Hellp syndroom bij 1e zwangerschap, nu voor de 2e keer zwanger…

  • #1

    He Hallo

    Ik ben Kim, 30 jr, en heb een zoontje van bijna 2,5 jr.
    Bij de 1e zwangerschap ben ik erg ziek geweest vanaf week 29 van het hellp syndroom. Ik heb met 34wk een keizersnede gehad omdat het met mij niet goed ging. Met de kleine in de buik ging het overigens wel gewoon goed.
    Maar mijn leverwaarden waren ernstig verhoogd en bloedplaatjes weer ernstig laag.

    Nu ben ik 14 wk zwanger van de 2e (hiervoor trouwens een miskraam gehad met 8wk). Nu weer spannend hoe alles zal gaan verlopen.
    Er is mij (na het prius onderzoek te hebben gehad in maastricht) verteld dat ik t beste ASA 80mg kan gaan slikken (asperine). Beetje eng vind ik dat wel, slik liever geen medicatie tijdens mijn zwangerschap. Maar door de asperine te slikken zou ik minder kans hebben om weer het Hellp syndroom te krijgen.

    Ik ben benieuwd naar andere vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt.
    Het is trouwens de bedoeling dat, als het allemaal goed gaat, nu natuurlijk te bevallen, dat wil de gyn. Zelf zou ik een keizersnede ook weer prima vinden, maar daar staat hij niet zo achter.
    De gyn wil mij nu gaan inleiden met 37-38wk.

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    He anoniem, valt me tegen hoeveel info ik daar kan lezen. Sommige linken doen het ook niet. Hopelijk zijn er mensen die reageren op mijn topic.

    Reageer
    #4

    Niemand?

    Reageer
Reageer op: Hellp syndroom bij 1e zwangerschap, nu voor de 2e keer zwanger…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief