Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.

Plaats hieronder jouw reactie

shana  
  hallo iedereen,
ik ben namelijk al 6dagen overtijd metme regels.
vandaag zware misselijk kan niets van eten binnehouden of ruiken of kom al misselijk. ik ben een grote koffie drinker ik kom al misselijk als ik koffie ruik.
al testen gedaan helaas altijd nagatief.. gistern ook een echo laten nemen daar was niets op te zien jammer genoeg.
wat zou dit kunnen zijn zou er kans kunnen zijn dat ik zwanger ben?
 
 
{report}
Tandor  
  Voor een echo was het toch nog wat vroeg.
Er had beter een bloedtest gedaan kunnen worden. Als je menstruatie verder uitblijft vraag de huisarts dan om een bloedtest.

Met 6 dagen overtijd is het wel nog wat te vroeg om dergelijke zwangerschapsverschijnselen te hebben. Dus denk dqt de misselijkheid ergens anders vandaan komt
 
 
{report}
shana  
  + alles was in orde op de echo's van men buik er is gekeken naar alles in mijn buik er was niets te zien wat er zou kunnen miszijn.  
 
{report}
shana  
  ik moest namelijk van de dokter een echo laten nemen hij wilde geen bloedtest afnemen. ik heb echt een rara dokter maar 6dagen overtijd en negatief testen is dat wel normaal?
 
 
{report}
Tandor  
  Heel goed mogelijk dat er op een echo nog niets is te zien. Ik vraag me dan ook af of de echo ivm zwangerschap is gemaakt.
Het zou kunnen dat je hcg hormoon nog te laag is voor de dhz testen. Wacht even tot na het weekend en doe dan een nieuwe test. Als eze dan negatief is en je menstruatie bkijft verder uit vraag dan om een bloedtest.
 
 
{report}
Onbekend  
  Ik gebruik de pil en hou me gewoon aan mijn regels maar ik heb altijd seks met mijn vriend zonder condoom dus laat hadden we seks en is hij dus beetje in mijn klaar gekomen maar hij haalde het snel der uit want zelf had hij het niet door ik ben nu ben dat ik zwanger ben of ja word of kan het geen kwaad ?  
 
{report}
Assie  
  Hi,
Inmiddels 2 miskramen achter de rug en probeer nu weer zwanger te worden. 12 aug was mijn eerste menstruatie dag en 16 de laatste... Ik ben al 3 dagen erg misselijk en een opgezette buik.. kan ik nu al zwanger zijn?
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is niet erg waarschijnlijk. Je hebt nu pas je eisprong  
 
{report}
Tandor  
  De pil is toch juist bedoeld om niet zwanger te raken door onbeschermde seks.
Als je de pil goed gebruikt en er geen bent vergeten, hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.
 
 
{report}
Laantje  
  Ik ben een vrouw van 30 jaar. heb nu 3 jaar de mirena spiraal. Nooit geen menstruatie meer gehad.maar ben nu de laatste weken erg misselijk, moe ,pijnlijke tepels,voller borsten, geen eetlust, buikpijn en me buik word dikker opgezetter. Ontlasting komt onverteerd eruit. Veel plassen.Zwangerschaps test is negatief. Ben sinds een hlf jaar lactose intolerant. En at al slechter.moet mezelf dwingen om at te eten. Heb nu ook een paar maanden last van opvliegers zweet aanvallen.Wat kan ik doen?  
 
{report}
Tandor  
  Ik zou je in ieder geval willen aanraden om met de klachten naar de huisarts te gaan. Laat controleer of de spiraal nog goed zit. Er zijn om klachten bij die bij de lactose intolerantie passen.  
 
{report}
karin99  
  Hallo,

Mijn menstruatie komt nog wel regelmatig en had deze maand op 21/08 ongeveer moeten beginnen. Gisteren 17/08 was ik bij mijn vriendje en heeft hij mij gevingerd. Ik zat ook naakt op hem maar hij had zijn onderbroek wel aan en is toen niet klaargekomen, misschien was er wel voorvocht, we hebben geen seks gehad. Eerder die dag voelde ik me een beetje misselijk maar dat ging over, en een paar uur later na dat met mijn vriendje had ik rode afscheiding dus ging ik ervan uit dat mijn regels een week vroeger begonnen waren wat de misselijkheid ook verklaart.
Maar sinds gisterenavond zijn ze al veel lichter en vandaag 18/08 krijg ik al helemaal niets meer.

Moet ik mij zorgen maken? Ik ben nogal gestresst omdat ik normaal nooit een stopdag heb tijdens mijn menstruatie en zeker niet na maar een paar uur.
Ik ben 16 en ik neem de pil niet.
 
 
{report}
Tandor  
  Zwanger raken kun je zo natuurlijk niet.
Bovendien moet je menstruatie nog komen. Het bloeden kan van het vingeren komen.
Wacht nou gewoon eens rustig je menstruatie af
 
 
{report}
Ilicia  
  Ik heb de pil en heb hem helemaal afgemaakt ik zat in de stopweek van 7 dagen en ben de 5/6 dag gestopt met bloeden is dat normaal? En ik heb heel veel last van buik aan de zijkanten en onder, maar kan dat ook spierpijn zijn want heb me buik getraint en veel gesport wat betekent dit?  
 
{report}
Tandor  
  Ja, de bloeding hoeft geen 7 dagen te duren.
Afhankelijk van omstandigheden kan dat variëren van 2 tot 7 dagen
 
 
{report}
karin99  
  Je kan toch ook zwanger worden zonder seks? Als er een ongelukje gebeurt bijvoorbeeld niet?

Het is ook niet de eerste keer dat hij me gevingerd heeft, en het bloed kwam pas 2-3 uur achteraf dus zou u die link wat kunnen uitleggen aub? Wil het gewoon begrijpen.
 
 
{report}
Tandor  
  En hoe dacht je dan zwanger te raken zonder seks, met onderbroek aan en zonder klaar te komen?
Dat is toch wel heel erg ver gezoch
Zo kun je dus niet zwanger raken.
Door het vingeren kan er een wond in je vagina zijn onstaan
 
 
{report}
Anoniem  
  Halloo
Mijn vriend heeft mij 5 dagen geleden gevingerd maar nu was ik bang dat hij daarvoor aan zijn penis heeft gezeten (ik ben heeel erg paranoïde) hij zij van niet, hij is niet klaar gekomen maar toch ben ik bang dat er wat voorvocht op zijn vingers en hij me is weze vingeren. Dit was een dag of 3/4 dagen nadat ik ongesteld was. Is de kans dan groot ? Ik heb nu toch pijn aan mijn eierstokken en let ik er op of ik misselijk ben of niet en soms heb ik dat. Een vriendin van mij zegt dat ik dat heb omdat ik me er te erg om zorgen maak en heel erg stress.... wilt iemand mij please helpen.
Ik ben ook onregelmatig ongesteld.
 
 
{report}
Tandor  
  Zo raak je toch niet zwanger. Om zwanger te raken moet er sperma in je via terecht komen.  
 
{report}
Anoniem  
  Maar je kan toch door voorvocht zwanger worden....
Een vriendin van mij zei dat sperma best diep moet, maar van voorvocht kan je toch zwanger worden....
 
 
{report}
Tandor  
  In voorvocht zitten in principe geen levende spermacellen.
Zo raak je echt niet zwanger hoor...
 
 
{report}
Anoniem  
  Weet u dat zeker?? ....  
 
{report}
Tandor  
  Van dat wat je hier beschreven hebt, raak je niet zwanger.  
 
{report}
Chn  
  Ik heb eigenlijk wel de vraag of je zwanger kunt raken als je een mirena hebt ik heb al een tijdje pijnlijke borste en pijn in denonder rug en buik ook heb ik bloeding gehad hoe kan dat zwanger ?  
 
{report}
Tandor  
  Een zwangerschap is toch niet erg waarschijnlijk.
Als de klachten aanhouden ga dan naar de huisarts
 
 
{report}
ashleyke  
  ik zit met een klein vraagje normaal gezien ben ik altijd op tijd met men regels dus altijd op dag 28 nu ben ik al 4 dagen overtijd
maar heb wel steken in men onderbuik zoals ik normaal meestal heb als ik men regels heb zou ik zwanger kunnen zijn ? moest het zo zijn het is zeker welkom maar toch raar dat ik 4 dagen te laat ben oke is niet overdreven te laat en die steken weet ik het eigelijk allemaal niet meer
 
 
{report}
Tandor  
  Je zou een zwangerschapstest kunnen doen om erachter te komen of je zwanger bent ja of nee.
Gezien je klachten, zou het ook kunnen zijn dat je menstruatie wat later komt.
 
 
{report}
anoniem  
  WAUW

Zoveel meiden die zichzelf "volwassen en slim genoeg vinden" om onveilig het bed in te duiken met gasten, maar achteraf toch via een forum advies vragen aan een of andere Tandor.

No offense hoor, maar die meiden kennen jou niet persoonlijk en jij hen niet.
Hoe komen al die meiden erbij dat jij met een een of andere kristallen bol hen wel kan vertellen wie er vandaag wel en wie er vandaag niet zwanger is geschopt?!
For godsake.

Er zitten zelfs meisjes tussen die allang met hun vriendje zijn begonnen met klussen
 
 
{report}
jannie  
  Ik ben in de 3 de week een pil vergeten. Heb de strip afgemaakt en werd in de stopweek ongesteld. Vrijdag begon ik weer aan me nieuwe strip te slikken. Die dag heb ik sex gehad met condoom. Kan ik nu zwanger zijn? Omdat ik in week 3 de pil ben vergeten.  
 
{report}
Sabrina  
  Ik heb de pil doorgeslikt. 2 strips alleen nu heb k tijdens het slikken last van bruine afscheiding, het lijkt op bloed in mijn afscheiding. Ik heb geen condoom gebruikt tijdens de seks, maar wel gewoon goed de pil geslikt. Ben k nu zwanger?  
 
{report}
Tandor  
  Bruine afscheiding is in de regel oud bloed dat nog in de baarmoeder zat en er nu uitkomt. Het zou en voorbode van een doorbraakbloeding kunnen zijn.  
 
{report}
Tandor  
  Dat is niet erg waarschijnlijk omdat je de menstruatie hebt gehad
Daarnaast heb je een condoom gebruikt
 
 
{report}
Tandor  
  Je hebt toch een condoom gebruikt?  
 
{report}
jannie  
  Ja dat zoiezo. Hij was ook gekomen in de condoo. Want die zat vol. Maar dan kan ik dus niet zwanger zijn?
 
 
{report}
Tandor  
  Daar is die condoom toch voor bedoeld?  
 
{report}
jannie  
  Ja maar omdat ik een pil ben vergeten in week 3? Dus dat is geen probleem nu dan? Ja gelukkig wel een condoom gebruikt  
 
{report}
Tandor  
  Omdat je ongesteld bent geweest is dat geen probleem maar dat had ik al geschreven  
 
{report}
jannie  
  Ja maar, dat was voor ik het hadden gedaan. Vrijdag deed ik het en toen begon ik de eerste pil te slikken van de nieuwe strip ? Dus wat nu  
 
{report}
Tandor  
  Je hebt toch een condoom gebruikt?
Waar maak je je nu druk over?
 
 
{report}
lisa  
  Alsjeblieft reageer iemand snel!

Ik ben 1 pil vergeten van de strip rond de 3 de week.zaterdag had ik de laatste ingenomen. En die week erop vrijdag in de stopweek had ik sex.dus die dag erna begon ik weer met slikken van een nieuwe strip. Dus ben er 1 vergeten en 6 dagen daarna heb ik sex gehad in de stopweek. Met condoom. Daarna ben ik gwn opnieuw begonnen op de juiste tijd aan de nieuwe strip.
Kan ik nu zwanger zijn? Omdat ik een pil ben vergeten? Maar heb dus wel verder afgeslikt die strip. Laat echt zo snel.mogelijk iets weten. Ik ben in paniek

Xxxx een hopeloos meisje
 
 
{report}
Tandor  
  De volgende keer de bijsluiter lezen!
Als je een pul vergeet in de derde week moet je ofwel meteen een stopweek inlassen of ZONDER stopweek doorgaan met de volgende strip.
Dat je denkt zwanger te kunnen zijn als je een condoom hebt gebruikt is wel een beetje vreemd.
 
 
{report}
lisa  
  Ik ben dan altijd gelijk in de stress. Van misschien ben ik wel zwanger. Maar dat lijkt me inderdaad ook raar in mijn situatie. Met pil en condoom. Goed dat ik nog een condoom erbij gebruikt heb!!! Voor de volgende keer zal ik idd opletten en de bijsluiter teruglezen. Maar ik ben altijd in paniek en na als mensen hierop reageren ben ik gerust gesteld want zwanger zijn kan niet toch.me strip loopt nu bija af dus binnenkort weer stopweek. Bedankt voor je snelle reactie liefs.  
 
{report}
Xxx  
  Hoi! Ik heb een vraagje.. Ik heb altijd super erge pijn als ik ongesteld ben, heel veel bloed ook, toen ik aan de pil was was het al zo erg, en ben nu 10 a 11 maanden gestopt, altijd erge last gehad. Nu heb ik 1,5 maand geleden 1x een pil genomen, maar toch besloten te blijven stoppen met de pil. (Ik had wat twijfels, vandaar één pil) ik ben nu 1 a 2 weken heel erg misselijk, opgeblazen gevoel, zichtbaar grotere borsten, heel veel plassen, en helaas vandaag ongesteld geworden, alleen het is bruin, heel weinig, heb totaal geen klachten, normaal voel ik het ook de dag van te voren al aankomen, nu kwam het plots, en normaal is het gelijk heavy, nu had ik 4 uur een tampon in en die was nog niet eens voor de helft bruin. Kan ik toch zwanger zijn? Vind het zo apart..  
 
{report}
Tandor  
  Niemand kan je zo vertellen of je zwanger bent.. daar zul je dan toch een test voor moeten doen.  
 
{report}
Xxx  
  Update, heb nu helemaal 0,0 bloed oid aan de tampon. Dit zou dag 35 36 of 37 van m'n cyclus zijn, normaal tussen de 28 en de 32 ongesteld. Misschien iets duidelijker zo?  
 
{report}
Tandor  
  Zoals gezegd: Niemand kan je zo vertellen of je zwanger bent  
 
{report}
Xxx  
  Ik wacht wel even af of dat het doorzet of niet.. Ik vind het zo apart, mijn vriend heeft al een kindje, ik ben zelf 18, elke maand die teleurstelling! Normaal zo veel pijn, bloed, en nu dit.. Snap er niks van!  
 
{report}
J82  
  17 juni werd ik ongesteld. het is de laatste maanden vrij regelmatig. 37 38 39. In juli kreeg ik wat eerder een bloeding. Ongeveer 9/10 dagen na mijn mogelijke eisprong.
De bloeding duurde 2 en een halve dag. Nu voel ik me redelijk. heb het idee dat mijn lichaam me voor de gek houdt. Maar ik kan ook zwanger zijn, maar ik durf niet te testen om dat eerdere testen in de afgelopen maanden ook negatief waren. Ben nu morgens beetje misselijk, vage steken in de onderbuik. vage druk op mijn borsten. en heb last van beetje witte afscheiding. Kan ik zwanger zijn?
 
 
{report}
Tandor  
  Die vraag kan niemand zo beantwoorden...je zult toch een test moeten als daar achter wilt komen  
 
{report}
charmaine  
  goeiemiddag
ik ben nu een week overtijd. ben helemaal niet ongesteld geworden en heb ook een zwangschapstest gedaan maar die is negatief
heb wel veel buikpijn en moe en stemmingwisselingen.
en hardenbuik en gevoelige borsten

groejes charmaine
 
 
{report}
Tandor  
  Zijn je menstruaties normaal wel altijd precies op tijd?

Als ze verder uitblijft ga dan naar de huisarts
 
 
{report}
Tamara  
  Kan iemand mij zo snel mogelijk helpen aub! Ik ben gewoon aan de pil wn moet nog zeker week of 2 tot me stopwerk er is. Nou was ik aan t werk en voelde een lichte pijn in me rug en buik wat ik wel eens voel tijdens mijn menstruatie. Maar nu dat ik naar de wc ben geweest zag ik op mijn inlegkruisje beetje roze zalm kleurig wat er uit is gekomen, maar tt leek niet op dezelfde kleur als wat k krijg met de menstruatie (licht roze) en ook wat ik heel raar vond is dat t niet echt waterig was maar soort van alsof tt dunne klei was. Kan dit gewoon tussen tijds bloeding zijn met ander soort kleurtje of zwanger? Want daar ben ik namelijk niet klaar voor. Aub zsm een reactie  
 
{report}
Tandor  
  Dat zal toch een tussentijdse bloeding zijn  
 
{report}
À.  
  Nou na alles een beetje gelezen te hebben kom ik met mijn vraag.
Ik heb nu wekelijks wel seks met mijn vriend. Dit doe ik met een condoom en zonder dat ik aan de pil zit , elke maand ben ik toch wel bang dat er iets kan mis gaan en dat ik toch nog zwanger kan raken. Ik ben wel altijd ongesteld geworden.
Maar deze maand voelt het wel anders.. Dus ben ik banger dan normaal, ik heb veel kramp in m'n buik en ben de laatste tijd wat misselijk. Ik kijk wel altijd op de condoom is gescheurd of wattan ook maar zou het wel kunnen? Ik maak mezelf eigenlijk steeds banger..

Alvast bedankt!
 
 
{report}
Tandor  
  Ja, je maakt jezelf vooral steeds onnodig banger. Zo moet de lol er toch gauw vanaf zijn...Misschien toch maar eens over de pil nadenken?  
 
{report}
Fr  
  Hayy,

Nou zit ik met iets, het zit so dat ik 22 juni me menstruatie had en 2 weken daarna weer werd alleen dit keer heel wat en iets korter dan normaal. Ik heb altijd al menstruatie klachten gehad zoals buikpijn misselijk. Maar dit keer is het gebleven na de laatste memstruatie,alleen wordt k sneller misselijk en heb oo hoofdpijn en buikpijn wel iets minder maar heb t alsnog wel erg. Ook slaap k al een aantal dagen niet goed..
Het is nu ongeveer de 7e dag na me rare laatse menstruatie, moet ik wachte voor een test?
 
 
{report}
Tandor  
  Niet erg waarschijnlijk dat je zwanger bent. Misschien goed om eens met de klachten naar de huisarts te gaan.
 
 
{report}
Pocha  
  Mijn menstruatie was op 21 juni jl. 5 Juli hebben mijn verloofde gemeenschap gehad. Ik ben nu 5 dagen overtijd.

Vanochtend heb ik getest. De test gaf onmiddellijk 2 overduidelijke roze streepjes aan. Heb ik er goed aan gedaan om 5 dagen later te testen? En wanneer zou ik de volgende test kunnen doen om zeker te weten dat ik echt zwanger ben? Of mogen we nu al een gat in de lucht springen en de huisarts bellen?

Sorry voor de overvloed aan vragen, maar ik wilde niet te vroeg en niet te laat testen.

Alvast bedankt.
 
 
{report}
Tandor  
  Je hebt in ieder geval niet te vroeg getest.
Bel morgenvroeg met de huisarts. Ik denk dat ik jullie kan feliciteren...
 
 
{report}
Pocha  
  Ik ben ZWANGER!!! Afgelopen maandag de huisarts gebeld voor een zwangerschapstest. Gisteren langs de huisarts geweest, aldaar mijn urine opgevangen in een potje, en een kwartier later het goede nieuws vernomen! :D  
 
{report}
Saf  
  Hey wat leuk! Gefeliciteerd!!  
 
{report}
Pocha  
  Hartstikke bedankt! :D

Ben jij ook zwanger? Of bezig zwanger te raken?
 
 
{report}
Tandor  
  Gefeliciteerd dus !!  
 
{report}
Pocha  
  Dank u wel! :D  
 
{report}
Anoniem  
  Dag, 30 mei ben ik met mijn vriend een beetje lopen spelen tot het erin schoot. Ik ben toen 17 juni ongesteld geworden.(denk ik) het was gewoon heel rood en vloeiend. 3x maand verband verwisseld. Op dag 1. 2x op dag 2 en toen werd het minder ( ik ben altijd 3 dagen ongesteld.) Nu wacht ik op mijn ongesteldheid die verwacht ik op 17e maar vandaag is het 12 en heb ik bruin rood bloed ik ben heel erg banf en ik weet niet wat ik moet doen wat betekent dit? Dat mijn menstruatie eraan komt of ben ik zwanger? In afwachting van u antwoord. Ik hoop dat u zo spoedig mogelijk kan reageren ik ben echt in paniek.  
 
{report}
Tandor  
  Of je zwanger zou kunnen zijn kan niemand je natuurlijk vertellen. Daar zou je dan een test voor moeten doen.
Het zou natuurlijk kunnen dat je menstruatie iets eerder komt
 
 
{report}
Sihh  
  Goedemiddag,

Ik heb een lastig vraagje. Mijn vriend en ik zijn al een tijdje bezig met zwanger worden. Nu ben ik 5 dagen overtijd (maar heb ik een hele onregelmatige cyclus). Mijn buik is wat opgezet, mn borsten zijn ongelovelijk gevoelig, gespannen en heb een heleboel aders op mn borsten die normaliter niet zo zichtbaar worden/zijn. Ik heb sinds een week geleden de hele dag last van hoofdpijn, zo af en toe heb ik wat krampjes in mijn buik.. Maar ik durf niet te testen omdat ik bang ben een negatieve test in mijn handen te krijgen. Nadat mijn vriend en ik vannacht "gemeenschap" hebben gehad en ik vanochtend naar het toilet ging merkte ik op dat ik wat licht roze bloedverlies had maar dit alleen bij het vegen.. Wat zou dit kunnen betekenen? Help! Ben een beetje radeloos aan het worden.

Groetjes,
Sihh
 
 
{report}
Tandor  
  "Maar ik durf niet te testen omdat ik bang ben een negatieve test in mijn handen te krijgen" dat slaat natuurlijk in principe nergens op....je zult toch een keer moeten testen of je nou wel of niet zwanger bent. Je moet niet bang zijn voor een negatieve test. Het wil zeggen dat het nog niet is gelukt en voor de rest niks

het roze bloedverlies kan het begin van de menstruatie aangeven of het gevolg van een contactbloeding zijn.
 
 
{report}
Anoniem  
  Goeiemiddag,

Ik heb een dringende vraag.
Mijn vriendin neemt de Yasminelle pil.
Vannaf hoeveel dagen is deze beschermend tegen zwangerschappen? Ze heeft haar 1ste pilletje van de 1ste strip genomen op de eerste dag van haar menstruatie. Nu is ze bezig aan de 2de strip, ze heeft altijd alles correct ingenomen. Nadat de 1ste strip volledig ingenomen was en haar stop week bezig was hebben we zonder Condoom seks gehad. Nu hebben we wel bang omdat ze onlangs misselijk was, nu heeft ze een beetje hoofdpijn en af en toe buikpijn, moeten we ons zorgen maken of zijn we gewoon paranoïde?
Groetjes
 
 
{report}
Tandor  
  De pil was na de eerste week van de eerste strip al betrouwbaar..
Hoofdpijn en buikpijn zijn toch algemene klachten en hebben met zwanger zijn niets te maken. Misschien heeft ze die klachten wel van de stress....
 
 
{report}
Rika  
  hallo even een vraagje.

ik ben 5 dagen voor mijn normale ongesteldheids dagen te vroeg ongesteld geworden. Wat heel erg ongewoon is. ik ben nooit later of vroeger dan maar 1 dag! nu had ik de eerste dag echt maar een vlekje bruin bloed, de 2de dag was dat meer en dat was bruin met rood de derde dag ook en gisteren was het weg alleen nog maar een beetje bruinig en 1 vlekje bloed. Vandaag heb ik heel veel last van afscheiding en een beetje licht roze bij het afvegen. dit was de dag dat ik ongesteld had moeten worden. ik ben het normaal 7 dagen lang en heb nu maar 2 dagen echt gebloed. Dat dat is dus niet normaal en ik weet even niet goed wat ik er van moet denken! Heeft iemand dit mee gemaakt? Alsvast bedankt voor jullie reacties!
 
 
{report}
Rika  
  ow ja en mijn rechter tepel is donkerder maar ook groter geworden echt opvallend! Ook jeuken ze een beetje!  
 
{report}
Rika  
  had er nog even bij moeten zeggen dat ik riri ben van de vorige keer, en ik heb echt geen menstruatie gevoel gehad dus dat alles in totaal is heel raar!  
 
{report}
Rika  
  ik heb vandaag pas voor het eerst weer eetlust. En dat had ik tot gisteren de dag dat ik ongesteld had moeten worden dus niet.  
 
{report}
Rika  
  wat ik nu verlies is meer licht roze en waterig dat roze is af en toe maar verlies wel echt veeel witte afscheiding soms zit daar licht bruin door heen.  
 
{report}
Tandor  
  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen... je zou een test kunnen doen...  
 
{report}
Berrt  
  Beste , ik en mijn vriendin hebben gisteren (Vrijdag Avond ) seks gehad maar zonder condoom en ben niet in haar klaargekomen , sinds donderdag is zei gestart met antibiotica (Peni-Oral , zei is vrijdagochtend om 9 uur gestopt met de pil omdat haar stripje op is en moet ze maandag/dinsdag haar regels krijgen , is de kans er dat zei zwanger is? Wij willen eigenlijk nog geen kleintje.

MVG
 
 
{report}
Tandor  
  Nee hoor. als ze de pil de laatste 7 dagen goed heeft ingenomen en er geen is vergeten, is ze ook gedurende de stopweek gewoon beschermd. De antibiotica heeft daar verder geen invloed op  
 
{report}
Rika  
  oke een test moet ik sowieso doen. Maar denk je dat dit een teken van zwanherschap kan zijn? Wil er alleen graag even een mening over horen.  
 
{report}
Tandor  
  Zwangerschapssymptomen kun je nog helemaal niet hebben. Het zou misschien een innestelingsbloeding kunnen zijn...maar je zult een test moeten doen om daar achter te komen.  
 
{report}
Rika  
  ik zeg ook niet dat het al echte zwangerschao verschijnselen zijn. Maar voel wel degelijk dat er iets veranderd in mijn lichaam. ik heb een test gedaan deze geef negatief aan. Maar deed het niet de ochten urine. Dus ik doe het over een paar dagen nog een ik hoorde namelijk van heel veel mensen dat de eerste dag vaak niet positief is, dus probeer het later nog of misschien vraag ik wel een echo kan ook nog want als dat het niet is moet het iets anders zijn. want dit is te ongewoon.  
 
{report}
Anoniem  
  Hoe is het nu afgelopen?  
 
{report}
Anoniempjeh  
  Hallo allemaal,

Ik heb even behoefte aan advies.
Februari j.l. had ik een positieve zwangerschapstest en daarna negatieve testen. Ik heb naar de HA gegaan en uit bloedonderzoek bleek niet zwanger.

Nu ben ik 1,5 week overtijd. Vorige week woensdag had ik een positieve uitslag, daarna weer negatief en weer negatief de volgende ochtend (steeds de ochtend urine gepakt). Wat is nu wijsheid. Ik ben weer 3 dagen verder sinds de laatste test, nog steeds overigens niet ongesteld (kan ook spanning zijn?). Ik vind het moeilijk om bij terugkerend negatief toch weer aan te kloppen bij de HA. Wat is handig om nu te doen? Wil het toch wel graag zeker weten... En vind het bijzonder dat ik dit nu al 2 keer meemaak... Kan daar een reden voor zijn?
Is er toch nog kans dat ik zwanger ben?
 
 
{report}
Tandor  
  Ik zou in ieder geval wel even naar de huisarts gaan voor een bloedtest. Overleg het met de huisarts  
 
{report}
Anoniempjeh  
  Dankjewel, dan toch maar even contact opnemen voor de zekerheid.  
 
{report}
Marion  
  Hoi,

Ik wilde vragen wat ik moet doen? Ik heb een cyclus van 20/21 dagen en ben nu 4 dagen overtijd en heb 2 testen gedaan beide negatief .. Ik heb wel sex met mijn man en kan zwanger zijn .. Maar goed dan zou ik toch positieve testen moeten hebben? Heb wel last van vlagen misselijkheid en extreme trek in zoetigheid en eten... wat is wijsheid???
 
 
{report}
Tandor  
  Met 4 dagen overtijd kun je nog geen zwangerschapssymptomen hebben.
Het zou kunnen, dat je HCG hormoon nog te laag is voor de DHZ test. Doe op het einde van de week een nieuwe test. Als deze ook nog negatief is ga dan naar de huisarts voor een bloedtest
 
 
{report}
Pocha  
  Goedendag,

Op 24 mei 2016 was mijn laatste menstruatie. Mijn verloofde en ik hebben op 2 juni seks gehad. Wij willen graag een kindje.

Op 5 juni gaf mijn Clearblue ovulatietest met hormoonindicator een vaste smiley aan dat mijn eisprong er aan zat te komen. Deze vaste smiley bleef tot 7 juni staan. Verder hebben wij na 2 juni geen seks met elkaar gehad.

Sinds 10 juni heb ik constant lichte afscheiding (waarvan op 10 juni 1x hevig). Ik moet dagelijks een inlegkruisje gebruiken.

Mijn menstruatiecyclus varieert van 25 tot 30 dagen. Dus nog 4 dagen wachten voor mijn menstruatie. Zo niet, ben ik overtijd.

Ik heb helemaal geen zwangerschapssymptomen. Heb me maar slechts 3x een paar minuutjes misselijk gevoeld, moet soms om het uur plassen, en heb nu vollere borsten gekregen. Alleen vind ik die afscheiding vreemd na mijn eisprong. Dat heb ik anders nooit. De afscheiding begint bij mij pas 1 week voor mijn menstruatie te komen.

Zou ik misschien zwanger kunnen zijn?
 
 
{report}
Tandor  
  Ik denk dat die kans erg klein is.
Sperma leeft gemiddeld 2-3 dagen in het lichaam van de vrouw.
Als je zwanger had willen worden, had vanaf 5 juni tot 7 juni toch seks moeten hebben
 
 
{report}
Onbekend  
  Hallo,

Ik was 11 dagen overtijd. Heb 4 keer positief getest. Ben daarna ongesteld geworden. Ben nog nooit overtijd geweest en heb ook nog nooit positief getest. Kan het zijn dat ik nu een miskraam gehad heb? Heb verder totaal geen krampen gehad. Menstruatie bloed was zoals altijd helder rood bloed. Ik heb voorheen vaak moeten overgeven en merk dat ik in een zeer emotionele bui zit. Ben de hele dag boos en gestrest zonder reden. Ben 3 dagen ongesteld geweest i.p.v. 6 dagen. Ik wil morgen een zwangerschapstest doen, alleen weet ik niet of het betrouwbaar is gelijk na mijn menstruatie?

Wacht uw antwoord af,

Bedankt
 
 
{report}
Tandor  
  De menstruatie doet verder niets aan de betrouwbaarheid van de test af.  
 
{report}
Riri  
  hallo ik heb 8 dagen geleden seks gehad met mijn vriend onbeschermt. Nu moet ik pas over 5 dagen ongesteld worden en ik ben nooit langer dan 1 dag eerder of 1 dag later ongesteld. ik verlies nu bloed het is niet veel maar als ik afveeg dan zit het er aan en soms als ik plas dus ook daarin. ik heb heel erg rommelende darmen steekjes aan de linkerkant van me onderbuik en ook in het midden. Geen ongesteldheids gevoel geen rug pijn en ook niet in boven benen. nu ben ik al ongesteld geworden elke maand vanaf dat ik dus 9 jaar ben. En dit heb ik nog niet mee gemaakt. alleen gevoelige borsten en heb het idee dat aan de rechterborst mijn tepel donkerder is geworden ook er om heen. ik had hele dag last van krampen en toen verloor ik ineens bloed daarvoor heb ik 8 dagen lang ook witte afscheiding gehad en dat is echt veel geweest. waterig ook. zou het kunnen dat ik zwanger ben? het bloed kleur lijkt bruinig  
 
{report}
riri  
  ow ja vergeten ik heb ook geen eetlust en als ik eet ben ik echt kotsmisselijk!  
 
{report}
Tandor  
  Het is nog veel te vroeg voor zwangerschapsverschijnselen... Maar als je onbeschermde seks hebt gehad kun je natuurlijk wel zwanger worden. Wacht je menstruatie maar eens even af. Als die uitblijft kun je een test doen.
De bruine afscheiding is in de regel oud bloed dat nog van de vorige menstruatie is.
 
 
{report}
riri  
  ow dat is dan wel vreemd want heb dat toch nog nooit gehad oud bloed ofzo. die van de vorige maand is. ik kan me vergissen in die 8 dagen het kunnen er ook 9 zijn geweest. maar goed ik hoorde dat die bloed verlies dus innestelingsbloed zou kunnen betekenen.  
 
{report}
riri  
  ik heb namelijk echt steken in mijn onderbuik die sterker worden  
 
{report}
Tandor  
  Dat je het nooit eerder hebt gehad kan best. Een innestelingsbloeding is doorgaans helder rood bloed..
Je zult het in ieder geval nog even moeten afwachten
 
 
{report}
riri  
  mijn verwarring hierbij komt door dat er zo veel vrouwen zijn die vertellen dat ze last hadden van dat kleur bloed waaronder mijn moeder. maar ik las ook ergens dat iemand 3 dagen kan bloeden en dan toch zwanger zijn klopt dat?  
 
{report}
Tandor  
  Er doen veel verhalen de ronde ......

Je zult het toch even moeten afwachten
 
 
{report}
E  
  Goedenavond! Ik lees hier behoorlijk wat aparte vragen en veronderstellingen... Kheb respect hoe u netjes en geduldig deze vragen beantwoord!! Ze slaan soms echt nergens op!! Doe gewoon n test na 14 dagen ofzo zou ik zeggen  
 
{report}

1000 Resterende tekens


 

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA