Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

Ben ik (schijn)zwanger??!!

  Ben ik (schijn)zwanger??!!

Shanti #1 26 nov 2008 15:01

Hallo mensen!

Ik zit met iets waar ik niet echt de vinger op kan leggen. Waarschijnlijk hebben velen van jullie wat meer ervaring en wat meer kennis op dit gebied...
Ik zal het even uitleggen.. (schrik niet van de lange tekst!! lees het alsjeblieft)

7 oktober (dinsdag) begon mijn menstruatie tot ongeveer 9 oktober (heb laatste tijd niet zoveel bloedverlies)

13 oktober (maandag) heb ik onveilig gevreeën (niet de eerste keer onveilig..) met een jongen. (heel stom, weet ik ;)) ik slik de pil trouwens niet.

23 oktober (donderdag) kreeg ik zo'n vreselijke buikpijn dat alles zwart werd voor mn ogen en dat ik elkaar zakte. Een vriendin die erbij was zei: je ovulatie.. En dat kon op zich wel als ik 7 oktober ongesteld was geweest. Maar ik ben ontzettend onregelmatig, dus dat kon ik natuurlijk niet met zekerheid zeggen. De ene keer heb ik een cyclus van 26 dagen, de andere keer een cyclus van 35 dagen.

Verder had ik geen klachten en ik kreeg op 7 november (vrijdag)mijn menstruatie. Dit keer ook niet zo lang, niet heel veel bloed, wel wat, en af en toe een beetje menstruatiepijn.

Nou ik dacht dus geen moment aan een eventuele zwangerschap. waarom zou ik dat denken? Ik ben toch ongesteld geweest?!
Vandaag is het 26 november en ik ben sinds een week veel misselijk, gister had ik het idee dat ik moest overgeven.. Griep zou ik hebben gedacht. Maar dit is alleen niet het enige.
Mijn buik voelt raar, ondanks ik soms van dat trekkende gevoel heb en kleine 'stroomstootjes', voelt het ook aan de buitenkant vreemd. De zijkanten, ter hoogte van iets onder de navel, werd ineens gespierder en nog steeds. Mijn ouders vroegen pas nog hoe het kwam dat mijn buik dikker wordt (!)
En mijn borsten worden groter! Mijn tepels onder andere en er lopen allemaal van die aders overheen. (en ze doen pijn)

Door deze dingen ben ik toch maar eens gaan nadenken. Kan het zo zijn dat ik het toch ben? Maar ik was toch ongesteld geweest? Dit is zo onbegrijpelijk!

Kán het dat ik zwanger ben? Maar qua dagen klopt het toch ook niet... ik bedoel... net na menstruatie onveilig gevreeën.. en als die bloeding innesteling zou zijn geweest, had die toch al eerder moeten zijn?

Ik hoop dat jullie mij iets meer duidelijkheid kunnen geven.

liefs!

A #2 27 nov 2008 13:38

Als ik jou was zou ik gewoon even een test doen. Dan weet je zeker of je zwanger bent of niet. De symptonen die jij omschrijft (zere borsten etc) had ik ook bij mijn 2 zwangerschappen, dus het kan maar zo wezen dat je zwanger bent.
Succes

Linde #3 28 nov 2008 02:39

Het is niet zinvol zo te gissen. Sterker, door de stress kan de menstruatie zelfs uitblijven.

Wil je zekerheid, doe dan een test.

shanti #4 06 dec 2008 11:20

bedankt voor de reacties!
Ik heb nog geen test kunnen kopen, want ik heb het geld op dit moment niet voor.

Ik heb gehoord dat een eicel opgewekt kan worden door seks en dat je daardoor zwanger kan raken van een tweeling. Als je bijvoorbeeld seks hebt in de tijd van je ovulatie: door je ovulatie komt er 1 vrij én door de seks.. en ze worden beide bevrucht... dan krijg je een tweeeïge tweeling, toch?


maar kan het ook zo zijn..dat wanneer je het doet net na je menstruatie dat er 1 vrijkomt (door de seks dus), want er zijn altijd volgroeide eicellen gereed in de eierstok, dat die vrijgekomen eicel bevrucht raakt en zich innestelt. Vervolgens een week of 1,5 week later ofzo komt er nog 1 vrij (de ovulatie), deze wordt niet bevrucht en nestelt zich dus niet in en gaat 2 weken later ten gronde. Als dit zou kunnen zou je idd 1 keer gewoon ongesteld worden en tegelijkertijd zwanger zijn. Maar ik weet niet of dit kan. Zou dit kunnen????

Dit vraag ik me af, aangezien mijn buik groeit en mn borsten ook nog steeds, au! (ben in paar weken 2 kilo aangekomen, terwijl ik eigenlijk minder eet, want heb niet heel veel eetlust laatste tijd, btje misselijk enzo..) maar ben wel ongesteld geweest. Als ik het ben, zou ik nu iets meer dan 8 weken zijn...

Willen jullie alsjeblieft reageren. En wat zouden jullie me adviseren als ik zwnger ben (want ben 18 jaar)

groetjes

lady X #5 06 dec 2008 12:44

ai Shanti,

wat vervelend/ lastig voor je deze situatie. Ik zou toch echt een test kopen, vraag desnoods of iemand hem voorschiet. Als je er een van het huismerk koopt zijn ze niet zo heel duur, 10 euro geloof ik. je hebt vast wel iemand in je omgeving die je dat kan voorschieten? Als je zwanger bent is het na,elijk belangrijk dat je dat zo snel mogelijk weet.
Maar vergis je niet, stress en eetpatroon hebben echt hun invloed op eventuele (uitblijvende) menstruatie. Vervelend voor je dat je zo in de stress zit, dat kan ik me goed voorstellen.

een advies voor als je zwanger bent? lieve meid dat moet je echt zelf (met iemand samen) beslissen.
maar hoe dan ook, doe snel een test dan weet je waar je aan toe bent. Leeftijd zegt echt niet altijd wat over het wel of niet kunnen zorgen voor een baby.
heel veel sterkte!

zwanger?? of schijnzwanger?? #6 30 apr 2010 23:16

halloo,,

Ik had ook even een vraagje..
Ik slik geen pil meer omdat ik niet tegen de stof kan die in de pil zat.
Ik heb hiervoor in de plaats een mirena spiraal gekregen. heb hier verder weinig problemen mee gehad.. zoals het hoort bij deze spiraal ben ik ook niet ongesteld meer !! ( wat heerlijk is :P )

Ik ben nu 18 en maak me een beetje zorgen..
heb namelijk een maandje of 4 terug ook een zwangerschaps test gedaan die kwam negatief uit.
maar nu heb ik weer last van mijn buik ben ik misselijk en zet mijn buik op.. ook doen mijn borsten zeer vooral bij mijn tepels..
heb soms het gevoel dat ik moet overgeven.
maar ben niet aangekomen..

ik vraag me af of ik zwanger of schijnzwanger zou kunnen zijn.

hebben jullie mischien ideen?

Groetjes tanja

Anoniem #7 30 apr 2010 23:20

anna #8 01 mei 2010 09:09

Ik zou gewoon een test doen als je je zorgen maakt, dan weet je het zeker. succes!

Anoniem #9 18 mei 2010 19:32

Linda #10 09 jun 2010 13:37

Hallo Tanja,

mijn ervaring met de Mirena is dat het bij mij Mastopathie heeft veroorzaakt. Sinds ik de Mirena gekregen had kreeg ik heel veel last van mijn borsten. ze waren opgezet en heel erg pijnlijk. plots voelde ik rare bobbeltjes (geen knobbels) en ben daarmee naar de huisarts gegaan en die heeft een mammogram aangevraagd. later bleek dat de pijn door mijn klieren kwam die waren 2,5x zo groot geworden en jah dat kan dus erg pijnlijk zijn. na verloop van tijd heb ik het spiraal eruit laten halen nadat ik hoorde dat er meer waren met deze verschijnselen en die na het verwijderen van het spiraal er veel minder of geen last meer van hadden.
Dit bleek bij mij ook het geval te zijn.
na 2 weken begon de pijn weg te trekken en na 4 weken was ik dolgelukkig... mijn vriend kon er eindelijk weer normaal aan zitten of tegenaan liggen. dit kon hij al een jaar niet meer...

mijn advies naar jou is dus: ga even naar de huisarts toe om het na te kijken...
Misschien is het niks maar misschien is het wel Mastopathie
(mocht het mastopathie zijn zeggen ze dat er niks aan te doen is maar je kan ze ook lichtelijk masseren onder de douche, warmte en losmasseren werkte een beetje bij mij)

saf #11 20 jun 2010 14:46

ze is tog ongesteld geweest zegt ze net dus wat heeft stress er mee te maken ???

ik #12 07 okt 2010 14:00

En anders eens bij de huisarts langs gaan.

Je kan ook urine inleveren en laten testen op blaasonsteking en evetueel aangeven of ze ook wil letten op mogelijke zwangerschap
Ze kunnen dat zo met die test kennelijk want mijn man werd terug gebelt met de mededeeling dat ik geen blaasonsteking had maar wel zwanger was (wisten we maar zij kennelijk niet)

melissa #13 10 jul 2011 21:10

hallo ik heb ook even een vraagje ik heb 3maanden geleden 2 keer een test gedaan dat was negatief maar het is nu 9maanden geleden dat ik heb gevreejen (met condoom) en nu voel ik kloppingen in mijn buik en heb striemen gekregen en heel veel wit verlies ben ik nu zwanger ofniet???

René #14 10 jul 2011 21:12

Je hebt dus de periode van een voldragen zwangerschap geen enkele zwangerschapssymptomen gehad? Zou je dus al 9 maanden zwanger zijn en nu gaan bevallen, zonder kenmerken van een zwangerschap? Wat een vreemde vraag...

melissa #15 10 jul 2011 21:17

ja ik weet het maar heb voor de rest geen symtonen gehad ook niet ervoor altijd mijn maandstonden gehad en nu voel ik toch wel kloppingen en heb dan ook striemen enzo op mijn buik staan

Anoniem #16 11 jul 2011 16:30

Kheb ongeveer 5 weken terug sex gehad, maar dit was maar heel kort en hij is niet klaargekomen... Dus daar kan ik eigenlijk toch niet zwanger van worden?

Daarna ben ik ook gewoon ongesteld geweest. Kheb nu sinds een week alleen een opgezet gevoel in mijn buik. En me buik is rond mijn navel ook erg hard. Ook heb ik het idee dat me buik wat dikker is. Mijn borsten voelen ook een beetje pijnlijk...
Kan het zijn dat ik nu zwanger ben??

We hebben geen condoom gebruikt, en ook gebruik ik niet de pil (dom... maar we gingen er vanuit dat als je niet klaarkomt, ook niet zwanger kan worden?!?)

Of kan het ook zo zijn dat er gewoon veel te bang voor ben en me teveel zorgen maak, dat ik daarom zo'n 'harde' buik heb?

Volgende week moet ik als goed is weer ongesteld worden.. is het slim om daarop te wachten? of kan ik beter eerder naar de dokter gaan?

Help!! ik denk er echt de hele dag aan...

Anoniem #17 11 jul 2011 23:49


  • Afwezig
Je hebt dus een harde buik omdat je je zorgen maakt. Waarom wil je dan naar de huisarts? Waarom vrij je trouwens zonder anticonceptiemiddel? Wist je dat je dan zwanger kunt worden of een SOA kan krijgen?

Sam #18 08 mrt 2012 23:36

Hoi!

Ik ben al een week heel driftig aan het zoeken op 't internet. Omdat ik te angstig ben voor een test.

Maar het zit dus zo,
ik slik de pil al vanaf mijn 15e en ik ben nu 20. Ik zit nu aan mijn derde pil, zonder stopweek te hebben gehad. Nu heb ik nog 6 pillen over voordat ik mijn stopweek kan inlassen. Ik heb last van lichtbruine afscheiding. En ik heb telkens een rommelende maag, of het nu honger is of gewoon rommelen. Ik heb geen idee. Want ik heb vandaag 3 broodjes shoarma op en een uur erna had ik weer dat gevoel! Ook moet ik als ik dat gevoel heb, boeren of een windje laten (sorry, voor het vieze verhaal)
Ik heb verder geen last van pijnlijke borsten, alleen een klein beetje pijn in me onderrug.
Ik heb 4 weken terug zonder condoom met mijn vriend gevreeën, maar aangezien ik mijn pil elke dag netjes slik. Lijkt me dat geen probleem!

Wie kan mij helpen?!

Jolet #19 13 mrt 2012 13:18

Hallo Sam, als je je pil slikt volgens de bijsluiter, lijkt me dat je niet zwanger bent. Ik denk dat dat boeren en winden laten eerder door het shoarmavlees komt. Maar waarom angst voor een testje? Dan weet je het zeker.

Salut

milla #20 13 mrt 2012 22:03

Ik zou langs de huisarts gaan die klachten kunnen iets heel anders zijn.
En een test doen.Zou toch in het vervolg een beetje voorzichtiger zijn ook. Tenzij je graag ziektes wil.Maar zoals ik al zij die klachten kunnen ook andere gevolgen hebben.

Mij #21 01 dec 2012 21:06

Hebben jullie geen seksuele voorlichtingen gehad? Sex zonder pil of condoom (voorbehoedsmiddel) kunnen leiden tot SOA of zwangerschap. Als je het niet zeker weet koop je een test, die geeft aan of je wel of niet zwanger bent. Ben je niet zwanger kan je naar de huisarts met je problemen. Das allemaal toch niet zo moeilijk. Huiswerk lagere school!

nathalie #22 08 jan 2013 08:46

3jaar geleden lag ik in de plaaster en ik gebruikte de nuva ring dus kon deze niet opsteken ik had toen tegen mijn vriend gezegd om die maand geen seks te hebben toch hebben we dan ik keer seks gehad een week na mijn eisprong en hij had hem terug getrokken dus wijdachten ook dit hebben we goed gedaan geen problemen :) tot ik de volgende maand mijn maandstonden niet kreeg! Gevolg ervan ik was zwanger van mijn 2de dochter helemaal onverwacht!! Dus de enige raad die ik geven is ga naar de dokter als je u onzeker voelt!

destiny2008 #23 27 mrt 2013 18:19

Hallo allemaal,

 

Ik zit even ergens mee. Sinds een maand heb ik het idee dat ik zwanger ben. Ik zou nu ongeveer 17,18 of 19 weken zwanger zijn ( werd daarna vrijgezel) ik heb testen gedaan maar die waren negatief. Ik ben in de eerste weken 7 kilo aangekomen maar dat staat nu weer een beetje stil. Me buik groeid pas me broeken bijna niet meer en heb een harde bal in me buik. Met deze klachten ben ik bij de dokter geweest maar die zegt dat ik me geen zorgen moet maken. Vervolgends is er een echo gemaakt. Me moeder was mee en we zijn er beide van overtuigd dat we een baby hebben gezien. Volgends de dokter was er niks te zien in me buik. Ik heb me menstruatie overgeslagen maar werd paar dagen geleden toch ongesteld. Dit stelde vrij weinig voor want heb alleen maar inleg kruisjes gebruikt. Als ik rustig op de bank zit of in me bed lig voel ik ook wat bewegen in me buik. In de eerste weken ben ik ook heel misselijk geweest. Verder heb ik nog steeds de volgende sympthomen: last van me ogen, rug stemmingswisselen en moeie benen. Graag zou ik jullie willen vragen wat ik het beste kan doen en wat jullie vinden. 

Gr andrea

Anoniem #24 28 mrt 2013 15:36

Dan had je echt wel een hartje zien en horen kloppen.

Thotje #25 28 mrt 2013 16:18

Hoi,

Een radioloog is getraind om dingen op een echo te zien. Op een echo kunnen dingen wel eens lijken wat er niet is, en je kunt als ''leek'' daarom weleens dingen zien die je wilt zien, meer er eigenlijk niet zijn. Als de echo zegt dat er niets zit, dan zit er niets...

Groetjes,
Thobias

Ben ik (schijn)zwanger??!!

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA