vraagje over de baby

  • #1

    Weet niet of ik hier goed zit maar heb een vraagje. Mijn zoontje uw geboren met hele donker donkergrijze oogjes. In te licht en vooral daglicht zag je dat ze duidelijk grijs waren dus niet donkerblauw zoals de meeste baby's. Van afkomt zijn wij Noord Afrikaans dus best getint en man en ik hebben beiden bruine ogen. Man donkerbruin en ik hazel met een groen als geel kleurtje erin. Mijn zoontje is nu bijna 6 maanden en je hoort wel eens dat na 6 maanden de kleur niet veranderd. Ze zijn nu grijs groen achtig met om de pupil een bruine rand. Vonden wij wel apart aangezien lichte ogen niet in de families voorkomen ook niet bij opa's en oma's zover er weten. Kan dit alsnog veranderen? En klopt het dat een baby pas vanaf 6 maanden meer melanine (pigment) aan begint te maken?

    Groetjes mama van H

    Reageer
    #2

    Normaliter verandert de kleur van de ogen tussen de derde en de zesde maand maar later kan ook heel goed. De definitieve oogkleur is pas na 3 jaar bepaald.

    Reageer
    #3

    Hallo bedankt voor u snelle reactie. In principe liggen er niet wakker van hoor mat we vonden het best appart aangezien onze neefjes en nichtjes allemaal meteen na de eerst maand bruine oogjes hadden en de kleine hier nog steeds dus 3 kleuren heeft. Is het juist dat de baby's wel na 6 maanden meer pigment beginnen aan te maken?

    Reageer
    #4

    Ik kan die vraag helaas niet beantwoorden. Ik weet het niet. Wat ik wel weet is, dat naarmate je baby meer aan zonlicht wordt blootgesteld er ook meer pigment in de huid zal worden aangemaakt.

    Reageer
Reageer op: vraagje over de baby


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief