Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben?

  • #1

    Eind augustus/begin september heb ik voor het eerst seks gehad en we hebben het uiteraard veilig gedaan door het gebruik maken van een condoom. Hij is (als het goed is) niet in mij klaargekomen en het condoom was volgens mij ook niet gescheurd. Omdat ik het toch niet helemaal vertrouwde, heb ik twee dagen na de seks de morning-afterpil geslikt en ben ook gewoon drie cycli ongesteld geworden. In sommige gevallen zijn vrouwen tijdens de zwangerschap alsnog ongesteld en ik maak me nu een beetje zorgen. Ik ben nu bijna één week over tijd. Moet wel zeggen dat ik onregelmatig ongesteld ben en dat ik dus vaak een paar dagen te vroeg of te laat ben.

    Heb de afgelopen tijd wel eens buikpijn gehad, maar niet hele erge.. ik relateer het wel continue met een mogelijke zwangerschap alhoewel de kans misschien nihil is. Heb verder geen last van gevoelige borsten en/of tepels, heb niet moeten overgeven en ook niet misselijk.

    Als ik zwanger zou zijn, dan zou ik het al bijna 4 maanden zijn en dan zou je het toch ook aan je buik moeten merken? Heb trouwens (nog) geen zwangerschapstest gedaan.. denk uit angst voor de uitslag en omdat ik bijna 100% ervan overtuigd was dat ik niet zwanger kon raken. Maar nu mijn menstruatie me in de steek laat, vind ik het toch wel eng omdat ik totaal niet op een baby zit te wachten!

    Niemand weet hier momenteel nog van en ik wou even mijn hart luchten omdat ik hier al een tijdje mee zit. Hopelijk zijn er dames die me kunnen helpen. Bedankt!

    Reageer
    #2

    Normaal betekent ongesteld worden dat je niet zwanger bent. Zeker als jij al drie keer ongesteld bent geworden na iets waar je sowieso niet zwanger van wordt (namelijk veilige seks) hoef je je echt geen zorgen te maken. Haal voor de grap een zwangerschapstest en je zult zien dat deze zo negatief (=niet zwanger) uitkomt als het maar kan. Als dat niet zo is, dan moet je naar de dokter, zo gauw mogelijk. Maar ik denk dat je gevoelsmatig nog niet klaar bent voor seks en deze zorgen daar meer mee te maken hebben dan met een echte zwangerschap.

    Reageer
    #3

    Inderdaad, doe een test, dan weet je het. Laat je weten wat de uitslag is?

    Lana

    Reageer
Reageer op: Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief