Zwangerschapstest en fibromyalgie

  • #1

    Op internet lees ik meerdere verhalen over vrouwen die fibromyalgie hebben en negatief testen, maar uiteindelijk toch zwanger blijken te zijn?

    Dat vrouwen die fibromyalgie hebben weinig hcg aanmaken en daardoor negatief testen. In hoeverre is dat waar?

    Ik heb 31 maart mn menstruatie gehad. Daarna geen pil geslikt. Wel seks gehad en deels onbeschermd.
    De 28e had ik ongesteld moeten worden (volgens mn normale cyclus met pil) dat werd ik niet en heb die dag voor de zekerheid getest. Die was negatief. 3 dgn later weer getest nadat ik niet ongesteld was geworden nogsteeds negatief. 1 week later (gister dus) weer getest nog steeds negatief. Alleen ik ben nog steeds niet ongesteld geworden.
    Mijn borsten doen zeer. Zeurende kramp in de onderbuik maar de ongesteldheid blijft uit. Ik begin te denken dat ik toch zwanger ben.
    Ik heb dus fibromyalgie en ben gaan opzoeken of dit dus invloed kan hebben op de hcg. En ik kom dus wel berichten tegen dat dit dus invloed heeft. Maar een concreet antwoord kan ik niet vinden.

    Iemand enig idee?

    Reageer
    #2

    Een concreet antwoord zul je helaas ook niet vinden. De geleerden zijn het hier nog niet over eens.
    Ik denk dat het goed is als je even bij de huisarts langs gaat voor een zwangerschapstest.

    Reageer
    #3

    Ik kan er ook niets wetenschappelijks over vinden...

    Reageer
    #4

    Mijn HA assistent lachte me zowat uit..
    Kreeg te horen dat als ik geen meetbaar hcg aanmaak ik ook niet zwanger ben. Ik moest wachten tot eind van de maand en dan weer testen. Een test bij de HA of thuis is hetzelfde gaf ze aan.
    Het klinkt stom maar ik voel me zwanger. Ik ken mijn lichaam van top tot teen. En het voelt...anders
    En ja mn neurotransmitters zijn stuk.. Waarom ook niet mn hcg aanmaak ding. Dat je voldoende aanmaakt om zwanger te blijven alleen niet genoeg dat je het ook uitplastl

    Reageer
    #5

    Nou, ik moet zeggen dat dit wel een heel erg domme assistent is.
    De test bij de huisarts is dus NIET hetzelfde als thuis. Tenminste als ze het goed doen. De urinetesten die de HA heeft zijn veel gevoeliger. Bovendien kan de HA een bloedtest doen.
    En je hebt gelijk...stel dat je HCG verstoord is door de fybromyalgie, los van het feit hoe dat dan zou moeten werken.

    Maak een afspraak bij de huisarts en vraag om een bloedtest. Klaag dan meteen over de assistent. Uitlachen is sowieso uit den boze!

    Reageer
    #6

    Ja dat dacht ik ook. Maar nu ben ik een beetje onzeker om weer op te bellen voor een afspraak.
    Ik weet ook wel dat dat niet goed is. Maar als je je een beetje voor l*l voelt staan..
    Ik wil gewoon nog een 'keuze' hebben. Na 10 weken vind ik dat ik geen keuze meer heb.
    De HA assistent zei ook dat ze dacht dat ik nog aan het ontpillen was. Maar ik dacht dat ik wel een eisprong heb gehad. Slierterig slijm zwaar verhoogd libido. Iets wat ik met pil niet tot nauwelijks had dat soort slijm.
    Morgen misschien toch maar wel bellen..

    Reageer
    #7

    Ik zou dat wel doen.
    Het is overigens niet aan de HA assistente om een diagnose te stellen. Daar is de HA voor.

    Laat even weten als je geweest bent.
    Succes

    Reageer
    #8

    Ik heb zelf fibro en testen ook steeds negatief. ik ken me lichaam ook goed en nadat ik 2 keer na huis ben gestuurd door HA. Heb ik gevraagd om een echo ook voor het geval er wat anders aan de hand was. Mij zeiden ze ook dat als ik zwanger zou zijn er heus wel hcg te vinden zou zijn. Echo gehad bleek ik 5 en halve week zwanger te zijn. Dus als ik jou was zou ik gewoon vragen om een echo als je zelf echt dat gevoel hebt.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb ook FM en ben me nu ook aan het afvragen of ik zwanger ben heb nu twee testen gedaan en beide zijn negatief terwijl als ik naar mijn lichaam kijk en hoe ik me nu voel ik toch best eens zwanger kan zijn. ken mijn lichaam ook goed genoeg om te voelen dat het anders is. ben met deze onzekerheid naar de HA geweest en ze lachte mij uit volgens haar heeft FM niks te maken met het HCG en als de test zegt dat ik niet zwanger ben dan ben ik dat niet volgens haar. verder niks mogelijk als mijn test al negatief was ging zei het ook niet meer testen.

    Reageer
    #10

    Beetje raar van de huisarts.
    FM heeft inderdaad geen invloed op het HCG gehalte. Het is echter wel mogelijk dat je HCG gehalte te laag is voor een DHZ test. Blijft je menstruatie ook uit?

    Reageer
    #11

    Het klopt wrl hoor is een kennis van me ook overkomen.bij de huisarts bloed onderzoek en anders doorverwijzing naar gyn.

    Reageer
Reageer op: Zwangerschapstest en fibromyalgie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief