zwanger met een te hoog tsh hormoon

  • #1

    hallo.
    ik voel sinds zaterdag niet lekker
    2 jaar geleden is mijn schiltklier volledig verwijderd, i.v.m. graves. en heb ik altijd op 100 mg euthirox gezeten. vorigemaand heb ik mijn spiraal laten verwijderen omdat we graag een kindje willen.
    Nu heb ik afgelope dinsdag de internist gebeld omdat ik heel moe ben, last van mijn ogen heb, hoofdpijn heb en misselijk ben, mijn tsh bleek rond de 16 te zitten en mijn t4 was goed, hoeveel weet ik alleen niet meer, mijn eutirox is verhoogd na 125. 24 januari was er nog niets aan de hand en had ik mooie waardes, ook bleek mijn vitamine d veelste laag te zijn, ( ik slik al extra vitamines) nou hebben mijn vriend en ik in mijn vruchtbare periode ''geklust'' en vaker deze maand, afgelope maandag voelde ik me zo niet lekker dat ik dacht misschien was mijn ei wel eerder en ben ik al wel zwanger, toen kreeg ik een licht positieve zwangerschapstest, gister weer een gedaan en die was negatief, ( moet aankomend weekend ongesteld worden) de internist heeft uiteraard wel hcg laten prikken gister en daar hoor ik morgen de uitslag van maar: - zij verteld mij met een zwangerschap zien we een te snel werkende waarde ( hcg zou tsh onderdrukken) ( ik neem aan dat je dan minder eutirox moet hebben) en met een te langzaam werkende meer, overal op internet staat ook met een zwangerschap heb je meer hormoon nodig, ook vertelde zij dat mijn waardes overhoop konden liggen door het verwijderen van mijn spiraal, en voor de vitamine d had ze geen verklaring omdat ik al extra neem.
    mijn vragen:
    - klopt het dat tsh onderdrukt word tijdens een zwangerschap waardoor je minder nodig hebt? of kan mijn tsh waarde juist door een zwangerschap zo hoog zijn?
    - kan het zijn dat de tsh waarde veranderd na het verwijderen van een spiraal?
    - kan de vitamine D tekort te maken hebben met een zwangerschap?

    verdere klachten:
    - moe, hoofdpijn, misselijk, gevoelige en pijnlijke borsten/ tepels, verminderde eetlust, buikkramp( van darmen), buikkramp als menstruatie gevoel, veel wittige afscheiding, ook ben ik totaal niet te genieten, en eten smaakt me ook niet meer

    ik hoop graag andwoord van u

    mvg
    lnsyy

    Reageer
Reageer op: zwanger met een te hoog tsh hormoon


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief