De pil.

  • #1

    Hallo! Daar ben ik weer, even een vraagje.
    Ik slik de pil nu ongeveer een paar dagen ik neem de pil elke ochtend in (standaard sochtends) mijn vraag is mijn vriendje en ik vinden het fijner het zonder condoom te doen, mijn vriendje heeft het nog nooit met iemand anders gedaan dus daar maak ik me opzich niet zoveel zorgen om, hij haalt altijd zijn penis uit me als hij klaar komt voor de zekerheid. Ik kan toch niet zwanger worden omdat ik de pil slik? De pil is toch betrouwbaar of moet ik twijfelen? Want ik wil dit graag zeker weten nu ik voor de pil heb gekozen.

    Reageer
    #2

    Ben je met de pil gestart op de eerste dag van je ongesteldheid?

    Reageer
    #3

    Nee! Op dag 5.

    Reageer
    #4

    Is dat goed? En zou u alsjeblieft op mijn eerste bericht Willen reageren?

    Reageer
    #5

    Als je op de 5de dag van de menstruatie begint met de pil moet je de eerste veertien dagen een condoom gebruiken als je vrijt. De pil is de eerste 14 dagen niet betrouwbaar.

    Ik weet eerlijk gezegd niet wat jou eerste bericht is....

    Reageer
    #6

    Ik heb dus geen condoom gebruikt omdat ik dit niet wist. Alleen hij heeft wel steeds zijn penis uit me gehaald toen hij klaar kwam en ik slikte wel gwn de pil. Wat moet ik nu doen?

    Reageer
    #7

    Binnen 72 uur na de seks, zou je eventueel een morning after pil kunnen gebruiken om helemaal safe te zijn. Als jullie eerder ( langer dan 72 uur geleden) ook al seks hebben gehad heeft dat geen zin meer. Dan maar hopen dat er ook daadwerkelijk geen zaadlozing heeft plaats gevonden. Gebruik de komende tijd wel een condoom.

    PS
    De meningen lopen nogal uiteen over wanneer de pil veilig is als je niet op de eerste dag van de menstruatie begint. 7 dagen pilgebruik wordt genoemd maar ook 14 dagen. Ik kies daarbij altijd voor de meest veilige optie. Na 14 dagen dus.

    Reageer
    #8

    Ik heb de MAP binnen 55 uur geslikt. Ik wist dit dus echt niet. Dat de pil pas na 7/14 dagen betrouwbaar is. Is dit alleen de eerste keer als je de pil slikt dat de eerste 14 dagen niet betrouwbaar zijn? Of als ik na mijn stopweek mijn 2de reeks ga gebruiken geld dan ook dat ik 14 dagen moeten wachten todat ik sex kan hebben zonder condoom? Of is dit alleen bij de eerste keer?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is alleen de eerste keer als je start met de pil.
    De huisarts en de apotheek hadden je dit wel moeten vertellen. Maar het staat ook in de bijsluiter.....

    Reageer
    #10

    Ja klopt... Maar als ik de pil in 55 uur ongeveer heb geslikt denk je dat dit nog helpt of veilig is?
    En als straks mijn stopweek is moet ik dan weer op dag 5 slikken of op de eerste dag van je menstruatie?

    Reageer
    #11

    Binnen 55 uur zal dat wel werken.

    Een stopweek duurt normaliter 7 pilvrije dagen. Als je dus de laatste pil uit de strip hebt genomen, heb je daarna 7 pilvrije dagen. Op de achtste dag start je dan weer met de pil.
    Dus als je bijvoorbeeld op maandag de laatste pil neemt, start je een week later weer op dinsdag. Lees even die bijsluiter....

    Reageer
Reageer op: De pil.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief