Dokter.nl

Bel met medische vragen of voor advies (€ 0,9 p/m)  Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Wallen en kringen onder ogen

Wallen en kringen rond de ogen geven het gezicht een vermoede uitstraling.  Een goede verzorging van de huid de beste manier om wallen en kringen te voorkomen. Verzorg je huid zo goed mogelijk. Stress is slecht voor je huid. Zorg dus voor goede voeding en voldoende ontspanning. Slaap voldoende, verwijder je make-up voor je gaat slapen, en gebruik dagelijks nachtcrème. Als je rookt is het aan te raden te stoppen. Je merkt al na enkele weken dat je huid weer tot leven komt. Een instant redmiddel dat kan helpen na een avondje uit of een slechte nachtrust is een koud washandje of een ijsblokje.

De koude laat de bloedvaten samentrekken en zo wordt het vocht langzaam afgevoerd. Er bestaan veel crèmes tegen donkere kringen die beweren het probleem te verhelpen, maar deze hebben meestal weinig resultaat. Tegen wallen kunnen crèmes op basis van cafeïne een invloed hebben op de vetophoping en voor verbetering zorgen. Ook een chirurgische ingreep, bijvoorbeeld een ooglidoperatie bijvoorbeeld, werkt wallen weg.

Reageer

Let op: (*) zijn verplichte velden. Uw e-mailadres wordt niet op deze site getoond en niet gebruikt door ons of derden.

[b] [i] [u] [s] [url] [quote] [code] [img]   

Reacties (249)

 • Anoniem

  Wie heeft een tip voor wallen onder de ogen. Sinds ik niet meer menstrueer heb ik enorme wallen die niet meer verdwijnen in de loop vd dag. Ik voel me er heel onprettig bij!

 • J.Brusse

  gewoon sávonds een beetje aambeien zalf op je wallen smeren helpt echt !

 • marijke

  hallo, heb al tube's aambeienzalf gebruikt helpt niets

 • kimmy

  nou idd aambeienzalf helpt niks:sheb ook gedaan!!!!!

 • mnqmr

  Ik heb me latne opereren in Belgie, daar was het goedkoper. Vielmij reuze mee en je hebt homeopatische pilletjes om de blauwheid tegen te gaan. Werkt super. Was niet helemaal tevreden over Belgie en adviseer dan ok een goede kliniek in Nederland. Ze schijnen wel terug te komen maar ik mag nog niet klagen.
  Wallen boven de ogen, worden zelfs vergoed door de ziektekostenverzekering, eronder helaas niet!

 • van den houdt Ingrid

  Beste, Heb jij in Belgie een onderste ooglid operatie laten uitvoeren? Ik woon zelf in Belgie, ik ben het ook van plan voor mijn bovenste oogleden en onderste maar ben ontzettend bang.... Ben jij tevreden en welk zijn die pilletjes voor tegn het blauw? Groetn Ingrid

 • Sacha

  Het is wat ingrijpender, maar helpt zeker en direct. Met behulp van injectables wordt er een filler ingespoten onder de ogen. Mijn vriendin had vreslijk last van walle/vermoeide uitstaling en heeft zich bij de Rembrandt Kliniek in Leiden laten behandelen. Prachtig geworden en de behandeling viel ontzettend mee.

 • Fransisca

  Hallo, je kan altijd proberen met compressen van rozenwater, liefst nog als het water uit de ijskast komt. rozenwater geeft een ontzwellend effect

 • Amber

  Ik heb een paar keer vasaline gebruikt. gewoon op je wallen smeren werk opzich wel.

 • marie-rose

  Ik zou zekers en vast geen vaseline op doen...is nl gemaakt van aardolie dus zekers en vas tniet gezond voor het menselijk lichaam.

 • anita

  Een klein beetje sperti...(aambeienzalf)

  Niet te vaak maar het haalt de zwelling weg

 • Anoniem

  Tips:
  1. Houd een schijfje aardappel in een doek 20 minuten tegen uw ogen en spoel het niet af. 2. Laat koude theezakjes (kamillethee) 10 minuten op uw ogen liggen. 3. Houd een bevroren eetlepel(vriezer)in een doek met de holle kant tegen uw oog. 4. Leg plakjes van een komkommer 5 minuten op uw ogen. 5. Trommel met devingertoppen onder de ogen van binnen naar buiten. 6. Drink 2 à 3 liter water voor een goede afvoer van afvalstoffen. 7. Meng drie druppeltjes citroensap koude melk, drenk twee wattenschijfjes in dit mengsel en leg de wattenschijfjes 15 minuten tegen de ogen.

 • hira

  het werkt echt. ik heb geen wallen meer.
  dankje wel

 • anoniem

  zorg gewoon dat je een tijd lang optijd naar bed gaat et voila, je wallen zijn binnen een paar weken verdwenen

 • a...

  het spijt mij, maar op tijd naar bed gaan werkt helemaal niet bij mij. en ik denk ook dat dat er helemaal niets mee te maken heeft...

 • Anoniem

  het kan ook te maken hebben met je jeugd, net als by my ik ben by de dokter lang geweest, en het heeft by my te maken met vroeger, doordat ik exceem had, en de bijwerking ervan is dus dat ik wallen hheb gekrijgen niet zo fijn natuurlijkk

 • Naamloos

  Ik ben nu 16 heb al 7 jaar wallen en exceem rond mijn ogen . Volgens mijn moeder is het omdat ik te laat opblijf terwijl ik om 9.30 ga slapen. Heb allergietesten gedaan en vermijd nu van alles maar toch blijf ik donkere kringen maar vooral wallen hebben. Mijn exceem is wel verdwenen. Als iemand advies heeft ben ten einde raad

 • Anoniem1

  Sperti (klinkt raar want is bedoelt tegen aambeien) helpt tegen wallen... Succes

 • zandloperX

  tuurlijk helpt het wel van te weinig slaap wordt je sneller moe overdag,en moeheid zorgt voor opgezwollen ogen
  zorg dus voor goede nacht rust maar waar je ook wallen van krijgt, is als je gaat huilen voor dat je gaat slapen dan zijn je wallen in de ochtend mega groot.

 • hoi:).

  Ik heb het altijd al ! ik ga altijd vroeg naar bed het gaat niet weg wat ik ook doe :S me ma heeft ht ook gwn dus het komt was daardoor want het gaat ook niet weg en het blijf de heele dag zitten! en savonds gaat het pas een beetje weg :S ik zie savonds altijd een beetje wal dan weet ik zeker dat ik de volgende ochtend heele dikke heb :S:S:S

 • Jansen

  Heb ik ook ! Wallen rare wallen tot de andere kant van mijn oog , al 2 maanden ookal slaap ik vroeg !

 • Kijk eens naar je voeding

  Hallo,
  Wellicht zou je eens kunnen kijken wat je eet, als je veel (keuken)zout eet houd je lichaam meer vocht vast.
  Maar bij mij zijn granen(procducten) de grootste boosdoener, pasta`s van wat voor soort dan ook.

  Eet nu veel fruit en groente en mijn wallen zijn behoorlijk weg, kan het gelijk de volgende dag zien of ik iets gegeten heb wat ik beter niet had kunnen doen.
  Mijn boven oogleden zijn weer helemaal strak en onder is voor 85% verbeterd.
  Maar ik ben dan ook al over de 50:)

  Veel succes.


 • anoniem

  dat is niet waar want ik ben precies 1 jaar lang elke dag om 6 uur naar bed gegaan en elke dag 10 of 9.30 wakker
  dus iedereen LUISTER NIET NAAR HAAR!!

 • anoniem

  Vroeg naar bed gaan helpt niet hoor.
  Bij sommigen wel maar ik heb dus mijn hele leven al donkere paarse wallen onder mn ogen en het is ontzettend klote.
  Het is er slecht voor je zelfvertrouwen en ik vind het nooit leuk om in een fel verlichte ruimte lopen en heb moeite mensen lang aan te kijken.

 • Laura

  Beste anoniem

  Ja daar heb ik ook echt ontzettend veel last van, vooral om mensen lang aan te kijken en ik zie er elke ochtend weer moe uit! was er maar een middel dat het verdween!

 • anoniem

  Heb ik ook altijd!
  Al mijn hele leven last!
  Niets helpt!
  Om gek van te worden.

 • Sjors

  Ik heb precies hetzelfde probleem wat u ook heeft dacht echt dat ik de enige was die van deze kwaal last had..Heb ook inderdaad moeite om in felle verlichting te lopen omdat ze dan duidelijker te zien zijn,en al helemaal moeite mensen lang aan te kijken na verloop van tijd weet je niet beter meer maar het blijft vervelend omdat je er gewoon niet vanaf kunt komen...Succes verder

 • geert

  ik heb ook precies hetzelfde! hoe uitgerust ik ook ben, er zit gewoon enorme grijs/paars achtige plek onder en ook naast me ogen aan de kant van me neus. soms zo erg dat sommige die me nog niet zo lang kennen, vragen aan me of ik ben geslagen omdat ik een blauw oog heb.. idd ook erg slecht voor je zelfvertrouwen! maar is er egt nix tegen te doen?? werkt make up? ik ben een man heb egt geen iedee. maar wil er nu egt wat aan gaan doen! of kan het weg gehaald worden door middel van opereren? b.v.d!

 • Anna

  Ik heb dat ook, dat men vraagt of iemand mij een blauw oog heeft geslagen. Volgens een dokter komt dit omdat de huid onder de oog zo dun(lees transparent) is, dat het blauw eigenlijk de bloedvaten onder de ogen zijn. Helaas weinig aan te doen.
  Ik ben nog maar 28 en heb dit al een jaar of 12.

 • Gerdien

  Dat heb ik ook! Mijn vader heeft mij toen ik een tiener was meerdere keren gevraagd of ik een blauw oog had. Heel slecht voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb zo ongeveer alles geprobeerd, niets helpt. Concealer (geel, groen, gewone, alles geprobeerd) helpt ook niet. Jammer want nu zie ik er altijd moe uit...

 • naamloose...

  naamloos
  Als je alleen erge verkleuring hebt onder de ogen,,dan wil Carbxtherapie nog wel eens werken.
  Google er maar eens op, voor informatie.

 • Ben

  Carboxie heeft mij ook geholpen met m'n (donkere) wallen. Het verdwijnt niet helemaal maar is zeker verbetert en ik krijg geen vervelende opmerkingen meer.

 • harriet

  Ik zie hier allemaal mensen ! de meesten hebben problemen met de wallen onder de ogen , die maar niet weggaan!
  Ik denk idd dat alleen een ooglid operatie de oplossing is voor 50% van de mensen met wallen! Wallen kunnen ook een tijdelijk iets zijn! maar is het chronisch! blijft alleen ooglidcorrectie over ! Succes

 • Anoniem

  Ik heb dat dus ook! Vroeg naar bed gaan helpt bij mij ook neit echt. Ik gebruik wel concealer, maar je ziet ze altijd nog wel licht. Ze zijn een beetje paars en er zitten kleine bultjes op. Ik vind het echt heel erg vervelend.

 • Ingeborg

  Heb nooit wallen gehad, todat deze er in ene waren. Nu gestopt met roken en ze zijn weg. !
  Wallen worden in heel veel gevallen veroorzaakt door stress en het vieze roken.

 • Odet

  Volgens mij is er maar één oplossing die werkelijk helpt: ooglid correctie!
  Iedereen die beweert dat genoeg slaap of stoppen met roken de oplossing is, weet niet echt wat wallen zijn.

 • Anoniem

  Als de wallen van wim kok ? :P

 • balen

  Ik heb hetzelfde probleem.
  Altijd wallen ondanks veel drinken voldoende slaap etc.
  Hoe vaak ik te horen krijg ben je moe.
  Ik ben jaloers op mensen die dat probleem niet kennen.
  Ik heb mij er ook al aan laten helpen maar helaas naar een tijdje kwamen ze weer terug.
  Misschien moet ik maar een bril gaan dragen kan ik mij daar achter verstoppen.

 • Linde

  Een ooglidcorrectie op medische indicatie, dus als je er last van hebt bij het zien, bijvoorbeeld door geïrriteerde ogen, wordt door de zorgverzekering vergoed. Puur om cosmetische redenen zul je zelf moet betalen.

 • sonja van vroeger

  een ooglidcorrectie die vergoed wordt is alleen de bovenoogleden en die moeten dan echt over de ogen zakken anders geen vergoeding, de ontsierende wallen worden niet vergoed.
  een gezonde levensstijl wil weleens helpen, maar helaas, vaak ook niet.
  je hebt blauwe kringen, vocht en vetwallen, ze vereisen allemaal een andere behandeling en een andere creme. Blauwe kringen kun je nog wel met make up wat wegwerken. Vet krijg je niet weg.

 • Laura

  Ik ben 2 maanden geleden gestopt met roken (na bijna 25 jaar) en mijn wallen zijn gewoon weg! Dat donkere onder m'n ogen is helemaal weg. Heerlijk!

 • Isabelle

  Ik ben 27 jaar en heb op mijn eerste foto's al miniwalletjes.
  De laatste paar jaren wordt het wel erger. De vragen of ik ziek ben of hoe laat ik het gisteravond heb gemaakt komen me de keel uit.
  Ik denk er serieus over om me te laten opereren maar heb geen idee over de kosten of risico's. Wie heeft er goede of slechte ervaringen?

 • carine

  Ik heb al gans mijn leven last van vreselijke walles. Ik ben 42 jaar en heb nog quasi geen enkele rimpel maar ik word compleet overdonderd door wallen en vetophoping. Ik heb het al één keer laten wegsnijden aan 38 jaar en tot voor kort was alles prima in orde. De laatste 6 maanden zijn ze terug gekomen. Ik ga ze dus opnieuw laten wegsnijden want ik heb daar een positieve ervaring mee. Gewoon doen !

 • sanne

  ik heb ookz on last van wallen help me1

 • Anoniem

  Er is toch een verschil tussen wallen en kringen onder de ogen? Ik heb geen wallen (soort zakken onder je ogen), maar wel donkere kringen. Ik heb van alles geprobeerd (cremes etc.) maar niks helpt, ik blijf er vermoeid uitzien.

 • carolin opzomer

  ik heb last van donkere kringen ik rook niet ik slaap voldoende .

  en nog ik heb last van puisten op mijne arm kennnen jullie nog een tip voor mij die puisten is zeer belangerijk help me plies ik hoop snel een antwoord terug xxx

 • LM

  De kringen (donkere plekken) onder mijn ogen werden veroorzaakt door mijn bijnieren.
  Stress is slecht voor de bijnieren, weinig slapen ook. Ziekte of medicijngebruik kunnen ook invloed uitoefenen.
  Voedingssupplementen als L-tryptofaan en vitamine B complex hebben mij geholpen.

 • Frederik

  ik heb ook al heel lang donkere wallen onder mijn ogen. en heb ook pijn in mijn onderug denk ook dat het mijn nieren zijn. want ik heb ook een lage bloeddruk en dit wordt door de nieren geregeld. heb ook een te kort aan b12 gehad, heb toen injecties gekregen. maar ik ben pas 21.

 • Linda van Vegchel

  Hallo allemaal,

  En wat moet je doen als je donkere kringen onder ogen al bijna je hele leven hebt en van je vader hebt geerft.

  Ik ben pas 27 jaar en zou er goed uitzien als ik geen donkere kringen had.

  Mijn vitamine B gehalte en ijzer gehalte zijn op peil.

  Slaap voldoende, eet gezond, drink genoeg water en kruidenthee, rook niet en drink 3 x per jaar.

  Weet iemand een goede concealer die donkere kringen echt goed verbergt.

  En is het waar dat lipotransfer de enigste manier is om van deze kringen af te komen.

  Ook zag ik creme die zegt donkere kringen te verminderen.

  Deze creme heet : Nannic Venatrix van Nannic cosmetics.

  Werkt deze wel want deze kost ook 43.95 euro voor 30 ml.

  Ook functioneren mijn nieren en lever goed.

  Help mij aub.

  gr,

  Linda

 • anoniem

  hoi Linda ( iik zie je naam boven aan t bericht :D) Ik ben 12 jaar en heb ook zo'n erge last van wallen. Precies zoals jou heb k ze waarschijnlijk van mn vader. Ik krijg ontzettend vaak de opmerking, Je hebt wallen! of; heb je niet goed geslapen, of ; ben je moe?
  en ik word er gek van! Ik krijg die opmerkingen al jaren naar mijn hoofd toe geworpen en ik word er onderhand gek van! Mijn zelfvertrouwen is nu al bijna naar de knoppen en operaties zullen er ook wel niet van komen. Weet iemand raad???

 • Michèle

  Gezond eten, en goed slapen. Op tijd naar bed!

 • Anoniem

  hartelijk dank voor je advies, maar helaas doe ik dit allemaal al. maar alsnog bedankt! :D

 • AANDACHT!!! tip om wallen onde

  je hebt twee soorten wallen onder de ogen.wallen waar vet onder zit en wallen waar vocht onder zit.dat kan je zelf te weten komen.ga gewoon plat op u rug liggen en kijk dan met een spiegeltje of u wallen minder zichtbaar zijn als je ligt.als dat het geval is dan is het vochtophoping zoals bij mij geweest.ik ben ongeveer twee maanden geleden begonnen met PHYTO-DIUR in te nemen.je kan dat in de apotheker kopen en kost ongeveer 10euro.na ongeveer twee weken gebruik van PHYTO-DIUR zag ik duidelijk mijn wallen onder mijn ogen weg trekken.ik raad echt aan om PHYTO-DIUR eens uit te testen.zoals ik al zei;als het vocht is onder u ogen dan helpt dit echt want ik ben uiteindelijk verlost van mijn wallen.

 • Kokkie

  Ik neem al jaren aldactazine voor mijn vocht onder mijn ogen, en helpt!... Jikkie

 • goldy

  ik heb het bsteld op internet(kon t nergens krijgen hier) en ben echt benieuwd of het me helpt ik heb verder alles al geprobeerd en niks helpt

 • S,

  Hoezo haalt het stoppen van roken de wallen weg?
  Als je nu niet rookt? zoals ik
  heb al creme geprobeert of vroeger naar bed maar het werkt niet.

 • puk

  als je de ziekte van pfeiffer hebt gehad kan je dan onvruchtbaar worden

 • Dirk

  Als men opgezette lymfeklieren heeft dan kan men onvruchtbaar worden door bijv de bof, niet zozeer van pfeiffer. Vermoeidheid door pfeiffer gaat niet gepaard met de wallen onder de ogen, integendeel.

 • Dokter.nl

  Ik weet niet wat Pfeiffer te maken heeft met Wallen onder de ogen. Maar in ieder geval kun je van Pfeiffer niet onvruchtbaar worden. Wel heel erg moe!

 • jhonnie

  In india is er een middel die de blauw/paarse wallen doen verdwijnen in 3-4 weken, het middel bestaat vooral uit anti-oxidanten. Medisch bewezen maar nooit goedgekeurd door de europeese wetenschaps erkenning. Na genezing moet je het wel blijven voortnemen, maar dan enkel om de week 1 theelepel. Mijn moeder, vader, oom en broer zijn er voorgoed van af.

 • Bjorn

  heey hoe heet dat ene anti-oxidanten middel/créme.
  zou het graag willen weten want ik heb er al heel me level last van

 • Chantal

  Heey ik wil ook wel weten hoe dat,spul,heet,en of je het,kan bestellen ergens, want ik heb al can kleins af aan last van donkere kringen

 • ronia

  hallo,hoe heet dat middel tegen wallen a.u.b. dank u

 • Anoniem

  Hoe heet het middel dat je beschrijft? Ben je zelf Indiaas? Is het een kruidenmiddel of iets dergelijks?


Vind Dokter op