kan ik zwanger zijn?

  • #1

    Hallo iedereen,

    Zaterdagnacht hebben mijn vriend en ik wat liggen stoeien in bed. We hebben niet echt seks gehad, maar zijn wel huid op huid geweest. Voor mij is dit allemaal nieuw. Ik zit nog niet aan de pil, maar was van plan om deze week daarvoor een afspraak te maken bij de dokter. Op een gegeven moment zei mijn vriend dat ik wel moest oppassen dat zijn penis niet op de verkeerde plek kwam, want hij had geen condoom om (die was kapot gegaan daarvoor). Hij is niet klaargekomen toen we daar mee bezig waren, maar ik lees wel allemaal dingen over dat je door voorvocht ook zwanger kunt raken.
    Ik zelf ben net ongesteld geweest, die ochtend had ik de laatste bloeddruppels..
    Hoe groot is de kans op zwangerschap? Ik ben zo onzeker hierover, ik wou al naar de dokter, maar ik kan pas vrijdag een afspraak maken, wat al te laat is, dus daar heb ik niks aan en ik weet niet of ik wel 4 weken kan wachten op mijn volgende ongesteldheid..

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Hai,
    als hij niet in jou is geweest en ook niet is klaargekomen, kan je niet zwanger zijn. De kans dat je namelijk zwanger raakt door voorvocht is zo goed als nihil omdat de zaadcellen die in het voorvocht zitten eigenlijk geen overlevingskans hebben. Daarbij was je op je laatste dag van je ongesteldheid dus niet je meest vruchtbare periode. Ik zou me dus niet ongerust maken. Doe je dat toch, neem dan de MAP liefst binnen 72 uur. Er is ook nog een anticonceptiepil die je tot 5 dagen na onbeschermde seks kunt slikken, de EllaOne, maar die is alleen op doktersrecept verkrijgbaar.

    Groetjes, Emma

    Reageer
    #3

    Hallo Marion, lees dit artikel maar even http://www.nvsh.nl/opinie/voorlichtingVoorvocht.htm waarin wetenschappelijk wordt onderbouwd waardoor er geen zaadcellen in voorvocht zitten.

    Groet

    Reageer
Reageer op: kan ik zwanger zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief