Is er een pil/medicijn die mijn cyclus op gang kam brengen?

  • #1

    Hallo,

    Ik wil graag zwanger worden. Nu had ik vorige week mijn nod maar er is niets gekomen. Ook een zwangerschapstest was negatief! Nu ga ik er vanuit dat mijn cyclus gewoon helemaal bij moett komen na 7 jaar pil gebruik.
    Nu weet ik dat een vriendin van my al 3mnd niet ongesteld is geworden na het stoppen van de pil (ze is niet gestopt om zwanger te worden, hoor ๐Ÿ˜‰ )
    Maar ik wil natuurlijk wel zwanger worden. Ik vroeg mij af of er iets bestaat dat mij cyclus weer op natuurlijke gang kan brengen... Heeft iemand een idee?
    (mocht ik ook 3mnd niet ongesteld worden, dan kan ik altijd kijken of er iets aan te doen is...)

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Hoi 'Moi'.
    Na het stoppen van de pil kan het enige tijd duren voor je lichaam weer op gang komt. Het is heel normaal dat je cyclus nog niet terug is... Zo'n 3 maanden wachten zou niet vreemd zijn en zelfs als het dan weer op gang is, kan het in het begin nog erg onregelmatig zijn. Voorlopig nog niks om je zorgen over te maken. (Zeker niet als alles voor het pilgebruik altijd normaal en regelmatig is verlopen)
    Als er na 6 maanden nog steeds niets is, kun je een seintje geven aan de huisarts maar deze 'mag' meestal pas na 12 maanden (en dat is best lang als je er op zit te wachten....)een doorverwijzing naar de gynaecoloog geven. Deze zal vervolgens na een vraaggesprek, onderzoeken (via bloedonderzoek, echo, afhankelijk van de situatie) wat de oorzaak is van het uitblijven van de cyclus. N.a.v. de oorzaak zijn er inderdaad verschillende soorten tabletten om een eisprong op te wekken. Deze zijn echter zeer specifiek verbonden met de oorzaak van het uitblijven van de cyclus en dus niet even af te halen bij de drogist!
    Rustig afwachten en je op de eerste plaats nog even geen zorgen maken! ๐Ÿ˜‰
    (Ik zit inmiddels ruim over de 12 maanden grens heen en ben in de onderzoeksfase beland.... Gelukkig wel al de eerste geruststelling gehad: de gynaecoloog is er 98 % van overtuigd dat een zwangerschap met een beetje hulp er in zal zitten!)(Beetje van jezelf en een beetje van.... Haha)

    Reageer
    #4

    Bedankt voor j snelle antwoord. Hier kan ik wat mee.. Blijft jammer dat j zo lang moet wachten, maar nu weer ik wat meer!!
    Dat jij dit allemaal al hebt meegemaakt.. Tjonge!!
    Geweldig dat je toch nog zwanger kunt worden!!! ๐Ÿ™‚

    Reageer
Reageer op: Is er een pil/medicijn die mijn cyclus op gang kam brengen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief