Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Slokdarmkanker te laat ontdekt

Slokdarmkanker is een zeer ernstige ziekte. Het aantal patiënten met slokdarmkanker is tussen 1989 en 2003 meer dan verdubbeld.  Bij veel patiënten wordt de diagnose pas in een laat stadium gesteld.

Helaas zijn dan de behandelingsmogelijkheden beperkt. De diagnose wordt het meest gesteld bij mannen tussen de vijftig en zeventig jaar.
Van de veelvoorkomende vormen van kanker, is alleen bij slokdarmkanker de kans om door slokdarmkanker te overlijden de afgelopen jaren bij zowel mannen als vrouwen toegenomen. Het aantal patiënten dat aan slokdarmkanker overlijdt is hierdoor groot, in vergelijking met andere vormen van kanker.

Het is heel belangrijk om goed om te gaan met klachten als oprispingen en brandend maagzuur. Iedereen heeft deze klachten wel eens, maar als ze regelmatig voorkomen is het belangrijk om actie te ondernemen. Een gezonde voeding en leefstijl kunnen deze klachten verminderen. Als dit niet helpt kan de huisarts maagzuurremmers voorschrijven. Als brandend maagzuur niet adequaat behandeld wordt, kan het op den duur leiden tot beschadigingen van de slokdarmwand. Dit geeft op termijn een verhoogde kans op slokdarmkanker.  Let op de alarmsignalen.


Chanty 23.11.2015 16:15  
  Hai ik ben een meid van 27
En ik heb een vraagje heb sinds 2 welen ongeveer last van brokgevoel in mijn keel.
Ook heb ik brandend maagzuur . En lichte deuk op borst af en toe.
Wat kan dit zijn
Ben zo ontzettend bang om kanker te hebben .
Groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
Marko 12.11.2015 14:54  
  Hallo,

Ik ben een man van 35 en heb sinds een kleine maand last van mijn buik. Een licht gevoel van misselijkheid die maar niet weg gaat. Daarbij een gevoel van een brok in mijn keel. Ik heb geen dingen echt anders gedaan, ontlasting is normaal en naast deze klachten merk ik niets vreemds. Alleen lijkt het niet weg te gaan, dus ben ik wel benieuwd wat het zou kunnen zijn of wat ik nu het beste kan doen?
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 12.11.2015 14:57  
  Je zou maagklachten kunnen hebben en last van reflux.
Ga met de klachten naar de huisarts
 
 
Rapporteer commentaar
Marko 12.11.2015 23:51  
  Geen idee wat reflux is. Maar ik voel op zich niets aan mijn maag. Darmen borrelen af en toe een beetje maar heb geen last van maagzuur of iets dergelijks. Nooit gehad ook. Enige is dat ik het de laatste tijd erg druk heb...  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 13.11.2015 00:10  
  Reflux is wanneer er maagzuur terug komt in de slokdarm. Maar daar heb je dus geen last van.
Stress en spanningen kunnen dergelijke klachten ook veroorzaken.
Doe eens de test op:
http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
 
 
Rapporteer commentaar
Bodyl 07.11.2015 15:10  
  Hallo,

Ik ben een vrouw van 57 jaar en ik heb erge last van de keel. Mijn keel is naar mijn mening geïrriteerd als ik eet doet dit zeer en het eten zakt dan ook langzaam, heb soms het gevoel dat het blijft hangen. Ook heb ik last van er n brok in de keel. Als ik water drink heb ik geen last. Maar als ik gewoon slik doet dit weer zeer en zakt ook langzaam naar de maag. Huisarts heeft pantazol voor geschreven maar na drie mnd doet dit nog niets wie kan mij helpen alvast heel erg bedankt
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 07.11.2015 16:45  
  Als de pantoprazol niet werkt ga dan terug naar de huisarts. Vraag eventueel een verwijzing naar de KNO arts.  
 
Rapporteer commentaar
Sonja 18.10.2015 23:33  
  Hallo,

İk ben een vrouw van 33 jaar, in de afgelopen weken heb ik veel last van slikproblemen en voedsel dat blijft haken in mijn keel. İk ben heel er duizelig en ook heel moe. De dokter zegt dat het door maagzuur komt en heeft me pantoprazol gegeven. Echter heeft het niet veel geholpen ik krijg er alleen maar meer klachten door. Nadat ik de berichten op deze forum heb gelezen maak ik me zorgen. Morgen zal ik de huisarts bellen en eisen om een doorverwijzing. İnmiddels heb ik deze klachten al 6/7 weken lang en begin me echt zorgen te maken.
 
 
Rapporteer commentaar
Karin 10.11.2015 16:41  
  Hoi Sonja,

Ben je in de tussentijd al bij de huisarts geweest.
Ik heb ook vaak benauwd gevoel bij keel.
Als ik slik dan krijg ik het benauwd.
Ik loop ook al maanden met maagzuur en word alleen maar erger.
Dokter stuurt me niet door en verwijt t aan mijn leef patroon en stress.
Ik raak er wel steeds vaker van in paniek.
Ik heb echt geen oplossing meer.
Ik hoor graag van je.

Grt. Karin
 
 
Rapporteer commentaar
Wilfred 11.10.2015 22:01  
  Ik heb al lange tijd slijmvorming in mond en slokdarm,veel zuur in mijn mond en geïrriteerd slijmvlies in mijn mond. Slikken gaat moeizamer en door het vele slikken opgeblazen gevoel. Mijn huisarts had echter zonder resultaat een antibiotica kuur voorgeschreven en de dosis omeprazol verdubbeld naar 80 mg. Ik mag nu naar het ziekenhuis in november om gezien te worden door een arts assistent. Nu hopen dat er een oplossing komt omdat het bijzonder hinderlijk is voor mij en mijn omgeving.  
 
Rapporteer commentaar
Bob 13.10.2015 02:48  
  Hoi Wilfred,

heb je wel eens laten testen of je niet te weinig maagzuur (hypochlorhydria ) ipv last van teveel maagzuur hebt?
Beide hebben nl dezelfde symptomen (brandend maagzuur).

Je kunt dit laten testen, maar een simpele huis/tuin en keuken test is appel cider azijn verdund in water drinken elke ochtend en voor een (grotere) maaltijd. Blijft de maagzuur reactie achterwege dan weet je dat je een te laag niveau maagzuur hebt. Ik doe dit al enige tijd en na continue last van maagzuur branden (zowel overdag als s nachts) geen enkele last meer van brandend maagzuur, boeren, opgeblazen gevoel etc.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 10.10.2015 14:05  
  Ik heb sinds een paar weken vooral snachts vreselijke last vd slokdarm. Dit Gaat soms door heel mijn lichaam heen. Ik Voel het echt zitten of zo en word er door wakker als ik slaap. Ik ga nu voor t eerst een maagbeschermer pakken. Heb afgelopen week wel een scan gehad met contra voor mijn hartaders te checken en het lijkt nu alsmaar erger te worden. Het is een vreemd iets waar ik niet bekend mee ben.  
 
Rapporteer commentaar
Kim 28.09.2015 09:22  
  Hallo, ik heb sinds vorige week dinsdag erge last ban mijn keel. Er zit een verdikking aan de linkerkant in de keel. Op het begin moest ik hierdoor ook kokhalzen, dit heb ik nu gelukkig niet meer. Ook had ik er koorts bij, mijn hele linker deel van mijn hoofd doet pijn, keel en linker oor. Slikken en gapen is ook enorm pijnlijk. Dokter dacht dat het viraal was dus uitzieken.. Nu nog erge pijn, slaap er ook slecht door en overdag weet ik ook niet wat ik moet... Nu (omdat het zo lang duurt) denkt de dokter dat het toch bacterieel is, dus krijg nu antibiotica. Hopen dat dit help, trek ondertussen de pijn echt niet meer...  
 
Rapporteer commentaar
Neeta 09.09.2015 15:42  
  Ik heb al ong. Twee maanden last van mijn keel. Kan wel goed het voedsel doorslikken zonder pijn. Maar de hele dag door heb ik het gevoel dat mijn. Keel geblokkeerd is. Alsof er iets is blijven hangen en niet kan doorslikken. Dit gaat gepaard met korte ademhalingen. Heb moeite met ademhalingen. Na veel korte ademhalingen kan ik 1 keer goed en diep ademen. Dan weer kortere. Zo gaat het de hele dag door. Het is best wel vermoeiend. Wat kan het zijn???  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.09.2015 18:43  
  Het gevoel van een brok in de keel en de ademhaling doen mij denken hyperventilatie. Doe eens de test op: http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest
Ga ook even naar de huisarts met de klachten. De huisarts kan dan even naar keel kijken en naar je luchtwegen luisteren.
 
 
Rapporteer commentaar
rox 02.09.2015 16:01  
  Hallo ik heb in maart een buikwand correctie gehad na 3 weken kreeg na de operatie kreeg ik last van maagzuur voelde me raar in me hoofd..
na dokter gegaan en kreeg maagzuur remmers.. nu 5 maanden veder heb ik nog de brok in de keel en eten komt na kleine beetjes om hoog voelt als boeren..
Als ik dat doe komen er etens resten mee heel ranzig..
gr rox
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 02.09.2015 16:18  
  Het zou nog een gevolg van de operatie kunnen zijn.
Ga met de klachten terug naar de MDL arts
 
 
Rapporteer commentaar
lilly 29.08.2015 20:41  
  Ik heb moeite om mijn speeksel door te slikken. Het gaat gepaard met moeilijk adem halen en ik moet heel diep iedere keer ademen. Mijn logen moet echt beste doen om normaal lucht binnen te krijgen. Ook slapen gaat mogelijk. Het speeksel doorslikken moet ik echt mijn gedachte op gaan focussen. Ik wordt soms midden in de nacht wakker met dik slijm en zwaar gevoel op mijn longen. Mijn keel voelt of er een balletje verstopt. Wat is dit?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 30.08.2015 00:26  
  Dat is zonder onderzoek moeilijk te zeggen. Misschien een infectie van de luchtwegen ...Ik denk dat het goed zou zijn om even naar de huisarts te gaan. Die kan dan even de longen en de luchtwegen onderzoeken.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 21.12.2014 14:16  
  Bloedonderzoek is zeker mogelijk. De ontstekingswaarden kunnen worden onderzocht. Daarnaast kun je een verwijzing naar de reumatoloog vragen voor verder onderzoek naar de klachten.  
 
Rapporteer commentaar
Hebing 21.12.2014 14:04  
  Mag ik iets vragen , Hoewel mijn leeftijd 60 j =ik heb elke dag last van mijn aan mijn voeten vooral onderkant vooral s morgens bij opstaan stijfheid , stijfheid bij te lang zitten bij langen wandeling pijn in de voeten soms kan niet meer verder lopen lijkt blokkade Ik heb ook vaak in de handen prikkeling en pijn scheuten kan niks vast pakken ik heb geen tunnel chroom Ik ben bij Huisarts geweest Hm stres ik geloof er niks van Ik had pas Gordelroos niks mis mee gaat wel over maar ik werd getest op Bloed deze gaf aan ik had geen virus !! terwijl ik onder vlekken blaren later bleek volgens huisarts Ik had inderdaad Gordelroos Hij zij normaal moet bloed test aangeven Ra !! Ik vermoed dat ik spier reuma of of iets dergelijk Misschien begin stadium !! kan bloed test laten zodat speciaal naar gezochte ziektes Bv spier aandoening of .....  
 
Rapporteer commentaar
Dien 07.02.2015 20:51  
  Uw klachten lijken op enkele die mijn broer ook had, toen bleek hij gebrek aan Vitamine B12 te hebben. Is eenvoudig te controleren met een bloedtest, en eenvoudig te behandelen met tabletten of injecties. Dit geeft snel resutlaat.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 28.11.2014 03:02  
  Ik zie zo 1-2-3 het verband niet met slokdarmkanker.

De vraag is wel heel kort door de bocht.

Het kan normaal zijn.
 
 
Rapporteer commentaar
Faatje 22.04.2015 10:20  
  Hoi ik heb dat ok elke ochtend als ik wakker word kom ik met pijn wakker maagzuur hoeste hele tijd bijna geen adem hale en slijm uit me keel maar me hals en keer word ok elke ochtend heet slike gaat laatse tijd ok moeilijker ben nog 24 weet iemand wat het kan zijn gr  
 
Rapporteer commentaar
aleida 07.08.2015 11:19  
  Misschien schildklier klachten.  
 
Rapporteer commentaar
anonem 12.07.2015 14:04  
  Faatje, ga zo snel mogelijk naar je huisarts .Hoe eerder hoe beter. Ik heb engeltjes op mijn schouder gehad.Nu 2 jaar geleden met kijk operatie in Canisius Nijmegen een buismaag gekregen.Het gaat tot nog toe prima met. Groetjes en succes !  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 22.04.2015 12:01  
  Het kan door je maag worden veroorzaakt. Je zou een reflux kunnen hebben. als je ligt loopt er maagzuur in je slokdarm en dat kan de klachten geven.
Ga met de klachten naar je huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
Sun 28.11.2014 02:59  
  Hartslag van 80 is dat oke  
 
Rapporteer commentaar
Jowan 12.11.2014 18:52  
  Slokdarmkanker is een onwijs zware uitputtingsslag. Het is voor iedereen anders, maar de overlevingskans is gewoon heel klein. Helaas hebben wij van dichtbij moeten meemaken dat het een ziekte is waar niet tegen te vechten valt. Het eetprobleem met misselijkheid en overgeven wordt uiteindelijk fataal.

Ik wens een ieder die deze strijd moet stijgen onwijs veel sterkte toe!
 
 
Rapporteer commentaar
willem 30.11.2015 21:20  
  ER blijft hoop.
Nadat ik zoń 1 1/2 jaar me niet lekker te hebben gevoeld-s. morgens hoesten en misselijk- zag er wit uit in mijn gezicht,en had wallen onder de ogen .
verschillende bezoeken bij de huisarts leverde niets op.
ik had veel gerookt,maar omdat ik zo beroerd bleef ben ik gestopt.
Uiteindelijk om mijn(passieve)huisarts een maagonderzoek in het Sint-Jansdal
(harderwijk) gekregen- meteen werd gezegd dat het niet goed was-meteen de week erop allerlei onderzoeken gehad- de behandeling werd besproken in een team van st.Jansdal/Arnhem/Nijmegen,werd de afspraak gemaakt,dat ik in Arnhem 30 bestralingen kreeg,en 6 chemo.s--- In Nijmegen zou dr. Bonenkamp mij opereren.
De gesptrekken waren positief en hoopvol- mijn familie hadden op internet gevonden,dat de overlevingskansen-na 5 jaar- 1 op 6 waren.
Heb zelf in een roes geleefd,en zonder angst genoten van de zon mń vogeltjes e.d. 2009 slokdarm verwijderd/buismaag gecreeerd/ leren eten/weer leren leven,
nu nog steeds oppassen
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 09.11.2014 19:11  
  ik ben 13 en mijn vader had 3 jaar geleden slokdarm kanker zijn slokdarm is wegehaald en zijn maag is opgerekt nu kan hij maar kleine porties per keer eten maar gelukkig gaat alless weer goed met hem  
 
Rapporteer commentaar
Bea 22.08.2015 13:27  
  Wat fijn dat het weer goed gaat met je vader! Super!  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 10.07.2015 13:27  
  Uuuhm, volgens mij kan je je slokdarm niet weghalen hoor? :o  
 
Rapporteer commentaar
Daffyd 04.09.2015 21:05  
  Leuk dat je vader beter is, en dit na 3 jaar. Geeft mij hoop ;-)
Heb nl ook slokdarmkanker, sinds 04-2015. Na chemo en bestralingen is ook de slokdarm weggenomen, tezamen met een stukje van de maag. De rest van de maag wordt dan opgerekt en gebruikt als slokdarm. Dit noemt men een buismaag.
Dit is net gebeurd. Bij mij geeft dat wel veel klachten.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 10.07.2015 14:11  
  Je slokdarm ( een groot deel daarvan) kan wel degelijk worden verwijderd in het geval van slokdarmkanker.  
 
Rapporteer commentaar
Vul uw naam in...rania 17.10.2014 21:50  
  Moeite met speeksel slikken soms gevoel alsof er iets in mijn keel is blijven hangen  
 
Rapporteer commentaar
piet 21.06.2015 12:19  
  heb ik ook, maar ik heb het van het roken,en zingen nou denk je msschien ik zing niet, maar ook hard gillen en heet druk praten kan van invloed zijn dan gaat je keel opzwellen soms van binnen!  
 
Rapporteer commentaar
Vul uw naam in...sofie 16.10.2014 22:25  
  Mijn vader had ook slokdarmkanker en in zijn mond.
op het laats alleen bier gedronken . Dat kon hij nog naar binnen krijgen. Veel minder last van slijm.melk slijmt heel erg.
wens je veel sterkte
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 14.10.2014 23:59  
  Hallo Jamie,
Zoals via de telefoon besproken, denk ik toch dat het een keelontsteking is.Of wellicht een griep die er aan zit te komen. Kijk even hoe het over enkele dagen gaat. als de klachten erger worden, ga dan wel even terug naar je huisarts. Wellicht kan de huisarts dan een kuurtje voor de keelontsteking voorschrijven
 
 
Rapporteer commentaar
jamie traets 14.10.2014 23:43  
  Hallo ik ben jongen van 16 jaar en heb last van me keel en ben bang dat ik slokdarm kanker heb dit komt omdat ik de ochtend na de dag dat ik last kreeg van me keel ook een soort slijmerige donkere ontlasting had ik ben heel bang omdat mijn opa het ook heeft gehad ik ben daarom ook naar de dokter geweest maar die zij dat ik een keelontsteking heb maar als ik slik gaat dat toch door mijn slokdarm en niet door mijn keel ook telkens als ik slik voel ik een soort van vernauwing maar heb weee geen last ervan als ik eet (misschien komt dat door de paracetamol die ik slik) de dokter kwam ook met de volgende bewering dat ik misschien pfeiffer heb maar dat heb ik al een keer gehad en dat lijkt me dus heel onwaarschijnlijk ik ben echt bang en vind het eng om 2 keer in de zelfde week naar de dokter te gaan voor de zelfde klachten want dan denk hij misschien dat ik me aanstel ofzo kan iemand mij alstjeblieft helpen

Mvg. Jamie traets
 
 
Rapporteer commentaar
piet 21.06.2015 12:26  
  een goede raad, als je er een probleem mee hebt na 2 keer naar de huisarts te gaan, gewoon een verwijskaart vragen naar een specialist,huisdokters zij er alleen maar,om je een uitprobeer recept te geven,ze weten namelijk niet alles  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 05.10.2014 10:43  
  Het zou een ontstoken keelamandel kunnen zijn. Ga met de klachten naar de huisarts  
 
Rapporteer commentaar
Wladimir wever 05.10.2014 08:41  
  Ik ben wladimir wever en ben 34 jaar oud.
sinds 2 weeken heb ik klachten bij t doorslikken en voelt een soort knobbel ,maar het doet niet zo zeer,maar elke keer als ik doorslikt voel ik een soort van bult in de keel holte.
wie kan mij hierover wat vertellen graag hoor ik jullie mening hierover,alvast bedankt.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 12.07.2015 14:14  
  Wladimier, ik raad je aan zo snel mogelijk naar je huisarts te gaan want dit voelt niet goed als ik dit lees. Heb zelf ook slokdarm kanker gehad maar was er gelukkig op tijd bij. Dus wacht niet langer . Deze kanker wordt vaak te laat ontdekt omdat de slokdarm vleksibel is en uit kan zetten.Groetjes  
 
Rapporteer commentaar
piet 21.06.2015 12:29  
  roken is niet goed, veel drinken in de vorm van alcohol,en altijd luidruchtig zijn dat doet je stembanden mogelijk geen goed  
 
Rapporteer commentaar
harry. 03.09.2014 12:05  
  ik heb ook slokdarmkanker ,maar ik ben naar
gent (belgie)gegaan daar helpen ze mij veel beter ,ervaren artsen geven betere uitleg .probeer kurkuma pillen -komeinenollie en iedere dag 2 glazen water met citroen (limoen)te drinken lees meer over op internet .vecht tegen deze ziekte...
 
 
Rapporteer commentaar
Korina 06.07.2015 19:20  
  Hi Harry,

Hoe gaat het nu met je?

En zijn de behandelingen ook beter?

Groet,
 
 
Rapporteer commentaar
henk van den hurk 02.09.2014 21:54  
  ik heb af en toe last( eens in de maand) dat mijn eten blijft hangen in de slokdarm en krijg dan de hik.
wat ik ook doe het blijft hangen en krijg pijn op mijn borst. dit duurt ongeveer 1a2 minuten dan zakt het weer.moet ik me nu zorgen maken.
 
 
Rapporteer commentaar
miquel 11.02.2015 09:17  
  ik heb pressies hetzelfde en als ik dan iets koolzuurhoudend's drink een beetje snel en een boer kan laten dan gaat de pijn pas weg anders word het steeds erger wat is dat toch????ik verga /verkramp van de pijn dan  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.02.2015 14:29  
  Waarschijnlijk een irritatie van je maagslijmvlies.
Ga met de klachten naar je huisarts.
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 26.07.2014 16:19  
  Als de klachten aanhouden of erger worden ga dan naar de huisarts.  
 
Rapporteer commentaar
ras 26.07.2014 11:04  
  Hallo. Sinds gisteren begin ik een beetje te hoesten..en verkouden
Maar als ik hoest heb ik echt een gigantisch branden gevoel
Op mijn borstkast en keel..
Wat k eigenlijk nooit heb gehad..
Is daar een reden voor om naar een dokter te gaan..
Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 19.07.2014 10:02  
  Vraag je huisarts om een nieuwe verwijzing en ga voor een second opinion naar een academisch ziekenhuis.  
 
Rapporteer commentaar
neliedegraaf 19.07.2014 06:37  
  al twi ntig jaar last vanachalassie
8keer opgerkt kunnen niets meerdoen erword gezegd ander ziekenhuisheb geen zin ik
heb het maxime aan medicinen is het zoat dat ze geen toetoestemming hoeven tegeven
het is een moelijk leven
heeft imand nog een idee de spier staat een klein stukje open
groen nliedegraaf
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 11.07.2014 22:00  
  Als de omeprazol niet werkt, ga dan terug naar de arts.  
 
Rapporteer commentaar
Jannie 11.07.2014 17:00  
  ik slik sinds 1 week maagzuurremmers(omeprazol), heb een middenrifbreukje en overgewicht door te langzaamwerkende schildklier. Eet echter niet veel op een dag. De omeprazol(40mg) helpt niet echt, ik hoef maar een slokje water te drinken en heb refuxklachten. Wat raadt u mij aan?  
 
Rapporteer commentaar
Mariel 19.04.2014 07:57  
  bij mam is slokdarmkanker ontdekt nadat zij ook slikklachten had. Ik moet eht z.huis bedanken voor de snelle rectie, binnen 2 weken alle onderzoeken afgehandeld. Ze heeft een 6 cm lange tumor. ik weet het kinkt laf maar ik hoop voor haar dat ze haar ziekte snel zal "doostaan".  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 09.04.2014 00:15  
  Laat dan even iets weten...  
 
Rapporteer commentaar
Annemieke 09.04.2014 00:06  
  Dank je wel Tandor, de 23e heeft mijn vader de eerste afspraak bij de oncoloog. Ik hoop dat we dan iets wijzer worden.  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 03.04.2014 10:30  
  Hallo Annemieke,

Dat is een naar bericht voor jullie allemaal. Ik begrijp dat je met die vragen zit. Helaas zijn er vragen bij waar niemand je antwoord op kan geven.Hoe, wanneer, waar en hoe erg de pijn zal zijn is voor iedereen anders en verschilt van geval tot geval. Pijnstilling is zeker mogelijk. Dit is iets dat jullie zo snel mogelijk met de huisarts moeten bespreken want die speelt daarin een belangrijke rol.
Voor het overige kan ik jullie alleen maar veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.
 
 
Rapporteer commentaar
Annemieke 03.04.2014 00:01  
  Hoi allemaal,

Bij mijn vader van 78 jaar is vandaag de diagnose slokdarmkaker gesteld. Hij heeft uitzaaiingen naar zijn lever, lymfeklieren en maag. Bestralen of chemo is niet meer mogelijk. Er is hem een buisje in de slokdarm beloofd als het doorslikken van voedsel niet meer lukt. k wilde graag wat wat jullie ervaringen zijn wat betreft de pijn. Op dit moment heeft hij geen pijn, maar gaat dat wel komen? Zo ja, waar en hoe erg? Is er pijn bestrijding mogelijk?
De artsen geven hem nog een jaar, wat is jullie ervaring hiermee?
Ik hoop dat iemand me wat antwoorden kan geven.
Alvast bedankt,
groetjes Annemieke
 
 
Rapporteer commentaar
Martine 20.02.2015 22:18  
  beste Annemieke mijn man is 2jaar geleden overleden aan deze kanker hij kreeg van in het begin morfinepleisters de periode met chemo en bestraling was zeer zwaar die moment heb je geen kwaliteit van leven meer ik als echtgenote heb verboden om verder te behandelen omdat ik al wist dat er niets meer aan te doen was en zijn laatste weken heeft mijn man toch nog wat levenskwaliteit gehad spreek met de dokters over pijnbestryding want als partner sterf je iedere dag een stukje mee zeg tegen de dokters dat ze je vader gewoon de tijd die hem nog rest de kans moeten geven om nog in een huiselijke sfeer te zijn en niet in het ziekenhuis dat heb ik ook gedaan zo niet ben je een proefkonyn ik wens jullie nog veel sterkte in deze zware tijd en probeer nog samen met je vader dingen te doen wat hij graag doet daar zul je later troost in vinden ik spreek uit ervaring en wens jullie nog vele goede momenten  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 20.03.2014 17:50  
  Een Oesophagoscopie is het juiste onderzoek.  
 
Rapporteer commentaar
hrR. Masselink 20.03.2014 15:04  
  het gevoel hebben dat er obstakeltje ,bij het slikken in mijn slokarm zit. Verder weinig lich. klachten. is een Oesophagoscopie het juiste onderzoek of bestaat er nog echografie ?  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 16.03.2014 17:56  
  Uitzieken of naar de huisarts gaan.  
 
Rapporteer commentaar
reekers 16.03.2014 15:17  
  Eerst neusverkouden, NU geen stem, heesheid en bloed ophoesten. Wat te doen?????  
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 12:07  
  en weet niet of jij deze berichten nog leest. maar t is voor jou al lang geleden. heb jij ondertussen een antwoord? hooor graaag van jou!!  
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 12:00  
  Ik ben een meid van 18 jaar en heb sinds anderhalf jaar exreme last van een aantal punten:

eten blijft hangen. kan na 1 cracker niets meer eten maar zit dan niet vol.

afvallen

slikklachten het slikken blokeerd

maar 1 keer in de 3 a 4 dagen naar het toilet kunnen

eten dat terug in mijn mond komt.

ik heb het hele jaar onderzoeken gehad.
slikfoto, endoscopy, druk meting , bloedonderzoek

maar niets gevonden.

als ik iedereens verhaal leest lijkt het zo sterk op mijn klachten.

watvoor onderzoek is ervoor nodig? iemand die iets weet of vermoed?

ben pas 18 jaar. word toch tijd dat ik weer mezelf word.. lekker uitgaan etc.

wanhopig...
 
 
Rapporteer commentaar
angel 16.08.2015 16:17  
  Ik heb precies dezelfde klachten als Fleur, kortom heb na anderhalf jaar ziekenhuis en onderzoeken een verwijzing gekregen naar he AMC en daar is een manometrie gedaan en een 24 uurs meting.
Diagnose Jack hammer slokdarm,oftewel de slokdarm wordt de hele dag gewrongen en is daardoor pijnlijk en brandererig,slik en stikproblemen erbij niet fijn, heb nu medicatie gekregen die de bloedvaten open zet, waardoor ik ietsje minder last hebt.
Sterkte en groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 11:55  
  een slangetje heb ik vorige maand moeten ondergaan. Dit vond ik vreselijk eng! ben er heen gegaan heb het ondergaan. zeker geen fijn gevoel maar doet geen zeer en is zo weer vergeten. Als je het wilt ( zal ik wel aanraden als je het eng vind) mag je voor een roesje kiezen. (moet je wel zelf aankaarten! heb je gewoon recht op!) dan weet je er niets van maar moet je wel 3 uurtjes uitslapen  
 
Rapporteer commentaar
Fleur 07.02.2014 11:53  
  Vincent.
Ik ben 18 en heb precies dezelfde klachten als jij. al anderhalf jaar. alleen heb ik er nu slikklachten bij gekregen. volgende week ga ik naar het AMC
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 01.02.2014 21:49  
  Beste Hans,
Ik zou in ieder geval weer contact opnemen met het UMC en de klachten doorgeven.
 
 
Rapporteer commentaar
enter your name...Hans Gels 01.02.2014 21:22  
  Hallo ik een man van 56.jaar en heb parkinson al jaren nu komt het geval ik en ook zins een paar weken slik en drinken probleem bij moest maar een keer paar dagen naar de
UMC IN GRONINGEN GAAN OM MIJN TABELETTNSCHEMA MAAR EENS WEER OP GURIJ ZETTEN.wanthet klopte niet meer. dus ik naar gronigen en daar een paar dagend bijven moest .
daar komt nu mijn grooste probleem
ik kan nu heel slecht slikken en alles komt weer omhoog vaak direct naar het drinken de borst doet ook pijn heb dat allemaal door geven maar ik moest die weekeind er op weer naar hius alles leek wel goed op een paar tabelettn sliken exstra na ommepracol en domperidom
maar een maal thuis werd de pijn nog erger eten en drinken jemoet wel maar onders liefer niet

herkent iemand dit probleem ook graag had ik een paar vragen er over en wad moet ik doen ik weet het niet meer
mijn excuses voor die fauten die er tussen zitten wad moett ik doen


Bedankt gr. Hans
 
 
Rapporteer commentaar
Monique.. 18.01.2014 13:44  
  Hallo
Ik slik al jaren nexium voor brandend maagzuur. Dus gewoon door blijven slikken, en niet vergeten want dan komt het weer terug. wel regelmatig om de 2 jaar maagonderzoek laten doen. Groetjes
 
 
Rapporteer commentaar
vandenbussche linda 02.12.2013 19:07  
  heb sinds twee dagen veel pijn in mijn slokdarm , kan niets eten en ook geen eetlust , loop doodmoe , nu ik hier alles gelezen heb , ben ik bang , ik heb ook een soortleukemie , hary cell genoemd , morgen heb ik afspraak bij de huisarts  
 
Rapporteer commentaar
Roberto 01.11.2013 01:51  
  Mijn vrouw had 30 jaar achalasie. Op 10-06-13 kreeg ze te horen dat ze slokdarmkanker (plaveiselcel)had. Inoperabel. Op 27-09-13 is zij plotseling in vier en een half uur overleden: doodgebloed. Wie heeft zoiets ook meegemaakt?  
 
Rapporteer commentaar
T.Huisman 02.09.2013 16:34  
  Ze zeggen dat je met slokdarmkanker in het begin geen klachten hebt en dat het zeer verrraderlijk is want in een later stadium krijg je pas klachten zoals slikproblemen. En sommigen hebben in hun hele leven niets gehad en dan in eens krijgen ze dit met dat het in het beginstadium er nog wel wat aan te doen valt maar dan hoor je soms wel eens een terugval van dat er uitzaaiingen zijn geconstateerd. Er zijn ook mensen die ik ken en die zeer gezond geleefd hebben en toch kanker hebben gekregen en nog nooit gerookt en gedronken hebben en zelfs natuurvoeding gegeten hebben in hun leven en dan toch nog kanker hebben gekregen. Ze zeggen dat een bepaalde levenswijze mogelijk kanker kan veroorzaken maar de mensen die ik ken die hebben nog nooit gerookt of gedronken. En dan vraag je je af hoe kan dat nou. Voor iemand die zo gezond heeft geleefd en dan toch nog zoiets als kanker hebben gekregen. De grond zakt onder je voeten vandaan. Er was een vrouw en die zei niets meer nadat ze zo"n bericht te horen heeft gekregen. Je zou je kinderen nog wel willen zien opgroeien en iets leuks willen doen maar dat is korte termijn plannen maken want je weet nooit hoe het verloopt. Dingen doen die je altijd al hebt willen doen. Zoals het bezoeken van de berlijnse muur en van al die dingen waar je nooit aan toegekomen bent en met je kinderen zoveel mogelijk ondernemen. Sommige artsen zijn heel koud in de benadering hiervan en gaan dit onderwerp meestal uit de weg als het op een dieper niveau aan zich opdringt. Ze willen alleen de leuke dingen zien. Ze kunnen zich niet in hun gevoel verplaatsen. En dat vind ik koud. Dan zeggen ze pluk de dag, maak er nog maar wat van. En vooral als je begin vijftig jaar bent met nog opgroeiende kinderen zou je best nog eens wat willen. Je zou je kinderen willen zien opgroeien en weten dat het goed met ze gaat maar dat zal je wel mogeljk niet mee kunnen maken. Je hebt elkaar nog zo veel te zeggen. Daar staan sommigen niet eens bij stil.  
 
Rapporteer commentaar
han van mourick 31.08.2013 17:31  
  Valt mee hoor , er zijn nu heel dunne slangetjes, met een camera en als ze wat vinden of twijfelen of voor de zekerheid nemen ze een paar hapjes, voel je als een kleine prik. ze blazen wel een zooi lucht in je darm en maag, dus erna is het boeren en scheten laten ;-) echt staelt niets voor. als je maar gewoon ontspannen blijft liggen. het doet géén zeer, alleeen een beetje een rotgevoel, mja na 5 minuten ga je weer van de tafel..sccs  
 
Rapporteer commentaar
vince 31.08.2013 17:09  
  sterkte andre  
 
Rapporteer commentaar
Bosman cornelia 26.08.2013 11:20  
  Mijn man kreeg in aug. vorig jaar slokdarmkanker. Na 36 bestralingen en een aantal weken zware chemo in het Augustinus ziekenhuis in Antwerpen, was er van de tumor niets meer terug te vinden. Mijn man voelde zich goed viel niet af en heeft een gezonde eetlust. Wij zijn in de winter naar Thailand gegaan om aan te sterken en om van het mooie weer te genieten. Na deze vakantie de scan weer in en toen zagen ze uitzaaiingen op zijn re. long. Genezing is niet mogelijk, wel proberen ze nu met chemo het proces af te remmen en te stabiliseren.
Na de eerste 3 chemos kreeg hij longontsteking en daarna koorts, veroorzaakt door een te laag leukocyten gehalte door de chemo, zelfs nog in quarantaine gelegen.
Nu krijgt hij een andere samenstelling van de chemo die hij goed verdraagt en na de vierde keer weer de scan in om te zien of de chemo heeft aangeslagen.
Een ritme van drie dagen ambulante chemo en elf dagen rust. Het is een totaal ander leven geworden waar we ons op in moeten stellen. Maar ik heb mijn man nog en daar gaat het om!
Ik denk dat er hoop is, lets hope so.
 
 
Rapporteer commentaar
Tio 29.07.2013 02:56  
  Toen ik zei dat ik moeilijk kon slikken zei een kennis dat het globus klachten konden zijn of brok in de keel door spanningen omdat kanker in het halsgebied maar zeldzaam zijn. Hier op deze site schrijven ze wel dat er kanker bij hun is geconstateerd. En alhoewel ze zeggen dan het zeldzaam is dat iemand die diagnose te horen krijgt hoop je van niet. Sommigen zijn nog niet zo oud en hebben in hun hele leven niets gehad. Als je sites bezoekt met slik en kauw klachten dan staat er bij dat het foute boel is. Maar dan hebben ze ook al veel gewicht verloren en hebben dan ook geen eetlust meer. Zijn misschien misselijk. En dat heb ik nog niet. Je weet het maar nooit. Ze zeggen dat slokdarmkanker maar zelden voorkomt en kanker in het mond keel gebied. Dan zou het moeten samengaan met andere symptomen zoals gebrek aan eetlust gewichtsverlies en dergelijke. Ze zeggen dat sommigen in het begin geen klachten hebben en dat het in een later stadium pas klachten geeft. En dat is het enge er aan. Dan zou je je niet fit moeten voelen of vermoeidheidsklachten moeten hebben. Als je deze site leest lijkt het toch wel vaak voor te komen.  
 
Rapporteer commentaar
essie 21.07.2013 23:41  
  Mijn schoonvader heeft nu hetzelfde. Afgelopen woensdag bericht... Niets meer te doen, maar aantal weken te levwn. Hoe lang duurde het bij jullie?  
 
Rapporteer commentaar
Han van Mourick 30.03.2013 09:11  
  hoe eerder ze erbij zijn, hoe minder kans op uitzaaing naar lever/lymfen/longen.soms als ik lig komt het zuur naar boven dan neem ik een gaviscon pilletje of slokkie ,maar is normaal zegt de chirurg. ietsje hoger gaan liggen met het hoofd.P.s ik heb het nu zo `n 30 jaar,ook kijken ze vaak verder dan de slokdarm dan gaan ze naar de maag en 12 vingerige darm, ..en de slangetjes van NU zijn zo dun, gaat vanzelf naar binnen, altijd weer een plezier om door het ziekenhuis te lopen, omdat de ingeblazen lucht eruit moet, :-) en dat gaat van de mond en de kont.  
 
Rapporteer commentaar
han v mourick 30.03.2013 08:59  
  ik heb jarenlang last gehad van gemeen brandend zuur in de slokdarm/keel/mond/uitstralend naar de rug,de huisarts zei telkens maar glaasje melk !! toen maar eens van de arts geeist dat ik onderzocht werd, was dus slangetjes slikken, bleek ik de ziekte van barrett te hebben, ( chronische ontsteking van de slokdarm) hier heb ik nu pantozaprol voor. en elk jaar opnieuw controle.omdat het alleen maar kanker ken worden, maar dan zijn ze er op tijd bij, geeft wel een gerust gevoel, maar toch.. @@ anoniem heb je al een scopie gehad ???dus slangetje in de slokdarm, een paar hapjes en de uitslag ??? sterkte han  
 
Rapporteer commentaar
wollaars 14.03.2013 18:07  
  mijn man is door dr hillersberg in het umc te urecht geholpen, een hele goede dokter. doet veel met slokdarmkanker. Echt een super dokter.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 14.02.2013 19:00  
  Tijdens mijn zwangerschap 14 jaar geleden kreeg ik vreselijke last van brandend maagzuur en ben er sindsdien niet meer vanaf gekomen.vooral savonds na het eten brand het vreselijk,ik heb al van alles geprobeerd,maar zo gauw ik stop komt het weer terug.wat kan ik doen.  
 
Rapporteer commentaar
Marianne Jager 23.10.2012 14:40  
  Het is voor mensen met of na slokdarmkanker nuttig om je aan te sluiten bij SPKS! Voor lotgenotencontact, informatie, belangenbehartiging enz.
kijk op: http://www.spks.nfk.nl/.
Tot ziens?
Marianne Jager, namens SPKS, patientengroep slokdarmkanker.
Kijk ook eens op slokdarmkanker.info, een forum voor ons.
 
 
Rapporteer commentaar
janet78 10.10.2012 15:42  
  hallo mijn naam is janet en ben 34 jaar
op een dag (welke weet ik niet meer)werd ik misselijk tijdens het kauwen op m,n eten maar heb er niet bij stil gestaan ,vanaf die dag kwam het vaker per week voor in tussentijd zijn we verhuisd en hadden we het heel druk
steeds vaker leek het alsof m,n eten graatjes bevatte en kreeg last van taai slijmvorming met het gevoel of er achter op m,n tong iets lag niet lang daarna kwam de heesheid en die is er nu zo,n 3 maanden later nog en overweeg om morgen toch maar naar de huisarts te gaan want vertrouw het niet helemaal meer
maar anderzijds ben ik bang dat de huisarts me niet serieus gaat nemen daar ik nog zo jong ben
maar ach zal wel zien ,kan niet langer meer gaan aanzien
 
 
Rapporteer commentaar
tjits 20.09.2012 18:55  
  Hoi obeetje,
Hoe is het bij jullie verder gegaan, en hebben jullie nog goede raad gekregen?
Bij mijn vader hebben ze in julie 2012 slokdarmkanker geconstateerd. Vorige week kregen we dan te horen, dat het met uitzaaiingen is. Waardoor het niet te genezen is. Nu krijgt hij in oktober 1 keer een inwendige bestraling. En evt later nog enkele chemo-behandelingen. Wij zijn verschrikkelijk bang om hem te verliezen. Het is of een wereld op zijn kop gegooid wordt. En zeker een verwarrende en onzekere situatie. Sterkte ....
 
 
Rapporteer commentaar
bep 12.07.2012 14:34  
  volgens mij kan ze beter sondenvoedsel nemen dat gaat door haar neus naar binnen dan krijg ze tocht voedsel naar beiinen en ik wens jullie heel veel sterkte want dat had me schoonvader ook  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 09.06.2012 01:48  
  Hallo allemaal.
Allereerst heel veel sterkte toegewenst!

Mijn vader is ook overleden aan slokdarmkanker( met uitzaaiingen in de lever) en dit is echt een hele erge soort kanker. Mijn vader heeft het helaas te laat ontdekt en kon nauwelijks behandeld worden. Hij heeft nog meegedaan aan een kuur en die kuur werkt bij minder dan 1% van de mensen. Elke % kans heeft die aangepakt, maar het mocht niet baten. Uiteindelijk is hij overleden door verstikking.
 
 
Rapporteer commentaar
wim 08.05.2012 17:01  
  Ik wil hier graag iets op toevoegen.
Mijn persoonlijke ervaring is niet room of room producten te gebruiken.
Dit plakt n.l. aan de slokdarm wand en bevorderd niet een makkelijke doorvloeing.
Zeker na bestraling wil je dat het zo snel mogelijk passeert en met room producten gaat het te langzaam.
 
 
Rapporteer commentaar
obeetjeo65 27.03.2012 19:48  
  Bij mijn man is in augustus 2011 slokdarmkanker geconstateerd met uitzaaiingen. Operatie was niet meer mogelijk.
Na 5 bestralingen en 5 chemokuren gaat het weer redelijk. De kankercellen zijn goed geslonken, maar toch wordt ons steeds medegedeeld dat het maar tijdelijk is, en het rekken van leven.
Het is allemaal zo verwarrend en onzeker.
Wie kan mij raad geven of heeft dit ook zo ervaren.
 
 
Rapporteer commentaar
Gus 03.03.2012 13:31  
  Hoi Chantal,
In het ziekenhuis krijg je eerst een verdoving of in ieder geval iets dat je dizzy maakt (in Frankrijk gebeurt het onder algehele narcose) dus je voelt echt niets!
Sterkte,
Gus
 
 
Rapporteer commentaar
Chantal 02.03.2012 11:55  
  Hallo, ik ben een vrouw van 39 en ik ben vreselijk ongerust. Ik heb al sinds een aantal weken slikklachten. Er blijft eten 'hangen' voor mijn gevoel.

Ben bij de huisarts geweest en hij heeft aan mijn lymfeklieren gevoeld en in mijn keel gekeken en zegt dat er niets aan de hand is.

Nu had ik dezelfde avond echter weer flink veel last bij het eten en ben toen toch maar gaan googelen... Ik moet zeggen dat ik inmiddels behoorlijk bang ben geworden!!!

Nu ga ik zo toch echt weer contact opnemen met de huisarts en wil ik hem vragen mij door te sturen.

Is het zo dat als hij mij doorverwijst, je als eerste een slikfoto krijgt?? Zo'n onderzoek met een slangetje lijkt me vreselijk.... :-(
 
 
Rapporteer commentaar
Roske 14.04.2015 10:52  
  Chantal
Onderzoek met een slangetje is iets waar je geen pijn bij hebt het is een beetje een raar gevoel maar meer niet , je kan je ook even laten inslapen dan voel je niets .

Groetjes Roske
 
 
Rapporteer commentaar
Marina Lobelle 02.02.2012 08:55  
  Bij een vriend die 65 jaar is er slokdarmkanker vastgesteld! Er was een kijkoperatie geweest en hij word mogelijk bestraald! Dan denk ik dat hij voorlopig niet kan praten! Ik heb zelf ook maagzuur en oprispingen maar ik rook niet en drink geen alcohol! En toch is kanker meer toegenomen, heel schrikwekkend!  
 
Rapporteer commentaar
A. 19.12.2011 17:22  
  Heb sinds een paar maanden last van pijn op borstbeen/slokdarm. Voel het drinken en of voedsel langzaam zakken. Wat kan dit zijn??Nog niet bij arts geweest.  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 12.11.2011 00:06  
  Aan alle heel veel sterkte. Bij mijn moeder die in het buitenland woont werd april vorig jaar slokdarmkanker vastgesteld. Deze was te langwerpig zodat opereren geen mogelijkheid meer was. Na 6 maanden chemotherapie en daarna bestraling kreeg ze tot bijna tot op de dag, na 1 jaar het groen licht dat het weg was. Daarna zijn ze na 2 jaar dit jaar 2 keer weer hier geweest om de kleinkinderen(4 en 6 jaar) weer eens te kunnen zien. Na de schrik van 1,5 jaar geleden leek het allemaal weer bij het oude te zijn. Dan belt mijn vader vanavond op met het bericht dat de kanker weer terug is, en uitgezaaid naar de lever en de longen. Ze kunnen nu alleen chemotherapie toepassen en het word afwachten wat de reactie daarop is. Ik kan alleen een beetje hoop putten uit het feit dat ik weet dat moeders een knokker is en dat ze in een van de beste gespecialiseerde kanker behandelingsziekenhuizen in Groot-Brittanie (Cardiff, Zuid-Wales(Valindra)) behandeld word. Anders was ze er nu al niet meer geweest....
Dit moest ik even kwijt.
 
 
Rapporteer commentaar
annoniem 03.10.2011 18:36  
  Hallo ,
wat is de prognose als je slokdarmkanker hebt met uitzaaiingen naar de longen. Is dit nog te verhelpen en zouden ze dan uiteindelijk nog kunnen opereren om de tumor uit de slokdarm te verwijderen.

Gr annoniempje
 
 
Rapporteer commentaar
 
Stel een vraag of geef een reactie op dit artikel
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op