Dokter.nl

Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m)
 Klik hier voor info en beschikbaarheid
Welkom, Gasten
Gebruikersnaam: Wachtwoord: Onthoud mij

sperma of voorvocht? en zwanger???

  sperma of voorvocht? en zwanger???

christel #1 14 mei 2008 11:14

hallo,

het is misschien een beetje raar om te vragen, daarom vraag ik het ook maar hier, want ik zou me anders doodschamen.

Ik heb vaak seks met iemand. Zonder condoom en ik slik de pil niet. We doen altijd aan 'voor het zingen de kerk uit' We doen dit al vanaf begin dit jaar en het is altijd goed gegaan. Hij heeft alleen zoveel voorvocht, dat het er soms echt uitlekt gewoon (dit is echt naar om te zeggen, echt sorry). Maar ik zag laatst, toen hij in mij wilde komen... dat er een witte, ondoorzichtige klodder op zat. Ik heb er niks van gezegd. Maar wat ik me nu afvraag... was dat sperma of voorvocht? Want ik heb altijd gedacht dat voorvocht doorzichtig en dun was.

En dan heb ik nog een vraag. Als hij hem dan terugtrekt en dan gelijk 1 sec erna 'spuit', kan er dan ook al sperma in mij gekomen zijn? en kan het zijn dat hij al in mij 'gespoten' heeft? of hoor je zoiets te voelen?

En is er een kans dat ik zwanger ben?

Anoniem #2 14 mei 2008 12:13

kans dat je zo zwanger raakt is groot! Er zit al sperma bij het voorvocht en 1 zaadje is genoeg.
Geen goede manier van anticonceptie. Gebruik iets!
Brenda
Laatst bewerkt: 01 mei 2011 20:18 door .

christel #3 15 mei 2008 09:58

is de kans echt groot om zo zwanger te raken?
want dan had ik toch al lang zwanger moeten zijn? of niet?
Waarom zegt hij dat dan niet. Hij heeft zoveel ervaring en ik denk ook niet dat hij zou willen dat ik zwanger zou raken...

groetjes
Laatst bewerkt: 01 mei 2011 20:19 door .

Anoniem #4 15 mei 2008 10:55

Meisjes moeten gewoon weigeren om op deze manier sex met iemand te hebben.

Niet iedereen wordt direkt de eerste maand zwanger, daar kan best een flink aantal maanden overheen gaan. Dus die stelling van jou dat je dan al zwanger had moeten zijn klopt niet.

Je moet voor jezelf gaan denken: wil ik zwanger worden? Nee? Dan gebruik ik de pil!!

Ik zou geen vertrouwen hebben in zo'n oude, wijze, ervaren "man", want dat is hij beslist niet. Het lijkt me meer een type die jou mooi in de steek laat als het mis gaat.

En dan nog iets: wil je een SOA? Nee? Dan gebruikt hij een condoom!!

In ieder geval kun je nu niet meer zeggen dat je er niets van weet, want hier gaven oude, wijze, ervaren vrouwen antwoord.
Laatst bewerkt: 01 mei 2011 20:19 door .

christel #5 24 mei 2008 16:13

Bedankt voor de reacties! jullie hebben natuurlijk wel gelijk.

Maar volgens mij is het dit keer wel raak... Ik weet niet van welke keer, maar mijn laatste keer seks was zo'n 3 à 4 weken geleden. Een week voor de laatste seks was ik ongesteld, maar ik had wel een rare menstruatie, maar daar dacht ik niet overna. (wel ontzettende buikpijn, maar niet veel bloedverlies, twas meer roze/bruine slijm)

De dag na de sex had ik diarree, maar zonder buikpijn ofzo. Dus het kwam ineens en ik had totaal niet verwacht. Nou daar dacht ik ook niet echt overna, tot nu. Ik dacht.. moet ik niet eens ongesteld worden, want ik heb nog steeds geen menstruatiepijn. Dus ik ging in mijn agenda bladeren. Ik ben niet heel erg regelmatig ofzo... enkele keer 28 dagen, dan 32 en meestal 33... 1 keer (6 maanden geleden ofzo) had ik cyclus van 35 dagen. Maar op dit moment zit ik al op de 36e dag en ik heb nog steeds geen menstruatiepijn. Ik voel me eerlijk gezegd best goed (wel veel moe laatste tijd) ik had wel even zere tepels, maar dat is nu weer over, maar ik heb soms wel steekjes en trekkend gevoel op de plek van mijn baarmoeder. Verder heb ik geen last van dingetjes ofzo. dat is het enige.

Lijkt dit op een zwangerschap? Ik snap er niet veel van.. en ik maak me er (nog) niet echt druk om ofzo. Het lijkt zo onwaarschijnlijk...

Wat denken jullie? Of moet ik hier helemaal geen energie aan besteden, omdat het gewoon niks is.
En als het wel zo zou zijn, van welke keer ben ik dan zwanger geraakt... de seks voor mijn laatste 'menstruatie' of de seks na mijn laatste 'menstruatie'?

alvast bedankt voor jullie reacties!

liefs..

anja_ke #6 28 mei 2008 15:42

En heb je al een test gedaan? Want dat geeft het enige echte antwoord op je vraag.

En slim is het absoluut niet, mogelijke zwangerschap, soa's die de ronte gaan...

anoniem86 #7 03 sep 2010 23:35

hoi had een rare vraag mijn vriend die trekt zich ook terug als hij zover is we doen het al 3 jaar en het is nog nooit raak geweest...

Anoniem #8 04 sep 2010 15:05

Voor het zingen de kerk uit is een van de oudste natuurlijk anticonceptiva. Blijkbaar wil hij het risico vermijden dat je zwanger wordt.

Maar komt hij dan wel klaar? Misschien is hij angstig het orgasme in jouw bijzijn te beleven dan...

anoniem #9 13 sep 2010 19:34

kan een meisje ook zwanger worden, na een paar x in haar te zijn geweest, maar niet klaargekomen te zijn, maar als er nog sperma in de voorhuid zat, doordat je een paar uur ervoor afgetrokken hebt?

Alvast bedankt voor de reacties

Zonnetje #10 13 sep 2010 21:23

In theorie kan het, ja. Maar waarschijnlijker is het dat er in het voorvocht ook spermacellen aanwezig zijn die kunnen zorgen voor een zwangerschap.

Waarom gebruik je geen condoom als je geen (ongewenste) zwangerschap wil?

anoniem #11 13 sep 2010 21:52

ik heb in de douche afgetrokken, en daarna gewoon afgedroogt, maar niet echt goed afgewassen, en ben erna ook wel weer naar de wc geweest. is de kans groot dat ze dan ook zwanger word?

Ina #12 13 sep 2010 22:58

Die kans is klein als het aan jouw sperma ligt. Maar niet nul. Eigenlijk is het gewoon erg dom van je om dit zo te doen want er bestaat wel degelijk een kleine kans dat je het meisje hiermee bevrucht. Als jullie vrijpartij ook tijdens haar ovulatie was, als het meisje dus op haar vruchtbaarst is, dan is de kans zelfs groter.

Anoniem #13 13 sep 2010 23:00

anoniem #14 14 sep 2010 07:11

jah, het is ook erg dom, maar daar dacht ik toen niet aan. maar ze is nog wel maagd, maakt dat ook nog wat uit, verkleind dat de kans, of heeft dit geen invloed. Het is niet echt sex geweest, maar we lagen op de bank, en toen heb ik hem er gewoon een paar x in gedaan, niet langer dan 30 seconden.
dat is dan tog veel voorzichtiger dan terugtrekken, en dat gaat bij sommige mensen ook gewoon goed.


bedankt voor jullie reactie, heeft hier nog iemand wat over te vertellen?

Zonnetje #15 14 sep 2010 16:54

Of iemand maagd is of niet, bepaald niet of iemand vruchtbaar(der) is of niet. Zodra een vrouw ongesteld wordt, is ze vruchtbaar. Maagdelijkheid maakt hierin geen verschil.

In voorvocht zitten ook spermacellen. Natuurlijk niet zoveel als wanneer je klaarkomt, maar ja... er is er maar 1 nodig :-) Dus als je een paar keer in haar bent geweest, kan dat voldoende zijn.
Eigenlijk doe je hetzelfde als bij 'voor het zingen de kerk uitgaan'. En dat is echt niet de meest veilige methode om niet zwanger te raken.

Er zijn altijd vele factoren die bepalen of een vrijpartij tot een zwangerschap leidt. Er zijn genoeg mensen die bewust zwanger willen worden en waarbij het zelfs met medicatie niet lukt. Maar dat zie je niet aan de buitenkant.

Gelukkig weet je dat het niet zo slim was... zorg ervoor dat het je niet nog een keer overkomt en heb altijd een condoom bij je in je portemonnee ofzo. Tegenwoordig echt niet gek meer als je ze bij een drogist (kruidvat, trekpleister of sommige supermarkten) koopt.

Je voorkomt zo niet alleen een ongewenste zwangerschap maar ook SOA's.

Wacht de volgende ongesteldheid van je vriendin af; als deze uitblijft, een test doen.

anoniem #16 14 sep 2010 17:33

okee, dank jullie wel voor de informatie, ik stuur wel weer een krabbel als de ongesteldheid komt, of gekomen moet zijn.

onbekend #17 14 sep 2010 18:40

Hoi,

als voorvocht niet helemaal in je vagina komt, maar gewoon een beetje bij je vagina in de buurt(dus er niet helemaal in).. is er dan een mogelijkheid dat je zwanger kan zijn?

bedankt alvast.

Anoniem #18 14 sep 2010 20:20

Ja, dat kan, want in voorvocht zitten spermacellen en spermacellen kunnen de vagina in kruipen. Dat is de theorie.

In de praktijk zal dit zeldzaam het geval zijn, maar het is dus mogelijk!

onbekend #19 14 sep 2010 23:14

Anoniem schrijft:
Ja, dat kan, want in voorvocht zitten spermacellen en spermacellen kunnen de vagina in kruipen. Dat is de theorie.

In de praktijk zal dit zeldzaam het geval zijn, maar het is dus mogelijk!

Maar hij is niet in mij geweest ofzo met zijn geslachtsdeel(zal ik dan maar zeggen).. en ik lees net op wikipedia dat er in voorvocht geen zaadcellen zitten, alleen als de jongen voor de 2de x klaar komt & daarvoor nadat hij de 1ste keer klaargekomen was niet geplast heeft kunnen er wel zaadcellen in de voorvocht zitten..omdat als ze plassen de urinebuis dus "gereinigd" wordt..

Iemand een duidelijkere antwoord?

anoniem #20 15 sep 2010 07:10

misschien helpt deze site?:

www.nvsh.nl/hulp/zwanger.htm

daar staat op dat er in voorvocht geen spermacellen zitten, maar de meeste mensen zeggen van wel.

onbekend #21 17 sep 2010 13:39

Nog steeds geen duidelijke antwoord gekregen??
Help me ff aub!
Laatst bewerkt: 11 apr 2011 09:57 door .

Zonnetje #22 17 sep 2010 22:37

Eerst is de vraag...

kan een meisje ook zwanger worden, na een paar x in haar te zijn geweest, maar niet klaargekomen te zijn, maar als er nog sperma in de voorhuid zat, doordat je een paar uur ervoor afgetrokken hebt?

en dan wordt de opmerking geplaatst dat hij niet in je is geweest... Zijn de vragen van 2 verschillende personen? Of weet je het zelf niet meer?

Net zoals je niet een 'beetje zwanger' kunt zijn, is iemand wel of niet in je geweest.

In voorvocht kunnen zeker wel spermacellen zitten. Het zijn er nooit veel, omdat deze vrij komen bij de ejaculatie.

Advies blijft... vrij met condoom. Dan heb je deze zorgen niet. Geen kans op zwangerschap, geen kans op een SOA (nou ja, er blijft altijd een kleine kans, maar aanzienlijk kleiner dan vrijen zonder condoom).

Anoniem #23 20 sep 2010 11:24

Zonnetje schrijft:
Eerst is de vraag...

kan een meisje ook zwanger worden, na een paar x in haar te zijn geweest, maar niet klaargekomen te zijn, maar als er nog sperma in de voorhuid zat, doordat je een paar uur ervoor afgetrokken hebt?

en dan wordt de opmerking geplaatst dat hij niet in je is geweest... Zijn de vragen van 2 verschillende personen? Of weet je het zelf niet meer?

Net zoals je niet een 'beetje zwanger' kunt zijn, is iemand wel of niet in je geweest.

In voorvocht kunnen zeker wel spermacellen zitten. Het zijn er nooit veel, omdat deze vrij komen bij de ejaculatie.

Advies blijft... vrij met condoom. Dan heb je deze zorgen niet. Geen kans op zwangerschap, geen kans op een SOA (nou ja, er blijft altijd een kleine kans, maar aanzienlijk kleiner dan vrijen zonder condoom).

kan een meisje ook zwanger worden, na een paar x in haar te zijn geweest, maar niet klaargekomen te zijn, maar als er nog sperma in de voorhuid zat, doordat je een paar uur ervoor afgetrokken hebt?

Ten eerste heb ik dit niet gevraagd.. dat was dan dus de vraag van iemand anders. Mja wat ik uit je verhaaltje haal is dus dat er geen kans is op zwangerschap? ( hy was er dus niet "IN" geweest, alleen in de buurt. )

Lieverd #24 20 sep 2010 21:55

Ik heb een vraagje...

En al je niet echt met elkaar hebt gevreeen maar dat hij gewoon tegen je heeft aan zitten beuken.. Met allebei de onderbroeken aan

WATTAN:|

... #25 20 sep 2010 22:11

Dan kan er dus geen voorvocht bij de vagina komen en dan kunnen eventueel aanwezige zaadcellen dus niet de vagina binnenkomen, en dus kan de vrouw niet berucht worden.

sperma of voorvocht? en zwanger???

Moderators: Tandor
Bel met medisch en persoonlijke vragen onze zorgprofessional (geen arts)
Tel: 0900-1992 (€ 0,9 p/m) Klik hier voor informatie en beschikbaarheid

Vind Dokter op

Dokter.nl is lid van: Dokter.nl is lid van DDMA