Zwanger worden na abortus

  • #1

    3 jaar geleden ben ik ongeplanned door de pil heen zwanger geworden. Ik kwam erachter na 8 weken, en in deze periode werd mijn woning ook ontruimd. Uiteindelijk met spijt afgebroken. Nu 3 jaar verder, vast contract en koophuis ben ik met mijn man er klaar voor. Ik ben nu 8 maanden gestopt met de pil, ik ben onregelmatig en de laatste 2 maanden werd ik goed ongesteld met stolsels. Tot heden geen zwangerschap, en ik begin me zorgen te maken. De dokter heeft gecontroleerd of de schildklier goed was en geen soa, alles was goed. Ook geen complicatie na de curretage. Kent iemand anderen, die er tijdje over hebben gedaab?

    Reageer
    #2

    Hoi Marieke,

    Mijn man en ik doen er ook al een tijdje over. Het is nu meer dan een jaar geleden dat ik mijn spiraaltje heb laten verwijderen en nog altijd geen zwangerschap.

    Het feit dat je al een keer zwanger bent geweest (was dat van je man?) is natuurlijk positief, dat betekent dat je in ieder geval zwanger kunt worden. Je onregelmatige menstruatie zou best het gevolg kunnen zijn van het feit dat je cyclus nog even goed op gang moet komen na het jarenlange pilgebruik. Als je pech hebt kan dat wel een jaar duren.

    Ik ben al een paar keer bij de huisarts geweest en hij zei dat het helemaal niet raar is als het een jaar duurt voordat je zwanger raakt. Pas als het na een jaar nog niet gelukt is, is er reden om verder onderzoek te gaan doen. Alleen als er echt aanwijzingen zijn dat er iets niet goed zit, als je bijvoorbeeld maar eens per half jaar ongesteld wordt, gaan ze eerder kijken. Dat zou voor jou betekenen dat je je op dit moment nog niet al te veel zorgen hoeft te maken en gewoon nog een paar maanden verder kunt proberen om zwanger te worden.

    Reageer
    #3
    Reageer
Reageer op: Zwanger worden na abortus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief