Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 12245 niet laden

Pas op voor de Tijgermug

Aziatische tijgermuggen kunnen mogelijk ziekten overdragen zoals dengue (knokkelkoorts).  Het Centrum Infectieziektebestrijding en de Universiteit Wageningen doen onderzoek naar de Aziatische tijgermug die al in 2005 is gesignaleerd bij een aantal sierkwekerijen. 

De Tijgermug was als 'verstekeling' meegekomen uit Zuid-China. De toename in verspreiding heeft te maken met de toename van urbanisatie, internationaal verkeer van mensen in de incubatieperiode en afname van de effectiviteit van muggenbestrijding.
Het internationale transport van oude autobanden, met regenwater een ideale broedplaats voor de mug, zou een substantiële bijdrage hebben geleverd aan de verspreiding.

Dengue is een  koortsende ziektedie gepaard gaat met koude rillingen, hoofdpijn, spier-, bot- en gewrichtspijn, algemene malaise, en huiduitslag op de eerste en tweede dag. De term 'knokkelkoorts' is afkomstig van de vaak karakteristieke gewrichtspijnen.

Plaats hieronder jouw reactie

hein  
  Een goede vriendin van mij is vorige maand op Aruba waarschijnlijk door een Tijgermug gestoken. Drie dagen na terugkeer is zij ziek geworden met alle verschijnselen van knokkelkoorts en opgenomen in het Havenziekenhuis in Rotterdam.Haar toestand verslechterde met de dag en thans is zij overgebracht naar het Erasmus MC waar zij kunstmatig in slaap wordt gehouden. Haar voeten en handen zijn opgezet, hoge koorts en vocht achter het hart en bruine urine. Zij was al eens door een wesp gestoken jaren geleden en moest ook daarvoor naar het ziekenhuis. Ook is zij op reis gegaan zonder zich te laten inenten met dit als gevolg.  
 
{report}
Stijn  
  Sorry maar dit is bullshit !! Tegen muggen kun je je niet inenten !
Je kunt wel malaria pillen slikken maar dat zorg er nog niet voor dat je niet geprikt wordt
 
 
{report}
jolanda  
  Tegen dengue kan je niet worden ingeënt.  
 
{report}
vanlancker  
  Enkele jaren geleden woonde mijn zoon in de dom.republiek werd gestoken door de denguemug zweefde 10 dagen tussen leven en dood zeer hoge koorts gewrichts pijnen en neus bloedingen was 8 kg vermagerd we weren erg geschrokken toen we hem terug zagen. aan ieder die ginds op reis gaat super goede antimug producten meenemen met hoge dosis deed en elke dag smeren.  
 
{report}
Jonathan Veenendaal  
  Ik heb net een tijgermug gevangen Almelo ik woon naast het bandencentrum Ik vind dit wel bijzonder zwart wit gestreept grote mug kan erg pijnlijk zijn wat nu???
 
 
{report}
Tandor  
  Je zou dit kunnen melden bij de NVWA  
 
{report}
TheoDeed  
  Ik word weinig gestoken door muggen. In gezelschap van een ander is die altijd de pineut. Een enkele keer heb ik heel kleine rode puntjes op mijn hand of voet als ik wakker word. Ik voel het ook nauwelijks als ik gestoken word. Bij ons komt Dengue heel veel voor. Hoe herken ik nu die tijgermug?
(Ik woon in Indonesië.)
 
 
{report}
Stefan  
  Ik woon ook in Indonesie Zuid Java en heb elke dag last van die muggen!
Tijgermug with zwart en meestal overdag bij schoon water of plekken kun je 2 weken flink ziek van worden zeggen mensen!
 
 
{report}
Tandor  
  Als je even op de link had geklikt "aziatische tijgermug" had je een goede foto gezien van de mug.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijgermug
 
 
{report}
wouter  
  Ook in Rotterdam een tijgermug gespot. op 12 Maart!  
 
{report}
Tess  
  Oke, kijk, ik ven zo vaak geprikt door een tijgermug omdat hierro un spanje effe veel waren, het betekend niet dat ze allemaal een ziekte in zich hebben, hun beten prikken wel erg.. Maar ik heb geen ziekte... Hoop ik  
 
{report}
Tandor  
  Bij de in Nederland onderzochte exotische muggen zijn geen ziekteverwekkende virussen aangetroffen. Het risico dat in Nederland exotische muggen aanwezig zijn die drager zijn van ziekteverwekkende virussen is erg klein. Over eventuele meldingen kun je contact opnemen met de GGD  
 
{report}
Isabelle  
  Beste,

Ik heb gisteren in huis een tijgermug gevonden. Moeten we dit ergens melden? Moeten we enige voorzorg nemen onder de vorm van insecticide of dergelijke? Moeten we hierover ongerust zijn?

Alvast bedankt
 
 
{report}
oma lourenburg  
  Bij ons in Haarlem heb ik op het raam een tijger mug ontdekt.Sloeg hem eerst dood en heb gelijk op internet gekeken.Hij viel me op door gele strepen en groter als een gewone mug. Een paar dagen later vond ik een kleinere ......die al dood op het balkon lag.Ik ben heel erg allert nu En hoop dat iedereen dat ook doet? Hartelijke groeten.........Til  
 
{report}
Harrie  
  Tijgermuggen hebben GEEN gele strepen.
Als je de afbeeldingen goed bekijkt dan zijn ze duidelijk donker met witte strepen cq vlekken.
Hoogstwaarschijnlijk zijn de geel/zwart gestreepte muggen, de zgn. dansmuggen (ongevaarlijk).
De tijgermuggen komen mee via het sierplantje de Lucky Bamboo uit China en zitten ook in de kassen met deze plant.
Koop deze plant dus nooit!!!
O.a. Intratuin verkoopt deze planten gelukkig ook niet meer.
 
 
{report}
Tijgermug  
  Ik woon gewoon in een woonwijk in utrecht en ik heb hier een tijgermug in mn vensterbank  
 
{report}
Tandor  
  Als ze er zeker van is dat het tijgermug was is het verstandig om naar het ziekenhuis te gaan.  
 
{report}
Lejo  
  Mijn dochter is momenteel voor haar studie in Indonesie. Krijg net een berichtje dat zij gisteren gestoken is door een tijgermug. Wat te doen? vraagt zij ons.
Graag advies
 
 
{report}
Tandor  
  Ik denk dat een bezoek aan de huisarts het meest voor de hand liggend is  
 
{report}
Fransje de la Court  
  Goedemorgen, Op Corfu, Griekenland kreeg ik voor het eerst (bewust) te maken met tijgermugjes. Mijn man, die bijna nooit wordt gebeten kreg op een been grote akelige bulten, keiharde nare dingen, die echt pijnlijk waren. Ze zagen er naar uit. Open maken en leeg laten lopen hielp.
Ik bedacht dat wij in de kamer een koelkast hadden met zo'n verdampbakje aan de achterkant. Die koelkasten staan natuurlijk in alle huizen, overal op de wereld. Is dat geen ideale kweekbak voor bijv. De tijgermug?
Allebei hebben we, 5 dagen later, hoofdpijn en voelen we ons erg niet fit. We hebben geen koorts. Hoe ga je met zo iets vaags om?
 
 
{report}
Ann  
  Hallo!
Hoe is het jullie vergaan verder? Nog last gehad van klachten?
Ik heb zelf vorig jaar als voedingsbron gediend op 1 avond van ik denk wel 50 muggenbeten tijdens de schemer en Gouvia aan het water (havengebied).. Pas nu bedenk ik me dat ik me de dagen erna wat ziek voelde, overgegeven heb.. Thuis enorm moe..spierpijn etc.. Ook was 1 been destijds dik, maar ik weet dit aan stoten aan een rots!
Vandaag de dag dus door de molen omdat ik maar diarree blijf houden en mijn nek niet goed kan buigen etc..
Nooit aan de muggenbeten gedacht als mogelijke oorzaak..ik zal dit eens aankaarten!
En benieuwd dus hoe het met u en uw vrouw is!
Groeten van Anne
 
 
{report}
Carola  
  Een tijgermug is juist kleiner dan een gewone mug. Er zijn muggen die er op lijken, maar de tijgermug heeft naast zijn zwart witte strepen, hele duidelijke specifieke kenmerken.
Zoals een witte streep verticaal over de bovenkant, enz. https://www.vwa.nl/txmpub/images/10005/404/medium/23259.jpg
 
 
{report}
Tandor  
  Dat is een vraag waar waarschijnlijk niemand antwoord op kan geven. Daar had dan onderzoek naar gedaan moeten worden.  
 
{report}
M.Pöttger.  
  Wie weet wat voor insect dit was??

Iemand is pas geleden naar Bali gegaan.
Hij is daar gestoken door een of ander insect.
Meteen daarna kreeg hij hoge koorts!
Is toen in het ziekenhuis opgenomen.
Daar kon men niets meer voor hem doen!!
Hij is meteen daarna overleden.

Daarna zijn,op dezelfde manier nóg 2 personen overleden!
 
 
{report}
Tandor  
  even naar de huisarts dus...  
 
{report}
logghe ronald  
  hand zweltop  
 
{report}
brigitte seinhorst..  
  ik denk dat ik de mug bij mij in de tuin heb gezien, ik zalmorgen weer gaan kijkenen dan een foto maken  
 
{report}
Tandor  
  Hier kun je zelf verder niet veel aan doen. Als de medicatie niet werkt zul je terug moeten naar het ziekenhuis.  
 
{report}
Carine  
  Wij zijn met vakantie in Kroatië (Istrië). Ik ben gestoken door (waarschijnlijk) die tijgermuggen. In ziekenhuis denken ze dat toch. Ik sta vol uitslag en het jeukt. Ik moet anti-allergische pillen nemen (alerius).Dit zou na 5 dagen maximum moeten helpen anders terug naar ziekenhus voor injectie. Ik krijg we meer en meer uitslag. Weet iemand wat ik nog kan doen aub ?  
 
{report}
ik  
  sterkte allemaal die gestoken zijn en er ellende door hebben (gehad)  
 
{report}
Marc Maebe  
  Ik heb kennis gemaakt met het beestje op 30 april 2014 in Cambrils Spanje. Ik heb van de "kus" niets gevoeld, maar ze heeft mij 10 zuigplaatsen gegeven, met koorts, gewrichtspijnen en dubbel dikke benen, rood gekleurd ben ik 2 dagen opgenomen in de kliniek van Reus, met antibiotica infuus en zuurstof toevoer voor het bloed, ben ik door een Nederlandstalige dokter goed verzorgd.  
 
{report}
Martin van der Burg  
  Weet het niet helemaal zeker maar op mijn raam zat vanmorgen een mug met een lijf van ongeveer een cm en was geel met zwart gestreept op de rug.Ik woon in oostvoorne Z-H  
 
{report}
Vlindertje  
  Mijn zoontje had gisterochtend wat rode butjes zitten. Op zijn kin, pols, middelvinger en achter zijn oor.
Uiteindelijk in de avond werd zijn arm en hand twee keer zo dik en ook erg warm. Maar besloten om langs de huisartsenpost te gaan aangezien hij ook gek werd van de jeuk. Had al meerdere keren after-bite gesmeerd maar hielp niet. De dokter had ook het vermoeden dat hij door een tijgermug is geprikt.
 
 
{report}
Tandor  
  Ik weet natuurlijk wat je heeft gestoken, maar als je er al zo lang last van hebt zou ik wel even naar de huisarts gaan.  
 
{report}
la chica  
  Euhm nu ben ik een maand geleden vol geprikt en ik zie nog steeds duidelijke steek plekken en bij alle 6 de bulten word de paarse vlek eromheen steeds groter wat zou dit kunnen zijn ? Een tijgermug? En zou ik naar de huisarts moeten ?  
 
{report}
Tandor  
  Het door u bedoelde adres is helaas ook niet bekend bij de redactie. U zou kunnen informeren bij de NVWA of bij het RIVM.  
 
{report}
Hans Proost  
  Geachte heer/mevrouw,

I.v.m berichtgevingen van de laatste tijd meen ik onlangs een artikel gelezen te hebben dat de z.g.n. tijgermug steeds frequenter in bepaalde regio's van ons land voorkomt. Helaas ben ik het artikel kwijt- geraakt. In betreffend artikel werd de mogelijkheid aangegeven bij signalering van muggen de gedode mug(gen)naar een bepaald adres op te sturen. Kunt u mij vertellen
welk adres dat is? Indien ik mij vergis ook daarover s.v.p. graag bericht.
 
 
{report}
Ik  
  Gebeten door een tijger mug

Noord Holland Enkhuizen
 
 
{report}
liza  
  Ik heb op mijn voet een grote bult en daar op weer een klijn bultje en het jeukt maar als ik krab doet het zeer
Weet u wat het is?
 
 
{report}
L.F. Koolhaas  
  Dat is niet waar meneer of mevrouw Kempers. In Wageningen zijn alle gevangen tijger muggen meteen onvruchtbaar gemaakt. En dat is zowel op de radio als op het nieuws van de tv gemeld.. Gelukkig heb ik al antistoffen omdat ik uit Tropische ouders geboren ben, en zelf 2 jaar op Curaçao heb gewoond..  
 
{report}
keerssemeeckers  
  ben ook gestoken door een tijgermug maar da gewoon bij mij thuis in maastricht aug.2013 vreselijke jeuk en flinke bulten op mijn bovenarm en benen en bil paar keer gestoken en nu na 4 weken nog altijd behoorlijke grote rode vlekken voel me wel goed maar moet ik hier mee naar de huisdokter heb met insektesprai gespoten en geen last meer van steken.  
 
{report}
Luc  
  Dat ik gestoken was door een tijgermug wist ik nog niet eens, alleen de gevolgen waren heel pijnlijk, je beweegt zoals een kreupele, alles over het hele lichaam, alle spieren, gewrichten, zenuwen aangetast. hoge koorts, overgeven.
De tijgermug is brenger van Dengue of Chicungunya, ongeveer dezelfde symptomen maar Dengue MOET behandeld in een ziekenhuis, Chicungunya is normaal niet dodelijk, Dengue is dat wel.
Ter info ik woon in Indonesia.
 
 
{report}
wilms  
  Hoi Luc,

Hoe gaat het met je?
3 weken geleden ben ik in Spanje gestoken. Kon niks meer bewegen van de pijn en kon niet lopen. Moet volgens de dokter 6 weken pijn uitzitten. Jouw verhaal komt me bekend voor.

Groetjes Wilma
 
 
{report}
Nancy  
  Ik ben begin augustus gestoken door een tijgermug in schiedam bij mij op de manege ik had een bult van 5 cm doorsnee op mijn voorhoofd heb hem toen goed gekoeld (3 uur lang) toen was de bult gelukkog een stuk kleiner volgende ochtend gelijk weer gekoeld toen was hij bijna weg nog een klein bultje wat op ee puist leek geel puntje en er kwam allemaal pus uit ik had ook koorts maar de volgende dag nergens meer last van gehad! Ik raad aan om goed te koelen tegen de branding en de bult!! Werkt echt  
 
{report}
M.tje  
  Nu weer 2 weken verder... ik snap er niets van, hij begint nu weer rood en dikker te worden. en nog steeds een enorme blauwe plek die de ene dag erger is dan de andere. Ik vind het maar raar en ook wel een klein beetje eng wat het nou kan zijn. Huisarts zei er niets over alleen dat het geen tekenbeet (lyme) was... iemand hier ervaring mee dat het zo lang duurt?  
 
{report}
tammie  
  Hallo allemaal
Ik heb van de week ook een tijger mug gezien.
Ik zat bij de bus halte
Vandaag ben ik bij de GGD geweest
En ik vroeg meteen over de tijgermug
Als je geprikt wordt hoef je niet altijd meteen ziek te worden ligt er aan wat die tijger mug heeft als je wel gestoken bent en je hebt er last van ga op bed liggen en veel drinken. Tegen zo beet is er geen medicatie voor goed uit rusten
Gr tammie
 
 
{report}
Anoniem  
  Mijn man heeft een hele dikke arm en weet niet waardoor hij gestoken is. Nu zag ik net een zwart wit gestreept insect (ik dacht mug) rondvliegen in huis. Kan dat een tijgermug zijn en kan het zijn dat mijn man daardoor gestoken is?  
 
{report}
Patrick  
  Mijn zoon was boven op zijn kamer.
En opeens zag hij een tijgermug op zijn arm, hij is gelukkig niet gestoken.
Hij heeft de mug gedood en bewaart.

 
 
{report}
S.  
  .  
 
{report}
yvonne de graaf  
  ik ben al verschijnende keren gestoken door zo'n kreng, doet gemeen zeer, ontsteekt meestal en geneest langzaam.
Laatste keer had ik een rode vlek ter grote van mijn hand en leek wel of die plek in brand stond, naar 1,5 dag was de brand weg maar die plek zie je nog. Moet ik in het vervolg de huisarts raadplegen.
Het is Breda, nabij water en gras, vlak bij mijn flattencomplex (Wensel Coebergerstraat)
 
 
{report}
M.tje  
  Hoi allemaal, nou vanmorgen de huisarts laten kijken, het is in ieder geval geen tekenbeet. Ik gaf aan of het misschien van een tijgermug zou kunnen zijn, maar hier wist ze nog helemaal niets vanaf en zou zich er eens in gaan verdiepen. Al met al weet ik dus niet zeker wat het is. Afwachten wanneer de plek echt verdwijnt.  
 
{report}
M.tje  
  Hey allemaal, Ik ben een maand terug op mijn bovenbeen (achterop) gebeten door een teek en op bijna dezelfde plek (weet ik niet exact meer) ben ik op 19-7 ook gestoken door een mug (Nijmegen), nou reageer ik op muggen altijd al extreem en krijg bulten van +-5 cm maar meestal rond, deze bult was ook dik maar langwerpig 5 bij ruim 12 cm deze is ook helemaal blauw rood. het jeukte heel erg en nu 2 weken verder zit die plek er nog ook nog blauw, ik heb gister de huisarts gebeld omdat ik het niet vertrouw icm de tekenbeet. Ik lees hier nu de reacties en ik denk nu inderdaad heel erg aan de tijgermug.  
 
{report}
S. v.d. Pee  
  Zo'n beest had ik vandaag in m'n haar zitten bij het fietsen! ik hoorde en voelde steeds gezoem, het leek wel of daar een insect zat vastgeplakt door de gel. Thuis maar snel uitgespoeld en hup, zo die mug door de gootsteen!  
 
{report}
Maarten  
  Beste, ik ben een paar dagen terug van een vakantie in Italie en Frankrijk. Zeker weten een tijgermug op mijn arm gehad maar op tijd weg geslagen (was overdag en ik dacht nog wat een aparte mug met die witte strepen). Daar een aantal keer gestoken door gewone muggen. Eergisteren werd ik thuis echter gestoken in mijn voet en dat was echt een pijnlijke steek met meteen een klein beetje bloed. Nu een rode plek van doorsnee 5 cm op mijn voet. Zal ik wachten op verschijnselen of maar even naar de huisarts gaan? Vriendelijke groet, Maarten  
 
{report}
 
  Informatie tijgermug:
http://www.rivm.nl/Zoeken?query=tijgermug
 
 
{report}
Niki  
  Beste arts,

6 dagen geleden ben ik door een tijgermug gestoken op Bali. Ik ben nu nog steeds op vakantie daar, maar heb als klacht alleen pijn achter mijn ogen en duizeligheid/slap. Het lijkt op lage bloeddruk, bloedarmoede. Verder geen koorts. Maar geen fijn gevoel in mijn hoofd. Zou u a.u.b. Willen reageren voor tips. Of wat dit zou kunnen zijn? Met vriendelijke groet Niki
 
 
{report}
DEET  
  DEET (afkorting voor N,N-diethyl-meta-tolueenamide) is een insectenwerende organische verbinding met als brutoformule C12H17NO. Het is bedoeld om op de huid of op de kleren aan te brengen en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor bescherming tegen insectenbeten.  
 
{report}
Tandor  
  Het is natuurlijk moeilijk om te bepalen of het tijgermuggen zijn.
Je vader kan een anti muggenspray gebruiken. DEET bijvoorbeeld.
 
 
{report}
Mandy van Harselaar  
  Mijn vader woont sinds kort in een bosrijk gebied in wekerom, sinds twee weken heeft hij continu grote rode bulten, hij zit er helemaal onder maar ziet de muggen zelf niet kunnen dit tijger muggen zijn en kun je er iets tegen doen om die beten te voorkomen?  
 
{report}
Nancy  
  In Bali ben ik door een geinfecteerde tijgermug aedes gestoken niet gevoeld enkele uren erna doodziek rillingen koorts zelfs 1 schok gehad.
Eigenwijs geen dokter laten komen zelfs vlucht tijdsverschil en vervolgreis 30 uur meegemaakt voelde me letterlijk een vrak. Naar de dokter, bloed geprikt, diarere ingeleverd, na weekend uitslag direct opgenomen in het ziekenhuis Hasselt bloedwaardes lever zeer ernstig aangetast meer dan 3 maal hoger men kan niks doen ik heb het geluk gehad dat mijn lever zich herstelde. Een tweede steek met geinfecteerde mug zou voor mij dodelijk af kunnen lopen volgens de viroloog. Dus dacht einde verre vakanties maar zelf hier en bv in madeira overal kun je ze tegenkomen ze steken vooral overdag wanneer men zich niet of slecht insmeert. Er is nog geen medicatie voor in Leuven is men in een gevorderd stadium afwachten dus.
 
 
{report}
 
  Wat denk je van naar de apotheek of huisarts gaan en een crème tegen de jeuk vragen. Had je je niet ingesmeerd met DEET?!  
 
{report}
Amsterdam  
  ik heb wel 200muggen bulten ben in het bos geweest en 2 dagen later nog steeds last van wat moet ik doen en om wat voor mug gaat het en is het ernstig  
 
{report}
Amsterdam  
  ik heb wel 200muggen bulten ben in het bos geweest en 2 dagen later nog steeds last van wat moet ik doen en om wat voor mug gaat het en is het ernstig  
 
{report}
Jeroen  
  Ook ik heb zojuist vanmiddag een tijgermug gedood, toen ik hem doode kwam er bloed uit, vraag me wie gestoken was, ik zelf niet waarschijnijk een van mn huisgenoten. Het is pas april en ze vliegen nu al rond..  
 
{report}
Merlijn van Veen  
  Gisterennacht zag ik een vette mug op mijn slaapkamer.
Ik bekeek hem goed en zag dat het een steekmug was. Toen heb ik hem doodgedrukt, en ook bewaard.
Typerende gestreepte poten en gestreept achterlijf.
En dat komt begin april al even rondneuzen...
 
 
{report}
 
  Koninklijk Instituut voor de Tropen:
http://www.kit.nl/kit/Koninklijk-Instituut-voor-de-Tropen
Tel. (020) 568 8711
 
 
{report}
Claudia  
  Na mijn vakantie eind 2011, heb ik een flink aantal weken pillen geslikt en zalfjes gesmeerd tegen pijn en jeuk van de steken van de tijgermug. Het moment van steken heb ik niet gevoeld, maar het waren meer dan honderd beten, zelfs onder mijn voetzolen, dwars door mijn eelt heen en ook door de kleding heen.

Een paar maanden later kreeg ik de diagnose episodische clusterhoofdpijn en zodra de episode voorbij was kreeg ik een hernia. Een kennis van mij tipte me en zei dat dit wellicht verband kon houden met de mug. Is er in Amsterdam een instituut waar ik me kan laten testen en hoe kom ik daar? Via huisarts? Bedankt vast!
 
 
{report}
They Platier  
  in 2006 waren we in indonesie op vakantie,ik ben heel vaak gestoken door de muggen,mijn vrouw uit indonesie niet.
pas na 10 dagen(incubatietijd) op bali kreeg mijn vrouw heel hoge koorts 40+ en de koorts zakte niet door paracetamol
volgende dag dokter erbijgehaald want ze ging hard achteruit.deze constateerde vermoedelijk dengue,antibiotica gegeven en volgende dag naar ander speciaal ziekenhuis vervoerd.bloedwaardes zaten op gegeven moment op grens dat bloedtransfusie nodig is.
 
 
{report}
Alma van Dijk  
  Haal ik vanuit de winkel van die verkeersmaatjes .
Deze zaten in kartonnen dozen .
Bij het openmaken word ik 2 maal gestoken.
Het voelde scherp en zag gelijk rode punt met een blauwe plek eromheen.
De volgende dag zagen wij een grote mug op de muur met pluimpjes als voelsprieten. Ik heb de foto's doorgestuurd en idd een tijgermug.
 
 
{report}
Pe  
  Gisteren ook weer gestoken door het best,de eerste dag zie je niet zoveel,de 2e dag een rode jeukende schijf met een doorsnee van 15cm.
2 weken geleden moest mn been eraan geloven,zelfde verhaal,alleen toen na dag 4 enorme botpijn.....staat me weer wat leuks te wachetn over 2 dagen.
 
 
{report}
daantje  
  vandaag gestoken door een mug deed zeer die steek vond dat vreemd want je voelt het nooit het leek net of er een naald door mijn huid ging ik mepte het gelijk dood ik vond deze mug erg groot en het was gestreept hopelijk is het geen tijger mug groet uit alphen aan den rijn  
 
{report}
Anoniem  
  Vanochtend hebben we een heel grote mug gevangen. De mug was gestreept geel maar veel te groot voor eern normale mug, bij ons in de stad zijn ze gesingaleerd(weert) was dit ook een tijger,ug, zo ja een tip! Vang 'm met een glaasje en een papiertje en zet m op een bordje met citronella olie, dat werlte, dee mug is nu dood!  
 
{report}
Lilly  
  Aan boord van een boot op de Noordzee voor de Belgische kust zelfs een tijgermug platgeslagen!  
 
{report}
anoniem  
  Heb in 1 week tijd 2 tijgermuggen gesignaleerd 1 in de tuin en 1 in huis. Die in de tuin wilde mij steken door mijn broek heen, die leeft dus niet meer.
Die in huis, was maar om me heen aan het zwermen, toen die op de gordijn zat heb ik hem om het leven gebracht. Best wel eng zo'n mug met witte strepen op lijf en poten, had ze nog nooit eerder gezien!
 
 
{report}
Bert van Marrewijk  
  Wij hebben verloren dus die kutmug, dus spay kopen en volle laag geven.  
 
{report}
pauline  
  Ik woon in bali en heb het dengue virus gehad.Heb niets gevoeld van de steek, rode kringen en dergelijke: niks. Is dus per persoon verschillend. Ik wist direct dat het dengue was daar de koorts zo accuut kwam opzetten, duurde een uur, rillend. Van een op andere moment, kiplekker, 5 minuten later rillend van de koorts. Na een uur was het compleet verdwenen. "Vaag" Week erna precies hetzelfde verhaal alleen hield de koorts 3 dagen aan. Om 09:00 in de ochtend (tweede dag) bij de arts was de temperatuur in de ochtend 39,6!Na 3 dagen ging koorts weg. Trombocyte level nog net boven de 100. Liet me opnemen in het ziekenhuis: infuus.Je droogt letterlijk uit. Dat was alles wat gedaan kon worden en na 7 dagen kon ik naar huis. De koorts komt in alle gevallen die ik hier ken van dengue zo plots opzetten dat het makkelijk te herkennen is. Tis niet gevaarlijk als je je op tijd laat onderzoeken.  
 
{report}
John  
  Er zijn 4 verschillende soorten Dengue als je door een van de dengue soorten ziek word kan je hem niet meer krijgen, maar nog wel de ander 3! Ga voor je op reis ga naar de tropen even langs de GGD, voor reisadvies en de benodigde vacinatie's. Voor dengue is nog geen vacin maar ze zijn er wel met onderzoek bezig.  
 
{report}
John  
  Ik was op vakantie in Laos met mijn vrouw, en toen we weer terug in Bangkok, Thailand waren werd ik s'avonds ziek het begon met wat griep achtige verschijnselen. Ik had een asperine genomen maar dat hielp 5 minuten het werd steeds erger, braken een vreselijke spierpijn echt verschrikkelijk, ik had nog nooit zo iets meegemaakt, het leek wel of ik door een vrachtwagen was overreden. De volgende dag naar het Ziekenhuis in Bangkok ik werd gelijk opgenomen en aan een infus met antibiotia gelegd. De dagen daarop werd ik langzamerhand weer beter en ging langzaam weer wat eten ik had al die dagen bijna niets gegeten alleen maar slokjes water en thee gedronken. Het ziekenhuis was fantastisch enkel lof ook de ANWB alarmcentrale was fantastisch en heeft me veel steun gegeven en backup. Langzaam ging het beter met me maar het vreemde is dat toen ik weer in mijn kamer was in Bangkok had ik toevallig bloedzuiverende kruiden bij me omdat ik veel met natuurgeneeswijze doe, dat ben ik gaan drinken en toen knapte ik heel vlug op. Ook de uitslag op mijn huid verdween langzaam en begon mij weer steeds beter te voelen.  
 
{report}
Martine  
  U kunt een mail met de melding sturen naar [email protected]
Deze info en meer staat op www.detijgermug.info
 
 
{report}
lisanne  
  Hallo allemaal,

Een tijgermug heeft niet altijd de denque ziekte bij zich. Hij is alleen een mug die het kan overdragen dus al hij iemand prikt met de ziekte kan hij het overdragen op iemand anders.

ik zelf heb al 1x denque gehad dit was in curacao, je bent dan echt 7 dagen ziek en niet lang er niet korter! het begint met spierpijn pijn in de ogen en koorts hoge koorts. de laatste dag heb je overal jeuk en dan is het al aan het einde. Op dit moment loop ik weer stage in Suriname en er zijn hier ook veel tijgermuggen. ik woon wel in een buurt waar weinig mensen denque hebben dus je hebt minder kans om het dan te krijgen. DUS ALS JE GEPRIKT WORD DOOR EEN TIJGERMUG HEB JE NIET ALTIJD DENQUE.

en als je het krijgt is het een kwestie van uitzieken. zorg dat je genoeg drinkt! en ga langs de dokter want soms opgenomen worden in het ziekenhuis.
 
 
{report}
Charlotte  
  Hallo! Ik heb een vraag:
Stel: Je krijgt een beet van een tijgermug. Wat doen de dokters daar dan aan? Geven ze je medicijnen, of een drankje? Of moet je soms een prik?
Ik ben er erg benieuwd naar, omdat ik een boek schrijf en die situatie komt daarin voor. Ik kon nergens op internet vinden wat ze er aan doen, dus vraag ik jullie nu om hulp. Ik zou het heel erg fijn vinden als jullie een reactie achterlaten voor ij of het liefst mij een mailtje sturen. ([email protected])
Willen jullie alstublieft reageren op mijn probleem.
Charlotte
 
 
{report}
Woutje  
  Moet je het boek/proefschrift eens lezen van Bart Knols, entomoloog. Titel: "de mug".
Dan word je niet blij. De tijgermug is in staat wel 20 soorten virussen over te dragen.... Dengue is er maar 1 van.

Tuin opruimen: nergens plasjes water in.
Smeren met deet als je buiten bent overdag.
Horren en klamboe's.
Pepermuntbladen?-olie in de regenton of vijver, doodt de muggen, niet de larven.
 
 
{report}
Tanja Witte  
  ik heb gister , 15 maart 2012, een stuk of 10 tijgermuggen in mijn tuin en in mijn huis gezien. Ze waren 1 cm of misschien zelfs groter. Ik ben woonachtig in Eindhoven, stadsdeel Woensel.
Wat kan ik doen?
 
 
{report}
Sharika  
  Begin december gestoken door tijgermug in Suri. Eerste twee dagen koorts. Derde dag ben ik naar huisarts geweest. Bloedgeprikt en ja hoor dengue. Rust & veel drinken. Medicatie; alleen paracetamol max. dosering.
Terug in NL 3 maanden verder en nosteeds niet volledig hersteld.
Nu mijn vraag: Welke 4 varianten zijn er?
 
 
{report}
cindy  
  Mijn vriend voelde wat in zn nek en stond op en toen zat er een grote gestreepte mug achter hem aan. We waren m ff kwijt maar toen was ik aan de beurt. We hebben hem dood geslagen en bewaard want het was duidelijk geen gewone mug! Moeten we dit ergens melden?
Wij wonen trouwens in Maarssen omgeving Utrecht
 
 
{report}
Judith  
  Hoi heb alle verhalen even gelezen.Ik ga deze zomer nl weer naar curacao. Ben 3 jaar geleden geweest en ben toen op mambo beach gestoken door de tijgermug.Kreeg de volg dag al verschijnselen.Blaren op de geprikte plekken, zeer lichaam, alles voelt slap,hoge koorts, bloedneuzen kon echt niks meer. Naar de dokter geweest en inderdaad de dengue mug(tijgermug).
Mocht niks doen alleen op bed liggen. Bij thuis komst bloed geprikt. het zat nog in mijn lichaam en mocht 2-3weken niet werken. Een heel erg lang herstel proces. Dus ik hoop dat hij mij dit jaar overslaat!!
 
 
{report}
cora  
  op de tropenpoli geweest in amc amsterdam,conclusie:al mijn ontstekingen niet ivm met muggen,wat dan wel???echt niemand weet het,ga maar weer heel langzaam minderen met de prednison,en hopen dat het allemaal gewoon z\'n tijd nodig heeft,1 ding id wel zeker:ik reageer bijna overal allergisch op,(voeding,insecten,luchtjes,enz,alleen het rare is dat het niet echt aantoonbaar is)  
 
{report}
Marjan  
  Twee dagen geleden ben ik tijdens de slaap in m\'n bovenbeen gestoken door een insect.
In eerste instantie dacht ik aan een gewone mug omdat het eigenlijk maar een klein bultje was.
Na het opstaan groeide dit bultje, in een paar uur tijds,uit tot een harde pijnlijk gezwolle rode plek van ongeveer 10cm in doorsnede die ook warm aanvoelde. Bovendien onstond er op de plek van de steek een blaas/blaar van ongeveer 1,5 cm en 0,5 cm hoog Dit blaasje ging door een stoot kapot maar vult zich steeds weer opnieuw met vocht.
Op dit moment wordt de zwelling en de pijn wat minder. Aan het blaasje verandert eigenlijk niets.
Verder eigenlijk geen klachten. Alleen wat meer moe dan anders.
Zou dit ook een beet geweest kunnen zijn van een tijgermug?
Heb namelijk na inspectie van m\'n bed en slaapkamer helemaal niets kunnen vinden...
 
 
{report}
cora  
  dankje voor je reactie,ik hoop toch zo dat er eindelijk wat gevonden wordt!!en idd de huisarts staat er niet zo snel bij stil om je naar tropenafdeling door te sturen,even afwachten maar weer.ik zal in iedergeval laten weten hoe het afloopt allemaal,ondertussen braaf de prednison slikken,iets anders gaat niet.  
 
{report}
Koen  
  Dat lijkt me de juiste volgende stap. Specifieke klachten die een gevolg kunnen zijn van een verblijf in de tropen zijn veel minder bekend bij de huisarts. Wel laat eigenlijk, maar beter laat dan nooit. Beterschap! Hoop dat je goed nieuws hebt.  
 
{report}
cora  
  ik ben al vanaf januari ziek met allerlei ontstekingen door mijn lijf(ogen,oren,longen,huid)dit is voorafgegaan door een huiduitslag.Ben 3 jr geleden gestoken door heel veel muggen in italie op m\'n hele lijf,ziek geweest,maar niet naar een dokter ofzo,ging vanzelf over.In 2010 ook nog in aruba geweest.Daar had je ook muggen.Nu 2 weken geleden in portugal geweest,werd ik gestoken door muggen op armen en het leek wel horror,allebei m\'n armen allemaal onderhuidse bloedingen,over heel m\'n armen die waren dus allebei helemaal rood en paars.Daarna een paar dagen misselijk,diarree,pijn onder in de rug.Ik slik al tijden prednison tegen de ontstekingen,was aan het afbouwen maar zit nu weer op 30 mg omdat ik weer ontstekingen krijg.Antibiotica reageer ik allergisch op.Ga dinsdag naar tropenpoli in amsterdam.Want tot nu toe heeft niemand nog wat kunnen vinden wat ik heb.  
 
{report}
anna  
  ok ik heb vrijdag zo\'n mug in mijn achter tuin gezien.
we haden zo iets van daar moeten we maar uit de buurd bij blijven.
en als ik dit zo lees is dat ook het beste.
ben verder even weg geweest dus weet niet als ze er nog zijn maar hoop nu van niet.
reageer toch al altijd heftig op mugen steken.
heb ik hier door ook meer kans op een sterke reactie door een steek van de tijgermug ?
 
 
{report}
 
  gisteravond om 19:00 gestoken rondom mijn pols(niet gevoeld), ik voelde wel iets zitten ter hoogte van mijn elleboog, dus keek ik en zag een mug zitten. Hij had inderdaad van die witte strepen, maar ik dacht dat is een gewoon soort camouflage was. Pas de volgde ochtend op het werk begon er een dikke zwelling op te treden. En later zelfs een blaasje. Heb er azijn op gedaan om wat druk te verlichten, en een koud compress. Maar ik vermoed dus dat het de tijgermug is.  
 
{report}
natasja duiveman  
  hoi hier in noordbrabant ook tijgermuggen ik ben 3 dagen geleden 5 keer gestoken de bulten zijn niet normaal zeker 5cm doorsnee erg rood en jeukt verschrikkelijk doet gewoon pijn .ik heb er op het toilet 1 doodgemaakt .kan ik iets tegen de bulten doen .mijn broek schuurt er over zeer pijnlijk .en moet je hiermee na een huisarts  
 
{report}
erik  
  Weleda combudoron brandwonden zalf  
 
{report}
finy  
  Gisteren in Zeisterbos een paar keer gestoken. De muggen lieten zich moeilijk wegjagen.Aanvankelijk leek met mee te vallen.s\'Nachts erg veel jeuk met zwelling.Geprobeerd niet te krabben en gekoeld met ijszak.Dit hielp enigszins.
Huisarts vermoedt dat tijgermug de boosdoener is:hand laten rusten en niet krabben. Klachten moeten vanzelf over gaan.Vingers en hand zijn enorm pijnlijk gezwollen.Ook op arm zo\'n enorme zwelling. Voorlopig maar even geen boswandeling!!Wat helpt er tegen de enorme jeuk?
 
 
{report}
Janny  
  In Zeist ben ik in een bosparkje inmiddels ook al 3x gestoken toen ik met de hond wandelde binnen 2 weken. De laatste 2x was goed pijnlijk omdat het precies bij de vingerknokkels was. Vreselijk gezwollen en erg pijnlijk. De zwelling breidt ook snel uit. Morgen toch maar even naar de huisarts.  
 
{report}
Marit  
  Ook in Oosterhout NB de Tijgermug gespot! Nu is hij dood gelukkig.... moet hier niet meer aandacht aan geschonken worden??? Weg met die insecten hier uit china!! Zou er niet aan moeten denken als jongen kinderen gestoken worden door hun kleding heen door dit klote beest!  
 
{report}
tijgertje  
  Wij zijn ook gestokken door de tijger mug op de camping aan zee in noordholland,
je krijgt eerst verschrikkelijke jeuk,
daarna wordt de bult rood en warm,
als je er op drukt dan voelt het erg pijnlijk,
pas na een dag of 4 wordt het minder,
dit moet gemeld worden bij het r.i.v.m want dit gaat ten kosten van het vakantie plezier.
 
 
{report}
 
  Zojuist een tijgermug vermoord in Houten.  
 
{report}

1000 Resterende tekens


 

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA