Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de Glossary Link menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, Glossary Link misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, Glossary Link hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.


pebbels 09.10.2015 16:27  
  Please help!!
Ik heb na 8wk en 3dagen een miskraam gehad vervolgens op 14aug curretage ondergaan. De 3weken daaropvolgend bloedverlies gehad tot 5sept...tussendoor negatief getest! op 10september seksueel contact gehad maar de 27ste t/m 30sept flink gebloed ik dacht helaas mijn menstruatie weer. Ik heb nu al 3testen positief getest, maar voel me niet zwanger en dokter zegt me geduld te hebben. Dat heb ik dus niet wil dit zoooo graag!

Komt dit bekend voor bij mensen? Heb ik misschien toch alweer'n mk gehad of is dit normaal zo'n bloeding na 3mnd niet ongesteld geweest te zijn?? Lijkt me iig veel te veel voor innesteling bloeding?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.10.2015 18:03  
  Het HCG gehalte daalt niet meteen na een miskraam.
Het kan wel een aantal weken duren. Daarom kun je na een miskraam de eerste 2 maanden geen zwangerschapstesten gebruiken. Je zult dus helaas toch nog even geduld moeten hebben zoals je huisarts al zei.
 
 
Rapporteer commentaar
Nail 09.10.2015 08:31  
  Hallo

Ik heb hier al eerder een vraag gesteld omdat ik toen ong was geweest 1 dag niet en op die dag enorm steken richting mijn eierstokken had en s avonds één zo erg dat ik er niet eens normaal recht op kon staan. En toen weer bloed verlies bijna twee weken achter elkaar. Ben naar de huisarts geweest en die heeft wat testen gedaan maar daar kwam niks uit. In deze periode ook erg misselijk moe en gevoelige borsten aders.

De ongesteldheid daarna was in eens heel anders en een stuk minder dan ik gewend ben.

En nu ben ik weer "ongesteld" maar ook weer veel minder maar toch ik heb wel bloed verlies.
Nu had ik nog twee ovulatie testen liggen en die werden tot mijn grote verbazing allebei positief, ook terwel ik dit pas rond half tien en elf uur s avonds heb getest.

Heb nu ook weer zw testen besteld om die ook te proberen.

Ik ben alleen nu een beetje in de war En dacht doe mijn verhaal hier om te horen wat jullie er van denken?

Alvast bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.10.2015 17:57  
  Het heeft natuurlijk totaal geen zin om ovulatietesten te doen als je menstrueert. Ongeacht welk resultaat ze geven. Die hebben alleen maar zin als je die voor de menstruatie gebruikt om de eisprong te bepalen.
Het lijkt weer toch op dat je nu gewoon menstrueert. Menstruatie's kunnen wel eens iets anders zijn dan je gewend bent.
 
 
Rapporteer commentaar
priscilla 08.10.2015 23:56  
  Hallo ik heb miss een rare vraag ik was ongesteld op 21 augustus daarna was ik ongesteld op 20 september ik heb op dinsdag 6 oktober seks gehad en we willen graag een kindje maar veel website geven verschillende vruchtbare dagen aan nu weet ik niet zekker of het wel raak Is of niet zou iemand mijn duidelijk heid willen geven mvg priscilla  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.10.2015 00:18  
  Bij een cyclus van 30 dagen valt de eisprong tussen de 13de en de 18de dag van de cyclus. 6 October zou dus kunnen.
Maar met 1 x seks in de vruchtbare periode wordt de kans natuurlijk wel weer klein.
 
 
Rapporteer commentaar
laartje 08.10.2015 14:21  
  vandaag al 9 dagen overtijd.. beetje misselijk smorgens en savonds ( niet elke dag). mijn buik is behoorlijk wat opgezwollen en mijn borsten zijn enorm gespannen en pijnlijk.. toch zeggen de testjes negatief ( 2,4 en 5 dagen overtijd getest). mijn cyclus is altijd optijd 30dagen.. soms zelfs wat vroeger. heb steeds een 'raar' gevoel in mijn buik..
zou het of zou hetniet..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 08.10.2015 15:50  
  Voor zwangerschapssymptomen is het toch echt te vroeg.
Doe een nieuwe test of ga naar de huisarts voor een bloedtest.
 
 
Rapporteer commentaar
Nathalie 05.10.2015 10:34  
  Hoi ik heb een vraagje

In februari ben Ik gestopt met de pil in mei raakte ik zwanger helaas maar 11 weken en in Julie helaas een miskraam gehad.
Nu ben ik in augustus en september gewoon ongi geworden nu moet ik 14 oktober weer ongi worden maar ben ik nu al 2 dagen heel erg misselijk maagzuur moe en dit had ik ook tien ik in mei zwanger werd.

Wat kan ik verwachten zwanger of niet
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.10.2015 13:02  
  Een zwangerschap lijkt me niet zo voor de hand liggend. Je hebt nog 10 dagen te gaan voor je menstruatie. Je hebt nu pas je eisprong gehad. Zwangerschapssymptomen kun je dus nu onmogelijk hebben. Omdat je in augustus en september je normale menstruatie hebt gehad is een eerder zwangerschap ook niet echt voor de hand liggend.  
 
Rapporteer commentaar
Lindadoomen31 04.10.2015 23:34  
  Hallo,

In augustus heb ik mijn spiraal laten verwijderen, en ben meteen een week ongesteld geweest. In september ook 1 week. Nu is het oktober en ben nog niet ongesteld. Wel 4 dagen de gehele dag een drukkende misselijkheid en sinds vandaag diarree. 3 testen gedaan (negatief). Zou het van de spiraal komen? En waar kom die misselijkheid vandaan? Geen lekker gevoel.

Groetjes linda
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.10.2015 01:32  
  Het zou op zich nier vreemd zijn als je menstruaties toch nog wat onregelmatig zijn, omdat de spiraal pas is verwijderd.
Misselijkheid en diarree zullen toch een andere oorzaak hebben...buikgriep bijvoorbeeld of iets verkeerds gegeten...
 
 
Rapporteer commentaar
Lindadoomen31 05.10.2015 19:12  
  Vandaag toch weer een test gedaan.. En ja, Positief!! Afspraak gemaakt met de huisarts, en samen met mn partner einde van de middag weer een test.. Ook deze was positief!!

Groetjes linda
 
 
Rapporteer commentaar
Xiovie 08.10.2015 14:32  
  Gefeliciteerd!!!!  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.10.2015 20:04  
  Van harte gefeliciteerd zou ik dan zeggen !!!  
 
Rapporteer commentaar
Lindadoomen31 05.10.2015 11:52  
  Iets verkeerd gegeten lijkt me sterk omdat het nu 5 dagen aan de gang is. Heb een afspraak gemaakt bij de huisarts. Misselijkheid is irritant.  
 
Rapporteer commentaar
onbekend 01.10.2015 11:04  
  ik ben nu 6 dagen overtijd. normaal menstrueer ik zo snel maar nu niet heb wel heletijd het gevoel dat ik het ben of miss moet worden maar dat duurt nu al paar dagen en zie nog steeds niks. heb ontzettende buikpijn rugpijn enz. ook heb ik 2 testen gedaan maar allebij negatiev.
ben iik zwanger of niet ? hebben meerdere mensen dit mee gemaakt ?

help help help !
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 01.10.2015 12:41  
  Of je zwanger bent kan niemand je zo vertellen natuurlijk.
Misschien komt je menstruatie een paar dagen later. Dat kan wel eens gebeuren. Wacht nog even af. De klachten die je hebt lijken wel op menstruatieklachten. Doe over enkele dagen nogmaals een test als je menstruatie uitblijft. Als deze ook negatief is ga dan even naar de huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 29.09.2015 23:59  
  Wie herkent dit?

Ik weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet.

Ik heb een heel onregelmatige menstruatie. Ik ben soms om de 2 weken, soms gewoon elke maand, maar ik ben ook vaak pas weer na 6 a 7 weken. De laatste menstruatie die ik had was 1 augustus, 7 augustus was me menstruatie afgelopen. Ik ben nu inmiddels bijna 8 weken verder( 2okt ), als het goed is aankomende vrijdag. Afgelopen vrijdag 25ste tot maandag 28 had ik een heel klein beetje bloedverlies. Het was zo weinig dat ik de hele dag met 1 tampon zou kunnen doen maar aan het einde van de dag zat hij nog niet vol, echt maar een heel klein vlekje. Het bloed was een keer paarsig van kleur en daarna oud bruin van kleur. Normaal als ik dit krijg word ik de zelfde dag of die volgende ochtend ongesteld maar dat is nu niet het geval. Afgelopen maandag ochtend stopte het bloeden. Ik weet nou niet of ik alsnog mijn menstruatie ga krijgen of dat ik misschien zwanger zou kunnen zijn. Nergens last van.
Iemand hier ervaring mee?
Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 30.09.2015 00:03  
  Ik had trouwens vorige week ergens een zwangerschapstest gedaan maar die was negatief. Ik weet nou niet zo goed wat ik nu moet doen.
mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 30.09.2015 00:16  
  Dat is moeilijk als de menstruaties heel erg onregelmatig zijn.
Hoe oud ben je?
Ben je recent gestopt met de pil?
Probeer je zwanger te raken?
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 30.09.2015 00:22  
  Ik ben 19 jaar. Ik probeer op dit moment niet zwanger te worden maar me vriend en ik doen het niet veilig. Ik ben 2 jaar terug gestopt met de prikpil.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 30.09.2015 00:25  
  Als je probeert niet zwanger te worden is het natuurlijk niet verstandig om onbeschermde seks te hebben. Had je voordat je met de prikpil begon ook onregelmatige menstruaties?
Waarom ben je met de prikpil gestopt?
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 30.09.2015 00:32  
  Ik ben er niet zo mee bezig maar zou het ook niet erg vinden als ik het zou worden. Voordat ik met de prikpil begon had ik een normale menstruatie. En vond het niet fijn om elke 12 weken een prik tehalen. Vergat het vaak dus ben er mee gestopt.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 30.09.2015 00:37  
  Dan zouden je onregelmatige menstruaties wellicht door de prikpil veroorzaakt kunnen zijn. Na 2 jaar zouden de menstruaties zich toch weer hersteld moeten hebben.
Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog om te kijken waarom je menstruaties zo onregelmatig zijn. Je zou bijvoorbeeld een cyste op een eierstok kunnen hebben. Maar laar dan eerst bij de huisarts een bloedtest doen om te kijken of je niet toch zwanger bent.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 30.09.2015 00:40  
  Ik ben paar dagen geleden nog bij de huisarts geweest en had het toen ook aangegeven. Zij zei me om een test te doen en om de menstruatie weer normaal te krijgen dat ik aan de pil moest beginnen. Dus volgens mij doen ze dat niet zo gauw.
Maar ik zal nog even een afspraak maken ☺
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 30.09.2015 00:47  
  Als je erom vraagt moet dat geen probleem zijn.
Met de pil zou je inderdaad je menstruaties kunnen reguleren. Maar ik ben van mening dat er toch eerst even gekeken zou moeten worden waarom je menstruaties nu zo onregelmatig zijn omdat ze dat voor de prikpil niet waren. Daar is de gynaecoloog voor.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 30.09.2015 00:50  
  Oke bedankt voor de informatie. Ik zal vandeweek ff een afspraak maken☺  
 
Rapporteer commentaar
Diva 26.09.2015 15:19  
  Wie ken dit ook

Ik was 11 aug 2015 ongestel geworden
30 2015 aug weer . In sep 2015 ben ik niet ongestel
Ze zeggen dat ik doorbraakbloeding heb gekregen weet niet
Zal ik zwanger zijn hoop het
Ik heb wel af en toe steken krampen in me buik
Misselijk enzo
 
 
Rapporteer commentaar
madeliefje 04.10.2015 00:39  
  Hallo,

Ik heb een vraagje ik moest 9 september menstrueren maar ik werd 6 dagen overtijd en donker bloed verlies 5 dagen vervolgens veel misselijk, vermoeidheid en pijnlijke borsten. Na 1 week kreeg ik erg veel pijn rondom de navel ongeveer 1.5 week. De pijn was toen over en momenteel erg veel pijn net boven mijn schaamstreek(onderbuik) ik heb al 6 keer een zwangerschapstest gedaan elke keer negatief en momenteel ben ik doorverwezen voor een echo.

Herkend iemand dit?

Liefss
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.09.2015 19:10  
  Dat zou inderdaad kunnen. Of iets later in september nog.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.09.2015 17:31  
  Als je 30 augustus een doorbraakbloeding hebt gehad, is het niet vreemd dat de bloeding van september uitblijft.
Of je zwanger bent zul je alleen maar te weten komen als je een test doet.
 
 
Rapporteer commentaar
diva 26.09.2015 18:09  
  Hoi maar als ik niet zwanger bent wordt ik dus sep niet ongestel pas okt als ik het goed begrijp  
 
Rapporteer commentaar
diva 26.09.2015 18:12  
  Als ik me tete knijp komt zo water wit achter druppel eruit  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.09.2015 19:11  
  En waarom knijp je erin?

Als je denkt zwanger te kunnen zijn of daar zekerheid over wil, doe dan een zwangerschapstest.
 
 
Rapporteer commentaar
sweetlove 26.09.2015 12:34  
  Beste mensen heb een vraag.

22 mei ben ik bevallen van een dochter. Alleen os dit niet zo gelopen zoals het hoort..
Heb toen voor 4 weken de pil geslikt en ben er toen mee gestopt om weer zwanger te worden.. heb nu al 3x normale menstruatie gehad na dat ik gestop was met pil.. denk ook omdat ik niey lang heb geslikt.alleen ik ben nu vandaag al 10 dagen overtijd en elke zwangerschap test is negatief en heb die van kruidvat gedaan en action vandaag nog gestest..
Alleen nu weet ik niet hoe dit kan of wat dit is en kwam net ook een beetje vocht uit me tepels? ? Heb ook niet gevoel dat ik ongesteld moet worden ofO en heb nergens last van.. maar met eerste zwangerschap had ik ook nergens last daar kwam ik ook pas met 3 maand erachter dat ik zwanger was. Wie I wie weet wat ik moet doen of wat dit is

Groetjes onzeker iemand
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.09.2015 12:43  
  Ik denk dat je het best naar de huisarts kunt gaan om daar een bloedtest te laten doen. Dan weet je in ieder geval zeker of je wel of niet zwanger bent,  
 
Rapporteer commentaar
Sarah 25.09.2015 22:16  
  Hoi!
Ik maak me (waarschijnlijk onterecht) een beetje zorgen. Heb sinds maart een spiraaltje en sindsdien elke maand ongesteld. Nu heb ik half augustus veilig seks gehad, 2 weken later regulier ongesteld geworden maar nu (een maand later) ben ik een week overtijd (wel 1 dag heeeeeel licht ongesteld geweest). Ik denk niet dat ik zwanger kan zijn maar toch een lichte paniek
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.09.2015 00:08  
  Dat kan ook een gevolg zijn van de spiraal. Door gebruik van de spiraal kan het namelijk zijn dat je menstruaties stoppen. lees ook eens de bijsluiter van de spiraal.  
 
Rapporteer commentaar
grietje2012 25.09.2015 18:27  
  Ik ben 6 juni met de pil gestopt en sindsdien 2 x ongesteld geweest op exact 30 dagen. Heb 2 testen zelf en bloedtest bij
Huisarts gedaan..alles negatief!
Wel rugpijn,soms misselijk,pijnlijke borsten en hoofdpijn..vooral op de ogen en pijnlijke steken in bovenbuik en opzij. Kan ik toch zwanger zijn???
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.09.2015 18:53  
  Als de bloedtest negatief was, ben je niet zwanger.
Ik denk dat je lichaam nog aan het "ontpillen" is. Je zult nog een menstruatie moeten afwachten om te zien of je menstruaties weer regelmatig zijn en je cyclus dus weer is hersteld.
 
 
Rapporteer commentaar
R 22.09.2015 17:46  
  Hallo,

Mijn vriend en ik hebben de 14e van deze maand seks gehad, de laatste dag van mijn menstruatie was de 8e, ik heb sinds vandaag heel lichtjes bloedverlies op het toiletpapier als ik naar de wc ben geweest. Ik ben sinds eergisteren ook wat misselijk over de hele dag. Een zwangerschap zou gewenst zijn. Wel ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig alhoewel het nog te vroeg denk ik is voor een zwangerschap test.
Wat denken jullie hier over? Lijkt het op een zwangerschap en innestelingsbloed?

Ik ben benieuwd naar de reactie/reactie's.

Liefs R
 
 
Rapporteer commentaar
LVie 23.09.2015 16:00  
  Hai R,

wat was je eerste dag menstrueren? Mijn 1e dag was 3 september en heb de 13e "geklust":-) Ik heb geen bloedverlies, maar ben extreem vermoeid, witte vloed, en moest vannacht 2x plassen..
Pas volgende week zaterdag 2 oktober moet mijn menstruatie weer beginnen. En kan ik testen... Wat duurt dat lang he?
Hoop zo dat het voor ons beide positief zal uitvallen...
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.09.2015 18:06  
  Een innestelingsbloeding zou kunnen. Maar voor de rest kun je echt nog geen zwangerschapsklachten hebben. Je kunt een test doen op de dag van de nieuw te verwachten ongesteldheid.  
 
Rapporteer commentaar
jor 25.09.2015 02:30  
  Ik bn een beetje radeloos.ik moest 21sept ong wrdn mr bn 20 ong gewrdn en dan 21 in de ochtend uren een beetje bloed verlies en daarna niks mr terwijl mijn menstruatie 7dgn duurd.ik hb een rommelige buik kan het zwangerschap zijn?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 25.09.2015 02:47  
  Of je zwanger bent zou je natuurlijk kunnen testen met een zwangerschapstest. Daar kan niemand je zo antwoord op geven. Je menstruatie kan wel eens een keer iets minder zijn dan je gewend bent. Zwangerschapssymptomen kun je in ieder geval nog niet hebben. Daar is het nog te vroeg voor. Rommelige buik wordt doorgaans doorn de darmen veroorzaakt.  
 
Rapporteer commentaar
LVie 23.09.2015 16:05  
  Op meerdere sites staat dat je echt al zwangerschapssymptomen kan hebben.
Zoals: Extreme vermoeidheid, witte vloed, innestelingsbloeding, emoties, vaker plassen,
Dus ik hoop dat de symptomen die ik heb echt te maken hebben dat ik zwanger ben...
Fingers crossed :-)
 
 
Rapporteer commentaar
Charlie 21.09.2015 12:45  
  Ik ben al meer dan een jaar gestopt met de pil. Deze maand meerdere keren voor en rond de eisprong seks gehad. Nu een kleine week na de eisprong, bij het toiletbezoek heel licht, waterig bloedverlies. Menstruatie lijkt me wel heel vroeg, normaal pas over een ruime week.
Heb ook geen buikpijn of andere klachten.
Zou het innestelings bloed kunnen zijn?
Alvast bedankt.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.09.2015 17:42  
  Het zou kunnen....als je menstruatie uitblijft doe dan een zwangerschapstest.  
 
Rapporteer commentaar
Lalalies 20.09.2015 04:02  
  Hey
Ik ben in maart met de pil gestopt omdat ik die niet nodig meer achtte. Mijn huidige vriend woont zeer ver en kan hem op dit moment maar eens om de 3 maanden enkele weken zien.
Na enkele weken kreeg ik mijn 1ste gewone menstruatie en vanaf dan was die zeer regelmatig (28 dagen).
Op dit moment bij mijn vriend en daar we geen condoom wilden gebruiken heb ik via een vruchtbaarheidscalculater mijn vruchtbare dagen berekend en op die dagen condoom gebruikt. Ik had mijn menstruatie moeten krijgen donderdag 17/9 maar die bleef uit. Vandaag, na 2 dagen had ik na seks met mijn vriend licht en zeer weinig bruinverlies. Nu, een uur of zes later heb ik nog steeds na het plassen zeer licht rozig/bruin verlies op wc-papier, en ik heb lichte menstruatie-achtige krampjes. Is dit mijn menstruatie? Of komt het door de seks + zwanger? Of innessteling-bloeding? Kan ik toch zwanger zijn? Wanneer kan ik testen? Kan op dit moment op de plaats waar ik ben niet meteen een test kopen namelijK...
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.09.2015 13:33  
  Dat was geen handige methode.......
Bij een cyclus van 28 dagen valt de eisprong tussen de 11de en de 16de dag van de cyclus. Sperma kan enkele dagen blijven leven in het lichaam. gemiddeld 2-3 dagen maar langer is ook mogelijk. Vanaf de 8ste dag tot en met de 16de dag van de cyclus moet je er dus rekening mee houden dat je zwanger kunt raken.

Als je in een warmer klimaat bent, kan het zijn dat je menstruatie later komt. Maar een zwangerschap is niet uitgesloten. Als de menstruatie uitblijft zou je kunnen testen. In ieder geval 2,5 - 3 weken na de onbeschermde seks.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 19.09.2015 00:15  
  Ik heb een vraag..

Kan je als je vriend 1 a 2 keer naar binnen is geweest zonder klaartekomen en zonder voorvocht zwanger zijn ? Ik ben nu al paar dagen overtijd en maak me nog al zorgen waardoor ik stress heb , kan het door de stress komen dat ik telaat ongesteld ben ?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.09.2015 01:41  
  In principe zou je zo niet Zwanger kunnen raken, maar handig is het niet..er gebeurt sneller een ongelukje dan je denkt.
Stress kan er natuurlijk voor zorgen dat je menstruatie later komt of uitblijft...
Is je menstruatie normaal wel altijd precies op tijd?
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 19.09.2015 10:42  
  Dat kan ook verschillen de ena laatste keer werd ik het de 17e en de laatste keer de 14e  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.09.2015 12:30  
  Dus je menstruatie is sowieso al onregelmatig. Dan zal dat deze keer ook wel zo zijn.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem89 18.09.2015 22:56  
  Hallo,

Ik heb een vraagje. Vorig jaar oktober gestopt met de pil. Afgelopen maand ovulatie test gedaan en die vond plaatst op 1&2 september. Nou heb ik een regelmatige cyclus van 29 dagen. En ben ik de afgelopen 2 dagen ingesteld geweest. (Normaal 5 dagen). Het is dus nu al gestopt. Kan het zijn dat het een innestelingsbloeding is? En wanneer kan ik het beste een zwangerschapstest doen?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 18.09.2015 23:16  
  Voor een innestelingsbloeding is het eigenlijk een beetje laat. Ik denk dat het toch je menstruatie is/was. Wacht nog een week en doe dan een zwangerschapstest.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem89 18.09.2015 22:59  
  Ingesteld = ongesteld  
 
Rapporteer commentaar
Prive 17.09.2015 00:45  
  Hallo

Ik had een vraagje ik ben nu al iets langer als 2 weken ongesteld zo lang duurt het nooit ik ben al 9 maanden gestopt met de pil maar er komt ook wezel mee bloed stols ook last van me rechter borst

Ik weet niet ben ik nou zwanger of meschien een miskraam gehad :(

Alvast bedankt voor je reactie
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 17.09.2015 00:51  
  Dat zijn vragen die ik zo helaas ook niet kan beantwoorden.
Ga even langs bij je huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
Denies 12.09.2015 03:18  
  Hallo!

Vraagje... ik ben sinds een half jaar gestopt met de pil vanwege een kinderwens. Mijn menstruatie cyclus is erg onregelmatig. Mijn gemiddelde cyclus is 33 dagen. Op dit moment zit ik op 38 dagen en ben ik nog steeds niet ongesteld. Ik heb een beetje last van me buik(een beetje rommelig) en zo nu en dan wat misselijkheid. Ik heb ook sinds 2 dagen erg veel last van puisjes, normaal heb ik dat alleen als ik ongesteld ben geworden. Vanochtend een test gedaan en die was negatief. Ik weet niet zo goed wat ik nu moet doen. U een idee?
 
 
Rapporteer commentaar
Bianca 14.09.2015 07:54  
  Hallo,
Ik heb een vraagje:
Ik ben op 10 sept uitgerekend voor mijn maandelijkse bloeding

Nu kreeg ik op 09 sept, 2x vegen (paar druppels) bruin oud bloed, daarna niets meer en op 13 sept flinke steek in onderbuik en gelijk 1x veeg met een beetje rood bloed (paar druppels)

Normaal ben ik 5-6 dagen ongesteld met vers rood helder bloed. Begint soms met licht bruin bloed en daarna gelijk met vers helder rood.
Geen dag zonder bloed.

Wat dat kunnen zijn ?
P.S.
Ik ben in december 2014 gestopt met de prilpil ivm kinderwens.
Ik ben aan het ontpillen geweest en nu sinds 3 cyclussen mooi op 28 dagen..eindelijk..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 14.09.2015 19:05  
  Het kan best dat je menstruatie een keer iets anders is dan je gewend bent.
Je kunt voor de zekerheid een zwangerschapstest doen.
 
 
Rapporteer commentaar
Bianca 15.09.2015 07:35  
  Hoi Tandor,

Bedankt voor advies

Ik ben nog steeds niet gaan menstrueren.
Nu nog steeds af en toe bruine vegen bij toiletgang
Echt heel weinig.
Nu al vanaf 6 sept af en toe bruine vegen..echt geen vers roof bloed net als bij een echte normale menstruatie.
Ik wacht nog met tedtem want misschien zit er nog niet verl HCG in.mijn lichaam.
Om teleurstelling te voorkomen
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.09.2015 11:41  
  Er zijn 2 dingen die je kunt doen.
Nog even afwachten om te kijken of je menstruatie er toch aankomt, of naar de huisarts gaan voor een bloedtest. Met onregelmatige cycli is het altijd wat lastig....
 
 
Rapporteer commentaar
An 10.09.2015 23:15  
  Hey daar ik heb een vraagje mijn vriend en ik zijn al een tijdje bezig met zwanger worden en ik hou maandelijks alles goed bij maar heb 2september toch mijn menstruatie gehad tot 6 september en normaal ben ik 7 dagen goed ongesteld dit was anders na mijn menstruatie ook weer gevreeën maar sinds die dag ook erg veel hoofdpijn en rommelende darmen en pijn in me onderbuik soms ook steekjes en et gevoel van misselijk heid ik wil er niet op rekenen en zie dat hier wel gereageerd word vandaar mijn verhaal.. Groetjes van An..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.09.2015 11:39  
  Zwangerschapsklachten kunnen het in ieder onmogelijk zijn.
Misschien een griepje.....
 
 
Rapporteer commentaar
Linda 09.09.2015 19:07  
  Heehoi, ik heb een vraag.. Ik was gestopt met de pil en moest 9 dagen geleden eigenlijk ongesteld worden.. Ik kon sochtends niet eten en werd zomaar misselijk. Na 4 dagen had ik een test gedaan (misschien te snel en niet met ochtendurine) negatief.. Nu nog steeds niet ongesteld geworden maar al 2 dagen het gevoel dat ik dat wel moet worden. (Normaal als ik die krampen krijg ben ik gelijk ongesteld) ik heb ook meer afscheiding als normaal.. wil als ik over 2 dagen nog niet ongesteld ben nog een test doen, maar zijn dit zwangerschapssymptomen?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.09.2015 20:21  
  Voor zwangerschapssymptomen is het toch echt nog te vroeg.  
 
Rapporteer commentaar
Nail 09.09.2015 11:10  
  Hoi ik heb een vraagje
Volgens de kalender moest ik rond 1 sep ong worden. Dit gebeurde niet wel was ik duizelig misselijk en extreem moe. Nu een week later toch bruinige roze en de ene keer rood bloed verlies. maar niet zoals mijn ongesteldheid normaal is.

Vorige ongesteldheid was zeven dagen netjes en toen klaar. De dag na elke keer steekjes bij mijn eierstokken met zitten enz. s avonds kreeg ik enorme pijn zo erg dat ik niet rechtop kon staan.

Dag der na niks aan de hand en het gezellig gemaakt met mijn vriend. Na de tijd had ik weer en beetje bloed en dit werd later heel veel. Mijn ongesteldheid plus dit was bijna twee weken bloed verlies.

En nu zo weinig en voel men zo anders maar de rest geeft negatief aan en een andere test een vaag streepje (maar dit was langer dan tien min)

Sorry voor het lange verhaal maar weet niet wat ik hier nou van moet denken en het maakt me ontzettend onzeker en verdrietig..
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.09.2015 18:29  
  Zijn jullie bezig om zwanger te worden?
Ben je recent met de pil gestopt?
 
 
Rapporteer commentaar
Nail 09.09.2015 18:43  
  Hoi Tandor,

Ja we proberen inderdaad zwanger te worden.

Ik had een spiraal maar die heb ik nu bijna twee jaar geleden laten verwijderen.

Bedankt voor je reactie alvast
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.09.2015 18:52  
  Het stippen met de spiraal zou dan de oorzaak niet moeten zijn.
Ik zou je willen aanraden om naar de huisarts te gaan en een verwijskaart te vragen voor de gynaecoloog. Je zou eventueel een cyste op een eierstok kunnen hebben. Dat wil nog wel eens voor komen bij gebruik van de spiraal.
 
 
Rapporteer commentaar
Nail 09.09.2015 19:37  
  Mag ik vragen op welke symptomen u dat baseert?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.09.2015 20:24  
  Op de klachten die je beschrijft. Ik heb ook niet gezegd dat dat zo is maar dat het eventueel zou kunnen.  
 
Rapporteer commentaar
Nail 09.09.2015 20:28  
  Oké bedankt voor u reactie  
 
Rapporteer commentaar
Nail 09.09.2015 11:11  
  Ps er verschenen ook aders op mijn borsten en de ene keer zijn ze behoorlijk voller en tepels paarsig,groter  
 
Rapporteer commentaar
sigrid 07.09.2015 10:48  
  Hallokes, ik heb de afgelopen 4 maanden een cyclus van 26-27 dagen .. Van daar uit gerekend ben ik 4a5 dagen over tijd ..nu heb ik al een paar dagen last van misselijkheid, ongikrampen ,warme gloed ,gevoelige borsten,en enorm veel wit verlies ...zou ik zwanger kunnen zijn ..durf echter niet te testen ,ben een beetje bang dat mijn lichaam me voor de gek houdt  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 07.09.2015 11:08  
  Niemand jan je hier natuurlijk vertellen of je zwanger bent. Daar zul je toch een test voor moeten doen.
Ben je pas met de pil gestopt?
 
 
Rapporteer commentaar
Sigrid 07.09.2015 14:27  
  Toch maar een testje gedaan ....jammer genoeg negatief :-(  
 
Rapporteer commentaar
Sigrid 07.09.2015 11:20  
  Nee heb nooit de pil genomen ,vorig jaar juli mirena spiraal laten verwijderen..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 07.09.2015 12:00  
  Okay....dan zul je toch een zwangerschapstest moeten doen als je zekerheid wilt  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 06.09.2015 13:01  
  Goedemiddag,

ik heb even een vraag ik heb voor dat ik ongesteld moest worden twee dagen na mijn eisprong gevreeën,mijn eisprong was op 13 augustus, toen moest ik eigenlijk 21 augustus ongesteld worden maar werd dat pas 27 augustus, 6 dagen over tijd,
het was de eerste 2 dagen wel hevig en daarna minder waarvan laatste dag veel bruinverlies,nu had ik gelijk er dag erna veel natte afscheiding met wit, en sinds gisteren za 5-09-2015 ineens duizelig, en misselijk, en nu vanmorgen met afvegen wat lichtroze met slijm, veel plassen en s'sochtends hoofdpijn,
nu is mijn vaag kan ik dan toch misschien nog zwanger zijn?
dat het misschien een psuedo-menustruatie was, want ben ook nooit 6 dagen over tijd, dus misschien is mijn lichaam, in de war, heb ook af en toe steken rechts onder in mijn buik, en steken in borst, dus als het kan, wanneer kan ik dan het beste testen?
pas als ik weer ongesteld moet worden?

Alvast bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.09.2015 14:26  
  Testen zou je nu kunnen, maar een zwangerschap lijkt me niet erg waarschijnlijk  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 31.08.2015 21:28  
  Hallo, ik heb sinds 1 1/2 jaar de mirena spiraal. Nu heb ik sinds 3/4 dagen pijn in mijn borsten (kan er niet eens op liggen) en ook zowat de hele dag door maagzuur. Kan het zijn dat ik zwanger ben of houd mijn spiraal me voor de gek?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 31.08.2015 21:44  
  Het hoeft geen van beiden te zijn.
Je kunt ook gewoon last van je maag hebben...
De pijn in de borsten kunnen wel met de spiraal/hormonen te maken hebben
 
 
Rapporteer commentaar
Lies 30.08.2015 23:59  
  Hoi

Ik voel mij al 1/2 weken duizelig en heb veel last van hoofdpijn. Sinds 3 dagen last van maagzuur maar 2 dagen geleden wel aardig wat gedronken. Ook ben ik wat aangekomen, mijn menstruatie was de afgelopen keer heel donderrood (een week geleden vanaf nu) ,en een beetje klonterig. Die maand ervoor wel de pil geslikt maar geen onveilige seks gehad.
De maand ervoor wel, maar hij is niet in mij klaargekomen.

Toch maak ik me een beetje zorgen..
 
 
Rapporteer commentaar
Lies 31.08.2015 00:01  
  De maand voor mijn afgelopen mestruatie de pil doorgeslikt.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 31.08.2015 00:48  
  Of je zwanger bent kun je maar op een manier ontdekken.....doe een zwangerschapstest.Je klachten doen me niet meteen aan zwangerschapsklachten denken.  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 28.08.2015 16:19  
  Goedemiddag
Ik heb een vraagje
Op 29 juli 2015 was de eerste dag van mijn laatste menstruatie
Nu moest ik op 26 augustus 2015 mijn menstruatie krijgen
Ik ben nu 2 dagen overtijd
Op 26 augustus test gedaan was negatief
En vandaag 28 augustus test gedaan weer nagatief
Nu is mijn vraag kan ik tog zwanger zijn?
Ik heb geen zwangerschap kwaaltjes alleen last van maag zuur en eerder moe
Ik heb een ciclus van 28 dagen
 
 
Rapporteer commentaar
happymom 31.08.2015 22:18  
  Hoi!!
Herkenbaar verhaal!! 26/07 eerste dag van maandstonden. Nu heb ik ze nog steeds niet gehad .28dagen Heb in juli mijn spiraal laten verwijderen. Vorige vrijdag test gedaan, deze test was negatief. Maar miss wat te vroeg gedaan. Ga mijn 2de test morgen vroeg doen! Weet jij al meer? Al ern test gedaan? Succes! Groeten mama van een zoontje!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 28.08.2015 18:59  
  Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen. Het zou kunnen dat je menstruatie gewoon iets later is. Het kan ook zijn, dat je HCG hormoon nog te laag is voor een DHZ test. Ik zou na het weekend nog een test doen. Wel met ochtendurine....Als deze dan nog steeds negatief is, ga dan even naar de huisarts voor een bloedtest.  
 
Rapporteer commentaar
Daisy 07.09.2015 21:28  
  Hallo,
Ik heb nu 3jaar een hormonenspiraal ik krijg mijn maandstonden nooit Door en sinds een paar weken kom ik enkel bij aan mijn buik en mijn borsten voelen heet en branderig aan en mijn tepels doen ook pijn heb vandaag een zwangerschapstest gedaan en deze was negatief nu is mijn vraag van waar dan het bijkomen aan mijn buik en de pijn aan mijn borsten
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 07.09.2015 21:48  
  Na 3 jaar zou je deze klachten niet meer van de spiraal verwachten. Maar onmogelijk is het niet. Ik zou je adviseren om me de klachten naar de huisarts te gaan.  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 28.08.2015 20:00  
  Oke Dank u wel voor uw antwoord
Ik ga zeker nog een test doen volgendeweek
En anders langs de huisarts
Groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
el1976 27.08.2015 14:48  
  Ik heb een vraagje; 6aug. laatste pil ingenomen en begonnen aan de stopweek.Hiervoor al 2 weken donkerrood bloedverlies.In de stopweek normaal ongesteld. op 14 aug. zou ik weer met de pil moeten beginnen maar heb de eerste 3 pillen vergeten en dus op 17 aug. met pil 4 begonnen,op 13 aug. onveilige sex gehad met mijn vriend en op 24 aug. weer. Nu ben ik sinds 25 aug. de hele dag misselijk met lichte en af en toe ergere buikkrampen, ook zijn mijn borsten zeer gevoelig, ben moe en behoorlijk prikkelbaar.Sinds een dag ook last van zuurbranden na het eten terwijl ik hier nooit last van heb.Zou het kunnen dat ik zwanger ben? zou normaal gesproken op 8 september weer ongesteld moeten worden. Zal zeker geduld moeten hebben tot 8 sept.???  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.08.2015 17:18  
  Omdat je te laat bent gestart met de pil, zou een zwangerschap inderdaad mogelijk zijn. Je hebt namelijk 2 x binnen een onveilige periode seks gehad. Voor zwangerschapssymptomen is het echter nog veel te vroeg. Dus ik denk dat je klachten ergens anders vandaan komen. Om te testen moet je inderdaad nog even wachten tot de volgende stopweek als de bloeding dan uitblijft.  
 
Rapporteer commentaar
el1976 27.08.2015 18:57  
  Zouden het dan innestelingssymptomen kunnen zijn?
Deze heb ik in januari dit jaar ook gevoeld, na 2 weken hevige krampen en waarschijnlijk toen een miskraam gehad
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 28.08.2015 00:52  
  Daar kan ik je zo ook geen antwoord op geven. Voor innestelingsklachten vind ik ze eigenlijk te fors. maar niets is onmogelijk  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 25.08.2015 21:01  
  In de afgelopen 2,5 jr heb ik een partner gehad die geholpen was, waardoor ik gestopt ben met de pil.

Sinds 6 weken heb ik een nieuwe partner en ben ik nu aan mijn 3e strip bezig.
In het begin hadden we veilige sex, maar daarna niet meer omdat ik ook aan de pil ben en getest ben.

Tijdens de 2e strip ben ik in week 3, 2 pillen achter elkaar vergeten. Zoals in de bijsluiter stond heb ik gekozen om de stopweek al in te laten gaan en ongesteld te worden. Ik ben toen licht ongesteld geweest (minder dan normaal) in de stopweek en weer begonnen aan strip 3, welke ik keurig heb ingenomen tot nu toe.

Volgende week maandag zou mijn menstruatie moeten starten. Echter heb ik nu sinds een kleine week last van hele gevoelige en harde borsten, een harde en opgezette buik, meer honger en witte afscheiding. Dit zijn kenmerken die ik normaal gesproken nooit heb voor een menstruatie en zeker niet zover van tevoren. Normaal 1 dag van tevoren wat prikkelbaarder, meer niet.

Help, wat kan dit zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
 
Stel een vraag of geef een reactie op dit artikel
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op