Dokter.nl

Wallen onder ogen

Wallen en kringen rond de ogen geven het gezicht een vermoede uitstraling.  Een goede verzorging van de huid de beste manier om wallen en kringen te voorkomen. Verzorg je huid zo goed mogelijk. Stress is slecht voor je huid. Zorg dus voor goede voeding en voldoende ontspanning. Slaap voldoende, verwijder je make-up voor je gaat slapen, en gebruik dagelijks nachtcrème. Als je rookt is het aan te raden te stoppen. Je merkt al na enkele weken dat je huid weer tot leven komt. Een instant redmiddel dat kan helpen na een avondje uit of een slechte Glossary Link nachtrust is een koud washandje of een ijsblokje.

De koude laat de bloedvaten samentrekken en zo wordt het vocht langzaam afgevoerd. Er bestaan veel crèmes tegen donkere kringen die beweren het probleem te verhelpen, maar deze hebben meestal weinig resultaat. Tegen wallen kunnen crèmes op basis van cafeïne een invloed hebben op de vetophoping en voor verbetering zorgen. Ook een chirurgische ingreep, bijvoorbeeld een ooglidoperatie bijvoorbeeld, werkt wallen weg.

Reageer

Let op: (*) zijn verplichte velden. Uw e-mailadres wordt niet op deze site getoond en niet gebruikt door ons of derden.

[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]   

Reacties (237)

 • Anoniem

  Wie heeft een tip voor wallen onder de ogen. Sinds ik niet meer menstrueer heb ik enorme wallen die niet meer verdwijnen in de loop vd dag. Ik voel me er heel onprettig bij!

 • J.Brusse

  gewoon sávonds een beetje aambeien zalf op je wallen smeren helpt echt !

 • marijke

  hallo, heb al tube's aambeienzalf gebruikt helpt niets

 • kimmy

  nou idd aambeienzalf helpt niks:sheb ook gedaan!!!!!

 • mnqmr

  Ik heb me latne opereren in Belgie, daar was het goedkoper. Vielmij reuze mee en je hebt homeopatische pilletjes om de blauwheid tegen te gaan. Werkt super. Was niet helemaal tevreden over Belgie en adviseer dan ok een goede kliniek in Nederland. Ze schijnen wel terug te komen maar ik mag nog niet klagen.
  Wallen boven de ogen, worden zelfs vergoed door de ziektekostenverzekering, eronder helaas niet!

 • van den houdt Ingrid

  Beste, Heb jij in Belgie een onderste ooglid operatie laten uitvoeren? Ik woon zelf in Belgie, ik ben het ook van plan voor mijn bovenste oogleden en onderste maar ben ontzettend bang.... Ben jij tevreden en welk zijn die pilletjes voor tegn het blauw? Groetn Ingrid

 • Sacha

  Het is wat ingrijpender, maar helpt zeker en direct. Met behulp van injectables wordt er een filler ingespoten onder de ogen. Mijn vriendin had vreslijk last van walle/vermoeide uitstaling en heeft zich bij de Rembrandt Kliniek in Leiden laten behandelen. Prachtig geworden en de behandeling viel ontzettend mee.

 • Fransisca

  Hallo, je kan altijd proberen met compressen van rozenwater, liefst nog als het water uit de ijskast komt. rozenwater geeft een ontzwellend effect

 • Amber

  Ik heb een paar keer vasaline gebruikt. gewoon op je wallen smeren werk opzich wel.

 • anita

  Een klein beetje sperti...(aambeienzalf)

  Niet te vaak maar het haalt de zwelling weg

 • Anoniem

  Tips:
  1. Houd een schijfje aardappel in een doek 20 minuten tegen uw ogen en spoel het niet af. 2. Laat koude theezakjes (kamillethee) 10 minuten op uw ogen liggen. 3. Houd een bevroren eetlepel(vriezer)in een doek met de holle kant tegen uw oog. 4. Leg plakjes van een komkommer 5 minuten op uw ogen. 5. Trommel met devingertoppen onder de ogen van binnen naar buiten. 6. Drink 2 à 3 liter water voor een goede afvoer van afvalstoffen. 7. Meng drie druppeltjes citroensap koude melk, drenk twee wattenschijfjes in dit mengsel en leg de wattenschijfjes 15 minuten tegen de ogen.

 • hira

  het werkt echt. ik heb geen wallen meer.
  dankje wel

 • anoniem

  zorg gewoon dat je een tijd lang optijd naar bed gaat et voila, je wallen zijn binnen een paar weken verdwenen

 • a...

  het spijt mij, maar op tijd naar bed gaan werkt helemaal niet bij mij. en ik denk ook dat dat er helemaal niets mee te maken heeft...

 • Anoniem

  het kan ook te maken hebben met je jeugd, net als by my ik ben by de dokter lang geweest, en het heeft by my te maken met vroeger, doordat ik exceem had, en de bijwerking ervan is dus dat ik wallen hheb gekrijgen niet zo fijn natuurlijkk

 • Naamloos

  Ik ben nu 16 heb al 7 jaar wallen en exceem rond mijn ogen . Volgens mijn moeder is het omdat ik te laat opblijf terwijl ik om 9.30 ga slapen. Heb allergietesten gedaan en vermijd nu van alles maar toch blijf ik donkere kringen maar vooral wallen hebben. Mijn exceem is wel verdwenen. Als iemand advies heeft ben ten einde raad

 • Anoniem1

  Sperti (klinkt raar want is bedoelt tegen aambeien) helpt tegen wallen... Succes

 • zandloperX

  tuurlijk helpt het wel van te weinig slaap wordt je sneller moe overdag,en moeheid zorgt voor opgezwollen ogen
  zorg dus voor goede nacht rust maar waar je ook wallen van krijgt, is als je gaat huilen voor dat je gaat slapen dan zijn je wallen in de ochtend mega groot.

 • hoi:).

  Ik heb het altijd al ! ik ga altijd vroeg naar bed het gaat niet weg wat ik ook doe :S me ma heeft ht ook gwn dus het komt was daardoor want het gaat ook niet weg en het blijf de heele dag zitten! en savonds gaat het pas een beetje weg :S ik zie savonds altijd een beetje wal dan weet ik zeker dat ik de volgende ochtend heele dikke heb :S:S:S

 • Jansen

  Heb ik ook ! Wallen rare wallen tot de andere kant van mijn oog , al 2 maanden ookal slaap ik vroeg !

 • Kijk eens naar je voeding

  Hallo,
  Wellicht zou je eens kunnen kijken wat je eet, als je veel (keuken)zout eet houd je lichaam meer vocht vast.
  Maar bij mij zijn granen(procducten) de grootste boosdoener, pasta`s van wat voor soort dan ook.

  Eet nu veel fruit en groente en mijn wallen zijn behoorlijk weg, kan het gelijk de volgende dag zien of ik iets gegeten heb wat ik beter niet had kunnen doen.
  Mijn boven oogleden zijn weer helemaal strak en onder is voor 85% verbeterd.
  Maar ik ben dan ook al over de 50:)

  Veel succes.


 • anoniem

  dat is niet waar want ik ben precies 1 jaar lang elke dag om 6 uur naar bed gegaan en elke dag 10 of 9.30 wakker
  dus iedereen LUISTER NIET NAAR HAAR!!

 • anoniem

  Vroeg naar bed gaan helpt niet hoor.
  Bij sommigen wel maar ik heb dus mijn hele leven al donkere paarse wallen onder mn ogen en het is ontzettend klote.
  Het is er slecht voor je zelfvertrouwen en ik vind het nooit leuk om in een fel verlichte ruimte lopen en heb moeite mensen lang aan te kijken.

 • Laura

  Beste anoniem

  Ja daar heb ik ook echt ontzettend veel last van, vooral om mensen lang aan te kijken en ik zie er elke ochtend weer moe uit! was er maar een middel dat het verdween!

 • anoniem

  Heb ik ook altijd!
  Al mijn hele leven last!
  Niets helpt!
  Om gek van te worden.

 • Sjors

  Ik heb precies hetzelfde probleem wat u ook heeft dacht echt dat ik de enige was die van deze kwaal last had..Heb ook inderdaad moeite om in felle verlichting te lopen omdat ze dan duidelijker te zien zijn,en al helemaal moeite mensen lang aan te kijken na verloop van tijd weet je niet beter meer maar het blijft vervelend omdat je er gewoon niet vanaf kunt komen...Succes verder

 • geert

  ik heb ook precies hetzelfde! hoe uitgerust ik ook ben, er zit gewoon enorme grijs/paars achtige plek onder en ook naast me ogen aan de kant van me neus. soms zo erg dat sommige die me nog niet zo lang kennen, vragen aan me of ik ben geslagen omdat ik een blauw oog heb.. idd ook erg slecht voor je zelfvertrouwen! maar is er egt nix tegen te doen?? werkt make up? ik ben een man heb egt geen iedee. maar wil er nu egt wat aan gaan doen! of kan het weg gehaald worden door middel van opereren? b.v.d!

 • Anna

  Ik heb dat ook, dat men vraagt of iemand mij een blauw oog heeft geslagen. Volgens een dokter komt dit omdat de huid onder de oog zo dun(lees transparent) is, dat het blauw eigenlijk de bloedvaten onder de ogen zijn. Helaas weinig aan te doen.
  Ik ben nog maar 28 en heb dit al een jaar of 12.

 • Gerdien

  Dat heb ik ook! Mijn vader heeft mij toen ik een tiener was meerdere keren gevraagd of ik een blauw oog had. Heel slecht voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb zo ongeveer alles geprobeerd, niets helpt. Concealer (geel, groen, gewone, alles geprobeerd) helpt ook niet. Jammer want nu zie ik er altijd moe uit...

 • naamloose...

  naamloos
  Als je alleen erge verkleuring hebt onder de ogen,,dan wil Carbxtherapie nog wel eens werken.
  Google er maar eens op, voor informatie.

 • Ben

  Carboxie heeft mij ook geholpen met m'n (donkere) wallen. Het verdwijnt niet helemaal maar is zeker verbetert en ik krijg geen vervelende opmerkingen meer.

 • harriet

  Ik zie hier allemaal mensen ! de meesten hebben problemen met de wallen onder de ogen , die maar niet weggaan!
  Ik denk idd dat alleen een ooglid operatie de oplossing is voor 50% van de mensen met wallen! Wallen kunnen ook een tijdelijk iets zijn! maar is het chronisch! blijft alleen ooglidcorrectie over ! Succes

 • Anoniem

  Ik heb dat dus ook! Vroeg naar bed gaan helpt bij mij ook neit echt. Ik gebruik wel concealer, maar je ziet ze altijd nog wel licht. Ze zijn een beetje paars en er zitten kleine bultjes op. Ik vind het echt heel erg vervelend.

 • Ingeborg

  Heb nooit wallen gehad, todat deze er in ene waren. Nu gestopt met roken en ze zijn weg. !
  Wallen worden in heel veel gevallen veroorzaakt door stress en het vieze roken.

 • Odet

  Volgens mij is er maar één oplossing die werkelijk helpt: ooglid correctie!
  Iedereen die beweert dat genoeg slaap of stoppen met roken de oplossing is, weet niet echt wat wallen zijn.

 • Anoniem

  Als de wallen van wim kok ? :P

 • balen

  Ik heb hetzelfde probleem.
  Altijd wallen ondanks veel drinken voldoende slaap etc.
  Hoe vaak ik te horen krijg ben je moe.
  Ik ben jaloers op mensen die dat probleem niet kennen.
  Ik heb mij er ook al aan laten helpen maar helaas naar een tijdje kwamen ze weer terug.
  Misschien moet ik maar een bril gaan dragen kan ik mij daar achter verstoppen.

 • Linde

  Een ooglidcorrectie op medische indicatie, dus als je er last van hebt bij het zien, bijvoorbeeld door geïrriteerde ogen, wordt door de zorgverzekering vergoed. Puur om cosmetische redenen zul je zelf moet betalen.

 • sonja van vroeger

  een ooglidcorrectie die vergoed wordt is alleen de bovenoogleden en die moeten dan echt over de ogen zakken anders geen vergoeding, de ontsierende wallen worden niet vergoed.
  een gezonde levensstijl wil weleens helpen, maar helaas, vaak ook niet.
  je hebt blauwe kringen, vocht en vetwallen, ze vereisen allemaal een andere behandeling en een andere creme. Blauwe kringen kun je nog wel met make up wat wegwerken. Vet krijg je niet weg.

 • Laura

  Ik ben 2 maanden geleden gestopt met roken (na bijna 25 jaar) en mijn wallen zijn gewoon weg! Dat donkere onder m'n ogen is helemaal weg. Heerlijk!

 • Isabelle

  Ik ben 27 jaar en heb op mijn eerste foto's al miniwalletjes.
  De laatste paar jaren wordt het wel erger. De vragen of ik ziek ben of hoe laat ik het gisteravond heb gemaakt komen me de keel uit.
  Ik denk er serieus over om me te laten opereren maar heb geen idee over de kosten of risico's. Wie heeft er goede of slechte ervaringen?

 • carine

  Ik heb al gans mijn leven last van vreselijke walles. Ik ben 42 jaar en heb nog quasi geen enkele rimpel maar ik word compleet overdonderd door wallen en vetophoping. Ik heb het al één keer laten wegsnijden aan 38 jaar en tot voor kort was alles prima in orde. De laatste 6 maanden zijn ze terug gekomen. Ik ga ze dus opnieuw laten wegsnijden want ik heb daar een positieve ervaring mee. Gewoon doen !

 • sanne

  ik heb ookz on last van wallen help me1

 • Anoniem

  Er is toch een verschil tussen wallen en kringen onder de ogen? Ik heb geen wallen (soort zakken onder je ogen), maar wel donkere kringen. Ik heb van alles geprobeerd (cremes etc.) maar niks helpt, ik blijf er vermoeid uitzien.

 • carolin opzomer

  ik heb last van donkere kringen ik rook niet ik slaap voldoende .

  en nog ik heb last van puisten op mijne arm kennnen jullie nog een tip voor mij die puisten is zeer belangerijk help me plies ik hoop snel een antwoord terug xxx

 • LM

  De kringen (donkere plekken) onder mijn ogen werden veroorzaakt door mijn bijnieren.
  Stress is slecht voor de bijnieren, weinig slapen ook. Ziekte of medicijngebruik kunnen ook invloed uitoefenen.
  Voedingssupplementen als L-tryptofaan en vitamine B complex hebben mij geholpen.

 • Frederik

  ik heb ook al heel lang donkere wallen onder mijn ogen. en heb ook pijn in mijn onderug denk ook dat het mijn nieren zijn. want ik heb ook een lage bloeddruk en dit wordt door de nieren geregeld. heb ook een te kort aan b12 gehad, heb toen injecties gekregen. maar ik ben pas 21.

 • Linda van Vegchel

  Hallo allemaal,

  En wat moet je doen als je donkere kringen onder ogen al bijna je hele leven hebt en van je vader hebt geerft.

  Ik ben pas 27 jaar en zou er goed uitzien als ik geen donkere kringen had.

  Mijn vitamine B gehalte en ijzer gehalte zijn op peil.

  Slaap voldoende, eet gezond, drink genoeg water en kruidenthee, rook niet en drink 3 x per jaar.

  Weet iemand een goede concealer die donkere kringen echt goed verbergt.

  En is het waar dat lipotransfer de enigste manier is om van deze kringen af te komen.

  Ook zag ik creme die zegt donkere kringen te verminderen.

  Deze creme heet : Nannic Venatrix van Nannic cosmetics.

  Werkt deze wel want deze kost ook 43.95 euro voor 30 ml.

  Ook functioneren mijn nieren en lever goed.

  Help mij aub.

  gr,

  Linda

 • anoniem

  hoi Linda ( iik zie je naam boven aan t bericht :D) Ik ben 12 jaar en heb ook zo'n erge last van wallen. Precies zoals jou heb k ze waarschijnlijk van mn vader. Ik krijg ontzettend vaak de opmerking, Je hebt wallen! of; heb je niet goed geslapen, of ; ben je moe?
  en ik word er gek van! Ik krijg die opmerkingen al jaren naar mijn hoofd toe geworpen en ik word er onderhand gek van! Mijn zelfvertrouwen is nu al bijna naar de knoppen en operaties zullen er ook wel niet van komen. Weet iemand raad???

 • Michèle

  Gezond eten, en goed slapen. Op tijd naar bed!

 • Anoniem

  hartelijk dank voor je advies, maar helaas doe ik dit allemaal al. maar alsnog bedankt! :D

 • AANDACHT!!! tip om wallen onde

  je hebt twee soorten wallen onder de ogen.wallen waar vet onder zit en wallen waar vocht onder zit.dat kan je zelf te weten komen.ga gewoon plat op u rug liggen en kijk dan met een spiegeltje of u wallen minder zichtbaar zijn als je ligt.als dat het geval is dan is het vochtophoping zoals bij mij geweest.ik ben ongeveer twee maanden geleden begonnen met PHYTO-DIUR in te nemen.je kan dat in de apotheker kopen en kost ongeveer 10euro.na ongeveer twee weken gebruik van PHYTO-DIUR zag ik duidelijk mijn wallen onder mijn ogen weg trekken.ik raad echt aan om PHYTO-DIUR eens uit te testen.zoals ik al zei;als het vocht is onder u ogen dan helpt dit echt want ik ben uiteindelijk verlost van mijn wallen.

 • Kokkie

  Ik neem al jaren aldactazine voor mijn vocht onder mijn ogen, en helpt!... Jikkie

 • goldy

  ik heb het bsteld op internet(kon t nergens krijgen hier) en ben echt benieuwd of het me helpt ik heb verder alles al geprobeerd en niks helpt

 • S,

  Hoezo haalt het stoppen van roken de wallen weg?
  Als je nu niet rookt? zoals ik
  heb al creme geprobeert of vroeger naar bed maar het werkt niet.

 • puk

  als je de ziekte van pfeiffer hebt gehad kan je dan onvruchtbaar worden

 • Dirk

  Als men opgezette lymfeklieren heeft dan kan men onvruchtbaar worden door bijv de bof, niet zozeer van pfeiffer. Vermoeidheid door pfeiffer gaat niet gepaard met de wallen onder de ogen, integendeel.

 • Dokter.nl

  Ik weet niet wat Pfeiffer te maken heeft met Wallen onder de ogen. Maar in ieder geval kun je van Pfeiffer niet onvruchtbaar worden. Wel heel erg moe!

 • jhonnie

  In india is er een middel die de blauw/paarse wallen doen verdwijnen in 3-4 weken, het middel bestaat vooral uit anti-oxidanten. Medisch bewezen maar nooit goedgekeurd door de europeese wetenschaps erkenning. Na genezing moet je het wel blijven voortnemen, maar dan enkel om de week 1 theelepel. Mijn moeder, vader, oom en broer zijn er voorgoed van af.

 • Bjorn

  heey hoe heet dat ene anti-oxidanten middel/créme.
  zou het graag willen weten want ik heb er al heel me level last van

 • Chantal

  Heey ik wil ook wel weten hoe dat,spul,heet,en of je het,kan bestellen ergens, want ik heb al can kleins af aan last van donkere kringen

 • ronia

  hallo,hoe heet dat middel tegen wallen a.u.b. dank u

 • Anoniem

  Hoe heet het middel dat je beschrijft? Ben je zelf Indiaas? Is het een kruidenmiddel of iets dergelijks?

 • Anoniem

  jhaa ik wil ook wel wat meer weten van dat indiaanse middel heb namelijk ook hele erg last van donkere kringen!

 • Anoniem

  zo nou zou ik ook wel willen weten. Ik heb zelf ook sinds dat ik in puberteit kwam al donkere kringen onder m'n ogen. Heb er beetje scheit aan, maar voel me altijd wel een junk in de winter als ik geen makeup op heb. Ben ook benieuwd naar die nannic creme...iemand ervaring??

 • Wout

  Als je een antibiotica kuur hebt gehad, hoelang duurt het voordat je lichaam is hersteld?

 • Anoniem

  Dat hangt er vanaf hoe ernstig de infectie is, welk antibioticum u gebruikt, wat de wijze van toediening is, wat uw algemene lichamelijke conditie is, en nog meer variabelen.

 • Anoniem

  Ik ga meestal laat naar bed maar
  kom meestal ook laat men bed uit laten we zeggen naar 0400 uur naar bed en om
  1205 uur weer op,

  krijd ik daar wallen van?

  Ik gebruik tijdje antibiotica voor acne

  maar ik wil der wel graag vanaf weetje

 • Anoniem

  Ze zeggen wel eens dat de uren slaap vòòr twaalf uur dubbel tellen...

 • :s

  Hallo mensjes,
  ik ben een jongen van 15 haar en heb seriueze wallen onder de ogen, veel mensen nemen me niet serieus tot ze me eens zien op een afbeelding. dit is niet leuk ;( .

  JE hebt er veel minder zelfvertrouwen door, heb een aantal dingen geprobeerd, zoals die koude behandelingen, maar het helpt niet.

 • anoniem.

  Ik heb ook heel erge wallen. Soms word ik er ook mee gepest, maar ik zou er graag vanaf willen komen :s

 • Anoniem

  Hoe ben je op jouw leeftijd aan die wallen gekomen? Ben je ziek geweest? Ga je vaak laat naar bed? Of gebruik je misschien drugs? Dan zul je moeten herstellen en voorlopig voldoende moeten rusten en slapen en gezond moeten leven.

 • anoniem

  ik ben een jongen van 21,
  op mijn 17 heb ik met een meisj gekust die pheifer had, dus ja 3x raden ik had het ook, ben 7/8weken uit me ritme geweest, maar voel me nog steeds niet na 4jaar de oude.
  ik ga nooit stappen en rook en drink niet, rara hoe kom ik er aan?
  ik ga savonds om 10uur half 11 na me bed, en kom om kwart voor 7 uit bed,

  heeft iemand goeie tips want ik zit er behoorlijk mee

 • Anoniem

  Heeft de dokter je na de Pfeiffer nog wel eens gezien. Ik denk dat het t verstandigst is even naar je huisarts te gaan en je probleem te bespreken. Misschien is aanvullend bloedonderzoek nodig.

 • leentje72

  Hallo,

  Bij valeo medica in leeuwarden kunnen ze je helpen bij je ziekte van pfeiffer. Ik heb het ook gehad in extreme vorm en nu gaat het fysiek goed met me. Ik zit nog in een ontgifting periode waardoor ik ook wallen onder mijn ogen heb.

 • anoniem.

  ik heb al ongeveer 3 jaar ongelofelijke wallen. echt waar, je wil niet weten hóe vervelend dit is. op de foto durf ik niet teveel naar beneden te kijken, en ik voel me ongemakkelijk als ik met iemand recht in de ogen praat. ik zie er moe en onverzorgd uit, en dat voelt echt vreselijk. ik heb het al is opgezocht, en het blijkt dat ik ''vetwallen'' heb, geen vochtwallen. als iemand me hiermee kan helpen, ben ik hem eeuwig dankbaar! en tja, opereren, ben ik nog iets te jong voor en vinden mijn ouders nooit goed. en is waarschijnlijk ook veel te duur.

 • anoniem.

  en oja, ik drink niet, ga op tijd naar bed, heel erg op tijd zelfs, en doe verder absoluut niet iets bijzonders enzo, en ik drink genoeg.

 • Scarlet

  Nou, het is allemaal heel leuk wat jhonnie vertelt van dat Indiase middel, maar wat heb je aan zo'n reactie als ze niet zegt om welk middel het gaat. Zo kan iedereen met een zgn. wondermiddel smijten. Verscheidene mensen hebben haar al gevraagd hoe dat middel dan heet, maar ze blijft Oost-Indisch doof! Dus ik heb zo mijn twijfels bij haar wondermiddel uit India!

 • p

  vaar van die paarse dingen kan je gewoon heeldun sperti smeren voor die zakken wee ik het niet

 • Anoniem

  Nota bene, een effectieve werking van Sperti bij aambeien is niet wetenschappelijk aangetoond. Of het werkzaam is bij wallen onder de ogen, kunt u eenvoudig zelf bepalen.

 • Antje

  Hai iedereen!

  Is inderdaad een veel voorkomend probleem bij de meeste mensen.
  Heeft veel met je darmen te maken, die moeten gezond voedsel met kalium binnenkrijgen, voor de vochthuishouding. Daarbij veel water drinken om afvalstoffen te verwijderen en ook niet teveel junkfood en rotzooi eten dat geeft een ophoping van afvalstoffen. Dus gezond eten en water drinken. Allerlei smeersel is gewoon geldklopperij! Succes allemaal!

 • M-

  Ik ben 13 jaar en ik heb zowat me hele leven al donkere kringen onder mijn ogen.
  Het laatste jaar is het veel erger geworden, het is nu helemaal donker.
  Ik probeer het weg te werken met foundation, maar je blijft toch zo'n rand zien.

 • anoniem

  Ik ben ook 13 jaar
  en ik heb ook enorme kringen het lijkt net alsof ik 4.00 naar bed ga maar ik ga meestal 9.30 - 10.30 max.
  Ik wil er echt vanaf!
  Kan iemand me helpen?

 • Anoniem

  Haha ik ben ook 13jaar.
  Ik weet eigenlijk niet hoe ik aan deze wallen kom das echt irritant ;s

 • Anoniem

  Donkere wallen onder je ogen op jouw leeftijd is deels aanleg door een dunne huid, maar het balngrijkste is dat je op tijd naar bed gaat, en voldoende slaapt. Zeker als je al in de punerteit bent, heb je meer slaap nodig dan normaal.

 • joyce

  heb ook mijn hele jeugd last gehad van wallen, alles geprobeerd niets hielp!
  heb zo'n 5 jaar geleden een onderooglidcorrectie laten doen.
  't koste me 1700 euro maar is het geld meer dan waard!!!
  voel me zelf een stuk beter en zekerder, soms nog een klein beetje last van kringen, maar dat heeft een ieder wel eens.

 • balen

  Wat fijn dat jij er van af bent.
  Bij mij kwamen ze naar een tijdje weer terug en nu ziet het er uit als voor de operatie echt balen. Waar heb jij je laten helpen.
  Voor mij is het nu 3 jaar geleden maar ooit laat ik het weer doen.
  Ik baal er echt van.

 • van den houdt ingrid

  Beste joyce, ik lees dat jij enige jaren terug een onderste ooglidcorrectei hebt laten uitvoeren, heb je nog altijd geen wallen gehad? Ik ben over 15 dagen geopereerd van een correctie boven en onder. Nu hen ik nog een beetje last van walletjes. Hoe lang heeft het bij jou geduurd achter je operatie? Groeten Ingrid

 • marielle

  ik heb van die paarse kringe en die gaan bij niks weg ?

 • anoniem

  Hallo allemaal,
  Ik ben nu 36 jaar en heb ook erg last van wallen de laatse tijd, en ik vind het echt heel erg.
  Me moeder had het ook ik denk dat ik het van haar heb.
  Ik had er al 1 jaar last van ik heb alles geprobeerd zo als thee zakjes, aardappelschijfje, crems en noem maar op maar helpen allemaal niet.
  Ik denk dat ik vetophopping heb.
  Wat denken jullie en wat kuj je er teggen doen.

 • ideetje

  De beste tip ooit: sperti erop smeren! en weg zijn de wallen!

 • nina

  hallo mag ik vragen hoe lang t heeft geduurd voordat je vermindering zag bij het smeren vd sperti?
  En kun je het gewoon bij de drogist halen?
  Ik heb geen donkere kringen maar t is licht gezwollen onder m nogen

 • Jef

  ik heb ook wallen en ben slechts 13 jaar
  het is hopeloos en ik weet niet wat doen !!!!!

 • Anoniem

  Wallen op ouw leeftijd is echt een gevolg van te laat naar bed gaan en te kort slapen.

 • Anoniem

  Echt belachelijk als mensen beweren dat wallen of donkere kringen op 13 jaar sowieso door een slaaptekort komen. Ik had er toen ook al last van en ik sliep meer dan genoeg (10 uur per nacht). En neen, ik rookte niet en was niet drugsverslaafd, en ik at best gezond. Als ik naar mijn ouders kijk, ben ik er vrij zeker van dat het genetisch is.
  Jammer genoeg heb ik zelf nog geen wondermiddel gevonden...

 • Anoniem

  Ik denk het niet hoor.
  Ik heb dezelfde leeftijd als haar en ik ga zeer vroeg naar bed.
  Ik heb er al een lange tijdje last van trouwens...

 • Anoniem

  Nou, sperti hielp mij echt niet hoor. Maar waarschijnlijk heb ik meer vetwallen. In de kleuterklas vroegen de leraren al of ik wel op tijd naar bed ging. Nu, 23, zie ik er nog steeds vermoeid uit. Ik zou zonder wallen best aantrekkelijk zijn. Iedereen heeft zijn minder mooie kanten. We zullen het moeten accepteren en je mooie kanten benadrukken. Bedenk dat iemand met bv een grote neus zich waarsch hetzelfde zou voelen. Maar toch,ik voel me ook niet zeker met tl licht, op foto's of naast knappe mensen. Maar vraag jezelf ook af wat een groter probleem vormt, een uiterlijk lelijk kenmerk of een lage zelfwaardering. Toch proberen wat minder te focussen op je imperfecties. Niet iedereen is gezegend met een prachtig uiterlijk..

 • annoniem

  Ik ben 17 jaar, en ik heb ook al jaren last van wallen. Bij grijs weer heb ik echt moeite om buiten te komen, omdat het bij grijs weer extra opvalt. Ik probeer mij altijd te oriënteren naar de zon, of het felste licht dat op je afschijnt omdat het dan "niet opvalt". Ga nooit onder eender welke lamp staan of je hebt ervan. Ik heb het echt moeite met mensen die zeggen, ga vroeger slapen, eet fruit & groente, eet gezond etc. Ik eet al 2 jaar geen frieten, chips, chocolade (wat een zeer straffe prestatie is als je 17 jaar bent en al je vrienden eten het wel) ,maar het ergste is dat het niets helpt omdat het vetophopingen zijn.

  Ik voel me echt al jaren slecht, zoals mijn "medeslachtoffers" zeggen ga ik niet graag uit omdat ik mij ervoor schaam. Ik durf niet naar meisjes kijken of durf niet naar felverlichte ruimtes gaan.

  Ik heb ook al meerdere malen "remedies" opgezocht, maar helaas zijn er geen, en plastische chirgurgie ga ik nog lang moeten wachten, maar het ...

 • henk

  Zodra je je zelfverzekerd gedraagt boeit het helemaal niks al ben je paars.

 • Dcapone

  Hallo , ik heb ook wallen maar heb een tijd lag geblowt ben nog aardig jonge hoe zou ik van mijn wallen af kunnen komen?

 • Wallen onder ogen?

  Wallen kunnen bestaan uit vetophopingen of vochtophopingen. Als de huid onder de ogen slapper wordt door het ouder worden, dan zakt het vet een beetje naar beneden en dat geeft wallen. Aan vetophopingen zijn kan je niet veel meer doen dan camoufleren of via plastische chirurgie. Vochtophopingen of donkere kringen onder de ogen daarin tegen zijn eerder een verschijnsel doordat de huid onder de ogen heel dun en kwetsbaarder is dan andere plaatsen. Mogelijke oorzaken van donkere kringen of vochtophopingen onder de ogen zijn: Stress, vermoeiheid, roken, luchtvervuiling en slecht werkende organen.

 • ?

  Ik ben 13jaar en heb al heel lang wallen. Ik heb al heel veel dingen geprobeerd zoals: komkommers op de ogen leggen, maskertjes, Cremes, oogroller (met cafeïne)vroeg naar bed gaan, veel water drinken, ijsblokjes op de ogen leggen (werdt aleen maar rood!) Maar niks helpt. Weet iemand nog tips? Ik voel me er niet prettig bij.

 • Anoniem

  Ik heb helemaal hetzelfde als u geprobeerd.
  Ook met die ijsblokjes voor ik naar school ging , zit ik daar met die rode kleur.
  Mrjah ik weet ook niets :s

 • Mama

  Als je 13 jaar bent en je hebt wallen onder je ogen, dan is het heel erg eenvoudig: je gaat veel te laat naar bed en je slaapt veel te kort. Het is dan heel eenvoudig en gewoon oververmoeidheid. En dat op die leeftijd!!!

 • Gerdien

  Nee hoor, dat was bij mij niet zo. Ik had al wallen toen ik 7 was, dat kwam niet door slaapgebrek. Toen ik een tiener was werden ze nog ontzettend paars ook. Dat is altijd gebleven. Er is bij mij niets aan te doen, ik heb echt alles (behalve operaties) al geprobeerd.

 • ?

  Ik slaap best wel veel vooral in het weekend al 12uur, en door de weeks 9a 10 uur. Maar ze willen niet weg!! Ik vindt het gewoon heel lelijk en wil het weg hebben. Ik schaam me er best wel voor.

 • S. T.

  Aan 'Wallen': darling, ik kan me heel goed voorstellen dat je je, vooral op jouw leeftijd erg onzeker voelt over hoe je er uit ziet. Om eerlijk te zijn weet ik ook niet goed wat helpt. Wat ik wel weet is dat ik rond mijn 13e me ongeveer hetzelfde voelde. Ik heb ook zichtbare wallen, heel soms vragen mensen me zelfs of ik moe of ziek ben vanwege de donkere kring onder mijn ogen... heel vervelend.
  Als ik je wel één tip mag geven: concentreer je vooral op dat wat je mooi vind aan jezelf en accentueer dit ook, bijvoorbeeld door de vorm of kleur kleding die je draagt.
  Ik heb bij mezelf namelijk ontdenkt dat juist omdat ik me er zo'n zorgen over maakte, ik me alleen maar daarop concentreerde, terwijl ik veel meer ben dan de wallen onder mijn ogen.
  Soms vallen mijn wallen me nog op, soms kan ik me er nog druk over maken. Ik ben alleen wel blij dat ik heel anders ben gaan nadenken en anders tegen mijzelf aankijk. Vooral naar het positieve, goede, mooie!

 • S. T.

  Vooral naar het positieve, goede, mooie!

 • ?

  Ja ik voel me best onzeker. Maar bij mij zijn ze niet blauw. ik heb eccht van die hele dikke. vooral 's ochtends als ik uit bed kom is het heel erg. Ik zou er heel graag van af willen. Je moet toch gelukkig met je zijn? maar dat ben ik nu echt niet!!

  Ik zal me concentreren op iets anders.

 • anoniem

  ik ben ook 13 jaar, en ik heb het echt al sinds mijn geboorte!! als ik op fotos kijk dan is het niet zo heel erg(toen ik baby was dan he) maar toch al best wel donker voor een baby.
  ik ben er dus mee geboren. ik zal het wel van mijn vader geerft hebben maar toch ben ik er niet blij mee!
  maar ik heb nog niet heel veel geprobeerd, maar het liefste wil ik zoveel mogelijk tips. als mensen nog meer tips weten willen jullie die dan eventjes in een mailtje zetten.
  ik wil er echt van af en ik werd, nu nit meer er niet mee gepest omdat ik er al gewend aan ben
  xx

 • anoniem

  en ik slaap trouwens voldoende!! vaak slaap ik om half 10 en kom ik er om 7 uur uit. omdat ik natuurlijk naar school toe moet.(half 10 is echt nodig voor me!!)

  oow en kent er iemand nog zoon site als deze?
  xxx

 • anoniem

  ik had net ook al een berichtje gestuurd, maar ik wil graag dat meerdere mensen hier wat aan hebben.
  ik heb vanalles op zitten zoeken op internet. in de volgende mails, dat zullen er wel een aantal worden, geef ik u meer informatie.
  xx

 • anoniem

  DONKERE KRINGEN, HOE ZIT DAT!?
  -Te veel zon geeft donkere kringen
  -Ga naar de dokter om te controleren

  WAT KAN JE TEGEN DONKERE KRINGEN DOEN?
  -STRESS VOORKOMEN!!
  de huid raakt heel erg geïrriteerd doordat het lang nat is van tranen. Je gaat dan tranen en gaat wrijven. Dit maakt de huid donkerder!!
  - GOED, GEVARIEERD ETEN!!
  Als je niet genoeg eet, of als je niet gezond genoeg eet, ((bijvoorbeeld als je een dieet volgt of onvoldoende gevarieerd eet)) dan kunnen er donkere kringen onder de ogen komen!!
  - VOLDOENDE DRINKEN!!
  Ongeveer 1,5 liter a 2 liter drinken per dag! Als je niet genoeg drinkt, kunnen er hierdoor ook donkere kringen onder de ogen komen!
  - NIET ROKEN!!
  Als je rookt is het aan te raden te stoppen. Je merkt al na enkele weken dat je huid weer tot leven komt.

 • anoniem

  HIER EEN AANTAL TIPJES DIE JE KAN DOEN, HELPT ECHT!!:
  - HOUD EEN SCHIJFJE AARDAPPEL IN EEN DOEK 20 MINUTEN TEGEN UW OGEN EN SPOEL HET NIET AF!!
  - LAAT KOUDE THEEZAKJES (KAMILLETHEE) 10 MINUTEN OP UW OGEN LIGGEN!!
  - HOUD EEN BEVROREN EETLEPEL (VRIEZER) IN EEN DOEK MET DE BOLLE KANT TEGEN UW OOG.!!
  - LEG PLAKJES VAN KOMKOMMER 5 MINUTEN OP UW OGEN!!
  - TROMMEL MET DE VINGERTOPPEN ONDER DE OGEN VAN BINNEN NAAR BUITEN!!
  - DRINK 2 Á 3 LITER WATER VOOR EEN GOEDE AFVOER VAN AFVALSTOFFEN!!
  - MENG 3 DRUPPELTJES CITROENSAP KOUDE MELK, DRENK 2 WATTENSCHIJFJES IN DIT MENGSEL EN LEG DE WATTENSCHIJFJES 15 MINUTEN TEGEN DE OGEN!!
  - VITAMINE B GEHALTE EN IJZERGEHALTE OP PIJL HOUDEN!!
  - GENOEG WATER EN KRUIDENTHEE DRINKEN!!
  - GA NAAR DOKTER EN VRAAG OF JE NIEREN EN LEVER GOED FUNCTIONEREN, DAAR KAN HET OOK AAN LIGGEN!!
  - ((ZE ZEGGEN WEL EENS DAT DE UREN SLAAP VÓÓR 12 UUR DUBBEL TELLEN!!))

 • anoniem

  - VOOR DONKERE, PAARSBLAUWIGE KRINGEN KAN JE OOK GEWOON SPERTI AAMBEIENZALF SMEREN.
  - DIE DONKERE KRINGEN ONDER DE OGEN HEBBEN VEEL MET JE DARMEN TE MAKEN, DIE MOETEN GEZOND VOEDSEL MET KALIUM BINNEN KRIJGEN (kalium zit in de volgende voedingsmiddelen: aardappelen, brood, zuivel vlees(waren) en groenten.) VOOR DE VOCHTHUISHOUDING. DAARBIJ VEEL WATER DRINKEN OM AFVALSTOFFEN TE VERWIJDEREN EN OOK NIET TEVEEL JUNKFOOD EN ROTZOOI ETEN, DAT GEEFT NAMELIJK EEN OPHOPING VAN AFVALSTOFFEN. DUS GEZOND ETEN EN WATER DRINKEN!!
  - ALLERLEI SMEERSEL IS GELDKLOPPERIJ!!
  - IN DE PUBERTEIT KAN HET ZIJN DAT JE GEWOON EEN DUNNE HUID HEBT (heb ik al heel me leven.) IN DE PUBERTEIT HEB JE DAAROM MEER SLAAP NODIG DAN NORMAAL.!!
  - GA NOOIT ZOMAAR EXPRESS ONDER EEN LAMP STAAN. OOK VAN TEVEEL ZON KRIJG JE DONKERE KRINGEN ONDER JE OGEN!!

 • anoniem

  EN OOK NOG EEN BEETJE UITLEG OVER DINGETJES DIE JE NIET MOET DOEN OM WALLEN TE VOORKOMEN EN DINGEN DIE JE WEL MOET DOEN OM WALLEN TE VOORKOMEN!!:
  - OOK HAD IK GELEZEN DAT ALS JE MEDICIJNEN GEBRUIKT DIE JE BLOEDVATEN VERWIJDEREN, DAAR KRIJG JE OOK DONKERE KRINGEN VAN. MAAR MISSCHIEN GELD DAT OOK WEL VOOR ANDERE MEDICIJNEN, DAT WEET IK NAMELIJK NIET WANT ER STOND ALLEEN WAT GESCHREVEN OVR MEDICIJNEN DIE JE BLOEDVATEN VERWIJDEREN!!
  - TIJDENS ZWANGERSCHAP EN MENSTRUATIE KAN DE HUID OOK BLEEK ZIJN, MET ALS GEVOLG DAT DE HUID ONDER JE OGEN DONKERDER LIJKT.
  - DOOR HORMOONVERANDERINGEN EN OMDAT DE HUID SLAPPER WORD EN RIMPELS KRIJGT ZIJN DONKERE KRINGEN BETER TE ZIEN.
  - ZORG VOOR EEN GOEDE HUIDVERZORGING ROND DE OGEN (DIT HEEFT OOK NOG MET HET VORIGE PUNT TE MAKEN), EEN GEWONE DAGCREME IS EIGENLIJK NIET VOLDOENDE. JE KUNT BETER EEN PRODUCT SPECIAAL VOOR DE HUID ROND JE OGEN KIEZEN MET EEN GOEDE SPS( SUN PROTECTION FACTOR) VAN

 • anoniem

  TENMINSTE 15.
  ZOEK NAAR EEN OOGCREME DIE VERSTEVIGENDE BESTANDDELEN BEZIT, ZOALS B.V. VITAMINE K EN/ OF A (RETINOL) WAT HELPT BIJ HET VERNIEUWEN VAN DE HUIDCELLEN WAARDOOR DE HUID STEVIGER WORDT EN VEROUDERING TEGEN GAAT!!
  (((ROC RETIN-OX-MULTI-CORRECTION OOGCREME.

 • anoniem

  HET CAMOUFLEREN VAN DONKERE KRINGEN::
  - HET CAMOUFLEREN VAN DONKERE KRINGEN IS GOED MOGELIJK MAAR JE HEBT ER WEL DE JUISTE PRODUCTEN VOORR DODIG EN WAT OEFENING. EEN CAMOUFLAGEKLEUR DIE TE LICHT IS ZA HET PROBLEEM ALLEEN VERERGEREN. JE HEBT CAMOUGLAGESTIFTEN EN GEKLEURDE CREMES. CAMOUGLAGE- STIFTEN ZIJN GOED DEKKEND MAAR MOETEN VAN EEN GOEDE CREME-ACHTIGE KWALITEIT ZIJN. POEDER ONDER DE OGEN GEEFT SNEL EEN TE KORRELIG EFFECT. WAT KLEUR BETREFT KAN JE HET BESTE KIEZEN VOOR EEN KLEUR IE 1 OF HOOGSTENDS 2 TINTEN LICHTER IS DAN JE GEWONE FOUNDATION. TIP:VOEG EEN BEETJE GELE OOGSCHADUW AAN JE CAMOUGLAGECREME OF FOUNDATION TOE, DIT CORRIGEERT DE DONKERE BLAUWIGE KLEUR.

 • anoniem

  Donkere kringen onder de ogen kunnen veroorzaakt doordat je niet alle voedingstoffen in je lichaam binnenkrijgt, je lichaam heeft de 6 soorten voedingstoffen (eiwitten, hoolhydraten, vetten, mineralen, vitamines, water) nodig. Dit tekort word vaak veroorzaakt door gebrek aan vitamine B6 en foliumzuur( dit is vitamine B11). Je kunt een multivitamine nemen of voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan vitamine B6 en foliumzuur (vitamine B11). Vitamine B6 is te vinden in niertjes, lever, varkenvlees, schapenvlees, vis, eieren, peulvruchten en volkoren granen. Foliumzuur komt in grote mate voor in volle granen, sojabonen, rode bonen, linzen, erwten, spinazie, kool, spruitjes, Romeinse sla, okra, pompoenen, broccoli, aardbeien, kiwi’s, sinaasappelen en ananas. Dus eet vooral voedingsmiddelen B6 en B11 voor donkere kringen voor te komen!!

 • anthonia

  hoi ik heb sins 3 en half jaar erge wallen dat komt omdat ik bijna 2jaar niet geslapen heb hooguit 2uurtjes per nacht. de reden daar van is dat mijn vriend voor mijn ogen om het leven is gebracht. nu gaat alles gelukkig goed heb een gezinnetje nu maar me uiterlijk is er erg op achter uit gegaan ben nu bijna 26 en lijk met die wallen wel 40 kan ik ze nog weg krijgen of verminderen wie helpt mij?? groetjes anthonia

 • Anoniem.

  Hoi! Ik ben een meisje van 13 jaar. Sinds het afgelopen jaar heb ik last van wallen onder mijn ogen. Ze lopen vanaf mijn ogen helemaal door tot de andere kant van mijn oog. Ik schaam me er mee. Mensen vragen vaak aan mij : heb je vannacht weer slecht geslapen? Terwijl ik optijd naar bed ben gegaan. Ik probeer het te bedekken met foundation maar het wordt alleen maar erger. Ik voel me niet fijn. Kan iemand mij helpen of heeft er iemand tips hoe ik mijn wallen wegkrijg of verminder? Alvast hartelijk bedankt!

 • tessa

  nou ik ga het proberen
  want ik heb eigenlijk alles al geprobeerd maar niks werkt.
  ik gebruik ook elke dag foundation maar dat werkt het niet helemaal weg
  en het is nog slecht voor je huid ook

  wat ik nou helemaal al niet snap is waarom al die sterren nooit walleen hebben en hoe ze die helemaal altijd kunnen wegwerken!

 • Anneke

  Ik heb ook altijd last van donkere kringen gehad. ik slaap zo'n 10 uur per nacht tegenwoordig en het lijkt alleen maar erger te worden. Ik zal alle tips hier ook eens proberen, middeltjes als oogcreme om het te voorkomen helpen bij mij niet.Ik heb geen wallen trouwens, alleen kringen. Wel heb ik onder 1 oog een dikke ader zitten die vaak op komt zetten, en dat valt erg op. Iemand die daar iets op weet? Mijn huid is erg dun daar, denk ik, dus je ziet het al snel.

 • Annet Bloem

  Hallo, Ik werd mij erop geattendeerd door een vriendin dat het ook mogelijk is om wallen te verminderen met restylane. Ik ben bij een kliniek in Amsterdam op consult gekomen. Na een uitvoerige uitleg ben ik behandeld met Restylane onder mijn ogen. Het resultaat is echt verbluffend! Ik heb gewoon bijna geen wallen meer. Groeten, Annet

 • Anoniem

  HIER EEN AANTAL TIPJES DIE JE KAN DOEN, HELPT ECHT!!: - HOUD EEN SCHIJFJE AARDAPPEL IN EEN DOEK 20 MINUTEN TEGEN UW OGEN EN SPOEL HET NIET AF!! - LAAT KOUDE THEEZAKJES (KAMILLETHEE) 10 MINUTEN OP UW OGEN LIGGEN!! - HOUD EEN BEVROREN EETLEPEL (VRIEZER) IN EEN DOEK MET DE BOLLE KANT TEGEN UW OOG.!! - LEG PLAKJES VAN KOMKOMMER 5 MINUTEN OP UW OGEN!! - TROMMEL MET DE VINGERTOPPEN ONDER DE OGEN VAN BINNEN NAAR BUITEN!! - DRINK 2 Á 3 LITER WATER VOOR EEN GOEDE AFVOER VAN AFVALSTOFFEN!! - MENG 3 DRUPPELTJES CITROENSAP KOUDE MELK, DRENK 2 WATTENSCHIJFJES IN DIT MENGSEL EN LEG DE WATTENSCHIJFJES 15 MINUTEN TEGEN DE OGEN!! - VITAMINE B GEHALTE EN IJZERGEHALTE OP PIJL HOUDEN!! - GENOEG WATER EN KRUIDENTHEE DRINKEN!! - GA NAAR DOKTER EN VRAAG OF JE NIEREN EN LEVER GOED FUNCTIONEREN, DAAR KAN HET OOK AAN LIGGEN!! - ((ZE ZEGGEN WEL EENS DAT DE UREN SLAAP VÓÓR 12 UUR DUBBEL TELLEN!!))
  _______________________________________

  Moet je dat allemaal doen of een paar? En welke dan? En wanneer zie je...

 • Sterre

  Ik ben 12 jaar en ik heb me hele leven al een ader onder me oog lopen die je heel goed ziet! Ik word er heel erg mee gepest en het is echt niet leuk meer! Iedereen gaat vragen of ik ruzie had enzo het lijkt net of ik geslagen ben! Zelfs sommige docenten vragen of ik mishandeld word thuis! Ik word het echt zat! Wie kan mij helpen?! :(

 • j-v

  hoi met mvr. j-v ik all jaren last van wallen maar nu wordt steeds erger ik zelfs 2 kinderen en heb niet mijn tweede zontje gekregen in die wordht snachts wakker en ik ook ik rook zels niet mij man wel maar ik schaamt maar daar echt heel erg naar want sommige vrienden denken dat ik heel weinig slaap of heel vaak huilt maar dat is niet stress heb ik ook wat moet ik doen ik ben nog heel jong ik zie er heel slecht uit vooral mijn wallen ben ik ook naar de doctor geweest maar ik krijgt geen oogcorrectie omdat ik nog jong ben graag reactie hartellijk bedankt>

 • Anoniem

  Sorry maar dat ik echt totale onzin! Ik ben inmiddels 25, heb het ook al van kleins af aan terwijl altijd genoeg heb geslapen. Dus ook op mijn 13e..En nee ik rookte, dronk en nachtbraakte nou niet bepaald vaak op die leeftijd..
  Inderdaad nogmaals een bericht naar alle mensen hier die reageren met: 'Wellicht zou je wat meer moeten slapen'...tja..Thanks for the advice, maar in ontzettend veel gevallen is het genetisch bepaald. Nogmaals een uitleg: Sommige mensen hebben een dunnere huid onder de ogen dan anderen. Dit heeft ten gevolg dat de bloedvaatjes die de ogen van bloed voorzien dichter op de oppervlakte liggen. Het schemert er dan als het ware, slaap of geen slaap, continu doorheen...
  En dan nu aan het meisje van 13. Ik weet het, het is niet prettig. Echter, inmiddels wat ouder en dus zelfverzekerder. In de tussentijd..ik weet niet of je make-up wilt gebruiken maar Mac (verkopen ze bij douglas en bijenkorf)is een fantastisch merk! Er werken alleen maar visagisten, dus gegarande...

 • C.

  Voordat ik mijn vraag stel zal ik eerst wat informatie geven;
  Ik ben een jongen van 17 jaar. Toen ik klein (ong. 11jaar) was gingen mijn ouders scheiden. Vanaf dat moment had ik slapeloze nachten omdat ik mijn vader erg miste. Ik had slaapproblemen; toen begon ik kringen onder mijn ogen te krijgen. Ik ben nu al 6 jaar verder en ze zijn er op de dag van vandaag nog. Ik heb geen idee of het vet- of vochtwallen zijn.

  Het is geen hele kring onder mijn oog en het is ook niet dik. Het is gewoon een paarse verkleuring onder mijn oog en als ik naar beneden kijk zie je het heel erg. Minder erg als ik naar boven kijk. Je blijft altijd een lijntje zien (een halve kring). Eerst accepteerde ik het maar ik heb sinds kort weer een vriendin waar ik stapel op ben maar ik voel dat ze der soms naar kijkt en ik wil mooi zijn voor haar. Verder weet ik dat ik een mooie jongen ben maar dat kleine stukje verpest het. Ik slaap & drink voldoende. Ik rook niet, ik drink niet. Ik sport veel en ik wil het lie...

 • jessica

  ik heb en vraag ik heb laast van wallen en donkere kringe bij mij en ik heb laaste keer zo stift gekocht waar je die wallen weg krijgt maar als ik het opsmeer dan wordt me kringen allen maar donkerder ik wil van me wallen en donkere kringen af weet iemand wat ik er aan tegen kan doen

 • Santos

  Vraag aan Annet Bloem! Was het erg pijnlijk en is het een dagopname? En zou ik zou brutaal mogen zijn om te vragen wat het ongeveer kost?

  Ik hoop op een spoedig antwoord!

 • fleur

  ik haat wallen!!
  ik ben pas 12 en ik heb ze al, komkommer helpt niet hoor mensen!
  crémes ook niet, snijden ook niet,
  alleeen chille..

  niet stressen, veel water drinken,
  hardlopen, daar stimuleerd je lichaam van.
  DOEN!!

  xxxx

 • anoniem

  Ik heb al vanaf me geborte wallen..
  het zijn geen vocht wallen.. maar er zit geen vlees en het is heel zwart. en ben het nu na 16 jaar zat.. ik ben er nu wel genoeg mee gepest!!
  wat kan ik er dan het beste tegen doen..

 • annoniem

  Hier staat beschreven hoe het zit:

  http://beauty.rubriek.nl/modeschoonheid/ogen.php

 • Anoniem

  Ik heb ook mijn hele leven blauwe,paarse kringen onder de ogen. Vragen als ben je ziek of heb je slecht geslapen reageer ik al niet eens meer op! Die hoor ik al sinds klein af aan. In de puberteit heb ik me er heel rot om gevoeld. Ik heb daardoor allerlei peperdure smersels gebruikt. Sinds kort kan ik niks meer gebruiken ivm een overgeveoelige huid. En weet je.. niks geen verschil. Dus accepteer het en inderdaad accentueer iets anders dan valt het veel minder op. En tsjah als ze nou moeilijk moeten doen over wallen dan is het ook lekker oppervlakkig

 • anoniem

  Hoi, ik ben een jongen van 15 en heb enorme donkere kringen onder mijn ogen.
  Ben lichtbruin en de donkere kringen merken heel erg op. Laat ik het zo zeggen, ik heb nog nooit iemand gezien met zulke erge donkere kringen. En hoe later het word hoe erger het woord. Tegenwoordig draag ik een bril om het een beetje te bedekken. Ik heb het nooit gehad en het begon pas toen ik lensen begon te dragen. Na een periode van circa 8 maanden begonnen de donkere kringen op te komen, met als resultaat dit? :S

  Wat kan ik het beste doen? ( ik heb al een oogroller van loreal for men ) naar dat helpt voor geen meter..

 • Goed zo

  Eindelijk iemand die het begrijpt!

 • boeitniet

  niet te vaak vrijen
  het helpt echt!!!!!

 • tamara

  hoe heet dat middel dan?
  ben geïntereseerd!

 • anoniem

  -véél water drinken
  -schijfjes komkommer onder de ogen(5min.)
  -koude lepel [diepvries, bolle kant]
  -rauwe aardappel
  -natte watten
  -gezond eten (2 stuks; fruit en groenten)
  -sporten (bv; joggen, lopen, hardlopen)
  -GEEN vetgevende crème op doen
  -aambeienzalf
  -koud washandje

 • Anoniem

  Ik ben ook een jongen van 15 jaar. Ik ook wallen en wil er graag van af. Ik ga op tijd naar bed, drink niet, rook niet drink voldoende water. De vraag is, hoe kom ik er vanaf

 • leonie

  ik heb ook donkere kringen onder mijn ogen doordat de huid onder mijn ogen heel dun is. verder rook ik niet, slaap ik veel, eet gezond. van jongs af aan had ik al van die blauwe kringen. soms vragen mensen of ik een blauw oog ben geslagen, dan schaam ik me kapot en loop ik snel weg. ik probeer er make up op de smeren maar dat helpt niet zo, ik weet verder niet wat ik er aan kan doen..

 • anoniem

  nou ik heb gister gehuild
  & mijn ogen en mond waren helemaal opgezwollen dat van me mond is gellukig over maar meogen zijn nog steeds heel dik ik vroeg me af of dat door het huilen kwam of gewoon wallen zijn en kan ik het camoufleren of hoe je dat schrijft:P
  met foundation?
  xx

 • Anoniem

  Hier een simpele korte test om erachter te komen of je vocht- of vetwallen hebt.
  Pek een spiegeltje en ga op je rug liggen.
  Kijk in de spiegel of je wallen verminderen of zelfs verdwijnen.
  Als er niks verandert zijn het vetwallen, als ze minder opvallen of zelfs verdwijnen zijn het vochtwallen ;)

 • doorzettertje

  hier is een OPLOSSING om WALLEN onder de ogen te bestrijden...ben het momenteel zelf aan het uit proberen en HET WERKT ECHT...je gaat naar uw APOTHEKER en je vraagt naar PHYTO-DIUR...kost iets minder dan 7 euro...het is geen geneesmiddel maar een bijzonder voedingscomplement...door dat uw lichaam te veel zouten opneemt kan zich dat ophopen op bepaalde plaatsen in het lichaam ZOALS in de BENEN,in het GEZICHT en ONDER DE OGEN (WALLAN ONDER DE OGEN)...je neemt ongeveer 30 TOT 50 druppels in een beetje water elke morgen op een NUCHTERE MAAG...werkt niet onmiddellijk maar na een dag of drie-vier begin je al heel wat verschil te zien...ik ben nu een week bezig en mijn wallen zijn zo goed als bijna weg...heb ook al van alles geprobeerd...GEEF NIET OP EN PROBEER DIT EENS...IK RAAD DIT ECHT AAN...AAN IEDEREEN DIE HET BEU IS OM MET DIE WALLEN ONDER DE OGEN VERDER TE MOETEN...

 • anoniempje

  Al die middeltjes zijn echt slecht voor je, ik ga al het hele leven door met wallen onder mijn ogen, blauw/paase.
  Het zou ook moeten helpen om echt rustig te doen, naar de zee toe of in het bos wandelen ofzo.
  Probeer het een beetje NATUURLIJK (IN DE NATUUR) te houden, dat is mijn tip.

 • anoniem

  Je moet gewoon voldoende slapen, en proberen minder stress aan je hoofd te hebben. Dat helpt inmiddels ook,
  Je hebt tegenwoordig ook gewoon creme's daarvoor!Dat helpt misschien ookwel.

 • anoniem

  ik heb ook al heel lang last van wallen en niks help. s'ochtends ga ik al eerder uit bed zodat ik langer beneden zit voordat ik naar school ga. met de hoop dat me wallen in die tijd verdwijnen, maar nee hoor.

 • Anoniem

  S'ochteds vroeg opstaan en beneden zitten en maar hopen dat de wallen weg gaan dat helpt sowieso niet! bij kruidvat of etos heb je veel dingen tegen wallen, dus maak er gebruik van

 • donkermeisjemetwallen

  Halo.
  Ik ben een donker meisje met wallen.
  En ik vraag me al heel lang af hoe ik ervan af kom :( . Kan iemand mij misschien helpen???

 • luuk

  ik ben 14 en heb flinken blauwe kringen rond mij ogen, ze noemen me op school koala .. alsjeblieft help mij

 • aimee

  mijn god gelooft iedereen in 'afvalstoffen' die er verwijderd worden bij het drinken van liters water/ wat een sorry, b*llsh*t. Afvalstoffen die verdwijen uit je lichaam van het drinken van spulletjes uit India, gebruiken van aambeidenzalf of het drinken van water, KAN NIET. Afvalstoffen uit je lichaam worden ook wel gedefineerd als 'poep' of 'urine', en er is geen andere manier dan die uit te plassen of te poepen in welke volgorde dan ook.

  Zelfde als cremetjes opsmeren die uiteindelijk voor 'pukkels' en dergelijke zorgen onder het mom 'het moet er allemaal uit', 'afvalstoffen'...serieus....dieren hebben geen pukkels, wij zijn dieren...waarschijnijk iets verkeerd gegaan in OF de evolutie, OF gewoonweg het soort voedsel dat we eten. Geraffineeerde producten (=bewerkte prod. fabriekprod. dus melk, kaas, dingen die niet natuurlijk aanwezig zijn in papieren pakken....)...ish nie goe for ju!

 • belle

  stoppen met roken doet echt de wallen verdwijnen ik ben een paar maanden gestopt en de wallen waren weg. Jammer genoeg ben ik terug beginnen roken en na veertien dagen waren ze terug

 • Ninaniemmpje

  Gebruik van miss sporty zo'n camouflage stift(ander merk kan ook)! Smeer gewoon uit op de donkere plekken! Kost €2,50! Kan ook op bijv. Puistjes ofzo! Werkt echt goed! Ik voel me er beter door!

 • Sjors

  Rotzooi smeren op je gezicht om wallen te bedekken lost je probleem niet op want je maakt het alleen maar erger en je huid wordt slechter en slechter met de jaren dus jouw reactie heeft geen enkele waarde voor de rest hier!!!

 • Mayo

  Ik heb een camouflage van Maxfactor die wel sterk is en goed blijft zitten. En Sjors. Er waren wel mensen die vroegen naar een goed camouflage stift, dus misschien is het voor jou niet handig, als jongen zijnde, maar wel voor anderen. En zo'n enorme rotzooi is, want ik smeer al 18 jaar make-up op mijn gezicht en ik zie er fris en fruitig uit, nergens last van.

 • nieuws

  hoi mensen ik heb wallen sinds mijn geboorte
  heb het van mijn vader
  komt gewoon in de familie voor
  en wanneer gaan mensen begrijpen dat het niet door slaapgebrek komt , maar dat het erfelijk is???
  helpt een operatie ze voorgoed weg te halen?
  ben al moe
  heb alles al geprobeerd

 • Carel

  Hallo,
  Ik ben 13 jaar en heb kleine wallen onder m'n ogen en daaronder een beetje donkere kringen. Ik slaap zeker genoeg, en eet nu al zo'n 2 weken heel erg gezond:
  Elke dag 3 stukken fruit, 2 vitaminepilletjes etc.
  Ik drink ook elke dag veel water.
  Hoelang duurt het ongeveer voordat de wallen wat minder worden? Wallen zitten ook zeker in de famillie, maar ben ik daar niet wat te jong voor?

  Groetjes, Carel

 • Anonymous14

  Hee, ik heb zelf ook last van wallen en ik schaam me er heel erg voor. Heb al vanalles geprobeerd, maar tevergeefs.. Ik denk gewoon dat er niks tegen is, dat zou namelijk haast te mooi voor worden zijn! Ik gebruik concealer (camoeflage voor de wallen) van de Hema, deze kun je kopen voor 4,- en werkt iniedergeval de onaangename kleur weg. Je kunt wel uit verschillende tinten kiezen dus let erop dat je de juiste kleur koopt van dit stickje.

 • Anoniem

  http://www.youtube.com/watch?v=C042NjR1734

 • Elisabeth

  Wallen, verschrikelijk, wat kun je er last van hebben, ik heb ze al vanaf mijn geboorte, gewoon erfelijk bepaald en volgens mij is dat bij de meeste mensen zo, dat is ook de reden dat je er maar weinig aan kan doen, ik ben nu 56 en binnen kort laat ik de wallen operatief verwijderen, nu eindelijk na al die jaren, ik durfde het gewoon niet, bang dat het zou mislukken,maar nu is de afspraak gemaakt, ik heb van alles geprobeerd tot aan de duurste creme s maar echt niets helpt, de beste middel die ik een half jaar geleden heb ondekt is van Garnier Ultra lift masker verstevigend, het kost maar een paar euro bij de kruitvat, het werkt echt, je moet het elke dag onder je ogen aanbrengen en gewoon de hele dag laten zitten, je kan er gewoon een dagcreme eronder smeren, het mooie er van is dat de donkere krngen dan ook weg zijn, je moet het wel elke dag aanbrengen, natuurlijk gaan de wallen er niet van weg maar je ziet er veel beter uit wanneer je het gebruikt, maar goed ik laat mij wel opere...

 • Bibbi

  Ik heb zelf verschrikkelijk veel last van donkere kringen onder mijn ogen. Bij mij is het vanwege de dunne huid. Ik drink veel water, eet gezond, met mn lever is er niks aan de hand etc. etc. Nou vraag ik mij af of er een oplossing voor is..ik zit er echtt heeel erg mee. Ben 19 en voelt alsof ik nie mezelf kan zijn vanwege die donkere kringen. SLx5t

 • Anoniem

  hallo allemaal,zou jullie een goed advies willen geven, zoek een goede homeopaat(natuur arts)vergoed de zorgverzekering)
  deze zoeken naar de oorzaak van een aandoening,meestal zijn het afvalstoffen of hormonen of enkele organen werken niet goed,voeding.alle potjes wat je koop helpen meestal niet en wat voor de een goed is hoef niet voor een ander goed te zijn.over product uit india weet ik niet, maar gebruiken daar veel plantaardige kruiden.

 • Saaar

  Ik ben een meisje van 15 jaar. De laatste tijd heb ik nogal last van wallen. Wat raar is, is dat de wallen niet echt direct onder myn ogen zijn, ze rood en blauw gekleurd. Op de plaats waar de wallen zijn is de huid wel iets dunner en kan je een beetje adertjes zien. De laatste tijd slaap ik wel niet zo goed, maar daarvoor sliep ik minder en was het niet zo erg. Eigelijk zijn de wallen pas erg geworden toen het examenperiode was en ik laat (niet al te laat) ging slapen en vroeg opstond. Ik denk niet dat het erfelijk is want mijn ouders hebben alleen last van kringen maar geen wallen onder hun ogen, mijn broer slaap eigelijk heel weining, eet niet gevarieërd en drinkt weining en toch heeft hij niet zoveeel last van wallen en heeft ook geen donkere huid onder de ogen... Kan iemand mij zeggen hoe het komt dat ik zo'n wallen heb ? Ik wil er echt vanaf want het is geen zicht!

 • a. van Uden

  na een bijensteek in mijn gezicht(enkele weken geleden) houd ik een vochtzak onder een oog. wie weet hier iets op?

 • Nienke

  Koelen helpt de zwelling tegengaan. Breng geen ijs direct aan op de huid i.v.m. bevriezingsgevaar.

 • Bas

  Hallo, 17 jaar en heb al een een paar jaar lichtblauwe plekken onder mijn ogen. ik heb er op het begin niks aan gedaan omdat ik een bril droeg maar sinds ik lenzen draag zijn ze heel goed zichbaar. ik heb er echt een spuughekel aan. Weet iemand mischien een tip om van lichtblauwe plekken onder mijn ogen af te komen? alvast bedankt

 • Anoniem1

  Hallo,
  Ik werd mij erop geattendeerd door een vriendin dat het ook mogelijk is om wallen te verminderen met restylane. Ik ben bij een kliniek in Amsterdam op consult gekomen. Na een uitvoerige uitleg ben ik behandeld met Restylane onder mijn ogen. Het resultaat is echt verbluffend! Ik heb gewoon bijna geen wallen meer. Groeten, Annet

 • Anoniem1

  Hallo,
  Ik werd mij erop geattendeerd door een vriendin dat het ook mogelijk is om wallen te verminderen met restylane. Ik ben bij een kliniek in Amsterdam op consult gekomen. Na een uitvoerige uitleg ben ik behandeld met Restylane onder mijn ogen. Het resultaat is echt verbluffend! Ik heb gewoon bijna geen wallen meer. Groeten, Annet

 • 23 jaar en wallen

  ik heb al mijn hele leve lang last van erfelijke wallen. mijn moeder heeft ze ook. ik heb me er altijd voor geschaamd en voel me er nog steeds niet top over. op mijn 18 heb ik me laten opereren in belgie hiervoor. hierdoor is het iets minder geworden maar nog steeds niet bevredigend. over een paar jaar ga ik maar is praten met op dat moment 1 van de beste specialisten op dat gebied en doe ik het gewoon weer. als ik geen wallen had zou ik zoveel beter in mijn vel zitten. het doet me goed om te lezen dat ik iig niet de enige van mijn leeftijd ben die dit probleem heeft! groeten

 • Anoniem

  heeei allemaal,
  ik ben een meisje van bijna 15.
  &heb altijd wallen onder me ogen.
  dit komt doordat ik te weinig slaap hoor ik elke dag van me moeder hahah.
  ik weet echter wel een paar oplossingen tegen wallen.
  dat loreal stick. dat koud heid stick ding achtigs iets haha.
  maar ook coverstick. ik gebruik het zelf elke dag en het verminderd zeker ! je kan coverstick voor 1 euro bij bv. de etos kopen. wat ook helpt zijn icepacks. die 2minuutjes op jeogen leggen en je ziet naa een half uurtje dat je wallen echt minder zijn !
  ik hoop dat dit jullie wat helpt !
  groetjes.

 • Iemand

  Iemand zei dat er ook vetwallen bestaan en dat je er niks aan kan doen omdat het meestal aangeboren is en dat je naar de chirurg moet maar ik ben pas 12 :S en ik wil geen botox enz. plzz help

 • Rita Mussig

  Heb ook wallen, geerfd van mijn vader.(vet). Herken al deze problemen.
  Zou graag van Elisabeth weten hoe het "weghalen" dmv plast.chirurgie is gegaan en van Annet Bloem of "Restylane" behandeling herhaald moet worden en in welke klinieken dit alles is gebeurd? Denk er ook over maar lijkt me ook een beetje eng. Blij met reacties.

 • Rony

  Hou maar op. allemaal een hoop geknoei met niet het gewenste resultaat. Wallen heb je of je laat ze weg halen. Of gebruik Instant eye lift van Skin Doctors Hiermee ben je een aantal uren verlost van alle soorten wallen en rimpeltjes rond de ogen. En het werk perfect. Je smeert een druppeltje van het spul uit over je wallen en eventuele kraaienpootjes, wacht even tot het droog is en strak zijn je ogen. Het trekt helemaal glad en de de wallen en kraaieppotjes zijn tijdelijk helemaal weg. Het blijft 5 tot 8 uur werken. Ideaal als je er even goed uit wilt zien.

 • ris

  Hoi Ron, ik heb het product gekocht en heb het opgedaan zoals het in de gebruiksaanwijzing vermeld staat en het resultaat is een opgedroogde korst (lijkt of je aan het vervellen bent) en mijn wallen zijn nog volop aanwezig! Goed geschud etc. Ik snap echt niet waarom je zo enthousiast bent over dit product...of je moet er zelf in handelen! ben erg teleurgesteld

 • Rony

  Dan heb je er duidelijk teveel op gedaan. Je huid moet schoon en droog zijn en dan smeer je slechts een klein druppeltje uit onder elk oog. Dus niet een dikke laag, maar echt een druppeltje per oog over de wallen heen dippen en eventueel op de kraaiepootjes. Even een paar laten drogen tot het wat begint te trekken en helemaal is opgedroogd, en dan moeten je wallen en fijne rimpeltjes echt zo goed als weg zijn. En denk niet van "hoe meer hoe beter", want dan slaat het spul wit uit en krijg je inderdaad een schilverige korst. Het ziet er dan niet uit en het geeft dan zelfs geen enkel effect. Gewoon even uit proberen wat voor jou huid het beste is. Maar smeer er nooit nog maar wat over heen, want dat werkt niet. Echt, probeer maar eens een klein druppeltje per oog. Wanneer je weet hoe je het moet gebruiken zul je er echt blij mee zijn. En vergeet niet dat dit spul alleen goed werkt wanneer je er heel weinig van gebruikt. Succes!

 • marijke

  Mijn zoontje is ^6 en heeft al sinds zijn vierde wallen hij gaat 7 uur na bed

 • migra

  Kunnen vetwallen van de een op de andere dag ontstaan?

 • sanna

  wie wil me help ik heb niet zo veel geprobert maar wat moet ik doen
  ik heb me heel leven al wallen

 • pablo

  ik ben 25 jaar ik had ook last van donkere kringen rond mijn ogen , maar iemand beveel mij op aambeien zalf te gebruiken en nu zijn wij 4 weken verder , en ik zie dat ik er bijna vanaf ben dus bij deze , gebruik aambeien zalf en je zult er vanaf zijn , ik spreek uit ervaring, vraag het niet aan een donker maar aan iemand die het zelf heeft meegemaakt oude spreekwoorden van mijn oma :d

 • lies vellinga

  Heel simpel, ik heb ook kringen en verkleuring onder mijn ogen, maar gebruik gewoon een concealer,en je ziet er niks meer van.

 • dit is het leventj

  hello allemaal ik ben blij te wten dat we allemaal wel wat hebben in leven...het maakt dus niet uit jong en oud..we hebben allemaal wat we niet luk vinden"'
  ik ben nu al 46 jaar...en heb me hele leven gesport om lekker gezond en lekker in mijn vel te zitten....toen ik 17 was.....had ik gelukkig gen last van de dippe wallen die ik heb nu ik wat ouder ben"' ze vilen niet zo op""ën heb er nooit last van gehad"""nu ik wat ouder ben,ik sport nog steeds"en krijg goed comentaar dat ik er best jonger uit zie dan mijn leeftijd...af en toe leef ik gezond en ga vroeg naar bed"""nu ik veel af gevallen ben heb ik veel vet verloren in mijn gezicht waardoor ik wallen heb gekregen""gelukkig een beetje lichte vorm walletjes op de frons voorhoofd die bij mijn leeftijd wel degelijk horen"""dat trekt wel altijd wel evn weg na een kleine botox ingreepje van 10 minuten""'nu ik goed in de spiegel kijk zie ik die vervelnde wallen"...

 • Anoniem

  Ik heb erg donkere en opvallende kringen rondom mijn ogen. Waarschijnlijk erfelijk, mijn moeder en haar moeder hebben er ook last van -- iets met schedelstructuur denk ik. Is er iets, naast plastische chrirugie (want daar begin ik liever niet aan), wat ik er aan kan doen?

 • Deal With it

  Ik ben 18 jaar en heb echt niet normaal donker blauwe kringen onder mijn ogen. Ik vind het echt afschuwelijk en draag daarom ook een zonnebril. Ik heb het nu 2 jaar dat is niet echt lang maar mijn zelfvertrouwen is echt compleet weg. Ik kan mensen niet aankijken het voelt alsof ze naar een dood iemand kijken terwijl ik nooit er iets over hoor. Mijn oplossing is mijn zwarte zonnebril. Ik draag hem altijd en hij dekt precies de afschuwelijk blauwe kringen. Nu kan ik het zonnetje weer zien, zelfs in de regen. Ik heb helemaal niks geprobeerd om het te minderen want ik weet dat als je ze hebt, ze (Bijna) nooit meer weggaan.

 • angel

  ik wil diegene bedanken die phyto diur aanprees hier op de pagina. Ik gebruik het nu 4dagen en bij mijn rechter oog is de wal al helemaal weg en de wal aan mijn linker oog is aanzienlijk geslonken
  Daarnaast gebruik ik nu ook klorane patches met korenbloem. Nogmaals bedankt voor deze tip. Ik voel me weer een stuk zekerder

 • justme

  kan je groene concealer gebruiken. tegen rode gezwollen ogen zijn de kammille-zakjes echt wel werkzaam. wallen,vocht-ophoping en het uitzetten van de huid.. om het vasthouden van vocht tegen te gaan kan je een zout-arm dieet volgen. tegn het hangen van de onderste oogleden vrees ik dat enkel het wegsnijden van de huid hit kan verhelpen.

 • gretha

  hallo ik ben 55 jaar ,ieder een zegt dat ik er goed uit zie voor mij leeftijd.en dat ik er jonger uit zie.ik hen een jaar of 4 geleden ooglit corectie laten doen voor mijn boven oogleden.het doet geen pijn en ben zeer tevreden.nu heb ik dikke wallen onder mijn ogen.en heb ik 1 oktober een afspraak met de klieniek voor de wallen weg te laten halen.ik moet het zelf betalen rond de 1500,euro.ik ben aan het sparen en werk hard.als dat gesprek mij bevald wil ik dus onder corectie.ik ga de arts vragen als ik het laat doen hoelang het dan weg blijft.dat vind ik het belangrijkste ik hoop dat hij zegt 15 jaar,kijk dan ben ik 70,dan maakt het mij niet meer uit.meschien ben ik dan al dood

 • Charly

  Wallen onder de ogen kan ook te maken hebben met allergie of hooikoorts. De kinderarts (mijn dochter had al wallen als kind), wees mij daarop.

 • Wallie

  Ik ben 34 en heb ook zakjes/ wallen onder de ogen, heb ook veel slaap problemen gekend maar zins kort zijn de wallen wel heel erg aanwezig, ze trekken in de loop van de dag wat bij en het voelt alsof er een druk op staat.
  Herkenbaar?
  Tips iemand?

 • Dennis

  Hallo, ik wil graag een tip geven dat wallen onder de ogen vaak een verschijnsel is dat het lichaam vochtgebrek heeft we drinken bijna allemaal te weinig water, ook bij menstruatie droogt het lichaam uit dus 2 liter water per dag.

 • Anoniem

  Hey, ik ben 36 jaar enik heb ook al heel mijn leven donkere kringen onder mijn ogen. Mijn zelfvertrouwen is er op achteruit gegaan...constant hoor je , ben je moe? heb je drugs gebruikt of heb je een mot op je ogen gehad......ook als ik ga solliciteren zijn mijn wallen de reden dat ze me nt aannemen :-(
  Kan er mij iemand een goed adres geven om wallen operatief te laten verwijderen of kent er iemand een goede dokter in Belgie die mij kan helpen met dit probleem.
  Ik hoop dat iemand hier op reageert

 • Wallen probleem

  Ook ik heb al sinds kleins af last van dikke wallen onder mijn ogen. Het heeft niets met je stijl van leven te maken maar is effectief erfelijk bepaald. Dit hebben verschillende dokters mij al gemeld. Mijn zoontje van 2 heeft het zelfs. Er is inderdaad een groot verschil tussen vochtwallen en vetwallen. Vetwallen zijn erfelijk bepaald, operatief verwijderen is de enige oplossing. Binnenkort ga ik voor de ingreep gaan, ben er wel bang voor. In je aangezicht een operatie laten doen is toch altijd een risico maar ik ben het zo beu. Het is echt een complex. Ook ik ontwijk bepaalde verlichting, durf mensen niet aankijken en krijg steeds de vraag: ben je moe? Zelfs als ik meer dan 8u geslapen heb. Het is een lastig iets, zeker voor een vrouw. Maar er zijn ergere dingen in deze wereld... Kop op iedereen!!

 • Elles 60 plus

  MIJN ADVIES BIJ NAAR BUITEN GAAN OF IN GEZELSCHAP: GEWOON EEN - BRIL - DRAGEN MET GEWOON GLAS ERIN,
  en montuur zo, dat onderkant over de kringen valt !!! Zelf Heb ik 2 (twee) nepbrillen voor buiten. Staat nog intelligent OOK...DAG! Brildragers kunnen montuur aanpassen.

 • BB

  beste middel voor wallen onder je ogen is hele dag een zonnebril te dragen. niemand ziet het vanaf dan...

 • janinebrugmans

  gewoon ouderwets twee schijfjes komkommer.

 • Anoniem

  Wallen kunnen ontstaan door:

  - Slecht zicht waardoor je gaat turen.
  dan worden de wallen verholpen met een bril of lenzen

  - Vermoeidheid
  Slapen

  - Niet goede afvalstoffen afvoer
  Veel water drinken!
  Makeup afhalen

  - Jeugdigheid
  gaat over

  Concealer helpt vaak ook


 • W

  Wanneer je vocht wallen rond de ogen hebt in combinatie met langdurige moeheid en meer vage klachten.. Check je schildklierwaardes en wanneer de TSH boven de 2 is, laat je checken op antistoffen voor ziekte van Hashimoto. Thyrax is de behandeling die je dan kan krijgen( t4 niet actief schildklierhormoon) En.als de moeheid niet oplost..vraag om kleine dosis cytomel (t3 actieve schildklier hormoon) erbij! Kan zijn dat je lichaam de t4 niet goed omzet naar t3)

 • Ike

  Ik vind dit heel leuk al die "specialisten" die hier hun zin en onzin over en weer spuien.(Leken!!)
  Ik zou het prettig vinden als er ook eens een echte plastisch chirurg hier aan zou deelnemen om vooral de sprookjes te ontrafelen.

 • violet

  ik heb ook mijn hele leven last van wallen en donkere kringen.
  ik heb ook alles maar dan ook alles geprobeert behalve operaties.
  wat ik al een hele tijd doe nu is make up gebruiken om de aandacht van de wallen af te leiden.
  dit werk goed je doet eerst foundation op dan concealer .
  voor de concealer technieken vind je op youtube allerlei filmpjes gewoon uitproberen wat bij jou het mooiste word
  als je dan de rest van je gezicht een mooie natuurlijke make up geeft en vooral oogmake up alleen op het boven lid niet lijntjes langs de onder lid
  alles wat je op je onderste ooglid doet trekt aandacht naar wallen
  dus wenkbrauwen netjes epileren en mooi met een potloodje perfect maken en een mooie blos op wangen
  zelf heb ik alleen mijn wenkbrauwen mooi een beetje mascara en een blusher of in de zomer brozer
  verder een lipglos je haar mooi in model en je ziet een wereld van verschil
  dit simplele make up routine duurt hooguit 15 minuten voor mij
  als je goed kijkt zie je nog wel lichte wallen maa...

 • Anoniem

  Het kan ook een teken zijn van 'niet goed kunnen ontgiften'. In iedergeval geen koffie drinken!!

 • harriet07

  mijn scilkier waardes gaan op en neer! Nu eens goed! Onder 2 dan weer daarboven ! Ook heb ik teveel calcium in bloed! En zijn de hormonen van slag zei de arts: eerst wilde hij een nuclear onderzoek laten doen! Maar nu was het calcium gehalte. Wat lager geworden! En wil hij afwachten! Ik ben wel opgeroepen voor de nucleaire onderzoek! Maar ik heb afgezegd! Mijn begeleidster in deze zei: de arts vond het niet meer nodig!? Het zou slecht voor me zijn!? October! Nieuw bloedonderzoek! Ik voel me soms wel erg moe! En vaak verward! Wat ik eerder niet had! Wat is wijsheid?

 • Anoniem

  Beste allemaal,

  Ik studeer nu al 7 jaar medicijnen. Door dese studie heb ik veel geleerd over bepaalde dingen en vooral over dit. Ik heb zelfervaring gehad en nu ben ik er vanaf.

  Vergeet al die medicijnen, chirurgie en pillen.

  Of je nou vocht of vet onder je ogen heb. En of je nou rondom het oog of ondr het hebt.

  De geneesmiddel ervoor is:

  ZON

  Ja, je leest het goed. Ik heb dit probleem 20 jaar gehad en ben nu 24.

  Ik woon sinds mijn 20ste in een la d waar de zon elke dag schijnt. En dit probleem heeft zich weg getrokken binnen 1 week.

  Wat ik jullie aanraad is geef je huid de Vitamine D die het nodig heeft. Niet de pilletjes en creme maar zon en het probleem trekt zich weg na een week. Ontspan geniet geen stress en zon. Je zult zien binnen 1 week dat je geen wallen en donkere kringen meer hebt.


  Gr,

  Anoniem

 • Ilse verleer

  Hai,

  Wauw, hoop goede tips zijn hier te vinden!

  Zelf gebruik ik een combinatie van verschillende producten.

  Voor mijn blauwe randen onder de ogen gebruik ik een consealer en camoflagestick zoals de meeste vrouwen.

  Maar om echt duidelijk wallen weg te werken, kan ik je dit wel aanraden. Het maakt de huid/spieren strakker rond de ogen. http://www.natural-clinic.nl/

  Blijvend resultaat heb je na 2 weken ongeveer. Zeker de moeite om eens uit te proberen.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x_QumslYc4M

  Of toch echt voor een ooglidcorrectie gaan.
  Volgens mij krijg je hierbij echt het beste resultaat, als je echt last hebt van flinke wallen.

  http://www.youtube.com/watch?v=DFx_0XE8M3w

 • Bplendid

  Hallo iedereen,

  Hier misschien de gouden tip tegen wallen..
  Vanwaar de "misschien" vraagt u zich af nou omdat ik het gehoord heb van m' n buurmeisje..

  Leg 2 lepels in de koelkast voor dat u gaat slapen.
  Wanneer de ochtend genaderd is plaatst u de lepels op de wallen en u zult zien dat ze weg gaan!

  Mvg

 • goldy

  dat staat hier boven al 10 keer eerder deze tip

 • Anoniem

  Ik heb ook al mij hele leven lang wallen en niks werkt ik heb alles al geprobeerd en niks werkt!

 • B.P.

  Hallo mensen, ik ben een jongeman van 23 die voldoende rust pakt en, buiten het roken, voldoende beweeg, gezond eet ect...
  Maar alsnog heb ik wallen en krijg ik vaak opmerkingen als: heeft iemand je een paar blauwe ogen geslagen? of ze denken dat ik een drugsgebruiker ben. Dat haalt mijn zelfvertrouwen toch naar beneden. Ik heb toch zo'n eye-roller gekocht en zalf van nivea, l'oreal en dat heeft geen resultaten. Dus wat raden jullie mij aan?

  grts

 • Liselore

  Beste B.P.

  Wallen ontstaan door volumetekort onder de ogen doordat het zygoma / oogkas / wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat.

  Donkere wallen, of kringen worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. En bij een donkere of gemengde huid kunnen wallen vaak oorzaak zijn van pigmentafzetting.

  Het is voor te stellen dat het frustrerend is dat de wallen blijven ondanks je gezonde levensstijl en de aangeschafte, niet werkende cosmetica. Een eventuele oplossing voor je wallen zou een wallen behandeling zijn. Dit is wel ingrijpender dan een eye-roller of zalf maar zeker de moeite waard. Een filler behandeling kan een groef opvullen en carboxy therapie kan de donkere kleur van je wallen verminderen. Beide behandelingen zijn pijnloos en worden uitgevoerd door een cosme...

 • Albert

  Als ik jou was! en goed helpt, een thee zakje , eerst in de thee! dan in de vriezer ,paar minuten, en de zakje op je ogen doen, een paar minuten !
  beste zwarte thee

 • Harriet

  Typ hier uw bericht...[quotDoen het blijft als het goed gedaan wordt wel 15 a 20 jaar mooie=gretha]hallo ik ben 55 jaar ,ieder een zegt dat ik er goed uit zie voor mij leeftijd.en dat ik er jonger uit zie.ik hen een jaar of 4 geleden ooglit corectie laten doen voor mijn boven oogleden.het doet geen pijn en ben zeer tevreden.nu heb ik dikke wallen onder mijn ogen.en heb ik 1 oktober een afspraak met de klieniek voor de wallen weg te laten halen.ik moet het zelf betalen rond de 1500,euro.ik ben aan het sparen en werk hard.als dat gesprek mij bevald wil ik dus onder corectie.ik ga de arts vragen als ik het laat doen hoelang het dan weg blijft.dat vind ik het belangrijkste ik hoop dat hij zegt 15 jaar,kijk dan ben ik 70,dan maakt het mij niet meer uit.meschien ben ik dan al dood[/quote]

 • annoniem

  Ik ben pas 14 en ik heb nu al altijd donkere kringen en een soort rimpels onder mijn ogen ik ga wel gewoon optijd naar bed. Die tips helpen wel tegen rimpels onder mijn ogen maar sws niet die donkere kringen en in de loop van de dag komen de rimpels ook weer terug. Moet ik nu al op mijn veertiende een chirurgische ingreep nemen? Dat kan toch niet!

 • Nadiahartjenordin

  Hoi meiden, ik heb ook wallen
  Heb veel gedaan van allees maar niks helpt

 • anoniem

  Nben minder jarig en denk niet dat ik het leuk zou vinden om een operatie te hebben ik ben namelijk 13 jaar en weet niet wat er aan de hand is het is wat moet ik doen?heb ik een één of ander ziekte?

 • enter your name...soraya

  Hallo
  Ik heb last van me beide ogen en droog aan de bovenkant en aan de onderkant en het is heelerg droog en heelerg rood.
  Ik weet niet wat het is gaarne ik help nodig

  Als ik naar de dokter ga krijg vaseline maar dat helpt niet.
  Gr soraya b.

 • Tandor1

  Ik zou in ieder geval terug gaan naar de huisarts en aangeven dat de vaseline niet helpt.

 • joyce

  operatie is echt de enige oplossing!
  al die dure smeersels helpen gewoon niet!

 • koetje

  Hallo, gebruik phyto diur...helpt!!

 • ginger

  Hoi ik heb ook even een vraagje.. ik heb al jaren last van zwarte wallen niet erg ernstig maar je ziet het wel.. ik verwijder me make up altijd en gebruik ook creme voor mijn huid!
  Zodra ik onder ze zonnebank ga 1 x in de 2 weken worden ze nog zwarter. Wie weet wat ik eraan kan doen.
  Groetjes ginger

 • Dokter Frodo Gaymans

  Hoi Ginger,

  Sowieso raad ik je zonnebanken af als je hierdoor nog meer last krijgt van donkere wallen. Als niets helpt zou je een carboxy behandeling kunnen overwegen. Lees hier eens over en beoordeel of het iets voor jou is. Succes!

 • Roos

  Carboxy therapie, werkt niet. Punt.
  Het resultaat is maar tijdelijk (2/3 maanden). Zelf heb ik een flink aantal behandelingen gehad en het was zonde van me geld.

  Gewoon ooglidcorrectie overwegen en smeren met Sperti of iets in de geest. Maar laat je zeker niet het geld uit de zakken kloppen door bovenstaande "dokters".

 • lolpop

  Ik ben nu 14 jaar ik heb me der me hele leven al last van als ik gepest voor komt het daar door dan zeggen dat ik vissen ogen heb .... maae ik heb er mee leren leven maar ii wil ze toch weg

 • H.kooistra

  ik heb wallen onder deoogen heel erg moe ik heb slegte aaderen rond mijn hart ik kangoed slapen graag u mening

 • Tandor

  Als de bloedvaten rondom het hart slecht zijn, veroorzaakt dat vaak vermoeidheid. De vermoeidheid zorgt wederom voor de wallen. Helaas. Daar zal niet zo veel aan zijn te doen.

 • Aurora

  Ik ben 13 jaar en ik heb al heel mijn leven wallen. Mijn vader heeft ook erge wallen.het maakt niet uit hoe vroeg ik naar bed ga, ze blijven er. Aik draag altijd concealer maar ik merk dat helemaal niet zoveel nut heeft. Bij mij zie je ze dr gwn doorheen. Ik heb sinds een tijdje een bril. Daar kan ik mn wallen een klein beetje inder verbergen. Maar dat zit kapot irritant ! Ik durf niet naar slaapfeestjes waar ook jongens zijn, want in de avond moet ik mn makeup eraf halen en dan schaam ik me.
  HELP

 • maaike

  hee,

  ik had ook altijd best wel last van wallen. ziet er dus ook echt wel lelijk uit.. ik heb van mn moeder de tip gekregen om met mn vinger op de wal zegmaar te tikken en dan zo heen en weer $ maar hieelp bij mij opzich best wel goed (: hoop bij jullie ook!
  xxx.

 • À Walsemann den Besten

  Hoe gaat het bij U met liften van de boven oogleden, en de wallen van de onder oogleden graag U advies en of het vergoed wordt door de zorgverzekering

 • Bklomp..

  ik heb van die dikke bollen in mijn ooghoeken wat kan je daar aan doen????????????????

 • Tandor

  In welke ooghoek? ieder oog heeft er nl 2. En wat noem je dikke bollen?

 • m de nijs

  sinds ik medicatie gebruik voor hoge bloieddruk, heb ik vocht onder mijn ogen


Vind Dokter op