Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de Glossary Link menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, Glossary Link misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, Glossary Link hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.


yvonne ottens 15.06.2008 15:00  
  ik ben op doktersadvies gestopt met de antieconceptie pil omdat de mogelijkheid er was dat ik zwanger zou zijn.
heb een inwendige echo gehad en alles was goed.
nu moest ik 9 juni mijn menstruatie hebben en die komt niet ( dat zijn nu 6 dagen later )
nu had ik gisteravond ( 14 juni) geslachtsgemeenschap en had ik heel ff bloedverlies wat nu weer gestopt is.
wat kan er aan de hand zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Saar 18.06.2008 22:32  
  Ik ben al 5 dagen overtijd. Ik heb last van alle lichamelijke ongemakken die bij een zwangerschap horen behalve de misselijkheid.
Nu heb ik de afgelopen dagen al verschillende testen gedaan, ze blijven echter allemaal negatief. Wat kan dit betekenen? dat ik toch niet zwanger ben, of dat de zwangerschap buiten baarmoederlijk kan zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Lucy 19.06.2008 02:20  
  Dit kan allemaal een gevolg zijn van stress, aangezien je direct het ernstigste denkt, zou ik even rustig afwachten.  
 
Rapporteer commentaar
diana 19.06.2008 16:05  
  ik heb een vraag ik ben al een tijdje gestopt met de pil en ik heb een zwangerschaptest gedaan en die zegt dat ik niet zwanger ben maar als ik in mijn borsten knijjp komt er wel melk uit
hoe kan dan ben ik dan zwanger of schijnzwager ik hoop dat ik snel een antwoord krijg
 
 
Rapporteer commentaar
mary 21.06.2008 10:53  
  Wie kan mijn vraag beantwoorden?
Ik ben al een lange tijd met mijn vriend bezig zwanger te worden.
Vorig jaar was ik 5 weken zwanger en toen heb ik spontaan een miskraam gehad.
Nu had ik op 5 juni ongesteld moeten worden, die dag had ik klein beetje bloedverlies wat 1,5 dag duurde. heb altijd een regelmatige cyclus en die duurt altijd 3-4 dagen.
Vond het al zo raar 1 dag heel klein beetje bloed.
heb toen op 12 juni een test gedaan maar die was negatief.
In de tussentijd hebben mijn vriend en ik gewoon onbeschermd sex gehad. nu zou ik op 19 juni mijn eiersprong moeten krjgen ik heb rond de 17 en de 19 sex gehad.
Vandaag 21 juni ben ik wakker geworden en zag ik toen ik naar toilet ging dat ik bloede??? wat is dat? kan iem mij helpen.
heb ontzettende last van mijn rug.
Al een hele tijd last van grotere borsten en pijnlijke tepels.
voel me duizelig.
in 1 maand twee maal bloeden? heb dat nooit gehad.....en bloeden terwijl ik rond mijn eiersprong zit is dat gewoon?
zou het innesteling kunnen zijn? of is er iets anders aan de hand?? ik weet niet wat moet doen?
Ben ik misschien toch ongesteld of zou dit weer een miskraam kunnen zijn?


help!!!! ben hopeloos!!
 
 
Rapporteer commentaar
mary 21.06.2008 11:03  
  Moest mijn eiersprong krijgen en bloed??? is dat normaal??  
 
Rapporteer commentaar
baukje 23.06.2008 13:27  
  Ik heb regelmatig onbeschermende sex met mijn vriend,ik ben alleen de laatste twee weken erg moe en moet inderdaad ook vaker plassen,heb erge hoofdpijn en er komen ook bultjes op mijn tepelhof,verders is mijn onderbuik gevoelig niet echt buikpijn maar ja gevoelig maar ben niet misselijk!!  
 
Rapporteer commentaar
wensje 23.06.2008 16:51  
  ik heb een vraagje
ik en mijn vriend hebben veilig sex maar een paar weke geleden hebben we sex gehad met comdoom maar toen mijn vriend hem wou aandoen merkte hij dat hij hem niet goed vast had en moest hem omdraaien maar mijn vriend heeft altijd veel voorvocht en nu is mijn vraag kan ik zwanger zijn ben al paar dagen overtijd en ben misselijk s\'avonds kan ik zwanger zijn??? help me
 
 
Rapporteer commentaar
23.06.2008 19:32  
  je hebt onveilig gevreëen dus je kunt zwanger zijn.  
 
Rapporteer commentaar
daisy 24.06.2008 20:22  
  ik heb een probleem/vraagje?
Ik heb een aantal verschijnselen dat ik misschien zwanger kan zijn. zoals o.a. misselijk gevoel, hoofdpijn, erg vermoeid, maar ik heb wel mijn maandelijkse feestje gehad kan ik nu dan toch zwanger zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
24.06.2008 20:23  
  Dat kan maar komt niet heel vaak voor, maar de ongesteldheid veranderd dan wel.
Een zwangerschapstest biedt dan natuurlijk uitsluitsel.
 
 
Rapporteer commentaar
24.06.2008 20:24  
  De kans dat je zwanger bent tijdens pil gebruik is heel klein. Zeker als je normale bloedingen hebt. Bij onregelmatig gebruik wordt de pil onbetrouwbaar.  
 
Rapporteer commentaar
Lola 26.06.2008 17:56  
  Beste diana vaak is er pas spraake van melk productie op het moment dat je bent bevallen de baby brengt dan je melkproductie opgaan dus ik zou een test doen en anders even langs de dokter gaan maar vaak ik er in het begin stadium gaan melk verlies vanuit de borsten om dat er nog geen melk in zit .

Veel suc6
 
 
Rapporteer commentaar
13.07.2008 23:53  
  ik heb de pil vergeten te nemen  
 
Rapporteer commentaar
13.07.2008 23:56  
  ik ben de pil vergeten in te nemen  
 
Rapporteer commentaar
-- 14.07.2008 11:44  
  Ik ben 18 jaar. En ben op het eind van mijn 3e week (of begin 4e week, 1e dag dan) vergeten de pil te slikken. Een week later heb ik onbeschermde seks gehad. dat is nu 3 dagen terug. Ik heb doorgeslikt. Mijn vraag is: hoe groot is de kans dat ik zwanger ben? Wat moet ik doen? Ik heb toen die ene pil niet later nog ingenomen.

Nu heb ik nog even doorgeslikt..

MVG.
 
 
Rapporteer commentaar
meissie 25 16.07.2008 01:26  
  Hallo ik heb een dag voor dat ik ongesteld moest worden onveilig gevreeen met mijn vriendNu ben ik anderhalve week overtijd, ik heb al een test gedaan toen ik 5 dagen overtijd was die was negatief.
moet ik nog een keer een test doen , zou ik misschien toch zwanger kunnen zijn.
heb normaal een een cyclus van 29 dagen.
 
 
Rapporteer commentaar
Die ene 16.07.2008 19:46  
  hey hey ik ben een meisje van 15 en laatst heb k met een jonge onveilig ge gevreen maar hij is niet in me klaar gekomen maar ik las dat je ook zwanger kan worden van voorvocht hoe groot is die kans ?? en het was mn eerste keer voor hem niet.  
 
Rapporteer commentaar
20.07.2008 00:01  
  De kans dat je dan zwanger bent, is niet te zeggen. In principe is hij even groot. Van voorvocht kan je namelijk net zo goed zwanger worden!
Dat het voor hem niet de eerste keer is, verhoogt ook de kans op een SOA!

Ga naar de ggd en laat je gratis / anoniem testen op een soa. als je niet ongesteld wordt, ook even een zwangerschapstest laten doen!
 
 
Rapporteer commentaar
anymous 23.07.2008 03:02  
  Hey,


ik heb niet echt seks gehad met een jongen, maar zijn penis was wel vochtig en kwam tegen mijn vagina aan een aantal keren.. kan ik nu zwanger zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
stopermee 24.07.2008 18:20  
  Ik heb een vraag.
Heden gebruik ik cymbalta (antidepressiva), wel ga ik deze z.s.m. afbouwen en wil graag zwanger worden.

Tips voor voorbereiding?????
Wat te doen als ik b.v. straks weer klachten heb van onrustigheid/angst. Zijn er dan medicaties die ik kan gebruiken tijdens zwangerschap.

Gr,

OOOoo
 
 
Rapporteer commentaar
kaatje 26.07.2008 15:12  
  Hallo allemaal

ik weet het ff echt niet meer... ben in de laatste 2 mnd 10 kilo aangekomen (vooral bij mijn buik en borsten) ben vorige maand meteen de dag nadat ik met de pil gestopt was ongesteld geworden en ik heb de laatste 2 keer een klein beetje gebloed na het vrijen. Nu heb ik vandaag last van een harde buik en vanochtend een heel klein beetje gebloed.
is er een mogelijkheid dat ik zwanger ben of moet ik het in een andere richting gaan zoeken?

groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
anoniempje 26.07.2008 19:10  
  Mijn vriendin is nog maagd, maar we hebben wel sex gehad met hand en mond. Ze heeft me gepijpt maar ik toen ik klaar kwam was het niet in haar mond gekomen maar op haar buik en hand. Ze had achteraf haar handen wel gewassen en daarna pas haar vagina met haar handen, gewoon beetje wrijven. Ze zou ongeveer 2 weken geleden ongesteld worden, ze is nu dus te laat maar dat is welleens voorgekomen dat ze te laat was met ongesteldheid alleen al heel lang niet meer. Nu heeft ze af en toe last van vaker naar de wc gaan en ze is bang dat ze zwanger is geworden. Nu wil ik mening horen van een adviseur of ze zwanger kon raken door dit allemaal? Alvast bedankt.  
 
Rapporteer commentaar
es 30.07.2008 22:31  
  2 juli 5 dagen beetje bruin bloedverlies gehad. Daarna 2 dagen roze/rood bloed verloren alleen bij het plassen. Daarna 1 dag beetje bruin bloed. Ongesteld geweest ik weet het niet, want geen buikpijn gehad dan de 1e dag 2x grote steek.

Cyclus is rond de 24/25e dag. Onregelmatig dus. Nu voor het eerst 29 dagen en vanmiddag ietsjepietse bruin afscheiding op toiletpapier, geen buikpijn, maar je voelt toch iets in buikje rommelen. Veel plassen. Zou het nu.....? Denk ff afwachten een paar dagen en dan testen?

Borsten, tepels zijn voller en rondom tepel is donkerder geworden en groter.

Hebben 2 iui\'s achter de rug, die niet aansloegen. Dosis was maar 50 en 75, dus niet hoog. Zal het lichaam nog hiervan last hebben of niet?

Kweeniemeer dan ff af te wachten.
 
 
Rapporteer commentaar
03.08.2008 11:55  
  Hallo,

op 6 juli ben ik bevallen van een zoontje dat dood geboren is, nu is mijn vraag, wij hebben na week of 3 sex gehad, zou ik zwanger kunnen zijn? voel me héél raar, buik doet wa pijn, krijg gelijk puistjes in mijn gezicht
mijn borsten zijn opgezwollen, draaierig, heb een test gedaan maar die bleek negatief te zijn, of wel is die test nog te vroeg, ik weet nie juist wanneer ik mijn maandstonden moet krijgen aangezien ik juist bevallen ben en ze nog niet gekregen heb.Kan iemand mij helpen?
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 03.08.2008 15:29  
  toen ik zwanger was van mijn eerstje werd ik ook nog één keer gewoon ongesteld en daarna had ik nog twee of drie keer een beetje bloedverlies. Het zag er wel anders uit en duurde maar heel even. ik had de eerste week heel last van mijn onderrug en een beetje buikkramp, net alsof je ongesteld moet worden. Maar waaraan ik het ook merkte waren mijn pijnlijke borsten en tepels.
Ik zou toch maar snel even een test doen, want van die onzekerheid wordt je ook niet blij.
 
 
Rapporteer commentaar
??? 03.08.2008 19:10  
  Hallo..??
ik ben bang dat ik zwanger ben,
ik ben vaak (licht misselijk) en moet vaak plassen, mijn ongesteld heid is voor de 2e maand erg slecht (bruine afscheiding meer is het niet) mijn linke borst is gevoelig en bijn tepels zijn wat donkerder..en voel gerommel in mijn onderbuik
Ben langs mijn dokter geweest maar die antwoorde alleen.. komt door de pil en heeft verder niet gekeken of getest?

wat moet ik nu doen>
 
 
Rapporteer commentaar
ilse 04.08.2008 19:07  
  hoi,

ik las net je verhaal, van gisteren
maar je hebt precies het zelfde als mij maar ik weet wel zeker dat ik zwanger ben..
wat raar dat de dokter zo reageer!!

succes er mee
 
 
Rapporteer commentaar
??? 05.08.2008 12:58  
  Hoi Ilse..
heel erg bedankt voor je reactie.
ik ga binnenkort gewoon weer na de dokter. Mocht ik zwanger zijn. is het kindje van harte welkom.

jij ook heel veel succes en veel plesier van je toekomstige kindje

groetjes,,,
 
 
Rapporteer commentaar
07.08.2008 13:16  
  Hoi hoi,

Ik heb een vraag. Vorige week een test gedaan. Deze was positief. Die zelfde ochtend kreeg ik bloedverlies dat ongeveer een dag aanhield. Heb geen pijn gehad. Toen was ik ongeveer een week overtijd!

Tot op het moment van schrijven heb ik geen bloedverlies meer gehad. Kan ik nu nog steeds zwanger zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
marlies 07.08.2008 16:31  
  Hallo,

Ik zit in de 22e week van mijn zwangerschap en ik voel me prima.
het valt mij alleen op dat ik sinds een dag of 5 veel en vaak drang heb om te plassen, de urine ziet helder van kleur en geen pijn tijdens het plassen. en toch moet ik zo\'n 2 a 3 keer in het half uur kleine beetjes.
het voelt ook constant of er iets tegen mijn blaas aan drukt, zou dat mogelijk kunnen zijn.
aan het begin vamn mijn zwangerschap moest ik helemaal niet veel plassen namelijk. moet ik mijn urine laten testen? of hoort dit zo??

Alvast bedankt Marlies
 
 
Rapporteer commentaar
vinand 08.08.2008 14:19  
  Hallo ik heb een vraagje kan iemand mij daarbij helpen.
ik ben 2 dagen achter elkaar met mijn vriendin naar bed geweest en heb met haar seks gehad maar zei moest nog ongesteld worden!! is er kans dat zei zwanger kan zijn terwijl zei vandaag ongesteld is geworden????
 
 
Rapporteer commentaar
vinand 08.08.2008 14:21  
  hallo k heb een vraagje. ik ben 2 dagen achter elkaar naar bed gegaan met me vriendin voor dat zei ongesteld moest worden. we hebben seks gehad. is er nu kans dat zei zwanger kan zijn na dat we seks hebbe gehad ?? ze is vandaag wel weer ongesteld geworden is er dan nog kans dat ze zwanger kan zijn nadat ze nu ongesteld geworden is ?  
 
Rapporteer commentaar
09.08.2008 12:26  
  hallo

sommige vrouwen blijven 4 tot 6 maand gewoon ongesteld. als je maar 1 dag bloedverlies hebt gehad (en als dat minder voor jou is als normaal) dan is de kans Heel groot dat je nog steeds zwanger bent.

een nieuwe test zal het uitwijzen.

Veel Succes
 
 
Rapporteer commentaar
09.08.2008 12:29  
  hallo

het is heel normaal dat je vaak moet plassen bij een zwanger schap. je bent nu al 22 weken op weg en dus de baby groeit ook en kan tegen je blaas aandrukken.

als je het zelf niet vertrouwd dan kun je je urine even laten testen bij de huisarts, om een blaas ontsteking of iets dergelijks uit te sluiten

Veel Succes
 
 
Rapporteer commentaar
09.08.2008 12:33  
  hallo

als je 2 dagen achter elkaar Onbeschermd sex hebt gehad bestaat er altijd een kans dat je vriendin zwanger is. je kunt haar bijvoorbeeld vragen, of haar ongesteldheid het zelfde is als normaal, en als je het echt niet vertrouwd kun je altijd een testje doen die kun je loskopen bij een drogist en of apotheek

Veel Succes
 
 
Rapporteer commentaar
09.08.2008 13:58  
  Wanneer kan ik dan evt. weer gaan testen....  
 
Rapporteer commentaar
Melissa 10.08.2008 14:34  
  Hallo.

Afgelopen dinsdag was de laatste dag van mijn ongesteldheid.
Woensdag heb ik weer seks gehad, zonder condoom.
Heb wel mijn pil ingenomen.
Maar toen we seks hadden had ik nergens geen last van, geen bloed of niks.
Maar de volgendemorgen bloedde ik wel.
Kan het dan alsnog zo zijn dat ik nu zwanger kan zijn geraakt, aangezien ik het zonder condoom heb gedaan, de volgendedag wel bloedde, maar toch mijn pil in heb genomen?

Groetjes,
Melissa.
 
 
Rapporteer commentaar
10.08.2008 18:33  
  Hallo

als je gewoon normaal aan de pil bent is er \'\'vaak\'\' niets aan de hand.Het beste wat je kunt doen is afwachten tot je volgende menstruatie en kijken of dat normaal is. Vertrouw je het echt Niet.. dan kun je voor de zeekerheid een zwangerschaps test ophalen bij een Apotheek en of drogist.

Veel Succes
 
 
Rapporteer commentaar
kc 10.08.2008 23:30  
  Goedeavond mn vraag, ik was vorige weekend klaar met mn menstruatie nu hebben we drie dagen achter elkaar onveilig seks gehad en was vanmorgen weer ongestelt wat zoudat kunnen zijn. alvast bedankt, vriendelijke groeten kc  
 
Rapporteer commentaar
Ilse 10.08.2008 23:36  
  Het is altijd een spannende periode als je zwanger wilt worden. Ben ik zwanger of niet? Het eerste teken van een zwangerschap, is het uitblijven van de menstruatie. Natuurlijk is dit niet het enige verschijnsel, er zijn nog andere verschijnselen die kunnen duiden op een beginnende zwangerschap.

Bedenk dat alle vrouwen verschillend zijn, dus je zult misschien niet alle (of misschien geen) van deze 10 tekenen van zwangerschap opmerken.

1. Zachte borsten/tepels: Als je zwanger bent zal je merken dat je borsten en tepels drie weken na de bevruchting zachter worden ( je bent dan een week overtijd). Ze kunnen ook gezwollen aanvoelen, net zoals ze voelen voorafgaand aan je ongesteldheid.

2. Enig bloedverlies en kramp: Als je zwanger bent, kan het voorkomen dat je wat licht roze bloed afscheidt op het moment dat de embryo zich nestelt in de wand van de baarmoeder. Dit gebeurt 8-10 dagen na de ovulatie, dus iets eerder dan je menstruatie. Je kan dit bloedverlies onderscheiden van een normale menstruatie doordat het iets eerder plaatsvindt, heel gering en rozig is (niet rood en hevig als een gewone ongesteldheid) en niet het patroon volgt (licht bloedverlies, hevig en weer licht). Kramp kan ook heel normaal zijn vroeg in de zwangerschap. Totdat de baarmoeder zijn positie in het midden aanneemt en beter ondersteund wordt door het bekken in het tweede trimester, is het normaal om menstruatie-achtige krampen te voelen. Samentrekkingen van de baarmoeder komen regelmatig voor, en verergeren bij inspanning, orgasmen en veranderingen van houding.

3. Donker wordende tepels: Heel vroeg in de zwangerschap, rond de tijd dat je verwacht ongesteld te worden, kan je opmerken dat je tepels, (of liever het gebied daaromheen) donkerder wordt en dat de diameter groter wordt. Er wordt gedacht dat het donkerder worden van het gebied rond de tepel, de baby helpt om de tepel gemakkelijker te vinden bij borstvoeden. Je zal op opmerken dat de aderen in je borsten meer zichtbaar worden en dat de kleine bobbeltjes die voorkomen rond te tepels groter worden en dat er meer komen, gemiddeld 4-28 per tepel.

4. Extreme vermoeidheid: Als je zwanger bent, is het heel normaal symptoom dat je de eerste 8-10 weken last hebt van uitputting. Als je zwanger bent, gaat je lichaam door belangrijke metabolische veranderingen. Je hele lichaam moet zich aanpassen aan het nieuwe proces: het laten groeien van een baby. Bij de meeste vrouwen verdwijnt de vermoeidheid rond de 12e week van de zwangerschap.

5. Misselijkheid en overgeven: Als je zwanger bent kan je als heel snel - vanaf een week na de conceptie - last hebben van misselijkheid. Niet alleen \'s morgens maar dag en nacht.

6. Vaak plassen: Als je 1-2 weken overtijd bent kan het zijn dat je vaker moet plassen. Dit komt omdat de de groter wordende baarmoeder druk uitoefent op de blaas en door veranderingen van hormonen.

7. Verstopping: Je kan vroeg in de zwangerschap last hebben van je darmen. De extra hormonen die vrijkomen laten de ingewanden ontspannen en werken daardoor minder efficiënt.

8. Stijging van lichaamstemperatuur: Als je lichaamstemperatuur verhoogd blijft (een halve graad, gemeten \'s ochtends voor alle activiteit) blijft tot na de tijd dat je ongesteld moet worden, en niet terugloopt naar het niveau voor een eisprong, kan dit wijzen op zwangerschap. Nadat een eicel bevrucht wordt, doet het er een week over om in de baarmoeder te komen en zich daar te nestelen. Pas op dat moment weet je eigen lichaam dat het zwanger is. Als hCG (zwangerschapshormoon) vrijkomt kan nog een temperatuurstijging te zien zijn, een week tot 12 dagen na de eerste temperatuurstijging bij de eisprong.

9. Uitblijven van de menstruatie: Dit is vaak het eerste opgemerkte teken van zwangerschap, zeker als je normaal gesproken zeer regelmatige perioden hebt. Gecombineerd met andere signalen kan je er zeker van zijn dat je zwanger bent, voordat het teststaafje van de test blauw wordt.

10. Een positieve zwangerschapstest: Als je menstruatie 1 dag te laat is, en je klaar bent voor de waarheid, kan je een thuis een (urine) zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest geeft een nauwkeurige uitslag vanaf 10-14 dagen na de bevruchting. Als je echt niet langer kan wachten kan je zelfs 8-10 dagen na de conceptie al een test doen. Houd er rekening mee dat zwangerschapstesten niet 100% betrouwbaar zijn, zelfs bloedtesten niet. Als de uitslag negatief is, maar je je toch zwanger voelt, doe de test dan na een week opnieuw.
 
 
Rapporteer commentaar
Ilse 10.08.2008 23:37  
  2. Enig bloedverlies en kramp: Als je zwanger bent, kan het voorkomen dat je wat licht roze bloed afscheidt op het moment dat de embryo zich nestelt in de wand van de baarmoeder. Dit gebeurt 8-10 dagen na de ovulatie, dus iets eerder dan je menstruatie. Je kan dit bloedverlies onderscheiden van een normale menstruatie doordat het iets eerder plaatsvindt, heel gering en rozig is (niet rood en hevig als een gewone ongesteldheid) en niet het patroon volgt (licht bloedverlies, hevig en weer licht). Kramp kan ook heel normaal zijn vroeg in de zwangerschap. Totdat de baarmoeder zijn positie in het midden aanneemt en beter ondersteund wordt door het bekken in het tweede trimester, is het normaal om menstruatie-achtige krampen te voelen. Samentrekkingen van de baarmoeder komen regelmatig voor, en verergeren bij inspanning, orgasmen en veranderingen van houding.

3. Donker wordende tepels: Heel vroeg in de zwangerschap, rond de tijd dat je verwacht ongesteld te worden, kan je opmerken dat je tepels, (of liever het gebied daaromheen) donkerder wordt en dat de diameter groter wordt. Er wordt gedacht dat het donkerder worden van het gebied rond de tepel, de baby helpt om de tepel gemakkelijker te vinden bij borstvoeden. Je zal op opmerken dat de aderen in je borsten meer zichtbaar worden en dat de kleine bobbeltjes die voorkomen rond te tepels groter worden en dat er meer komen, gemiddeld 4-28 per tepel.
 
 
Rapporteer commentaar
Ilse 10.08.2008 23:37  
  3. Donker wordende tepels: Heel vroeg in de zwangerschap, rond de tijd dat je verwacht ongesteld te worden, kan je opmerken dat je tepels, (of liever het gebied daaromheen) donkerder wordt en dat de diameter groter wordt. Er wordt gedacht dat het donkerder worden van het gebied rond de tepel, de baby helpt om de tepel gemakkelijker te vinden bij borstvoeden. Je zal op opmerken dat de aderen in je borsten meer zichtbaar worden en dat de kleine bobbeltjes die voorkomen rond te tepels groter worden en dat er meer komen, gemiddeld 4-28 per tepel.  
 
Rapporteer commentaar
Ilse 10.08.2008 23:37  
  4. Extreme vermoeidheid: Als je zwanger bent, is het heel normaal symptoom dat je de eerste 8-10 weken last hebt van uitputting. Als je zwanger bent, gaat je lichaam door belangrijke metabolische veranderingen. Je hele lichaam moet zich aanpassen aan het nieuwe proces: het laten groeien van een baby. Bij de meeste vrouwen verdwijnt de vermoeidheid rond de 12e week van de zwangerschap.

5. Misselijkheid en overgeven: Als je zwanger bent kan je als heel snel - vanaf een week na de conceptie - last hebben van misselijkheid. Niet alleen \'s morgens maar dag en nacht.
 
 
Rapporteer commentaar
anymous 10.08.2008 23:37  
  Hey ik heb niet echt sex gehad,
maar ik ben toch bang dat ik zwanger ben. zijn penis was dicht tegen mijn vagina en hij had voorvocht. hij was niet klaargekomen. ik ben soms misselijk en al meer dan een week overtijd.. kan ik nu zwanger zijn?
help!!
 
 
Rapporteer commentaar
Ilse 10.08.2008 23:38  
  6. Vaak plassen: Als je 1-2 weken overtijd bent kan het zijn dat je vaker moet plassen. Dit komt omdat de de groter wordende baarmoeder druk uitoefent op de blaas en door veranderingen van hormonen.

7. Verstopping: Je kan vroeg in de zwangerschap last hebben van je darmen. De extra hormonen die vrijkomen laten de ingewanden ontspannen en werken daardoor minder efficiënt.
 
 
Rapporteer commentaar
Ilse 10.08.2008 23:38  
  8. Stijging van lichaamstemperatuur: Als je lichaamstemperatuur verhoogd blijft (een halve graad, gemeten \'s ochtends voor alle activiteit) blijft tot na de tijd dat je ongesteld moet worden, en niet terugloopt naar het niveau voor een eisprong, kan dit wijzen op zwangerschap. Nadat een eicel bevrucht wordt, doet het er een week over om in de baarmoeder te komen en zich daar te nestelen. Pas op dat moment weet je eigen lichaam dat het zwanger is. Als hCG (zwangerschapshormoon) vrijkomt kan nog een temperatuurstijging te zien zijn, een week tot 12 dagen na de eerste temperatuurstijging bij de eisprong.  
 
Rapporteer commentaar
Ilse 10.08.2008 23:40  
  9. Uitblijven van de menstruatie: Dit is vaak het eerste opgemerkte teken van zwangerschap, zeker als je normaal gesproken zeer regelmatige perioden hebt. Gecombineerd met andere signalen kan je er zeker van zijn dat je zwanger bent, voordat het teststaafje van de test blauw wordt.

10. Een positieve zwangerschapstest: Als je menstruatie 1 dag te laat is, en je klaar bent voor de waarheid, kan je een thuis een (urine) zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest geeft een nauwkeurige uitslag vanaf 10-14 dagen na de bevruchting. Als je echt niet langer kan wachten kan je zelfs 8-10 dagen na de conceptie al een test doen. Houd er rekening mee dat zwangerschapstesten niet 100% betrouwbaar zijn, zelfs bloedtesten niet. Als de uitslag negatief is, maar je je toch zwanger voelt, doe de test dan na een week opnieuw.
 
 
Rapporteer commentaar
11.08.2008 01:04  
  HoiHoi ,

Nou ik en mijn mannetje hadden de 15 juli per ongeluk onveilig gevreeën omdat het condoom was gescheurd.

Ik raakte natuurlijk in paniek en ben gelijk bij de apotheek de morning after pil gaan halen en heb deze geslikt.

Toen uhm hadden we de 26e sex , ik weet alleen niet meer of het veilig of onveilig was, want het ging best wel snel.. maar gelijk de nacht.. werd ik ongesteld.. en het duurde gewoon 5 dagen, zoals normaal ongeveer.

Nu is alleen mijn vraag.. Is er een kans dat ik zwanger ben? Of zit ik alleen maar te stressen om niets?
 
 
Rapporteer commentaar
11.08.2008 16:00  
  als je al meer dan een week overtijd bent zou je voor de zekkerheid een zwangerschaps test kopen.. de kans is er natuurlijk dat je zwanger bent.. maar het kan ook door de stres komen omdat je gelijk het ergste denkt.
veel succes
 
 
Rapporteer commentaar
11.08.2008 16:02  
  Er bestaat altijd een kans dat je zwangerraakt.. maar je hoeft je niet zo druk te maken. de kans dat je zwanger bent is namelijk heel erg klein. wacht gerust af op je volgende menstruatie mocht die anders verlopen dan dat je vanjezelf gewent bent, neem dan contakt op met je huisarts. mocht je echt met je handen in het haar zitten kun je voor alle zekkerheid een zwangerschapstest halen
veel succec
 
 
Rapporteer commentaar
11.08.2008 16:05  
  Het zou innestelings bloed kunnen zijn.  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 11.08.2008 16:30  
  Ook van mij een vraag.... Ik heb altijd een normale cyclus gehad, nu ben ik de pil vorige maand een aantal keer vergeten (in de eerste en tweede week), nu had ik 14 juli ongesteld moeten worden.. alleen dit gebeurde niet.. ik heb toen de volgende dag een test gedaan, deze zei negatief. een week later weer een test gedaan, weer negatief. nu had ik op 30 juli last van bruin bloed ( niet ongesteld, was maar een beetje), daarna heb ik een paar dagen last gehad van erge buikpijn... dokter zegt dat ik nog maar even moet afwachten, omdat de testen negatief zeggen. kan het zijn dat ik toch zwanger ben?  
 
Rapporteer commentaar
11.08.2008 16:36  
  een test is nooit 100% betrouwbaar.
het kan zo zijn dat je daadwerkelijk zwanger bent. het beste wat je kunt doen is wachten tot je volgende menstruatie. als het weer het zelfde liedje is . gewoon nog een keer de dokter raadplegen.

HeelVeelSucces
 
 
Rapporteer commentaar
anoniempje 12.08.2008 02:20  
  ben sinds 20 juni gestopt met de prikpil en heb sinds een maandje de normale pil weer.
heb sex gehad toen ik de normale pil nog maar 2 weken slikte maar hij is niet klaargkomen in me maar zijn voorvocht is er wel ingekomen neem ik aan kan het zijn dat ik daardoor zwanger ben?
 
 
Rapporteer commentaar
SUSAN 13.08.2008 21:45  
  ik denk niet dat ze daarom zwanger kunt zijn.is beetje onmogelijk.  
 
Rapporteer commentaar
marie 17.08.2008 02:33  
  ik heb onveilig gevreeen met me vriendje ik was ongesteld en heb het met hem gedaan zonder condoom en zonder pil ik dacht dat ik niet zwanger kon worden omdat ik ongesteld was me vraag is nu
kan ik zwanger worden??
 
 
Rapporteer commentaar
yes 18.08.2008 12:38  
  hallo

ik heb mijjn pil doorgenomen ( 2 tabletten na elkaar) ben nu bezig aan de laatste 3 pillen. neem altijd pil regelmatig , sex zonder condoom, regelmatige cyclus .....

maar heb last van pijn in onderbuik (links) , constant vermoeid moet normaal binnen een week mijn regels hebben , maar heb het gevoel dat ze elk moment kunnen uitbreken ?

kan h et zijn dat ik zwanger ben?
 
 
Rapporteer commentaar
18.08.2008 12:54  
  Hallo allemaal!

2 nachten geleden heb ik met mijn vriendje sex zonder condoom gehad. Wel ben ik al een half jaar aan de pil.
Hij is toen klaargekomen, maar ik niet.
Omdat hij het nog al hardhandig deed doet mijn vagina nu al 2 dagen zeer..
Ik had na de dag dat ik sex had nog 3 pillen te gaan voor mijn stopweek.
Vandaag merkte ik opeens een beetje bruinig bloed in mijn slipje.. Kan dat zijn omdat hij het zo hard deed?
Of is er een kans dat ik zwanger ben...?
Groetjes.
 
 
Rapporteer commentaar
snoezie 19.08.2008 22:50  
  mijn vraag is vanaf welke tijd, uren of dagen kan ik zeker weten dat ik zwanger ben?

groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
mae 21.08.2008 02:05  
  Lieve meiden,

tijdens mijn vakantie, 2 weken geleden, heb ik last gehad van diarree. Nu blijkt dat de pil, en de rest van de strip niet meer werkt volgens mijn huisarts. Dat betekend voor mij dat de laatste 3 weken van mijn strip dus geen veiligheid meer bied.

De laatste week heb ik last van extreme vermoeidheid en misselijkheid en bovendien ben ik mijn eetlust verloren. Nu heb ik een stopweek en de menstruatie bleef uit tot de 5e dag. Wel een licht bloedverlies nu, maar lang niet zoveel als normaal. Wel de ongemakken en de duizeligheid.

Van de huisarts heb ik een test meegekregen die negatief was. Wat raden jullie aan, nog een keer testen of niet? want in principe werkt de test pas na 10 dagen na conceptie.

x Mae
 
 
Rapporteer commentaar
21.08.2008 19:58  
  Ik zou nog een keertje testen, je weet het nooit zeker genoeg toch?! En zo snel mogelijk.. Je weet het maar nooit..
Heel veel succes meis.
Liefs
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 22.08.2008 11:51  
  Hoi,

Ik ben sinds 4 maanden pil vrij.Mijn cycles is variënd. 1e keer 24 dgn, tweede keer 28 dgn, 3e keer 33 dgn en nu zit ik al op dag 35. Ik heb op dag 32 een heel klein beetje bloed verloren echt maar heel minimum en het was ook bruin bloed met daarnaast slijm en witvloed.

Ik heb sinds mijn ei sprong wel last gehad van steken en die heb ik eigenlijk gehouden tot nu. Ik heb eergisteren een test gedaan en toen zag ik een vaag streepje. Gisteren weer een test gedaan weer vaag streepje. En gisteren test gedaan bij de Dokter ook getest en er verscheen weer een vaag streepje. En hij zei zelfs zoals t er nu staat lijkt het positief. Maar ik kon voor de zekerheid toch nog een echo laten maken.

Eerst kwam ik daar en liet ik mijn testen zien, waarop de assistente zei dat ze dat streepje ook al was t vaag niet zo goed zag en meer als negatief zag.Ik heb ook bloed geprikt. In de echo zagen ze vrij weinig toch hebben ze wel 20 minuten gekeken want ze zeiden het kon ook buitenbaarmoederlijk zijn. MIjn eierstokken waren moeilijk te vinden omdat mijn darmen ervoor lagen. En ze zagen veel vocht zitten. En ze zagen slijm zitten en volgens kan ik nog ongesteld worden.

Ze hebben mijn hcg waarde geprikt en dat was 6,5 volgens hun niet zwanger. Maar ze zeiden wel dat als ik over een week nog niet ongesteld ben dat ik dan weer een test moest doen. Want t kan zijn dat ik wel zwanger ben en dat mijn hcg waarde nog niet goed zichtbaar is, vandaar dat vage streepje.Ze zeggen als het nog maar 2 weken is ofzo dat je het dan niet kunt zien in het bloed of de echo.

Wel heb ik sinds gisteren nog meer pijn rechts bij mijn eierstokken steken enzo.Maar ze hebben gisteren best wel verveeld met zon echo en zon eendebek dat het mischien geiriteeerd is ofzo. Ze hebben wel gezegd dat ik terug mag komen als het te pijnlijk is maar omdat ze nu hebben gezegd dat t vocht van de eisprong kan zijn en zo op het ook geen ernsitige dingen zagen heb ik zoiets van misch toch een innesteling en heb ik daar misch gewoon wat meer pijn aan.

Conclussie ik weet dus nog niks en moet gewoon afwachten.

Heeft iemand hier ervaring mee?groetjes ik_81
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 22.08.2008 11:54  
  Hoi,

Ik ben sinds 4 maanden pil vrij.Mijn cycles is variënd. 1e keer 24 dgn, tweede keer 28 dgn, 3e keer 33 dgn en nu zit ik al op dag 35. Ik heb op dag 32 een heel klein beetje bloed verloren echt maar heel minimum en het was ook bruin bloed met daarnaast slijm en witvloed.
Ik heb sinds mijn ei sprong wel last gehad van steken en die heb ik eigenlijk gehouden tot nu. Ik heb eergisteren een test gedaan en toen zag ik een vaag streepje. Gisteren weer een test gedaan weer vaag streepje. En gisteren test gedaan bij de Dokter ook getest en er verscheen weer een vaag streepje. En hij zei zelfs zoals t er nu staat lijkt het positief. Maar ik kon voor de zekerheid toch nog een echo laten maken.
Eerst kwam ik daar en liet ik mijn testen zien, waarop de assistente zei dat ze dat streepje ook al was t vaag niet zo goed zag en meer als negatief zag.Ik heb ook bloed geprikt. In de echo zagen ze vrij weinig toch hebben ze wel 20 minuten gekeken want ze zeiden het kon ook buitenbaarmoederlijk zijn. MIjn eierstokken waren moeilijk te vinden omdat mijn darmen ervoor lagen. En ze zagen veel vocht zitten. En ze zagen slijm zitten en volgens kan ik nog ongesteld worden.
Ze hebben mijn hcg waarde geprikt en dat was 6,5 volgens hun niet zwanger. Maar ze zeiden wel dat als ik over een week nog niet ongesteld ben dat ik dan weer een test moest doen. Want t kan zijn dat ik wel zwanger ben en dat mijn hcg waarde nog niet goed zichtbaar is, vandaar dat vage streepje.Ze zeggen als het nog maar 2 weken is ofzo dat je het dan niet kunt zien in het bloed of de echo.
Wel heb ik sinds gisteren nog meer pijn rechts bij mijn eierstokken steken enzo.Maar ze hebben gisteren best wel verveeld met zon echo en zon eendebek dat het mischien geiriteeerd is ofzo. Ze hebben wel gezegd dat ik terug mag komen als het te pijnlijk is maar omdat ze nu hebben gezegd dat t vocht van de eisprong kan zijn en zo op het ook geen ernsitige dingen zagen heb ik zoiets van misch toch een innesteling en heb ik daar misch gewoon wat meer pijn aan.
Conclussie ik weet dus nog niks en moet gewoon afwachten.
Heeft iemand hier ervaring mee?
groetjes ik_81
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 22.08.2008 11:55  
  Hoi,

Ik ben sinds 4 maanden pil vrij.Mijn cycles is variënd. 1e keer 24 dgn, tweede keer 28 dgn, 3e keer 33 dgn en nu zit ik al op dag 35. Ik heb op dag 32 een heel klein beetje bloed verloren echt maar heel minimum en het was ook bruin bloed met daarnaast slijm en witvloed.

Ik heb sinds mijn ei sprong wel last gehad van steken en die heb ik eigenlijk gehouden tot nu. Ik heb eergisteren een test gedaan en toen zag ik een vaag streepje. Gisteren weer een test gedaan weer vaag streepje. En gisteren test gedaan bij de Dokter ook getest en er verscheen weer een vaag streepje. En hij zei zelfs zoals t er nu staat lijkt het positief. Maar ik kon voor de zekerheid toch nog een echo laten maken.

Eerst kwam ik daar en liet ik mijn testen zien, waarop de assistente zei dat ze dat streepje ook al was t vaag niet zo goed zag en meer als negatief zag.Ik heb ook bloed geprikt. In de echo zagen ze vrij weinig toch hebben ze wel 20 minuten gekeken want ze zeiden het kon ook buitenbaarmoederlijk zijn. MIjn eierstokken waren moeilijk te vinden omdat mijn darmen ervoor lagen. En ze zagen veel vocht zitten. En ze zagen slijm zitten en volgens kan ik nog ongesteld worden.

Ze hebben mijn hcg waarde geprikt en dat was 6,5 volgens hun niet zwanger. Maar ze zeiden wel dat als ik over een week nog niet ongesteld ben dat ik dan weer een test moest doen. Want t kan zijn dat ik wel zwanger ben en dat mijn hcg waarde nog niet goed zichtbaar is, vandaar dat vage streepje.Ze zeggen als het nog maar 2 weken is ofzo dat je het dan niet kunt zien in het bloed of de echo.

Wel heb ik sinds gisteren nog meer pijn rechts bij mijn eierstokken steken enzo.Maar ze hebben gisteren best wel verveeld met zon echo en zon eendebek dat het mischien geiriteeerd is ofzo. Ze hebben wel gezegd dat ik terug mag komen als het te pijnlijk is maar omdat ze nu hebben gezegd dat t vocht van de eisprong kan zijn en zo op het ook geen ernsitige dingen zagen heb ik zoiets van misch toch een innesteling en heb ik daar misch gewoon wat meer pijn aan.

Conclussie ik weet dus nog niks en moet gewoon afwachten.

Heeft iemand hier ervaring mee?groetjes ik_81
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 22.08.2008 11:57  
  gekeken want ze zeiden het kon ook buitenbaarmoederlijk zijn. MIjn eierstokken waren moeilijk te vinden omdat mijn darmen ervoor lagen. En ze zagen veel vocht zitten. En ze zagen slijm zitten en volgens kan ik nog ongesteld worden.
Ze hebben mijn hcg waarde geprikt en dat was 6,5 volgens hun niet zwanger. Maar ze zeiden wel dat als ik over een week nog niet ongesteld ben dat ik dan weer een test moest doen. Want t kan zijn dat ik wel zwanger ben en dat mijn hcg waarde nog niet goed zichtbaar is, vandaar dat vage streepje.Ze zeggen als het nog maar 2 weken is ofzo dat je het dan niet kunt zien in het bloed of de echo.

Wel heb ik sinds gisteren nog meer pijn rechts bij mijn eierstokken steken enzo.Maar ze hebben gisteren best wel verveeld met zon echo en zon eendebek dat het mischien geiriteeerd is ofzo. Ze hebben wel gezegd dat ik terug mag komen als het te pijnlijk is maar omdat ze nu hebben gezegd dat t vocht van de eisprong kan zijn en zo op het ook geen ernsitige dingen zagen heb ik zoiets van misch toch een innesteling en heb ik daar misch gewoon wat meer pijn aan.

Conclussie ik weet dus nog niks en moet gewoon afwachten.

Heeft iemand hier ervaring mee?groetjes ik_81
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 22.08.2008 11:58  
  Wel heb ik sinds gisteren nog meer pijn rechts bij mijn eierstokken steken enzo.Maar ze hebben gisteren best wel verveeld met zon echo en zon eendebek dat het mischien geiriteeerd is ofzo. Ze hebben wel gezegd dat ik terug mag komen als het te pijnlijk is maar omdat ze nu hebben gezegd dat t vocht van de eisprong kan zijn en zo op het ook geen ernsitige dingen zagen heb ik zoiets van misch toch een innesteling en heb ik daar misch gewoon wat meer pijn aan.  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 22.08.2008 11:59  
  Conclussie ik weet dus nog niks en moet gewoon afwachten.

Heeft iemand hier ervaring mee?groetjes ik_81
 
 
Rapporteer commentaar
angel 24.08.2008 02:14  
  ik had mijn 18nde ovulatie moeten krijgen en op mijn 20ste en 21ste voelde ik me al heel misselijk en een keertje overgegeven, en nu 5 dgn na mijn ovulatie heb ik ook nog verschrikkelijk veel pijn in mijn onderbuik die uitstraalt naar mijn rug. Is het mogelijk dat ik al zwanger ben?  
 
Rapporteer commentaar
Sje 25.08.2008 20:47  
  Oke, hier komt een beetje een vaag en lang verhaal, maar ik weet even niet wat ik er mee moet, het gaat hierom:

ongeveer 1,5 mnd geleden was ik 1 pil vergeten in mn laatste week, maar ben toch doorgegaan in 2e strip omdat ik die maand liever niet ongesteld wilde worden.
Maar daarop werd ik dus wel ongeveer 14 dagen ongesteld!!
Op dag 14 kreeg ik een antibioticakuur voorgeschreven door de tandarts,
welke ook weer invloed zou hebben op de pil.
Maar even een weekje niet meer gebloed, sex gehad met een condoom om.
En daarna verloor ik af en toe wat bruine afscheiding/bloedachtig.
eerst om de dag ofzo, af en toe niet.
Op de dag dat ik het niet had hebben mijn man en ik seks gehad, ik dacht dat het alweer zonder condoom kon, maar las later in de bijsluiter dat het nog te vroeg was.
een paar dagen later kreeg ik weer van die afscheiding en ook wat vers bloed. en sindsdien bleef het elke dag een beetje, niet als ongesteldheid, het is meer bruine afscheiding lijkt wel.
Omdat het maar bleef doorgaan ben ik een week eerder met de pil gestopt in de hoop \'normaal\' ongesteld te worden zodat het daarna over is.
Maar, de ongesteldheid komt niet door.. het blijft bij dat bruine en steeds maar beetjes.

Wel ben ik sinds een tijdje extreem moe, heb ik steeds rommelige buik/ zachte buikpijn, opgezwolle volle borsten en ik heb standaart een halve graad verhoging, terwijl ik juist altijd onder de 37 zat...

Ik ben bang dat ik dus misschien zwanger kan zijn...
Iemand hier een idee van?
En ik wil wel testen, maar aangezien ik mn cyclus \'verplaatst\' heb, zou ik niet weten wanneer ik dat precies zou kunnen doen.

Ik hoop dat iemand mij advies kan geven!!
 
 
Rapporteer commentaar
Sje 25.08.2008 20:49  
  het is meer bruine afscheiding lijkt wel.
Omdat het maar bleef doorgaan ben ik een week eerder met de pil gestopt in de hoop \'normaal\' ongesteld te worden zodat het daarna over is.
Maar, de ongesteldheid komt niet door.. het blijft bij dat bruine en steeds maar beetjes.

Wel ben ik sinds een tijdje extreem moe, heb ik steeds rommelige buik/ zachte buikpijn, opgezwolle volle borsten en ik heb standaart een halve graad verhoging, terwijl ik juist altijd onder de 37 zat...

Ik ben bang dat ik dus misschien zwanger kan zijn...
Iemand hier een idee van?
En ik wil wel testen, maar aangezien ik mn cyclus \'verplaatst\' heb, zou ik niet weten wanneer ik dat precies zou kunnen doen.

Ik hoop dat iemand mij advies kan geven!!
 
 
Rapporteer commentaar
Sje 25.08.2008 21:17  
  Ik verlies soms ook kleine beetjes vers bloed.. dat heb ik ook nog nooit gehad,
dus vind het wel een beetje vreemd/ eng..
 
 
Rapporteer commentaar
bloempje 26.08.2008 14:11  
  hallo allemaal ik heb een vraag ik ben vorige maand een week overtijd geweest en nu deze maand was ik weer een week overtijd maar ben tog ongesteld geworden ik snap het allemaal niet meer want mijn menstruatie komt eigenlijk altijd gwoon op dezelfde datum dus zou het kunnen dat ik zwanger ben?  
 
Rapporteer commentaar
saweetysammiej 27.08.2008 14:59  
  Heey..
Ik heb in me stopweek dus sex gehad met me vriend en was ik ook 4 dagen overtijd.
nu heb ik iedere keer als we gemeenschap hebben pijn in me buik en ben ik misselijk.
Wat is de betekenis hiervan?
Ik vind het best wel eng, weten julli meer raad?
 
 
Rapporteer commentaar
ik 27.08.2008 16:21  
  hey, de melkgroei komt pas nadat de baby is geboren .. tot dan is het alleen bloed wat in je borst zit ..  
 
Rapporteer commentaar
ik 27.08.2008 16:24  
  Hallo. Ik ben 3 weken geleden begonnen met de pil. Eergister (maandag) heb ik mn laatste pil gehad. Gisteravond heb ik onbeschermt sex gehad met mijn vriend. Kan ik nou zwanger zijn aangezien ik gister geen pil heb geslikt omdat de strip leeg was?  
 
Rapporteer commentaar
27.08.2008 19:59  
  als de strip leeg is heb je hem toch volledig gebruikt?
dus kans op zwangerschap is dan minimaal (lees: zwanger zal je niet zijn)
Ik neem aan dat je in je stopweek zit en
ook in de dagen voor ongesteld word ben je beschermd door de pil.
 
 
Rapporteer commentaar
ik 28.08.2008 01:48  
  okee, dankjewel!  
 
Rapporteer commentaar
anoniem. 01.09.2008 00:10  
  Ik heb vandaag sex gehad met men vriendin.Ongeveer 15 minuten na de sex ging ze naar de wc.. daar kwam ondermeer bloed en sperma uit.. maar warom bloed? ze is niet ongesteld of wat dan ook... help ff plz :$  
 
Rapporteer commentaar
Bowine 24.05.2015 10:30  
  Nee, dan heeft ze gewoon voor het eerst gesext en dat schuurde dan een beetje is niks ernsitg gewoon normaal  
 
Rapporteer commentaar
01.09.2008 00:51  
  ze was geen maagd meer?
Ik weet dat er zoiets bestaat als contactbloeding..

zou je aanraden wanneer het vaker gebeurt toch even langs de huisarts te gaan.
 
 
Rapporteer commentaar
marianne 02.09.2008 13:07  
  Hallo,

Sinds nov. 2007 ben ik gestopt met de pil. Ik heb nu lange en onregelmatig cyclus. Laatste menstruatiedag was op 27 juli. In de derde of vierde week had ik 2 dagen oud soort waterverf bloedingverlies. Ik heb 10 dage na bloeding voor de tweede keer test gedaan, maar het was helaas negatief. Maar ben nog steeds niet ongesteld. Ik heb soms lichte steken en af en toe krampen. Maar het kan anders zijn natuurlijk. Wat zou dat zijn?

Alvast bedankt voor de antwoord!
 
 
Rapporteer commentaar
marianne 02.09.2008 13:12  
  Hallo,

Ik ben sinds nov.2007 gestopt met de pil. Ik heb nu nog steeds lange en onregelmatig cyclus. Mijn laatste menstruatiedag was 27 juli 2008. Bij de derde of vierde week had ik 2 dagen oud bloedverlies gehad. Na 10 dagen heb ik voor de tweede keer getest, maar het bleek helaas negatief. En nu ben ik nog steeds niet ongesteld. Wat zou dat zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
mary 07.09.2008 19:35  
  Hoi Marianne,,
Ik herken je verhaal bij mij is het precies het zelfde ben ook onregelmatig ongi na stoppen met de pil nu ben ik sinds 26juni niet meer ongesteld geweest, ben ook bezig zwanger te worden. testen negatief.
Bij de gyneacoloog bleek dat ik een zogenaamde pco syndroom had, en dat er vocht zat in mijn eierstokken.
heb nu sinds gisteren heldere slijm waarbij je draadjes kan trekken, wat wijst op vruchtbaarheid. nu weet ik niet of ik een eisprong heb gehad of het schijn is? ben helemaal door de war
 
 
Rapporteer commentaar
Ik 08.09.2008 15:22  
  ik ben ongesteld geworde de eerste dag dat het oer was heb ik de zelfde avond geslachtsgemeenschap gehad..
maar zo slim geweest(not)
om de pil te vergete ik had hem woensdag 3 sept in moete nemen en heb drna ok nog 1 keer sex gehad eergister 6 sept om presies te zijn maar ik durf nou me pil niet meer te slikke omdat ik bang ben dat ik zwager ben vanwege dat het vruchtbaarst ben week na ja ongesteld heid en 2 weke der voor.. hoe kan ik dit zo snel mogelijk te weten komen
 
 
Rapporteer commentaar
kim 10.09.2008 10:49  
  Ik heb vorige maand antibiotica moeten nemen voor blaasontsteking. Nu ben ik wel ongesteld geworden, maar een dag later als normaal en ze waren veel vlugger gedaan. Ik heb de laatste dagen verschrikkelijke hoofdpijn, en heb regelmatig steken in mijn buik. Ik ben ook heel vermoeid, zou heel de dag kunnen slapen. Misselijk ben ik wel niet. Maar heb het gevoel dat er toch iets niet juist is? Kan iemand mij helpen?  
 
Rapporteer commentaar
elmootje 10.09.2008 18:31  
  hoi allemaal.
mijn vriend en ik zijn nu bezig om zwanger te worden. maar ik heb een vraagje: ik heb al een week of wat langer last van mijn borsten,ook ben ik duizelig en misselijk en soms ook steken in mijn buik en een rommelig gevoel. ook heb ik het idee dat ik wat warmer ben,ik heb ook een rare smaak in mijn mond elke x.
weet iemand of dat met een zwangerschap te maken zou hebben? weet wel dat je zere borsten kunt hebben met ovulatie,maar zolang? wil misschien mat care test gaan doen? 8 dagen voor verwachte menstruatie. iemand ervaring mee?
groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
mariska 10.09.2008 18:48  
  ik ben nu al 2jaar aan de pil. Ik ben nu al 1 week misselijk en buikpijn en hoofdpijn. De laaste keer dat ik ongesteld was , was het minder dan anders.
kan ik zwanger
 
 
Rapporteer commentaar
isha 10.09.2008 23:59  
  hallo ik ben 5 dagen over me tijd lijk dat onegsteld krijg maar nee maar juni en july en aug de tets gedaan negatief en sep heb niet onegsteld gekregen dat is raar en vandaag de tets gedaan is negatief. en wil de dokter die gaat zeker me ouders vertellen hun famlie enz kan me helpen wat doen hoe weten zwanger ben  
 
Rapporteer commentaar
mariska 13.09.2008 13:44  
  hallo mensen ik gebruik de prikpil vanaf maart.sinds een week heb ik inene last van duizeligheid vaak en misselijk van bepaalde geurtjes hoofdpijn kleine steekjes onder me buik me tepels jeuken.ik wete niet of ik zwanger ben.heeft iemand het meegemaakt??weet me geen raad ermee.liefs mariska  
 
Rapporteer commentaar
sanne 13.09.2008 21:26  
  hallo,
ik ben een vrouw van 19 jaar en heb last van bultjes in me nek en daardoor ook hoofdpijn (denk ik zelf) ik ben ook misselijk en heb nergens zin in of trek in, als ik iets echt moet moet ik mezelf echt heel erg dwingen. ik ben ook in korte tijd 5kl aangekomen en ben ook af en toe misselijk en als het kan lig ik op me bed te slape.
meeste mensen vragen zich af of ik zwanger ben en ikzelf ook maar sommige zegen ook dat het pfeifer kan zijn, ik wil het echt heel graag weten. ik hoop dat u me kunt helpe.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 17.09.2008 14:28  
  Ik ben al 3x op rij maar een heel klein beetje of zelfs maar 1 a 2 dagen ongesteld. Voorheen was ik dat echt veel en ook gewoon de volle 5 dagen. Ik ben ook best wel moe de laatste 2 a 3 dagen. Ook heb ik regelmatig maagzuur. Is dit een teken van een eventuele zwangerschap of kan ik hier niet aan denken?  
 
Rapporteer commentaar
nienke 18.09.2008 16:33  
  Hallo,
ik was net begonnen ( na de stopweek) met de nieuwe strip..daarvan heb ik de 1e 2 pillen genomen..Die daarop volgende 5 dagen ben ik de pil vergeten..En van die 5 dagen dat ik de pil vergeten ben heb ik de 1e en 2e dag wel sex gehad zonder condoom..dus onveilig. Wat kan ik nu het beste doen? Verder gaan met de pil of? En is er kans op zwangerschap?
 
 
Rapporteer commentaar
manni 24.09.2008 12:02  
  hallo,
ik weet nou niet of ik wel of niet zwanger ben want slik geen pil niks maar een maand terug deed ik het nog veilig soms tussen door onveilig en dan toch was hij in mij klaargekomen maar als ik dan daarna moest plassen kwam er wel een beetje mee uit.wil dat zeggen dat ik dan toch niet zwanger ben of kan zijn ookal kwam er met het plassen een beetje mee uit?of ben ikhet dan als nog wel?ik weet het ff niet meer want ik heb ook een paar testen gedaan en die zeiden steeds nee.hoe kan dat ik slik geen pil me vriend komt toch in me klaar en de testen wijzen uit dat ik niet zwanger ben:S kan iemand mij helpen!?:(
 
 
Rapporteer commentaar
monique 25.09.2008 14:32  
  hallo

bij mij zusje slaat ook geen test aan kan alleen met bloeedprikken en binnen waardst echo dit kan je vragen aan de huis dokter evt
 
 
Rapporteer commentaar
onzekermeisje 25.09.2008 19:54  
  ik gebruik al jaren de pil, maar vrij wel zonder condoom. Nu ben ik vorige week ongesteld geweest en afgelopen weekend toen t net over was en ik alweer op de 4 dagen de pil ingenomen had weer sex gehad. Nu sinds twee dagen heel erg buikpijn en steeds last van opkomend zuur. Ook heb ik last van wat slijmerig bloed. Kan ik nu zwanger zijn of zal dit een nasleep nog van mijn menstruatie zijn? Of is er wellicht een wondje in mijn vagina door ruwe sex? Ik hoop dat iemand mij kan helpen, maak me best zorgen!  
 
Rapporteer commentaar
Bowine 24.05.2015 10:35  
  Ruwe sex, daar kan inderdaad bloed vandaan komen en, als ik het goed heb heb je teveel gedachte's erachter je moet niet teveel erover nadenken want daar word je juist misselijk van, zorg dat je vanaf nu wel goed de pil neemt en dat je dat vervolgends elke dag blijft doen, zou jij mij ook kunnen helpen met een vraag want ik heb gisteren om 1 uur m'n vriend afgreokkn en hij heeft mij 9 uur in de ochtend gevinger kan ik dan zwanger zijn
 
 
Rapporteer commentaar
25.09.2008 20:57  
  hallo dames ik heb julie verhaal gelezen en ik zie bij elk vraag ongesteldheid bij het zwangerschap. als je ongesteld bent geworden is er geen sprake van zwangerschap, veel mensen denken tijdens zwangerschap ben ik ongesteld geworden nou dat is het niet het is een doorbraakbloeding dat op menstruatie lijkt.  
 
Rapporteer commentaar
25.09.2008 20:59  
  ben je onzeker dan mag je het apotheek bellen het kan ook anoniem je hoef geen gegevens op te geven je vraag stellen en hun weten er meer over zo heb ik het ook gedaan  
 
Rapporteer commentaar
25.09.2008 21:02  
  hallo die gevoel heb ik ook en waarschijnlijk is er toch kan op zwangerschap en bel liefst het huisarts die kan je er meer over vertellen en helpen nou veel sucses  
 
Rapporteer commentaar
 
Stel een vraag of geef een reactie op dit artikel
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op