Ongewenst zwanger, maar van wie?

  • #1

    17 November heb ik een zwangerschapstest gedaan omdat ik al even niet ongesteld was geworden, ook merkte ik dat mijn borsten erg gegroeid en gevoelig waren.
    De test was positief en volgens de test was ik langer dan 5 weken zwanger!

    Na het weekend heb ik meteen een (inwendige) echo laten doen en daaruit bleek precies 5 weken alleen was er ook een kans dat het een miskraam zou worden dus moest ik een week later terug komen.

    Gister (27 november) weer een echo laten doen (deze keer geen inwendige) en toen werd me verteld dat de vorige verloskundige een foutje heeft gemaakt en ook het vocht er omheen gemeten had.
    Het zou dus nu wel volgens de verloskundige echt ongeveer 5 weken en 4 dagen zijn.

    Nou heb ik geen vaste partner maar had regelmatig gemeenschap met mijn ex. Alleen op 12 oktober heb ik 1x
    gemeenschap gehad met een ander.

    Is het uit te sluiten dat 12 oktober de datum van bevruchting is geweest?

    Als ik het goed begrijp zou het dan nu 9 weken moeten zijn? Op de echo is wel duidelijk te zien dat het nog een erg jonge zwangerschap is.

    Reageer
    #2

    Dan moet je dus terugrekenen met wie je 5 weken en 4 dagen geleden seks hebt gehad. En je ovulatie... Maar is het van belang dat je nu al weet wie de vader is dan? De een is je ex (niet voor niets) en de ander was eenmalig. Ik denk dat ik eerst een gezond kindje op de wereld zou willen zetten alvorens me druk te maken om eventuele DNA test...

    Reageer
    #3

    Ja dat is dus me ex, maar omdat ik weet dat ik 25 september ongesteld was dacht ik in eerste instantie dat het van 'de eenmalige' was om het even zo te noemen. Want het is heel vreemd maar kan me helemaal niet meer herinneren dat ik daarna nog ongesteld ben geweest.

    Maar goed ik vind het toch wel fijn om te weten wie de vader is ja. Dat lijkt me toch vrij logisch. Ook dat ik dan met de vader kan praten hoe we het gaan doen etc..

    Reageer
    #4

    Je meest vruchtbare dagen zijn rond ongeveer twee weken vóór je volgende menstruatie. Dat ben je dus niet geworden, dus terugrekenen wordt lastig. Maar even een ander vraagje: waarom heb je onveilig seks met mannen die niet jouw vaste partner zijn?! Wil je zwanger raken, mama worden, of is er iets mis gegaan? Ik lees namelijk niet dat je aan de pil bent of zo? Je kunt niet zomaar van een man verwachten dat hij alimentatie gaat betalen hoor... Moeilijke situatie...

    Reageer
    #5

    Nee dat heb ik er niet bij gezet omdat het even niks te maken heeft met mijn vraag nu. Maar er is inderdaad iets misgegaan en verder reageer ik er liever niet op. Ik weet dat het niet makkelijk gaat worden maar ik kan goed praten met beide mannen, weten ook van de situatie en heb ook veel steun en hulp aan mijn familie en beste vriendin.

    Zit ook nog steeds te twijfelen of ik het niet weg moet laten halen door de omstandigheden maar toch denk ik de laatste tijd steeds sterker eraan om het te houden 🙂 en vertrouw erop dat het ondanks alles goed zal komen!

    Reageer
    #6

    " Maar er is inderdaad iets misgegaan"
    en nog wel 2 keer.
    "Ik weet dat het niet makkelijk gaat worden maar ik kan goed praten met beide mannen, weten ook van de situatie en heb ook veel steun en hulp aan mijn familie en beste vriendin."

    "Zit ook nog steeds te twijfelen of ik het niet weg moet laten halen door de omstandigheden maar toch denk ik de laatste tijd steeds sterker eraan om het te houden 🙂 en vertrouw erop dat het ondanks alles goed zal komen!"

    Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik er van denken moet als ik naar bovenstaande citaten kijk.
    In ieder geval zal alleen een vaderschapstest(DNA) zekerheid kunnen over wie de vader is.

    Reageer
Reageer op: Ongewenst zwanger, maar van wie?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief