Zwanger of iets anders aan de hand?

  • #1

    Ik heb afgelopen jaar September (half September 2011) seks gehad. Hierbij hebben we geen condoom gebruikt. Hij is een beetje in mij klaargekomen daarna heeft hij hem er snel uitgehaald. Ik dacht dat ik niet zwanger zou zijn daardoor maar ik werd niet ongesteld. Ik heb eind Okt 2011 een test gehaald en deze was negatief. Kort daarna werd ik ongesteld. Ik was toen opgelucht en heb ook helemaal niet meer aan een zwangerschap gedacht. De volgende maand werd ik weer niet ongesteld. Ik ben toen naar de dokter geweest en een urinetest laten doen, ook negatief. Zou nu wel heel duidelijk moeten zijn dat ik NIET zwanger ben na 2 negatieve testen. Waardoor mijn menstruatie uitbleef zou kunnen doordat ik nog maar 17 ben en het nog wisselvallig kan zijn. Na 3 maanden ongeveer werd ik weer ongesteld en sindsdien heb ik elke maand gemenstrueerd.

    Ik kreeg last van mijn darmen veel buikpijn krampjes, hoofdpijn, heel erg moe en ik sliep slecht. Ook begon ik allemaal dingen in mijn buik te voelen kleine steekjes, hele lichte schopjes alsof er iemand aan de binnenkant tegen aan tikt. Soort luchtbelletjes. Dit bleef allemaal zo en het werd steeds sterker. Ik heb toen een echo van mijn darmen laten maken in het ziekenhuis maar daar konden ze niets vinden. De arts zei dat mijn stoelgang misschien niet zo lekker ging en dat er wat dwars kon zitten.

    Nu is mijn buik ook zo dik geworden het lijkt echt een buik van 6 maanden. Iedereen om mij heen zeggen ook dat ik zwanger lijk en het bijna niet kan dat het geen zwangere buik is. Ik ben niet de allerdunste was al een beetje stevig maar geen dikke buik. Mijn buik is nu rond dik en strak. Het hangt ook niet. Echt dus wel een zwangerbuik. De schopjes zijn nu ook best hard van binnen (ik noem het schopjes omdat ik niet weet wat het anders is) maar van buiten zie ik het niet echt bewegen. Het is ook heel vaak een trilling na een schop. Ook voelt het of er een handje langs me buikwand glijdt een raar gevoel. Ik heb nu regelmatig dat ik een pijnlijke steek krijg bij me ribben. In het begin heb ik geen last gehad van gevoelige borsten, opeens na een tijd wel maar niet heel lang en nu heb ik er bijna geen last meer van. Heel af en toe.

    Me tepels zijn groter donkerder en heb veel bultjes.
    Me ogen zijn droog geworden en jeuken ontzettend.
    Me huid is erg onrustig geworden.
    Ik heb striemen aan de zijkanten van me buik en een beetje bij me bovenbenen.
    Ik ben ontzettend moe. Weinig energie en kracht voor iets.
    Soms voelt mijn buik heel gespannen aan en soort krampjes vanbinnen maar geen kramp van buikpijn.
    Vaak zit er aan de rechterkant boven in me buik een bult.. Wat het is weet ik niet.. Als ik er op druk en voel, voel ik niet echt iets.

    Ik weet nu echt niet wat ik hiermee moet.. Ik heb 2 testen gedaan en een echo (wel van me darmen maar als er een kindje in me buik zou zitten zou dit daar ook te zien zijn toch?) ook al was het nog vroeg in het begin.

    Zou er iets met me aan de hand zijn waar ik me zorgen over moet maken? Of zou ik schijnzwanger zijn?

    Ik denk dat het geen zin heeft om nog een zwangerschapstest te doen. Ik wil ook niet weer aankomen bij de dokter en achteraf weer horen dat ik niet zwanger ben. Dan voel ik me zo een zeur en aanstellerig.

    Ik zou heel graag willen weten wat jullie ervan denken.. En of iemand anders dit ook heeft meegemaakt?

    Liefs S.V

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Het kunnen een aantal dingen zijn;
    1; je bent zwanger, laat bloed prikken voor een betaHCG, dit is beter dan een zwangerschapstest in urine want bij sommige mensen blijft deze negatief, terwijl het in bloed positief is.
    2; een zogenoemde schijnzwangerschap, dit betekent dat jou lichaam denkt dat het zwanger is, terwijl je dat niet bent.

    Hoop je hiermee te hebben geholpen.

    Groetjes,
    Thobias

    Reageer
Reageer op: Zwanger of iets anders aan de hand?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief