Kan ik zwanger zijn?

  • #1

    Hey, ik ben een meisje van 15, ik slik de pil normaal maar eergisteren was ik deze vergeten en heb de pil smiddags ingenomen ipv avond ervoor. Gisteren (vandaag) heb ik mijn pil ook maar rond 5 uur kunnen nemen, maar tussen deze twee dagen heb ik wel meermaals sex gehad ookal is hij niet in me klaargekomen... Is de kans groot dat ik zwanger ben?

    Reageer
    #2

    Het effect van de pil werk wel even door. Ik ben hem wel is 2 dagen vergeten met Sex. Je hebt het gewoon op een later tijdstip gepakt. De rest van de week heb je hem toch wel gewoon elke dag genomen? Niks aan de hand lijkt mij. Bij twijfelen toch gewoon naar de huisarts. Die houd het gewoon geheim

    Reageer
    #3

    Dankje, was effe helemaal aan het stressen ๐Ÿ˜‰

    Reageer
    #4

    Die informatie is niet helemaal correct.
    Als een vergeten pil langer dan 12 uur na het oorspronkelijke tijdstip van innemen niet is ingenomen, geldt dat als vergeten pil. In de eerste week en de derde week van de strip is er dan wel een verhoogd risico op zwangerschap. alleen in de tweede week van de strip, kan dat geen kwaad.

    Reageer
    #5

    Tandor heeft gelijk. Je moet bij vergeten de pil wel binnen twaalf uur hebben ingenomen anders is de pil niet meer volledig betrouwbaar. Als hij niet in je is klaar gekomen kan er als nog een beetje sperma of voorvocht binnen zijn gekomen, hoewel de kans wel kleiner is. Sperma blijft nog even in leven binnen de vagina dus ook als je in de vijf dagen ervoor seks hebt gehad en de pil bent vergeten naderhand moet je uit kijken.

    Het is dus ook erg belangrijk in welke week van de strip je zat!

    Voortaan de pil gewoon op tijd slikken of binnen twaalf uur, want anticonceptie is niet iets waar je laks over kunt doen. Bij twijfel over zwangerschap neem dan contact op met de huisarts, koop een test of neem contact op met sense.

    Reageer
Reageer op: Kan ik zwanger zijn?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief