Lage LH waarde?

  • #1

    Hallo allemaal!

    Ik zit met een vraag waar ik niet veel over kan vinden op internet. Ongeveer een jaar geleden heb ik de prikpil voor het laatste gehaald. Op 6 augustus ging ik voor het eerst in een lange periode weer menstrueren. Sinds deze periode hou ik bij wanneer het iedere maand weer prijs is, ik heb een cyclus van 31 a 32 dagen.

    Sinds 1,5 maand hebben we besloten dat we er nou echt voor gaan. Dus ik heb ovulatie testen van het kruidvat gehaald (las hier wel goede verhalen over). Nou ben ik dus eigenlijk al vanaf half september met die stokjes in de weer om te kijken wanneer die LH piek er nou is. Tot op heden heb ik er geen enkele kunnen vinden. Het test venstertje wat dezelfde streep kleur moet hebben als het controle venster blijft bij mij blanco of verkleurd heel licht, eigenlijk blijft deze 80% blanco.

    Normaal gesproken voelde ik een eisprong aankomen doordat ik dan last had van migraine. Dit heb ik echter ook niet meer gehad. Al een zwangerschapstest gedaan maar deze bleef ook op een streepje staan dus dat is het niet. En mijn laatste menstruatie begon op 5 oktober.

    Kan het zijn dat mijn eisprong vroeg of juist heel laat is? Zou het ook kunnen dat er nog een overblijfsel van die prikpil er voor zorgt dat het misschien nog niet geheel op gang is gekomen? Of zou ik gewoon standaard een hele lage LH waarde hebben?

    ALvast bedankt voor de reacties!

    Reageer
    #2

    Het geslachtshormoon LH (Luteïniserend hormoon) verzorgt de ovulatie. LH wordt gemaakt door de hypofyse.

    Als je stopt met de prikpil is het niet uitzonderlijk dat de ovulatie en dus het LH nog lange tijd achterwege blijft.

    Hierover zou je geïnformeerd moeten zijn toen je met de prikpil begonnen bent. Lees in ieder geval alsnog de bijsluiter goed, of bespreek het met de huisarts.

    Reageer
    #3

    Ook ik heb hier last van.
    Ik heb al 4 maanden testen van sensitest gebruikt en wel een dag of 2 een licht streepje maar niet positief dus. Na die 2 dagen heb ik geen streepje meer.
    Ik denk dat ik wel een verhoging in mijn bloed heb van dat hormoon maar niet genoeg voor een eisprong.
    Ik heb afgelopen maand digitale testen van clearblue geprobeert en deze was wel positief.
    Maar ook nu twijfel ik of dat de positieve test alleen maar een verhoging van het lh hormoon aan gaf maar misschien ook nu niet voldoende.
    Ik ben afgelopen maand gestart met temperaturen, deze gaf wel een lichte verhoging na een aantal dagen na de positieve test aan. Ben inmiddels wel weer ongesteld geworden.
    Ga nog door met temperaturen en als ik weer ongesteld wordt ga ik naar de dokter.

    Misscien een tip voor jou om ook te gaan temperaturen.

    Succes
    Groetjes Deb

    Reageer
Reageer op: Lage LH waarde?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief