Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 12245 niet laden

Wallen en kringen onder ogen

Wallen en kringen rond de ogen geven het gezicht een vermoede uitstraling.  Een goede verzorging van de huid de beste manier om wallen en kringen te voorkomen. Verzorg je huid zo goed mogelijk. Stress is slecht voor je huid. Zorg dus voor goede voeding en voldoende ontspanning. Slaap voldoende, verwijder je make-up voor je gaat slapen, en gebruik dagelijks nachtcrème. Als je rookt is het aan te raden te stoppen. Je merkt al na enkele weken dat je huid weer tot leven komt. Een instant redmiddel dat kan helpen na een avondje uit of een slechte nachtrust is een koud washandje of een ijsblokje.

De koude laat de bloedvaten samentrekken en zo wordt het vocht langzaam afgevoerd. Er bestaan veel crèmes tegen donkere kringen die beweren het probleem te verhelpen, maar deze hebben meestal weinig resultaat. Tegen wallen kunnen crèmes op basis van cafeïne een invloed hebben op de vetophoping en voor verbetering zorgen. Wallen en donkere kringen zijn ook weg te werken door middel van een tijdelijke filler. Ook een chirurgische ingreep, bijvoorbeeld een ooglidoperatie bijvoorbeeld, werkt wallen weg.

Plaats hieronder jouw reactie

hallo ik ben ..................  
  hallo ik heb serieus een antwoord nodig ik heb enorme last van donkere kringen rond mijn ogen en ik ben een zakenvrouw dus ik moet het iedere keer weg werken met make-up maar helaas als het warm weer is of het regent dan heb ik een groot probleem want alles loopt uit wat kan ik nu echt het beste gebruiken om van die lelijke kringen af te komen weet iemand een echte goede oplossing mi8jn dokter zegt dat het niet aan het roken ligt maar het onderliggende probleem weet hij zelf ook niet en ik ben pas 32 jaar dus een face-lift of een ooglid correctie is ook al geen optie dus als iemand een goede TIP heeft laat het mij dan weten.....?  
 
{report}
.........ano 1984...........  
  gaat dit nog over wallen en kringen om de ogen ik vind dat sommige mensen dit enorm verzieken met hun gebekvecht.
 
 
{report}
Muppie  
  Als ik de berichten hier lees merk ik dat ik niet de enige ben, hmm schrale troost! Ik heb ook al jaren last van wallen onder de ogen, geen verkleuringen, maar ik zie er door die wallen altijd supermoe uit terwijl ik toch echt gewoon op tijd naar bed ga, niet (meer) rook voldoende water drink, en gezond eet. Heb werkelijk van alles al geprobeerd om er vanaf te komen, met speciale anti wallen crèmes tot aan aambeienzalf....niets hielp. Heb helaas onder mijn linkeroog nu wel een soort eczeem ontwikkeld waardoor het er nog erger is geworden. Mijn advies is om er niet zo maar iets op te smeren want het middel is vaak nog erger dan de kwaal. Ik heb op internet gelezen over Phyo-diur, dit schijnt een voedingssupplement te zijn die vocht afdrijft en waardoor ook vocht en vetwallen minder worden en zelfs kunnen verdwijnen. Ik overweeg om dit te gaan gebruiken. Iemand toevallig ervaring met Phyto-diur druppels? Dit schijnt gewoon bij de apotheek verkrijgbaar te zijn!  
 
{report}
Linda Gijsbers  
  Door vochttekort kun je dikke wallen onder je ogen hebben. Hyaluronzuur kan wel tot 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden, waardoor je wallen direct verdwijnen. Daarnaast zorgt hyaluronzuur voor meer collageen en elastine aanmaak in je huid, waardoor je rimpels verdwijnen en je huid verjongd. I.p.v. Botox injecties kun je nu tegenwoordig ook hyaluronzuur laten inspuiten om je ogen te liften. Sinds kort is er een apparaatje op de markt dat de hyaluronzuur effectief in de huid kan brengen d.m.v. iontophorese. Je wallen zijn dan binnen 5 minuten verdwenen en je kan zonder zorgen, fris en fruitig aan de dag beginnen.  
 
{report}
miny  
 
Hallo
Mag ik vragen wat voor apparaatje dat is ?
 
 
{report}
melisa  
  Ik gebruik aardappel schil als ik donkere kringen heb.10min laten zitten En daarna zijn zijn je kringen weg :)  
 
{report}
Pieter  
  Waar koop je die nachtcreme ?  
 
{report}
Marieke  
  Een ooglidcorrectie is eigenlijk de beste oplossing. Het kost wel wat, maar je hebt er jaren plezier van. Ik heb het zelf laten doen en ben echt heel blij ermee.

Voor de blauwe kringen onder de ogen gebruik ik EYE-MX. Echt een middel dat werkt als een trein.
Je smeert het een week lang en je ziet je huid langzaam herstellen. Echt een aanrader.

Verder kun je het ook oplossen met make-up, maar dat geeft naar mijn mening niet het mooiste resultaat. Ik smeer eigenlijk het liefst zo min mogelijk make-up onder mijn ogen.
 
 
{report}
Vul uw naam in...Marc  
  Plak er een blarenpleister op ontrekt vocht aan de huid, loop je wel een paar dagen voor l.l maar werkt goed  
 
{report}
Tessa  
  Wallen onder en boven de ogen worden meestal veroorzaakt als de nieren niet optimaal werken.
Kijk naar je voeding, vaak wordt er veel te veel zout en verkeerd voedsel gegeten.
Vermijd junkfood en probeer eens een week geheel gezond te eten
Veel fruit en verse groenten.
Sinds ik geheel plantaardig eet en meest ervan ongekookt
verdwijnen mijn wallen als sneeuw voor de zon.
Ik maak veel smoothies en juices, alles zonder melk en zo.
Alles plantaardig.
Het lichaam is vaak vol met afval en de nieren kunnen het op een gegeven moment niet meer aan.
Duik in de wereld van akalisch voedsel, want als men teveel voedsel eet wat verzuren werkt op het lichaam dan wordt het lichaam zogenoemd accid/zuur.
Het lichaam wordt gezonder als men meer voeding tot zich neemt wat akalisch is.
Er zijn op het inernet veel tabellen te vinden die zuurbased en akalisch based voedsel beschrijven.
ps je rimpels en donkere kringen acne eczeem enz verdwijnen er ook mee.
je huid gaat stralen
Gezond leven goed slapen, dat komt vanzelf als je gezonde voeding tot je neemt.
je wordt er ook happy van.
Als je erg verzuurd ben moet je zorgen dat je nieren extra gestimuleerd gaan worden om de afval goed af te kunnen voeren.
sauna goed zweten is ook perfect om het lichaam te helpen het lichaam schoon te krijgen.
Echt ik had vroeger dikke ogen en nu is de hele boel weer strak:) gewoon proberen je gaat vanzelf merken welke voeding goed werkt en welke niet.
Veel succes en laat het hier ff weten als je het probeer en resultaat heb:)
 
 
{report}
Trisha  
  Ik denk dat er ontzettend veel verschillende oorzaken zijn voor het hebben van wallen. Ik heb ze al zo lang als ik me herinner en vrieg slapen, koude lepeltjes op aambeienzalf helpt echt niet. Maar ik lees hier ook dat mensen na het stoppen met roken er vanaf zijn. Dus de verschijning "wallen" is heel breed en er is niet per se één oplossing. Ik hoorde dat een ooglid correctie ook niet alyijd helpt omdat de blauwheid daar niet van weggaat. We zijn gewoon wie we zijn en moeten het daar maar mee doen. Ik bwn blij dat ik wallen heb in plaats van een misvormde neus of een hazenlip!  
 
{report}
EEN BOZE VROUW  
  hallo Trisha

ik vind het heel beledigend wat jij zegt want mijn man heeft een hazenlip en is daar veel mee gepest in zijn jeugd en nu nog of vind jij dat grappig zo'n rot opmerking over misvormde gezichten vind ik nergens op slaan heb zelf een scheven mond ben er niet mee geboren maar dat ga ik niet vertellen waardoor ik dit wel heb gekregen want dat is geen pretje en een hazenlip weet je wel wat dat allemaal voor ellende mee brengt ken je iemand die dit heeft dat zal wel niet anders beledig je deze mensen niet maar mijn man is geen lelijke man hoor je zal het zelf maar eens hebben dan piep je wel anders ik vind deze uiting van jou nergens op slaan beledig liever jezelf op je uiterlijk want iedereen is gelijk zelfs jij een excuus is wel op z'n plaats.
want dit slaat nergens op DENK HIER MAAR EENS OVER NA!!!!!!!
AFZENDER EEN BOZE VROUW
 
 
{report}
Maurits  
  Hallo boze vrouw,

Hahahaha, doe es normaal.


Maurits
 
 
{report}
Maria  
  Ik heb een ooglidcorrectie laten doen, boven en onder. Heel mooi maar het verwijderen van de hechtingen onder was zo pijnlijk!  
 
{report}
Tandor  
  Dat is onzin, behalve wanneer je dat midden in de nacht doet en te weinig slaap hebt gehad.  
 
{report}
jerry  
  Mensen vertellen soms dat na neuken je wallen vetonen weet niet of dat zo is  
 
{report}
Ik heb een naam  
  Gewoon een paar komkommerschijfjes op je leggen werkt bij mij echt...  
 
{report}
marie-rose  
  Ik zou zekers en vast geen vaseline op doen...is nl gemaakt van aardolie dus zekers en vas tniet gezond voor het menselijk lichaam.  
 
{report}
Muppie  
  Klopt Marie-Rose, heel toevallig heb ik gisteravond vaseline onder beiden ogen gesmeerd.....zie er nu helemaal niet meer uit!  
 
{report}
Tandor  
  Zorgen voor voldoende nachtrust, en zeker 1 uur voordat je gaat slapen geen TV, GSM, laptop, Ipod gebruiken om ervoor te zorgen dat ogen weer tot rust komen.  
 
{report}
anoniem  
  Haay
Ik ben 12 jaar en ik heb last van kringen onder mijn ogen. Het is niet blauw\paars maar je ziet een kring onder mijn ogen. Boven die kring is het een heel klein beetje dik. Ik heb echt geen idee wat werkt. Weet iemand een oplossing??
 
 
{report}
m de nijs  
  sinds ik medicatie gebruik voor hoge bloieddruk, heb ik vocht onder mijn ogen  
 
{report}
Tandor  
  In welke ooghoek? ieder oog heeft er nl 2. En wat noem je dikke bollen?  
 
{report}
Bklomp..  
  ik heb van die dikke bollen in mijn ooghoeken wat kan je daar aan doen????????????????  
 
{report}
À Walsemann den Besten  
  Hoe gaat het bij U met liften van de boven oogleden, en de wallen van de onder oogleden graag U advies en of het vergoed wordt door de zorgverzekering  
 
{report}
maaike  
  hee,

ik had ook altijd best wel last van wallen. ziet er dus ook echt wel lelijk uit.. ik heb van mn moeder de tip gekregen om met mn vinger op de wal zegmaar te tikken en dan zo heen en weer $ maar hieelp bij mij opzich best wel goed (: hoop bij jullie ook!
xxx.
 
 
{report}
Aurora  
  Ik ben 13 jaar en ik heb al heel mijn leven wallen. Mijn vader heeft ook erge wallen.het maakt niet uit hoe vroeg ik naar bed ga, ze blijven er. Aik draag altijd concealer maar ik merk dat helemaal niet zoveel nut heeft. Bij mij zie je ze dr gwn doorheen. Ik heb sinds een tijdje een bril. Daar kan ik mn wallen een klein beetje inder verbergen. Maar dat zit kapot irritant ! Ik durf niet naar slaapfeestjes waar ook jongens zijn, want in de avond moet ik mn makeup eraf halen en dan schaam ik me.
HELP
 
 
{report}
Tandor  
  Als de bloedvaten rondom het hart slecht zijn, veroorzaakt dat vaak vermoeidheid. De vermoeidheid zorgt wederom voor de wallen. Helaas. Daar zal niet zo veel aan zijn te doen.  
 
{report}
H.kooistra  
  ik heb wallen onder deoogen heel erg moe ik heb slegte aaderen rond mijn hart ik kangoed slapen graag u mening  
 
{report}
Roos  
  Carboxy therapie, werkt niet. Punt.
Het resultaat is maar tijdelijk (2/3 maanden). Zelf heb ik een flink aantal behandelingen gehad en het was zonde van me geld.

Gewoon ooglidcorrectie overwegen en smeren met Sperti of iets in de geest. Maar laat je zeker niet het geld uit de zakken kloppen door bovenstaande "dokters".
 
 
{report}
Anoniempje  
  heb ik ook last van  
 
{report}
lolpop  
  Ik ben nu 14 jaar ik heb me der me hele leven al last van als ik gepest voor komt het daar door dan zeggen dat ik vissen ogen heb .... maae ik heb er mee leren leven maar ii wil ze toch weg  
 
{report}
Dokter Frodo Gaymans  
  Hoi Ginger,

Sowieso raad ik je zonnebanken af als je hierdoor nog meer last krijgt van donkere wallen. Als niets helpt zou je een carboxy behandeling kunnen overwegen. Lees hier eens over en beoordeel of het iets voor jou is. Succes!
 
 
{report}
ginger  
  Hoi ik heb ook even een vraagje.. ik heb al jaren last van zwarte wallen niet erg ernstig maar je ziet het wel.. ik verwijder me make up altijd en gebruik ook creme voor mijn huid!
Zodra ik onder ze zonnebank ga 1 x in de 2 weken worden ze nog zwarter. Wie weet wat ik eraan kan doen.
Groetjes ginger
 
 
{report}
Ben  
  [size=medium]Carboxie heeft mij ook geholpen met m'n (donkere) wallen. Het verdwijnt niet helemaal maar is zeker verbetert en ik krijg geen vervelende opmerkingen meer. [/size]  
 
{report}
joyce  
  operatie is echt de enige oplossing!
al die dure smeersels helpen gewoon niet!
 
 
{report}
Tandor1  
  Ik zou in ieder geval terug gaan naar de huisarts en aangeven dat de vaseline niet helpt.  
 
{report}
enter your name...soraya  
  Hallo
Ik heb last van me beide ogen en droog aan de bovenkant en aan de onderkant en het is heelerg droog en heelerg rood.
Ik weet niet wat het is gaarne ik help nodig

Als ik naar de dokter ga krijg vaseline maar dat helpt niet.
Gr soraya b.
 
 
{report}
naamloose...  
  naamloos
Als je alleen erge verkleuring hebt onder de ogen,,dan wil Carbxtherapie nog wel eens werken.
Google er maar eens op, voor informatie.
 
 
{report}
anoniem  
  Nben minder jarig en denk niet dat ik het leuk zou vinden om een operatie te hebben ik ben namelijk 13 jaar en weet niet wat er aan de hand is het is wat moet ik doen?heb ik een één of ander ziekte?  
 
{report}
Nadiahartjenordin  
  Hoi meiden, ik heb ook wallen
Heb veel gedaan van allees maar niks helpt
 
 
{report}
goldy  
  dat staat hier boven al 10 keer eerder deze tip  
 
{report}
goldy  
  wat een lulkoek  
 
{report}
goldy  
  ik heb het bsteld op internet(kon t nergens krijgen hier) en ben echt benieuwd of het me helpt ik heb verder alles al geprobeerd en niks helpt  
 
{report}
annoniem  
  Ik ben pas 14 en ik heb nu al altijd donkere kringen en een soort rimpels onder mijn ogen ik ga wel gewoon optijd naar bed. Die tips helpen wel tegen rimpels onder mijn ogen maar sws niet die donkere kringen en in de loop van de dag komen de rimpels ook weer terug. Moet ik nu al op mijn veertiende een chirurgische ingreep nemen? Dat kan toch niet!  
 
{report}
Harriet  
  Typ hier uw bericht...[quotDoen het blijft als het goed gedaan wordt wel 15 a 20 jaar mooie=gretha]hallo ik ben 55 jaar ,ieder een zegt dat ik er goed uit zie voor mij leeftijd.en dat ik er jonger uit zie.ik hen een jaar of 4 geleden ooglit corectie laten doen voor mijn boven oogleden.het doet geen pijn en ben zeer tevreden.nu heb ik dikke wallen onder mijn ogen.en heb ik 1 oktober een afspraak met de klieniek voor de wallen weg te laten halen.ik moet het zelf betalen rond de 1500,euro.ik ben aan het sparen en werk hard.als dat gesprek mij bevald wil ik dus onder corectie.ik ga de arts vragen als ik het laat doen hoelang het dan weg blijft.dat vind ik het [size=large][/size]belangrijkste[size=medium][/size] ik hoop dat hij zegt 15 jaar,kijk dan ben ik 70,dan maakt het mij niet meer uit.meschien ben ik dan al dood  
 
{report}
Albert  
  Als ik jou was! en goed helpt, een thee zakje , eerst in de thee! dan in de vriezer ,paar minuten, en de zakje op je ogen doen, een paar minuten !
beste zwarte thee
 
 
{report}
Gerdien  
  Nee hoor, dat was bij mij niet zo. Ik had al wallen toen ik 7 was, dat kwam niet door slaapgebrek. Toen ik een tiener was werden ze nog ontzettend paars ook. Dat is altijd gebleven. Er is bij mij niets aan te doen, ik heb echt alles (behalve operaties) al geprobeerd.  
 
{report}
Gerdien  
  Dat heb ik ook! Mijn vader heeft mij toen ik een tiener was meerdere keren gevraagd of ik een blauw oog had. Heel slecht voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb zo ongeveer alles geprobeerd, niets helpt. Concealer (geel, groen, gewone, alles geprobeerd) helpt ook niet. Jammer want nu zie ik er altijd moe uit...  
 
{report}
Liselore  
  Beste B.P.

Wallen ontstaan door volumetekort onder de ogen doordat het zygoma / oogkas / wangbot verandert bij het ouder worden en er (vet) volume verloren gaat.

Donkere wallen, of kringen worden vaak veroorzaakt doordat de doorbloeding van de huid rondom de ogen vermindert en de huid dunner wordt. De oppervlakkige slecht doorbloedde vaatjes geven een blauwe doorschijning doordat de huid van de onderoogleden zo dun is. En bij een donkere of gemengde huid kunnen wallen vaak oorzaak zijn van pigmentafzetting.

Het is voor te stellen dat het frustrerend is dat de wallen blijven ondanks je gezonde levensstijl en de aangeschafte, niet werkende cosmetica. Een eventuele oplossing voor je wallen zou een wallen behandeling zijn. Dit is wel ingrijpender dan een eye-roller of zalf maar zeker de moeite waard. Een filler behandeling kan een groef opvullen en carboxy therapie kan de donkere kleur van je wallen verminderen. Beide behandelingen zijn pijnloos en worden uitgevoerd door een cosmetisch arts.

Ik hoop dat je iets met deze informatie kunt. Succes! Gr. Liselore
 
 
{report}
B.P.  
  Hallo mensen, ik ben een jongeman van 23 die voldoende rust pakt en, buiten het roken, voldoende beweeg, gezond eet ect...
Maar alsnog heb ik wallen en krijg ik vaak opmerkingen als: heeft iemand je een paar blauwe ogen geslagen? of ze denken dat ik een drugsgebruiker ben. Dat haalt mijn zelfvertrouwen toch naar beneden. Ik heb toch zo'n eye-roller gekocht en zalf van nivea, l'oreal en dat heeft geen resultaten. Dus wat raden jullie mij aan?

grts
 
 
{report}
Anoniem  
  Ik heb ook al mij hele leven lang wallen en niks werkt ik heb alles al geprobeerd en niks werkt!  
 
{report}
Bplendid  
  Hallo iedereen,

Hier misschien de gouden tip tegen wallen..
Vanwaar de "misschien" vraagt u zich af nou omdat ik het gehoord heb van m' n buurmeisje..

Leg 2 lepels in de koelkast voor dat u gaat slapen.
Wanneer de ochtend genaderd is plaatst u de lepels op de wallen en u zult zien dat ze weg gaan!

Mvg
 
 
{report}
Anoniem  
  Beste allemaal,

Ik studeer nu al 7 jaar medicijnen. Door dese studie heb ik veel geleerd over bepaalde dingen en vooral over dit. Ik heb zelfervaring gehad en nu ben ik er vanaf.

Vergeet al die medicijnen, chirurgie en pillen.

Of je nou vocht of vet onder je ogen heb. En of je nou rondom het oog of ondr het hebt.

De geneesmiddel ervoor is:

ZON

Ja, je leest het goed. Ik heb dit probleem 20 jaar gehad en ben nu 24.

Ik woon sinds mijn 20ste in een la d waar de zon elke dag schijnt. En dit probleem heeft zich weg getrokken binnen 1 week.

Wat ik jullie aanraad is geef je huid de Vitamine D die het nodig heeft. Niet de pilletjes en creme maar zon en het probleem trekt zich weg na een week. Ontspan geniet geen stress en zon. Je zult zien binnen 1 week dat je geen wallen en donkere kringen meer hebt.


Gr,

Anoniem
 
 
{report}
harriet07  
  mijn scilkier waardes gaan op en neer! Nu eens goed! Onder 2 dan weer daarboven ! Ook heb ik teveel calcium in bloed! En zijn de hormonen van slag zei de arts: eerst wilde hij een nuclear onderzoek laten doen! Maar nu was het calcium gehalte. Wat lager geworden! En wil hij afwachten! Ik ben wel opgeroepen voor de nucleaire onderzoek! Maar ik heb afgezegd! Mijn begeleidster in deze zei: de arts vond het niet meer nodig!? Het zou slecht voor me zijn!? October! Nieuw bloedonderzoek! Ik voel me soms wel erg moe! En vaak verward! Wat ik eerder niet had! Wat is wijsheid?  
 
{report}
 
  Het kan ook een teken zijn van 'niet goed kunnen ontgiften'. In iedergeval geen koffie drinken!!  
 
{report}
Kijk eens naar je voeding  
  Hallo,
Wellicht zou je eens kunnen kijken wat je eet, als je veel (keuken)zout eet houd je lichaam meer vocht vast.
Maar bij mij zijn granen(procducten) de grootste boosdoener, pasta`s van wat voor soort dan ook.

Eet nu veel fruit en groente en mijn wallen zijn behoorlijk weg, kan het gelijk de volgende dag zien of ik iets gegeten heb wat ik beter niet had kunnen doen.
Mijn boven oogleden zijn weer helemaal strak en onder is voor 85% verbeterd.
Maar ik ben dan ook al over de 50:)

Veel succes.


 
 
{report}
anita  
  Een klein beetje sperti...(aambeienzalf)

Niet te vaak maar het haalt de zwelling weg
 
 
{report}
violet  
  ik heb ook mijn hele leven last van wallen en donkere kringen.
ik heb ook alles maar dan ook alles geprobeert behalve operaties.
wat ik al een hele tijd doe nu is make up gebruiken om de aandacht van de wallen af te leiden.
dit werk goed je doet eerst foundation op dan concealer .
voor de concealer technieken vind je op youtube allerlei filmpjes gewoon uitproberen wat bij jou het mooiste word
als je dan de rest van je gezicht een mooie natuurlijke make up geeft en vooral oogmake up alleen op het boven lid niet lijntjes langs de onder lid
alles wat je op je onderste ooglid doet trekt aandacht naar wallen
dus wenkbrauwen netjes epileren en mooi met een potloodje perfect maken en een mooie blos op wangen
zelf heb ik alleen mijn wenkbrauwen mooi een beetje mascara en een blusher of in de zomer brozer
verder een lipglos je haar mooi in model en je ziet een wereld van verschil
dit simplele make up routine duurt hooguit 15 minuten voor mij
als je goed kijkt zie je nog wel lichte wallen maar de accenten zitten nu boven de oog en op de wangen en niet meer op de wallen
probeer maar op youtube zijn genoeg tutorials voor make up
 
 
{report}
Ike  
  Ik vind dit heel leuk al die "specialisten" die hier hun zin en onzin over en weer spuien.(Leken!!)
Ik zou het prettig vinden als er ook eens een echte plastisch chirurg hier aan zou deelnemen om vooral de sprookjes te ontrafelen.
 
 
{report}
Sandoe  
  Hoe heet dit middel  
 
{report}
 
  hallo allemaal,zou jullie een goed advies willen geven, zoek een goede homeopaat(natuur arts)vergoed de zorgverzekering)
deze zoeken naar de oorzaak van een aandoening,meestal zijn het afvalstoffen of hormonen of enkele organen werken niet goed,voeding.alle potjes wat je koop helpen meestal niet en wat voor de een goed is hoef niet voor een ander goed te zijn.over product uit india weet ik niet, maar gebruiken daar veel plantaardige kruiden.
 
 
{report}
Amber  
  Ik heb een paar keer vasaline gebruikt. gewoon op je wallen smeren werk opzich wel.  
 
{report}
Anna  
  Ik heb dat ook, dat men vraagt of iemand mij een blauw oog heeft geslagen. Volgens een dokter komt dit omdat de huid onder de oog zo dun(lees transparent) is, dat het blauw eigenlijk de bloedvaten onder de ogen zijn. Helaas weinig aan te doen.
Ik ben nog maar 28 en heb dit al een jaar of 12.
 
 
{report}
W  
  Wanneer je vocht wallen rond de ogen hebt in combinatie met langdurige moeheid en meer vage klachten.. Check je schildklierwaardes en wanneer de TSH boven de 2 is, laat je checken op antistoffen voor ziekte van Hashimoto. Thyrax is de behandeling die je dan kan krijgen( t4 niet actief schildklierhormoon) En.als de moeheid niet oplost..vraag om kleine dosis cytomel (t3 actieve schildklier hormoon) erbij! Kan zijn dat je lichaam de t4 niet goed omzet naar t3)  
 
{report}
Berby  
  En voila, het is weer bedtijd
 
 
{report}
 
  Sperti (klinkt raar want is bedoelt tegen aambeien) helpt tegen wallen... Succes  
 
{report}
Naamloos  
  Ik ben nu 16 heb al 7 jaar wallen en exceem rond mijn ogen . Volgens mijn moeder is het omdat ik te laat opblijf terwijl ik om 9.30 ga slapen. Heb allergietesten gedaan en vermijd nu van alles maar toch blijf ik donkere kringen maar vooral wallen hebben. Mijn exceem is wel verdwenen. Als iemand advies heeft ben ten einde raad  
 
{report}
 
  Wallen kunnen ontstaan door:

- Slecht zicht waardoor je gaat turen.
dan worden de wallen verholpen met een bril of lenzen

- Vermoeidheid
Slapen

- Niet goede afvalstoffen afvoer
Veel water drinken!
Makeup afhalen

- Jeugdigheid
gaat over

Concealer helpt vaak ook


 
 
{report}
janinebrugmans  
  gewoon ouderwets twee schijfjes komkommer.  
 
{report}
Jansen  
  Heb ik ook ! Wallen rare wallen tot de andere kant van mijn oog , al 2 maanden ookal slaap ik vroeg !  
 
{report}
 
  Ik heb dat dus ook! Vroeg naar bed gaan helpt bij mij ook neit echt. Ik gebruik wel concealer, maar je ziet ze altijd nog wel licht. Ze zijn een beetje paars en er zitten kleine bultjes op. Ik vind het echt heel erg vervelend.  
 
{report}
BB  
  beste middel voor wallen onder je ogen is hele dag een zonnebril te dragen. niemand ziet het vanaf dan...  
 
{report}
harriet  
  Ik zie hier allemaal mensen ! de meesten hebben problemen met de wallen onder de ogen , die maar niet weggaan!
Ik denk idd dat alleen een ooglid operatie de oplossing is voor 50% van de mensen met wallen! Wallen kunnen ook een tijdelijk iets zijn! maar is het chronisch! blijft alleen ooglidcorrectie over ! Succes
 
 
{report}
Fransisca  
  Hallo, je kan altijd proberen met compressen van rozenwater, liefst nog als het water uit de ijskast komt. rozenwater geeft een ontzwellend effect  
 
{report}
Sacha  
  Het is wat ingrijpender, maar helpt zeker en direct. Met behulp van injectables wordt er een filler ingespoten onder de ogen. Mijn vriendin had vreslijk last van walle/vermoeide uitstaling en heeft zich bij de Rembrandt Kliniek in Leiden laten behandelen. Prachtig geworden en de behandeling viel ontzettend mee.  
 
{report}
Elles 60 plus  
  MIJN ADVIES BIJ NAAR BUITEN GAAN OF IN GEZELSCHAP: GEWOON EEN - BRIL - DRAGEN MET GEWOON GLAS ERIN,
en montuur zo, dat onderkant over de kringen valt !!! Zelf Heb ik 2 (twee) nepbrillen voor buiten. Staat nog intelligent OOK...DAG! Brildragers kunnen montuur aanpassen.
 
 
{report}
Wallen probleem  
  Ook ik heb al sinds kleins af last van dikke wallen onder mijn ogen. Het heeft niets met je stijl van leven te maken maar is effectief erfelijk bepaald. Dit hebben verschillende dokters mij al gemeld. Mijn zoontje van 2 heeft het zelfs. Er is inderdaad een groot verschil tussen vochtwallen en vetwallen. Vetwallen zijn erfelijk bepaald, operatief verwijderen is de enige oplossing. Binnenkort ga ik voor de ingreep gaan, ben er wel bang voor. In je aangezicht een operatie laten doen is toch altijd een risico maar ik ben het zo beu. Het is echt een complex. Ook ik ontwijk bepaalde verlichting, durf mensen niet aankijken en krijg steeds de vraag: ben je moe? Zelfs als ik meer dan 8u geslapen heb. Het is een lastig iets, zeker voor een vrouw. Maar er zijn ergere dingen in deze wereld... Kop op iedereen!!  
 
{report}
anoniem  
  dat is niet waar want ik ben precies 1 jaar lang elke dag om 6 uur naar bed gegaan en elke dag 10 of 9.30 wakker
dus iedereen LUISTER NIET NAAR HAAR!!
 
 
{report}
hoi:).  
  Ik heb het altijd al ! ik ga altijd vroeg naar bed het gaat niet weg wat ik ook doe :S me ma heeft ht ook gwn dus het komt was daardoor want het gaat ook niet weg en het blijf de heele dag zitten! en savonds gaat het pas een beetje weg :S ik zie savonds altijd een beetje wal dan weet ik zeker dat ik de volgende ochtend heele dikke heb :S:S:S  
 
{report}
zandloperX  
  tuurlijk helpt het wel van te weinig slaap wordt je sneller moe overdag,en moeheid zorgt voor opgezwollen ogen
zorg dus voor goede nacht rust maar waar je ook wallen van krijgt, is als je gaat huilen voor dat je gaat slapen dan zijn je wallen in de ochtend mega groot.
 
 
{report}
 
  Hey, ik ben 36 jaar enik heb ook al heel mijn leven donkere kringen onder mijn ogen. Mijn zelfvertrouwen is er op achteruit gegaan...constant hoor je , ben je moe? heb je drugs gebruikt of heb je een mot op je ogen gehad......ook als ik ga solliciteren zijn mijn wallen de reden dat ze me nt aannemen :-(
Kan er mij iemand een goed adres geven om wallen operatief te laten verwijderen of kent er iemand een goede dokter in Belgie die mij kan helpen met dit probleem.
Ik hoop dat iemand hier op reageert
 
 
{report}
Dennis  
  Hallo, ik wil graag een tip geven dat wallen onder de ogen vaak een verschijnsel is dat het lichaam vochtgebrek heeft we drinken bijna allemaal te weinig water, ook bij menstruatie droogt het lichaam uit dus 2 liter water per dag.  
 
{report}
Wallie  
  Ik ben 34 en heb ook zakjes/ wallen onder de ogen, heb ook veel slaap problemen gekend maar zins kort zijn de wallen wel heel erg aanwezig, ze trekken in de loop van de dag wat bij en het voelt alsof er een druk op staat.
Herkenbaar?
Tips iemand?
 
 
{report}
Charly  
  Wallen onder de ogen kan ook te maken hebben met allergie of hooikoorts. De kinderarts (mijn dochter had al wallen als kind), wees mij daarop.  
 
{report}
gretha  
  hallo ik ben 55 jaar ,ieder een zegt dat ik er goed uit zie voor mij leeftijd.en dat ik er jonger uit zie.ik hen een jaar of 4 geleden ooglit corectie laten doen voor mijn boven oogleden.het doet geen pijn en ben zeer tevreden.nu heb ik dikke wallen onder mijn ogen.en heb ik 1 oktober een afspraak met de klieniek voor de wallen weg te laten halen.ik moet het zelf betalen rond de 1500,euro.ik ben aan het sparen en werk hard.als dat gesprek mij bevald wil ik dus onder corectie.ik ga de arts vragen als ik het laat doen hoelang het dan weg blijft.dat vind ik het belangrijkste ik hoop dat hij zegt 15 jaar,kijk dan ben ik 70,dan maakt het mij niet meer uit.meschien ben ik dan al dood  
 
{report}
ronia  
  hallo,hoe heet dat middel tegen wallen a.u.b. dank u  
 
{report}
justme  
  kan je groene concealer gebruiken. tegen rode gezwollen ogen zijn de kammille-zakjes echt wel werkzaam. wallen,vocht-ophoping en het uitzetten van de huid.. om het vasthouden van vocht tegen te gaan kan je een zout-arm dieet volgen. tegn het hangen van de onderste oogleden vrees ik dat enkel het wegsnijden van de huid hit kan verhelpen.  
 
{report}
angel  
  ik wil diegene bedanken die phyto diur aanprees hier op de pagina. Ik gebruik het nu 4dagen en bij mijn rechter oog is de wal al helemaal weg en de wal aan mijn linker oog is aanzienlijk geslonken
Daarnaast gebruik ik nu ook klorane patches met korenbloem. Nogmaals bedankt voor deze tip. Ik voel me weer een stuk zekerder
 
 
{report}
Deal With it  
  Ik ben 18 jaar en heb echt niet normaal donker blauwe kringen onder mijn ogen. Ik vind het echt afschuwelijk en draag daarom ook een zonnebril. Ik heb het nu 2 jaar dat is niet echt lang maar mijn zelfvertrouwen is echt compleet weg. Ik kan mensen niet aankijken het voelt alsof ze naar een dood iemand kijken terwijl ik nooit er iets over hoor. Mijn oplossing is mijn zwarte zonnebril. Ik draag hem altijd en hij dekt precies de afschuwelijk blauwe kringen. Nu kan ik het zonnetje weer zien, zelfs in de regen. Ik heb helemaal niks geprobeerd om het te minderen want ik weet dat als je ze hebt, ze (Bijna) nooit meer weggaan.  
 
{report}
Chantal  
  Heey ik wil ook wel weten hoe dat,spul,heet,en of je het,kan bestellen ergens, want ik heb al can kleins af aan last van donkere kringen  
 
{report}
Anoniem  
  Ik heb erg donkere en opvallende kringen rondom mijn ogen. Waarschijnlijk erfelijk, mijn moeder en haar moeder hebben er ook last van -- iets met schedelstructuur denk ik. Is er iets, naast plastische chrirugie (want daar begin ik liever niet aan), wat ik er aan kan doen?  
 
{report}
 
  het kan ook te maken hebben met je jeugd, net als by my ik ben by de dokter lang geweest, en het heeft by my te maken met vroeger, doordat ik exceem had, en de bijwerking ervan is dus dat ik wallen hheb gekrijgen niet zo fijn natuurlijkk  
 
{report}
dit is het leventj  
  hello allemaal ik ben blij te wten dat we allemaal wel wat hebben in leven...het maakt dus niet uit jong en oud..we hebben allemaal wat we niet luk vinden"'
ik ben nu al 46 jaar...en heb me hele leven gesport om lekker gezond en lekker in mijn vel te zitten....toen ik 17 was.....had ik gelukkig gen last van de dippe wallen die ik heb nu ik wat ouder ben"' ze vilen niet zo op""ën heb er nooit last van gehad"""nu ik wat ouder ben,ik sport nog steeds"en krijg goed comentaar dat ik er best jonger uit zie dan mijn leeftijd...af en toe leef ik gezond en ga vroeg naar bed"""nu ik veel af gevallen ben heb ik veel vet verloren in mijn gezicht waardoor ik wallen heb gekregen""gelukkig een beetje lichte vorm walletjes op de frons voorhoofd die bij mijn leeftijd wel degelijk horen"""dat trekt wel altijd wel evn weg na een kleine botox ingreepje van 10 minuten""'nu ik goed in de spiegel kijk zie ik die vervelnde wallen"""leegte"" maar weet dat het toch met mijn slechte werkende darmen ook komt""ïk heb even goed gekn naar mijn oma""ën ja hoor het is ook nog erfelijk"""glukkig leven we in een tijdprk waar je van alles kan probern om die wallen wat weg te werken en of te verlichten""ïk dacht er ook aan een operatie"die zijn meestal wel veel te duur"vanaf 1100 en boven wel""äls jë weinig cash heb kan je hierdoor ook gestressed raken""sroppen met sporten om mijn vet gehalte in me gezicht weer te krijgen daar heb ik wel een probleem mee"""want het heft een ander nadeel dat ik weer dik en lui zou worden""
goh het leven geeft veel uitdagingen"' het liefst doe ik er niets mee en probeer ik zo me zelf te accepteren wetend dat onze maatschappij ons niet hierover met rust zal laten""omdat alles maar perfekt moet zijn,en je maar opmerking aan je hoofd krijgt over je uiterlijk""we hebben gelukkig allemaal een minpunt. en als het niet over uiterlijk gaat dan is het wel iets anders waar een mens zich aan ergert""
ik vindt het zo,zolang je niemand kwaad doet en je goed voor je gezondheid en geest zorgt zijn jullie allemaal van mij mooie mensen"""probeer iets te vinden wat bijzonder jou helpt...als het een botox of een operatie is,of de verschillende cremees die er zijn""'he zo erg is het niet"" want starks zal je wel iets vinden wat je probleempje wel helpt"'ieder zo op zijn eigen ding"""maar verlies je eigen waarden niet"""die is mooie om waar te zijn""
allemaal het zelfde schuitje klein zorgje uiterlijk....doe al het goede dat zal je meer uitstralen""
 
 
{report}
kimmy  
  nou idd aambeienzalf helpt niks:sheb ook gedaan!!!!!  
 
{report}
Mayo  
  Ik heb een camouflage van Maxfactor die wel sterk is en goed blijft zitten. En Sjors. Er waren wel mensen die vroegen naar een goed camouflage stift, dus misschien is het voor jou niet handig, als jongen zijnde, maar wel voor anderen. En zo'n enorme rotzooi is, want ik smeer al 18 jaar make-up op mijn gezicht en ik zie er fris en fruitig uit, nergens last van.  
 
{report}
Rony  
  Hou maar op. allemaal een hoop geknoei met niet het gewenste resultaat. Wallen heb je of je laat ze weg halen. Of gebruik Instant eye lift van Skin Doctors Hiermee ben je een aantal uren verlost van alle soorten wallen en rimpeltjes rond de ogen. En het werk perfect. Je smeert een druppeltje van het spul uit over je wallen en eventuele kraaienpootjes, wacht even tot het droog is en strak zijn je ogen. Het trekt helemaal glad en de de wallen en kraaieppotjes zijn tijdelijk helemaal weg. Het blijft 5 tot 8 uur werken. Ideaal als je er even goed uit wilt zien.  
 
{report}
lies vellinga  
  Heel simpel, ik heb ook kringen en verkleuring onder mijn ogen, maar gebruik gewoon een concealer,en je ziet er niks meer van.  
 
{report}
pablo  
  ik ben 25 jaar ik had ook last van donkere kringen rond mijn ogen , maar iemand beveel mij op aambeien zalf te gebruiken en nu zijn wij 4 weken verder , en ik zie dat ik er bijna vanaf ben dus bij deze , gebruik aambeien zalf en je zult er vanaf zijn , ik spreek uit ervaring, vraag het niet aan een donker maar aan iemand die het zelf heeft meegemaakt oude spreekwoorden van mijn oma :d
 
 
{report}
sanna  
  wie wil me help ik heb niet zo veel geprobert maar wat moet ik doen
ik heb me heel leven al wallen
 
 
{report}

1000 Resterende tekens


 

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA