Onregelmatige cyclus: wat nu?

  • #1

    Hallo iedereen

    Ik hoop dat iemand me hier kan helpen. Wij proberen nu al een 8-tal maanden zwanger te geraken maar nog steeds niets.
    Mijn cyclussen zijn: 28/48/38/33/(50) de laatste nu in de 50 dagen en nog steeds geen maandstonden.
    Weet iemand of dit wel normaal is? of is dit herkenbaar voor iemand?

    Groeten

    Reageer
    #2

    hallo anoniempje.

    je hebt inderdaad een erg onregelmatige cyclus. we kunnen hier vanachter de pc met niet geschoolde mensen alleen onze vermoedens over uit spreken maar daar ben je niet mee geholpen. je zult zelf ongetwijfeld ook al gezocht hebben op internet naar wat het zou kunnen zijn. mijn advies is dat je het beste met de huisarts deze klachten kunt bespreken. normaal beleid is dat zij na een jaar proberen zwanger te worden pas doorverwijzen maar misschien kun je sneller doorverwezen worden gezien de onregelmatigheid.
    succes!

    Reageer
    #3

    Kun je meer vertellen over jouw medische voorgeschiedenis?

    - Ben je altijd onregelmatig geweest?
    - Heb je de pil gebruikt?
    - Wanneer ben je gestopt met de pil?
    - Andere anticonceptie (spiraal)?
    - Gebruik je medicijnen?
    - Ben je in de overgang?
    - Is er al gynaecologisch onderzoek gedaan naar afwijkingen aan de baarmoederhals?

    Linda

    Reageer
    #4

    Ga het beste even naar de huisarts als het onregelmatig bloedverlies langer duurt dan drie cycli, als het bloedverlies blijft toenemen of als er sprake is van pijn of als er sprake is van koorts.

    Reageer
    #5

    Hallo iedereen

    Mijn huisarts wil me niet helpen. Zegt dat dat normaal is, na 10 jaar de pil te nemen. Ik vind dit toch eigenaardig. Huisarts wil geen bijkomende onderzoeken doen ookal ben ik onregelmatig, ook geen bloedonderzoek. Hij hecht niet echt belang aan mijn bezorgdheden. Nu ben ik natuurlijk bang dat gyn ook zo zal reageren.
    Ik ben 29 jaar, heb 10 jaar de pil genomen (geen andere contraceptie). Voor de pil ben ik niet onregelmatig geweest (zo tussen 28 en 30 dagen cyclus).

    Ik zoek gewoon naar enkele reacties of mogelijke oorzaken. Ik dacht net dat ik regelmatiger werd maar zo'n lange cyclus heb ik nog nooit gehad.

    A.

    Reageer
    #6

    wat een vervelende reactie van jouw huisarts! ik kan me voorstellen dat je je niet serieus genomen voelt. gezien dat je toch al zeker 8 maanden geleden gestopt bent lijkt me niet dat dit nog komt van de pil. dan heb je het eerder over de eerste 3 maanden.
    je schrijft dat je op zoek bent naar mogelijke oorzaken. zoals ik eerder al schreef zijn wij hier niet geschoold en kunnen we geen deskundig advies geven. maar ik wil je er toch wel mee verder helpen. oorzaken voor een onregelmatige cyclus kunnen zijn:
    - pco-syndroom
    - hormonale disbalans
    - vervroegde menopauze

    persoonlijk zou ik eens kijken of je niet bij een andere huisarts voor een second opinion kunt gaan.

    Reageer
    #7

    Als je stopt met de pil heeft het lichaam de tijd nodig om weer helemaal op de natuurlijke hormonen te werken. De huisarts heeft gelijk. Dit proces van ontpillen kan wel tot een jaar duren. Maak je geen zorgen, de huisarts kent jou en jouw medisch dossier en weet waar hij het over heeft. Je zult geduld moeten hebben want je hebt verder geen zorgwekkende symptomen anders dan de normale verschijnselen die optreden als je stopt met de pil.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Precies, die hormonale disbalans is zeer goed verklaarbaar door het ontpillingproces. Ik ben het ook met de huisarts eens. Geen reden voor zorg hoor, alleen vervelend dat het zolang duurt. Opvallend dat zo weinig mensen dit eigenlijk weten, terwijl ze wel en masse de pil gaan gebruiken.

    Reageer
    #10

    Bedankt voor de reacties.

    Had ik dit vroeger geweten, was ik vroeger gestopt. ik neem die pil nooit meer, ook niet tussen zwangerschappen door.

    Ik had gewoon iets meer begrip van mijn huisarts gewenst. Hij geeft me niet de indruk dat hij echt luistert, eerder dat ik een dom wicht ben die bij het minste overreageert.
    Ik zou toch wel graag hebben dat mijn gynaecoloog onderzoekt of alles in orde is. Zo ben ik toch wat geruster en kan ik zeker nog enkele maanden gewoon afwachten.

    Nu begint het wel te wegen, na 8 maand, zeker nu ik in mijn omgeving alleen maar zwangerschappen zie.

    A.

    Reageer
    #11

    Hallo iedereen

    Ik ben hier terug want zit nu met iets vervelends.

    Ik weet niet of iemand me kan helpen maar ik heb nu sedert dag 50 bruinverlies, en soms zelfs een klonter bruinverlies. Ik heb geen buikpijn en voem me goed.
    Ik heb dit nog nooit gehad en ik weet niet wat ik hiervan moet denken. kan iemand me helpen?

    A.

    Reageer
    #12

    beste anoniempje,

    bruin verlies is eigenlijk altijd oud bloed. de menstruatie lijkt op gang te zijn gekomen. de klonters hoef je je geen zorgen over te maken, dit hebben meer vrouwen. vooralsnog niets zorgwekkends, maar als je veel pijn krijgt of toch zelf twijfelt even een belletje naar de HA.
    wat betreft de meningen over het ontpillen, ik deel deze niet. volgens mij heeft je lichaam niet zo lang nodig, maar goed, ik ben geen deskundige. (de anderen waarschijnlijk ook niet hoor)
    je kunt misschien zelf eens zoeken op internet over ontpillen, maar kijk dan wel naar betrouwbare sites.

    Reageer
    #13

    Het vrouwelijk lichaam heeft 3 maanden tot een jaar nodig om de kunstmatige hormonen van de pil die juist de werking hebben om niet zwanger te worden, te verwijderen uit het lichaam.

    Reageer
    #14

    Dag iedereen

    Ik heb al mijn vragen aan de gynaecoloog gesteld en deze vertelde me dat ontpillen ongeveer 3 maand duurt. Het feit dat ik nog steeds onregelmatige cycli heb is niet zorgwekkend maar wel vervelend omdat je minder kans maakt dan andere mensen om zwanger te geraken.

    Hij heeft me nu utrogestan voorgeschreven om mijn cycli regelmatiger te schrijven maar daarvoor moet ik eerst na 60 dagen mijn maandstonden krijgen en die zijn er nog steeds niets geweest ... Ik neem utro dan op dag 17 tot dag 26 en dan zouden maandstonden moeten komen.

    Hij verwees me ook door naar fertiliteitsarts voor verdere opvolging.

    Ik hoop dat ik hiermee mensen help.

    Groetjes
    Ano

    Reageer
    #15

    De werkzame stof in Utrogestan is het bekende vrouwelijke hormoon progesteron en wordt voorgeschreven bij stoornissen van de menstruatie cyclus die kunnen optreden bij een tekort aan progesteron.

    Reageer
Reageer op: Onregelmatige cyclus: wat nu?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief