Morning after pil en ovulatie

  • #1

    Zorgt morning after pil ook voor afstoten van eicel?, of kan je alsnog dagen (1 of 2 weken) daarna zwanger raken als je nog geen stopweek hebt gehad. Dus dat je alsnog ovuleert.

    Reageer
    #2

    Als toevoeging en dat je na morning after pil ook weer onveilige sex hebt gedurende enkele weken.

    Reageer
    #3

    Hoe werkt de morning-afterpil?

    De morning-afterpil bevat een hormoon (levonorgestrel) dat het innestelen van een bevruchte eicel in de baarmoeder voorkomt. Hoe eerder je de morning-afterpil neemt hoe beter, uiterlijk binnen 72 uur na het onbeschermde vrijen

    Je kunt van de morning-afterpil misselijk worden. Sommige vrouwen moeten overgeven of krijgen tijdelijk last van hoofdpijn of gespannen borsten. Deze bijwerkingen verdwijnen na twee dagen.

    De morning-afterpil beschermt niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). Alleen het condoom beschermt tegen de meeste soa.

    Lees verder/Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3e.htm

    Reageer
    #4

    Ik heb er al veel over gelezen, maar kan niet terugvinden of je eerst ongesteld moet worden voor een nieuwe eisprong of dat je gewoon weer vruchtbaar kunt zijn enkele dagen na de Map. Ik lees nl wel dat het de eisprong kan uitstellen. Maar hoe lang? dagen/weken? Stel je had tijdens de Map ook een eisprong of een bijna eisprong, kun je dan enkele dagen of week na innemen van map gewoon weer zwanger raken?

    Reageer
    #5

    De noodpil biedt alleen bescherming ingeval er iets is misgelopen in de afgelopen 72 uur, en niet voor de periode die daarop volgt, tot aan de volgende menstruatie. Als je wil vrijen, moet je zolang een condoom gebruiken.

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Dag allemaal,
    Voor zover ik weet, veroorzaakt de MAP een menstruatie.
    Dezelfde die je normaal altijd hebt (pil-gebruik of niet), m.a.w. het systeem wordt "gereset", eicel en baarmoeder slijmvlies verdwijnen = bloeding.
    Daarna dus de pil slikken alsof je met een nieuwe cyclus begint.
    A propos, van de 4 weken is er maar één week dat je zwanger kan worden: 1e week = menstruatie, 2e en 3e week = baarmoederwand wordt weer opgebouwd en pas in de 4e week je eisprong = eicel nestelt zich in de baarmoeder en "wacht" op een spermacel; komt die niet dan wordt alles in de baarmoeder naar buiten gewerkt = menstruatie.
    M.a.w. in de hele cyclus van een maand is een vrouw maar één week ontvankelijk om zwanger te worden!
    Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #7

    Maar als je die stopweek na MAP niet echt hebt gehad (niet zoals normaal) en toch zwanger bent enkele weken, dan klopt laatste verhaal niet helemaal.
    Behalve als er een nieuwe eisprong is geweest, toch? ik zie ik dit verkeer. Er staat in de bijsluiter dat het rijping van eicel uitstelt. Dan hoeft het dus niet zo te zijn dat het systeem gereset wordt. Dan zou het trouwens soort abortuspil zijn en volgens mij is MAP dat juist niet.

    Reageer
    #8

    Kortom, ben ik zwanger van moment van Map id van daarna? Volgend Clear Blue van daarna (ongeveer 1 tot max 2 weken). Maar dan zou ik toch opnieuw ge-ovuleerd moeten zijn, of niet, is het ovulatiemoment verschoven?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De MAP is een soort van abortuspil.

    Reageer
    #10

    Tja wanneer spreek je over abortus? de medische technologie is zó vooruit gegaan dat men in staat is om van één (bevruchte) cel leven te laten ontwikkelen.
    Dus "leven" en daarmee abortus begint al wanneer je een bevruchte cel weghaalt. . ! En een bevruchte cel wordt door de MAP "ge-killed", dus JA de MAP is een abortus pil.
    Of je meteen weer ovuleert na de MAP genomen te hebben hangt af van jouw gestel en dat van jouw alleen, en ook of je vlak vóórdat de de map ingenomen hebt al ge-ovuleerd hebt.
    M.a.w. je moet je lijf even de tijd gunnen om weer "normaal" te worden en dat betekend dus ook oppassen met sex.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #11

    Hoe lang stelt de MAP de ovulatie uit? Dagen/weken?

    Reageer
    #12

    Hallo, ik heb maandag een morning afterpil gehad nadat ik zaterdag ochtend onveilig heb gevreeen. Nu zie ik aan mijn cyclus dat ik dan een ovulatie heb vorige week donderdag of vrijdag. Heb ik dan niet te laat deze pil genomen? Wel binnen drie dagen(72 uur). En hoelang duurt het precies voordat zo.n zaadcel zich innestelt en de eicel kan bevruchten? Liefs

    Reageer
    #13

    Dat is moeilijk te zeggen. Stel dat je vrijdag je ovulatie had. Dan zou je bevrucht kunnen zijn. Maar omdat het lichaam er 72 uur over doet om daadwerkelijk de bevruchte eicel in de baarmoeder te krijgen is de kans met een MAP sterk verkleind. Waarom dit zo is is omdat er meer slijm wordt gemaakt en er geen innesteling plaats kan vinden. De bevruchte eicel kan er dan niet doorheen. Neem je deze pil na 72 uur dus op de vierde dag, dan is de kans groot dat je zwanger bent maar heeft de MAP GEEN INVLOED OP DE BEVRUCHTE EICEL! Het is dus niet schadelijk voor de vrucht mocht je wel zwanger zijn. Dus het is ook geen abortus pil want er wordt niks kapot gemaakt of gedood. Er wordt voorkomen dat bevruchting plaats vindt door de aanmaak van extra slijm zodat innestelen niet mogelijk is. Dus het wordt voorkomen en is geen abortuspil.
    Een lange uitleg maar hopelijk kan je er wat mee.
    Groetjes miranda

    Reageer
    #14

    Vergeet niet dat zaadcellen wel 5dg kunnen overleven en je dus niet alleen zwanger kunt raken in de week dat je vruchtbaar bent.
    Als je in de 2de week onveilig sex hebt en de 3de week helemaal niet kun je dus als of zwanger raken omdat zaadcellen nog actief zijn.
    (Ik kan het weten! 😉

    Reageer
    #15

    Ik heb de morning afterpil genomen op maandag 14 december en had sex op 12 december alleen de vraag is kan ik zwanger worden toch
    Ik wil niet zwanger worden

    Reageer
Reageer op: Morning after pil en ovulatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief