Hoe groot is de kans op zwangerschap

  • #1

    Geachte,

    Ik ben reeds ruim 18 jaar aan de pil ( Mercilon ) en neem deze consequent in.
    Nu laatst is er vermoedelijk iets mis gegaan en heb ik waarschijnlijk 2 pillen vergeten in te nemen ( ben er niet zeker van omdat ik in toilet ook nog reservestrip had zitten ... )

    Maar ervan uitgaand dat ik ze ben vergeten :

    10 juli begon mijn stopweek . 17 juli terug met de pil begonnen. di en woe 21-22 juli de pil vergeten, donderdag tot op heden pil wel ingenomen.
    Donderdag en/of vrijdag ( 23 en/of 24 juli) seks gehad... vanaf zaterdag tot op heden niet.

    Hoe groot is de kans op zwangerschap ? 18 jaar non-stop aan de pil + bij het berekenen, vermoed ik dat ik niet in vruchtbare periode was ...

    Graag antwoord ...
    Thans aan het sterven van de schrik

    Reageer
    #2

    Als je ze daadwerkelijk bent vergeten, was dat in de eerste week. Dan is er wel kans op zwangerschap als je in de 4 dagen voor het vergeten en in de 7 dagen na het vergeten onbeschermde seks hebt gehad.

    Alleen is er nu niets meer aan te doen. Je had ofwel binnen 72 uur de morning After Pil moeten nemen of binnen 5 dagen een spiraaltje laten plaatsen.
    Er zit niets anders op dan de stopweek af te wachten en als de bloeding uitblijft een zwangerschapstest te doen.

    Reageer
    #3

    Ondertussen langs gyneacoloog geweest. Deze heeft vervolgens een spiraal geplaatst. Op echo was idd een slijmvermindering waar te nemen, doch geen eiblaasje ( of zoiets) wat wél het geval zou zijn, indien de pil haar werking niet had gedaan. Er is vervolgens een spiraal geplaatst als hulpmiddel om het eventuele risico van bevruchting alsnog tegen te gaan ( doch onbebeschermde seks was 6 à 7 dagen geleden) en als nieuw anticonceptiemiddel. Heeft dit echter effect om een eventuele bevruchting/innesteling (maw zwangerschap) alsnog tegen te houden ?

    Reageer
    #4

    In principe moet dat binnen 5 dagen na de vermoedelijke conceptie.
    Maar de gynaecoloog heeft hier een afgewogen beslissing genomen na onderzoek. Je zult dus moeten vertrouwen op het oordeel en de kundigheid van de gynaecoloog.

    Reageer
Reageer op: Hoe groot is de kans op zwangerschap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief