Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Ben ik wel of niet zwanger?

De eerste tekenen van een zwangerschap zijn, naast het vanzelfsprekend uitblijven of lichter worden van de menstruatie, vollere en zachtere borsten, zachtere en donkere tepelhoven, vermoeidheid, misselijkheid, brandend maagzuur en overgeven, verstopping, rusteloosheid, vaker plassen, hoofdpijn, stijging van de lichaamstemperatuur en emotionele labiliteit.

Deze verschijnselen zijn de waarschijnlijke zwangerschapskenmerken. Ze geven geen uitsluitsel dat u in verwachting bent.

Echte zekerheid verkrijgt u met een zwangerschapstest. Deze kunt u thuis doen of bij de huisarts. Vanaf de eerste dag dat u ongesteld had moeten worden, dit is ongeveer twee weken na de conceptie, kunt u de test (laten) doen. Een thuistest is nauwkeurig vanaf de 10e dag na de conceptie.


anoniem 27.11.2015 09:44  
  Hoi

Ik gebruik al 2 jaar de prikpil na de laatste die in mei is gezet heb ik te lang gewacht met de prikpil zetten pas 30 september ik ben toen voor het eerst weer ongesteld geworden. Ik heb in die twee naar nooit ergens last van gehad. Nu heb ik hem dus 30 september na mijn ongesteldheid gezet en nu heb ik dus al een week last van opgezette buik bloedingen,krampen misselijkheid veel willen eten me koffie die niet meer smaakt sochtends het lijkt een schijnzwangerschap heb al drie testen gedaan allemaal negatief maar ik heb de hele dag Door pijn ik word er mee wakker en ga er mee naar bed wat kan ik het beste doen ?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.11.2015 11:57  
  Omdat je toch te lang hebt gewacht met de prikpil kunnen het bijwerkingen zijn.
Lees ook de bijsluiter.
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 23.11.2015 23:30  
  Hallo.
Ik heb vorige week zondag mijn laatste pil ingenomen. Zo dinsdag dacht ik dat ik ongesteld werd. (buikkrampen) toch kreeg ik alleen maar bruine afscheiding. Dit duurde tot zaterdag. Zondagmiddag toch een test gedaan, negatief. Maandag de dokter gebeld. Hun zeiden dat ik over een week nog een test moet doen,maar ik kan niet zo goed in onzekerheid zitten. Vanavond weer een test gedaan en die was ook negatief.
Zou ik ook zwanger kunnen zijn?

 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 23.11.2015 23:43  
  Als je het advies van de huisarts toch niet opvolgt, hoef je ook niet te bellen.....Doe dus op einde van de week een nieuwe test. Als die weer negatief is, ga dan volgende week naar de huisarts voor bloedtest, als je menstruatie verder uitblijft.  
 
Rapporteer commentaar
priscilla 21.11.2015 00:57  
  Goede avond
Ik heb miss een rare vraag ik ben op 21 aug ongesteld geworden daarna op 20 sep toen moest ik het in oktober worden de helemaand oktober niet ongesteld geworden pas 4 nov dese maand wel mijn cyclus is altijd 28 a 30 dagen alleen door dat ik maand oktober over geslagen heb en pas 4 nov ongesteld ben geworden weet ik niet wanneer mijn vruchtbare dagen zijn wie kan mijn aub helpen we willen graag in dec een positive test krijgen ik hoop dat iemand mijn vruchtbare dagen kan vertellen mvg priscilla x
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.11.2015 01:00  
  Moeilijk om daar antwoord op te geven. Niemand kan weten hoe lang je cyclus nu gaat duren. Als het weer 28-30 dagen is, dan zouden de vruchtbare dagen tussen de 11de en 18de dag van de cyclus vallen.  
 
Rapporteer commentaar
D.30 19.11.2015 15:21  
  Vorige week woensdag spiraal laten verwijderen met de gedachte we zien wel wanneer het raak is... Nu had ik alleen bij verwijderen wat druppeltjes bruin bloed en de dag erna een druppel. Toen niets.
Vervolgens zondag een druppel roze bloed en daarna een beetje bruin bloed (terwijl mijn man en ik direct al een paar keer sex hadden gehad). Daarna niets en sinds gisteren last van onderbuik en onderrug. Ik dacht yes, ongesteld worden zet eindelijk door, maar dit gebeurt niet en de klachten zijn wat anders dan ik normaal had met ongesteld worden. Ik ben wat sneller moe en met vlagen misselijk, terwijl ik dit voorheen nooit had tijdens mijn menstruatie.
Ik heb het spiraal (Mirena) 1,5 jaar gehad. Ik weet dat mijn lichaam zich snel aanpast (heb een CVA gehad en slik Ascal; zat aan de clopidogrel maar moest over ivm zwanger willen worden) en ik heb geen idee wanneer ik ongesteld moet worden. Wel weet ik dat ik mijn libido terug heb na het verwijderen. Dagelijks sex gehad afgelopen week.
 
 
Rapporteer commentaar
D.30 19.11.2015 15:39  
  Plus, ik heb PDS en een glutenallergie en weet wat de darmen kunnen doen en aanvoelen en zo voelt dit niet.  
 
Rapporteer commentaar
D.30 19.11.2015 15:22  
  Vraag is dus: kan ik zwanger zijn? Test gedaan maandag, maar dit was veel te vroeg.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.11.2015 15:38  
  Erg waarschijnlijk is het niet. Binnen 1 week tijd kun je onmogelijk zwangerschapssymptomen krijgen. Aangezien je een week geleden pas bent gestopt is het niet erg waarschijnlijk dat je dan ook gelijk al een eisprong hebt gehad.
Het bloedverlies was van het verwijderen van de spiraal. De klachten die je hebt kunnen ook met het verwijderen te maken hebben.
Testen was natuurlijk volstrekt onnodig. Testen kun je pas 2,5 - 3 weken na de seks...
 
 
Rapporteer commentaar
Marie 83 18.11.2015 19:06  
  Even vraagje..... Sinds januari gestopt met de pil.... Begin veel last van het "ontpillen " gehad. Waardoor ook cyclus niet helemaal op de rit kwam. Tussentijds ook behandeling gehad aan rug op de pijnpolie.... Ook hierdoor waarschijnlijk cyclus in de war want injectie=prednison. Sinds 3 mnd weer cyclus van 28/29 dagen. Nu 4 dagen over tijd. En een negatieve test op di middag.... Kan ik toch zwanger zijn??  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 18.11.2015 19:12  
  Die vraag kan niemand je zo beantwoorden... Het zou kunnen dat je HCG hormoon nog te laag is. Doe over enkele dagen opnieuw een test. Als deze nog steeds negatief is, ga dan naar de huisarts voor een bloedtest  
 
Rapporteer commentaar
D. 17.11.2015 09:18  
  Hi, ik heb een cyclus van 32/33 dagen. Mijn laatste ongesteldheid was 16 okt heeft 4dagen aangehouden. 4nov geklust. Maar heb al sinds 2/3dagen pijnlijke borsten en ben misselijk vandaag 2druppels bruine afscheiding op me slipje. Alleen tijdens het vegen niet. İk moet over 2dagen ongesteld worden. Kan ik toch zwanger zijn?

Gr
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 17.11.2015 12:58  
  Het lijkt er meer op dat je menstruatie er aan zit te komen..Qua tijd zou dat dus heel goed kunnen... Maar eens even afwachten of je menstruatie doorzet...
Als je menstruatie uitblijft kun je een zwangerschapstest doen.
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 16.11.2015 19:54  
  Hoi,

Ik ben laatst in mijn stopweek ongesteld geweest, in de tweede week van de pilstrip opnieuw en daarna weer in de stop week. Ik word er niet goed van elke keer weer meer bloedverlies. Ik ben ook erg moe en witte afscheiding. Sinds kort heb ik in mijn onderbuik pijn als een soort spierpijn. Ook is mijn buik redelijk opgezwollen.

Wat kan ik het beste doen? Ben ik zwanger?

Alvast bedankt!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.11.2015 20:29  
  Ga met de klachten naar de huisarts en overleg of het beter is een andere pil te gaan gebruiken. Of je zwanger zou kunnen zijn kan niemand je hier zo vertellen.....als je de pil goed gebruikt en er geen vergeet is dat niet zo waarschijnlijk.  
 
Rapporteer commentaar
Luna 16.11.2015 15:43  
  Hallo zou graag willen weten als ik zwanger zou kunnn zijn. Heb namelijk al drie keer negatief getest.

07/09/2015 Ongesteld
22/09/2015 Gemeenschap

Na vijf dagen 'overtijd' ongesteld geworden op 12/10/2015 (twee dagen). Korter dan normaal
En moest rond 12/11 weer ongesteld worden. Vandaag 16/11 nog steeds niet ongesteld.

zou ik ondanks de negatieve testen toch al bijna 11 weken zwanger kunnen zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.11.2015 16:12  
  Hoe kun je denken dat je 11 weken zwanger bent als op 12-10 nog ongesteld bent geweest? Ook al waren dat maar 2 dagen....

Hoelang duurt je cyclus normaal gesproken?
Hoe oud ben je?
 
 
Rapporteer commentaar
Lin 15.11.2015 12:04  
  Hoi ik heb een vraag 7 sept hebben wij te horen gekregen dat het hartje met 9 wk was gestopt was 9 wk en 4 dagen zwanger we zijn meteen dezelfde dag nog naar het ziekenhuis gegaan daar heb ik pillen gekregen om miskraam op te wekken na week vol pijn niks eraf zaterdags 12 sept naar het ziekenhuis gegaan en ben ik smiddags gecuretteerd vervolgens een week flinke bloedingen gehad vorige maand net een dag of andere halve dag wat roze/rood afscheiding en tot op heden niks is nu 9 tot 10 wk geleden heb vorig weekend voor zekerheid een test gedaan maar negatief wordt er onzeker van en wil graag verder  
 
Rapporteer commentaar
Bloempje 13.11.2015 15:07  
  Ik en mijn man zijn aan het proberen om een kindje te krijgen ik heb nu bijna 3 maanden geleden m'n mirena laten verwijderen. Ben daarna na 2 weken ongesteld geworden en daarna na 26 dagen. Nu zit ik op dag 28 en nog geen teken van een komende menstruatie. Wel veel last van m'n onder rug dit heb ik nooit. Soort spierpijn in m'n buik. Moeheid. Een soort kriebel in m'n borsten. Gisteren middag een hcg test gedaan was negatief. Wat is handig om te doen?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.11.2015 15:17  
  De eerste maanden kan het heel goed zijn dat je menstruaties toch nog wat onregelmatig zijn. Wacht nog even 1 weekje af. Als je menstruatie er dan nog niet is, doe dan een nieuwe test. Is die ook negatief ga dan naar de huisarts voor een bloedtest.  
 
Rapporteer commentaar
Stef 11.11.2015 15:44  
  Hallo,

Ik ben sinds een halfjaar niet meer ongesteld geworden. (Test negatief, ook dokter geweest vanwege andere afscheiding als normaal) Daarvoor wel een relatie gehad. Laatste maanden ook druk op me blaas, alsof ik heel lang me plas heb opgehouden.
Bij de gyneacoloog geweest pas geleden, inwendige echo gehad, alles oke.

Ik ben nu toch aan het na denken hoe het kan dat ik niet ongesteld word en me niet lekker voel.
Kan het zijn dat ik een miskraam heb gehad? Dat ik daarom geen eisprong meer krijg?

Hoop dat iemand hier antwoord op heeft.

Gr, stef
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.11.2015 19:16  
  Een miskraam zorgt niet voor een uitblijvende eisprong over de periode van een half jaar. Er zal dus een andere reden moeten zijn... ga dus terug naar de huisarts...  
 
Rapporteer commentaar
daan 11.11.2015 09:48  
  Ik ben eind juli gestopt met de pil. Uiteindelijk 24 september ongesteld geworden. Nu 1 nov 1 dag helder rood bloedverlies gehad, daarna 2 dagen beetje bloed bij afvegen. Heb symptomen (herkenbaar van eerdere zwangerschap), maar test negatief. Word er niet goed van steeds misselijk, hoofdpijn, pijnlijke borsten etc. Durf niet zo goed naar de dokter. Bij mijn eerdere zwangerschap was de test vrij snel positief. Kan dat per zwangerschap verschillen? Ben 31 dus overgang kan het ook niet zijn. We willen graag een 2e en zijn er dus wel mee bezig.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.11.2015 13:41  
  Het kan inderdaad van zwangerschap tot zwangerschap verschillen....Maar aangezien je een menstruatie hebt gehad op 1 november, zou je eisprong nog moeten plaats vinden..Een zwangerschap acht ik niet zo voor de hand liggend
Ik vraag me alleen af waarom je niet naar de dokter durft...
Jullie willen graag een tweede kindje, je denkt dat je zwanger zou kunnen zijn en durft dan vervolgens niet naar de dokter.......
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 10.11.2015 22:53  
  Beste, ik weet niet goed waar beginnen ik ben al 1 jaar en 2 maand ongeveer bezig met zwanger worden ik ben niet geobsedeerd ls her komt komt het als het niet komt ook goed , nu moest ik m'n maandstondzn 1november ontvangen ik ben dus al 10 dagen overtijd ik voel me misselijk heel de dag door een zwaar gevoel pijn in de onderbuik niet echt veel eetlust nu ben ik wat opzoek werk gaan doen en ben superbang dat ik schijnzwanger ben is het mogelijk dat ik na 10 dagen nog altijd negatieve zwangerschap testen heb of kan dat zo goed als onmogelijk zijn omdat het 99 procent nauwkeurig is ik heb pas donderdag een afspraak om bloed te laten trekken maar duurt zo lang en begin me toch druk te maken of kan ik echt wel nog zwanger zijn zijn er mensen die langer niet ongesteld waren hun testen toch negatief waren maar uiteindelijk toch zwanger zijn  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.11.2015 01:31  
  Het zou kunnen dat je HCG hormoon nog te laag is voor de DHZ testen.
Je zult toch nog even geduld moeten hebben. De bloedtest kan daar dan uitsluitsel over geven
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 10.11.2015 19:37  
  Hallo

Ik ben sinds september gestopt met de pil, nou heb ik uitgerekend dat ik weer op 4-11 ongesteld moest worden aangezien het bij mij altijd heel precies is. vervolgens ben ik 4 dagen later soort van ongesteld geworden. twee dagen heel weinig en donkerbruin. en heb oook een test gedaan deze was negatief. op de 6de dag ben ik tot vandaag nog gewoon normaal ongesteld geworden.

kan ik zwanger zijn en toch ongsteld zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 10.11.2015 20:07  
  Als je eind september pas met de pil bent gestopt, kun je over de lengte van de cyclus nog niets zeggen. Je lichaam zal eerst even moeten ontpillen. Je moet eerst minimaal 3 cycli hebben gehad voordat je iets over de lengte kunt zeggen. Ik acht een zwangerschap niet voor waarschijnlijk.  
 
Rapporteer commentaar
Ano 09.11.2015 23:17  
  Ik heb eind september zonder voorzorgsmiddelen seks gehad (hij is er maar enkele keren in en uit gegaan), ik heb meteen de morning after genomen uit zekerheid en kreeg 5 dagen later mijn menstruatie. Die duurden 10dagen lang, wat niet normaal is. Nu is het november en heb ze sinds die keer nog altijd niet gekregen, ik ben dus al meer dan een week overtijd. Ik ben vaak misselijk. Wat moet ik doen?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 10.11.2015 00:15  
  Hoeveel dagen duurt je cyclus normaal gesproken? Is je menstruatie normaal altijd precies op tijd? Ik acht een zwangerschap niet erg waarschijnlijk....  
 
Rapporteer commentaar
Ano 10.11.2015 19:20  
  Verschilt tussen de 28 en 31 dagen, dus ze waren redelijk regelmatig. Alvast bedankt hoor uw antwoord, ik heb al iets minder stress de laatste dagen, maar voel me nog steeds niet op mijn gemak.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.11.2015 23:42  
  5 dagen nar de morning after pil heb je dus een onttrekkingsbloeding gehad door de MAP. Dat was niet je menstruatie. Omdat je deze bloeding hebt gehad kan het iets langer duren voordat je normale menstruatie weer komt. Dat is niet zo raar. In de bijsluiter van de MAP kun jen dat ook terugvinden  
 
Rapporteer commentaar
Ano 10.11.2015 00:01  
  Is er enige kans dat ik zwanger kan zijn? Ik denk echt van niet, want hij is allesbehalve klaargekomen. Ik zit gewoon met een enorme stress als ik eraan denk. Hoe lang kan het nog duren voor mijn menstruatie terug komt vooraleer ik een test laat doen?  
 
Rapporteer commentaar
annoniem 06.11.2015 21:34  
  Ik zit met een vraagje mischien dat iemand mij kan helpen. Ik ben 2 weken eerder ongesteld geworden en dat was 10dagen lang na dat mijn ongesteld was afgelopen ben ik begonnen met de pil slikken. Na 2 weken heb ik sinds woensdag avond heel klein beetje bruinbloedverlies de volgende dag had ik bruinbloedverlies met buikkrampen. En nu nog steeds. Ik slik de pil nog steeds door? Heb ook vandaag getest maar negatief? Weet iemand mischien wat ik eraan kan doen of moet ik nu helemaal stoppen met de pil. Heb vandaag ook erg last van schommelende themparatuur gehad en ik was al 2 weken erg misselijk.. wie kan mij helpen?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.11.2015 21:47  
  Je moet dit even iets duidelijker omschrijven....
"Ik ben 2 weken eerder ongesteld geworden en dat was 10dagen lang na dat mijn ongesteld was afgelopen ben ik begonnen met de pil slikken. "

Wat bedoel je nu precies?
Wat het de eerste keer dat je met de pil begint?
En wanneer ben je nou met de pil begonnen?
 
 
Rapporteer commentaar
Rianne 03.11.2015 18:46  
  Goedenavond,

Ik heb er last van misselijkheid , voelt net op ik moet overgeven maar komt er niet uit ( dit houd de hele dag aan)

Ik heb hele pijnlijke benen
Ben super emotioneel en mijn buik is nu al 2 weken opgezwollen
Ik moet super veel plassen
En na een nacht van 8 uur ben ik alsnog helemaal kapot mijn ogen vallen echt dicht op mijn werk
Dit heb ik allemaal sinds 2 weken
Zou het een zwangerschap kunnen zijn of iets anders?

Groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
annoniem 06.11.2015 21:36  
  Ik denk dat je beter je ongesteldheid moet afwachten en of anders even gaan testen of je zwanger bent...
 
 
Rapporteer commentaar
D 04.11.2015 21:20  
  Wie kan mij helpen zou op 20 oktober ongesteld moeten worden ben het niet geworden.tijdje wat licht misselijk geweest. En rommelende darmen.op 9 de dag test gedaan die was negatief. Nu op dag 14 weer test gedaan weer negatief. Vanavond heel erg trekkend gevoel gehad opeens in onderbuik. Is over gegaan. Maar kan ik zwanger zijn?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 04.11.2015 23:19  
  Daar kan natuurlijk niemand je zo antwoord op geven....
Ga naar de huisarts en laat een bloedtest doen.

Zijn je menstruaties normaal wel altijd op tijd? Hoe oud ben je?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 03.11.2015 18:59  
  Of je zwanger zou kunnen zijn, kan ik je natuurlijk ook niet zo zeggen. Als je niet overtijd bent en je vorige menstruatie normaal is verlopen, zou je nog geen zwangerschapssymptomen kunnen hebben.
Je zou natuurlijk een test kunnen doen..
 
 
Rapporteer commentaar
Sass 03.11.2015 16:35  
  Hej! Ik heb op 02.10.2015 mijn laatste menstruatie gehad. Daar wij bewust bezig zijn voor een tweede kindje, ben ik mijn cyclus beginnen 'volgen' met ovulatietesten (mijn cyclus was laatste keer 40 dagen, nu 31). Ik heb heel duidelijk mijn ovu gehad op 19.10.2015 dus zou gisteren ongesteld moeten geworden zijn. Bij mijn vorige cyclus was dit ook heel mooi stipt. Ik heb al sinds enkele dagen enorme diarree en maagpijn, moet niet overgeven, in vlagen, ik kan bv perfect gaan werken en normaal eten. Ik ben dus nu 1 dag overtijd maar weet niet goed of ik best nog even wacht met testen of kan dit gerust al? Ik heb verder wel heel vage buikklachten maar niets dat de me echt doet denken dat de duiveltjes eraan komen.

Iemand ervaringen? (ik ben sinds juli dit jaar gestopt met de pil trouwens)

Groetjes!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 03.11.2015 17:32  
  Ik zou nog enkele dagen wachten alvorens een test te doen.

Zwangerschapssymptomen kun je overigens nog niet hebben. Dat is wat aan de vroege kant
 
 
Rapporteer commentaar
annoniem 02.11.2015 10:19  
  hoooii

mijn cyclus is 28 dagen maar ik heb 2 miskramen gehad na mijn miskraam was mijn cyclus 30 dagen
,dus werd 2 dagen later ongesteld dan gewoonlijk

2 oktober was ik ongesteld geworden ben nu wel overtijd ik kijk niet naar mijn vorige cyclus 28ste maar naar mijn 30ste cyclus en ik heb nog geen test gedaan maar is dat nog wel verstandig of zou ik nog even wachten ....
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 02.11.2015 11:02  
  Je bent nu net 1 dag overtijd. Omdat er al wat verschil zat tussen de laatste 2 cycli zou ik toch nog even wachten alvorens een test te doen.  
 
Rapporteer commentaar
Dina 08.11.2015 21:18  
  Ik ben vandaag 19 dagen overtijd. Vorige week ha gebeld en urine laten controleren op blaas ontsteking wel een spoortje bloed erin gezien door ha. Maar geen blaasontsteking of iets. Heb op 9 dagen en 15 dagen overtijd negatieve test gehad. Ik moet van ha morgen opnieuw test doen. Ik ben misselijk geweest en opgezette buik gevoel dat er iets in me buik zit onderin en dat het erg ging trekken opeens. En continu zin in eten. Kan ik zwanger zijn?  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 11.11.2015 12:15  
  Kun je laten weten of u zwanger bent want ben ook al 11 dagen overtijd ik ga morgen bloed laten trekken mar ben bang dat schijnzwanger is omdat ik al 3testen heb gedaan en gelezen heb dat het kon dus hoop ik iemand die langer overtijd is toch zwanger is ☺️  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.11.2015 00:37  
  Die vraag kan natuurlijk niemand zo beantwoorden. Ga naar de huisarts en vraag om een bloedtest. Het kan namelijk zijn dat je HCG hormoon te laag is voor de DHZ testen .  
 
Rapporteer commentaar
annoniem 06.11.2015 01:02  
  ik heb 2 x test gedaan en was niet positief alleen ben nog steeds niet ongesteld geworden heb ook geen symptomen wat ik eerst wel had was gevoelige tepels daarvoor, en ik heb af en toe veel trekjes (eten)... en vooral s'ochtends heb ik ook lichte buikpijn ...  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.11.2015 01:21  
  Zwangerschapssymptomen kun je nog niet hebben daar is het nog veel te vroeg voor. Wacht tot na het weekend en ga dan naar de huisarts voor een bloedtest  
 
Rapporteer commentaar
annoniem 06.11.2015 16:37  
  hai ik ben vandaag ongesteld geworden ondanks ik 6 dagen overtijd ben en heb vreselijk buikpijn heb ook last van mijn rug en af en toe wordt ik misselijk van dat pijn....  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 06.11.2015 18:15  
  Dan hoef je je over een zwangerschap in ieder geval geen zorgen meer te maken. Tegen de pijn van de menstruatie kun je paracetamol gebruiken of ibuprofen.  
 
Rapporteer commentaar
Angie 01.11.2015 11:38  
  zo raar.. Ik ben altijd precies de 24ste ongesteld al een jaar lang.. Nu ben ik 8 dagen over tijd.. Heb 6 dagen later een test gedaan en er stond zwanger.. Heb er toen een foto van gemaakt.. Daarna wou ik wel weten hoe ver ik dan was dus meer testen gehaald... En alle 4 gebruikt ( over meerdere dagen) en kwam uit niet zwanger?!?..  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 01.11.2015 16:04  
  Misschien is er dan toch iets mis gegaan met de eerste test.. Heb je wel de gebruiksaanwijzing goed gevold?

Je kunt naar de huisarts gaan en een bloedtest laten doen...
 
 
Rapporteer commentaar
Nope 30.10.2015 06:41  
  Hey ik zit wegens omstandigheden niet aan de pil, wou omschakelen naar iets anders ivm cystes in de lever( en nieren) m'n vriend en ik hebben het steeds veilig gedaan tot op een klein ongelukje na. Mijn cyclus was de afgelopen maanden 4 a 5 maanden eigenlijk stabiel op max2 dagen speling na. Nu ben ik laatst een week later een soort van ongesteld geworden. Daarvoor tijdens gemeenschap heb ik een paar seconden gebloed( helder rood) arts denkt een bloed vaatje. Zo een 2 dagen daarna kwam die vreemde ongesteldheid. Het was heel weinig, soort vlokken achtig en heel oud. Zo weinig dat ik niet eens een tampon nodig heb gehad eigenlijk want het kwam alleen met plassen er uit door de druk. Test gedaan en was negatief. Nu een week later vaak last van kokhalzen minder eetlust last van onderbuik en rug. Kan ik dan toch zwanger zijn? Het lijkt mij stug namelijk  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 30.10.2015 11:15  
  Voor dergelijke zwangerschapssymptomen is het toch echt nog te vroeg. Ik denk dat de klachten een andere oorsprong hebben.  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 55725 29.10.2015 21:35  
  Hallo,

Ik ben al ongeveer een maand niet ongesteld geworden.
Ook heb ik een opgezette buik, pijnlijke borsten, grotere/donkere tepels, misselijkheid. Ik moet vaker naar de wc dan normaal en ben heel erg vermoeid.
Ik heb twee keer een zwangerschapstest gedaan en daar kwamen negatieve resultaten uit. Heb zelf een sterk vermoede dat ik toch wel zwanger ben. Tips?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 29.10.2015 21:42  
  Ga dan even naar de huisarts en laat een bloedtest doen  
 
Rapporteer commentaar
Bloempje 28.10.2015 22:07  
  Hallo, ik heb begin oktober na 5 weken een miskraam gehad. Nu heb ik sinds 7 dagen last van oud bloed verlies, ben misselijk en mn borsten zijn ook wat groter. Mijn vriend en ik hebben ook gewoon seks gehad weer deze maand. Is dit nog van mijn miskraam of?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 28.10.2015 23:24  
  Die vraag kan niemand je zo beantwoorden helaas.....beide opties zijn mogelijk.....  
 
Rapporteer commentaar
anoniem1 27.10.2015 23:38  
  Ik heb een vraag ben nu een maand gestopt met de pil omdat we graag een kindje willen.. nu ben ik na 26 dagen ongestelt te worden moet ik nu gewoon rond de 12 /14e dag een eisprong hebben of kan het ook later omdat ik wel gewöon ongestelt ben geworden nu ?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 27.10.2015 23:44  
  Daar is op voorhand niets over te zeggen. Je bent pas een keer ongesteld geweest. Dus hoe lang je cyclus zal zijn moet je nog afwachten. Pas na 3 x ongesteld te zijn geweest kun je daar pas wat over zeggen.  
 
Rapporteer commentaar
D 04.11.2015 21:29  
  Hallo ik had op 20 oktober ongesteld moeten worden.niet geworden op negen dagen overtijd getest negatief op dat 14 ook weer negatief. Aantal dagen licht misselijk geweest. En gevoel dat onderbuik dik was. Opgezwollen gevoel. Vanavond echt trekkend gevoel in onderbuik. Kan ik zwanger zijn?  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 26.10.2015 22:33  
  Hallo dames ,

Ik ben nu een jaar ongeveer gestopt met de anticoceptie pil wij willen heel graag een kindje maar duurt wat langer dan verwacht ik heb sinds kort een wat onregelmatige cyclus laatste 2maanden wel weer rond de zelfde tijd , nu ben ik 9dagen overtijd en bij 4dagen overtijd test gedaan deze was negatiev, ik heb wel gevoelige borsten bij aanraking en steken gehad tijdens het klussen waarbij ik echt moest stoppen verder geen.symptomen , ben al bij de huisarts geweest die gaf aan nog af te wachten nu speelt er van alles door mijn.hoofd
Wie heeft er toch nog een positieve test gehad na nog een keer testen en wat is verstandig te doen ?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.10.2015 23:14  
  Ik zou in ieder geval nog een test doen. Omdat je cycli toch al wat onregelmatig waren, kan dat nu natuurlijk ook aan de orde zijn. Als de test weer negatief is ga dan toch naar de huisarts. Vraag dan een verwijzing naar de gynaecoloog. Na een jaar proberen, is dat toch goed om te doen.  
 
Rapporteer commentaar
onbekend 26.10.2015 18:24  
  hallo

heb pas al een berichtje hier achtergelaten toen had ik 4 testen gedaan die allemaal negatiev waren naar bijna 2 maanden overtijd toch maar afgelopen zaterdag een test gedaan van clearbleu ZWANGER 2-3 weken
gister nog een test gedaan en toen stond er 3+. mijn vermoedes zijn dat ik vandaag 8 weken en 6dagen zwanger. én dat ook volgens de docter.
moet eigelijk ook wel als ik naar de uitgerekende datum kijk. morgen afspraak bij de docter

 
 
Rapporteer commentaar
edwina 22.10.2015 14:31  
  Hallo,

ik heb een vraagje. Ik had altijd een cyclus van 28 dagen. Nou in juli moest ik officieel op 19 de ongesteld geworden maar werd pas op 22ste. Inaugustus pas op 28ste. Het begon met licht roze heel weinig en dag later helder rood toen oud bloed testen negatief. In september ben ik niet ongesteld geworden wel op 1 oktober. Laatste paar weken aangekomen, elke sochtends misselijk ook vaak overgeven, hoofdpijn , kramp in me onderrug en in onderbuik, soms voelt het alsof iets zwemt in me onderbuik ook is me onderbuik ronder geworden. Testen geven negatief aan. HA geweest maar hij zegt als de test negatief is dan ben ik niet zwanger. Ik ben echt zo onzeker en bang. Wij zijn meer dan een jaar bezig om kindje te krijgen. Hoop dat iemand kan me helpen.

Met vriendelijke groet,

Edwina
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.10.2015 19:15  
  Het lijkt erop dat je menstruaties wat aan het verschuiven zijn. Omdat jullie al meer dan een jaar bezig zijn om zwanger te raken, zou ik bij de huisarts een verwijzing vragen voor de gynaecoloog.  
 
Rapporteer commentaar
desperate women 20.10.2015 14:34  
  Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje.ik wil heel graag zwanger raken maar lukt steeds niet. Nou ben ik 16 sep ong geweest. (Wat je ong kon noemen ) was helder rood 1 dag en daarna alleen bij het afvegen. En 2de dag alleen beetje bruine afscheiding ook bij het afvegen.

Deze maand dus okt zit ik nog steeds te wachten op mijn ongi. Heb verschrikkelijke pijnlijke borsten en tepels , dat ik er niet op kan slapen. Heb ook het gevoel dat ik steeds ongi moet worden , maar nog steeds niks !!! Ook heb ik brandend maagzuur,hoofdpijn , lage rugpijn.en beetje pijn die naar mijn liezen trekt vooral rechter kant.


Moet ik een zwangerschap test doen ?? Ben zo bang voor teleurstelling
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem1 21.10.2015 20:26  
  Hallo allemaal,
Wie kan mij helpen ?
16 september was mijn eerste dag van me laatste menstruatie. 14 oktober moest ik weer ong worden maar dan ben ik niet geworden. Ik heb maandag 12 oktober wel een zwangerschapstest gedaan 2 stuks en beiden waren ze licht positief maar wel duidelijk! Daarna nog een test gedaan maar waren negatief!! Ik weet niet meer wat ik moet denken.. ik ben nog steeds niet ong geworden en heb wel steeds menstruatie achtige krampen in rug en buik. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen ?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.10.2015 21:44  
  Zijn je menstruaties normaal wel allemaal op tijd? Ben je bezig om zwanger te raken? Ben je recent met de pil gestopt?  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem1 22.10.2015 08:58  
  Me menstruaties zijn allemaal normaal verlopen maar met de pil. Ben nu sinds een maand gestopt met de pil. Maar een positieve zwangerschapstest kan niet zomaar natuurlijk.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.10.2015 18:59  
  Als je pas met de pil bent gestopt is het niet zo raar dat je menstruaties onregelmatig zijn. Je lichaam zal eerst ontpillen. Het kan zijn dat je met de eerste testen toch te vroeg bent geweest. Je kunt namelijk niet zomaar uitgaan van een cyclus van 28 dagen als je pas met de pil bent gestopt. Je zou eerst 3 x ongesteld moeten zijn geweest om iets te kunnen zeggen over de duur van de cyclus. De klachten die je hebt passen overigens wel bij een naderende menstruatie. Wacht deze week nog even af en doe na het weekend een nieuwe test.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.10.2015 16:16  
  Als je weten wilt of je zwanger bent zul je een test moeten doen.
Hoe lang zijn jullie al bezig om zwanger te raken? Ben je met de pil gestopt, zo ja wanneer?
 
 
Rapporteer commentaar
desperate women 20.10.2015 17:34  
  Meer dan een 2 jaar. Maar het is paar keer mis gegaan. Jaa ik zou wel moeten een test doen. Maar teleurstelling valt zwaar.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.10.2015 18:22  
  Dat kan ik wel begrijpen, maar helaas zit er toch niets ander op als je weten wilt of je zwanger bent.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 19.10.2015 23:58  
  Wie kan me helpen ik heb sins 1/2 weken last van

-hoofdpijn
-buikpijn in me onderbuik
-gevoel als of ik moet overgeven
-tepels voelen beetje gevoelig aan als ik erop druk
-borsten voelen beetje gevoelig als ik erop druk
-rommelende darmen
-veel naar de wc
-overdag beetje moe
-onderbuik voelt/is beetje opgezet
-steken in me onderbuik/zij
-lage rugpijn

Wie kan me helpen, kan ik zwanger zijn
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.10.2015 01:11  
  Of je zwanger bent kan niemand je zo vertellen. Als je overtijd bent, doe dan een zwangerschapstest.
Je klachten zouden echter ook bij de griep kunnen passen....
Wanneer was de eerste dag van je laatste menstruatie? Hoe lang duurt je cyclus normaal gesproken? Ben je overtijd?
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 21.10.2015 07:51  
  En pas 17 jaar namelijk  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 21.10.2015 07:48  
  Ik moet nog ongesteld worden in een van deze dagen  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.10.2015 13:35  
  Dan wacht maar eens even de menstruatie af.  
 
Rapporteer commentaar
C 19.10.2015 11:40  
  Hallo
Ik had vorige week vrijdag ongesteld moeten worden dat was dus rond 25 okt en ben dus niet ongesteld geworden
Normaal ben ik altijd keurig om de 3wekej ongesteld
Ik heb gewacht met een zwangerschapstest tot 1week erna
De test was negatief
Ik heb 2x een miskraam gehad beide keren voelde ik me meteen zwanger
Deze x niet
Heb wel vage buikklachten en borsten doen soms pijn maar meer in borst en niet tepel zoals vorige keren
Ik ben aangekomen en heb constant rode brandende wangen
Maar niet misselijk ofzo
Ik ben 36
Moet ik me zorgen maken omdat de test negatief was en ik niet ongesteld word (ik ben bang voor vroege overgang/menkpauze) kan dit
Hoop snel wat van jullie te horen
Alvast bedankt

 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.10.2015 17:10  
  Voor de overgang ben je eigenlijk nog veel te jong.
Alleen klopt er iets in de data niet. Je schrijft : "ik had vorige week vrijdag ongesteld moeten worden dat was dus rond 25 okt " In neem aan dat 15 oktober bedoeld.

Je schrijft ook: "Ik heb gewacht met een zwangerschapstest tot 1week erna"

Als je dus 15 oktober bedoelde heb je dus geen week gewacht met de test...

Het kan zijn dat je menstruatie iets later komt. Wacht nog even af en doe op het einde van de week een nieuwe test.
 
 
Rapporteer commentaar
C 19.10.2015 18:58  
  Hallo daar was ik weer
Het staat er idd nogal stuntelig
Laat ik het zo zeggen de eerste dag van mijn laatste menustruatie was 17sept Ik had rond 15 okt echt al volop weer ongesteld moeten zijn gezien er bij mij 3weken(rond de 24dagen) tussen zit
Ik was altijd redelijk constant hierin vandaar dat ik dacht "niet ongesteld dus zwanger"
Maar het is dus nu al een week na de datum dat ik ongesteld had moeten worden en dus meer dan een maand na mijn laatste menustruatie
Omdat ik de vorige zwangerschap voelde zelfs zonder test dat ik zwanger was en nu dus niet en het feit dat de test negatief gaf dat maakt me heel onzeker
Als je leest bij overgang dan komt dit steeds meer voor op jonge leeftijd en zijn de "symtomen" kloppend met hoe ik me voel
Vandaar mijn angst
Alvast bedankt voor je snelle reactie
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.10.2015 01:08  
  Ik acht de overgang toch niet aan de orde. Je bent in principe toch echt te jong. Doe over een paar dagen even een nieuwe test. Als die nog steeds negatief is en je menstruatie blijft uit, ga dan naar de huisarts en vraag om een bloedtest.  
 
Rapporteer commentaar
C 22.10.2015 08:19  
  Even een update
Gisteren had ik ineens licht bloedverlies en nu vanochtend ook. Is dit mijn menustruatie? Normaal heb ik nml veel buikpijn en nu amper ergens last van. Gezien ik dus vorige week vrijdag (6dagen geleden) een negatieve test had moet ik er dan van uit gaan dat ik dus verlaat ongesteld ben geworden? Ondanks toch lichte zwangerschaps klachten
En ik neem aan dat ik niet naar huisarts of gynaecoloog hoef nu omdat het dus wsl geen miskraam is? Of beter van wel?
Sorry voor de vele vragen
Alvast bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.10.2015 18:52  
  Ik neem aan dat het je menstruatie is.
je kunt natuurlijk altijd naar de huisarts als je het niet vertrouwt.
 
 
Rapporteer commentaar
k. 19.10.2015 11:01  
  Hallo even een vraagje.. ik ben sinds 29 september gestoptt met de pil omdat we een kindje willen nu heb ik sinds 4 dagen enorme dwang om na de wc te gaan het is voornamelijk diarree en af en toe normaal soms 2 tot 3 keer op een dag nu heb ik sinds gisteren een heel klein beetje bruin bloed verlies bij het afvegen had een maandverband in gedaan daar zat net 1 druppel in, heb veel sexs gehad met mn vriend om de 2 dagen ongeveer, mn tepels zijn wat donkerderr en veel bultjes zitten erop en anders op mn tepels voor de rest niet pijnlijk wat ik normaal wel had met ongesteldheid van de pil.. af en toe kleine steekjes in mn onderbuik en gister avond het gevoel dat ik moest overgeven vanaf wanneer zou ik kunnen testen ?

Gr k
 
 
Rapporteer commentaar
Desie 15.11.2015 10:53  
  Klinkt heel erg als een zwangerschap! Ben toch wel benieuwd, hoe is het afgelopen?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.10.2015 11:20  
  Je klachten lijken toch niet op zwangerschapsklachten. Als je 29 september met de pil bent gestopt zou dat sowieso nog veel te vroeg zijn. Als je diarree hebt is er een probleem met je darmen. Griep of buikgriep bijvoorbeeld of iets verkeerd gegeten.
Testen kun je vanaf de eerste dag van de nieuw te verwachten ongesteldheid, als die uitblijft. Het bloedverlies en de donkere tepels kan van het stoppen met de pil zijn. Je krijgt waarschijnlijk een doorbraakbloeding door het stoppen met de pil of je eerste menstruatie.
 
 
Rapporteer commentaar
julia 18.10.2015 08:22  
  Hallo .

Mij eerst dag van mij regels was op 20 sept
Nu moet ik mij maandstonden krijgen op 18okt ook van morgen op staan echt zweten .en koud.en rommelige darmen

Had ook al gisteren hoofdpijn en paar dagen echt heel moe .heb vorige week ook paar dagen van steken de buikpijn .
Kan ik zwanger zijn ?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 18.10.2015 12:51  
  Of je zwanger bent kan niemand hier je zo vertellen...dat kun je alleen maar vaststellen met een test.

Je klachten kunnen ook veroorzaakt worden door de aankomende regels. Gewoon even afwachten.. Als je regels uitblijven doe dan een zwangerschapstest.
 
 
Rapporteer commentaar
yasmine 14.10.2015 14:39  
  Hoi . Vorige maand al misselijk op ge Zwolle buik , dikkere borsten . Neem wel nog steeds men pil in combinatie met androcur. Maar de eerste 3 maanden geen problemen gehad was op zaterdag gestopt voor men stop week en pas woensdag kwameb men regels . Dus over tijd gegaan( wat ij dus nog nooit meegemaaakg heb want kan er men klok mee gelijk zetten ) nu nog steeds mottig als ik iets eet ofzo pijnlijke borsten zo . Kan ik zwanger zijn ondanks dat k men regels Tog gehad hebmaar men pil pak . Was wel terug overgescahakeld op een andere pil ervoor . Groetjes  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 14.10.2015 15:48  
  "op zaterdag gestopt voor men stop week en pas woensdag kwamen men regels . Dus over tijd gegaan" .
Hoezo overtijd gegaan? Je regels moeten normaliter in de stopweek komen. Maar dat hoeft lang niet altijd op dezelfde dag te zijn. Hier is toch echt geen sprake van overtijd.....
Het overschakelen op een andere pil kan daar wel alles mee te maken hebben
 
 
Rapporteer commentaar
yasmine 14.10.2015 17:23  
  Ja normaal krijg ik vroeger men regels dan en ik kan die altijd met mijn klok gelijk zetten . Ja e ik Ben het laatste jaar al enkele keren moeten veranderen ivm ha ar verlies :s en het bleef altijd perfect gaan en momenteel word ik van alles misselijk :s x  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 14.10.2015 18:18  
  Dan denk ik dat het goed is met de klachten naar de huisarts te gaan  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 20.10.2015 00:04  
  Kan ik denk je zwanger zijn ? Heb weer paar klachten erbij gekregen zoals

Gevoel van overgeven
Gevoelige tepels als ik erop druk
Gevoelige borsten als ik erop druk
Heel klein beetje zichtbare adere op me borsten
Harde onderbuik
Steken in me onderbuik/zij
Beetje moe overdag kan u me helpen
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 13.10.2015 20:05  
  Ik heb een vraagje,

Ik heb seks gehad met mijn vriend onveilig , maar heb al 4 dagen last van hoofdpijn , lage rugpijn, pijn in me onderbuik , en beetje misselijk , gevoel alsof ik moet overgeven
Wie kan me helpen!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 14.10.2015 00:06  
  Wanneer heb je de onveilige seks gehad?

Je klachten lijken op een griep die in aantocht is
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 13.10.2015 09:36  
  Ik ben een vraag. In juni heb ik een miskraam gehad. Sinds dien elke maand keurig op tijd mijn menstruatie gehad. Echter ben ik nu al 5 dagen overtijd. Ik ben wel buikpijn en een zwangerschapstest geeft negatief aan. Kan het zijn dat ik wel zwanger ben?  
 
Rapporteer commentaar
 
Stel een vraag of geef een reactie op dit artikel
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op