Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies Dokter.nl
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid

Wallen en kringen onder ogen

Wallen en kringen rond de ogen geven het gezicht een vermoede uitstraling.  Een goede verzorging van de huid de beste manier om wallen en kringen te voorkomen. Verzorg je huid zo goed mogelijk. Stress is slecht voor je huid. Zorg dus voor goede voeding en voldoende ontspanning. Slaap voldoende, verwijder je make-up voor je gaat slapen, en gebruik dagelijks nachtcrème. Als je rookt is het aan te raden te stoppen. Je merkt al na enkele weken dat je huid weer tot leven komt. Een instant redmiddel dat kan helpen na een avondje uit of een slechte nachtrust is een koud washandje of een ijsblokje.

De koude laat de bloedvaten samentrekken en zo wordt het vocht langzaam afgevoerd. Er bestaan veel crèmes tegen donkere kringen die beweren het probleem te verhelpen, maar deze hebben meestal weinig resultaat. Tegen wallen kunnen crèmes op basis van cafeïne een invloed hebben op de vetophoping en voor verbetering zorgen. Wallen en donkere kringen zijn ook weg te werken door middel van een tijdelijke filler, klik bijvoorbeeld hier voor meer informatie. Ook een chirurgische ingreep, bijvoorbeeld een ooglidoperatie bijvoorbeeld, werkt wallen weg.

Muppie 01.06.2015 17:20  
  Als ik de berichten hier lees merk ik dat ik niet de enige ben, hmm schrale troost! Ik heb ook al jaren last van wallen onder de ogen, geen verkleuringen, maar ik zie er door die wallen altijd supermoe uit terwijl ik toch echt gewoon op tijd naar bed ga, niet (meer) rook voldoende water drink, en gezond eet. Heb werkelijk van alles al geprobeerd om er vanaf te komen, met speciale anti wallen crèmes tot aan aambeienzalf....niets hielp. Heb helaas onder mijn linkeroog nu wel een soort eczeem ontwikkeld waardoor het er nog erger is geworden. Mijn advies is om er niet zo maar iets op te smeren want het middel is vaak nog erger dan de kwaal. Ik heb op internet gelezen over Phyo-diur, dit schijnt een voedingssupplement te zijn die vocht afdrijft en waardoor ook vocht en vetwallen minder worden en zelfs kunnen verdwijnen. Ik overweeg om dit te gaan gebruiken. Iemand toevallig ervaring met Phyto-diur druppels? Dit schijnt gewoon bij de apotheek verkrijgbaar te zijn!  
 
Rapporteer commentaar
Linda Gijsbers 18.01.2015 01:47  
  Door vochttekort kun je dikke wallen onder je ogen hebben. Hyaluronzuur kan wel tot 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden, waardoor je wallen direct verdwijnen. Daarnaast zorgt hyaluronzuur voor meer collageen en elastine aanmaak in je huid, waardoor je rimpels verdwijnen en je huid verjongd. I.p.v. Botox injecties kun je nu tegenwoordig ook hyaluronzuur laten inspuiten om je ogen te liften. Sinds kort is er een apparaatje op de markt dat de hyaluronzuur effectief in de huid kan brengen d.m.v. iontophorese. Je wallen zijn dan binnen 5 minuten verdwenen en je kan zonder zorgen, fris en fruitig aan de dag beginnen.  
 
Rapporteer commentaar
miny 06.04.2015 18:24  
 
Hallo
Mag ik vragen wat voor apparaatje dat is ?
 
 
Rapporteer commentaar
melisa 07.01.2015 23:48  
  Ik gebruik aardappel schil als ik donkere kringen heb.10min laten zitten En daarna zijn zijn je kringen weg :)  
 
Rapporteer commentaar
Pieter 30.11.2014 22:14  
  Waar koop je die nachtcreme ?  
 
Rapporteer commentaar
Marieke 04.11.2014 16:33  
  Een ooglidcorrectie is eigenlijk de beste oplossing. Het kost wel wat, maar je hebt er jaren plezier van. Ik heb het zelf laten doen en ben echt heel blij ermee.

Voor de blauwe kringen onder de ogen gebruik ik EYE-MX. Echt een middel dat werkt als een trein.
Je smeert het een week lang en je ziet je huid langzaam herstellen. Echt een aanrader.

Verder kun je het ook oplossen met make-up, maar dat geeft naar mijn mening niet het mooiste resultaat. Ik smeer eigenlijk het liefst zo min mogelijk make-up onder mijn ogen.
 
 
Rapporteer commentaar
Vul uw naam in...Marc 27.10.2014 12:47  
  Plak er een blarenpleister op ontrekt vocht aan de huid, loop je wel een paar dagen voor l.l maar werkt goed  
 
Rapporteer commentaar
Tessa 06.10.2014 10:22  
  Wallen onder en boven de ogen worden meestal veroorzaakt als de nieren niet optimaal werken.
Kijk naar je voeding, vaak wordt er veel te veel zout en verkeerd voedsel gegeten.
Vermijd junkfood en probeer eens een week geheel gezond te eten
Veel fruit en verse groenten.
Sinds ik geheel plantaardig eet en meest ervan ongekookt
verdwijnen mijn wallen als sneeuw voor de zon.
Ik maak veel smoothies en juices, alles zonder melk en zo.
Alles plantaardig.
Het lichaam is vaak vol met afval en de nieren kunnen het op een gegeven moment niet meer aan.
Duik in de wereld van akalisch voedsel, want als men teveel voedsel eet wat verzuren werkt op het lichaam dan wordt het lichaam zogenoemd accid/zuur.
Het lichaam wordt gezonder als men meer voeding tot zich neemt wat akalisch is.
Er zijn op het inernet veel tabellen te vinden die zuurbased en akalisch based voedsel beschrijven.
ps je rimpels en donkere kringen acne eczeem enz verdwijnen er ook mee.
je huid gaat stralen
Gezond leven goed slapen, dat komt vanzelf als je gezonde voeding tot je neemt.
je wordt er ook happy van.
Als je erg verzuurd ben moet je zorgen dat je nieren extra gestimuleerd gaan worden om de afval goed af te kunnen voeren.
sauna goed zweten is ook perfect om het lichaam te helpen het lichaam schoon te krijgen.
Echt ik had vroeger dikke ogen en nu is de hele boel weer strak:) gewoon proberen je gaat vanzelf merken welke voeding goed werkt en welke niet.
Veel succes en laat het hier ff weten als je het probeer en resultaat heb:)
 
 
Rapporteer commentaar
Trisha 05.10.2014 22:07  
  Ik denk dat er ontzettend veel verschillende oorzaken zijn voor het hebben van wallen. Ik heb ze al zo lang als ik me herinner en vrieg slapen, koude lepeltjes op aambeienzalf helpt echt niet. Maar ik lees hier ook dat mensen na het stoppen met roken er vanaf zijn. Dus de verschijning "wallen" is heel breed en er is niet per se één oplossing. Ik hoorde dat een ooglid correctie ook niet alyijd helpt omdat de blauwheid daar niet van weggaat. We zijn gewoon wie we zijn en moeten het daar maar mee doen. Ik bwn blij dat ik wallen heb in plaats van een misvormde neus of een hazenlip!  
 
Rapporteer commentaar
Maria 19.06.2014 05:18  
  Ik heb een ooglidcorrectie laten doen, boven en onder. Heel mooi maar het verwijderen van de hechtingen onder was zo pijnlijk!  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 07.06.2014 20:02  
  Dat is onzin, behalve wanneer je dat midden in de nacht doet en te weinig slaap hebt gehad.  
 
Rapporteer commentaar
jerry 07.06.2014 17:17  
  Mensen vertellen soms dat na neuken je wallen vetonen weet niet of dat zo is  
 
Rapporteer commentaar
Ik heb een naam 31.05.2014 08:34  
  Gewoon een paar komkommerschijfjes op je leggen werkt bij mij echt...  
 
Rapporteer commentaar
marie-rose 29.04.2014 20:59  
  Ik zou zekers en vast geen vaseline op doen...is nl gemaakt van aardolie dus zekers en vas tniet gezond voor het menselijk lichaam.  
 
Rapporteer commentaar
Muppie 01.06.2015 17:27  
  Klopt Marie-Rose, heel toevallig heb ik gisteravond vaseline onder beiden ogen gesmeerd.....zie er nu helemaal niet meer uit!  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 29.04.2014 17:41  
  Zorgen voor voldoende nachtrust, en zeker 1 uur voordat je gaat slapen geen TV, GSM, laptop, Ipod gebruiken om ervoor te zorgen dat ogen weer tot rust komen.  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 29.04.2014 15:11  
  Haay
Ik ben 12 jaar en ik heb last van kringen onder mijn ogen. Het is niet blauw\paars maar je ziet een kring onder mijn ogen. Boven die kring is het een heel klein beetje dik. Ik heb echt geen idee wat werkt. Weet iemand een oplossing??
 
 
Rapporteer commentaar
m de nijs 06.04.2014 16:47  
  sinds ik medicatie gebruik voor hoge bloieddruk, heb ik vocht onder mijn ogen  
 
Rapporteer commentaar
Tandor 23.03.2014 19:49  
  In welke ooghoek? ieder oog heeft er nl 2. En wat noem je dikke bollen?  
 
Rapporteer commentaar
Bklomp.. 23.03.2014 19:46  
  ik heb van die dikke bollen in mijn ooghoeken wat kan je daar aan doen????????????????  
 
Rapporteer commentaar
À Walsemann den Besten 19.03.2014 15:38  
  Hoe gaat het bij U met liften van de boven oogleden, en de wallen van de onder oogleden graag U advies en of het vergoed wordt door de zorgverzekering  
 
Rapporteer commentaar
maaike 17.03.2014 17:14  
  hee,

ik had ook altijd best wel last van wallen. ziet er dus ook echt wel lelijk uit.. ik heb van mn moeder de tip gekregen om met mn vinger op de wal zegmaar te tikken en dan zo heen en weer $ maar hieelp bij mij opzich best wel goed (: hoop bij jullie ook!
xxx.
 
 
Rapporteer commentaar
Aurora 05.03.2014 18:34  
  Ik ben 13 jaar en ik heb al heel mijn leven wallen. Mijn vader heeft ook erge wallen.het maakt niet uit hoe vroeg ik naar bed ga, ze blijven er. Aik draag altijd concealer maar ik merk dat helemaal niet zoveel nut heeft. Bij mij zie je ze dr gwn doorheen. Ik heb sinds een tijdje een bril. Daar kan ik mn wallen een klein beetje inder verbergen. Maar dat zit kapot irritant ! Ik durf niet naar slaapfeestjes waar ook jongens zijn, want in de avond moet ik mn makeup eraf halen en dan schaam ik me.
HELP
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor 02.03.2014 11:44  
  Als de bloedvaten rondom het hart slecht zijn, veroorzaakt dat vaak vermoeidheid. De vermoeidheid zorgt wederom voor de wallen. Helaas. Daar zal niet zo veel aan zijn te doen.  
 
Rapporteer commentaar
H.kooistra 02.03.2014 11:36  
  ik heb wallen onder deoogen heel erg moe ik heb slegte aaderen rond mijn hart ik kangoed slapen graag u mening  
 
Rapporteer commentaar
Roos 01.03.2014 15:23  
  Carboxy therapie, werkt niet. Punt.
Het resultaat is maar tijdelijk (2/3 maanden). Zelf heb ik een flink aantal behandelingen gehad en het was zonde van me geld.

Gewoon ooglidcorrectie overwegen en smeren met Sperti of iets in de geest. Maar laat je zeker niet het geld uit de zakken kloppen door bovenstaande "dokters".
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniempje 28.02.2014 19:43  
  heb ik ook last van  
 
Rapporteer commentaar
lolpop 15.02.2014 23:53  
  Ik ben nu 14 jaar ik heb me der me hele leven al last van als ik gepest voor komt het daar door dan zeggen dat ik vissen ogen heb .... maae ik heb er mee leren leven maar ii wil ze toch weg  
 
Rapporteer commentaar
Dokter Frodo Gaymans 23.01.2014 17:09  
  Hoi Ginger,

Sowieso raad ik je zonnebanken af als je hierdoor nog meer last krijgt van donkere wallen. Als niets helpt zou je een carboxy behandeling kunnen overwegen. Lees hier eens over en beoordeel of het iets voor jou is. Succes!
 
 
Rapporteer commentaar
ginger 17.01.2014 18:04  
  Hoi ik heb ook even een vraagje.. ik heb al jaren last van zwarte wallen niet erg ernstig maar je ziet het wel.. ik verwijder me make up altijd en gebruik ook creme voor mijn huid!
Zodra ik onder ze zonnebank ga 1 x in de 2 weken worden ze nog zwarter. Wie weet wat ik eraan kan doen.
Groetjes ginger
 
 
Rapporteer commentaar
Ben 10.12.2013 10:18  
  [size=medium]Carboxie heeft mij ook geholpen met m'n (donkere) wallen. Het verdwijnt niet helemaal maar is zeker verbetert en ik krijg geen vervelende opmerkingen meer. [/size]  
 
Rapporteer commentaar
joyce 06.12.2013 19:33  
  operatie is echt de enige oplossing!
al die dure smeersels helpen gewoon niet!
 
 
Rapporteer commentaar
Tandor1 05.12.2013 23:15  
  Ik zou in ieder geval terug gaan naar de huisarts en aangeven dat de vaseline niet helpt.  
 
Rapporteer commentaar
enter your name...soraya 05.12.2013 23:04  
  Hallo
Ik heb last van me beide ogen en droog aan de bovenkant en aan de onderkant en het is heelerg droog en heelerg rood.
Ik weet niet wat het is gaarne ik help nodig

Als ik naar de dokter ga krijg vaseline maar dat helpt niet.
Gr soraya b.
 
 
Rapporteer commentaar
naamloose... 04.12.2013 08:07  
  naamloos
Als je alleen erge verkleuring hebt onder de ogen,,dan wil Carbxtherapie nog wel eens werken.
Google er maar eens op, voor informatie.
 
 
Rapporteer commentaar
anoniem 01.12.2013 17:45  
  Nben minder jarig en denk niet dat ik het leuk zou vinden om een operatie te hebben ik ben namelijk 13 jaar en weet niet wat er aan de hand is het is wat moet ik doen?heb ik een één of ander ziekte?  
 
Rapporteer commentaar
Nadiahartjenordin 30.11.2013 20:48  
  Hoi meiden, ik heb ook wallen
Heb veel gedaan van allees maar niks helpt
 
 
Rapporteer commentaar
goldy 27.11.2013 19:00  
  dat staat hier boven al 10 keer eerder deze tip  
 
Rapporteer commentaar
goldy 27.11.2013 18:58  
  wat een lulkoek  
 
Rapporteer commentaar
goldy 27.11.2013 18:55  
  ik heb het bsteld op internet(kon t nergens krijgen hier) en ben echt benieuwd of het me helpt ik heb verder alles al geprobeerd en niks helpt  
 
Rapporteer commentaar
annoniem 26.11.2013 20:28  
  Ik ben pas 14 en ik heb nu al altijd donkere kringen en een soort rimpels onder mijn ogen ik ga wel gewoon optijd naar bed. Die tips helpen wel tegen rimpels onder mijn ogen maar sws niet die donkere kringen en in de loop van de dag komen de rimpels ook weer terug. Moet ik nu al op mijn veertiende een chirurgische ingreep nemen? Dat kan toch niet!  
 
Rapporteer commentaar
Harriet 26.11.2013 16:19  
  Typ hier uw bericht...[quotDoen het blijft als het goed gedaan wordt wel 15 a 20 jaar mooie=gretha]hallo ik ben 55 jaar ,ieder een zegt dat ik er goed uit zie voor mij leeftijd.en dat ik er jonger uit zie.ik hen een jaar of 4 geleden ooglit corectie laten doen voor mijn boven oogleden.het doet geen pijn en ben zeer tevreden.nu heb ik dikke wallen onder mijn ogen.en heb ik 1 oktober een afspraak met de klieniek voor de wallen weg te laten halen.ik moet het zelf betalen rond de 1500,euro.ik ben aan het sparen en werk hard.als dat gesprek mij bevald wil ik dus onder corectie.ik ga de arts vragen als ik het laat doen hoelang het dan weg blijft.dat vind ik het [size=large][/size]belangrijkste[size=medium][/size] ik hoop dat hij zegt 15 jaar,kijk dan ben ik 70,dan maakt het mij niet meer uit.meschien ben ik dan al dood  
 
Rapporteer commentaar
Albert 26.11.2013 10:27  
  Als ik jou was! en goed helpt, een thee zakje , eerst in de thee! dan in de vriezer ,paar minuten, en de zakje op je ogen doen, een paar minuten !
beste zwarte thee
 
 
Rapporteer commentaar
Gerdien 18.11.2013 17:37  
  Nee hoor, dat was bij mij niet zo. Ik had al wallen toen ik 7 was, dat kwam niet door slaapgebrek. Toen ik een tiener was werden ze nog ontzettend paars ook. Dat is altijd gebleven. Er is bij mij niets aan te doen, ik heb echt alles (behalve operaties) al geprobeerd.  
 
Rapporteer commentaar
Gerdien 18.11.2013 17:35  
  Dat heb ik ook! Mijn vader heeft mij toen ik een tiener was meerdere keren gevraagd of ik een blauw oog had. Heel slecht voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb zo ongeveer alles geprobeerd, niets helpt. Concealer (geel, groen, gewone, alles geprobeerd) helpt ook niet. Jammer want nu zie ik er altijd moe uit...  
 
Rapporteer commentaar
Liselore 29.10.2013 10:45  
  Beste B.P.

Wallen ontstaan door volumetekort onder de ogen doordat het zygoma / oogkas / wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat.

Donkere wallen, of kringen worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. En bij een donkere of gemengde huid kunnen wallen vaak oorzaak zijn van pigmentafzetting.

Het is voor te stellen dat het frustrerend is dat de wallen blijven ondanks je gezonde levensstijl en de aangeschafte, niet werkende cosmetica. Een eventuele oplossing voor je wallen zou een wallen behandeling zijn. Dit is wel ingrijpender dan een eye-roller of zalf maar zeker de moeite waard. Een filler behandeling kan een groef opvullen en carboxy therapie kan de donkere kleur van je wallen verminderen. Beide behandelingen zijn pijnloos en worden uitgevoerd door een cosmetisch arts.

Ik hoop dat je iets met deze informatie kunt. Succes! Gr. Liselore
 
 
Rapporteer commentaar
B.P. 26.10.2013 12:52  
  Hallo mensen, ik ben een jongeman van 23 die voldoende rust pakt en, buiten het roken, voldoende beweeg, gezond eet ect...
Maar alsnog heb ik wallen en krijg ik vaak opmerkingen als: heeft iemand je een paar blauwe ogen geslagen? of ze denken dat ik een drugsgebruiker ben. Dat haalt mijn zelfvertrouwen toch naar beneden. Ik heb toch zo'n eye-roller gekocht en zalf van nivea, l'oreal en dat heeft geen resultaten. Dus wat raden jullie mij aan?

grts
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 20.10.2013 20:54  
  Ik heb ook al mij hele leven lang wallen en niks werkt ik heb alles al geprobeerd en niks werkt!  
 
Rapporteer commentaar
Bplendid 17.10.2013 02:50  
  Hallo iedereen,

Hier misschien de gouden tip tegen wallen..
Vanwaar de "misschien" vraagt u zich af nou omdat ik het gehoord heb van m' n buurmeisje..

Leg 2 lepels in de koelkast voor dat u gaat slapen.
Wanneer de ochtend genaderd is plaatst u de lepels op de wallen en u zult zien dat ze weg gaan!

Mvg
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 22.07.2013 04:38  
  Beste allemaal,

Ik studeer nu al 7 jaar medicijnen. Door dese studie heb ik veel geleerd over bepaalde dingen en vooral over dit. Ik heb zelfervaring gehad en nu ben ik er vanaf.

Vergeet al die medicijnen, chirurgie en pillen.

Of je nou vocht of vet onder je ogen heb. En of je nou rondom het oog of ondr het hebt.

De geneesmiddel ervoor is:

ZON

Ja, je leest het goed. Ik heb dit probleem 20 jaar gehad en ben nu 24.

Ik woon sinds mijn 20ste in een la d waar de zon elke dag schijnt. En dit probleem heeft zich weg getrokken binnen 1 week.

Wat ik jullie aanraad is geef je huid de Vitamine D die het nodig heeft. Niet de pilletjes en creme maar zon en het probleem trekt zich weg na een week. Ontspan geniet geen stress en zon. Je zult zien binnen 1 week dat je geen wallen en donkere kringen meer hebt.


Gr,

Anoniem
 
 
Rapporteer commentaar
harriet07 17.07.2013 00:09  
  mijn scilkier waardes gaan op en neer! Nu eens goed! Onder 2 dan weer daarboven ! Ook heb ik teveel calcium in bloed! En zijn de hormonen van slag zei de arts: eerst wilde hij een nuclear onderzoek laten doen! Maar nu was het calcium gehalte. Wat lager geworden! En wil hij afwachten! Ik ben wel opgeroepen voor de nucleaire onderzoek! Maar ik heb afgezegd! Mijn begeleidster in deze zei: de arts vond het niet meer nodig!? Het zou slecht voor me zijn!? October! Nieuw bloedonderzoek! Ik voel me soms wel erg moe! En vaak verward! Wat ik eerder niet had! Wat is wijsheid?  
 
Rapporteer commentaar
16.07.2013 22:31  
  Het kan ook een teken zijn van 'niet goed kunnen ontgiften'. In iedergeval geen koffie drinken!!  
 
Rapporteer commentaar
Kijk eens naar je voeding 11.07.2013 16:37  
  Hallo,
Wellicht zou je eens kunnen kijken wat je eet, als je veel (keuken)zout eet houd je lichaam meer vocht vast.
Maar bij mij zijn granen(procducten) de grootste boosdoener, pasta`s van wat voor soort dan ook.

Eet nu veel fruit en groente en mijn wallen zijn behoorlijk weg, kan het gelijk de volgende dag zien of ik iets gegeten heb wat ik beter niet had kunnen doen.
Mijn boven oogleden zijn weer helemaal strak en onder is voor 85% verbeterd.
Maar ik ben dan ook al over de 50:)

Veel succes.


 
 
Rapporteer commentaar
anita 02.07.2013 18:58  
  Een klein beetje sperti...(aambeienzalf)

Niet te vaak maar het haalt de zwelling weg
 
 
Rapporteer commentaar
violet 28.06.2013 16:59  
  ik heb ook mijn hele leven last van wallen en donkere kringen.
ik heb ook alles maar dan ook alles geprobeert behalve operaties.
wat ik al een hele tijd doe nu is make up gebruiken om de aandacht van de wallen af te leiden.
dit werk goed je doet eerst foundation op dan concealer .
voor de concealer technieken vind je op youtube allerlei filmpjes gewoon uitproberen wat bij jou het mooiste word
als je dan de rest van je gezicht een mooie natuurlijke make up geeft en vooral oogmake up alleen op het boven lid niet lijntjes langs de onder lid
alles wat je op je onderste ooglid doet trekt aandacht naar wallen
dus wenkbrauwen netjes epileren en mooi met een potloodje perfect maken en een mooie blos op wangen
zelf heb ik alleen mijn wenkbrauwen mooi een beetje mascara en een blusher of in de zomer brozer
verder een lipglos je haar mooi in model en je ziet een wereld van verschil
dit simplele make up routine duurt hooguit 15 minuten voor mij
als je goed kijkt zie je nog wel lichte wallen maar de accenten zitten nu boven de oog en op de wangen en niet meer op de wallen
probeer maar op youtube zijn genoeg tutorials voor make up
 
 
Rapporteer commentaar
Ike 28.06.2013 14:56  
  Ik vind dit heel leuk al die "specialisten" die hier hun zin en onzin over en weer spuien.(Leken!!)
Ik zou het prettig vinden als er ook eens een echte plastisch chirurg hier aan zou deelnemen om vooral de sprookjes te ontrafelen.
 
 
Rapporteer commentaar
Sandoe 15.06.2013 23:28  
  Hoe heet dit middel  
 
Rapporteer commentaar
12.06.2013 22:49  
  hallo allemaal,zou jullie een goed advies willen geven, zoek een goede homeopaat(natuur arts)vergoed de zorgverzekering)
deze zoeken naar de oorzaak van een aandoening,meestal zijn het afvalstoffen of hormonen of enkele organen werken niet goed,voeding.alle potjes wat je koop helpen meestal niet en wat voor de een goed is hoef niet voor een ander goed te zijn.over product uit india weet ik niet, maar gebruiken daar veel plantaardige kruiden.
 
 
Rapporteer commentaar
Amber 31.05.2013 23:10  
  Ik heb een paar keer vasaline gebruikt. gewoon op je wallen smeren werk opzich wel.  
 
Rapporteer commentaar
Anna 27.05.2013 15:27  
  Ik heb dat ook, dat men vraagt of iemand mij een blauw oog heeft geslagen. Volgens een dokter komt dit omdat de huid onder de oog zo dun(lees transparent) is, dat het blauw eigenlijk de bloedvaten onder de ogen zijn. Helaas weinig aan te doen.
Ik ben nog maar 28 en heb dit al een jaar of 12.
 
 
Rapporteer commentaar
W 16.05.2013 19:44  
  Wanneer je vocht wallen rond de ogen hebt in combinatie met langdurige moeheid en meer vage klachten.. Check je schildklierwaardes en wanneer de TSH boven de 2 is, laat je checken op antistoffen voor ziekte van Hashimoto. Thyrax is de behandeling die je dan kan krijgen( t4 niet actief schildklierhormoon) En.als de moeheid niet oplost..vraag om kleine dosis cytomel (t3 actieve schildklier hormoon) erbij! Kan zijn dat je lichaam de t4 niet goed omzet naar t3)  
 
Rapporteer commentaar
Berby 11.05.2013 19:13  
  En voila, het is weer bedtijd
 
 
Rapporteer commentaar
Anoniem894 17.04.2013 22:51  
  Sperti (klinkt raar want is bedoelt tegen aambeien) helpt tegen wallen... Succes  
 
Rapporteer commentaar
Naamloos 17.04.2013 22:47  
  Ik ben nu 16 heb al 7 jaar wallen en exceem rond mijn ogen . Volgens mijn moeder is het omdat ik te laat opblijf terwijl ik om 9.30 ga slapen. Heb allergietesten gedaan en vermijd nu van alles maar toch blijf ik donkere kringen maar vooral wallen hebben. Mijn exceem is wel verdwenen. Als iemand advies heeft ben ten einde raad  
 
Rapporteer commentaar
12.04.2013 00:28  
  Wallen kunnen ontstaan door:

- Slecht zicht waardoor je gaat turen.
dan worden de wallen verholpen met een bril of lenzen

- Vermoeidheid
Slapen

- Niet goede afvalstoffen afvoer
Veel water drinken!
Makeup afhalen

- Jeugdigheid
gaat over

Concealer helpt vaak ook


 
 
Rapporteer commentaar
janinebrugmans 11.04.2013 11:19  
  gewoon ouderwets twee schijfjes komkommer.  
 
Rapporteer commentaar
Jansen 08.04.2013 14:51  
  Heb ik ook ! Wallen rare wallen tot de andere kant van mijn oog , al 2 maanden ookal slaap ik vroeg !  
 
Rapporteer commentaar
12.03.2013 14:54  
  Ik heb dat dus ook! Vroeg naar bed gaan helpt bij mij ook neit echt. Ik gebruik wel concealer, maar je ziet ze altijd nog wel licht. Ze zijn een beetje paars en er zitten kleine bultjes op. Ik vind het echt heel erg vervelend.  
 
Rapporteer commentaar
BB 12.03.2013 11:12  
  beste middel voor wallen onder je ogen is hele dag een zonnebril te dragen. niemand ziet het vanaf dan...  
 
Rapporteer commentaar
harriet 07.03.2013 15:05  
  Ik zie hier allemaal mensen ! de meesten hebben problemen met de wallen onder de ogen , die maar niet weggaan!
Ik denk idd dat alleen een ooglid operatie de oplossing is voor 50% van de mensen met wallen! Wallen kunnen ook een tijdelijk iets zijn! maar is het chronisch! blijft alleen ooglidcorrectie over ! Succes
 
 
Rapporteer commentaar
Fransisca 07.02.2013 16:56  
  Hallo, je kan altijd proberen met compressen van rozenwater, liefst nog als het water uit de ijskast komt. rozenwater geeft een ontzwellend effect  
 
Rapporteer commentaar
Sacha 22.01.2013 15:50  
  Het is wat ingrijpender, maar helpt zeker en direct. Met behulp van injectables wordt er een filler ingespoten onder de ogen. Mijn vriendin had vreslijk last van walle/vermoeide uitstaling en heeft zich bij de Rembrandt Kliniek in Leiden laten behandelen. Prachtig geworden en de behandeling viel ontzettend mee.  
 
Rapporteer commentaar
Elles 60 plus 22.01.2013 11:10  
  MIJN ADVIES BIJ NAAR BUITEN GAAN OF IN GEZELSCHAP: GEWOON EEN - BRIL - DRAGEN MET GEWOON GLAS ERIN,
en montuur zo, dat onderkant over de kringen valt !!! Zelf Heb ik 2 (twee) nepbrillen voor buiten. Staat nog intelligent OOK...DAG! Brildragers kunnen montuur aanpassen.
 
 
Rapporteer commentaar
Wallen probleem 08.01.2013 09:05  
  Ook ik heb al sinds kleins af last van dikke wallen onder mijn ogen. Het heeft niets met je stijl van leven te maken maar is effectief erfelijk bepaald. Dit hebben verschillende dokters mij al gemeld. Mijn zoontje van 2 heeft het zelfs. Er is inderdaad een groot verschil tussen vochtwallen en vetwallen. Vetwallen zijn erfelijk bepaald, operatief verwijderen is de enige oplossing. Binnenkort ga ik voor de ingreep gaan, ben er wel bang voor. In je aangezicht een operatie laten doen is toch altijd een risico maar ik ben het zo beu. Het is echt een complex. Ook ik ontwijk bepaalde verlichting, durf mensen niet aankijken en krijg steeds de vraag: ben je moe? Zelfs als ik meer dan 8u geslapen heb. Het is een lastig iets, zeker voor een vrouw. Maar er zijn ergere dingen in deze wereld... Kop op iedereen!!  
 
Rapporteer commentaar
anoniem 12.12.2012 18:36  
  dat is niet waar want ik ben precies 1 jaar lang elke dag om 6 uur naar bed gegaan en elke dag 10 of 9.30 wakker
dus iedereen LUISTER NIET NAAR HAAR!!
 
 
Rapporteer commentaar
hoi:). 05.11.2012 21:06  
  Ik heb het altijd al ! ik ga altijd vroeg naar bed het gaat niet weg wat ik ook doe :S me ma heeft ht ook gwn dus het komt was daardoor want het gaat ook niet weg en het blijf de heele dag zitten! en savonds gaat het pas een beetje weg :S ik zie savonds altijd een beetje wal dan weet ik zeker dat ik de volgende ochtend heele dikke heb :S:S:S  
 
Rapporteer commentaar
zandloperX 31.10.2012 17:27  
  tuurlijk helpt het wel van te weinig slaap wordt je sneller moe overdag,en moeheid zorgt voor opgezwollen ogen
zorg dus voor goede nacht rust maar waar je ook wallen van krijgt, is als je gaat huilen voor dat je gaat slapen dan zijn je wallen in de ochtend mega groot.
 
 
Rapporteer commentaar
18.10.2012 10:35  
  Hey, ik ben 36 jaar enik heb ook al heel mijn leven donkere kringen onder mijn ogen. Mijn zelfvertrouwen is er op achteruit gegaan...constant hoor je , ben je moe? heb je drugs gebruikt of heb je een mot op je ogen gehad......ook als ik ga solliciteren zijn mijn wallen de reden dat ze me nt aannemen :-(
Kan er mij iemand een goed adres geven om wallen operatief te laten verwijderen of kent er iemand een goede dokter in Belgie die mij kan helpen met dit probleem.
Ik hoop dat iemand hier op reageert
 
 
Rapporteer commentaar
Dennis 15.10.2012 11:22  
  Hallo, ik wil graag een tip geven dat wallen onder de ogen vaak een verschijnsel is dat het lichaam vochtgebrek heeft we drinken bijna allemaal te weinig water, ook bij menstruatie droogt het lichaam uit dus 2 liter water per dag.  
 
Rapporteer commentaar
Wallie 11.10.2012 18:21  
  Ik ben 34 en heb ook zakjes/ wallen onder de ogen, heb ook veel slaap problemen gekend maar zins kort zijn de wallen wel heel erg aanwezig, ze trekken in de loop van de dag wat bij en het voelt alsof er een druk op staat.
Herkenbaar?
Tips iemand?
 
 
Rapporteer commentaar
Charly 08.10.2012 00:53  
  Wallen onder de ogen kan ook te maken hebben met allergie of hooikoorts. De kinderarts (mijn dochter had al wallen als kind), wees mij daarop.  
 
Rapporteer commentaar
gretha 20.08.2012 19:07  
  hallo ik ben 55 jaar ,ieder een zegt dat ik er goed uit zie voor mij leeftijd.en dat ik er jonger uit zie.ik hen een jaar of 4 geleden ooglit corectie laten doen voor mijn boven oogleden.het doet geen pijn en ben zeer tevreden.nu heb ik dikke wallen onder mijn ogen.en heb ik 1 oktober een afspraak met de klieniek voor de wallen weg te laten halen.ik moet het zelf betalen rond de 1500,euro.ik ben aan het sparen en werk hard.als dat gesprek mij bevald wil ik dus onder corectie.ik ga de arts vragen als ik het laat doen hoelang het dan weg blijft.dat vind ik het belangrijkste ik hoop dat hij zegt 15 jaar,kijk dan ben ik 70,dan maakt het mij niet meer uit.meschien ben ik dan al dood  
 
Rapporteer commentaar
ronia 12.08.2012 16:54  
  hallo,hoe heet dat middel tegen wallen a.u.b. dank u  
 
Rapporteer commentaar
justme 11.07.2012 09:48  
  kan je groene concealer gebruiken. tegen rode gezwollen ogen zijn de kammille-zakjes echt wel werkzaam. wallen,vocht-ophoping en het uitzetten van de huid.. om het vasthouden van vocht tegen te gaan kan je een zout-arm dieet volgen. tegn het hangen van de onderste oogleden vrees ik dat enkel het wegsnijden van de huid hit kan verhelpen.  
 
Rapporteer commentaar
angel 10.07.2012 19:44  
  ik wil diegene bedanken die phyto diur aanprees hier op de pagina. Ik gebruik het nu 4dagen en bij mijn rechter oog is de wal al helemaal weg en de wal aan mijn linker oog is aanzienlijk geslonken
Daarnaast gebruik ik nu ook klorane patches met korenbloem. Nogmaals bedankt voor deze tip. Ik voel me weer een stuk zekerder
 
 
Rapporteer commentaar
Deal With it 28.06.2012 20:48  
  Ik ben 18 jaar en heb echt niet normaal donker blauwe kringen onder mijn ogen. Ik vind het echt afschuwelijk en draag daarom ook een zonnebril. Ik heb het nu 2 jaar dat is niet echt lang maar mijn zelfvertrouwen is echt compleet weg. Ik kan mensen niet aankijken het voelt alsof ze naar een dood iemand kijken terwijl ik nooit er iets over hoor. Mijn oplossing is mijn zwarte zonnebril. Ik draag hem altijd en hij dekt precies de afschuwelijk blauwe kringen. Nu kan ik het zonnetje weer zien, zelfs in de regen. Ik heb helemaal niks geprobeerd om het te minderen want ik weet dat als je ze hebt, ze (Bijna) nooit meer weggaan.  
 
Rapporteer commentaar
Chantal 24.06.2012 23:36  
  Heey ik wil ook wel weten hoe dat,spul,heet,en of je het,kan bestellen ergens, want ik heb al can kleins af aan last van donkere kringen  
 
Rapporteer commentaar
Anoniem 18.06.2012 19:40  
  Ik heb erg donkere en opvallende kringen rondom mijn ogen. Waarschijnlijk erfelijk, mijn moeder en haar moeder hebben er ook last van -- iets met schedelstructuur denk ik. Is er iets, naast plastische chrirugie (want daar begin ik liever niet aan), wat ik er aan kan doen?  
 
Rapporteer commentaar
07.06.2012 20:12  
  het kan ook te maken hebben met je jeugd, net als by my ik ben by de dokter lang geweest, en het heeft by my te maken met vroeger, doordat ik exceem had, en de bijwerking ervan is dus dat ik wallen hheb gekrijgen niet zo fijn natuurlijkk  
 
Rapporteer commentaar
dit is het leventj 27.05.2012 20:21  
  hello allemaal ik ben blij te wten dat we allemaal wel wat hebben in leven...het maakt dus niet uit jong en oud..we hebben allemaal wat we niet luk vinden"'
ik ben nu al 46 jaar...en heb me hele leven gesport om lekker gezond en lekker in mijn vel te zitten....toen ik 17 was.....had ik gelukkig gen last van de dippe wallen die ik heb nu ik wat ouder ben"' ze vilen niet zo op""ën heb er nooit last van gehad"""nu ik wat ouder ben,ik sport nog steeds"en krijg goed comentaar dat ik er best jonger uit zie dan mijn leeftijd...af en toe leef ik gezond en ga vroeg naar bed"""nu ik veel af gevallen ben heb ik veel vet verloren in mijn gezicht waardoor ik wallen heb gekregen""gelukkig een beetje lichte vorm walletjes op de frons voorhoofd die bij mijn leeftijd wel degelijk horen"""dat trekt wel altijd wel evn weg na een kleine botox ingreepje van 10 minuten""'nu ik goed in de spiegel kijk zie ik die vervelnde wallen"""leegte"" maar weet dat het toch met mijn slechte werkende darmen ook komt""ïk heb even goed gekn naar mijn oma""ën ja hoor het is ook nog erfelijk"""glukkig leven we in een tijdprk waar je van alles kan probern om die wallen wat weg te werken en of te verlichten""ïk dacht er ook aan een operatie"die zijn meestal wel veel te duur"vanaf 1100 en boven wel""äls jë weinig cash heb kan je hierdoor ook gestressed raken""sroppen met sporten om mijn vet gehalte in me gezicht weer te krijgen daar heb ik wel een probleem mee"""want het heft een ander nadeel dat ik weer dik en lui zou worden""
goh het leven geeft veel uitdagingen"' het liefst doe ik er niets mee en probeer ik zo me zelf te accepteren wetend dat onze maatschappij ons niet hierover met rust zal laten""omdat alles maar perfekt moet zijn,en je maar opmerking aan je hoofd krijgt over je uiterlijk""we hebben gelukkig allemaal een minpunt. en als het niet over uiterlijk gaat dan is het wel iets anders waar een mens zich aan ergert""
ik vindt het zo,zolang je niemand kwaad doet en je goed voor je gezondheid en geest zorgt zijn jullie allemaal van mij mooie mensen"""probeer iets te vinden wat bijzonder jou helpt...als het een botox of een operatie is,of de verschillende cremees die er zijn""'he zo erg is het niet"" want starks zal je wel iets vinden wat je probleempje wel helpt"'ieder zo op zijn eigen ding"""maar verlies je eigen waarden niet"""die is mooie om waar te zijn""
allemaal het zelfde schuitje klein zorgje uiterlijk....doe al het goede dat zal je meer uitstralen""
 
 
Rapporteer commentaar
kimmy 22.05.2012 10:21  
  nou idd aambeienzalf helpt niks:sheb ook gedaan!!!!!  
 
Rapporteer commentaar
Mayo 16.05.2012 19:21  
  Ik heb een camouflage van Maxfactor die wel sterk is en goed blijft zitten. En Sjors. Er waren wel mensen die vroegen naar een goed camouflage stift, dus misschien is het voor jou niet handig, als jongen zijnde, maar wel voor anderen. En zo'n enorme rotzooi is, want ik smeer al 18 jaar make-up op mijn gezicht en ik zie er fris en fruitig uit, nergens last van.  
 
Rapporteer commentaar
Rony 27.04.2012 19:07  
  Hou maar op. allemaal een hoop geknoei met niet het gewenste resultaat. Wallen heb je of je laat ze weg halen. Of gebruik Instant eye lift van Skin Doctors Hiermee ben je een aantal uren verlost van alle soorten wallen en rimpeltjes rond de ogen. En het werk perfect. Je smeert een druppeltje van het spul uit over je wallen en eventuele kraaienpootjes, wacht even tot het droog is en strak zijn je ogen. Het trekt helemaal glad en de de wallen en kraaieppotjes zijn tijdelijk helemaal weg. Het blijft 5 tot 8 uur werken. Ideaal als je er even goed uit wilt zien.  
 
Rapporteer commentaar
lies vellinga 14.04.2012 17:12  
  Heel simpel, ik heb ook kringen en verkleuring onder mijn ogen, maar gebruik gewoon een concealer,en je ziet er niks meer van.  
 
Rapporteer commentaar
pablo 02.03.2012 20:08  
  ik ben 25 jaar ik had ook last van donkere kringen rond mijn ogen , maar iemand beveel mij op aambeien zalf te gebruiken en nu zijn wij 4 weken verder , en ik zie dat ik er bijna vanaf ben dus bij deze , gebruik aambeien zalf en je zult er vanaf zijn , ik spreek uit ervaring, vraag het niet aan een donker maar aan iemand die het zelf heeft meegemaakt oude spreekwoorden van mijn oma :d
 
 
Rapporteer commentaar
sanna 25.02.2012 20:36  
  wie wil me help ik heb niet zo veel geprobert maar wat moet ik doen
ik heb me heel leven al wallen
 
 
Rapporteer commentaar
migra 17.02.2012 22:05  
  Kunnen vetwallen van de een op de andere dag ontstaan?  
 
Rapporteer commentaar
a... 20.01.2012 18:50  
  het spijt mij, maar op tijd naar bed gaan werkt helemaal niet bij mij. en ik denk ook dat dat er helemaal niets mee te maken heeft...  
 
Rapporteer commentaar
geert 13.01.2012 21:58  
  ik heb ook precies hetzelfde! hoe uitgerust ik ook ben, er zit gewoon enorme grijs/paars achtige plek onder en ook naast me ogen aan de kant van me neus. soms zo erg dat sommige die me nog niet zo lang kennen, vragen aan me of ik ben geslagen omdat ik een blauw oog heb.. idd ook erg slecht voor je zelfvertrouwen! maar is er egt nix tegen te doen?? werkt make up? ik ben een man heb egt geen iedee. maar wil er nu egt wat aan gaan doen! of kan het weg gehaald worden door middel van opereren? b.v.d!  
 
Rapporteer commentaar
Rony 11.01.2012 22:50  
  Dan heb je er duidelijk teveel op gedaan. Je huid moet schoon en droog zijn en dan smeer je slechts een klein druppeltje uit onder elk oog. Dus niet een dikke laag, maar echt een druppeltje per oog over de wallen heen dippen en eventueel op de kraaiepootjes. Even een paar laten drogen tot het wat begint te trekken en helemaal is opgedroogd, en dan moeten je wallen en fijne rimpeltjes echt zo goed als weg zijn. En denk niet van \"hoe meer hoe beter\", want dan slaat het spul wit uit en krijg je inderdaad een schilverige korst. Het ziet er dan niet uit en het geeft dan zelfs geen enkel effect. Gewoon even uit proberen wat voor jou huid het beste is. Maar smeer er nooit nog maar wat over heen, want dat werkt niet. Echt, probeer maar eens een klein druppeltje per oog. Wanneer je weet hoe je het moet gebruiken zul je er echt blij mee zijn. En vergeet niet dat dit spul alleen goed werkt wanneer je er heel weinig van gebruikt. Succes!  
 
Rapporteer commentaar
 
Stel een vraag of geef een reactie op dit artikel
 
  • 1000 Resterende tekens
   
 

Vind Dokter op