Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de Glossary Link menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, Glossary Link misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, Glossary Link hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.


cocolino 28.03.2015 19:17  
 
Goede avond ,
heb een vraagje : op 18 maart hebben ik en mijn vriend onvelig sex gehad.Was niet in mijn ovulatie tijd ( maar dit is niet altijd echt betrouwbaar bij mij)gisteren moest ik ongesteld worden, en is normaal altijd op tijd of soms te vroeg , maar nooit later,heb een gevoel van blaasontseking te hebben, maar heb ik niet ,ook een paar dagen geleden gevoel van ongesteld worden gehad , maar dit komt nu af en toe of helemaal niet.Ook rozig (creme)afscheid ing gehad een paar dagen terug, nu normale (vrij veel afscheiding)en de laatste 2 dagen heel erg moe en nergens zin in hebben, en gevoel hebbeb van een gezwollen buik.Gisteren een zwangerschap test gedaan maar negatief, vandaag het gevoel in de buik van ongesteld worden verdwenen komt soms in vlagen terug maar houdt niet lang aan en veel minder pijnlijk als (denk dat dit idd ook te vroeg was ) en ook niet met het eerste urine getest.Wanneer zou ik kunnen testen om zeker te zijn van een betrouwbare uitslag?vriendelijk bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Bond 27.03.2015 01:41  
  Beste mensen,

Ik heb rond de ovulatie 19maart onveilig seks gehad met mijn partner hij is niet in mij klaar gekomen.

En sinds een paar dagen vanaf 23 maart heb ik last van bruine bloed verlies als ik dit Google kom ik van alles tegen van innestelingsblo ed.

Wat kan ik nu het beste doen om uit te sluiten dat ik zwanger ben.

Alvast bedankt.
 
 
Rapporteer commentaar
cocolino 28.03.2015 19:13  
  Goede avond ,
heb een vraagje : op 18 maart hebben ik en mijn vriend onvelig sex gehad.Was niet in mijn ovulatie tijd ( maar dit is niet altijd echt betrouwbaar bij mij)gisteren moest ik ongesteld worden, en is normaal altijd op tijd of soms te vroeg , maar nooit later,heb een gevoel van blaasontseking te hebben, maar heb ik niet ,ook een paar dagen geleden gevoel van ongesteld worden gehad , maar dit komt nu af en toe of helemaal niet.Ook rozig (creme)afscheid ing gehad een paar dagen terug, nu normale (vrij veel afscheiding)en de laatste 2 dagen heel erg moe en nergens zin in hebben, en gevoel hebbeb van een gezwollen buik.Gisteren een zwangerschap test gedaan maar negatief, vandaag het gevoel in de buik van ongesteld worden verdwenen komt soms in vlagen terug maar houdt niet lang aan en veel minder pijnlijk als (denk dat dit idd ook te vroeg was ) en ook niet met het eerste urine getest.Wanneer zou ik kunnen testen om zeker te zijn van een betrouwbare uitslag ??

Vriendelijk bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.03.2015 10:32  
  Na 4 dagen krijg je geen innestelingsblo eding. Dat is veel te vroeg.
Bruine afscheiding is in de regel oud bloed dat nog in je baarmoeder zat er dan uitkomt. Het zou wel van de ovulatie kunnen zijn of nog van de vorige menstruatie.
Als je komende menstruatie uitblijft, kun je een zwangerschapste st doen.
 
 
Rapporteer commentaar
kp81 23.03.2015 08:09  
  Hallo.. ik heb 9 dagen geleden onveilige sex gehad ( hij is niet in me klaargekomen) normaal doen we het altijd veilig dus was een beetje domme fout van ons..ik ben al moeder dus ken de symptomen wel en voelde het toen ook al vroeg. Maar voel nu ook veel maar vind het wel erg vroeg om iets te voelen. Ben smorgens beetje misselijk heb honger gevoel ook en ik heb nooit honger smorgens.. raar gevoel onderbuik. Gevoelige tepels veel plassen.. ik heb normaal ook als ik ongesteld moet worden gevoelige borsten maar mijn menstruatie moet volgende week eigenlijk beginnen en heb normaal 2 dagen ervoor gevoelige borsten dus vind dit wel vreemd. Kan het gewoon toch mijn menstruatie zijn of kan ik zwanger zijn?? Ik heb geen vaste relatie alleen af en toe sex met een vriend.. als ik een vaste relatie had geen probleem zou me nergens druk om maken maar in deze situatie maak ik mezelf gek..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 23.03.2015 12:43  
  In 9 dagen tijd kun je onmogelijk al zwangerschapsve rschijnselen hebben. Ik denk dus dat het toch menstruatieklac hten zijn. Weliswaar vroeger dan je gewend bent, maar dat kan natuurlijk wel een keer voor komen.  
 
Rapporteer commentaar
S. 16.03.2015 22:05  
  ik heb ong 7 á 8 maanden geleden seks gehad, daarna ben ik gewoon ongesteld geworden, tenminste zo ver je dat kan noemen. maar nu is mijn stopweek morgen voor bij maar ben niet ongesteld geworden. heb 1 dag last gehad van bruine uitscheiding.
Ik slik gewoon de pil, en sinds ik aan de pil zit word ik al heel weinig ongesteld. Is er een oorzaak waarom ik niet ongesteld word deze maand? kan het te maken hebben met me pil die ik slik?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 17.03.2015 00:02  
  Als je de pil slikt kan het wel eens gebeuren dat je menstruatie een later komt of zelfs uitblijft.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 16.03.2015 07:31  
  Hallo, op dag 6 van mijn cyclus heb ik seks gehad met condoom, echter is hij halverwege ong. 3 sec zonder condoom in mij geweest, niet klaargekomen en daarna weer condoom om gedaan. Dom, dom, maar ben erg bang dat ik zwanger ben...moet ik me zorgen maken?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2015 13:12  
  Ik denk dat de kans heel erg klein is.
je kunt er voor kiezen om binnen 72 uur en morning after pil te gebruiken
 
 
Rapporteer commentaar
J. 15.03.2015 22:25  
  Hallo,

Mijn laatste pil had ik dinsdag 10 maart ingenomen en ik werd vrijdag 13 maart 'ongesteld'. Dit is mijn tweede stopweek want ben pas begonnen met de pil. Alleen ik mijn vorige stopweek was ik ook echt tot de dag dat ik hem weer moest slikken ongesteld, alleen nu ben ik al klaar met bloeden en is het nog maar zondag terwijl ik woensdag pas weer moet slikken.
Is het normaal dat je soms korter bloed dan de stopweek lang is?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2015 01:56  
  Je bloeding hoeft zeker niet een hele week te duren.
Gemiddeld is dat 3-4 dagen.
 
 
Rapporteer commentaar
J. 16.03.2015 13:24  
  Sorry heb het misschien verkeerd verwoord. Maar is het normaal dat je bloedingen eerder stopt dan dat je weer moet slikken? Ik moet woensdag pas weer mijn pil slikken, dan ben ik precies 7 dagen gestopt volgens stopweek. Alleen dit keer ben ik maandag al klaar met de bloedingen van mijn stopweek.. Terwijl ik normaal gesproken nog bloed tijdens het opnieuw beginnen met de pil  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2015 13:54  
  Je hebt het goed verwoord.
het is vrij normaal dat je bloeding korter duurt dan de stoppen. Dus ja het is normaal dat bloeding eerder stopt dan dat je weer met de pil start
 
 
Rapporteer commentaar
Kim 15.03.2015 18:09  
  Hallo,

ik had een vraagje..
Kan je zwanger worden door dat ie er heel snel (niet helemaal) in is geweest. Ik ben maagd dus het is nog strak allemaal maar het ging er soort van BIJNA in. Ik ben zo bang.. We gebruikten geen condoom, er was nog niemand klaar gekomen, en ik slik ook de pil niet.

Help !

Groetjes Kim
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 15.03.2015 21:17  
  Zo snel raak je niet zwanger Kim.
Verstandig was het niet. De volgende keer een condoom gebruiken. Het kan namelijk ook zo maar misgaan.
 
 
Rapporteer commentaar
Leeni 11.03.2015 17:35  
  Hoi, in mijn stopweek van 13 tot 20 februari ben ik maar 1 dag heel licht ongesteld geworden. Ik heb in die stopweek twee keer onveilig gevreeën. Na de stopweek gestopt met de pil. Vorige week heb ik ontzettend veel witte afscheiding gehad, enorme rugpijn, zeer pijnlijke tepels en wederom weer onveilig gevreeën maar mijn vriend is niet klaar gekomen (nou weet ik dat voorvocht al tot bevruchting kan leiden). Ik heb twee weken geleden moeten overgeven (huisarts dacht aan het Norovirus). Nou werd ik vandaag ineens ongesteld, echt helder rood bloed. Als ik nu nog aan de pil was geweest had ik morgen de laatste moeten nemen en was ik aankomende maandag de 16e ongesteld moeten worden. Ook dan kan ik pas testen.. Maar zit te twijvelen aan alles dus kun je me advies geven?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.03.2015 17:54  
  Was het dan de bedoeling om zwanger te raken? Ik begrijp namelijk niet zo goed waarom je na de stopweek niet met de pil bent gestart als je onbeschermde seks hebt gehad. Je hebt er in ieder geval alles aan gedaan om zwanger te raken.

Je kunt volgende week zwangerschapste st doen.
De klachten die je hebt kunnen echter ook door het stoppen met de pil worden veroorzaakt.
 
 
Rapporteer commentaar
Leeni 11.03.2015 18:49  
  Ja er is wel een kinderwens! Dan ga ik vanaf aankomende maandag testen! Bedankt voor het advies.

Liefs
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 09.03.2015 14:58  
  Hoi ik heb sex gehad met me vriendin maar de comdoom is gescheurt maar ik weet nii of ik klaar ben gekomen en er was beetje waterige zooi gekomen maar weet niet wat dat was ik ben nu best bang dat me vriendin nu zwanger is help me please ze heeft wel buikpijn en 1x flauwgevallen wil graag anoniem blijven  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.03.2015 16:09  
  Als het geen 72 uur is geleden, kan je vriendin voor alle zekerheid een morning after pil gebruiken. Maar dan wel zo snel mogelijk.  
 
Rapporteer commentaar
Roos 13.03.2015 19:53  
  Ik heb maandag mijn laatste pil gepakt. Dan zou dinsdag mijn stopweek beginnen, alleen heb ik op dinsdag onbeschermde seks gehad. Woensdag heb ik de MAP genomen. Ik zou donderdag ongesteld moeten worden. Het is nu vrijdag en nog altijd niet ongesteld? Ben ik zwanger?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.03.2015 23:33  
  Als je de pil neemt en dat goed doet zonder er een over te slaan, ben je ook in de stopweek gewoon beschermt. Dan was de MAP dus overbodig.
De MAP kan je hormonen wat in de war schoppen. Rustig even afwachten en weer op tijd met de pil starten.
 
 
Rapporteer commentaar
L 05.03.2015 22:54  
  U heeft mijn verhaal overgeslagen. Ik heb hulp nodig.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.03.2015 23:11  
  Dat is vreemd. Ik kan me de vraag wel herinneren.Ik had ze ook beantwoord, maar ik zie mijn antwoord inderdaad niet terug. Of had je deze vraag ook in het forum gesteld?
Als je de pil vergeet in derde week zijn er 2 opties:
1. Je start meteen met een stopweek na de vergeten pil of
2. Je neemt de pil zonder stopweek gewoon door en maakt de strip gewoon af.
 
 
Rapporteer commentaar
L 05.03.2015 23:43  
  Dus als ik een van de stappen volg die u zegt ben ik gewoon safe en heb ik geen kans op zwangerschap?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.03.2015 00:15  
  Jij hebt de tweede stap gedaan. Je moet allen de strip afmaken.
Dan is er geen risico op zwangerschap
 
 
Rapporteer commentaar
sterre 05.03.2015 21:55  
  Hoi,

ik heb met carnaval bij mijn vriend geslapen en was toen net 3 dagen aan de pil. Seks hebben we niet echt gehad, maar zijn penis is wel in mijn vagina geweest. Hij ging misschien drie keer op en neer en er daarna weer uit. Ook was hij van te voren niet klaargekomen en erna ook niet. Nu is mijn vraag ; kanik alsnog zwanger zijn? Ook heb ik veel last van buikpijn, maar ik moet ook weer bijna ongesteld worden.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.03.2015 22:40  
  Als je met de pil bent gestart op de eerste dag van je menstruatie, is er niets aan de hand. Dan was je gewoon beschermd door de pil.  
 
Rapporteer commentaar
sterre 06.03.2015 17:01  
  Nou eigenlijk ben ik gewoon begonnen met de pil te slikken en heb niet gewacht tot de eerste dag van mijn menstruatie, dus is er helemaal geen kans dat ik zwanger ben?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.03.2015 17:09  
  Dan wordt het wel een ander verhaal.
Ik schreef: "Als je met de pil bent gestart op de eerste dag van je menstruatie, is er niets aan de hand. Dan was je gewoon beschermd door de pil"
maar dat heb je dus niet gedaan.
Als je niet op den eerste dag van je menstruatie met de pil begint, is de pil de eerste 14 dagen niet betrouwbaar. Dat staat ook in de bijsluiter en als het goed hebben ze je dat ook verteld bij de apotheek of de huisarts. Dan is er dus wel een risico op zwangerschap


 
 
Rapporteer commentaar
sterre 06.03.2015 23:47  
  Mijn stopweem begint nu. Als ik nu ongesteld wordt, ben ik dan niet zwanger? of kan er alsnog een kans zijn?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 07.03.2015 02:37  
  Ik raad je aan om een zwangerschapste st te doen.  
 
Rapporteer commentaar
L 05.03.2015 22:48  
  Dus ik ben gewoon safe? Want volgens mij is mijn reactie over geslagen.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 05.03.2015 18:42  
  Hoi ik ben een meisje van 15 jaar. Ben 3 maanden geleden gestopt met de pil, door wat problemen. De voorbije week ben ik onveilig gaan beginne vrijen met mijn vriend. Heb in het weekend last gehad van verschillende synthomen. Hevige buikpijn, steken in mijn onder rug en in mijn zei, ben veel moe, heb moeten overgeven (2/3 keer op 1dag) mijn borsten voelen anders aan, mijn buikje is wat ronder beginnen worden, heb humeur wisselingen,... Heb toen nog een zwangerschap test gedaan en het bleek negatief te zijn. Tog blijven de klachten komen. Heb Dinsdag ochtend wel wat bloedverlies gehad maar het stopt na een tijdje en dan komt het terug. Denk al een tijdje dat ik zwanger ben ;$ Hebben jullie wat raad ? Laat het me aub weten. Groetjes Anoniem  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.03.2015 21:43  
  "De voorbije week ben ik onveilig gaan beginne vrijen met mijn vriend. Heb in het weekend last gehad van verschillende synthomen."
In die korte tijd kun je dus onmogelijk al zwangerschapssy mptomen hebben. Ik denk dat je last hebt van menstruatieklac hten.

Als je op je 15de onveilige seks hebt, is dat natuurlijk wel vragen om problemen.
 
 
Rapporteer commentaar
L 04.03.2015 20:01  
  Ik ben in de 3e week 1 pil vergeten als volgt: ik neem mijn pil altijd om 11 uur savonds in, de volgende avond rond hetzelfde tijdstip toen ik op een dinsdag mn pil wou slikken zag ik dat ik mn pil van maandag was vergeten. Die maandag heb ik seks gehad met mijn vriend zonder condoom maar hij is niet in mij gekomen. Ik heb de pil alsnog ingenomen van maandag en die van mijn huidige dag. De volgende dagen heb ik het alleen met een condoom gedaan en ben aan een nieuwe strip begonnen en heb mijn stopweek dus hierbij uitgelast. Is een week de pil doorslikken voldoende of moet ik echt een volle maand de pil doorslikken? En is er een kans dat ik zwanger ben? Heb dringend hulp nodig!  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 27.02.2015 14:18  
  Goed nieuws!
Vanochtend opgestaan en daar waren de maandstonden
Heel blij natuurlijk maar meer pijn in de onderbuik dan anders en toch een beetje minder dan normaal.
Bedankt iedereen voor de goeie raad :)
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 26.02.2015 22:26  
  Oh, dat is nog leuker dan.. Kan ik wel een zwangerschapste stje doen terwijl ik dan terug gestart ben met de pil? Of zal dit geen correcte uitslag geven door de hormonen die in mijn pil aanwezig zijn? Wil namelijk toch een testne doen voor de zekerheid..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.02.2015 22:33  
  Je kunt dan gerust een zwangerschapste st doen.  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 26.02.2015 21:19  
  Nou hier ben ik terug.
Normaal moet ik morgen ongesteld worden maar heb dus nog altijd geen last van mijn 'normale' menstruatie symptomen.. Normaal voel ik altijd een dag voor mijn menstruatie een licht krampend gevoel in de onderbuik hier heb ik dus echt geen last van. Ik weet dat ik door de MAP te laat kan zijn met mijn menstruatie tot zo'n 5 dagen zelf. Hert probleem is dat ik maar maximum kan wachten tot mijn ongesteldheid tot zondag. Ik neem namelijk de gewone anticonceptiepi l en mijn stopweek mag dus namelijk niet langer zijn dan 7 dagen en ik ben de maandag van deze week gestopt dus.. Mijn vraag is nu of ik gewoon terug mag beginnen met mijn anticonceptiepi l als ik niet ongesteld zou geworden zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.02.2015 22:21  
  Het kan zelf zijn dat je menstruatie uitblijft.
Je moet gewoon weer op tijd met de pil starten.
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 18:32  
  Hallo,
Nou hier ben ik weer. Maandag moest ik dus de laatste pil innemen van mijn pilstrip maar nu heb ik al sinds maandagavond last van een bruine afscheiding? Het is redelijk veel maar niet overdreven. Weet iemand hoe dit kan? Is dit door het gebruik van de MAP? Help!!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 18:50  
  Heb je na het innemen van de MAP nog een bloeding gehad?  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 19:18  
  Beste,
Ja ik had de zaterdagmidag de MAP genomen omdat ik dus toch onzeker was. De ochtend erop heb ik een bloeding gehad maar tegen de middag had ik niets meer. Ik ben echt radeloos :( ik ben dus maandagavond gestopt en kreeg sindsdien die bruine afscheiding. Ik word normaal altijd pas ongesteld na 4 dagen van het stoppen van de pil. Dus ik snap niet van waar het komt :(
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 20:00  
  Dan is het toch allemaal niet zo vreemd. Bij de bloeding na de map is er nog wart bloed achtergebleven in de baarmoeder. Dat komt er nu uit. Het is dus mogelijk dat je menstruatie nu verder uitblijft. Maar dat is dan een gevolg van het gebruik van de map  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 21:22  
  Hallo,
Dus van die 1 malige bloeding van de MAP heb ik nu die lichte bruine afscheiding ? Ik heb dit wel niet heel de dag door maar op bepaalde momenten. Ik kan namelijk uren helemaal niets in mijn maandverbandje hebben. ( is nu al geleden sinds vanmiddag). Is het aangeraden om toch een zwangerschapste st te doen als mijn menstruatie uitblijft ?
PS ; sorry voor alle de vragen , maar ik heb echt nog nooit in zo'n situatie gezegen en het maakt me redelijk ongerust :(. Ik ben bang dat ik niet alles gedaan heb om een zwangerschap te kunnen voorkomen :(
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 21:45  
  Ja hoor. Dat kan heel goed. Als je menstruatie uitblijft kun je uiteraard een zwangerschapste st doen. Maar zoals ik al eerder schreef: de bloeding en de map zouden ervoor kunnen zorgen dat je menstruatie uitblijft of later komt.  
 
Rapporteer commentaar
anoniempje 22.02.2015 21:59  
  Hallo ik heb een vraagje
3 maand geleden hebben ik mijn regels niet gekregen maar de maand erop heb ik wel een klein beetje bloed verloren deze maand opnieuw maar een klein beetje maar nu komen er ook nog klachten bij zoals hoofdpijn misselijk opgezette buik moe enz ik ben ook 6 kilo bijgekomen op een week tijd ik ben 16 bijna 17 ben ik nou zwanger of niet wand ben een beetje bang eerlijk
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.02.2015 23:28  
  Of je zwanger zou kunnen zijn door onbeschermde seks weet je zelf natuurlijk het beste.Hoofdpijn, misselijk, opgezette buik en moe klinkt ook als griep klachten.
Ga even naar je huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
meisjeee 22.02.2015 13:16  
  Hallo,

Ik ben al ruim 1 jaar aan de pil en ben gisteren weer begonnen met ene ieuwe strip maar ik heb die dag meteen seks gehad met mijn vriend,
Nu werd ik vanmorgen wakker, nam gewoon mijn pil in en na een uur of 5/6 werd ik misselijk en heb ik over gegeven

Is er een kans dat ik zwange r ben?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.02.2015 14:56  
  Als je binnen drie uren na het nemen van de pil moet overgeven of last hebt van waterdunne diarree, dan kun je er van uitgaan dat de pil niet of niet goed werkt.  
 
Rapporteer commentaar
meisjee 22.02.2015 21:41  
  Ik moest na een uurtje of 6 overgeven maar dat was maar q keer en heb er voor de rest nergens last meer van ofzo  
 
Rapporteer commentaar
meisjeee 22.02.2015 13:17  
  Sorry voor de typfouten haha ik tril nogal  
 
Rapporteer commentaar
meisje 20.02.2015 14:56  
  Dag ik ben mijn pil 4x vergeten in week 1 en 2 we hebben wel onveilige seks gehad . Ik heb twee dagen bruine afscheiding gehad en nu roze vloedverlies ik moet over 3 dagen omgesteld worden. Ik heb wel gevoelige tepels en steekjes in mijn liezen en moet vaker plassen ben ik zwanger of heb een tussentijdse bloeding gehad? Ik heb namelijk al een dochtertje.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.02.2015 16:50  
  Als je de pil in week 1 bent vergeten is er wel een kans op zwangerschap.
Alleen een zwangerschapste st kan daar uitsluitsel over geven.
 
 
Rapporteer commentaar
Danielle 19.02.2015 22:03  
  Hallo, ik heb een vraag en heb echt advies nodig. Mijn vriend en ik willen graag een kleine. Maar tis nu al de tweede maand en nog niks. Nu ben ik net ongesteld geworden maar is het heel anders dan normaal. Ik heb altijd een menstruatie van 5 dagen maar nu was het zo dat de eerste dag bijna niks was licht roze bij afvegen, twee dagen vloei en 4e dag bij afvegen weer beetje bloed 5e dag niks meer.. en meestal voel ik veel pijn maar deze menstruatie alleen paar steekjes, avond beetje maagzuur rn misselijk en af en toe jeukende tepels.

Kan ik zwanger zijn terwijl ik gewoon ongesteld ben geweest. Of gewoon nog een maandje proberen
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.02.2015 22:46  
  "het is nu al de tweede maand en nog niets"
Dat is toch niet zo raar. Soms moet je een beetje geduld hebben. Als je recent ook bent gestopt met de pil, zou het nog wel wat langer kunnen duren.

Of je nu zwanger zou kunnen zijn, kan niemand je vertellen. Daar kom je alleen maar achter als je een zwangerschapste st doet.
 
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 25.02.2015 22:35  
  Beste,
Oke echt bedankt voor al de nuttige informatie die je me geeft :). Het is echt een grote hulp dat ik antwoorden krijg op mijn nogal lastige vragen ;). Kzal maar hopen op het beste!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.02.2015 22:38  
  Het zijn geen lastige vragen hoor.
Daar is onze website o.a. voor bedoeld. ;-)
 
 
Rapporteer commentaar
Danielle 19.02.2015 22:12  
  Ook had ik meerdere symptomem zoals hoofdpijn, misselijkheid, maagzuur, opgezette onderbuik, jeukende tepels.

Wat ik ook graag wil weten is hoelang moet ik wachten doordat ik net mijn rare menstruatie heb gehad testen??

Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.02.2015 22:52  
  Als je net je menstruatie hebt gehad, is het niet waarschijnlijk dat je zwanger bent. Bovendien kun je in 2 weken tijd geen zwangerschapssy mptomen hebben.  
 
Rapporteer commentaar
Jasline 15.02.2015 22:30  
  hallo,
Ik ben een meisje van 18 jaar en zit al 2 jaar aan de pil. Ik heb donderdag 12 februari sexs gehad met mijn vriend maar heb mijn pil vergeten in te nemen die avond. Ik zat dan al in mijn tweede pilweek(dag 11 van de strip) De vrijdag de 13de heb ik ook sexs gehad en toen ik s'avonds mijn pil wou innemen merkte ik dat ik die van donderdag vergeten was. Ik heb ze dan allebei direct ingenomen. Ik las op verschillende sites dat ik toch beschermd ben omdat ik maar 1 lil vergeten ben en dat in week 2. Maar toch voelde ik me wat onzeker en ben ik samen met mijn vriend een morning-afterpil gaan kopen de zaterdag de 14de februari. Is er een kans dat ik zwanger ben? Ook al heb ik de morning after pil binnen 48u genomen en ook mijn pil van de vrijdag op het correct moment. Een baby komt nu echt ongepast door mijn studies..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.02.2015 00:19  
  Als je een of meerdere pillen in week 2 van de strip vergeet, ben je gewoon beschermd. De MAP was niet nodig geweest.  
 
Rapporteer commentaar
Jaseline 23.02.2015 22:43  
  Beste Tandor,

Oh okee, maar ik wou toch zeker zijn :). Spannend vanavond was mijn laatste pil nu maar hopen dat ik binnen de 4 dagen mijn maandstonden krijg
Groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
Roos 12.02.2015 12:37  
  Hallo ik ben roos, ik ben 18 jaar.
Ik ben3 maanden geleden gestopt met de prikpil omdat ik 2 maanden lang ongesteld was. En nu heb ik een week geleden seks gehad met een jongen. Diezelfde dag verloor ik wat rood/bruin bloed. 2 dagen later verloor ik helder rood bloed met een beetje doorzichtig slijm dit heeft 2 dagen geduurd dus ik dacht dat ik ongesteld was. Maar nu os dat weer voorbij en verlies ik een beetje roze afscheiding. Ook ben ik constant moe en heb ik een droge mond, ik moet voor mijn doen vaak naar de wc ookal komt er niks uit.. ik ben heel bang dat ik zwanger ben..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.02.2015 16:33  
  De klachten kunnen ontstaan door het stoppen met de prikpil. Het kan even duren voordat je cyclus weer hersteld.
Of je zwanger bent kun je natuurlijk alleen maar controleren met een test.
 
 
Rapporteer commentaar
xnmbkhx 09.02.2015 18:38  
  Hoi,

Ik ben bijna 18 en heb onveilige seks gehad met mijn vriend. In zit wel aan de pil maar slik antibiotica nu.... Ik moet ongeveer nog 10 pillen voor de stopweek. Moet ik mij druk gaab maken over een mogelijke zwangerschap?
 
 
Rapporteer commentaar
xnmbkhx 09.02.2015 19:46  
  Ik ben al langere tijd aan de pil ja en ik slik Nitrofurantoïne.. Ik had vandaag ook erge last van hoofdpijn en misselijkheid...  
 
Rapporteer commentaar
xnmbkhx 09.02.2015 21:44  
  hoi ik had het fout ik slik ciprofloxcacine (abtibioticyum) , heeft dat ook geen invloed op pilgebruik of wel?  
 
Rapporteer commentaar
Vlinder 16.02.2015 21:50  
  Het is een antibiotica  
 
Rapporteer commentaar
Vlinder 16.02.2015 21:51  
  En antibiotica zou kunnen dat het invloed heeft op de pil, als je twijfelt zou ik de huisarts even bellen voor info!  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 21:53  
  Ook dit heeft geen wisselwerking met de pil  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 20:01  
  Dit Antibioticum heeft geen invloed op de werking van de pil.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 19:00  
  Je neemt de pil al langer neem ik aan.
Welke antibiotica heb je ?
 
 
Rapporteer commentaar
nisje 05.02.2015 11:40  
  Hallo ik heb een vraag. mijn laatste mensturatie was 12 december. en ik heb allerlei klachten zoals misselijkheid en pijnlijke borsten bekkenpijn en vermoeidheid. Ik heb ook al 2 x een test gedaan die negatief was. kan iemand mij helpen? Volgens mijn huisarts moet ik nog 2 weken wachten met opnieuw testen  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 16:56  
  Het kan zowel met het ontpillen te maken als ook met een eventuele zwangerschap.
Daar kun je natuurlijk alleen maar achter komen door een zwangerschapste st te doen.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.02.2015 18:30  
  Als 12 december je laatste menstruatie was, ben je toch al enkele weken overtijd. Ik zie geen reden waarom je nog 2 weken zou moeten wachten. Ga naar je huisarts en vraag om een bloedtest.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.01.2015 21:52  
  Wat je had moeten doen:
Nadat je ontdekte dat je pillen was vergeten, had je ofwel meteen een stopweek moeten inlassen, of met de strip doorgaan en zonder stopweek met de volgende strip verder gaan. (lees de bijsluiter).
Je hebt beiden niet gedaan dus er was dan wel een risico op zwangerschap als je onbeschermde seks hebt gehad. Aangezien je wel onttrekkingsblo edingen had/hebt, is de kan sop een zwangerschap erg klein. Maar daar kun je natuurlijk alleen maar achter komen als je een zwangerschapste st doet.
 
 
Rapporteer commentaar
Sam 27.01.2015 21:35  
  Hallo even een rare situatie.
Ongeveee 6weken geleden ben ik in de laatste
Week van de pil 2keer de pil vergeten.com
(Toen ik er achter kwam wel ingenomeb)
2dagen voor ong. Licht bloed met afvegen (2dageb naar stoppen met pil) vond ik heeel raar.inmiddels vollere borste, 1kilo aangekonen ( zit altijd op vaste gewicht)
Ongesteld geweest, veel minder als normaal)
Nu weer maar heel licht ongesteld (eerst lichtroze nu rood) geen ongesteld buikpijb gehad.wel hele erge rugpijn, trek in ander voedsel, heel erg moe. Soms hele donkere tepels en misselijk/draaierig. Moet nu ook echt sochtends wat eten (normaal nooit)
Wat is er aan de hand????
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.01.2015 19:50  
  Dan is er verder niks aan de hand. Je hebt meteen een stopweek ingelast. Dat je bloeding korter is dan gebruikelijk is verder geen probleem. Dat kan komen omdat je in feite een week te vroeg bent met je bloeding.  
 
Rapporteer commentaar
m.berg 09.02.2015 13:01  
  hallo, wist niet hoe ik een vraag moest stellen, dus doe het maar zo. ik ben in december 2014 gestopt met de pil ( graag een kindje willen) daarna werd ik ongesteld en in januari weer netjes met een cyclus van 31 dagen, alleen deze maand heb ik ook geen eisprong gevoeld en niets raar gezien. Vandaag is mijn nod. Ben dus niet ongesteld geworden, kan dit met het ontpellen te maken hebben of maak ik toch nog een kansje dat ik zwanger zou kunnen zijn? gr m  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.02.2015 16:57  
  Het kan zowel met het ontpillen te maken als ook met een eventuele zwangerschap.
Daar kun je natuurlijk alleen maar achter komen door een zwangerschapste st te doen.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 21.01.2015 17:18  
  niks meer ingenomen toen werd ongesteld
in plaats van 5 dagen 3 dagen
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.01.2015 15:44  
  Wat heb je nadat je had ontdekt dat je de pillen vergeten was gedaan?  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 21.01.2015 08:29  
  in week 3 van de pil  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.01.2015 01:17  
  In welke week van de strip was je de pillen vergeten?  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 20.01.2015 22:30  
  Ik heb een vraagje ik ben 2 dagen achter elkaar de pil vergeten ik was vrij snel
ongesteld ik ben normaal 5 dagen ongesteld
maar na dat ik twee keer de pil ben vergeten
3 dagen ongesteld geweest nu ben ik misselijk onderbuik pijn last van onderrug
af en toe last van me borsten en steken in me onderbuik ik ken nu zwanger zijn mimisschien weten jullie wat ik moet doen de tetest of nog wachten ik heb hier ongeveer 5 dagen last van en me pil vergeten is 2 a 3 weken terug
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.01.2015 19:17  
  Als je de pil goed gebruikt, is net niet erg waarschijnlijk dat je zwanger bent. Bovendien heb je in de stopweek je onttrekkingsblo eding gehad.
Als je denkt toch zwanger te kunnen zijn ga dan naar je huisarts voor een bloedtest.
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 20.01.2015 17:44  
  Ik heb een vraagje.

Ik heb nu al bijna 2 weken last van hoofdpijn, misselijkheid, last in onder rug en in mijn onderbuik, en ik heb vaak krampen. Ik eer nu veel meer dan dat ik normaal eet. Ik had van het weekend een harde buik en pijn bij mn liezen. Ik had vorige week zaterdag mijn laatste pil ingenomen, en werd woensdag pas ongesteld. Ik heb een test gedaan, die gaf negatief aan, en daarna had ik nog een test gedaan omdat die andere te vroeg was, die 2e teat gaf een licht 2e streepje aan en daarna heb ik nog 3 testen gedaan en die gaven negatief aan. Toch heb ik het gevoel dat ik wel zwanger ben, kunnen jullie me misschien helpen? [size=medium][/size]
 
 
Rapporteer commentaar
Tosca 20.01.2015 17:29  
  Hallo!

Ik denk dat bijna elke vrouw hiermee te maken heeft gehad : onzekerheden tijdens gebruik van de pil. Zou ik dan toch zwanger kunnen zijn?
Ik slikte zelf de pil al ruim 2 jaar voordat ik seks had met mijn vriend, toch zat ik binnen 3 maanden bij de dokter, onzeker of ik zwanger zou kunnen zijn.
En dat is precies het vervelende van de pil, de bijwerkingen van de pil staan bijna gelijk aan zwangerschapsve rschijnselen.
Toen ik in die periode ook nog van pil switchte, dacht ik echt dat ik zwanger was, alle symptomen die ik door de pil kreeg waren hetzelfde als zwangerschapsve rschijnselen.
Inmiddels heb ik al een tijd met mijn vriend, en in die tijd heb ik wel 6 bloedtesten gedaan of ik zwanger was... constant negatief natuurlijk..

Nu ben ik vier/vijf maanden geleden een pil uit de eerste week vergeten, gelijk een dag voor mijn menstruatie (volgens mij ook wel NOD genoemd) een test gedaan, en die was negatief. Toen ben ik de maand erop de pil gaan doorslikken op advies van de dokter moest ik hem 3 maanden doorslikken, om de symptomen te verzachten.
Nu zit ik in de laatste week van die 3 maanden en ik krijg nu weer last van zwangerschapssy mptomen..

Nu ben ik onzeker, want de test die ik had gedaan was maar een goedkope test.. Maar aan de andere kant weet ik ook hoe de pil je voor de gek kan houden, alleen wat frappant dat ik daar ineens heel veel last van krijg..

Wat denken jullie? Iemand dit ook meegemaakt?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 15.01.2015 21:19  
  Of je zwanger zou kunnen zijn, zou je zelf natuurlijk het beste moeten weten. Maar zekerheid krijg je alleen door een zwangerschapste st.
Je klachten hebben niet veel met een zwangerschap te maken als je pas 4 dagen over tijd bent. Zwangerschapsve rschijnselen kun je zo vroeg nog niet hebben.
Een blaasontsteking zou ook kunnen.
 
 
Rapporteer commentaar
Annebel2444 15.01.2015 18:51  
  Vaker moeten plassen, drukkend gevoel in mijn buik, rugpijn & vier dagen over tijd... Ben ik nu zwanger?!  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.01.2015 13:39  
  Dat zou heel goed kunnen.
Het kan natuurlijk ook zijn dat je menstruatie gewoon een keer iets later komt.
 
 
Rapporteer commentaar
.. 13.01.2015 05:05  
  dus de enigste reden dat ik over tijd ben is waarschijnlijk stress?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.01.2015 23:43  
  Als hij een condoom heeft gebruikt en in de condoom is klaargekomen wordt zwanger raken toch wel moeilijk lijkt me zo  
 
Rapporteer commentaar
.. 12.01.2015 23:10  
  Hoi, laatst zijn ik en mijn vriend met elkaar bezig geweest. Wij zijn beiden maagd en hadden besloten seks te hebben, hij deed het condoom om maar we wisten niet zeker of het goed zat. toen wilde hij zijn penis in mij doen maar door de enthousiasme kwam hij al klaar toen hij nog maar net met de top erin kwam.

ik ben nu 3 dagen over tijd, heb geen een van bovenstaande symptomen maar ben bang dat ik zwanger ben, is dit mogelijk? het condoom was niet gescheurd overigens.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.01.2015 19:30  
  Het zou een kleine nabloeding kunnen zijn van je menstruatie of een kleine tussentijdse bloeding. Even in de gaten houden.  
 
Rapporteer commentaar
hoste cindy 12.01.2015 16:22  
  hallo

Ik neem al jaren de pil niet. ik krijg altijd ronde de 20ste mijn menstruatie, ik was overlaatst 11 dagen over tijd en na enkele dagen regelmatig buikpijn kwamen ze er toch door. Mijn menstruatie zijn 5 dagen gedaan en nu heb ik sinds gisteren buikpijn het gevoel dat ik mijn menstruatie moet krijgen en gisteren had ik klein beetje vochverlies met licht roze, bruin erin alsof ik terug mijn menstruatie ga krijgen. Dit kan toch niet?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 10.01.2015 21:50  
  Op die vraag kan je hier natuurlijk niemand antwoord geven. Als je weten wilt of je zwanger bent zul je even een zwangerschapste st moeten doen  
 
Rapporteer commentaar
 
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op