Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Slokdarmkanker te laat ontdekt

Slokdarmkanker is een zeer ernstige ziekte. Het aantal patiënten met slokdarmkanker is tussen 1989 en 2003 meer dan verdubbeld.  Bij veel patiënten wordt de diagnose pas in een laat stadium gesteld.

Helaas zijn dan de behandelingsmogelijkheden beperkt. De diagnose wordt het meest gesteld bij mannen tussen de vijftig en zeventig jaar.
Van de veelvoorkomende vormen van kanker, is alleen bij slokdarmkanker de kans om door slokdarmkanker te overlijden de afgelopen jaren bij zowel mannen als vrouwen toegenomen. Het aantal patiënten dat aan slokdarmkanker overlijdt is hierdoor groot, in vergelijking met andere vormen van kanker.

Het is heel belangrijk om goed om te gaan met klachten als oprispingen en brandend maagzuur. Iedereen heeft deze klachten wel eens, maar als ze regelmatig voorkomen is het belangrijk om actie te ondernemen. Een gezonde voeding en leefstijl kunnen deze klachten verminderen. Als dit niet helpt kan de huisarts maagzuurremmers voorschrijven. Als brandend maagzuur niet adequaat behandeld wordt, kan het op den duur leiden tot beschadigingen van de slokdarmwand. Dit geeft op termijn een verhoogde kans op slokdarmkanker.  Let op de alarmsignalen.

Plaats hieronder jouw reactie

Marian  
  Ik heb een scheurtje en krijg Van water drinken al last van mijn slokdarm en maagoprispingen  
 
{report}
janwillem van dam  
  ik ben 44 heb echt erg veel last van druk op de borst misseklijkheid heb reflux heb jongsleden dan 8februari weer een gastroscopie gehad zag er goed uit zei arts maar ik maak mij echt zorgen om elke dag met erg veel druk op de borst te lopen en beetje last van maag en in mijn keel heb mdl arts op internet gesproken mail van gehad hij zei dat je in half jaar tyd nu inmiddels bijna 8maanden geen tumor erop kon krijgen en dat er een goede behandeling mogelijk zou zijn zijn er hopelijk hier die weten wat voor mogelijkheid en waar ik die dan hopelijk kan krijgen ik hoop echt dat er mensen hier mij kunnen helpen weg wijs kunnen maken alvast echt mijn zeeer oprechte welmenende dank hoor mijn emailadres is [email protected] nogm,aals hartelijk bedankt man 44 jaar  
 
{report}
Tandor  
  Beste Jan-Willem

Doe eens de test op
http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
 
 
{report}
janwillem van dam  
  je moet wel veel in tikken zeg en waar gaat dat over daar kzal proberen of ik het kan vinden hoor khoop wel echt is van dat zere borstbeen af te komen slokdarm en keel  
 
{report}
martijn  
  Ik heb 4 maanden gerookt maar dat was niet elke dag een sigaret, hoogstens 3 op een dag ofso. Ik ben nu 19 jaar en heb sinds een maand geleden een brok in me keel, is nu al 1.5 week over maar heb wel de laatste tijd veel last van de hik en brandend maagzuur. Heb daar net ook last van gehad en die duurde bijna ruim een uur. Ga komende week ook daar de dokter en hoop dat er niks ernstig is, zelf kamp ik met flinke ondergewicht al jaren lang en nu heb ik zelfs het idee dat ik niks meer aankom, blijft steeds stabiel em veel slijm is ook een parte de laatste tijd. Kan iemand mij advies geven of suggestie wat het zou kunnen zijn. Ik denk zelf dat het meevalt want lees nergens op internet dat jongeren van mijn leeftijd aan dit soort kanker overlijden. Drink zelf ook bijna nooit alcohol en heb maar 4 maanden gerookt maar dat was ook niet elke dag dat ik dat deed. Ik wacht jullie reactie af en alvast bedankt.  
 
{report}
Bob  
  Hallo,

Ik heb al 3 maanden last een misselijk gevoel en een brok in mijn keel.
Ben hiervoor onderzocht middels een maagonderzoek nadat ik enige tijd omecat slik. Hier hebben ze geen afwijkingen gevonden en ook niks in het stukje biopt die ze genomen hebben. Nu concentreert zich het ongemak vooral ik mijn keel ter hoogte van strottenhoofd. Ik heb een middel erbij gekregen een soort maagbeschermer die als rennie werkt voor een filmlaagje in je slokdarm en maag. Het blijft voelen als ik daar iets wegslik of een verdikking ... maar dat is het gevoel. Zoals ik al zei heb ik dit al geruime 3 maanden en ik heb echt geen flauw idee wat deze plotselinge aandoening veroorzaakt heeft. Ik vroeg me af of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben en hoe lang zoiets wel niet duurt? Is een slokdarm/ maagonderzoek afdoende of zijn er nog andere mogelijke oorzaken waarom ik een brok blijf wegslikken in mijn keel voedsel slikt wel goed weg. ? wat moet ik bepaald wel eten en wat moet ik echt vermijden?
 
 
{report}
Me  
  Je zegt het al...een brok in je keel..
Dit geeft dus aan, onverwerkte emotie!!
 
 
{report}
Harry  
  Hoi....
Gelukkig.dat er niks gevonden is,ivm slokdarm,en ik denk wel dat je er gerust op kunt zijn.Het is goed onderzocht.
Heb je ergens spanning of stress over?? daar kun je ook een brok van in je keel krijgen,ik heb dat ook weleens ervaren.
Praat er nog eens met de huisarts over,of een vertrouwt persoon.
SterkteSter
 
 
{report}
Roos  
  Bob, je beschrijft symptomen die ik zelf heel goed ken:
misselijk gevoel en een brok in je keel, in de periode dat ik er last van had: geen flauw idee waar ik moest zoeken. Later dacht ik wow, mijn lichaam probeerde me iets te vertellen...
Nu stel ik die vragen aan jou: alternativo / acupunctuur 'technisch' staat je slokdarm (en druk op je slokdarm) in verbinding met je gevoelsleven en je lever. De vragen die ik je nu stel: heb je iets op je lever? Heb je stress of "oud zeer", dat zich aan je opdringt, of dat je 'niet wegkrijgt' met slikken?
In gewoon Nederlands heeft een brok in de keel te maken met ontroering, gevoel en verdriet. Op zijn minst geeft dat stress. Het is bijna niet weg te slikken, kost ook steeds meer moeite, dringt zich aan je op. Kan je er iets mee? Ik weet niet of je hier iets aan hebt, maar vertrouw je lichaam want dat liegt nooit. Het is namelijk het instrument van je innerlijk.
hartelijke groet Roos
 
 
{report}
Edwin  
  vol gevoel na het eten in de bovenbuik en het zakt langzaam ook, soms last van opboeren! Ik ben 33 jr en ben sinds 3 mnd gestopt met roken! Wat kan het zijn?  
 
{report}
richard  
  eten in de bovenbuik is een vorm van slechte doorstroming. De oorzaak daarvan ligt meestal in te snel eten of te weinig kauwen. Dat je daar uiteindelijk maagzuur van krijgt is natuurlijk niet zo vreemd. Je hebt gegeten en de maaltijd moet verwerkt worden, dus je maag zal zuur aanmaken, echter komt tot de ontdekking dat er geen eten is en zal dus branderig voelen. Het opboeren is te zien als het tijdelijk terugsturen en opnieuw proberen. Niet direct van wakker liggen.  
 
{report}
Tandor  
  Een geïrriteerd maagslijmvlies wellicht...ga eens met de klachten naar de dokter  
 
{report}
bianca  
  daar ben ik al vele keren geweest, maar geiriteerd slijm heb ik nog niet gehoord. hoe kunnen ze dat controleren? of verhelpen?  
 
{report}
bianca  
  bloed controle gehad, echto maar huisarts en ziekehuis weten niets.
eten zakt moeilijk, en beland in dikke darm krijg ik krampen die soms wel weeen lijken.
kan nu nog leverworst, komkommer, kaas en sap, water nemen. de rest van de voeding wordt ik zo naar van zelfs soep verteer ik lettelijk niet.
srmen omhoog helpt wel voor meer ruimte.
wat kan ik toch doen?
 
 
{report}
Evelyn  
  Beste Bianca,
Ik denk dat je vermoedelijk problemen hebt met iets in je voeding waar je niet tegen kunt. Dat zouden gluten kunnen zijn of misschien zuivel. Een gewone arts heeft hier meestal niet veel verstand van; voeding zit gewoon niet in hun opleiding. Een orthomoleculair genezer kan je snel meer vertellen en je een aangepast voedingsadvies geven.
 
 
{report}
Froufrou  
  Heb je je bloed al laten nakijken op glutenallergie?  
 
{report}
Daphne  
  Beste,
Ik heb nu al ruim een maand last van mijn maagstreek wat gepaard gaat met dagelijk extreeme misselijkheid, na het eten krijg ik steeds de hik tot grote ergenis en heb ik vreselijks steken aan mijn rechter zij, ik boer veel en heb nu erg last van maagzuur. Nu ik symptomen opzoek zie ik ineens slokdarmkanker omhoog komen en heb al een opa daaraan verloren.
Ik ben bijna 27 dus ondanks dat mijn leeftijd niet overeen komt, wat denkt i daar van?
 
 
{report}
John Molenkamp  
  Laat dit vooral onderzoeken. Het kan zijn dat er al wat slokdarmweefsel is aangetast. Dat wil nog niet zeggen dat je al slokdarmkanker hebt, maar wel dat je een verhoogde kans hebt om het te krijgen.
Je krijgt een roesje en ze kijken of er iets is aangetast. Mocht dat het geval zijn dan blijven ze regelmatig controleren en kunnen dan eventueel veel eerder ingrijpen waardoor de kans op slokdarmkanker veel en veel kleiner wordt. Dus echt naar laten kijken
 
 
{report}
Monique  
  Beste
Er is bij mij een zweer in mijn slokdarm geconstateerd nu moet ik rabeprazol gebruiken mijn maagklep staat daardoor open zei de arts heb ik nu een verhoogde kans op slokdarmkanker? Of maagkanker? Had al 3 jaar maagzuur en vitamine b12 injecties heb zelf het onderzoek aangevraagd
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is niet perse een verhoogd risico op kanker.  
 
{report}
Tandor  
  Ik denk dat je toch vooral last van je maag hebt. Ga met de klachten naar de huisarts.  
 
{report}
Corry  
  Ik heb een vraag aan Tandor; ik slik nl. al jaren pantoprazol i.v.m. met reflux. Verschillende onderzoeken gehad door een mdl. arts. Heb zware bloedarmoede gekregen en heb al paar keer een ijzerinfuus gehad. De arts zegt dat het komt van een lekkende slokdarm. Heb zelf het idee dat het van langdurig gebruik van de pantoprazol is, zou graag weten of dat kan.Verder geen pijnklachten, darmonderzoek ook niets ontdekt..  
 
{report}
vinozon  
  Dat denk ik ook ,heb 40 jaar die maagbeschermers geslikt en 15 jaar die verrekte statines.
Zo veel bijwerkingen ,dat ik nu in de scootmobiel zit en een eengepaste woning heb ,
Ik geef de schuld aan de statines en de omeprazol.
Ben met alletwee de medicijnen gestopt.
Mijn voeding aangepast en nu afwachten,of ik er enigszins baat bij heb .
 
 
{report}
Martin  
  Hoi Corry,

Je kunt zelf van je refluxklachten afkomen door de grondoorzaken aan te pakken:
- meer rust, slaap en ontstressen
- je maag stroomt niet snel genoeg door teveel eten of te langzame spijsvertering.
Eerste: matig eten.
Tweede: meer bewegen en sporten
Derde: veel drinken, water en goede kruidenthee, appelciderazijn etc.
Vierde: let op wat je eet. Op internet genoeg tips om refluxklachten te voorkomen met passend dieet.
Tenslotte: de medicijnen pakken alleen de symptomen aan en niet de grondoorzaken. De tips hierboven wel!
 
 
{report}
Tandor  
  Hallo Corry
Ik heb nog wat vragen:
Is er een maagonderzoek (gastroscopie) gedaan?
Is er bloedonderzoek gedaan?
Heb je een vitamine B12 tekort?
 
 
{report}
Corry  
  Ja, er is een maagonderzoek en een darmonderzoek en bloedonderzoek gedaan in het ziekenhuis. Daar kwam uit dat ik allemaal adertjes aan het eind van de slokdarm had, die zijn inmiddels dicht gebrand. Ook heb ik een middenrifbreuk.
Moet voorzichtig zijn met eten, geen hete dingen en zo. Als ik brood eet moet ik ook veel drinken anders blijft het hangen. Toch moet ik doorgaan met pantoprazol, wel elk half jaar op controle. Heb geen B12 tekort.
 
 
{report}
Kiki  
  Hoi Corry ik heb een vraagje. Ik heb binnenkort ook een maag en darm onderzoek. Maar ik ben echt heel erg bang voor ziekenhuizen en dokters. Er is niemand die mij wil uitleggen wat er nou precies bij zo'n onderzoek gebeurd. Zou jij me dit willen vertellen?

Groetjes Kiki
 
 
{report}
Tandor  
  Het is natuurlijk wel handiger om alle relevante informatie in een keer te geven.

De hernia( middenrifbreuk) veroorzaakt de reflux. De reflux zorgt voor een irritatie van het maagslijmvlies. Daardoor kan er uiteindelijk een malabsorptie van ijzer ontstaan waardoor er dan een anemie (bloedarmoede) ontstaat.

De MDL arts had dus gelijk. Kan er niet geopereerd worden aan de hernia?
 
 
{report}
joost  
  Ben net genezen van slokdarm kanker had tumoren op slokdarm klepje en pijn bij slikken. (55jr) heb 35 bestralingen gehad en tumoren zijn weg net zoals de toenemende pijn bij slikken. Volgens huisarts kwam t door middenrif breuk , gelukkig nam mijn Internist de klachten wel serieus en verwees me door naar KNO waar ze biopsie gedaan hebben en hoorde slokdarm kanker. Radioloog Daniel den Hoed noemde 't strottenhoofd kanker vanwege de hoge plek tumoren. 1 maand terug genoeg genezen vd bestralingen om te kijken. Alles goed . Nog steeds boos op huisarts die zei komt door hernia diafragmatica is middenrifbreuk.  
 
{report}
annie  
  hoi Joost, je mag je beide handjes kussen, de meeste mensenoverlijden er aan. Bij mijn vader is het helaas anders gelopen. Zijn tumor was heel groot en lag te hoog. Ze hebben hem dan palliatief geholpen met een stent te plaatsen maar het zat al aan zijn luchtpijp. Hij is met behulp van dormicum gestorven want hij vond het geen leven meer om zo af te zien  
 
{report}
truth is out there  
  Kwam deze site per toeval tegen, Helicobacter pylori bacterie staat is een verdachte bij maagkanker zou mij niet verbazen als die daar ook debet bij is aan slokdarmkanker. Een bekende van me had ook heel veel last van maagzuur, en helicobacter pylori is een van de oorzaken van maagzweren. Had zelf last van die bacterie en elke keer zuuraanval etc en die is met anti biotica behandeld. Je kan zoveel onder de leden hebben zonder het te weten, vandaar jaarlijks een check up van bloed etc is nooit weg. Zeker als bepaalde genetische of familiaire aanleg er zit voor een of andere kwaal. Kanker is überhaupt een hele hele nare ziekte die je niemand toewenst. Goede gezondheid wens ik iedereen toe, rest is onbelangrijk!  
 
{report}
steef98  
  Hallo,
Ik was met vrienden op vakantie gegaan naar Lloret de Mar. Ik ben tijdens die vakantie knock out gegaan van alcohol drinken (ik weet niet of het daardoor komt). Een tijdje later kreeg ik hevige klachten, ik kreeg zwarte vlekjes voor m'n ogen die meebewegen elke keer als ik naar een ander punt toe kijk. Ik heb last van mijn maag en druk op mijn borst. Ik heb moeite met focussen en goed nadenken en als ik elke keer een sigaret rook dan voel ik mij niet meer lekker, vorige week ging het overigens wel goed maar het is nu weer terug. Ik lag vannacht in bed en toen werd opeens in de binnenkant van mijn hoofd werd het heel warm, ik stond vannacht eigenlijk heel goed op wat ik in al die tijd niet heb kunnen doen omdat ik heel erg oververmoeid ben. Ik wil heel graag van deze klachten af. Groetjes
 
 
{report}
Maikell  
  Klinkt eerder als overspannen/angst-paniek klachten beter kan je contact opnemen met je huisarts. Waarschijnlijk veel te veell hooi op je vork genomen door te veel alcohol en te weinig rust met je vakantie  
 
{report}
Jill  
  Hallo,

Ik herken me hierin , op het knock out gaan van de alcohol.
Bij mij waren het paniekaanvallen , ik denk dat meer gerelateerd is dan slokdarmkanker.

Succes.
 
 
{report}
Tandor  
  Misschien goed om eens met de klachten naar de huisarts te gaan.
Het zou kunnen dat je door het "out" gaan bent gaan hyperventileren. Die eens de test op:
http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
 
 
{report}
kaasmeisje  
  Dag Tandor, ben je arts?  
 
{report}
Tandor  
  Nee, ik ben geen arts. Wel medisch geschoold en opgeleid.  
 
{report}
steef98  
  Ik denk overigens niet dat het hyperventilatie is, ik krijg geen aanvallen en dergelijke.  
 
{report}
Tandor  
  Je hoeft daar niet perse aanvallen van te hebben.
Heb je de uitslag al gekregen?
 
 
{report}
steef98  
  Ik heb een score van 52, een score boven de 42 is een vorm van hyperventilatie. Ik wil al zo lang weten hoe ik er vanaf kan komen want ik zie het echt niet meer zitten  
 
{report}
Tandor  
  Met een score van 52 is er toch echt sprake van hyperventilatie. Dat verklaart dan ook een heel deel van je klachten. Je zou ademhalingsoefeningen kunnen doen en spierontspanningsoefeningen tegen de hyperventilatie. Je kunt daarvoor ook naar een fysiotherapeut. Oefeningen kun je vinden in de columns over angst die ik heb geschreven.
http://www.dokter.nl/dossiers/angsten

Kijk hier eens welke klachten/symptomen er door hyperventilatie kunnen ontstaan. Je hoeft ze overigens niet allemaal te hebben.
http://hyperventilatiesymptomen.nl/klachten-symptomen.html
 
 
{report}
steef98  
  Ik heb de test gedaan, ik wacht nu nog op de uitslag. Bedankt  
 
{report}
rick  
  Hey ik heb alle en tijd last van pijn op de borst me schouders rug en ok teteling en vingers en voeten pijn aan mee pols en pijn in de keel en kaaken het blijft maar aan houden en de huisarts zegt dat het niks is en Ben binnen 3 weeken 8 kilo verlooren  
 
{report}
Fred  
  Heeft u uw suiker wel eens laten controleren.
Gewoon vragen alles je bloed laten controleren.
op aandringen.
 
 
{report}
Rik  
  Hallo Rick.
Ik denk dat je dringend een andere huisarts moet zoeken als dat inmiddels nog niet gebeurd is .
 
 
{report}
Chanty  
  Hai ik ben een meid van 27
En ik heb een vraagje heb sinds 2 welen ongeveer last van brokgevoel in mijn keel.
Ook heb ik brandend maagzuur . En lichte deuk op borst af en toe.
Wat kan dit zijn
Ben zo ontzettend bang om kanker te hebben .
Groetjes
 
 
{report}
Mieke  
  Hallo, ik heb al jaren een scheurtje in mijn middenrif, veroorzaakt door een auto-ongeluk. Met het slapen had ik hier altijd veel last van. Na een onderzoek te hebben gehad zit er idd een scheurtje in het klepje van de maag naar de slokdarm. Er is mij geadviseerd om een dik kussen onder mijn matras te leggen, zodat ik met hoofd, schouders en borst hoger ligt,wat ontzettend goed helpt, samen met omeprazol gaat het nu stukken beter. Geen verschrikkelijke stekende pijn meer bij het opstaan!
Ik hoop dat je hier ook iets mee kan.
 
 
{report}
Peter  
  Je zou misschien best naar een maag-darmspecialist gaan. Ik herken de symptomen die je op noemt. Mijn dokter heeft een maag en darmonderzoek gedaan. Dit gebeurt onder algemene narcose. Zo heeft hij gezien dat ik een chronische ontsteking had van de maag en ook reflux. Nu neem ik al jaren pantomed 40 mg. Dit is een maagbeschermer. Mocht ik dat pilletje een paar dagen vergeten innemen, komen de symptomen al snel terug. Hopelijk heb je iets aan mijn verhaal.
Het beste.
Peter.
 
 
{report}
Muhammet  
  Hoi, ik heb precies tzelfde gevoel. Na het innemen van omeprazol is dat gevoel weggegaan dus ik denk dat het idd met de spieren te maken heeft. Wat ook helpt is om op je linker zij te slapen zodat de masgzuur niet naar boven kan.  
 
{report}
willem  
  Hallo chanty.
je bent statistisch nog te jong om slokdarmkanker te hebben- 50-70 jaar.
slokdarmkanker is een sluipmoordenaar,en heb me ruim 1 jaar beroerd gevoeld.
Ben natuurlijk geen dokter, maar ik denk dat jij last hebt van overtollig maagzuur- dit is pijnlijk en zorgt voor verkramping in dit gebied tot aan je keel.
Gewoon je angst bij je huisarts neerleggen, schroom hier niet voor. sterkte willem
 
 
{report}
Marko  
  Hallo,

Ik ben een man van 35 en heb sinds een kleine maand last van mijn buik. Een licht gevoel van misselijkheid die maar niet weg gaat. Daarbij een gevoel van een brok in mijn keel. Ik heb geen dingen echt anders gedaan, ontlasting is normaal en naast deze klachten merk ik niets vreemds. Alleen lijkt het niet weg te gaan, dus ben ik wel benieuwd wat het zou kunnen zijn of wat ik nu het beste kan doen?
 
 
{report}
Tandor  
  Je zou maagklachten kunnen hebben en last van reflux.
Ga met de klachten naar de huisarts
 
 
{report}
Marko  
  Geen idee wat reflux is. Maar ik voel op zich niets aan mijn maag. Darmen borrelen af en toe een beetje maar heb geen last van maagzuur of iets dergelijks. Nooit gehad ook. Enige is dat ik het de laatste tijd erg druk heb...  
 
{report}
Tandor  
  Reflux is wanneer er maagzuur terug komt in de slokdarm. Maar daar heb je dus geen last van.
Stress en spanningen kunnen dergelijke klachten ook veroorzaken.
Doe eens de test op:
http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
 
 
{report}
Carla  
  Zou er mee naar de huisarts gaan.
Beterschap!
 
 
{report}
Bodyl  
  Hallo,

Ik ben een vrouw van 57 jaar en ik heb erge last van de keel. Mijn keel is naar mijn mening geïrriteerd als ik eet doet dit zeer en het eten zakt dan ook langzaam, heb soms het gevoel dat het blijft hangen. Ook heb ik last van er n brok in de keel. Als ik water drink heb ik geen last. Maar als ik gewoon slik doet dit weer zeer en zakt ook langzaam naar de maag. Huisarts heeft pantazol voor geschreven maar na drie mnd doet dit nog niets wie kan mij helpen alvast heel erg bedankt
 
 
{report}
willem  
  Hallo bodyl.
Als je dit gevoel blijft houden, ondanks de medicatie zou ik voor alle zekerheid een verwijzing willen hebben naar de MLD arts (maag/lever/darm)
Deze kan jouw maag met een inwendig onderzoek bekijken.
Je mag toch voor jezelf opkomen? willem
 
 
{report}
Tandor  
  Als de pantoprazol niet werkt ga dan terug naar de huisarts. Vraag eventueel een verwijzing naar de KNO arts.  
 
{report}
Sonja  
  Hallo,

İk ben een vrouw van 33 jaar, in de afgelopen weken heb ik veel last van slikproblemen en voedsel dat blijft haken in mijn keel. İk ben heel er duizelig en ook heel moe. De dokter zegt dat het door maagzuur komt en heeft me pantoprazol gegeven. Echter heeft het niet veel geholpen ik krijg er alleen maar meer klachten door. Nadat ik de berichten op deze forum heb gelezen maak ik me zorgen. Morgen zal ik de huisarts bellen en eisen om een doorverwijzing. İnmiddels heb ik deze klachten al 6/7 weken lang en begin me echt zorgen te maken.
 
 
{report}
Danielle  
  Hoi Sonja, (en Karin)
Toevallig ben ik net zoiets tegengekomen op internet. Heb je ook last van spierpijn oid?
Kan ook met je spieren te maken hebben dat je last/moeite hebt met slikken. Beterschap! Groetjes Danielle
 
 
{report}
Karin  
  Hoi Sonja,

Ben je in de tussentijd al bij de huisarts geweest.
Ik heb ook vaak benauwd gevoel bij keel.
Als ik slik dan krijg ik het benauwd.
Ik loop ook al maanden met maagzuur en word alleen maar erger.
Dokter stuurt me niet door en verwijt t aan mijn leef patroon en stress.
Ik raak er wel steeds vaker van in paniek.
Ik heb echt geen oplossing meer.
Ik hoor graag van je.

Grt. Karin
 
 
{report}
rick  
  Ik heb kwa blijkelijk het zelfte betje maar de dockter zegt dat het niks is maar zou gewoon nog is de dockter bellen  
 
{report}
willlem  
  Hallo karin.
Volgens mij moet je arts je doorverwijzen- vraag het eens na bij je zorgverkekeraar, maar vertel je arts eerst je angst-roep al de verschijnselen die je hebt- noem slokdarmkanker niet, want een arts heeft er een hekel aan als je hem vertelt wat je denkt te hebben sterkte willem
 
 
{report}
Wilfred  
  Ik heb al lange tijd slijmvorming in mond en slokdarm,veel zuur in mijn mond en geïrriteerd slijmvlies in mijn mond. Slikken gaat moeizamer en door het vele slikken opgeblazen gevoel. Mijn huisarts had echter zonder resultaat een antibiotica kuur voorgeschreven en de dosis omeprazol verdubbeld naar 80 mg. Ik mag nu naar het ziekenhuis in november om gezien te worden door een arts assistent. Nu hopen dat er een oplossing komt omdat het bijzonder hinderlijk is voor mij en mijn omgeving.  
 
{report}
Bob  
  Hoi Wilfred,

heb je wel eens laten testen of je niet te weinig maagzuur (hypochlorhydria ) ipv last van teveel maagzuur hebt?
Beide hebben nl dezelfde symptomen (brandend maagzuur).

Je kunt dit laten testen, maar een simpele huis/tuin en keuken test is appel cider azijn verdund in water drinken elke ochtend en voor een (grotere) maaltijd. Blijft de maagzuur reactie achterwege dan weet je dat je een te laag niveau maagzuur hebt. Ik doe dit al enige tijd en na continue last van maagzuur branden (zowel overdag als s nachts) geen enkele last meer van brandend maagzuur, boeren, opgeblazen gevoel etc.
 
 
{report}
anoniem  
  Ik heb sinds een paar weken vooral snachts vreselijke last vd slokdarm. Dit Gaat soms door heel mijn lichaam heen. Ik Voel het echt zitten of zo en word er door wakker als ik slaap. Ik ga nu voor t eerst een maagbeschermer pakken. Heb afgelopen week wel een scan gehad met contra voor mijn hartaders te checken en het lijkt nu alsmaar erger te worden. Het is een vreemd iets waar ik niet bekend mee ben.  
 
{report}
Kim  
  Hallo, ik heb sinds vorige week dinsdag erge last ban mijn keel. Er zit een verdikking aan de linkerkant in de keel. Op het begin moest ik hierdoor ook kokhalzen, dit heb ik nu gelukkig niet meer. Ook had ik er koorts bij, mijn hele linker deel van mijn hoofd doet pijn, keel en linker oor. Slikken en gapen is ook enorm pijnlijk. Dokter dacht dat het viraal was dus uitzieken.. Nu nog erge pijn, slaap er ook slecht door en overdag weet ik ook niet wat ik moet... Nu (omdat het zo lang duurt) denkt de dokter dat het toch bacterieel is, dus krijg nu antibiotica. Hopen dat dit help, trek ondertussen de pijn echt niet meer...  
 
{report}
Neeta  
  Ik heb al ong. Twee maanden last van mijn keel. Kan wel goed het voedsel doorslikken zonder pijn. Maar de hele dag door heb ik het gevoel dat mijn. Keel geblokkeerd is. Alsof er iets is blijven hangen en niet kan doorslikken. Dit gaat gepaard met korte ademhalingen. Heb moeite met ademhalingen. Na veel korte ademhalingen kan ik 1 keer goed en diep ademen. Dan weer kortere. Zo gaat het de hele dag door. Het is best wel vermoeiend. Wat kan het zijn???  
 
{report}
Tandor  
  Het gevoel van een brok in de keel en de ademhaling doen mij denken hyperventilatie. Doe eens de test op: http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
Ga ook even naar de huisarts met de klachten. De huisarts kan dan even naar keel kijken en naar je luchtwegen luisteren.
 
 
{report}
rox  
  Hallo ik heb in maart een buikwand correctie gehad na 3 weken kreeg na de operatie kreeg ik last van maagzuur voelde me raar in me hoofd..
na dokter gegaan en kreeg maagzuur remmers.. nu 5 maanden veder heb ik nog de brok in de keel en eten komt na kleine beetjes om hoog voelt als boeren..
Als ik dat doe komen er etens resten mee heel ranzig..
gr rox
 
 
{report}
Tandor  
  Het zou nog een gevolg van de operatie kunnen zijn.
Ga met de klachten terug naar de MDL arts
 
 
{report}
lilly  
  Ik heb moeite om mijn speeksel door te slikken. Het gaat gepaard met moeilijk adem halen en ik moet heel diep iedere keer ademen. Mijn logen moet echt beste doen om normaal lucht binnen te krijgen. Ook slapen gaat mogelijk. Het speeksel doorslikken moet ik echt mijn gedachte op gaan focussen. Ik wordt soms midden in de nacht wakker met dik slijm en zwaar gevoel op mijn longen. Mijn keel voelt of er een balletje verstopt. Wat is dit?  
 
{report}
Tandor  
  Dat is zonder onderzoek moeilijk te zeggen. Misschien een infectie van de luchtwegen ...Ik denk dat het goed zou zijn om even naar de huisarts te gaan. Die kan dan even de longen en de luchtwegen onderzoeken.  
 
{report}
Tandor  
  Bloedonderzoek is zeker mogelijk. De ontstekingswaarden kunnen worden onderzocht. Daarnaast kun je een verwijzing naar de reumatoloog vragen voor verder onderzoek naar de klachten.  
 
{report}
Hebing  
  Mag ik iets vragen , Hoewel mijn leeftijd 60 j =ik heb elke dag last van mijn aan mijn voeten vooral onderkant vooral s morgens bij opstaan stijfheid , stijfheid bij te lang zitten bij langen wandeling pijn in de voeten soms kan niet meer verder lopen lijkt blokkade Ik heb ook vaak in de handen prikkeling en pijn scheuten kan niks vast pakken ik heb geen tunnel chroom Ik ben bij Huisarts geweest Hm stres ik geloof er niks van Ik had pas Gordelroos niks mis mee gaat wel over maar ik werd getest op Bloed deze gaf aan ik had geen virus !! terwijl ik onder vlekken blaren later bleek volgens huisarts Ik had inderdaad Gordelroos Hij zij normaal moet bloed test aangeven Ra !! Ik vermoed dat ik spier reuma of of iets dergelijk Misschien begin stadium !! kan bloed test laten zodat speciaal naar gezochte ziektes Bv spier aandoening of .....  
 
{report}
Dien  
  Uw klachten lijken op enkele die mijn broer ook had, toen bleek hij gebrek aan Vitamine B12 te hebben. Is eenvoudig te controleren met een bloedtest, en eenvoudig te behandelen met tabletten of injecties. Dit geeft snel resutlaat.
 
 
{report}
Tandor  
  Ik zie zo 1-2-3 het verband niet met slokdarmkanker.

De vraag is wel heel kort door de bocht.

Het kan normaal zijn.
 
 
{report}
Faatje  
  Hoi ik heb dat ok elke ochtend als ik wakker word kom ik met pijn wakker maagzuur hoeste hele tijd bijna geen adem hale en slijm uit me keel maar me hals en keer word ok elke ochtend heet slike gaat laatse tijd ok moeilijker ben nog 24 weet iemand wat het kan zijn gr  
 
{report}
aleida  
  Misschien schildklier klachten.  
 
{report}
anonem  
  Faatje, ga zo snel mogelijk naar je huisarts .Hoe eerder hoe beter. Ik heb engeltjes op mijn schouder gehad.Nu 2 jaar geleden met kijk operatie in Canisius Nijmegen een buismaag gekregen.Het gaat tot nog toe prima met. Groetjes en succes !  
 
{report}
Tandor  
  Het kan door je maag worden veroorzaakt. Je zou een reflux kunnen hebben. als je ligt loopt er maagzuur in je slokdarm en dat kan de klachten geven.
Ga met de klachten naar je huisarts.
 
 
{report}
Sun  
  Hartslag van 80 is dat oke  
 
{report}
Jowan  
  Slokdarmkanker is een onwijs zware uitputtingsslag. Het is voor iedereen anders, maar de overlevingskans is gewoon heel klein. Helaas hebben wij van dichtbij moeten meemaken dat het een ziekte is waar niet tegen te vechten valt. Het eetprobleem met misselijkheid en overgeven wordt uiteindelijk fataal.

Ik wens een ieder die deze strijd moet stijgen onwijs veel sterkte toe!
 
 
{report}
willem  
  ER blijft hoop.
Nadat ik zoń 1 1/2 jaar me niet lekker te hebben gevoeld-s. morgens hoesten en misselijk- zag er wit uit in mijn gezicht,en had wallen onder de ogen .
verschillende bezoeken bij de huisarts leverde niets op.
ik had veel gerookt,maar omdat ik zo beroerd bleef ben ik gestopt.
Uiteindelijk om mijn(passieve)huisarts een maagonderzoek in het Sint-Jansdal
(harderwijk) gekregen- meteen werd gezegd dat het niet goed was-meteen de week erop allerlei onderzoeken gehad- de behandeling werd besproken in een team van st.Jansdal/Arnhem/Nijmegen,werd de afspraak gemaakt,dat ik in Arnhem 30 bestralingen kreeg,en 6 chemo.s--- In Nijmegen zou dr. Bonenkamp mij opereren.
De gesptrekken waren positief en hoopvol- mijn familie hadden op internet gevonden,dat de overlevingskansen-na 5 jaar- 1 op 6 waren.
Heb zelf in een roes geleefd,en zonder angst genoten van de zon mń vogeltjes e.d. 2009 slokdarm verwijderd/buismaag gecreeerd/ leren eten/weer leren leven,
nu nog steeds oppassen
 
 
{report}
David  
  Diagnose slokdarmkanker na refluxklachten. 2 uitzaaiingen in lymfeknoopjes. 23 bestralingen en 6 chemo's gehad. Dan slokdarm verwijderd en buismaag. Nog 2 maanden voeding gekregen via infuis over nacht. Nu al 8 maanden verder kan zelfstanig eten, maar wat een strijd! Hoop nog 4 jaar kankervrij te blijven, om bij de 30% overlevers te mogen horen. Sterkte.  
 
{report}
anoniem  
  ik ben 13 en mijn vader had 3 jaar geleden slokdarm kanker zijn slokdarm is wegehaald en zijn maag is opgerekt nu kan hij maar kleine porties per keer eten maar gelukkig gaat alless weer goed met hem  
 
{report}
Bea  
  Wat fijn dat het weer goed gaat met je vader! Super!  
 
{report}
anoniem  
  Uuuhm, volgens mij kan je je slokdarm niet weghalen hoor? :o  
 
{report}
willem  
  Ik heb slokdarmkanker gehad,en dan wordt wel degelijk je slokdarm verwijderd
je maag wordt als het ware omhoog geterokken-biuismaag heet dit dan.
Bijzonder knap zoals ze dat gedaan hebben- je zou zeggen een vieze adem over te houden, of veel maagzuur te produceren- dit is echter niet het geval.
de enige problemen zijn,dat je niet zoveel achter elkaar mee leven, en je bent constant allert, maar dat zal iedereen hebben,die wat voor soort kanker overleeft heeft- ik kan gerust zeggen,dat mijn kwaliteit van leven niet minder is dan voor mijn verkrtegen slokdarmkanker
 
 
{report}
Daffyd  
  Leuk dat je vader beter is, en dit na 3 jaar. Geeft mij hoop ;-)
Heb nl ook slokdarmkanker, sinds 04-2015. Na chemo en bestralingen is ook de slokdarm weggenomen, tezamen met een stukje van de maag. De rest van de maag wordt dan opgerekt en gebruikt als slokdarm. Dit noemt men een buismaag.
Dit is net gebeurd. Bij mij geeft dat wel veel klachten.
 
 
{report}
Tandor  
  Je slokdarm ( een groot deel daarvan) kan wel degelijk worden verwijderd in het geval van slokdarmkanker.  
 
{report}
Vul uw naam in...rania  
  Moeite met speeksel slikken soms gevoel alsof er iets in mijn keel is blijven hangen  
 
{report}
piet  
  heb ik ook, maar ik heb het van het roken,en zingen nou denk je msschien ik zing niet, maar ook hard gillen en heet druk praten kan van invloed zijn dan gaat je keel opzwellen soms van binnen!  
 
{report}
Vul uw naam in...sofie  
  Mijn vader had ook slokdarmkanker en in zijn mond.
op het laats alleen bier gedronken . Dat kon hij nog naar binnen krijgen. Veel minder last van slijm.melk slijmt heel erg.
wens je veel sterkte
 
 
{report}
Tandor  
  Hallo Jamie,
Zoals via de telefoon besproken, denk ik toch dat het een keelontsteking is.Of wellicht een griep die er aan zit te komen. Kijk even hoe het over enkele dagen gaat. als de klachten erger worden, ga dan wel even terug naar je huisarts. Wellicht kan de huisarts dan een kuurtje voor de keelontsteking voorschrijven
 
 
{report}
jamie traets  
  Hallo ik ben jongen van 16 jaar en heb last van me keel en ben bang dat ik slokdarm kanker heb dit komt omdat ik de ochtend na de dag dat ik last kreeg van me keel ook een soort slijmerige donkere ontlasting had ik ben heel bang omdat mijn opa het ook heeft gehad ik ben daarom ook naar de dokter geweest maar die zij dat ik een keelontsteking heb maar als ik slik gaat dat toch door mijn slokdarm en niet door mijn keel ook telkens als ik slik voel ik een soort van vernauwing maar heb weee geen last ervan als ik eet (misschien komt dat door de paracetamol die ik slik) de dokter kwam ook met de volgende bewering dat ik misschien pfeiffer heb maar dat heb ik al een keer gehad en dat lijkt me dus heel onwaarschijnlijk ik ben echt bang en vind het eng om 2 keer in de zelfde week naar de dokter te gaan voor de zelfde klachten want dan denk hij misschien dat ik me aanstel ofzo kan iemand mij alstjeblieft helpen

Mvg. Jamie traets
 
 
{report}
piet  
  een goede raad, als je er een probleem mee hebt na 2 keer naar de huisarts te gaan, gewoon een verwijskaart vragen naar een specialist,huisdokters zij er alleen maar,om je een uitprobeer recept te geven,ze weten namelijk niet alles  
 
{report}
Tandor  
  Het zou een ontstoken keelamandel kunnen zijn. Ga met de klachten naar de huisarts  
 
{report}
Wladimir wever  
  Ik ben wladimir wever en ben 34 jaar oud.
sinds 2 weeken heb ik klachten bij t doorslikken en voelt een soort knobbel ,maar het doet niet zo zeer,maar elke keer als ik doorslikt voel ik een soort van bult in de keel holte.
wie kan mij hierover wat vertellen graag hoor ik jullie mening hierover,alvast bedankt.
 
 
{report}
anoniem  
  Wladimier, ik raad je aan zo snel mogelijk naar je huisarts te gaan want dit voelt niet goed als ik dit lees. Heb zelf ook slokdarm kanker gehad maar was er gelukkig op tijd bij. Dus wacht niet langer . Deze kanker wordt vaak te laat ontdekt omdat de slokdarm vleksibel is en uit kan zetten.Groetjes  
 
{report}

1000 Resterende tekens


 

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA