Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de Glossary Link menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, Glossary Link misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, Glossary Link hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.


ano 21.04.2015 20:31  
  Hoi,
Ik ben op 7 maart voor het laatst ongesteld geweest, op 18 maart heb ik onveilige seks gehad. Nu had ik op 4 april dus weer ongesteld moeten worden maar dit is niet gebeurd, ik heb wel een onregelmatige cyclus dus ik ben wel eens vaker te laat maar door de seks ben ik een beetje onzeker.
Ik ben nu nog steeds niet ongesteld en heb pijnlijke borsten en een lichte vorm van menstruatie buikpijn. Ik heb ook elke keer het gevoel dat ik ongesteld word maar wanneer ik dan naar de wc ga is er niks aan de hand. Nog helemaal geen bloedverlies of iets gehad dus pijn in de borsten is eigenlijk het enige symptoom dat ik heb.
Is de kans dat ik zwanger ben groot? Ik vind het een beetje eng om een zwangerschapste st te doen, vandaar deze vraag.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.04.2015 21:53  
  Je hebt dus wel in de vruchtbare periode seks gehad. Onmogelijk is het dus niet. Ik zou toch maar een zwangerschapste st doen voor de zekerheid.  
 
Rapporteer commentaar
ano 21.04.2015 22:26  
  Hoi,
Oke bedankt voor het antwoord!
Zojuist zag ik bij het afwegen een klein beetje bloed dus ik hoop dat ik dan toch ongesteld aan het worden ben. Als dit gebeurd is het dan slim om na de menstruatie toch een test te doen voor de zekerheid? Of is dit niet nodig?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.04.2015 22:30  
  Als je menstruatie doorzet is dat niet nodig.  
 
Rapporteer commentaar
anoniem. 20.04.2015 09:00  
  Hallo,
Ik heb gisteren een fout gemaakt en weet dus niet precies wat er is gebeurd.
Ik was dus met een jongen en we zouden seks krijgen dus alles was al bezig enzo maar het lukte niet want ik lag niet goed ofzo, zijn piemel is er dus niet helemaal in gegaan of misschien wel niet eens, het was wel veilig enzo maar ik slik niet de pil maar toen het ging gebeuren wou ik niet meer dus heb hem afgewezen, de volgende dag word ik misselijk wakker maar wat houd dit in ?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.04.2015 10:12  
  Tja, of je bent misselijk van de spanning, of je hebt ervoor iets verkeerds gegeten of je krijgt misschien ene griep.....wie zal het zeggen.
van de seks zelf kan het niet zijn in ieder geval
 
 
Rapporteer commentaar
laura 18.04.2015 15:30  
  hallo

ik heb een vraag, sinds januari is mijn menstruatie veranderd. ik werd eerst 5 dagen ongesteld en dan altijd gewoon veel bloedverlies. sinds januari bloed ik echt heel weinig en dan maar voor 2 dagen. ik ben naar de huisarts geweest die maand en zij had gezegd dat het waarschijnlijk kwam doordat ik veel aan het sporten was en ik mijn eetpatroon had veranderd. Nou is het al april en ik ben elke maand toch rond de zelfde datum ongesteld geworden maar wel 2 dagen bloedverlies en weer heel weinig, het is helemaal niet veranderd. Ik begon eind februari veel last te krijgen van hoofdpijn,duize ligheid, steken in mijn rug en onderrug, af en toe gevoelige borsten, steken in mijn borsten en steken in mijn onderbuik. toen dacht ik dat ik zwanger was en heb ik wel 6 zwangerschapste sten afgenomen allemaal negatief, ik besloot het daarbij te laten. nou in april heb ik nog steeds last van hoofdpijn,vermo eidheid,kort ademig,steken in zowel rug en buik,heel erg emotioneel, ik ben ten einde raad
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 18.04.2015 19:33  
  Hoe oud ben je Laura?
Ben je de laatste tijd veel afgevallen?
Sport je nog steeds zo veel?
Ben je misschien een (ander) contraceptiemid del gaan gebruiken?
Gebruik je andere medicijnen of voedingssupplem enten?
Hoeveel drink je gemiddeld per dag en wat drink je?
 
 
Rapporteer commentaar
laura 19.04.2015 16:38  
  Ik ben 20,

Ik ben de afgelopen jaren veel
afgevallen, laatste tijd sport ik niet meer ik voel me ook niet lekker. Ik heb nooit medicijnen gebruikt.. Ik heb voor een maand afslank pillen gebruikt maar daar ben ik inmiddels al mee gestopt. Ik drink veel water per dag 1 a 2 liter daarnaast drink ik soms sap. Ik voel me nog steeds niet lekker en mijn menstruatie begint weg te blijven, ik heb nog steeds veel rugpijn, hoofdpijn, steken in mijn borsten en in mijn buik. Ook krijg ik spierpijn zonder dat ik heb gesport. Vandaag begon ineens over te geven, al mijn lunch en ontbijt kwam naar buiten. Ik weet niet wat er aan de hand is?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.04.2015 18:34  
  Hoe groot ben je en wat weeg je?
Hoeveel kilo ben je in totaal kwijt geraakt?
Waarom heb je afslankpillen gebruikt?
Heb je eetstoornis?
 
 
Rapporteer commentaar
laura 19.04.2015 19:20  
  Ik ben 165
Ik ben van 110 kilo naar 75kilo gegaan, ik heb geen eetstornis ik eet gewoon gezond en 3X per dag. Ik begon aan afslankpillen omdat ik nog een beetje wou afvallen ik had het voor 3 weken ingenomen en daarna mee gestopt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.04.2015 21:34  
  Dat heb je dan toch knap gedaan. Alleen 3 x eten per dag is eigenlijk te weinig. dat zou 6 x moeten zijn. Dan niet veel natuurlijk. Maar wel 6 x eist eten. Dat houdt je spijsvertering aan de gang. Dan gaat afvallen ook wat makkelijker.

Ik denk dat je er toch goed aan doet om met de menstruatie klachten naar de huisarts te gaan om bloedonderzoek te laten doen
 
 
Rapporteer commentaar
Savielle 16.04.2015 00:58  
  hallo,

Ik ben een jaar geleden gestopt met het slikken van de pil en het heeft 3 maanden geduurd tot mijn periodes weer normaal verliepen. Sindsdien steeds regelmatig ongesteld geworden. Nu had ik afgelopen maandag ongesteld moeten worden, maar dat bleef uit. Nu verlies ik vandaag wat bruin bloed (sorry voor de omschrijving, weet dat t smerig klinkt) maar ik vloei niet. En bij het afvegen zit er soms ook wat slijm bij. Het is niet zoals ik gewend ben. Kan ik zwanger zijn en is dit dan een pseudo-menstruatie?
Ik had me al bedacht dat als het morgen minder wordt, of weg blijft, ik een test ga doen. We hebben absoluut een kinderwens, maar ik wil niet te veel hopen, juist om teleurstelling te voorkomen.

Hebben jullie hier ervaring mee?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.04.2015 10:05  
  Dat is moeilijk te zeggen. Het zo ook de opstart van de menstruatie kunnen zijn die dan iets later op gang komt. Maar alleen een test kan je daar duidelijkheid over geven. Ik zou dus inderdaad even een test doen.  
 
Rapporteer commentaar
ik 13.04.2015 21:32  
  Hoi,
23 maart ben ik voor het laatst ongesteld geworden tot 30 maart, ben gestopt met de pil omdat we een kinderwens hebben, hebben om de dag seks gehad en heb een hele week onwijze krampen in mijn buik gehad, opeens was de kramp weg maar heb nu last van een opgeblazen gevoel en soms wat misselijk met vlagen de hele dag Door.
Wanneer zou ik het beste een test kunnen doen? Vind het erg spannend allemaal.

Alvast bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.04.2015 22:03  
  Een zwangerschapste st kun je doen vanaf de eerste dag van de nieuw te verwachten ongesteldheid.  
 
Rapporteer commentaar
sim 09.04.2015 23:10  
  Hall Ik zit ongeveer twee maanden Aan de pil geen enkel vergeten maar nu heb ik onveilig seks gehad op de 11de dag, hij i niet in me gekomen. Hoe groot is de kans dat ik zwanger kan zijn?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.04.2015 23:32  
  De kans is eigenlijk nihil. Je slikt immers de pil. Als je dat goed doet er er geen vergeet is er niks aan de hand. Met de 11de dag heeft dat niets te maken.  
 
Rapporteer commentaar
D 05.04.2015 14:08  
  Hallo,

Ik heb een vraagje. Het is namelijk zo dat ik 11 maart aan mijn nieuwe strip ben begonnen en ik 12 maart onveilige seks heb gehad. Ik heb op de dag dat ik onveilige seks had gewoon mijn pil genomen. Afgelopen woensdag, 1 april, begon mijn stopweek. Ik word altijd op zaterdag ongesteld, maar dat is dus niet gebeurd. Ik heb wel een beetje buikpijn gehad, maar twijfel of dat te maken heeft met mijn ongesteldheid. Mijn vraag is nu; is er kans dat ik zwanger ben of kan mijn ongesteldheid ook een keertje later beginnen?

Liefs,
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.04.2015 17:54  
  Je menstruatie kan best wel een iets later beginnen. Dat is geen probleem en ook niet vreemd. Gewoon even afwachten.  
 
Rapporteer commentaar
sorscha 01.04.2015 13:33  
  Hoi mijn vraag is eerste dag na mijn menstruatie was 23 febuari heb 14 maart bruin bloed afveeg en ben nu een week over tijd ben wrl misselijk en mijn borsten zijn wat zachter en de ene is nu iets groter dan de andere heb eergisteren test gedaan en die was negatief en 2 dagen ervoor ook kan het lang duren voordat je een positieve test hebt? Kinder wens is er wel  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 01.04.2015 22:23  
  Het zou kunnen dat je HCG gehalte nog te laag is voor een DHZ test.
Je zou naar de huisarts kunnen gaan voor een bloedtest
 
 
Rapporteer commentaar
sorscha 01.04.2015 21:06  
  Ook goed om te weten ik ben niet aan de pil geweest heb 2 kinderen en ben 31 jaar oud  
 
Rapporteer commentaar
sorscha 01.04.2015 20:57  
  A.u.b. antwoord geven met de berekeningen die ik had klopt alles alleen de testen niet en het waren er twee verschillende een clear blue en van de action berekeningen zou ik 5w en 2d zijn  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 02.04.2015 00:17  
  Je schreef eerder dat de testen negatief waren.
Hoe kom je nou dan op 5 weken en 2 dagen als je een negatieve test had?
 
 
Rapporteer commentaar
sorscha 02.04.2015 08:30  
  Dank je voor je hulp ik zou nu wel een afspraak maken om een bloed test te doen en sinds 23 febuari is he 5w en nu 3d geleden met geen menstruatie sorry voor mijn nederlands daar ik vindhet wel raar als het hcg hormoon dan nog te laag kan zijn trouwens echt goede website leuke info en zo  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 02.04.2015 17:39  
  Graag gedaan. Het is geen Taal site hoor.....
Dart horen we graag. Laat even iets weten als je bij je huisarts bent geweest.
 
 
Rapporteer commentaar
sorscha 03.04.2015 09:41  
  Heb wel gebeld en ze zei nog even een paar dagen wachten en opnieuw een test doen :s als ik nog vermoedens heb dan weer contact op nemen  
 
Rapporteer commentaar
sorscha 05.04.2015 20:53  
  Nog steeds negatief en no geen menstruatie 2 weken over tijd morgen ik hoop dat dit helpt met onderzoeken in de toekomst bel dinsdag weer met huisarts
 
 
Rapporteer commentaar
t 31.03.2015 23:07  
  Hallo even een vraag,

Ik ben sinds 25 feb. Gestopt met de pil en 1 maart ongesteld geworden.
nu heb ik onveilig seks gehad met mijn vriend om zwanger te raken nu heb ik sinds zondag 29 maart stijve en gevoelige tepels en met vlagen misselijk. Ik heb vandaag een test gedaan maar negatief..ik had ook al ongi moeten worden maar blijft ook uit. Iemand tips?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 01.04.2015 00:15  
  Na het stoppen van de pil is het nier vreemd dat je menstruaties de eerste maanden nog onregelmatig zijn. ik zou gewoon even rustig afwachten of je menstruatie niet toch nog gaat komen.
Voor zwangerschapsve rschijnselen is het sowieso nog veel te vroeg
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 30.03.2015 15:57  
  Hoi,

De 20ste van de maand heb ik de laatste pil van mijn pilstrip ingenomen en die avond heb ik zonder condoom seks gehad. Ik was niet zeker en heb die dag erna de map ingenomen. Die dinsdag heb ik een griep opgelopen en werd ik woensdag ongesteld. Mijn menstruatie was wel anders dan anders.. En het zit me gewoon niet lekker. Ik ben nu nogsteeds een beetje grieperig. Maar ook ben ik bang dat het zwangerschapsve rschijnselen zijn.. Zoals misselijk opgeblazen buik en moe zijn. Ergens weet ik ook wel dat het praktisch onmogelijk kan zijn dat ik zwanger ben omdat ik de pil en de map heb geslikt, maar ik ben toch heel onzeker over dit alles. Kan iemand mij raad geven?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 30.03.2015 19:53  
  De vraag was ook al gesteld en beantwoord in de forumdiscussie.
Ik kan er dit nog aan toevoegen:
Binnen 1 of 1,5 week na de seks kun je geen zwangerschapsve rschijselen hebben. Daar is het veel te vroeg voor.
 
 
Rapporteer commentaar
Sam!* 29.03.2015 20:06  
  Hoi hoi, ben moeder van 1 zoontje van bijna 4. Ik heb twee jaar de mirena spiraal gehad de arts heeft hem 11 maart er uit gehaald ik was paar uur daarna direct ( ongi ) of wat het ook is en dat duurde precies 10 dagen dus tot vorige week vrijdag/zaterdag het was de 1ne dag erger als de andere dag. We hebben die vrijdag ook gemeenschap gehad daar voor ook al en daarna ook;) maar nu gisteren onwijze buikkramp gehad en met afvegen wc papiertje had ik rood/bruin/roze slijm op m'n papiertje zitten. Daarvoor heel klein beetje rozig . Daarna niks meer wat kan dit zijn? Innesteling? Of ben ik aan het onspiralen ? Was bij de eerste ook snel zwanger geraakt na de pil.
Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 29.03.2015 22:59  
  Het kan door het "ontspiralen" komen maar een zwangerschap is niet uit te sluiten. Alleen een zwangerschapste st kan daar uitsluitsel over geven. Alleen is het daar nu nog te vroeg voor. Daar moet je dan toch nog 1,5 tot 2 weken mee wachten. Tenzij er in de tussentijd natuurlijk een menstruatie optreedt.  
 
Rapporteer commentaar
cocolino 28.03.2015 19:17  
 
Goede avond ,
heb een vraagje : op 18 maart hebben ik en mijn vriend onvelig sex gehad.Was niet in mijn ovulatie tijd ( maar dit is niet altijd echt betrouwbaar bij mij)gisteren moest ik ongesteld worden, en is normaal altijd op tijd of soms te vroeg , maar nooit later,heb een gevoel van blaasontseking te hebben, maar heb ik niet ,ook een paar dagen geleden gevoel van ongesteld worden gehad , maar dit komt nu af en toe of helemaal niet.Ook rozig (creme)afscheid ing gehad een paar dagen terug, nu normale (vrij veel afscheiding)en de laatste 2 dagen heel erg moe en nergens zin in hebben, en gevoel hebbeb van een gezwollen buik.Gisteren een zwangerschap test gedaan maar negatief, vandaag het gevoel in de buik van ongesteld worden verdwenen komt soms in vlagen terug maar houdt niet lang aan en veel minder pijnlijk als (denk dat dit idd ook te vroeg was ) en ook niet met het eerste urine getest.Wanneer zou ik kunnen testen om zeker te zijn van een betrouwbare uitslag?vriendelijk bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 28.03.2015 21:26  
  Het kan natuurlijk zijn dat je menstruatie toch iets later komt dan verwacht. Dat kan een keer gebeuren. Maar voor de zekerheid zou ik dan na het weekend toch nog even een nieuwe test doen maar dan wel met ochtendurine  
 
Rapporteer commentaar
Bond 27.03.2015 01:41  
  Beste mensen,

Ik heb rond de ovulatie 19maart onveilig seks gehad met mijn partner hij is niet in mij klaar gekomen.

En sinds een paar dagen vanaf 23 maart heb ik last van bruine bloed verlies als ik dit Google kom ik van alles tegen van innestelingsblo ed.

Wat kan ik nu het beste doen om uit te sluiten dat ik zwanger ben.

Alvast bedankt.
 
 
Rapporteer commentaar
cocolino 28.03.2015 19:13  
  Goede avond ,
heb een vraagje : op 18 maart hebben ik en mijn vriend onvelig sex gehad.Was niet in mijn ovulatie tijd ( maar dit is niet altijd echt betrouwbaar bij mij)gisteren moest ik ongesteld worden, en is normaal altijd op tijd of soms te vroeg , maar nooit later,heb een gevoel van blaasontseking te hebben, maar heb ik niet ,ook een paar dagen geleden gevoel van ongesteld worden gehad , maar dit komt nu af en toe of helemaal niet.Ook rozig (creme)afscheid ing gehad een paar dagen terug, nu normale (vrij veel afscheiding)en de laatste 2 dagen heel erg moe en nergens zin in hebben, en gevoel hebbeb van een gezwollen buik.Gisteren een zwangerschap test gedaan maar negatief, vandaag het gevoel in de buik van ongesteld worden verdwenen komt soms in vlagen terug maar houdt niet lang aan en veel minder pijnlijk als (denk dat dit idd ook te vroeg was ) en ook niet met het eerste urine getest.Wanneer zou ik kunnen testen om zeker te zijn van een betrouwbare uitslag ??

Vriendelijk bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.03.2015 10:32  
  Na 4 dagen krijg je geen innestelingsblo eding. Dat is veel te vroeg.
Bruine afscheiding is in de regel oud bloed dat nog in je baarmoeder zat er dan uitkomt. Het zou wel van de ovulatie kunnen zijn of nog van de vorige menstruatie.
Als je komende menstruatie uitblijft, kun je een zwangerschapste st doen.
 
 
Rapporteer commentaar
kp81 23.03.2015 08:09  
  Hallo.. ik heb 9 dagen geleden onveilige sex gehad ( hij is niet in me klaargekomen) normaal doen we het altijd veilig dus was een beetje domme fout van ons..ik ben al moeder dus ken de symptomen wel en voelde het toen ook al vroeg. Maar voel nu ook veel maar vind het wel erg vroeg om iets te voelen. Ben smorgens beetje misselijk heb honger gevoel ook en ik heb nooit honger smorgens.. raar gevoel onderbuik. Gevoelige tepels veel plassen.. ik heb normaal ook als ik ongesteld moet worden gevoelige borsten maar mijn menstruatie moet volgende week eigenlijk beginnen en heb normaal 2 dagen ervoor gevoelige borsten dus vind dit wel vreemd. Kan het gewoon toch mijn menstruatie zijn of kan ik zwanger zijn?? Ik heb geen vaste relatie alleen af en toe sex met een vriend.. als ik een vaste relatie had geen probleem zou me nergens druk om maken maar in deze situatie maak ik mezelf gek..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 23.03.2015 12:43  
  In 9 dagen tijd kun je onmogelijk al zwangerschapsve rschijnselen hebben. Ik denk dus dat het toch menstruatieklac hten zijn. Weliswaar vroeger dan je gewend bent, maar dat kan natuurlijk wel een keer voor komen.  
 
Rapporteer commentaar
S. 16.03.2015 22:05  
  ik heb ong 7 á 8 maanden geleden seks gehad, daarna ben ik gewoon ongesteld geworden, tenminste zo ver je dat kan noemen. maar nu is mijn stopweek morgen voor bij maar ben niet ongesteld geworden. heb 1 dag last gehad van bruine uitscheiding.
Ik slik gewoon de pil, en sinds ik aan de pil zit word ik al heel weinig ongesteld. Is er een oorzaak waarom ik niet ongesteld word deze maand? kan het te maken hebben met me pil die ik slik?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 17.03.2015 00:02  
  Als je de pil slikt kan het wel eens gebeuren dat je menstruatie een later komt of zelfs uitblijft.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 16.03.2015 07:31  
  Hallo, op dag 6 van mijn cyclus heb ik seks gehad met condoom, echter is hij halverwege ong. 3 sec zonder condoom in mij geweest, niet klaargekomen en daarna weer condoom om gedaan. Dom, dom, maar ben erg bang dat ik zwanger ben...moet ik me zorgen maken?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2015 13:12  
  Ik denk dat de kans heel erg klein is.
je kunt er voor kiezen om binnen 72 uur en morning after pil te gebruiken
 
 
Rapporteer commentaar
J. 15.03.2015 22:25  
  Hallo,

Mijn laatste pil had ik dinsdag 10 maart ingenomen en ik werd vrijdag 13 maart 'ongesteld'. Dit is mijn tweede stopweek want ben pas begonnen met de pil. Alleen ik mijn vorige stopweek was ik ook echt tot de dag dat ik hem weer moest slikken ongesteld, alleen nu ben ik al klaar met bloeden en is het nog maar zondag terwijl ik woensdag pas weer moet slikken.
Is het normaal dat je soms korter bloed dan de stopweek lang is?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2015 01:56  
  Je bloeding hoeft zeker niet een hele week te duren.
Gemiddeld is dat 3-4 dagen.
 
 
Rapporteer commentaar
J. 16.03.2015 13:24  
  Sorry heb het misschien verkeerd verwoord. Maar is het normaal dat je bloedingen eerder stopt dan dat je weer moet slikken? Ik moet woensdag pas weer mijn pil slikken, dan ben ik precies 7 dagen gestopt volgens stopweek. Alleen dit keer ben ik maandag al klaar met de bloedingen van mijn stopweek.. Terwijl ik normaal gesproken nog bloed tijdens het opnieuw beginnen met de pil  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2015 13:54  
  Je hebt het goed verwoord.
het is vrij normaal dat je bloeding korter duurt dan de stoppen. Dus ja het is normaal dat bloeding eerder stopt dan dat je weer met de pil start
 
 
Rapporteer commentaar
Kim 15.03.2015 18:09  
  Hallo,

ik had een vraagje..
Kan je zwanger worden door dat ie er heel snel (niet helemaal) in is geweest. Ik ben maagd dus het is nog strak allemaal maar het ging er soort van BIJNA in. Ik ben zo bang.. We gebruikten geen condoom, er was nog niemand klaar gekomen, en ik slik ook de pil niet.

Help !

Groetjes Kim
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 15.03.2015 21:17  
  Zo snel raak je niet zwanger Kim.
Verstandig was het niet. De volgende keer een condoom gebruiken. Het kan namelijk ook zo maar misgaan.
 
 
Rapporteer commentaar
Leeni 11.03.2015 17:35  
  Hoi, in mijn stopweek van 13 tot 20 februari ben ik maar 1 dag heel licht ongesteld geworden. Ik heb in die stopweek twee keer onveilig gevreeën. Na de stopweek gestopt met de pil. Vorige week heb ik ontzettend veel witte afscheiding gehad, enorme rugpijn, zeer pijnlijke tepels en wederom weer onveilig gevreeën maar mijn vriend is niet klaar gekomen (nou weet ik dat voorvocht al tot bevruchting kan leiden). Ik heb twee weken geleden moeten overgeven (huisarts dacht aan het Norovirus). Nou werd ik vandaag ineens ongesteld, echt helder rood bloed. Als ik nu nog aan de pil was geweest had ik morgen de laatste moeten nemen en was ik aankomende maandag de 16e ongesteld moeten worden. Ook dan kan ik pas testen.. Maar zit te twijvelen aan alles dus kun je me advies geven?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.03.2015 17:54  
  Was het dan de bedoeling om zwanger te raken? Ik begrijp namelijk niet zo goed waarom je na de stopweek niet met de pil bent gestart als je onbeschermde seks hebt gehad. Je hebt er in ieder geval alles aan gedaan om zwanger te raken.

Je kunt volgende week zwangerschapste st doen.
De klachten die je hebt kunnen echter ook door het stoppen met de pil worden veroorzaakt.
 
 
Rapporteer commentaar
Leeni 11.03.2015 18:49  
  Ja er is wel een kinderwens! Dan ga ik vanaf aankomende maandag testen! Bedankt voor het advies.

Liefs
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 09.03.2015 14:58  
  Hoi ik heb sex gehad met me vriendin maar de comdoom is gescheurt maar ik weet nii of ik klaar ben gekomen en er was beetje waterige zooi gekomen maar weet niet wat dat was ik ben nu best bang dat me vriendin nu zwanger is help me please ze heeft wel buikpijn en 1x flauwgevallen wil graag anoniem blijven  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.03.2015 16:09  
  Als het geen 72 uur is geleden, kan je vriendin voor alle zekerheid een morning after pil gebruiken. Maar dan wel zo snel mogelijk.  
 
Rapporteer commentaar
Roos 13.03.2015 19:53  
  Ik heb maandag mijn laatste pil gepakt. Dan zou dinsdag mijn stopweek beginnen, alleen heb ik op dinsdag onbeschermde seks gehad. Woensdag heb ik de MAP genomen. Ik zou donderdag ongesteld moeten worden. Het is nu vrijdag en nog altijd niet ongesteld? Ben ik zwanger?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.03.2015 23:33  
  Als je de pil neemt en dat goed doet zonder er een over te slaan, ben je ook in de stopweek gewoon beschermt. Dan was de MAP dus overbodig.
De MAP kan je hormonen wat in de war schoppen. Rustig even afwachten en weer op tijd met de pil starten.
 
 
Rapporteer commentaar
L 05.03.2015 22:54  
  U heeft mijn verhaal overgeslagen. Ik heb hulp nodig.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.03.2015 23:11  
  Dat is vreemd. Ik kan me de vraag wel herinneren.Ik had ze ook beantwoord, maar ik zie mijn antwoord inderdaad niet terug. Of had je deze vraag ook in het forum gesteld?
Als je de pil vergeet in derde week zijn er 2 opties:
1. Je start meteen met een stopweek na de vergeten pil of
2. Je neemt de pil zonder stopweek gewoon door en maakt de strip gewoon af.
 
 
Rapporteer commentaar
L 05.03.2015 23:43  
  Dus als ik een van de stappen volg die u zegt ben ik gewoon safe en heb ik geen kans op zwangerschap?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.03.2015 00:15  
  Jij hebt de tweede stap gedaan. Je moet allen de strip afmaken.
Dan is er geen risico op zwangerschap
 
 
Rapporteer commentaar
sterre 05.03.2015 21:55  
  Hoi,

ik heb met carnaval bij mijn vriend geslapen en was toen net 3 dagen aan de pil. Seks hebben we niet echt gehad, maar zijn penis is wel in mijn vagina geweest. Hij ging misschien drie keer op en neer en er daarna weer uit. Ook was hij van te voren niet klaargekomen en erna ook niet. Nu is mijn vraag ; kanik alsnog zwanger zijn? Ook heb ik veel last van buikpijn, maar ik moet ook weer bijna ongesteld worden.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.03.2015 22:40  
  Als je met de pil bent gestart op de eerste dag van je menstruatie, is er niets aan de hand. Dan was je gewoon beschermd door de pil.  
 
Rapporteer commentaar
sterre 06.03.2015 17:01  
  Nou eigenlijk ben ik gewoon begonnen met de pil te slikken en heb niet gewacht tot de eerste dag van mijn menstruatie, dus is er helemaal geen kans dat ik zwanger ben?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.03.2015 17:09  
  Dan wordt het wel een ander verhaal.
Ik schreef: "Als je met de pil bent gestart op de eerste dag van je menstruatie, is er niets aan de hand. Dan was je gewoon beschermd door de pil"
maar dat heb je dus niet gedaan.
Als je niet op den eerste dag van je menstruatie met de pil begint, is de pil de eerste 14 dagen niet betrouwbaar. Dat staat ook in de bijsluiter en als het goed hebben ze je dat ook verteld bij de apotheek of de huisarts. Dan is er dus wel een risico op zwangerschap


 
 
Rapporteer commentaar
sterre 06.03.2015 23:47  
  Mijn stopweem begint nu. Als ik nu ongesteld wordt, ben ik dan niet zwanger? of kan er alsnog een kans zijn?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 07.03.2015 02:37  
  Ik raad je aan om een zwangerschapste st te doen.  
 
Rapporteer commentaar
L 05.03.2015 22:48  
  Dus ik ben gewoon safe? Want volgens mij is mijn reactie over geslagen.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 05.03.2015 18:42  
  Hoi ik ben een meisje van 15 jaar. Ben 3 maanden geleden gestopt met de pil, door wat problemen. De voorbije week ben ik onveilig gaan beginne vrijen met mijn vriend. Heb in het weekend last gehad van verschillende synthomen. Hevige buikpijn, steken in mijn onder rug en in mijn zei, ben veel moe, heb moeten overgeven (2/3 keer op 1dag) mijn borsten voelen anders aan, mijn buikje is wat ronder beginnen worden, heb humeur wisselingen,... Heb toen nog een zwangerschap test gedaan en het bleek negatief te zijn. Tog blijven de klachten komen. Heb Dinsdag ochtend wel wat bloedverlies gehad maar het stopt na een tijdje en dan komt het terug. Denk al een tijdje dat ik zwanger ben ;$ Hebben jullie wat raad ? Laat het me aub weten. Groetjes Anoniem  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.03.2015 21:43  
  "De voorbije week ben ik onveilig gaan beginne vrijen met mijn vriend. Heb in het weekend last gehad van verschillende synthomen."
In die korte tijd kun je dus onmogelijk al zwangerschapssy mptomen hebben. Ik denk dat je last hebt van menstruatieklac hten.

Als je op je 15de onveilige seks hebt, is dat natuurlijk wel vragen om problemen.
 
 
Rapporteer commentaar
L 04.03.2015 20:01  
  Ik ben in de 3e week 1 pil vergeten als volgt: ik neem mijn pil altijd om 11 uur savonds in, de volgende avond rond hetzelfde tijdstip toen ik op een dinsdag mn pil wou slikken zag ik dat ik mn pil van maandag was vergeten. Die maandag heb ik seks gehad met mijn vriend zonder condoom maar hij is niet in mij gekomen. Ik heb de pil alsnog ingenomen van maandag en die van mijn huidige dag. De volgende dagen heb ik het alleen met een condoom gedaan en ben aan een nieuwe strip begonnen en heb mijn stopweek dus hierbij uitgelast. Is een week de pil doorslikken voldoende of moet ik echt een volle maand de pil doorslikken? En is er een kans dat ik zwanger ben? Heb dringend hulp nodig!  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 27.02.2015 14:18  
  Goed nieuws!
Vanochtend opgestaan en daar waren de maandstonden
Heel blij natuurlijk maar meer pijn in de onderbuik dan anders en toch een beetje minder dan normaal.
Bedankt iedereen voor de goeie raad :)
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 26.02.2015 22:26  
  Oh, dat is nog leuker dan.. Kan ik wel een zwangerschapste stje doen terwijl ik dan terug gestart ben met de pil? Of zal dit geen correcte uitslag geven door de hormonen die in mijn pil aanwezig zijn? Wil namelijk toch een testne doen voor de zekerheid..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.02.2015 22:33  
  Je kunt dan gerust een zwangerschapste st doen.  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 26.02.2015 21:19  
  Nou hier ben ik terug.
Normaal moet ik morgen ongesteld worden maar heb dus nog altijd geen last van mijn 'normale' menstruatie symptomen.. Normaal voel ik altijd een dag voor mijn menstruatie een licht krampend gevoel in de onderbuik hier heb ik dus echt geen last van. Ik weet dat ik door de MAP te laat kan zijn met mijn menstruatie tot zo'n 5 dagen zelf. Hert probleem is dat ik maar maximum kan wachten tot mijn ongesteldheid tot zondag. Ik neem namelijk de gewone anticonceptiepi l en mijn stopweek mag dus namelijk niet langer zijn dan 7 dagen en ik ben de maandag van deze week gestopt dus.. Mijn vraag is nu of ik gewoon terug mag beginnen met mijn anticonceptiepi l als ik niet ongesteld zou geworden zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.02.2015 22:21  
  Het kan zelf zijn dat je menstruatie uitblijft.
Je moet gewoon weer op tijd met de pil starten.
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 18:32  
  Hallo,
Nou hier ben ik weer. Maandag moest ik dus de laatste pil innemen van mijn pilstrip maar nu heb ik al sinds maandagavond last van een bruine afscheiding? Het is redelijk veel maar niet overdreven. Weet iemand hoe dit kan? Is dit door het gebruik van de MAP? Help!!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 18:50  
  Heb je na het innemen van de MAP nog een bloeding gehad?  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 19:18  
  Beste,
Ja ik had de zaterdagmidag de MAP genomen omdat ik dus toch onzeker was. De ochtend erop heb ik een bloeding gehad maar tegen de middag had ik niets meer. Ik ben echt radeloos :( ik ben dus maandagavond gestopt en kreeg sindsdien die bruine afscheiding. Ik word normaal altijd pas ongesteld na 4 dagen van het stoppen van de pil. Dus ik snap niet van waar het komt :(
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 20:00  
  Dan is het toch allemaal niet zo vreemd. Bij de bloeding na de map is er nog wart bloed achtergebleven in de baarmoeder. Dat komt er nu uit. Het is dus mogelijk dat je menstruatie nu verder uitblijft. Maar dat is dan een gevolg van het gebruik van de map  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 21:22  
  Hallo,
Dus van die 1 malige bloeding van de MAP heb ik nu die lichte bruine afscheiding ? Ik heb dit wel niet heel de dag door maar op bepaalde momenten. Ik kan namelijk uren helemaal niets in mijn maandverbandje hebben. ( is nu al geleden sinds vanmiddag). Is het aangeraden om toch een zwangerschapste st te doen als mijn menstruatie uitblijft ?
PS ; sorry voor alle de vragen , maar ik heb echt nog nooit in zo'n situatie gezegen en het maakt me redelijk ongerust :(. Ik ben bang dat ik niet alles gedaan heb om een zwangerschap te kunnen voorkomen :(
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 21:45  
  Ja hoor. Dat kan heel goed. Als je menstruatie uitblijft kun je uiteraard een zwangerschapste st doen. Maar zoals ik al eerder schreef: de bloeding en de map zouden ervoor kunnen zorgen dat je menstruatie uitblijft of later komt.  
 
Rapporteer commentaar
anoniempje 22.02.2015 21:59  
  Hallo ik heb een vraagje
3 maand geleden hebben ik mijn regels niet gekregen maar de maand erop heb ik wel een klein beetje bloed verloren deze maand opnieuw maar een klein beetje maar nu komen er ook nog klachten bij zoals hoofdpijn misselijk opgezette buik moe enz ik ben ook 6 kilo bijgekomen op een week tijd ik ben 16 bijna 17 ben ik nou zwanger of niet wand ben een beetje bang eerlijk
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.02.2015 23:28  
  Of je zwanger zou kunnen zijn door onbeschermde seks weet je zelf natuurlijk het beste.Hoofdpijn, misselijk, opgezette buik en moe klinkt ook als griep klachten.
Ga even naar je huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
meisjeee 22.02.2015 13:16  
  Hallo,

Ik ben al ruim 1 jaar aan de pil en ben gisteren weer begonnen met ene ieuwe strip maar ik heb die dag meteen seks gehad met mijn vriend,
Nu werd ik vanmorgen wakker, nam gewoon mijn pil in en na een uur of 5/6 werd ik misselijk en heb ik over gegeven

Is er een kans dat ik zwange r ben?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.02.2015 14:56  
  Als je binnen drie uren na het nemen van de pil moet overgeven of last hebt van waterdunne diarree, dan kun je er van uitgaan dat de pil niet of niet goed werkt.  
 
Rapporteer commentaar
meisjee 22.02.2015 21:41  
  Ik moest na een uurtje of 6 overgeven maar dat was maar q keer en heb er voor de rest nergens last meer van ofzo  
 
Rapporteer commentaar
meisjeee 22.02.2015 13:17  
  Sorry voor de typfouten haha ik tril nogal  
 
Rapporteer commentaar
meisje 20.02.2015 14:56  
  Dag ik ben mijn pil 4x vergeten in week 1 en 2 we hebben wel onveilige seks gehad . Ik heb twee dagen bruine afscheiding gehad en nu roze vloedverlies ik moet over 3 dagen omgesteld worden. Ik heb wel gevoelige tepels en steekjes in mijn liezen en moet vaker plassen ben ik zwanger of heb een tussentijdse bloeding gehad? Ik heb namelijk al een dochtertje.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.02.2015 16:50  
  Als je de pil in week 1 bent vergeten is er wel een kans op zwangerschap.
Alleen een zwangerschapste st kan daar uitsluitsel over geven.
 
 
Rapporteer commentaar
Danielle 19.02.2015 22:03  
  Hallo, ik heb een vraag en heb echt advies nodig. Mijn vriend en ik willen graag een kleine. Maar tis nu al de tweede maand en nog niks. Nu ben ik net ongesteld geworden maar is het heel anders dan normaal. Ik heb altijd een menstruatie van 5 dagen maar nu was het zo dat de eerste dag bijna niks was licht roze bij afvegen, twee dagen vloei en 4e dag bij afvegen weer beetje bloed 5e dag niks meer.. en meestal voel ik veel pijn maar deze menstruatie alleen paar steekjes, avond beetje maagzuur rn misselijk en af en toe jeukende tepels.

Kan ik zwanger zijn terwijl ik gewoon ongesteld ben geweest. Of gewoon nog een maandje proberen
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.02.2015 22:46  
  "het is nu al de tweede maand en nog niets"
Dat is toch niet zo raar. Soms moet je een beetje geduld hebben. Als je recent ook bent gestopt met de pil, zou het nog wel wat langer kunnen duren.

Of je nu zwanger zou kunnen zijn, kan niemand je vertellen. Daar kom je alleen maar achter als je een zwangerschapste st doet.
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 22:35  
  Beste,
Oke echt bedankt voor al de nuttige informatie die je me geeft :). Het is echt een grote hulp dat ik antwoorden krijg op mijn nogal lastige vragen ;). Kzal maar hopen op het beste!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 22:38  
  Het zijn geen lastige vragen hoor.
Daar is onze website o.a. voor bedoeld. ;-)
 
 
Rapporteer commentaar
Danielle 19.02.2015 22:12  
  Ook had ik meerdere symptomem zoals hoofdpijn, misselijkheid, maagzuur, opgezette onderbuik, jeukende tepels.

Wat ik ook graag wil weten is hoelang moet ik wachten doordat ik net mijn rare menstruatie heb gehad testen??

Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.02.2015 22:52  
  Als je net je menstruatie hebt gehad, is het niet waarschijnlijk dat je zwanger bent. Bovendien kun je in 2 weken tijd geen zwangerschapssy mptomen hebben.  
 
Rapporteer commentaar
Jasline 15.02.2015 22:30  
  hallo,
Ik ben een meisje van 18 jaar en zit al 2 jaar aan de pil. Ik heb donderdag 12 februari sexs gehad met mijn vriend maar heb mijn pil vergeten in te nemen die avond. Ik zat dan al in mijn tweede pilweek(dag 11 van de strip) De vrijdag de 13de heb ik ook sexs gehad en toen ik s'avonds mijn pil wou innemen merkte ik dat ik die van donderdag vergeten was. Ik heb ze dan allebei direct ingenomen. Ik las op verschillende sites dat ik toch beschermd ben omdat ik maar 1 lil vergeten ben en dat in week 2. Maar toch voelde ik me wat onzeker en ben ik samen met mijn vriend een morning-afterpil gaan kopen de zaterdag de 14de februari. Is er een kans dat ik zwanger ben? Ook al heb ik de morning after pil binnen 48u genomen en ook mijn pil van de vrijdag op het correct moment. Een baby komt nu echt ongepast door mijn studies..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.02.2015 00:19  
  Als je een of meerdere pillen in week 2 van de strip vergeet, ben je gewoon beschermd. De MAP was niet nodig geweest.  
 
Rapporteer commentaar
 
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op