Ik heb een vraag . Ik ben begin van de maand ongesteld geweest deze morgen opgestaan en hadden ik bloed verlies Hoe kan dat  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 15.10.2014 20:01  
  Wat je niet had moeten doen is stoppen. Er is nogal wat mis gegaan. Ik raad je aan om naar de huisarts te gaan en dit met de huisarts te overleggen.  
 
Rapporteer commentaar
charlaine 15.10.2014 17:57  
  Hoi, ik slik nog steeds de pil maar in week 1 ben ik 3 pillen vergeten en ik week 2 ben ik 2 pillen vergeten en al die 5 pillen niet ingenomen ben dus verder gegaan met slikken en dus heb ik 2 x bloeding gehad en heb dus ook gevreeën met mijn vriend. Maar nu ben ik gestopt halve wegen omdat ik niet weet wat ik moet doen? Ben ik nu zwanger ?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 14.10.2014 22:49  
  Hoe oud ben je?
Welke medicatie gebruik je nog meer?
Neem je de pil altijd op tijd zonder er een te vergeten te zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
tytgat chiana 14.10.2014 21:59  
  hallo ik heb mijn menstruatie zoalsaltijd heel fel.maar ijn borsten zijn wa dikker er komt melk uit en heblast in de buik.ik neem mijn pil en zware mediatie.dat a toch geen teken zijn he.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 10.10.2014 23:25  
  Spotting( tussentijdse bloedingen) staan in de bijsluiter van de pil hoor.

Houd het inderdaad even in de gaten
 
 
Rapporteer commentaar
Angel 10.10.2014 22:51  
  hallo tandor

ik zal het in de gaten houden. en dit is mijn derde strip die ik slik. ik heb er nog nooit van gehoord.

groetjes Angel
 
 
Rapporteer commentaar
 
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op