hoi

  • #1

    HOOI ALLEMAAL,IK HEB TUSSENTIJD EEN ZWANGERSCHAPSTEST GEDAAN EN BLIJKT DAT IK NIET ZWANGER BENT,MAAR DOOR DE PIJN AAN ME RECHTSONDER BUIK HEB IK EEN ECHO GEVRAAGD BIJ ME GYNECOLOOG OM DAT IK EEN KOPER SPIRAALTJE HEBT,WOU DE IK TOG ZEKER VAN ZIJN,WAAR DE PIJN VANDAAN KWAM,DUS IK HEB EEN CYSTE BIJ ME RECHTER EIERSTOK,VAN 3.5.CMDUS IK SCHROK,DAT HAD IK 6 JAAR TERUG OOK GEHAD TOEN IK BIJ ME EERSTE ZOON ZWANGER WAS HAD IK OOK EEN CYSTE VAN 8 CM.DE GYNECOLOOG zei dat het geen kwaad is ,maar over 3 maanden moest ik weer naar controle,ik heb die pijn al 2 maanden,ik heb aanstaande dinsdag een uitgebreide echo in ziekenhuis ze gaan mijn darmen en baarmoeder onderzoek ik ben 24jaar in december geworden,maar ik heb heel erg bang van darm en baarmoederkanker omdat mijn moerder ook overleden is van darmkanker op zn 40 jaar,maar ik heb ook een koperspiraal mijn vraag is eigenlijkte volgende kan het koperspiraal een cyste veroorzaken?alvast bedank iedereen voor het antwoord.roos

    Reageer
    #2

    Hallo Roos,

    Allereerst denk ik dat je vraag niet thuis hoort bij "Zwangerschap" maar eerder bij "anticonceptie" of bij "vagina,baarmoeder,eierstokken". Maar goed, dat kon je waarschijnlijk niet weten.

    Voor zover bij mij bekend is er geen relatie tussen de koperspiraal en een vorm van kanker. Anders zou dit allang breed uitgemeten zijn in de media en zover ik het op internet terug kan vinden is dat niet het geval.
    Ik denk ook dat je arts de spiraal niet had ingebracht als dat wel het geval was geweest, gezien de verdrietige voorgeschiedenis met je moeder.

    Als ik jou was, zou ik het wel voorleggen bij de gynaecoloog. Het is een reden om je beter in de gaten te houden en wellicht kan hij je nader geruststellen.

    Sterkte.

    Reageer
    #3

    Ik ben ook niet op de hoogte van een eventuele relatie tussen een koper spiraal en ovarium cysten.

    Darmkanker heeft wel een bekende familiaire component en dat is waarschijnlijk de reden dat er bij jouw klachten dergelijk uitgebreid onderzoek wordt gedaan.

    Sterkte gewenst, en misschien wil je de uitslagen hier bespreken, dan kunnen we je misschien verder helpen. Trouwens, als je vragen hebt, kun je het altijd hier proberen.

    Reageer
Reageer op: hoi


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief