ik denk dat ik zwanger ben maar mijn huisarts zegt van niet

  • #1

    hallo lieve mensen,

    ik heb al enige tijd (half juli) dat ik merk dat ik zwaarder wordt. En dat ik begin aan te komen, daarnaast heb ik erg last van "ongesteldheidskrampjes" in mijn onderbuik. Ik was 3 maanden aan de pil en was iets korter ongesteld dan normaal. Ik had geen last van mijn borsten, sinds deze week wel. Ook last van misselijkheid/zure maag, mijn hongergevoel is gestegen, mijn buik is hard, vooral de onderkant. Daarnaast ben ik iedere dag zoooooo ontzettend moe is het erg lastig voor mij om op mijn buik te liggen. Ik heb zelf het vermoeden dat ik al in een ver stadium zit.

    Mijn testjes zijn allemaal negatief. Afgelopen juli met de pil gestopt er kwam nog wel wat bloed. Twee weken geleden een bloedtestje gedaan, hieruit bleek dat ik een tekort had aan vitamine D en heb bloedarmoede. Maar dat heb ik altijd al.
    Vanmorgen belde ik mijn huisarts met de vraag of het onderzocht kan worden. Hij antwoordde dat het misschien wat krampjes zijn en als ik nog ongesteld wordt dat het dan geen zwangerschap kan zijn. Ik moest maar een ibuprofen innemen.
    Wat een belachelijk antwoord. Ik ken mijn huisarts al sinds mijn 10e.
    Ik zit er over na te denken om naar een echopraktijk te gaan. Ik moet het gewoon zeker weten!
    Is mijn situatie of een deel herkenbaar voor iemand? Alvast bedankt! [img size=266]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/naamloos.png[/img]

    Reageer
    #2

    Ik bleek na 20 weken ook zwanger te zijn en was ook gewoon ongesteld al die tijd. Dus je kunt gewoon ongesteld zijn en zwanger zijn! Ik heb uiteindelijk een gezonde zoon gekregen. ik had alleen niet het gevoel zwanger te zijn. ik zou als ik jou was een verloskundige praktijk bellen.

    Reageer
    #3

    Hai Niki, dank je wel voor je reactie. Mijn gevoel zegt dat ik al een tijdje zwanger ben. Maar vaak wil je toch het bewijs zien. Ook mijn reukvermogen is ontzettend sterk geworden. En het op mijn buik slapen is al zo lastig, alsof ik op een bal lig.
    Ik ga een afspraak maken bij een verloskundige. Kan dit zomaar zonder een verwijzing van je huisarts?

    Reageer
    #4

    Hoi Serephina
    Hoe gaat het? Ben je al wat opgeschoten? Ik heb me huisarts zover gekregen dus morgen heb ik een echo!!:D Ben zo benieuwd....

    Reageer
    #5

    Houd je ons op de hoogte? Spannend!

    Reageer
    #6

    Ohww Nat84 wat spannend inderdaad!

    Ik ben nu eerlijk gezegd op zoek naar nieuwe huisarts. Het is de zoveelste keer dat hij me niet serieus neemt. Ik wil nu liever een vrouwelijke arts.
    Ik had al contact opgenomen met een verloskundige praktijk haar alles uitgelegd, ze begreep me wel maar ze gaf aan dat je toch door een huisarts doorverwezen moet worden.
    Raak hier zo emotioneel van... weer een symptoom erbij ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #7

    Goed nieuws!

    Ik heb gisteravond even gegoogled op informatie van ziekenhuizen en besloot een aanvraagformulier in te vullen. Vanmorgen kreeg ik al heel snel antwoord van het ziekenhuis. Ze vroegen wel of ik een verwijsbrief van de arts heb. En dat er een wachttijd van 4 weken is.
    Ik vertelde toen maar het hele verhaal: al mn symptomen opgenoemd en het antwoord van mijn huisarts.

    En toen kreeg ik een mailtje terug: iemand heeft op 31 augustus afgezegd. Kunt u dan?
    Ik reageerde direct dat ik het zo fijn vond. Ik moet nog wel een verwijsbrief meenemen. Maar heb het idee dat dit wel goed komt.

    Reageer
    #8

    Ooh super fijn voor je...En waar heb je dat aanvraagformulier gevonden dan?

    Nou bij mij ging het minder goed, ik kom er vanmorgen aan, heel de nacht geen oog dicht gedaan van spanning;) Konden ze geen echos maken die dag, STROOMSTORING...Alles lag er uit... Ik kon wel janken! Kon ik evt wel bij andere locatie terecht maja dat was dan nog een eind rijden en moest nog gaan werken in de middag.. Dus toen heb ik ziekenhuis gebeld = vol, andere locaties dichterbij = vol, verloskunde hier inde buur = vol of geen echo apparatuur. Oochhh ik werd gek, was zo aant stressen, en toen kreeg ik in de middag ook nog een bloeding. Niet zo al menstruatie, maar gewoon een straaltje bloed, en in de avond nog een keer, en voor de rest veel buikpijn.. Pfff nu heb ik t kunnen regelen dat ik morgen om 10 uur ergens tussen mag... Ben zo benieuwd, voel me eigen steeds slechter door de spanning en onzekerheid!!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hai Nat84,

    Dat is wel heeel naar!! je zit al zo in spanning! Maar weet je, je wordt geholpen en dat is al een hele pluspunt. Neem toch even rust meer kun je nu niet doen. Je afspraak staat er. Denk nu aan jezelf.

    Ik heb even gegoogled op afdelingen gynaecologie van een ziekenhuis bij mij in de buurt.
    En zag daar een aanvraagformulier staan, heb het er gewoon opgewaagd. Ben een stuk verder als ik het zelf regel ๐Ÿ™‚

    We houden vol, oke?

    Reageer
    #10

    Hai Nat84, hoe is het nu met je?

    Ik ben inmiddels al aan de foliumzuur tabletten en voel nu wel wat geborrel in mijn buik. Echt van die plopjes.

    Hoop dat het goed met je gaat.

    Reageer
    #11

    Hoi Serephina,

    Met mij helaas wat minder.. Heb echo gehad en daaruit bleek dat ik inderdaad wel zwanger was maar dat het in me baarmoeder zelf al was afgestoten was. Mocht het geen echte miskraam noemen omdat het best vaak voorkomt bij vrouwen alleen de meeste hebben het niet door. Normaal zou een lichaam er ook niet zo op reageren, maja die van mij wel dus...
    Ik was wel echt heel verdrietig, Wou dat ik het toch eerder had geweten, maar dat had niet uitgemaakt zei ze, Het was het gewoon nรจt niet.
    Alle rare klachten en symptonen zijn ook langzamerhand aan het afnemen dus wat dat betreft gaat het goed. Ach ik weet nu in ieder geval dat het wel gewoon kan en voor de rest zag alles er prima uit dus ik zeg gewoon door oefenen;-)

    Hoe gaat het met jou? Volgende week de echo toch? Ben benieuwd... Hoop dat alles goed gaat met je.
    Groetjes Natalie

    Reageer
    #12

    Hoi Serephina,

    Hoe gaat het nou met je?

    Reageer
    #13

    Hai Nat84, ik had al eerder gereageerd maar zie dat het er niet op staat. Wat vreemd.
    Vond het zo erg voor je. Maar, ik heb nu hetzelfde meegemaakt.
    24 augustus om 4.15 werd ik wakker en voelde ik dat ik aan het bloeden was en niet zo'n beetje ook.
    Het duurde precies 2 dagen. Mijn gevoel zei al direct: "het is een miskraam"...
    Ik had gelukkig nog een afspraak staan bij de gynaecoloog in het ziekenhuis op 31 augustus.
    Ik ben toen tijdens werktijd naar het ziekenhuis gegaan om 14.30 uur en kreeg van hem te horen dat hij inderdaad nog "restjes" van de zwangerschap zag. Hij heeft dit toen schoongespoeld: curretage, heet dit.
    En na een uur stond ik weer buiten. Ergens was ik opgelucht, omdat ik nu eindelijk mijn bevestiging had. Maar het gevoel van opeens "leeg zijn" speelde nog wel even op.
    Nu moet ik het verwerken en zo ook mijn lichaam.

    Wat een gedoe, he meis? We komen er wel bovenop ๐Ÿ˜‰

    knufff

    Reageer
    #14

    Een tijd geleden werd ik ook niet meer ongesteld maar ik maakte me geen zorgen omdat ik wel vaker onregelmatig ben (zelfs met pil!)
    Op een moment begon ik in mijn onderbuik hevige krampen te krijgen, geen regelmatige tijdstippen, dit beterde enkel door naar het groot toilet te gaan.. Ben ermee naar de dokter gegaan, buikgriep... DIe ging natuurlijk niet over.. Ik maakte me echter nog steeds geen zorgen, tot mensen mij begonnen te zeggen dat ik voller leek en straalde.. Toen besloot ik toch een testje te doen en was ik zwanger!

    Reageer
    #15

    Hai loli, jaaa, zo zie je echt, dat je op je eigen intuitie moet vertrouwen. Maar je wilt zo graag die bevestiging. Ik ben nu inmiddels een aantal weken verder, ik denk er nog wel aan. Maar ja, je kunt niet veel.

    Hoe is het met jou, Nat84? Gaat het weer een beetje?

    Reageer
Reageer op: ik denk dat ik zwanger ben maar mijn huisarts zegt van niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief