Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.

Plaats hieronder jouw reactie

Tt  
  Hoi

Ik heb een vraagje heb in januari een ms gehad met 7 weken en dan 2 mnd niet ongesteld geworden nu vorige maand wel gewoon normaal ongesteld 1,5 week en normaal moest ik vorige week weer ongesteld worden maar niet dus heb wel veel last van me borsten en af en toe stekende pijn links onder in me buik en stekende pijn bij me baarmoeder maar heb vorige week getest maar was negatief maar toen ik de stick er uit haalde kwam er wel 2 streepjes 1tje normaal 1 tje licht dus ik weet het ook niet meer ben ik wel zwanger of niet want ben nog steeds niet ongesteld ben wel bezig om zwanger te worden gr..
 
 
{report}
Tandor  
  Lees goed de gebruiksaanwijzing van de zwangerschapstest.
Je zou naar de huisarts kunnen gaan voor een bloedtest.
 
 
{report}
anoniem29  
  Hai,

Ik heb t eind okt onveilig gedaan. 15 uur erna de map ingenomen. Iets meer dan 7 later werd ik ongesteld. Erge krampen en heftige menstruatie duurde ook ruim 2 weken. Daarna netjes de maand erop weer normaal ongesteld. Maand daarop ook.. daarna met de pil begonnen en nu al 4 maanden op dag en uur nauwkeurig ongesteld. Heb alleen sinds kort vreemd gevoel in me buik. Lijkt op spiertrekkingen ofzo,? Ben toch niet zwanger?
 
 
{report}
Tandor  
  Geen enkele reden om te denken dat je zwanger bent....  
 
{report}
k  
  hallo ik heb een vraagje
ben nu al 10 maanden van de pil af en had een normale menstruatie cyclus van 30 dagen.. nu de laatste 3 x ben ik 2 weken lang ongesteld eerst een week licht bloedverlies en dan een week normale bloedverlies het is vreselijk om zo lang ongesteld te zijn en maak me zorgen .. is dit iets wat kwaad kan of ik me zorgen over moet maken ??
 
 
{report}
Tandor  
  Het is moeilijk om daar zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de gynacoloog  
 
{report}
Mandy  
  Hallo, Ik ben 7 Maart bevallen van een stille kindje. (2e kindje) Ik heb wel bijna 3 weken de pil geslikt, iets eerder gestopt. 12 April ongesteld geweest 4 dagen, 29 April positieve Ovulatie test gehad. Zoals het ervoor stond had ik 13 Mei menstruatie moeten krijgen, ik ben nu 6 dagen overtijd. Testen zijn negatief, ik heb meer witte dunne afscheiding. Vlagen misselijkheid, zo af en toe steekjes in mijn lies. Licht gevoellige borsten en vooral tepels, en lichte menstruatie gevoel krampjes gehad. Ik weet niet of ik zwanger zou kunnen zijn of dat hormonen toch in de war zijn. Ik weet niet wat ik zo ervan moet denken, het is wel lastig want dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Heeft u misschien een antwoord? Alvast bedankt!  
 
{report}
Mandy  
  Moeheid heb ik trouwens ook, of zou het nog te vroeg zijn voor testen?  
 
{report}
Tandor  
  Je zou een test kunnen doen. Maar het kan ook zijn dat je menstruatie er nog moet aankomen. Omdat je 7 maart pas bent bevallen, kunnen er toch nog onregelmatigheden in de menstruatie voor komen.  
 
{report}
Onbekend onzeker meisje  
  Hoi ik ben een meisje van 15 jaar oud, ik heb woensdag 11 mei 2016 om 10;00 uur onveilige seks gehad. Op vrijdag 13 mei 2016 om 20;35 heb ik de MAP ingenomen. Dus ik heb na 59 uur de MAP ingenomen. Ik ben heel erg bang dat ik zwanger ben maar misschien zit ik me dingen voor te stellen die er helemaal niet zijn. 15 jaar is natuurlijk wel heel erg jong en ik zit niet op een baby te wachten. Ik ben ook geen voorstander van abortus. Maar ik weet niet of ik zwanger ben. Ik heb de MAP natuurlijk wel gewoon in genomen binnen de 72 uur. Ik had even last van mijn borsten en zat me al af te vragen of ik zwanger kon zijn , maar dat is toch veelste korte tijd om dat nu al te kunnen voelen? En t zou toch ook gewoon kunnen zijn doordat ik de MAP heb geslikt? Dat ik gevoelige borsten heb? HELP  
 
{report}
Tandor  
  Dat zal ongetwijfeld van de MAP zijn. Zwangerschapsverschijnselen kun je onmogelijk al hebben  
 
{report}
Nana  
  Hoi, ik heb een week geleden 3 dagen bloedverlies gehad. Het was heel licht en ik had maar een inlegkruisje gebruikt. Maar vandaag heb ik een lage buikpijn, het gevoel wat ik krijg normaal tijdens mijn menstruaties. Verder heb ik geen klachten.  
 
{report}
Tandor  
  Was het je normale menstruatie 3 weken gelden? Gebruik je de pil?  
 
{report}
emy  
  hallo ik heb een vraag,

ik wordt maar niet zwanger,
ik heb op het moment geen vaste partner, voorheen relaties gehad van korte duur en het is niet zo dat ik met mijn vorige partner wekelijks/dagelijks gemeenschaap mee had. ik vrijde wel onveilig mee en ik rook, kauwen op ijsblokjes das meer een tik en een verslaving een gewoonte van mijn, leef redelijk gezond en eerlijk mijn leven is wel stabiel zo dan ervaar ik ook wel stress voornamelijk omdat ik teveel wortelde met de relatie doordat ik zekerheid wou. kan dit de oorzaak zijn waarom ik maar niet zwanger wordt ;)
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is moeilijk te eggen, maar het zou kunnen. Je zou ook voor een onderzoek naar de gynaecoloog kunnen gaan.  
 
{report}
Marion  
  Hallo heb een vraag ben 15 jaar geleden gesteriliseerd nu ben ik sinds 2 maanden misselijk heb last van mijn borsten en worden groter ook mijn buik zou ik zwanger kunnen zijn  
 
{report}
Tandor  
  Dat is niet erg waarschijnlijk. Ga met de klachten naar de huisarts  
 
{report}
Anoniem  
  Ik heb een vraagje ik heb nog nooit onveilige sex gehad maar wel eens twee keer sex met een pauze er tussen maar kan ik nadat hij zijn condoom af heeft gedaan en me vingerd zwanger raken? Gr  
 
{report}
Tandor  
  Dat is zeer onwaarschijnlijk  
 
{report}
Marion  
  Was toch 7 weken zwanger helaas miskraam gehad  
 
{report}
Anoniemmm  
  Heey
Ik heb een vraag
Ik ben niet aan de pil, maar gisteren is mijn vriend met zijn penis een klein stukje in mijn vagina geweest het was ongeveer 5 seconden, want ik wilde het toch maar niet. Het was zonder condoom. Hij had zich daarvoor niet afgetrokken , en hij was niet echt geil, hij had wel een stijve

Kan ik nu zwanger zijn?

Hoop op een antwoord
Groetjes
 
 
{report}
Tandor  
  Hij was niet geil maar had wel een stijve......waar denk je dan dat die stijve vandaan komt?

Zo snel raak je niet zwanger. Maar handig is het niet om dat zo te doen. Het kan ook zomaar een keer mis gaan. Daarnaast is er dan natuurlijk nog het risico op soa's
 
 
{report}
Anoniemmm  
  Bedankt voor uw reactie,
Met dat geil bedoelde ik meer dat we daarvoor niet had afgetrokken, hij had me alleen gevingerd. Ik heb nu de laatste dagen wel wat vaker last van beetje misselijkheid en raar gevoel in me buik.. Wat zou de oorzaak daarvan kunnen zijn?
 
 
{report}
Tandor  
  Misschien komen die klachten van de stress of je krijgt een buikgriepje  
 
{report}
Anoniemmm  
  Dit is mijn laatste vraagje  
 
{report}
Hanne  
  Ik heb sinds 2 dagen gevoeligere en harder voelde borsten..
Wat kan de oorzaak daarvan zijn.
Ook ben ik soms misselijk & beetje last van mijn buik
 
 
{report}
Tandor  
  Wanneer zou je ongesteld moeten worden?  
 
{report}
Hanne  
  Donderdag of de week erna , dat verschild soms bij mij ,
Maar ik ben het zelfde meisje als de vraag erboven.. Dus kan het daar mee te maken hebben ?
 
 
{report}
Tandor  
  Dan zouden de klachten door de komende menstruatie veroorzaakt kunnen worden.  
 
{report}
Hanne  
  Ik hoop dat dat het dan is.
Bedankt voor uw reacties !
 
 
{report}
Summer  
  Haaayy,
Een goede nacht toegewenst.
Ik heb een vraagje.
Ik heb precies een week geleden onveilige seks gehad. Ik zou de volgende morgen de morning afterpill gaan halen, maar ik werd die bewuste avond ongesteld. Een hele opluchting. Dus heb de morningafterpill niet gehaald. Ik begon die avond ook gelijk aan m'n eerste (combinatie)pil. Dus het is nu precies een week geleden, maar ik krijg telkens meer zwangerschapsverschijnenen. Het begon eerst met de misselijkheid. Dus mijn vraag luidt, kan ik zwanger zijn?
En nog een kleine vraagje
Sinds ik de onveilige seks heb gehad, komt we een hele ongename stinkende geur uit mn vagina. Hoe komt dat

Alvast bedankt voor de moeite en een fijne dag toegewenst
Groetjess,
 
 
{report}
Tandor  
  Zwangerschapsverschijnselen kun je onmogelijk al hebben.
De klachten kunnen door de pil worden veroorzaakt.

Het is mogelijk dat je schimmelinfectie hebt of een andere infectie. Ga even naar de huisarts. Die kan er dan meteen iets voor voorschrijven
 
 
{report}
luna  
  hallo ,

sinds vorg jaar maart is mijn spiraal ( na 3 jaar ) verwijderd ik ben nog steeds niet zwanger... sinds 3 dagen heb ik Erg gevoelige borsten de gedurende dag door! ( nooit eerder gehad ook niet tijdens mijn vorge zwangerschap ) over precies een week moet ik OG worden is dit toevallig een teken?
 
 
{report}
Tandor  
  Het zou best een teken kunnen zijn. Van de naderende menstruatie bijvoorbeeld....... Dit zijn toch vragen die niemand zo kan beantwoorden. je zult toch nog even geduld moeten hebben en je menstruatie af moeten wachten. Zwangerschapssymptomen zou je in ieder geval nog niet kunnen hebben.  
 
{report}
Anoniem  
  Goedemorgen ,

Ik moet dit even van mij afschrijven want ben helemaal in de war.

Ik heb sinds de laatste tijd best veel zwangerschapklachten waaronder heel erg moe! Soms zo erg dat ik amper een been vooruit kan zetten. Dit houd nu al 2 weken aan. Hele brandingen ogen en steken in mijn borsten maar als ik aan mijn borsten voel dan voel ik niks wat pijn doet.

Ik heb vorige week vrijdag een kruitvat zwangerschap test gekocht en als ik hem in het licht hield dan zag ik een heel wazig positief streepje.

Ik heb een week gewacht en dacht ga dus nu weer testen op een zaterdag dus een Etos eigenmerk gekocht en deze gaf een plus teken aan dus ook positief maar nog steeds licht maar wel met het blote oog te zien.

Daarna ben ik een clear blue test gaan halen gaf niet zwanger aan.
Dus later op de dag een kruitvat test gehaald en weer een licht streepje
En vanochtend ( zondag ) heb ik weer een kruitvat test gedaan maar ook een super licht streepje leek eerder doorzichtig
 
 
{report}
Anoniem  
  Mijn vraag is kan ik mijn dokter bellen voor een bloedtest of denken jullie dat dat raar overkomt?  
 
{report}
Tandor  
  Je kunt zeker de dokter vragen voor een bloedtest.  
 
{report}
A. Noniem  
  Ik heb een vreemde vraag: ik ben al 7 weken kots en kots misselijk en heb hoofdpijn iedere dag. Smorgens moet ik vaak overgeven en kan geen geur ruiken. Ik ben 19 jaar en heb geen vriend en heb nog nooit een seksuele relatie gehad. Ik ben ik die weken zo onzeker geworden dat ik mijn vriendin heb laten overhalen om een zwangerschapstest te kopen, tegen beter weten in dus. Maar wat wil nu: deze is positief!!! Wat moet ik nu doen? Ik heb meerdere testen gedaan op verschillende dagen en alles is positief. Maar ik heb écht géén gemeenschap gehad!! Help!!! Gr. Een 19 jarig meisje..  
 
{report}
Tandor  
  Als je nog nooit seks hebt gehad, kun je dus ook niet zwanger zijn.
Ga met de klachten naar de huisarts.
 
 
{report}
melissa  
  hallo allemaal,
ik ben 23 jaar ik heb een vraag
ik gebruik nu 4 jaar de prikpil ,
heb al een kindje van bijna 4 ik voelde me de laaste dagen niet zo lekker,
en ik ken natuurlijk de syntomen van zwanger zijn, ik heb voor de zeker heid wat testen gedaan de zwangerschap testen waren posetief, lichte strepje maar wel zichtbaar bloed laten prikken nu zit er wel stof in me lichaam maar nie voldoende om te kunne zien of ik zwanger ben de huisarts vertelde dat het zo kon zijn dat ik niet zwanger ben maar hij vertelde dat ik mischien nog maar 2 weken zwanger zou zijn, heb wel heel erg pijn in me onderbuik veel mislijk en ochtend ziek nu 2 weken wachten dan weer een bloed onderzoek,
heb zelf stek het gevoel dat ik inverwachting ben?
wat denken jullie?
 
 
{report}
Lauren  
  Haii
Ik ben 14 en dus miss wat jong, maar ik heb 4 weken geleden mijn laatstr menstruatie gehad en 2 weken geleden onveilige sex gehad, hij moest nog lang niet komen dus ik maakte me geen zorgen.
Tot een paar dagen geleden...
Ik heb meer afscheiding dan normaal en pijn als ik duw op mijn onderbuik (spierpijn) en onderrug, ik heb mijn menstruatie niet meer gehad, kan ik zwanger zijn?
 
 
{report}
Veerle  
  Even een andere vraag... niet van toepassing op zwangerschap.
Maandag een week geleden kreeg ik een zware antibiotica kuur van de dokter voor een keelontsteking. 4 dagen later werd ik ongesteld (9dagen te vroeg). Ik slik al jaren geen pil meer omdat ik het niet kan verdragen. Nu 6 dagen later bloed ik nog steeds en neemt de hoeveelheid bloedverlies weer toe. Kan dit nu door de antibiotica zijn?
Ik heb in december men 2de buiten baarmoedelijke zwangerschap gehad en daarvoor 3 miskramen. ik ben dus best angstig als ik ineens dit soort dingen mee maak.... bedankt alvast
 
 
{report}
K'tje  
  Antibiotica kan wel effect hebben op je menstruatie, maar eerder dat het uitblijft of dat het de pil opheft. Zo lang en veel bloeden is niet normaal en kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is het niets, maar het kan ook op een cyste ofzo wijzen... Ga naar de dokter!  
 
{report}
Tandor  
  Het is niet erg waarschijnlijk dat het door de antibiotica kuur komt. Ga met de klachten naar de huisarts  
 
{report}
Tandor  
  Spierpijn krijg je niet van een zwangerschap..het is sowieso noch te vroeg om zwangerschapsverschijnselen te hebben. Of je zwanger bent kan ik natuurlijk niet zeggen. Je zou op het einde van de week een test kunnen doen als je menstruatie verder uitblijft.

Het is natuurlijk ontzettend dom om onveilige seks te hebben. Je vraagt erom om zwanger te raken op die manier. Er zijn jongens en mannen, die een gedeeltelijke zaadlozing hebben zonder dat ze dat merken...
 
 
{report}
Anoniem  
  Hi.
Ik heb eem vraagje?
Voordat ik met menstruatie begon was ik al misselijk en dergelijke. Maar toen begon me menstruatie maar tis was 5 dagen meer dan normaal maar nu voel ik me weer misselijk en brok in me keel en me buik doet heel pijn. aan wat zou het kunnen liggen?

Xx.
 
 
{report}
Tandor  
  Die vraag kan ik zo helaas ook niet beantwoorden. Misschien een buikgriep.....als de klachten aanhouden ga dan nar de huisarts  
 
{report}
Anoniem  
  Hallo,

Ik was vrijdag klaar met me stopweek dus ben vrijdag weer de pil gaan nemen maar ik had nog beetje bruine afscheiding,
Zaterdag ook heel klein beetje bruine afscheiding maar toch weer om dezelfde tijd weer de pil genomen.
Maar zaterdag avond is per ongeluk me vriend naar binnen gegaan zonder dat hij het wist (we lagen allebei te slapen)
Nu maak ik me wel zorgen of ik zwanger ben of niet,
Ik hoop op een snelle en goede antwoord terug
 
 
{report}
Tandor  
  Als je de pil goed hebt gebruikt voor de stopweek is er niks aan de hand.
Behalve dat je vriend liegt.
"per ongeluk me vriend naar binnen gegaan zonder dat hij het wist" Dit is het slechtste excuus dat ik ooit gehoord en gelezen heb. Dit doe je dus echt niet in je slaap!!
 
 
{report}
Elisa  
  Hoi,

Vraagje, mijn mirena is 27 februari met spoed verwijderd door de extreme pijn die ik ervan had. Die avond ervoor hadden mijn man en ik sex. Maar de spiraal zakte en ik voelde hem zitten en ervaarde enorme pijn en steken. Afijn 1 maart werd ik gewoon normaal ongesteld met de normale klachten etc. Nu zou ik gewoon 29/30 maart weer ongesteld moeten worden. Maar tot op heden nog niets... We hebben het gedaan maar mijn man ging voor zingen het kerkje uit. Alleen afgelopen zondag 27 maart ging het 1x mis.. Was het al gebeurd.

Heb inmiddels al 2 testen gedaan.. EnHeb wel enorme hoofdpijn en ben heel erg moe! Viel vanmiddag zomaar op de bank in slaap met mijn zoontje. Voelt niet alsof ik ongesteld ga worden.. Heel gek! Steeds trek zou het dan toch kunnen. Lijkt mij namelijk zo vreemd!

Ik bedoel bij mijn andere zwangerschappen had ik meteen positieve testen..
 
 
{report}
Tandor  
  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Het zou kunnen dat je menstruatie iets later komt..
Je zou naar de huisarts kunnen gaan en een bloedtest laten doen
 
 
{report}
Ombekent  
  Hallo, ik ben 18 jaar en getrouwd. Ik gebruik geen anticonceptie.
Mijn regels zijn nu al 6 dagen te laat, 1 week en half geleden had ik heel dun en licht bloed verlies.
Gisteren avond had ik weer een paar druppels rood slijmerig bloed verlies.
Ik ben zeer geprikkeld de laatste dagen wat absoluut niet van mijn gewoonte is.
Heb veel last van vreetbuien en eet meer dan normaal.
Heb ook last van licht urine verlies
Kheb al 2 weken last van lage rug pijn.
Ik vraag me af is dit stress of zwangerschap. Ik heb een heel moeilijke periode achter de rug gehad en mischieb is dit alles gewoon stress ? Kan iemand me helpen.
 
 
{report}
Tandor  
  Je zou een zwangerschapstest kunnen doen om te kijken of je zwanger bent ja of nee.  
 
{report}
Anoniem28  
  Hallo,

Ik heb iets vreemds en geen idee wat het is...
Heb in januari het spiraaltje laten verwijderen omdat we graag een kindje zouden willen.
Het duurde maar liefst 45 dagen tot ik ongesteld werd!
Afgelopen week kreeg ik last van bruine afscheiding en dat duurde 5 dagen; maar lijkt in niks op een ongesteldheid. Nu op dag 30 van de cyclus en nog steeds niet ongesteld en ook geen enkele aanwijzing dat het eraan zit te komen! Zwangerschapstest negatief vanmorgen. Maar waarom wordt ik niet ongesteld? En wat betekent die bruine afscheiding dan?
 
 
{report}
Sepil  
  Hallo,
Ik moest het ook ff kwijt
 
 
{report}
Tandor  
  Het kan best even duren voordat je cyclus weer hersteld is. De bruine afscheiding is in de regel oud bloed van de vorige menstruatie dat er uit komt. Maar het kan ook zijn dat er iets niet helemaal goed gaat met eierstokken. Een cyste bijvoorbeeld. ga dus naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de gynaecoloog als je menstruatie verder uitblijft.  
 
{report}
Anoniem  
  Goedemorgen iedereen,

Ik zit dus met een vraag..
Ik had in januari een zwangerschaptest gekocht van Etos eigenmerk en deze gaf toen positief aan maar wel een licht streepje, paar dagen later had ik weer een test gedaan en hij was donkerder geworden . Dus ik was helemaal blij want we zijn ondertussen nu al meer dan een jaar bezig om zwanger te
worden.

Maar omdat ik al 1 miskraam vorig jaar heb gehad wou ik een andere test halen voor de zekerheid , dus een digitale clear blue test gehaald er stond 'niet zwanger' ik was in de war dus de volgende dag toch nog maar even die van de Etos gehaald en was helaas niks meer te zien.
Maar toch ben ik niet meer ongesteld geworden uit mijzelf .
Het is nu ondertussen eind maart.
Ik heb dit dus een tijdje laten rusten en dacht van laat ik weer even testen misschien is het nu raak dus van de kruitvat 2 voor 5 euro gehaald en deze gaf heel licht positief aan .
Volgende dag weer getest en ook nog steeds licht positief.
 
 
{report}
Tandor  
  Die je zelf een plezier en ga naar de huisarts en laat een bloedtest doen.  
 
{report}
Anoniem  
  Nu vanochtend dus weer een test gedaan en nu zag ik eigenlijk niks misschien als ik heel goed kijk een streepje, maar eigenlijk zou dit na een paar dagen duidelijker moeten zijn.

Ik vraag me dus af hoe dit kan ? Dat mijn testen positief aangeven zonder dat ik bloedingen krijg? ( bericht 2 kon niet meer Tiepen in het andere bericht )
 
 
{report}
mandy  
  Hallo ik ben 23 en nu anderhalf jaar gestopt met de pil.
Nu heb ik een app waar je je cyclus bij kan houden en je vruchtbare dagen. Nu heb ik een dag voor mijn ovulatie onveilige seks gehad en na mijn ovu ook Nu moet ik 29 maart weer ongesteld worden maar heb nu 3 dagen erge pijn in mijn onderrug en pijnlijke borsten mijn bh doet al pijn en de lichtste aanraken kan het zijn dat ik zwanger ben is nu nog te vroeg om te testen toch?
 
 
{report}
Tandor  
  Testen kun je in principe vanaf de eerste van de nieuw te verwachten ongesteldheid.  
 
{report}
senna  
  Hello,

Hoop uiteraard dat ik hier sn antwoord kan krijgen maar hoor verschillende verhaal dus wil hier dan nog laatste keer proberen. Om te duidelijkheid krijgen.

Ik heb helaas onveilig seks gehad op dinsdagavond en woensdagochtend MAP ingenomen. Inderdaad binnen 12 uren! Dus geen zorg meer.. en woensdagavond nog gemeenschap gehad met condoom maar die was uitgegleed! :-(.. ik moet normaal vandaag zondag ongesteld worden.
Ik kan toch niet zwanger worden na MAP en paar dagen voordat ik ongesteld zou moet worden!?

Hoop dat ik hier duidelijkheid kan krijgen.
Voordat ik me nog zorg moet maken.

Alvast bedankt!
 
 
{report}
Tandor  
  Met seks na de MAP zou je zeker zwanger kunnen worden.
De map is voor NA de seks en niet VOOR de seks. Een paar dagen voor de menstruatie raak je in principe niet zwanger.
Je menstruatie kan een beetje in de war zijn geschopt door de MAP. Gewoon even rustig afwachten
 
 
{report}
senna  
  Hallo,

Bedankt voor zo snelle antwoord. Nee ik heb map ingenomen binnen iets van 10 uren.
En ja op zelfde dag wanneer ik map heb ingenomen weer seks gehad met uitgegleed condoom!

En las inderdaad dat door MAP ongesteld uit kan stellen. Maar niet ZWANGER! Omdat ik dan niet meer vruchtbaar ben (zeker niet paar dagen voor ongesteld!) Dacht ik tenminstie!
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is wat ik schreef:
zo kort voor de menstruatie kun je in principe niet zwanger raken.
 
 
{report}
MarLee  
  Hallo..:D

Ik heb een hele lastige vraag, ik heb enkele weken geleden onbeschermd gevreeën met mijn man, voor het zingen de kerk uit zeg maar...
Ik gebruik geen pil of iets. Nu ben ik vlak daarna ongesteld geworden, na een week denk ik, in eerste instantie heel weinig en donker bruin, en zette toch na een dag of twee door met bloeden. Nu kreeg ik erna, denk anderhalve week later, heel erg pijn in mijn stuitje,dat werd steeds erger, zo erg dat ik niet meer kon lopen en door benen zakte steeds, moeite met draaien in bed, straalde uit naar mijn onderrug, billen,benen en buik rondom. Het heeft zo een week aangehouden en is nu een stuk beter. Wel beetje last van stuitje nog,kan iig weer redelijk bewegen. Maar heb nu andere klachten erbij, plopjes in buik, trekken aan de zijkant van mijn buik,steekjes in onderbuik, gevoelige borsten, nat onderbroekje steeds,ik heb een test gedaan en deze is negatief, ik moet over tien dagen pas ongesteld worden, KAN IK TOCH ZWANGER ZIJN?
 
 
{report}
lonneke  
  Gekke vraag kan er namelijk niets over vinden...ik ben jaren geleden gesteriliseerd(doorbranden) en normale cyclus...maar nu cyclus weg pijnlijke borsten erg vermoeid.....zwaarder geworden...iets zegt me ...zwanger maar kan t me gewoon niet voorstellen...of moet ik aan iets anders denken  
 
{report}
Tandor  
  Ik denk dat het goed zou om met de klachten naar de gynaecoloog te gaan. Ga dus naar de huisarts en vraag om een verwijzing  
 
{report}
Tandor  
  Moeilijke vraag....
Voor het zingen de kerk uit is altijd een risico.... Maar een week voor de ongesteldheid kun je in principe niet zwanger raken. Als het enkele weken gelden is, langer dan 2,5 zou je een positieve test moeten hebben. Als je menstruatie volgende week uitblijft, nog maar eens een test doen
 
 
{report}
Na  
  Hallo,

Ik had 12 maart ong moeten worden. Ben meestal stipt. 2 wk voor ong klachten gekregen zoals vermoeidheid, emotioneel, pijnlijke borsten en tepels, blauwe aders op borsten, steen in buik, veel plassen en trekkerig gevoel in benen. Diep slapen en verkoudheidsgevoel.Pijn in de rug. Nu testen gedaan allemaal negatief. Herkend iemand dit?
 
 
{report}
Tandor  
  2 weken voordat je ongesteld wordt heb je de eisprong. Zwanger kun je dan in ieder geval nog helemaal niet zijn. Je kunt wel klachten van de eisprong hebben. Misschien heb je een griepje onder de leden. je menstruatie kan wel eens een keertje iets later zijn. Als ze verder uitblijft, doe dan over enkele dagen nog eens een test.  
 
{report}
Anoniem  
  Goedenavond,

Ik ben een jaar geleden gestopt met de pil en werd dus niet meer uit mezelf ongesteld toen bleek ik zwanger te zijn maar een miskraam gehad na 8 weken.
Daarna ben ik alleen gaan bloeden toen ik de miskraam kreeg en daarna niet meer het bleek dat ik dus teveel eitjes bij mijn eierstokken heb dit staat voor pcos wat mij verteld is.

Er is dus maar een paar procent kans voor mij dat ik uit mijzelf zwanger word dus nu ben ik weer aan mijn pil begonnen om ongesteld te worden

Ik werd dus 1 dag ongesteld daarna 2 dagen niet , nu na 3 dagen ben ik heel erg ongesteld.
Ik ben ook kotsmisselijk en krijg amper iets naar binnen, ik heb hele erge hoofdpijn lijkt wel migraine.
Ik vroeg mij af wat dit kan betekenen ?
 
 
{report}
Tandor  
  Dat betekend dat je menstruatieklachten hebt. Ik hoop dat het de volgende stopweek beter gaat. Als je dan toch weer zo'n klachten hebt, ga dan terug naar de gynaecoloog  
 
{report}
natascha  
  Ik heb mijn maandstonden normaal had daarna drie dagen witverlies en nu regelmstig bruinverlies met af en toe krampen in buik ook tepels iets gevoeliger meschien zwanger of niet  
 
{report}
Laraatje  
  Beste,

Wij zijn al enige tijd bezig om een kindje te krijgen. Ik heb een regelnatuge menstruatie van 30 dagen. Maar nu had ik afgelopen maand 6 dagen voor de dag dat ik mijn regels zou moeten hebben een hele dag vreselijke buikpijn onderin mijn buik en mijn onderrug, maar de volgende dag niks meer. Na dat gewoon afgewacht en na 6 dagen overtijd te zijn naar de huisarts om daar een bloedtest te laten doen en de test was positief. 2 dagen later weer dezelfde pijn als eerder en dezelfde avond begon ik te bloeden en heb ik het vruchtje verloren. Nou is mijn vraag wat zou de pijn kunnen zijn want ik heb nu al 3 miskramen gehad. En de gyne. Heeft echo gemaakt en alles ziet er goed uit vanbinnen..
 
 
{report}
Anoniem  
  Laat je bloed even testen op foliumzuur

Er zijn veel vrouwen die veel miskramen krijgen en dat voorkomen kan worden door 5,0 Mg foliumzuur

Hyperhomocysteine ofzoiets
Ik heb zes miskramen gehad en toen ik 5,0 Mg foliumzuur slikte lukte het wel
 
 
{report}
Tandor  
  Daar is zo helaas geen antwoord op te geven.
Als je die pijnklachten telkens weer hebt, zal daar verder naar gezocht moeten worden.
Gebruik je foliumzuur omdat je graag zwanger wilt worden?
 
 
{report}
Tandor  
  Als je de menstruatie normaal hebt gehad, is het niet erg waarschijnlijk dat je zwanger bent. Je kunt natuurlijk een zwangerschapstest doen.
Bruinverlies is in de regel nog wat oud bloed van de menstruatie dat nog uit de baarmoeder komt.
 
 
{report}
Lore  
  Beste Tandor

Ik had onlangs klachten dat mijn buik wat harder aanvoelde en wat dat mijn onderbuik wat opgezetter was. Ik ben naar de dokter geweest en die schreef iets voor voor mijn maag, maar heeft geen bloedtest ofzo afgenomen. Als ik zwanger zou zijn zou ik al 18 weken ver zijn. Nou heb ik een testje gedaan en die was negatief, maar op verschillende sites lees je dat na week 16 de hgc waarde daalt en het testje vals negatief kan zijn. Ging de dokter gevoeld hebben dat ik zwanger was of moet ik daadwerkelijk een bloedtest laten nemen?
Mvg
 
 
{report}
Lore  
  Verder was mijn laatste menstruatie ook lichter (wel even lang)  
 
{report}
Tandor  
  Het HCG gehalte is dan toch nog steeds hoog genoeg. Met 18 weken voelt je buik niet alleen iets harder aan maar heb je toch echt al een zwangerschapsbuikje. Je zit dan namelijk al bijna op de helft van de hele zwangerschap. Bovendien zou je niet meer menstrueren.
Ik neem aan dat je de huisarts ook niet hebt gevraagd om een bloedtest. Als je niet aan de huisarts aangeeft dat je zwanger zou kunnen zijn, gaat de huisarts dat ook niet testen.
 
 
{report}
A-nonimus  
  Goedemorgen,

Vandaag 10 dagen over tijd, 2 testen negatief. Laatste van vanmorgen.
Ben al pilvrij vanaf 12-2014, en wensen een kleintje sinds die dag, elke cyclus met de klok te meten exact 31 dagen, altijd in de ochtend.
1 x te laat, in aug 15 waarschijnlijk door lange vlucht en extra stress dit was 1 dag nauwkeurig laat.
Gynaecoloog heeft ons de beste dagen en tijden aangegeven, worden nu sinds dec voor een half jaar niet meer geholpen omdat we gewoon beide gezond zijn en vruchtbaar
De tip was laat t op zijn beloop, zo gezegd zo gedaan.
Nu dus 10 dagen overtijd in mijn ogen heb ik natuurlijk alle symptomen behalve misselijkheid, moe, ietsjes gezwollen grotere borsten, baarmoederhals voelt dikker. 1 x wat rozige afscheiding, veel hoofdpijn. Ik heb geen extra stress of redenen waarom t uitblijft maar ben wel negatief in testen, huisarts geeft aan nog een week te wachten, pffff mijn vriend en ik worden gek van ongeduld.
Wat te doen?
 
 
{report}
Tandor  
  Wacht inderdaad nog even en ga dan naar de huisarts voor een bloedtest.  
 
{report}
Marie83  
  Vervelend!!!
Ik nu ook 2 wkn overtijd en 2 negatieve tests. En pilvrij sinds januari 2015..... Frustrerend en momenteel speelt de gedachte of alles wel goed met me is.....

Succes hoop voor je dat t nu "raak" is...
 
 
{report}
anoniem  
  ik ben nu 4 dagen later dan normaal ongesteld. Ben al de hele dag heel misselijk en diarree. Ook ben ik de laatste tijd heel duizelig en vaak koppijn. Ik ben niet zwanger. Wat zou het kunnen zijn?  
 
{report}
Celine  
  Beste tandor

Midden november heb ik seks gehad met mijn (ex)vriend met een condoom, daarna heb ik 3 keer keurig mijn menstruatie gehad. Maar sinds twee weken heb ik buikpijn, voelt mn onderbuik hard aan en heb ik heel erg rommelende darmen en obstipatie. Ik dacht eerst dat dit door mijn opkomende menstruatie was, die ik later ook kreeg, maar deze was veel minder sterk dan anders. Zou ik zwanger kunnen zijn en daar nu pas achterkomen?
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is wel zeer onwaarschijnlijk.
Ik denk dat het eerder iets van je darmen is. Als de klachten aanhouden ga dan even naar de huisarts
 
 
{report}
Tandor  
  Buikgriep of gewone griep zouden mogelijk kunnen zijn.
als de klachten aanhouden ga dan even naar de huisarts
 
 
{report}
Floor  
  Hallo, Ik heb een drinken de vraag op 29 januari had Ik seks met me vriend met een condoom en Ik slim geen pil en Ik was denk Ik 24 januari voor het laatst ongesteld en nu nog steeds niet, en sinds 2 dagen heb Ik last van een harde buik en een vol gevoel, en Ik denk dat Ik zwanger Ben maar Ik weet het niet ?
 
 
{report}
Floor  
  Dringend* slik*  
 
{report}
Tandor  
  harde buiken krijg je pas op het einde van een zwangerschap en een vol gevoel heeft ook niks met zwangerschap te maken, zeker als het pas zo kort is.
Als je denkt zwanger te kunnen zijn, doe dan een zwangerschapstest
 
 
{report}
Ghende  
  Beste,

Ik ben vorig jaar juli bevallen van een kindje.. Nu was m'n cyclus wat ontregelt maar is sinds vorige maand weer netjes.. Ik heb een gemiddelde cyclus van 34 dagen nu. Ik moest 25 februari ongesteld worden, dit is niet gebeurd ik heb sinds 20 februari ongeveer menstruatie achtige krampen ik dacht het kan elk moment doorbreken maar tot op heden niets. Ik heb ook last van steekjes in m'n borsten en mijn tepels zijn gevoeliger dan normaal ook zijn ze groter dan normaal. Verder heb ik nog af en toe dat ik bepaalde geuren heel sterk ruik en vind stinken... Vandaag heb ik een test gedaan maar die was negatief. Mijn langste cyclus na de bevalling is 46 dagen geweest. Is het beter als ik die aanhoud voordat ik test of kan ik beter mijn gemiddelde cyclus aanhouden?
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is met een onregelmatige menstruatie moeilijk te zeggen. Normaliter houdt je een gemiddelde aan of 2,5 tot 3 weken na de seks om te testen.  
 
{report}
Ghende  
  2,5 week na de laatste keer?  
 
{report}
Tandor  
  Ja. Of 2,5 week na een eerdere keer...  
 
{report}
Dees  
  Hoi,

Mijn laatste menstruatie begon 24 januari, daarna had ik vanaf 9 februari 5 dagen licht roze bloedverlies.. Normaal is mijn cyclus heel regelmatig. Inmiddels ben ik al 4 dagen overtijd. Ook heb ik last van een rommelende opgezette buik, vollere borsten en vanochtend ook last van mijn rug en lichte hoofdpijn. Mijn vriend en ik hebben sex gehad met condoom, ik slik geen pil, maar er is niks misgegaan. Kan ik zwanger zijn met deze symptomen?
 
 
{report}
Tandor  
  Als er niks is misgegaan, is er ook geen reden om te denken dat je zwanger zou kunnen zijn.

Je hebt nog een bloeding gehad op 9 februari, dat zou een reden kunnen zijn dat ze nu uitblijft. Je klachten lijken in ieder geval niet op zwangerschapssymptomen. Daar zou het sowieso ook nog wat vroeg voor zijn.
 
 
{report}
Anoniem  
  Ik ben in december gestopt met de pil en heb mijn maandstonden na 38 dagen gekregen. Nu heb ik ze al 41 dagen niet en maak mij wat zorgen, we zouden,graag zwanger worden. Al een test gedaan maar die was negatief. Wel raar opgeblazen gevoel in eierstokken, anders dan gevoel om ongesteld te worden en pijnlijke borsten. Kan ik toch zwanger zijn? Of heb ik hulp nodig om mijn regels te krijgen?  
 
{report}
Tandor  
  De eerste maanden nadat je bent gestopt met de pil, kunnen de menstruaties nog onregelmatig zijn. Dat noemt men ontpillen.
Daarnaast zou het kunnen zijn dat er iets niet helemaal goed gaat met de eisprong.
Ga met de klachten naar de huisarts en vraag de huisarts om een bloedtest i.v.m. zwangerschap
 
 
{report}
Anoniem  
  Ik ben twee weken geleden ongesteld geweest en. Nu ben ik het vandaag weer geworden maar heb gistere 3 x sex met me
Man gehad over geheeld de dag tevens is mijn man ook gesteriliseerd kunt u mijn vertellen wat het kan zijn heb zo veel last van me
Buik en onder rugen me buik is ook helemaal
Opgezet net of ik een bal
In me
Buik heb graag hoor ik u reactie
 
 
{report}

1000 Resterende tekens


 

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA