Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Slokdarmkanker te laat ontdekt

Slokdarmkanker is een zeer ernstige ziekte. Het aantal patiënten met slokdarmkanker is tussen 1989 en 2003 meer dan verdubbeld.  Bij veel patiënten wordt de diagnose pas in een laat stadium gesteld.

Helaas zijn dan de behandelingsmogelijkheden beperkt. De diagnose wordt het meest gesteld bij mannen tussen de vijftig en zeventig jaar.
Van de veelvoorkomende vormen van kanker, is alleen bij slokdarmkanker de kans om door slokdarmkanker te overlijden de afgelopen jaren bij zowel mannen als vrouwen toegenomen. Het aantal patiënten dat aan slokdarmkanker overlijdt is hierdoor groot, in vergelijking met andere vormen van kanker.

Het is heel belangrijk om goed om te gaan met klachten als Glossary Link oprispingen en brandend Glossary Link maagzuur. Iedereen heeft deze klachten wel eens, maar als ze regelmatig voorkomen is het belangrijk om actie te ondernemen. Een gezonde voeding en leefstijl kunnen deze klachten verminderen. Als dit niet helpt kan de huisarts maagzuurremmers voorschrijven. Als brandend maagzuur niet adequaat behandeld wordt, kan het op den duur leiden tot beschadigingen van de slokdarmwand. Dit geeft op termijn een verhoogde kans op slokdarmkanker.  Let op de alarmsignalen.


Tandor 21.12.2014 14:16  
  Bloedonderzoek is zeker mogelijk. De ontstekingswaar den kunnen worden onderzocht. Daarnaast kun je een verwijzing naar de reumatoloog vragen voor verder onderzoek naar de klachten.  
 
Rapporteer commentaar
Hebing 21.12.2014 14:04  
  Mag ik iets vragen , Hoewel mijn leeftijd 60 j =ik heb elke dag last van mijn aan mijn voeten vooral onderkant vooral s morgens bij opstaan stijfheid , stijfheid bij te lang zitten bij langen wandeling pijn in de voeten soms kan niet meer verder lopen lijkt blokkade Ik heb ook vaak in de handen prikkeling en pijn scheuten kan niks vast pakken ik heb geen tunnel chroom Ik ben bij Huisarts geweest Hm stres ik geloof er niks van Ik had pas Gordelroos niks mis mee gaat wel over maar ik werd getest op Bloed deze gaf aan ik had geen virus !! terwijl ik onder vlekken blaren later bleek volgens huisarts Ik had inderdaad Gordelroos Hij zij normaal moet bloed test aangeven Ra !! Ik vermoed dat ik spier reuma of of iets dergelijk Misschien begin stadium !! kan bloed test laten zodat speciaal naar gezochte ziektes Bv spier aandoening of .....  
 
Rapporteer commentaar
Dien 07.02.2015 20:51  
  Uw klachten lijken op enkele die mijn broer ook had, toen bleek hij gebrek aan Vitamine B12 te hebben. Is eenvoudig te controleren met een bloedtest, en eenvoudig te behandelen met tabletten of injecties. Dit geeft snel resutlaat.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 28.11.2014 03:02  
  Ik zie zo 1-2-3 het verband niet met slokdarmkanker.

De vraag is wel heel kort door de bocht.

Het kan normaal zijn.
 
 
Rapporteer commentaar
Sun 28.11.2014 02:59  
  Hartslag van 80 is dat oke  
 
Rapporteer commentaar
Jowan 12.11.2014 18:52  
  Slokdarmkanker is een onwijs zware uitputtingsslag . Het is voor iedereen anders, maar de overlevingskans is gewoon heel klein. Helaas hebben wij van dichtbij moeten meemaken dat het een ziekte is waar niet tegen te vechten valt. Het eetprobleem met misselijkheid en overgeven wordt uiteindelijk fataal.

Ik wens een ieder die deze strijd moet stijgen onwijs veel sterkte toe!
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 09.11.2014 19:11  
  ik ben 13 en mijn vader had 3 jaar geleden slokdarm kanker zijn slokdarm is wegehaald en zijn maag is opgerekt nu kan hij maar kleine porties per keer eten maar gelukkig gaat alless weer goed met hem  
 
Rapporteer commentaar
Vul uw naam in...rania 17.10.2014 21:50  
  Moeite met speeksel slikken soms gevoel alsof er iets in mijn keel is blijven hangen  
 
Rapporteer commentaar
Vul uw naam in...sofie 16.10.2014 22:25  
  Mijn vader had ook slokdarmkanker en in zijn mond.
op het laats alleen bier gedronken . Dat kon hij nog naar binnen krijgen. Veel minder last van slijm.melk slijmt heel erg.
wens je veel sterkte
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 14.10.2014 23:59  
  Hallo Jamie,
Zoals via de telefoon besproken, denk ik toch dat het een keelontsteking is.Of wellicht een griep die er aan zit te komen. Kijk even hoe het over enkele dagen gaat. als de klachten erger worden, ga dan wel even terug naar je huisarts. Wellicht kan de huisarts dan een kuurtje voor de keelontsteking voorschrijven
 
 
Rapporteer commentaar
jamie traets 14.10.2014 23:43  
  Hallo ik ben jongen van 16 jaar en heb last van me keel en ben bang dat ik slokdarm kanker heb dit komt omdat ik de ochtend na de dag dat ik last kreeg van me keel ook een soort slijmerige donkere ontlasting had ik ben heel bang omdat mijn opa het ook heeft gehad ik ben daarom ook naar de dokter geweest maar die zij dat ik een keelontsteking heb maar als ik slik gaat dat toch door mijn slokdarm en niet door mijn keel ook telkens als ik slik voel ik een soort van vernauwing maar heb weee geen last ervan als ik eet (misschien komt dat door de paracetamol die ik slik) de dokter kwam ook met de volgende bewering dat ik misschien pfeiffer heb maar dat heb ik al een keer gehad en dat lijkt me dus heel onwaarschijnlij k ik ben echt bang en vind het eng om 2 keer in de zelfde week naar de dokter te gaan voor de zelfde klachten want dan denk hij misschien dat ik me aanstel ofzo kan iemand mij alstjeblieft helpen

Mvg. Jamie traets
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.10.2014 10:43  
  Het zou een ontstoken keelamandel kunnen zijn. Ga met de klachten naar de huisarts  
 
Rapporteer commentaar
Wladimir wever 05.10.2014 08:41  
  Ik ben wladimir wever en ben 34 jaar oud.
sinds 2 weeken heb ik klachten bij t doorslikken en voelt een soort knobbel ,maar het doet niet zo zeer,maar elke keer als ik doorslikt voel ik een soort van bult in de keel holte.
wie kan mij hierover wat vertellen graag hoor ik jullie mening hierover,alvast bedankt.
 
 
Rapporteer commentaar
harry. 03.09.2014 12:05  
  ik heb ook slokdarmkanker ,maar ik ben naar
gent (belgie)gegaan daar helpen ze mij veel beter ,ervaren artsen geven betere uitleg .probeer kurkuma pillen -komeinenollie en iedere dag 2 glazen water met citroen (limoen)te drinken lees meer over op internet .vecht tegen deze ziekte...
 
 
Rapporteer commentaar
henk van den hurk 02.09.2014 21:54  
  ik heb af en toe last( eens in de maand) dat mijn eten blijft hangen in de slokdarm en krijg dan de hik.
wat ik ook doe het blijft hangen en krijg pijn op mijn borst. dit duurt ongeveer 1a2 minuten dan zakt het weer.moet ik me nu zorgen maken.
 
 
Rapporteer commentaar
miquel 11.02.2015 09:17  
  ik heb pressies hetzelfde en als ik dan iets koolzuurhoudend 's drink een beetje snel en een boer kan laten dan gaat de pijn pas weg anders word het steeds erger wat is dat toch????ik verga /verkramp van de pijn dan  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.02.2015 14:29  
  Waarschijnlijk een irritatie van je maagslijmvlies.
Ga met de klachten naar je huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.07.2014 16:19  
  Als de klachten aanhouden of erger worden ga dan naar de huisarts.  
 
Rapporteer commentaar
ras 26.07.2014 11:04  
  Hallo. Sinds gisteren begin ik een beetje te hoesten..en verkouden
Maar als ik hoest heb ik echt een gigantisch branden gevoel
Op mijn borstkast en keel..
Wat k eigenlijk nooit heb gehad..
Is daar een reden voor om naar een dokter te gaan..
Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.07.2014 10:02  
  Vraag je huisarts om een nieuwe verwijzing en ga voor een second opinion naar een academisch ziekenhuis.  
 
Rapporteer commentaar
neliedegraaf 19.07.2014 06:37  
  al twi ntig jaar last vanachalassie
8keer opgerkt kunnen niets meerdoen erword gezegd ander ziekenhuisheb geen zin ik
heb het maxime aan medicinen is het zoat dat ze geen toetoestemming hoeven tegeven
het is een moelijk leven
heeft imand nog een idee de spier staat een klein stukje open
groen nliedegraaf
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.07.2014 22:00  
  Als de omeprazol niet werkt, ga dan terug naar de arts.  
 
Rapporteer commentaar
Jannie 11.07.2014 17:00  
  ik slik sinds 1 week maagzuurremmers (omeprazol), heb een middenrifbreukj e en overgewicht door te langzaamwerkend e schildklier. Eet echter niet veel op een dag. De omeprazol(40mg) helpt niet echt, ik hoef maar een slokje water te drinken en heb refuxklachten. Wat raadt u mij aan?  
 
Rapporteer commentaar
Mariel 19.04.2014 07:57  
  bij mam is slokdarmkanker ontdekt nadat zij ook slikklachten had. Ik moet eht z.huis bedanken voor de snelle rectie, binnen 2 weken alle onderzoeken afgehandeld. Ze heeft een 6 cm lange tumor. ik weet het kinkt laf maar ik hoop voor haar dat ze haar ziekte snel zal "doosta an".  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.04.2014 00:15  
  Laat dan even iets weten...  
 
Rapporteer commentaar
Annemieke 09.04.2014 00:06  
  Dank je wel Tandor, de 23e heeft mijn vader de eerste afspraak bij de oncoloog. Ik hoop dat we dan iets wijzer worden.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 03.04.2014 10:30  
  Hallo Annemieke,

Dat is een naar bericht voor jullie allemaal. Ik begrijp dat je met die vragen zit. Helaas zijn er vragen bij waar niemand je antwoord op kan geven.Hoe, wanneer, waar en hoe erg de pijn zal zijn is voor iedereen anders en verschilt van geval tot geval. Pijnstilling is zeker mogelijk. Dit is iets dat jullie zo snel mogelijk met de huisarts moeten bespreken want die speelt daarin een belangrijke rol.
Voor het overige kan ik jullie alleen maar veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.
 
 
Rapporteer commentaar
Annemieke 03.04.2014 00:01  
  Hoi allemaal,

Bij mijn vader van 78 jaar is vandaag de diagnose slokdarmkaker gesteld. Hij heeft uitzaaiingen naar zijn lever, lymfeklieren en maag. Bestralen of chemo is niet meer mogelijk. Er is hem een buisje in de slokdarm beloofd als het doorslikken van voedsel niet meer lukt. k wilde graag wat wat jullie ervaringen zijn wat betreft de pijn. Op dit moment heeft hij geen pijn, maar gaat dat wel komen? Zo ja, waar en hoe erg? Is er pijn bestrijding mogelijk?
De artsen geven hem nog een jaar, wat is jullie ervaring hiermee?
Ik hoop dat iemand me wat antwoorden kan geven.
Alvast bedankt,
groetjes Annemieke
 
 
Rapporteer commentaar
Martine 20.02.2015 22:18  
  beste Annemieke mijn man is 2jaar geleden overleden aan deze kanker hij kreeg van in het begin morfinepleister s de periode met chemo en bestraling was zeer zwaar die moment heb je geen kwaliteit van leven meer ik als echtgenote heb verboden om verder te behandelen omdat ik al wist dat er niets meer aan te doen was en zijn laatste weken heeft mijn man toch nog wat levenskwaliteit gehad spreek met de dokters over pijnbestryding want als partner sterf je iedere dag een stukje mee zeg tegen de dokters dat ze je vader gewoon de tijd die hem nog rest de kans moeten geven om nog in een huiselijke sfeer te zijn en niet in het ziekenhuis dat heb ik ook gedaan zo niet ben je een proefkonyn ik wens jullie nog veel sterkte in deze zware tijd en probeer nog samen met je vader dingen te doen wat hij graag doet daar zul je later troost in vinden ik spreek uit ervaring en wens jullie nog vele goede momenten  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.03.2014 17:50  
  Een Oesophagoscopie is het juiste onderzoek.  
 
Rapporteer commentaar
hrR. Masselink 20.03.2014 15:04  
  het gevoel hebben dat er obstakeltje ,bij het slikken in mijn slokarm zit. Verder weinig lich. klachten. is een Oesophagoscopie het juiste onderzoek of bestaat er nog echografie ?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2014 17:56  
  Uitzieken of naar de huisarts gaan.  
 
Rapporteer commentaar
reekers 16.03.2014 15:17  
  Eerst neusverkouden, NU geen stem, heesheid en bloed ophoesten. Wat te doen?????  
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 12:07  
  en weet niet of jij deze berichten nog leest. maar t is voor jou al lang geleden. heb jij ondertussen een antwoord? hooor graaag van jou!!  
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 12:00  
  Ik ben een meid van 18 jaar en heb sinds anderhalf jaar exreme last van een aantal punten:

eten blijft hangen. kan na 1 cracker niets meer eten maar zit dan niet vol.

afvallen

slikklachten het slikken blokeerd

maar 1 keer in de 3 a 4 dagen naar het toilet kunnen

eten dat terug in mijn mond komt.

ik heb het hele jaar onderzoeken gehad.
slikfoto, endoscopy, druk meting , bloedonderzoek

maar niets gevonden.

als ik iedereens verhaal leest lijkt het zo sterk op mijn klachten.

watvoor onderzoek is ervoor nodig? iemand die iets weet of vermoed?

ben pas 18 jaar. word toch tijd dat ik weer mezelf word.. lekker uitgaan etc.

wanhopig...
 
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 11:55  
  een slangetje heb ik vorige maand moeten ondergaan. Dit vond ik vreselijk eng! ben er heen gegaan heb het ondergaan. zeker geen fijn gevoel maar doet geen zeer en is zo weer vergeten. Als je het wilt ( zal ik wel aanraden als je het eng vind) mag je voor een roesje kiezen. (moet je wel zelf aankaarten! heb je gewoon recht op!) dan weet je er niets van maar moet je wel 3 uurtjes uitslapen  
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 11:53  
  Vincent.
Ik ben 18 en heb precies dezelfde klachten als jij. al anderhalf jaar. alleen heb ik er nu slikklachten bij gekregen. volgende week ga ik naar het AMC
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 01.02.2014 21:49  
  Beste Hans,
Ik zou in ieder geval weer contact opnemen met het UMC en de klachten doorgeven.
 
 
Rapporteer commentaar
enter your name...Hans Gels 01.02.2014 21:22  
  Hallo ik een man van 56.jaar en heb parkinson al jaren nu komt het geval ik en ook zins een paar weken slik en drinken probleem bij moest maar een keer paar dagen naar de
UMC IN GRONINGEN GAAN OM MIJN TABELETTNSCHEMA MAAR EENS WEER OP GURIJ ZETTEN.wanthet klopte niet meer. dus ik naar gronigen en daar een paar dagend bijven moest .
daar komt nu mijn grooste probleem
ik kan nu heel slecht slikken en alles komt weer omhoog vaak direct naar het drinken de borst doet ook pijn heb dat allemaal door geven maar ik moest die weekeind er op weer naar hius alles leek wel goed op een paar tabelettn sliken exstra na ommepracol en domperidom
maar een maal thuis werd de pijn nog erger eten en drinken jemoet wel maar onders liefer niet

herkent iemand dit probleem ook graag had ik een paar vragen er over en wad moet ik doen ik weet het niet meer
mijn excuses voor die fauten die er tussen zitten wad moett ik doen


Bedankt gr. Hans
 
 
Rapporteer commentaar
Monique.. 18.01.2014 13:44  
  Hallo
Ik slik al jaren nexium voor brandend maagzuur. Dus gewoon door blijven slikken, en niet vergeten want dan komt het weer terug. wel regelmatig om de 2 jaar maagonderzoek laten doen. Groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
vandenbussche linda 02.12.2013 19:07  
  heb sinds twee dagen veel pijn in mijn slokdarm , kan niets eten en ook geen eetlust , loop doodmoe , nu ik hier alles gelezen heb , ben ik bang , ik heb ook een soortleukemie , hary cell genoemd , morgen heb ik afspraak bij de huisarts  
 
Rapporteer commentaar
Roberto 01.11.2013 01:51  
  Mijn vrouw had 30 jaar achalasie. Op 10-06-13 kreeg ze te horen dat ze slokdarmkanker (plaveiselcel)h ad. Inoperabel. Op 27-09-13 is zij plotseling in vier en een half uur overleden: doodgebloed. Wie heeft zoiets ook meegemaakt?  
 
Rapporteer commentaar
T.Huisman 02.09.2013 16:34  
  Ze zeggen dat je met slokdarmkanker in het begin geen klachten hebt en dat het zeer verrraderlijk is want in een later stadium krijg je pas klachten zoals slikproblemen. En sommigen hebben in hun hele leven niets gehad en dan in eens krijgen ze dit met dat het in het beginstadium er nog wel wat aan te doen valt maar dan hoor je soms wel eens een terugval van dat er uitzaaiingen zijn geconstateerd. Er zijn ook mensen die ik ken en die zeer gezond geleefd hebben en toch kanker hebben gekregen en nog nooit gerookt en gedronken hebben en zelfs natuurvoeding gegeten hebben in hun leven en dan toch nog kanker hebben gekregen. Ze zeggen dat een bepaalde levenswijze mogelijk kanker kan veroorzaken maar de mensen die ik ken die hebben nog nooit gerookt of gedronken. En dan vraag je je af hoe kan dat nou. Voor iemand die zo gezond heeft geleefd en dan toch nog zoiets als kanker hebben gekregen. De grond zakt onder je voeten vandaan. Er was een vrouw en die zei niets meer nadat ze zo"n bericht te horen heeft gekregen. Je zou je kinderen nog wel willen zien opgroeien en iets leuks willen doen maar dat is korte termijn plannen maken want je weet nooit hoe het verloopt. Dingen doen die je altijd al hebt willen doen. Zoals het bezoeken van de berlijnse muur en van al die dingen waar je nooit aan toegekomen bent en met je kinderen zoveel mogelijk ondernemen. Sommige artsen zijn heel koud in de benadering hiervan en gaan dit onderwerp meestal uit de weg als het op een dieper niveau aan zich opdringt. Ze willen alleen de leuke dingen zien. Ze kunnen zich niet in hun gevoel verplaatsen. En dat vind ik koud. Dan zeggen ze pluk de dag, maak er nog maar wat van. En vooral als je begin vijftig jaar bent met nog opgroeiende kinderen zou je best nog eens wat willen. Je zou je kinderen willen zien opgroeien en weten dat het goed met ze gaat maar dat zal je wel mogeljk niet mee kunnen maken. Je hebt elkaar nog zo veel te zeggen. Daar staan sommigen niet eens bij stil.  
 
Rapporteer commentaar
han van mourick 31.08.2013 17:31  
  Valt mee hoor , er zijn nu heel dunne slangetjes, met een camera en als ze wat vinden of twijfelen of voor de zekerheid nemen ze een paar hapjes, voel je als een kleine prik. ze blazen wel een zooi lucht in je darm en maag, dus erna is het boeren en scheten laten ;-) echt staelt niets voor. als je maar gewoon ontspannen blijft liggen. het doet géén zeer, alleeen een beetje een rotgevoel, mja na 5 minuten ga je weer van de tafel..sccs  
 
Rapporteer commentaar
vince 31.08.2013 17:09  
  sterkte andre  
 
Rapporteer commentaar
Bosman cornelia 26.08.2013 11:20  
  Mijn man kreeg in aug. vorig jaar slokdarmkanker. Na 36 bestralingen en een aantal weken zware chemo in het Augustinus ziekenhuis in Antwerpen, was er van de tumor niets meer terug te vinden. Mijn man voelde zich goed viel niet af en heeft een gezonde eetlust. Wij zijn in de winter naar Thailand gegaan om aan te sterken en om van het mooie weer te genieten. Na deze vakantie de scan weer in en toen zagen ze uitzaaiingen op zijn re. long. Genezing is niet mogelijk, wel proberen ze nu met chemo het proces af te remmen en te stabiliseren.
Na de eerste 3 chemos kreeg hij longontsteking en daarna koorts, veroorzaakt door een te laag leukocyten gehalte door de chemo, zelfs nog in quarantaine gelegen.
Nu krijgt hij een andere samenstelling van de chemo die hij goed verdraagt en na de vierde keer weer de scan in om te zien of de chemo heeft aangeslagen.
Een ritme van drie dagen ambulante chemo en elf dagen rust. Het is een totaal ander leven geworden waar we ons op in moeten stellen. Maar ik heb mijn man nog en daar gaat het om!
Ik denk dat er hoop is, lets hope so.
 
 
Rapporteer commentaar
Tio 29.07.2013 02:56  
  Toen ik zei dat ik moeilijk kon slikken zei een kennis dat het globus klachten konden zijn of brok in de keel door spanningen omdat kanker in het halsgebied maar zeldzaam zijn. Hier op deze site schrijven ze wel dat er kanker bij hun is geconstateerd. En alhoewel ze zeggen dan het zeldzaam is dat iemand die diagnose te horen krijgt hoop je van niet. Sommigen zijn nog niet zo oud en hebben in hun hele leven niets gehad. Als je sites bezoekt met slik en kauw klachten dan staat er bij dat het foute boel is. Maar dan hebben ze ook al veel gewicht verloren en hebben dan ook geen eetlust meer. Zijn misschien misselijk. En dat heb ik nog niet. Je weet het maar nooit. Ze zeggen dat slokdarmkanker maar zelden voorkomt en kanker in het mond keel gebied. Dan zou het moeten samengaan met andere symptomen zoals gebrek aan eetlust gewichtsverlies en dergelijke. Ze zeggen dat sommigen in het begin geen klachten hebben en dat het in een later stadium pas klachten geeft. En dat is het enge er aan. Dan zou je je niet fit moeten voelen of vermoeidheidskl achten moeten hebben. Als je deze site leest lijkt het toch wel vaak voor te komen.  
 
Rapporteer commentaar
essie 21.07.2013 23:41  
  Mijn schoonvader heeft nu hetzelfde. Afgelopen woensdag bericht... Niets meer te doen, maar aantal weken te levwn. Hoe lang duurde het bij jullie?  
 
Rapporteer commentaar
Han van Mourick 30.03.2013 09:11  
  hoe eerder ze erbij zijn, hoe minder kans op uitzaaing naar lever/lymfen/longen.soms als ik lig komt het zuur naar boven dan neem ik een gaviscon pilletje of slokkie ,maar is normaal zegt de chirurg. ietsje hoger gaan liggen met het hoofd.P.s ik heb het nu zo `n 30 jaar,ook kijken ze vaak verder dan de slokdarm dan gaan ze naar de maag en 12 vingerige darm, ..en de slangetjes van NU zijn zo dun, gaat vanzelf naar binnen, altijd weer een plezier om door het ziekenhuis te lopen, omdat de ingeblazen lucht eruit moet, :-) en dat gaat van de mond en de kont.  
 
Rapporteer commentaar
han v mourick 30.03.2013 08:59  
  ik heb jarenlang last gehad van gemeen brandend zuur in de slokdarm/keel/mond/uitstralend naar de rug,de huisarts zei telkens maar glaasje melk !! toen maar eens van de arts geeist dat ik onderzocht werd, was dus slangetjes slikken, bleek ik de ziekte van barrett te hebben, ( chronische ontsteking van de slokdarm) hier heb ik nu pantozaprol voor. en elk jaar opnieuw controle.omdat het alleen maar kanker ken worden, maar dan zijn ze er op tijd bij, geeft wel een gerust gevoel, maar toch.. @@ anoniem heb je al een scopie gehad ???dus slangetje in de slokdarm, een paar hapjes en de uitslag ??? sterkte han  
 
Rapporteer commentaar
wollaars 14.03.2013 18:07  
  mijn man is door dr hillersberg in het umc te urecht geholpen, een hele goede dokter. doet veel met slokdarmkanker. Echt een super dokter.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 14.02.2013 19:00  
  Tijdens mijn zwangerschap 14 jaar geleden kreeg ik vreselijke last van brandend maagzuur en ben er sindsdien niet meer vanaf gekomen.vooral savonds na het eten brand het vreselijk,ik heb al van alles geprobeerd,maar zo gauw ik stop komt het weer terug.wat kan ik doen.  
 
Rapporteer commentaar
Marianne Jager 23.10.2012 14:40  
  Het is voor mensen met of na slokdarmkanker nuttig om je aan te sluiten bij SPKS! Voor lotgenotenconta ct, informatie, belangenbeharti ging enz.
kijk op: http://www.spks.nfk.nl/.
Tot ziens?
Marianne Jager, namens SPKS, patientengroep slokdarmkanker.
Kijk ook eens op slokdarmkanker.info, een forum voor ons.
 
 
Rapporteer commentaar
janet78 10.10.2012 15:42  
  hallo mijn naam is janet en ben 34 jaar
op een dag (welke weet ik niet meer)werd ik misselijk tijdens het kauwen op m,n eten maar heb er niet bij stil gestaan ,vanaf die dag kwam het vaker per week voor in tussentijd zijn we verhuisd en hadden we het heel druk
steeds vaker leek het alsof m,n eten graatjes bevatte en kreeg last van taai slijmvorming met het gevoel of er achter op m,n tong iets lag niet lang daarna kwam de heesheid en die is er nu zo,n 3 maanden later nog en overweeg om morgen toch maar naar de huisarts te gaan want vertrouw het niet helemaal meer
maar anderzijds ben ik bang dat de huisarts me niet serieus gaat nemen daar ik nog zo jong ben
maar ach zal wel zien ,kan niet langer meer gaan aanzien
 
 
Rapporteer commentaar
tjits 20.09.2012 18:55  
  Hoi obeetje,
Hoe is het bij jullie verder gegaan, en hebben jullie nog goede raad gekregen?
Bij mijn vader hebben ze in julie 2012 slokdarmkanker geconstateerd. Vorige week kregen we dan te horen, dat het met uitzaaiingen is. Waardoor het niet te genezen is. Nu krijgt hij in oktober 1 keer een inwendige bestraling. En evt later nog enkele chemo-behandelingen. Wij zijn verschrikkelijk bang om hem te verliezen. Het is of een wereld op zijn kop gegooid wordt. En zeker een verwarrende en onzekere situatie. Sterkte ....
 
 
Rapporteer commentaar
bep 12.07.2012 14:34  
  volgens mij kan ze beter sondenvoedsel nemen dat gaat door haar neus naar binnen dan krijg ze tocht voedsel naar beiinen en ik wens jullie heel veel sterkte want dat had me schoonvader ook  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 09.06.2012 01:48  
  Hallo allemaal.
Allereerst heel veel sterkte toegewenst!

Mijn vader is ook overleden aan slokdarmkanker( met uitzaaiingen in de lever) en dit is echt een hele erge soort kanker. Mijn vader heeft het helaas te laat ontdekt en kon nauwelijks behandeld worden. Hij heeft nog meegedaan aan een kuur en die kuur werkt bij minder dan 1% van de mensen. Elke % kans heeft die aangepakt, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk is hij overleden door verstikking.
 
 
Rapporteer commentaar
wim 08.05.2012 17:01  
  Ik wil hier graag iets op toevoegen.
Mijn persoonlijke ervaring is niet room of room producten te gebruiken.
Dit plakt n.l. aan de slokdarm wand en bevorderd niet een makkelijke doorvloeing.
Zeker na bestraling wil je dat het zo snel mogelijk passeert en met room producten gaat het te langzaam.
 
 
Rapporteer commentaar
obeetjeo65 27.03.2012 19:48  
  Bij mijn man is in augustus 2011 slokdarmkanker geconstateerd met uitzaaiingen. Operatie was niet meer mogelijk.
Na 5 bestralingen en 5 chemokuren gaat het weer redelijk. De kankercellen zijn goed geslonken, maar toch wordt ons steeds medegedeeld dat het maar tijdelijk is, en het rekken van leven.
Het is allemaal zo verwarrend en onzeker.
Wie kan mij raad geven of heeft dit ook zo ervaren.
 
 
Rapporteer commentaar
Gus 03.03.2012 13:31  
  Hoi Chantal,
In het ziekenhuis krijg je eerst een verdoving of in ieder geval iets dat je dizzy maakt (in Frankrijk gebeurt het onder algehele narcose) dus je voelt echt niets!
Sterkte,
Gus
 
 
Rapporteer commentaar
Chantal 02.03.2012 11:55  
  Hallo, ik ben een vrouw van 39 en ik ben vreselijk ongerust. Ik heb al sinds een aantal weken slikklachten. Er blijft eten 'hangen' voor mijn gevoel.

Ben bij de huisarts geweest en hij heeft aan mijn lymfeklieren gevoeld en in mijn keel gekeken en zegt dat er niets aan de hand is.

Nu had ik dezelfde avond echter weer flink veel last bij het eten en ben toen toch maar gaan googelen... Ik moet zeggen dat ik inmiddels behoorlijk bang ben geworden!!!

Nu ga ik zo toch echt weer contact opnemen met de huisarts en wil ik hem vragen mij door te sturen.

Is het zo dat als hij mij doorverwijst, je als eerste een slikfoto krijgt?? Zo'n onderzoek met een slangetje lijkt me vreselijk.... :-(
 
 
Rapporteer commentaar
Marina Lobelle 02.02.2012 08:55  
  Bij een vriend die 65 jaar is er slokdarmkanker vastgesteld! Er was een kijkoperatie geweest en hij word mogelijk bestraald! Dan denk ik dat hij voorlopig niet kan praten! Ik heb zelf ook maagzuur en oprispingen maar ik rook niet en drink geen alcohol! En toch is kanker meer toegenomen, heel schrikwekkend!  
 
Rapporteer commentaar
A. 19.12.2011 17:22  
  Heb sinds een paar maanden last van pijn op borstbeen/slokdarm. Voel het drinken en of voedsel langzaam zakken. Wat kan dit zijn??Nog niet bij arts geweest.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 12.11.2011 00:06  
  Aan alle heel veel sterkte. Bij mijn moeder die in het buitenland woont werd april vorig jaar slokdarmkanker vastgesteld. Deze was te langwerpig zodat opereren geen mogelijkheid meer was. Na 6 maanden chemotherapie en daarna bestraling kreeg ze tot bijna tot op de dag, na 1 jaar het groen licht dat het weg was. Daarna zijn ze na 2 jaar dit jaar 2 keer weer hier geweest om de kleinkinderen(4 en 6 jaar) weer eens te kunnen zien. Na de schrik van 1,5 jaar geleden leek het allemaal weer bij het oude te zijn. Dan belt mijn vader vanavond op met het bericht dat de kanker weer terug is, en uitgezaaid naar de lever en de longen. Ze kunnen nu alleen chemotherapie toepassen en het word afwachten wat de reactie daarop is. Ik kan alleen een beetje hoop putten uit het feit dat ik weet dat moeders een knokker is en dat ze in een van de beste gespecialiseerd e kanker behandelingszie kenhuizen in Groot-Brittanie (Cardiff, Zuid-Wales(Valindra) ) behandeld word. Anders was ze er nu al niet meer geweest....
Dit moest ik even kwijt.
 
 
Rapporteer commentaar
annoniem 03.10.2011 18:36  
  Hallo ,
wat is de prognose als je slokdarmkanker hebt met uitzaaiingen naar de longen. Is dit nog te verhelpen en zouden ze dan uiteindelijk nog kunnen opereren om de tumor uit de slokdarm te verwijderen.

Gr annoniempje
 
 
Rapporteer commentaar
annoniem 03.10.2011 18:34  
  Hallo ,
wat is de prognose als je slokdarmkanker hebt met uitzaaiingen naar de longen. Is dit nog te verhelpen en zouden ze dan uiteindelijk nog kunnen opereren om de tumor uit de slokdarm te verwijderen.

Gr annoniempje
 
 
Rapporteer commentaar
talila 20.08.2011 22:08  
  mijn vader heeft ook slokdarmkanker, chemo en bestraling krijgt hij niet meer. er is 4 weken geleden een stent geplaatst zodat ie zolang mogelijk zelf nog kan eten, de stent is echter te laag geplaatsten de tumor is al aan het gaas gegroeid. na7 gastroscopien(o peratie is niet mogelijk wegens selchte nieren) is het voor 3kwart weggebrand. hij houd ook vocht vast achter zn longen, komt van het hart zegt de arts. hij feet ook een pacemaker.
Mn vader is erg afgevallen en is kortademig, ik vraag me af hoe lang zn lichaam het nog houd. maadag weer een gastro proberen ze de rest weg te branden. ik hoop dat het helemaal loskomt zodat hij hopenlijk weer een beetje zelf kan eten.
 
 
Rapporteer commentaar
16.03.2011 00:48  
  Beste mensen
Allereerst mijn medeleven met de mensen op dit forum.
bij mijn moeder is slokdarmkanker geconstateerd en zou graag willen weten waar en wat de beste behandeling hiervoor is en welk ziekenhuis er het beste in gespecialiseert is.
 
 
Rapporteer commentaar
mieke 21.02.2011 20:20  
  Dag JMW Stronach,

Slokdarm kanker is meestal een slechte prognose. U bent niet geopereerd maar bestraald in 2004 en u zegt dat u genezen bent? Hoe is dat mogelijk en in welk ziekenhuis bent u behandeld?
Graag hoor ik van U omdat mijn man ook slokdarm kanker heeft met uitzaaiing en wij alles aangrijpen om te genezen!
Graag hoor ik van u
groet,
Mieke
 
 
Rapporteer commentaar
J.M.W.Stronach 16.02.2011 20:45  
  Beste mensen,ik wil u een vertellen,ik heb ook slokdarmkanker gehad,in 2004,ik kon niet slikken,dus geen eten en
drinken,en praten kon ik ook niet,na 36 bestrallingen,e n 2 chemokuren,afwa chten.
Nu,ik ben genezen,ik kan eten,drinken en weer praten,ik hoop dat er mensen, nu wat meer hoop hebben,sterkte, j.stronach
 
 
Rapporteer commentaar
ladylopke 31.01.2011 18:00  
  mijn man heeft slokdarmkanker met uitzaaingen naar de lever heeft 6 gemo kuren gehad voor 2 jaar terug
was goed geslonken nu begint het weer aan te groeien is bezig met de 4 de kuur erg ziek maagbloeding gehad dus mocht geen bloedverdunners meer gebruiken nu trombose gekregen 2 keer geopereerd aan de trombose in been nu zeggen ze we kunnen niet meer opereren willen ze mijn been eraf zetten de kanker is weer geslonken dus zou hij mischien nog een paar jaar kunnen leven wie kan mij helpen wat je daaraan kunt doen aan de trombose hij krijgt nu weer trombose spuiten wij zijn bij mcl leeuwarden ziekenhuis of weet iemand een ziekenhuis die wel iets voor hem kan doen
afz hopeloos
 
 
Rapporteer commentaar
M Kramer 14.11.2010 01:06  
  Mijn vrouw heeft slokdarmkanker in een ver gevorderd stadium. Een gewas van 8 cm lang en 4 cm dik. Zij heeft een enorme slijmontwikkeli ng, kan zij daar nog iets voor krijgen zodat he stopt. Zij heeft al een stant geplaatst gekregen maar kan nog steeds niets eten. Zij woog altijd 60 kilo nu weegt zij nog 34 kilo. De benouwdheid die zij nu doormaakt is vreselijk. Ik wil haar beslist niet laten leiden in haar laatste dagen. Alstublieft help mij!!  
 
Rapporteer commentaar
Danny 08.11.2010 22:18  
  Ik heb al een jaar of 6 last van brandend maagzuur ( dagelijks) na rennies te hebben geslikt nu sinds 3 jaar omeprazol 20 Mg en dit helpt goed, maar zodra ik het een keer vergeet heb ik meteen weer maagzuur.
Advies iemand verder onderzoeken of gewoon de omeprazol blijven slikken?

Bedankt ! Gr. Danny
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 08.11.2010 15:54  
  Hallo,

Ik ben een vrouw van 38 en heb steeds bij een boer(tje) (want het gaat om een beetje ontsnappende lucht als bij een oprisping maar dan zonder etsnresten erbij) een plekje wat juist ter hoogte van mijn luchtpijp voelbaar is aan de voorzijde van mijn hals, net boven het kuiltje van sleutelbeen. Geen last met voedsel doorslikken, slechts met een klein boertje. Wat zou dit kunnen zijn?
 
 
Rapporteer commentaar
Willem Cornelis Murre 20.10.2010 13:57  
  Geachte Wijnhoven,
Dank voor uw openhartigheid.Het geeft gemoedsrust om te weten aan wie men zich toevertrouwd.Helaas liggen in ziekenhuizen voor klanten nog geen lijsten waarin met naam chirurgen staan van wat er goed en fout is gegaan.Dat zou \'kwaliteit\' doen rijzen alsmede argwaan doen wegnemen!
 
 
Rapporteer commentaar
Anneke Rhodes 19.10.2010 02:52  
  Mijn zwager van 85 is vandaag gediagnosticeer d met deze vorm van kanker.Hij was allang achalasiepatien t.
Hij ligt in het Radboud en heeft een PRG sonde gekregen voor de voeding. Morgen wordt er een CT gedaan om naar metastasen te zoeken. Operatie lijkt geen optie, omdat hij een slechte nierfunctie heeft. Welke keuze is het beste? Radio,als er geen meta\'s zijn en chemo als ze er wel zijn ? Wordt je kaal van deze vorm van chemo ?
 
 
Rapporteer commentaar
Wijnhoven 18.10.2010 23:26  
  Beste Willem,

Afhankelijk van de door u te verkiezen reistijd zijn de centra in Amsterdam (AMC), Rotterdam Erasmus MC (zelf werkzaam), Eindhoven (Catharina), Groningen (UMCG) een optie. Maar er zijn er nog meer
 
 
Rapporteer commentaar
Willem Cornelis Murre 13.10.2010 15:53  
  Diagnose u heeft Slokdarmkanker. Dan rijst direct bij mij de vraag. Aan wie ga ik mij toevertrouwen.Kortom welke ervaren gerenommeerde chirurgen in Nederlandse ziekenhuizen zijn daarin gespecialiseert ? Wie kan mij daarop antwoorden? Bij voorbaat dank!  
 
Rapporteer commentaar
aait 07.08.2010 16:39  
  voor elk ziekt is een genezemidel plus goed gezond eten kalitative en niet kontteietg (groot maltijden)ik vind gewoon puur natuur producten dus geen consurvering en elk dag 1maal lepel olive oil en in plaats van 2maltaden 5of 6 kleine porties en vokomen is beter dan genezen groeten  
 
Rapporteer commentaar
Bibijanne 13.06.2010 14:38  
  Je leeftijd geeft inderdaad geen garantie, maar het is wel bekend dat slokdarmkanker het meest voorkomt bij mensen tussen 60 en 70 jaar oud. Mijn vader (60 jr) had geen enkele van de symptomen (pijn bij en moeilijkheden met het doorslikken van voedsel, tterugstromen van net ingeslikt voedsel, hoesten ten gevolge van het in de longen komen van voedsel,
verminderde eetlust en gewichtsverlies ) en hij bleek wel slokdarmkanker te hebben, die \'toevallig\' werd opgemerkt door de aanwezigheid van een opspelende maagzweer. Alleen onderzoeken kunnen uitwijzen wat er aan de hand is. Hoewel het zeer begrijpelijk is, heeft gissen geen enkele zin.
 
 
Rapporteer commentaar
Berna 17.04.2010 18:31  
  Bij mijn moeder is slokdarmkanker ontdekt, we hebben nu de eerste chemo gehad. Ik heb verschillende internetsites bezogd en de overlevingskans is 10%. Van de dokter hebben we te horen gekregen dat het fifty fifty is. Dit is net zo iets als kop of munt. Het is net zo iets als hopen op een wonder. Het doet zo\'n pijn om haar zo te zien. Ze is zoveel afgevallen binnen een periode van 5 maanden. Ik weet wat jullie allemaal aan het doormaken zijn, Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte. Leeftijd zegt echt niks ze is 44 (en heeft 4 kinderen waarvan de jongste 10 is)en je eetgewoonte en dergelijke, mijn moeder leefde echt gezond qua eten heel veel groente en sportte, rookt en drinkt niet. Toch moest haar dit overkomen. Wat is haar kans wil ik vragen wie heeft hier een antwoord op? wat is een goede site om hierover te lezen? Heel veel sterkte allemaal!!!  
 
Rapporteer commentaar
Andre 09.02.2010 18:44  
  Je leeftijd geeft geen garantie.
Ik ben 39 en wordt overmorgen geopereerd aan slokdarmkanker.
 
 
Rapporteer commentaar
Vincent 20.12.2009 22:33  
  Ik heb nu al een aantal maanden last van mijn slokdarm en het wordt steeds erger. Ik heb al een radiologisch onderzoek gedaan (slikfoto) bij Bronovo ziekenhuis te Den Haag maar de radioloog kon niks ongewoons vinden. Bovendien heb ik ook moeite met ademhalen (ik heb ook astma maar het is nog nooit zo erg geweest), het enige wat ik niet heb is eten dat uit mijn maag komt, wel blijft eten in mijn slokdarm vastzitten en dat komt dan wel vaak naar boven. Ik ben pas 20 jaar dus de kans dat ik slokdarmkanker heb zou eigenlijk nihil moeten zijn.  
 
Rapporteer commentaar
dunja 09.12.2009 13:32  
  hallo anne

bij mijn vader is er vorig jaar juli slokdarmkanker gevonden,hij had ook alleen maar slik klachtte en viel een beetje af. hij is de maand er na geopereerd, helezware operatie maar kwam er doorheen. zijn herstel ging heel snel. een medisch wonder zei de arts, dus goeie hoop. dit jaar september zijn er uitzaaiingen gevonden in zijn lymfe. dus wij zitten nu ook weer in een moeilijke periode.hij heb net zijn tweede chemo gehad, beter word hij niet meer maar hopen dat hij nog een aantal jaar bij ons mag blijven. het is al even geleden dat je het schreef ik hoop voor je dat de uitslagen positief waren. heel veel sterkte ik weet wat je mee maakt
 
 
Rapporteer commentaar
ANNA 02.09.2009 09:54  
  hallo anne je vraag van 23-5-09
mijn vader had ook slik klachten net als zijn vader en in hun geval was het helaas al te laat, mijn vader heeft nog wel bestralingen gehad maar het mocht helaas niet baten, ik hoop dat het bij jou vader wat beter is gegaan, heel veel sterkte wens ik je toe.
anna
 
 
Rapporteer commentaar
25.05.2009 01:03  
  Jaarlijks wordt bij ongeveer 1.150 patiënten een oesofaguscarcin oom vastgesteld. Ondanks de vooruitgang in diagnostiek en therapie is de overleving voor patiënten met een oesofagus- carcinoom de laatste 15 jaar weinig verbeterd. Het oesofaguscarcin oom heeft een hoge mortaliteit. De vijfjaarsoverle ving is 20-25%

Bron: http://www.oncoline.nl/index.php?pagina=/richtlijn/item/pagina.php&richtlijn_id=400
 
 
Rapporteer commentaar
anne 23.05.2009 22:34  
  hallo het is bij mijn vader ontdekt dat hij slokdarmkanker heeft wanneer weet je of het te laat is want hij heeft nu nog alleen moeite metr slikken??  
 
Rapporteer commentaar
27.02.2009 01:28  
  Sterkte gewenst in deze moeilijke tijd. Hopelijk komt hij er weer bovenop!  
 
Rapporteer commentaar
pieter 26.02.2009 22:21  
  Bij mijn broer is het ge constateerd met uitzaaingen in de lever.
Nu bij het Antonie van Leeuwenhoek gaan ze er wat aan doen. Hier in het Westeinde in Den Haag was het alleen maar afbranden.De ene dreun na de andere. Hier in het AVL zijn ze veel liever en zeggen we doen er alles aan.
Hij heeft nu iets om zich aan vast te klampen. Het Westeinde ziekenhuis moet uitspraken alse deze beter over laten aan gespecialiseerd e klinieken.
De uitspraak alleen is alleen al de doodsoorzaak. Die dreun kom je niet meer te boven
 
 
Rapporteer commentaar
17.02.2009 23:44  
  Een ernstige complicatie van oedsophagus oesophagus kanker zijn de uitzaaiingen. Omdat slokdarmkanker vaak laat wordt ontdekt is het meestal al uitgezaaid voordat het ontdekt wordt.
Daarnaast kun je je voorstellen dat eten en drinken steeds moeilijker en pijnlijker wordt, met alle gevolgen van dien.
 
 
Rapporteer commentaar
van der meulen 17.02.2009 19:33  
  Waar overlijden mensen uiteindelijk aan met slokdarmkanker?  
 
Rapporteer commentaar
Maarten 17.12.2008 01:32  
  http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=15481  
 
Rapporteer commentaar
Maarten 17.12.2008 01:31  
  Omdat eten vermoeiend kan zijn en u niet veel tegelijk kunt eten, is het meestal nodig zes tot negen kleine maaltijden per dag te gebruiken. Aan uw gewicht kunt u merken of u voldoende voeding binnenkrijgt. Het is doorgaans goed om ruim vet en volvette producten te gebruiken. U krijgt zo meer calorieën binnen en het voedsel glijdt beter naar beneden. Wanneer de tumor de doorgang in de slokdarm nauwer maakt, kunt u merken dat het voedsel niet wil zakken en/of blijft steken in de keel of achter het borstbeen. Over het algemeen passeert voedsel beter wanneer u rechtop zit en niet ligt tijdens of vlak na het eten. Het kan helpen uw voedsel heel fijn te snijden, goed te kauwen en rustig te eten. Gebruik bij de warme maaltijd veel jus of saus. Vervang brood bijvoorbeeld door pap of vla. Wanneer deze adviezen niet voldoende helpen, kunt u het voedsel malen met een staafmixer. U kunt uw eten het beste klaarmaken zoals u gewend bent en het eten malen als het gaar is. Gemalen voeding kan met melk, bouillon, room of jus op de goede dikte worden gebracht. U kunt ook kant-en-klare babyof peutervoeding gebruiken. Wanneer ook gemalen voeding problemen geeft, kunt u overschakelen op vloeibare voeding.

Zowel met gemalen voeding als met vloeibare voeding is het doorgaans moeilijk om voldoende voedingsstoffen te gebruiken. U kunt makkelijk tekorten krijgen. Aanvulling met dieetpreparaten zoals een eiwit- of energierijke drinkvoeding, voedingssuiker of een eiwitrijke poeder is meestal noodzakelijk. Uw diëtist kan hier gericht advies over geven.
Bij sommige patiënten is het nodig om sondevoeding te gaan gebruiken, als aanvulling of als volledige voeding. Het is mogelijk om de sonde via de neus naar de maag of dunne darm te laten lopen. Ook kan via een opening in de buikwand een sonde geplaatst worden die in de maag uitkomt.

http://www.kwfkankerbestrijding.nl/index.jsp?objectid=15481
 
 
Rapporteer commentaar
D.v.Ballegooij 16.12.2008 12:42  
  Onse schoondochter heeft slokdramkanker
Nu is onse vraag zij kan geen voesel binne houden gooit het steeds weer uit ze heeft al bij voedeing en de vorm van drinken maar als zij er wat bij eet dan is het weer raak zij valt erg af is er michien ander voedr sel dat er wel in blijdt kunt u oons raad geven bij voor baat onze dank
 
 
Rapporteer commentaar
20.08.2008 23:58  
  Dat valt zo niet gemakkelijk te zeggen. Bloed in de ontlasting heeft vele oorzaken, kijk hiervoor op: http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=56176

Kanker heeft een aantal herkenbare symptomen, ken je die?
De meest in het oog springende klachten die op kanker kunnen wijzen, zijn: blijvende heesheid of hoest, eventueel met bloed in opgehoest slijm; slikklachten; nieuwe of veranderende pigment- of moedervlekken; een schilferend plekje of een bobbeltje op uw huid; een verdikking of knobbel(tje) ergens in uw lichaam, bijvoorbeeld in de borst(en), zaadbal(len), hals, oksel(s) of lies
ongewoon vaginaal bloedverlies of abnormale afscheiding; blijvende verandering in de stoelgang zonder duidelijke aanleiding of ongewoon bloedverlies en/of slijm bij de ontlasting; urinewegproblem en of veranderingen bij het plassen; gewichtsverlies zonder aanleiding
 
 
Rapporteer commentaar
ela 20.08.2008 18:27  
  Hallo allemaal,
Ik heb van me zus vandaag te horen gekregen dat haar man (mijn Zwager) misschien kanker heeft, hij heeft al meer dan twee jaar bloed in zijn ontlasting, valt soms flauw is misselijk. Hij durfde eerder niet naar de huisarts mijn zus heeft hem gedreigt weg bij hem te gaan met haar twee dochters van 2.5 en 6 jaar. Kan iemand mij vertellen of dit kanker is wat hij heeft. We zijn te einde raad.
 
 
Rapporteer commentaar
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op