De pil en Ritalin

  • #1

    Beste mensen,

    Ik zit met het volgende.
    Ik slik al geruime tijd de pil. Maar sinds kort (1 maand) ook Ritalin. Nu is mij niet doorgegeven dat de pil minder werkt tijdens mijn vruchtbare dagen. Ik heb uitgerekend wanneer ik mijn vruchtbare dagen zou hebben en dat was afgelopen weekend. Nu sta ik al 3 ochtenden met een raar soort misselijk gevoel op. En Vandaag heb ik de hele dag last van een zeurende pijn in mijn onderbuik. Het voelt alsof ik ongesteld moet worden, maar dat moet pas over 3 weken. Kan het zo zijn dat ik zwanger ben?

    Alvast bedankt voor jullie hulp

    Reageer
    #2

    Hai, als je de pil gewoon volgens de bijsluiter slikt, is de kans op zwangerschap heel gering. Ik denk dat jouw vriendinnen best gelijk kunnen hebben maar wat staat er dan in de bijsluiter van Ritalin wat betreft in combinatie met de pil? En wat staat er in de bijsluiter van de pil in combinatie met Ritalin?

    Reageer
    #3

    Hey,
    In de bijsluiter van de Ritalin staat ongeveer dat ik moet oppassen met de anticonceptiepil tijdens mijn vruchtbare dagen. Hoe het er precies staat kan ik nu niet opschrijven, dat kan ik vanavond wel doen.
    Eerlijk gezegd heb ik de bijsluiter van de pil niet gelezen wat hierover gezegd wordt. Ik ga het vanavond lezen en dan zet ik het hier neer.
    Bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #4

    Wanneer een arts andere medicijnen wil voorschrijven, vertel dan dat je de pil gebruikt. Sommige medicijnen kunnen de werkzaamheid van de pil verminderen. Ook het middel Hypericum (Sint-Janskruid) dat zonder recept te koop is, kan de werking van de pil verminderen.

    Bron:
    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU3b.htm

    Reageer
Reageer op: De pil en Ritalin


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief