Kan ik zwanger zijn?

  • #1

    hey iedereen

    ik ben een meisje van 18 jaar, en heb de laatste weken veel onveilige seks gehad met mijn vriend. Mijn anticonceptiemiddel is een pleister, maar we hebben geen condoom gebruikt. Vandaag begint mijn stopweek, maar ik heb tot nu toe nog geen menstruatie. Het kan natuurlijk zijn dat mijn menstruatie dan morgen pas komt, waarschijnlijk is dat niet meteen. Mijn huisarts vertelde me dat mijn menstruatie sowieso zal komen, zelfs als ik zwanger ben, omdat dit dan in het begin van de zwangerschap is. Wanneer kan ik testen?

    alvast bedankt!

    Liesje

    Reageer
    #2

    Je menstruatie komt ergens in de stopweek. Dat is bijna nooit de eerste dag... Normaliter de tweede of derde dag. Wacht gewoon eens even rustig je menstruatie af.

    Mijn huisarts vertelde me dat mijn menstruatie sowieso zal komen, zelfs als ik zwanger ben, omdat dit dan in het begin van de zwangerschap is.  Dit klopt natuurlijk niet. Het eerste signaal van een zwangerschap is het uitblijven van de menstruatie.

    Reageer
    #3

    Mijn menstruatie is nog niet gekomen, dus heb vandaag een Clearblue Plus test gedaan met ochtendurine. Positief resultaat, zwanger dus. Deze namiddag wou ik voor de zekerheid nog eens testen, dus heb dan een Life Test gedaan, negatief resultaat. Waarschijnlijk omdat er in ochtendurine meer HCG zit, en ik nog maar een dag overtijd ben. Wat denken jullie?

    Reageer
    #4

    Wacht nog even een paar dagen af en doe een nieuwe test. Als deze dan weer positief is en je menstruatie blijft verder uit, ga dan naar de huisarts.

    Reageer
Reageer op: Kan ik zwanger zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief