was ik zwanger?

  • #1

    Hallo,
    ik ben twee maanden niet ongesteld geworden en vandaag wilde ik een test doen. en je raad het al. ik ben ongesteld. maar ik twijfel of dit een miskraam is of dat ik na twee maanden niet gewoon ongesteld geworden ben.

    Vannacht had ik wel erg veel maagkrampen en het gevoel alsof mijn hart 100 slagen per minuut maakte, Ik heb nog nooit zo erge hartkloppingen gehad.

    Mijn huisarts is sinds kort drie weken op vakantie en ik wil toch graag weten wat er nu aan de hand is. Op internet stond dat ik er niet meer achter kan komen en een zwangerschapstest nu te laat is.

    Stel dat ik dus na twee maanden niet- opeens ongesteld ben geworden.. is dat dan niet erg?

    En stel dat ik een miskraam heb gehad? moet ik me daarvoor niet ook laten nakijken?

    Reageer
    #2

    Als de menstruatie wegblijft:
    Soms kan de menstruatie ineens maanden wegblijven. Bijna altijd heeft dit natuurlijke oorzaken en komt de menstruatie uiteindelijk vanzelf weer op gang. Hier staan de meest voorkomende oorzaken:

    De eerste jaren dat een vrouw menstrueert komt het vaak voor dat de menstruatie onregelmatig is of wegblijft. Dat heeft met hormonale schommelingen te maken. Wanneer u al eens ongesteld bent geweest, werken uw eierstokken en baarmoeder goed. U hoeft zich dan geen zorgen te maken en kunt rustig afwachten.
    Als de menstruatie wegblijft na onbeschermde seks, kan dat natuurlijk betekenen dat u zwanger bent. Doe dan eventueel een zwangerschapstest.
    Ook in de laatste jaren van de vruchtbare leeftijd, vanaf ongeveer 45 jaar, komt het vaak voor dat de menstruatie onregelmatig wordt of wegblijft. Dit komt door hormonale schommelingen. Blijft de menstruatie langer weg, dan bent u mogelijk in de overgang. Vaak zijn er dan ook andere verschijnselen, zoals opvliegers, nachtelijk zweten of een droge vagina. Bij ongeveer de helft van de vrouwen is de menstruatie rond hun vijftigste gestopt. Sommige vrouwen komen al vroeg in de overgang, andere pas later. Wanneer de menstruatie een jaar lang is weggebleven weet u zeker dat u in de overgang bent.
    Door sommige medicijnen kan de maandelijkse bloeding tijdelijk wegblijven. Bijvoorbeeld door:
    medicijnen tegen somberheid (antidepressiva);
    medicijnen tegen verwardheid (antipsychotica);
    ‘de pil’(anticonceptie-pil). Tijdens het gebruik van maar ook na stoppen met de pil kan de menstruatie wegblijven. Vrijwel altijd komt de menstruatie weer binnen een halfjaar terug;
    ‘de prikpil’ (‘de pil’ via een driemaandelijkse injectie). Hierbij kan de menstruatie lang, soms wel twee jaar, wegblijven;
    het hormoonspiraaltje. Bij gebruik van een hormoonspiraaltje kan - ook na verwijdering - de menstruatie een paar maanden wegblijven.
    Ook lichamelijke of geestelijke spanningen kunnen ervoor zorgen dat de menstruatie wegblijft, bijvoorbeeld bij:
    stress of ingrijpende gebeurtenissen;
    zeer intensieve sport (topsport);
    eetproblemen, sterk afvallen of erg mager zijn.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU14b.htm

    Reageer
Reageer op: was ik zwanger?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief