Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.

Plaats hieronder jouw reactie

Tamara  
  Kan iemand mij zo snel mogelijk helpen aub! Ik ben gewoon aan de pil wn moet nog zeker week of 2 tot me stopwerk er is. Nou was ik aan t werk en voelde een lichte pijn in me rug en buik wat ik wel eens voel tijdens mijn menstruatie. Maar nu dat ik naar de wc ben geweest zag ik op mijn inlegkruisje beetje roze zalm kleurig wat er uit is gekomen, maar tt leek niet op dezelfde kleur als wat k krijg met de menstruatie (licht roze) en ook wat ik heel raar vond is dat t niet echt waterig was maar soort van alsof tt dunne klei was. Kan dit gewoon tussen tijds bloeding zijn met ander soort kleurtje of zwanger? Want daar ben ik namelijk niet klaar voor. Aub zsm een reactie  
 
{report}
Tandor  
  Dat zal toch een tussentijdse bloeding zijn  
 
{report}
À.  
  Nou na alles een beetje gelezen te hebben kom ik met mijn vraag.
Ik heb nu wekelijks wel seks met mijn vriend. Dit doe ik met een condoom en zonder dat ik aan de pil zit , elke maand ben ik toch wel bang dat er iets kan mis gaan en dat ik toch nog zwanger kan raken. Ik ben wel altijd ongesteld geworden.
Maar deze maand voelt het wel anders.. Dus ben ik banger dan normaal, ik heb veel kramp in m'n buik en ben de laatste tijd wat misselijk. Ik kijk wel altijd op de condoom is gescheurd of wattan ook maar zou het wel kunnen? Ik maak mezelf eigenlijk steeds banger..

Alvast bedankt!
 
 
{report}
Tandor  
  Ja, je maakt jezelf vooral steeds onnodig banger. Zo moet de lol er toch gauw vanaf zijn...Misschien toch maar eens over de pil nadenken?  
 
{report}
Fr  
  Hayy,

Nou zit ik met iets, het zit so dat ik 22 juni me menstruatie had en 2 weken daarna weer werd alleen dit keer heel wat en iets korter dan normaal. Ik heb altijd al menstruatie klachten gehad zoals buikpijn misselijk. Maar dit keer is het gebleven na de laatste memstruatie,alleen wordt k sneller misselijk en heb oo hoofdpijn en buikpijn wel iets minder maar heb t alsnog wel erg. Ook slaap k al een aantal dagen niet goed..
Het is nu ongeveer de 7e dag na me rare laatse menstruatie, moet ik wachte voor een test?
 
 
{report}
Tandor  
  Niet erg waarschijnlijk dat je zwanger bent. Misschien goed om eens met de klachten naar de huisarts te gaan.
 
 
{report}
Pocha  
  Mijn menstruatie was op 21 juni jl. 5 Juli hebben mijn verloofde gemeenschap gehad. Ik ben nu 5 dagen overtijd.

Vanochtend heb ik getest. De test gaf onmiddellijk 2 overduidelijke roze streepjes aan. Heb ik er goed aan gedaan om 5 dagen later te testen? En wanneer zou ik de volgende test kunnen doen om zeker te weten dat ik echt zwanger ben? Of mogen we nu al een gat in de lucht springen en de huisarts bellen?

Sorry voor de overvloed aan vragen, maar ik wilde niet te vroeg en niet te laat testen.

Alvast bedankt.
 
 
{report}
Tandor  
  Je hebt in ieder geval niet te vroeg getest.
Bel morgenvroeg met de huisarts. Ik denk dat ik jullie kan feliciteren...
 
 
{report}
Pocha  
  Ik ben ZWANGER!!! Afgelopen maandag de huisarts gebeld voor een zwangerschapstest. Gisteren langs de huisarts geweest, aldaar mijn urine opgevangen in een potje, en een kwartier later het goede nieuws vernomen! :D  
 
{report}
Tandor  
  Gefeliciteerd dus !!  
 
{report}
Anoniem  
  Dag, 30 mei ben ik met mijn vriend een beetje lopen spelen tot het erin schoot. Ik ben toen 17 juni ongesteld geworden.(denk ik) het was gewoon heel rood en vloeiend. 3x maand verband verwisseld. Op dag 1. 2x op dag 2 en toen werd het minder ( ik ben altijd 3 dagen ongesteld.) Nu wacht ik op mijn ongesteldheid die verwacht ik op 17e maar vandaag is het 12 en heb ik bruin rood bloed ik ben heel erg banf en ik weet niet wat ik moet doen wat betekent dit? Dat mijn menstruatie eraan komt of ben ik zwanger? In afwachting van u antwoord. Ik hoop dat u zo spoedig mogelijk kan reageren ik ben echt in paniek.  
 
{report}
Tandor  
  Of je zwanger zou kunnen zijn kan niemand je natuurlijk vertellen. Daar zou je dan een test voor moeten doen.
Het zou natuurlijk kunnen dat je menstruatie iets eerder komt
 
 
{report}
Sihh  
  Goedemiddag,

Ik heb een lastig vraagje. Mijn vriend en ik zijn al een tijdje bezig met zwanger worden. Nu ben ik 5 dagen overtijd (maar heb ik een hele onregelmatige cyclus). Mijn buik is wat opgezet, mn borsten zijn ongelovelijk gevoelig, gespannen en heb een heleboel aders op mn borsten die normaliter niet zo zichtbaar worden/zijn. Ik heb sinds een week geleden de hele dag last van hoofdpijn, zo af en toe heb ik wat krampjes in mijn buik.. Maar ik durf niet te testen omdat ik bang ben een negatieve test in mijn handen te krijgen. Nadat mijn vriend en ik vannacht "gemeenschap" hebben gehad en ik vanochtend naar het toilet ging merkte ik op dat ik wat licht roze bloedverlies had maar dit alleen bij het vegen.. Wat zou dit kunnen betekenen? Help! Ben een beetje radeloos aan het worden.

Groetjes,
Sihh
 
 
{report}
Tandor  
  "Maar ik durf niet te testen omdat ik bang ben een negatieve test in mijn handen te krijgen" dat slaat natuurlijk in principe nergens op....je zult toch een keer moeten testen of je nou wel of niet zwanger bent. Je moet niet bang zijn voor een negatieve test. Het wil zeggen dat het nog niet is gelukt en voor de rest niks

het roze bloedverlies kan het begin van de menstruatie aangeven of het gevolg van een contactbloeding zijn.
 
 
{report}
Anoniem  
  Goeiemiddag,

Ik heb een dringende vraag.
Mijn vriendin neemt de Yasminelle pil.
Vannaf hoeveel dagen is deze beschermend tegen zwangerschappen? Ze heeft haar 1ste pilletje van de 1ste strip genomen op de eerste dag van haar menstruatie. Nu is ze bezig aan de 2de strip, ze heeft altijd alles correct ingenomen. Nadat de 1ste strip volledig ingenomen was en haar stop week bezig was hebben we zonder Condoom seks gehad. Nu hebben we wel bang omdat ze onlangs misselijk was, nu heeft ze een beetje hoofdpijn en af en toe buikpijn, moeten we ons zorgen maken of zijn we gewoon paranoïde?
Groetjes
 
 
{report}
Tandor  
  De pil was na de eerste week van de eerste strip al betrouwbaar..
Hoofdpijn en buikpijn zijn toch algemene klachten en hebben met zwanger zijn niets te maken. Misschien heeft ze die klachten wel van de stress....
 
 
{report}
Rika  
  hallo even een vraagje.

ik ben 5 dagen voor mijn normale ongesteldheids dagen te vroeg ongesteld geworden. Wat heel erg ongewoon is. ik ben nooit later of vroeger dan maar 1 dag! nu had ik de eerste dag echt maar een vlekje bruin bloed, de 2de dag was dat meer en dat was bruin met rood de derde dag ook en gisteren was het weg alleen nog maar een beetje bruinig en 1 vlekje bloed. Vandaag heb ik heel veel last van afscheiding en een beetje licht roze bij het afvegen. dit was de dag dat ik ongesteld had moeten worden. ik ben het normaal 7 dagen lang en heb nu maar 2 dagen echt gebloed. Dat dat is dus niet normaal en ik weet even niet goed wat ik er van moet denken! Heeft iemand dit mee gemaakt? Alsvast bedankt voor jullie reacties!
 
 
{report}
Rika  
  ow ja en mijn rechter tepel is donkerder maar ook groter geworden echt opvallend! Ook jeuken ze een beetje!  
 
{report}
Rika  
  had er nog even bij moeten zeggen dat ik riri ben van de vorige keer, en ik heb echt geen menstruatie gevoel gehad dus dat alles in totaal is heel raar!  
 
{report}
Rika  
  ik heb vandaag pas voor het eerst weer eetlust. En dat had ik tot gisteren de dag dat ik ongesteld had moeten worden dus niet.  
 
{report}
Rika  
  wat ik nu verlies is meer licht roze en waterig dat roze is af en toe maar verlies wel echt veeel witte afscheiding soms zit daar licht bruin door heen.  
 
{report}
Tandor  
  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen... je zou een test kunnen doen...  
 
{report}
Berrt  
  Beste , ik en mijn vriendin hebben gisteren (Vrijdag Avond ) seks gehad maar zonder condoom en ben niet in haar klaargekomen , sinds donderdag is zei gestart met antibiotica (Peni-Oral , zei is vrijdagochtend om 9 uur gestopt met de pil omdat haar stripje op is en moet ze maandag/dinsdag haar regels krijgen , is de kans er dat zei zwanger is? Wij willen eigenlijk nog geen kleintje.

MVG
 
 
{report}
Tandor  
  Nee hoor. als ze de pil de laatste 7 dagen goed heeft ingenomen en er geen is vergeten, is ze ook gedurende de stopweek gewoon beschermd. De antibiotica heeft daar verder geen invloed op  
 
{report}
Rika  
  oke een test moet ik sowieso doen. Maar denk je dat dit een teken van zwanherschap kan zijn? Wil er alleen graag even een mening over horen.  
 
{report}
Tandor  
  Zwangerschapssymptomen kun je nog helemaal niet hebben. Het zou misschien een innestelingsbloeding kunnen zijn...maar je zult een test moeten doen om daar achter te komen.  
 
{report}
Rika  
  ik zeg ook niet dat het al echte zwangerschao verschijnselen zijn. Maar voel wel degelijk dat er iets veranderd in mijn lichaam. ik heb een test gedaan deze geef negatief aan. Maar deed het niet de ochten urine. Dus ik doe het over een paar dagen nog een ik hoorde namelijk van heel veel mensen dat de eerste dag vaak niet positief is, dus probeer het later nog of misschien vraag ik wel een echo kan ook nog want als dat het niet is moet het iets anders zijn. want dit is te ongewoon.  
 
{report}
Anoniem  
  Hoe is het nu afgelopen?  
 
{report}
Anoniempjeh  
  Hallo allemaal,

Ik heb even behoefte aan advies.
Februari j.l. had ik een positieve zwangerschapstest en daarna negatieve testen. Ik heb naar de HA gegaan en uit bloedonderzoek bleek niet zwanger.

Nu ben ik 1,5 week overtijd. Vorige week woensdag had ik een positieve uitslag, daarna weer negatief en weer negatief de volgende ochtend (steeds de ochtend urine gepakt). Wat is nu wijsheid. Ik ben weer 3 dagen verder sinds de laatste test, nog steeds overigens niet ongesteld (kan ook spanning zijn?). Ik vind het moeilijk om bij terugkerend negatief toch weer aan te kloppen bij de HA. Wat is handig om nu te doen? Wil het toch wel graag zeker weten... En vind het bijzonder dat ik dit nu al 2 keer meemaak... Kan daar een reden voor zijn?
Is er toch nog kans dat ik zwanger ben?
 
 
{report}
Tandor  
  Ik zou in ieder geval wel even naar de huisarts gaan voor een bloedtest. Overleg het met de huisarts  
 
{report}
Anoniempjeh  
  Dankjewel, dan toch maar even contact opnemen voor de zekerheid.  
 
{report}
Marion  
  Hoi,

Ik wilde vragen wat ik moet doen? Ik heb een cyclus van 20/21 dagen en ben nu 4 dagen overtijd en heb 2 testen gedaan beide negatief .. Ik heb wel sex met mijn man en kan zwanger zijn .. Maar goed dan zou ik toch positieve testen moeten hebben? Heb wel last van vlagen misselijkheid en extreme trek in zoetigheid en eten... wat is wijsheid???
 
 
{report}
Tandor  
  Met 4 dagen overtijd kun je nog geen zwangerschapssymptomen hebben.
Het zou kunnen, dat je HCG hormoon nog te laag is voor de DHZ test. Doe op het einde van de week een nieuwe test. Als deze ook nog negatief is ga dan naar de huisarts voor een bloedtest
 
 
{report}
Pocha  
  Goedendag,

Op 24 mei 2016 was mijn laatste menstruatie. Mijn verloofde en ik hebben op 2 juni seks gehad. Wij willen graag een kindje.

Op 5 juni gaf mijn Clearblue ovulatietest met hormoonindicator een vaste smiley aan dat mijn eisprong er aan zat te komen. Deze vaste smiley bleef tot 7 juni staan. Verder hebben wij na 2 juni geen seks met elkaar gehad.

Sinds 10 juni heb ik constant lichte afscheiding (waarvan op 10 juni 1x hevig). Ik moet dagelijks een inlegkruisje gebruiken.

Mijn menstruatiecyclus varieert van 25 tot 30 dagen. Dus nog 4 dagen wachten voor mijn menstruatie. Zo niet, ben ik overtijd.

Ik heb helemaal geen zwangerschapssymptomen. Heb me maar slechts 3x een paar minuutjes misselijk gevoeld, moet soms om het uur plassen, en heb nu vollere borsten gekregen. Alleen vind ik die afscheiding vreemd na mijn eisprong. Dat heb ik anders nooit. De afscheiding begint bij mij pas 1 week voor mijn menstruatie te komen.

Zou ik misschien zwanger kunnen zijn?
 
 
{report}
Tandor  
  Ik denk dat die kans erg klein is.
Sperma leeft gemiddeld 2-3 dagen in het lichaam van de vrouw.
Als je zwanger had willen worden, had vanaf 5 juni tot 7 juni toch seks moeten hebben
 
 
{report}
Onbekend  
  Hallo,

Ik was 11 dagen overtijd. Heb 4 keer positief getest. Ben daarna ongesteld geworden. Ben nog nooit overtijd geweest en heb ook nog nooit positief getest. Kan het zijn dat ik nu een miskraam gehad heb? Heb verder totaal geen krampen gehad. Menstruatie bloed was zoals altijd helder rood bloed. Ik heb voorheen vaak moeten overgeven en merk dat ik in een zeer emotionele bui zit. Ben de hele dag boos en gestrest zonder reden. Ben 3 dagen ongesteld geweest i.p.v. 6 dagen. Ik wil morgen een zwangerschapstest doen, alleen weet ik niet of het betrouwbaar is gelijk na mijn menstruatie?

Wacht uw antwoord af,

Bedankt
 
 
{report}
Tandor  
  De menstruatie doet verder niets aan de betrouwbaarheid van de test af.  
 
{report}
Riri  
  hallo ik heb 8 dagen geleden seks gehad met mijn vriend onbeschermt. Nu moet ik pas over 5 dagen ongesteld worden en ik ben nooit langer dan 1 dag eerder of 1 dag later ongesteld. ik verlies nu bloed het is niet veel maar als ik afveeg dan zit het er aan en soms als ik plas dus ook daarin. ik heb heel erg rommelende darmen steekjes aan de linkerkant van me onderbuik en ook in het midden. Geen ongesteldheids gevoel geen rug pijn en ook niet in boven benen. nu ben ik al ongesteld geworden elke maand vanaf dat ik dus 9 jaar ben. En dit heb ik nog niet mee gemaakt. alleen gevoelige borsten en heb het idee dat aan de rechterborst mijn tepel donkerder is geworden ook er om heen. ik had hele dag last van krampen en toen verloor ik ineens bloed daarvoor heb ik 8 dagen lang ook witte afscheiding gehad en dat is echt veel geweest. waterig ook. zou het kunnen dat ik zwanger ben? het bloed kleur lijkt bruinig  
 
{report}
riri  
  ow ja vergeten ik heb ook geen eetlust en als ik eet ben ik echt kotsmisselijk!  
 
{report}
Tandor  
  Het is nog veel te vroeg voor zwangerschapsverschijnselen... Maar als je onbeschermde seks hebt gehad kun je natuurlijk wel zwanger worden. Wacht je menstruatie maar eens even af. Als die uitblijft kun je een test doen.
De bruine afscheiding is in de regel oud bloed dat nog van de vorige menstruatie is.
 
 
{report}
riri  
  ow dat is dan wel vreemd want heb dat toch nog nooit gehad oud bloed ofzo. die van de vorige maand is. ik kan me vergissen in die 8 dagen het kunnen er ook 9 zijn geweest. maar goed ik hoorde dat die bloed verlies dus innestelingsbloed zou kunnen betekenen.  
 
{report}
riri  
  ik heb namelijk echt steken in mijn onderbuik die sterker worden  
 
{report}
Tandor  
  Dat je het nooit eerder hebt gehad kan best. Een innestelingsbloeding is doorgaans helder rood bloed..
Je zult het in ieder geval nog even moeten afwachten
 
 
{report}
riri  
  mijn verwarring hierbij komt door dat er zo veel vrouwen zijn die vertellen dat ze last hadden van dat kleur bloed waaronder mijn moeder. maar ik las ook ergens dat iemand 3 dagen kan bloeden en dan toch zwanger zijn klopt dat?  
 
{report}
Tandor  
  Er doen veel verhalen de ronde ......

Je zult het toch even moeten afwachten
 
 
{report}
riri  
  zal ik zeker doen dank je!  
 
{report}
Ano2  
  Hey

Misschien een raar of dom vraag eigenlijk 2 vragen. Nou ben ik 5 maanden met men partner en doen t regelmatig. Alleen ben ik nog niet voledig, dus t komt er niet helemaal in athans so voelt t voor beide. Hij is me eerste nu weet ik niet of dit normaal is en waar t aan kan ligge? 2e vraag is , hij komt wel klaar is er dan een kans dat ik zwanger kan zijn als ben ik niet voledig open?
 
 
{report}
Tandor  
  het is mogelijk dat je maagdenvlies of een restant daarvan een beetje in de weg zit. Je zou hiervoor naar de huisarts kunnen gaan. Zwanger zou je zo dus wel kunnen raken..  
 
{report}
Anoniem  
  Hallo ik heb een vraagje ik ben bezig met mijn vriend voor een kleintje ik heb nou net mij ongi gehad iedergeval denk ik ben maar 3 dagen bloed verloren wel helderrood en oudbloed door elkaar normaal ben ik langer ongi ongeveer 6 a 8 dagen nou heb ik gisteravond sex gehad met mijn vriend ik had daarbij pijnlijke steken in mijn onderbuik nog nooit eerder gehad is het mogelijk dat ik zwanger zou kunnen zijn  
 
{report}
Tandor  
  Erg voor de hand liggend is het niet als je ongesteld bent geweest. En van gisteren tot nu kun je niet zwanger zijn.
Als je denkt al langer zwanger te kunnen zijn zou je een test moeten doen.
 
 
{report}
Serieuze vraag .  
  Kan iemand me duidelijk uit leggen wat een cyclus in houd en hoe je dit kan bij houden voor kinderen te kunnen krijgen . Ik begrijp de uit leg niet zo goed en kbegrijp niet zo heel goed wat het te maken heeft met menstruatie en eierspronh en dergelijke . Alvast bedankt .  
 
{report}
Tandor  
  De cyclus is het aantal dagen dat tussen de eerste dag van de menstruatie en de eerste dag van de daarop volgende menstruatie zit.  
 
{report}
Oo  
  Ik ben getrouwd .
Ik en mijn man zouden graag kinderen willen krijgen
We hebben regelmatig gemeenschap . Ik slik niks van anticonceptie .
Nu hij is verschillende keren klaargekomen en toch ben ik nog altijd niet zwanger .
Ik maak me een beetje zorgen ..
 
 
{report}
Tandor  
  Hoe lang zijn jullie bezig om zwanger te raken?
Heb je voorheen wel de pil gebruikt en zo ja, wanneer ben je er dan mee gestopt?
Hoe oud ben je?
 
 
{report}
Oo  
  Ik ben 19 jaar en mijn man is 22 jaar .
Toch al een jaar ongeveer ..
En nee ik pak al heel lang al 3 of 4 jar geen pil of iets dergelijk .
Groet
 
 
{report}
Tandor  
  Als jullie al een jaar bezig zijn om zwanger te raken en het wil niet lukken, vraag dan aan de huisarts een verwijzing voor de gynaecoloog  
 
{report}
Tandor  
  Lees ook eens:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/148862-wij-willen-een-baby.html
 
 
{report}
kelly  
  hallo sinds gister heb ik een beetje bloedverlies ongeveer 4/5 dagen terug heb ik me eisprong gehad .. nu heb ik een beetje bloedverlies en menstrautie achtige krampen gevoelige borsten en last van me rug zal dit een innesteling kunnen zijn ?  
 
{report}
Tandor  
  Voor een innesteling zou dat eigenlijk te vroeg zijn.  
 
{report}
kelly  
  ik ging net op internet lezen en er zijn meer mensen die bloed verloren 3 dagen na eisprong en toch zwanger bleken dus ik wacht het wel af  
 
{report}
silly25  
  Hallo
Ik heb een vraagje ik heb 2 maanden gelelden een miskraam gehad mijn hcg waarden was toen -0,1 ik ben vorige maand maar 2 dagen ingesteld geweest heb nu veel zwangerschap symptomen zwangerschap testen kom ik niet wijzer uit ik zie wel wat maar kan het mijn ook inbelden nu heb ik vanmorgen bloed laten prikken en de uitslag was 0,2 ik zou terug gebeld word maar dat is niet meer gebeurd kan iemand mijn vertellen wat het verschil is en of ik toch heel pril zwanger ben mvg silly25
 
 
{report}
Anoniem  
  Hallo
Ik heb een vraag:
Ik slik de pil en heb een vriend. We hebben onveilig sex gehad de dag voor dat ik eigelijk ongesteld moest worden die avond heb ik eerst de pil genomen en toen hebben we sex gehad. Maar ik ben nu nog steeds niet ongesteld en moest het al 3 dagen geleden zijn. Ik heb hier wel heel veel stress van gehad. Ik heb alleen last van gevoelige borsten maar verder nog geen andere symtone van zwangerschap. Maar mijn vraag is. Is de kans groot dat ik zwanger kan zijn ?
 
 
{report}
Oo  
  Beste , dit kan zijn dat uw regels onregelmatig zijn nu door dat je de pil toch hebt genomen dit terwijl je normaal ongesteld moest worden .
Wacht nog even af dit kan gewoon een overbelasting zijn om uw cyclus .
Vriendelijke groet .
 
 
{report}
Tandor  
  "We hebben onveilig sex gehad de dag voor dat ik eigelijk ongesteld moest worden die avond heb ik eerst de pil genomen en toen hebben we sex gehad."
Was dat dan gewoon de laatste pil voor de stopweek? of heb je die pil extra genomen vanwege de seks?

Als je de pil goed gebruikt en er geen vergeet, is er geen eden om aan te nemen dat je zwanger zou zijn. De doorbraakbloeding hoeft niet altijd meteen de dag na het stoppen van de pil te komen. Daar kan best wel een wat verschil in zitten.
 
 
{report}
Anoniem  
  Het was de laatste pil voor de stop week. Toen heb ik zitten twijfelen of ik door moest slikken maar heb dat niet gedaan.  
 
{report}
Tandor  
  Ik denk dat je gewoon even rustig moet afwachten....zoals ik al schreef kan de doorbraakbloeding best wel een wat later zijn. Stress kan daar ook nog invloed op hebben  
 
{report}
F  
  Hallo,

Ik ben nu ongeveer 5 jaar bezig met zwanger worden. Dit is wel 2x gelukt alleen de eerst zwangerschap was een EUG en de tweede normale miskraam de laatste was nu iets meer dan een jaar geleden. Nu heb ik deze maand de menstruatie overgeslagen, heb pijnlijke borsten en me onderbuik is hard, en heb nu ook dat er soort van doorzichtige slijm uit me vagina komt ik moest rond de 20ste van mei mijn menstruatie krijgen. Ik heb vorige week een test gedaan die kwam negatief wat kan ik nu het beste doen?
 
 
{report}
Tandor  
  Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing naar de gynaecoloog  
 
{report}
Janien  
  goedemorgen

ik heb een vraag ben al naar de dokter geweest maar die kan veders niks raars vinden
nu heb ik net mn menstruatie gehad tot vorige week zondag 13 dagen bloed verloren.
nu heb ik sinds gister weer wat bruin bloedverlies niet veel een klein beetje.. wat kan dit zijn voor een eisprong of innesteling lijkt me dit veelste vroeg? we zijn bezig voor een kleintje ben nu al een jaar van de pil af en had altijd gewoon regelmatig 30 dagen nu heb ik de laatste 2 maanden elke keer al een langere menstruatie..

de dokter kon niks vinden toen die heeft gekeken zal ik misschien toch een doorverwijzing vragen na de gynocoloog het maakt me echt heel ontzeker ?
 
 
{report}
Tandor  
  Ik denk dat het inderdaad goed is om een verwijzing te vragen voor de gynaecoloog  
 
{report}
Janien  
  Ja wacht even af hoe lang ik blijf bloeden.. dokter had ook een soa test afgenomen vandaag uitslag gekregen en heb geen soa..  
 
{report}
anoniem meisje  
  hey mensen heb een vraag

ik heb dus op 25 woensdag mei onveilig sex gehad
hij heeft voor hij klaarkwam het er uit gehaalt
en toen pijpte ik hem en duurde toch wel ff voor hij klaar kwam
en ik slik ook de pil elke dag behalve als ik me ongesteldheid krijg
ik ben 14 jaar en ik heb gistere mijn ongesteldheid gekregen
kan ik nu zwanger zijn? of is er een kans dat ik zwanger ben?
ik wil echt niet op mijn geweten hebbe ik ben geen voorstander van abortus ofzo ik ben nog maar 14 dit is veel te jong :/
 
 
{report}
Tandor  
  "en ik slik ook de pil elke dag behalve als ik me ongesteldheid krijg" ik neem aan dat je hiermee de stopweek bedoeld...

Als je de pil neemt en dat goed doet zonder er een te vergeten, hij is niet in je is klaargekomen en je nu de doorbraakbloeding van de stopweek hebt, hoe denk je dan zwanger geraakt te kunnen zijn?
 
 
{report}
mirjan  
  goeden morgen ik heb een vraag over mijn dochter .die moet zaterdag ongesteld worden maar ze is afgelopen zondag .wat bloedverlies gehad niet zo veel als een ongesteld heit maar ze heeft nou ook veel pijn aan haar borsten en onderrug en veel moe ze heeft gisten een test gedaan niet zwanger kan mij iemand vertellen heeft ze te vroeg getest groetje mirjan  
 
{report}
Tandor  
  Testen kan vanaf de dag van de nieuw te verwachten ongesteldheid als deze uitblijft, of ca 2,5 week na de onbeschermde seks.

Het kan dus zijn dat er iets te vroeg is getest.
 
 
{report}
Anoniem 16 jaar  
  Ik ben 16, heb geen echte seks gehad, maar hij is wel tegen mijn vagina aangekomen een hele tijd, hierbij was de penis wel stijf, maar nog geen zaadlozing. Kan ik hiervan zwanger raken? Ben al twee maanden niet meer ongesteld geweest, maar dit kan ook door de stress komen...  
 
{report}
Tandor  
  Zo raak je toch niet zwanger  
 
{report}
Mientje14  
  Hallooooo,

Een vraagje..... Zijn nu ruim 1 jr bezig om zwanger te worden en sinds me laatste cyclus in zhuis om cyclus te volgen omdat deze vaak wat vroeger is term pco is gevallen. Inmiddels goede eisprong gehad ( echo's en bloedprikken uitslagen) nu inmiddels 2 dgn overtijd op eem cyclusv 28 dagen. Gister getest maar negatief. Wel krampjes en wat witte afscheiding en tijdens sex beetje lichtroze bloedverlies.... Wat nu? Nog een keer testen??
 
 
{report}
Tandor  
  Ik zou nog enkele dagen wachten en dan een nieuwe test doen. Als deze dan ook negatief is, ga dan even naar de huisarts voor een bloedtest.  
 
{report}
Anoniem  
  Goedemorgen
Ik had een vraag.
Ik heb 31 maar voor het laatst een normale menstruatie gehad 25 april was de menstruatie 6 dagen eerder dan normaal en maar een halve dag.
Nu had de volgende menstruatie op 23 mei moeten komen maar die is nooit gekomen.
Ik ben wel heel veel moe misselijk opgezette onderbuik gevoelige tepels.
Ik heb een aantal testen gedaan die zijn allemaal negatief ik hebb al een zoontje en daarbij had ik het zelfde dat de testen negatief waren alleen was ik toen al 1.5 maand zwanger.
 
 
{report}
Tandor  
  Ga dan even naar de huisarts en laat een bloedtest doen.  
 
{report}
Sas  
  Hallo allemaal,
Ik slik de pil, ik slik die elke dag.
Maar ik heb met Pasen met me vriend lopen flikflooien. Hij zat er niet helemaal in maar is wel klaar gekomen. Moet ik me zorgen maken? Of is de pil wel gewoon betrouwbaar?
Ik ben wel gewoon 2x ongesteld geweest. Maar dr zeggen dat als ie de pil slikt je neppe menstruatie hebt. Graag info!
 
 
{report}
Tandor  
  Als je de pil goed gebruikt en er geen vergeet, daarbij al 2 x een onttrekkingsbloeding hebt gehad is er geen enkele reden on te denken dat zwanger zou kunnen zijn.
De pil is juist bedoeld om niet zwanger te raken door seks.
 
 
{report}
Sas  
  Graag wil ik u bedanken. Het is een hele opluchting voor me!  
 
{report}
sabine  
  hoihoi
ik had een vraagje ik had ongeveer 4 week geleden seks gehad
wel beschermt maar de condoom was afgezakt en toen zijn we gelijk gestopt.
een week of 1,5 week erna dacht ik ongesteld te zijn ik begon op maandag met bloeden en het was normaal en gewoon 5 dagen lang hetzelfde. dus ik was opgelucht maar nou heb ik wel steeds buikpijn in mijn onderbuik en ik heb het gevoel dat die wat opgezwollen is en verder heb ik niet echt last van mijn borsten of heel misselijk sochtends ofzo maar ik ben wel heel erg gestresst dat ik zwanger ben en denk er alleen maar aan en daardoor denk ik steeds dat ik meer buikpijn heb. zou het kunnen zijn dat je gewoon een bloeding hebt 5 dagen achter elkaar de zelfde hoeveelheid en normaal bloed? of denk ik nu gewoon door de stress dat ik denk dat ik zwanger ben. ik durf echt geen test te doen want ik ben echt bang voor de uitslag
 
 
{report}
Tandor  
  Of je nou bang bent voor die uitslag of niet, je kunt je er toch niet voor verstoppen... dat is geen reden om geen test te doen. Als het namelijk wel zo is kun je maar beter weten. Dab is er nog wat aan te doen. Als je te lang wacht niet.
Aangezien je de menstruatie gewoon hebt gehad is het niet erg waarschijnlijk dat je zwanger bent
 
 
{report}
Roos  
  Ik ben 6 maanden geleden bevallen van mijn eerste kindje. Geef borstvoeding, sinds ik werk zijn de tussenpozen > 4 uur (lam nvt neem ik aan) ik heb 1x een bijzonder korte en lichte menstruatie gehad (ga er vanuit dat dit mogelijk is) binnen 2 wk onveilig gevreeën en nu zou ik dan 6 a 7 dagen overtijd zijn echter diverse testen gedaan en allemaal negatief..Wel menstruatie achtige krampen gehad maar nog steeds niet ongesteld..Toch kleine kans op zwangerschap?  
 
{report}
Tandor  
  Moeilijk te zeggen of LAM niet meer van toepassing is.
Geef je bijvoeding of kolf je af?

Het kan natuurlijk zo zijn dat het even duurt voordat je menstruatie weer "normaal" op gang komt..
Wacht even tot volgende week en doe dan een nieuwe test...
 
 
{report}
Tt  
  Hoi

Ik heb een vraagje heb in januari een ms gehad met 7 weken en dan 2 mnd niet ongesteld geworden nu vorige maand wel gewoon normaal ongesteld 1,5 week en normaal moest ik vorige week weer ongesteld worden maar niet dus heb wel veel last van me borsten en af en toe stekende pijn links onder in me buik en stekende pijn bij me baarmoeder maar heb vorige week getest maar was negatief maar toen ik de stick er uit haalde kwam er wel 2 streepjes 1tje normaal 1 tje licht dus ik weet het ook niet meer ben ik wel zwanger of niet want ben nog steeds niet ongesteld ben wel bezig om zwanger te worden gr..
 
 
{report}
Tandor  
  Lees goed de gebruiksaanwijzing van de zwangerschapstest.
Je zou naar de huisarts kunnen gaan voor een bloedtest.
 
 
{report}
anoniem29  
  Hai,

Ik heb t eind okt onveilig gedaan. 15 uur erna de map ingenomen. Iets meer dan 7 later werd ik ongesteld. Erge krampen en heftige menstruatie duurde ook ruim 2 weken. Daarna netjes de maand erop weer normaal ongesteld. Maand daarop ook.. daarna met de pil begonnen en nu al 4 maanden op dag en uur nauwkeurig ongesteld. Heb alleen sinds kort vreemd gevoel in me buik. Lijkt op spiertrekkingen ofzo,? Ben toch niet zwanger?
 
 
{report}
Tandor  
  Geen enkele reden om te denken dat je zwanger bent....  
 
{report}
k  
  hallo ik heb een vraagje
ben nu al 10 maanden van de pil af en had een normale menstruatie cyclus van 30 dagen.. nu de laatste 3 x ben ik 2 weken lang ongesteld eerst een week licht bloedverlies en dan een week normale bloedverlies het is vreselijk om zo lang ongesteld te zijn en maak me zorgen .. is dit iets wat kwaad kan of ik me zorgen over moet maken ??
 
 
{report}
Tandor  
  Het is moeilijk om daar zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de gynacoloog  
 
{report}
Mandy  
  Hallo, Ik ben 7 Maart bevallen van een stille kindje. (2e kindje) Ik heb wel bijna 3 weken de pil geslikt, iets eerder gestopt. 12 April ongesteld geweest 4 dagen, 29 April positieve Ovulatie test gehad. Zoals het ervoor stond had ik 13 Mei menstruatie moeten krijgen, ik ben nu 6 dagen overtijd. Testen zijn negatief, ik heb meer witte dunne afscheiding. Vlagen misselijkheid, zo af en toe steekjes in mijn lies. Licht gevoellige borsten en vooral tepels, en lichte menstruatie gevoel krampjes gehad. Ik weet niet of ik zwanger zou kunnen zijn of dat hormonen toch in de war zijn. Ik weet niet wat ik zo ervan moet denken, het is wel lastig want dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Heeft u misschien een antwoord? Alvast bedankt!  
 
{report}
Mandy  
  Moeheid heb ik trouwens ook, of zou het nog te vroeg zijn voor testen?  
 
{report}
Tandor  
  Je zou een test kunnen doen. Maar het kan ook zijn dat je menstruatie er nog moet aankomen. Omdat je 7 maart pas bent bevallen, kunnen er toch nog onregelmatigheden in de menstruatie voor komen.  
 
{report}
Onbekend onzeker meisje  
  Hoi ik ben een meisje van 15 jaar oud, ik heb woensdag 11 mei 2016 om 10;00 uur onveilige seks gehad. Op vrijdag 13 mei 2016 om 20;35 heb ik de MAP ingenomen. Dus ik heb na 59 uur de MAP ingenomen. Ik ben heel erg bang dat ik zwanger ben maar misschien zit ik me dingen voor te stellen die er helemaal niet zijn. 15 jaar is natuurlijk wel heel erg jong en ik zit niet op een baby te wachten. Ik ben ook geen voorstander van abortus. Maar ik weet niet of ik zwanger ben. Ik heb de MAP natuurlijk wel gewoon in genomen binnen de 72 uur. Ik had even last van mijn borsten en zat me al af te vragen of ik zwanger kon zijn , maar dat is toch veelste korte tijd om dat nu al te kunnen voelen? En t zou toch ook gewoon kunnen zijn doordat ik de MAP heb geslikt? Dat ik gevoelige borsten heb? HELP  
 
{report}
Tandor  
  Dat zal ongetwijfeld van de MAP zijn. Zwangerschapsverschijnselen kun je onmogelijk al hebben  
 
{report}
Nana  
  Hoi, ik heb een week geleden 3 dagen bloedverlies gehad. Het was heel licht en ik had maar een inlegkruisje gebruikt. Maar vandaag heb ik een lage buikpijn, het gevoel wat ik krijg normaal tijdens mijn menstruaties. Verder heb ik geen klachten.  
 
{report}

1000 Resterende tekens


 

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA